- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
John Rose #20086 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor talán szerencsém volt, mert mikor volt ez az említett rosszul pasztázott bénázásom, akkor a pirme tesztet sikerült 78 fokos procihőnél lekapcsolnom (legalábbis a Core Temp szerint) és 79 fok a tjmax értéke a procimnak. Mondjuk nem tudom, ha elérte volna még azt az 1 fokot, akkor lekapcsolt volna e rendszer vagy ilyesmi...
-
Mr.Mercury
aktív tag
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Motaba78 #20034 üzenetére
Igen, valóban a tipped alapján csináltam.
Még valami: a gyári hűtője egy napig volt rajta, de ma mikor le akartam szedni róla, egyszerűen olyan szinten ragadt hozzá a procihoz, hogy képtelen voltam oldalsó mozgással leszedni róla. Ennek persze az lett a vége, hogy a leszorított foglalatból sikerült kihúznom a procit.
Le is vert a víz rögtön, de úgy tűnik semmi baja sem lett. Kell még félnem azért valamitől, vagy azért jó eséllyel most már nem lesz vele gond?
-
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
LLKobe #20027 üzenetére
Hm... akkor most megint ott vagyok, hogy nem tudom a gáz. Mert ezek szerint, ha többet raktam az nem baj. Marad akkor a rosszul való rögzítés, de szerintem az sem, mert ellenőriztem. Lehet képet kéne csinálom a pasztázott prociról, aztán megmondjátok jó e.
(Mielőtt amatőrnek néznétek, nem ez az első pasztázásom és hűtőszerelésem, de eddig sosem volt ilyen gondom. Még jó, hogy a 78 foktól nem halt be a proci).
Azóta idle-ben 34 fokos, de a terhelésnél ugrik fel pillanatok alatt az említett szintig és fölé is menne, ha hagynám...
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Motaba78 #20023 üzenetére
Aha, hát a pasztából most nem tudom mi számít túl soknak vagy kevésnek, annyit raktam, hogy elsimítva éppen befedje mindenhol. Egy 1.5g-os tubust vettem, gondom nem kell az egészet rányomni... vagy tévednék? A hűtőt megnéztem, fix-nek tűnik, de majd átnézem újra. A ventik viszont pont úgy vannak ahogy írod, az első szív, a hátsó fúj.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Na, valami nagyon nem ok. Felraktam a Zalman hűtőt, előtte bekentem szépen a pasztával a procit, erre prime teszt alatt pillanatok alatt felugrott 78 fokra.
Nem tudom mit a baja, de az előző procival nem volt ilyen gondom. Ott terhelés alatt is 60 fok volt a max...
Idle-ben amúgy meg most 40-41 fokos. -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
adam432 #20013 üzenetére
Akkor jó, bár nem mondom, hogy megnyugodtam.
Van másik hűtőm, nem rég írtam is, egy Zalman CNPS 10x Extreme, csak éppen kiment a fejemből, hogy pasztát vegyek hozzá, így ideiglenesen a hozzáadott gyárival megy, azon legalább volt paszta. 1-2 nap és cserélem, már csak a hangja miatt is, mert az valami borzalmas, ha beindul. -
Mr.Mercury
aktív tag
Nyugtassatok meg, hogy gyári hűtővel (egyelőre kényszerből) ez a 980-as terhelve pont 62 fokig megy fel és az normális.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy a 980-as procinak mennyi a hivatalos max. hőmérsékletértéke? Google-ben néztem, de nem találtam...
-
Mr.Mercury
aktív tag
Ok, köszi!
-
Mr.Mercury
aktív tag
Ha már szóba kerültek a cpu hűtők, szerintetek ez jó választás volt a részemről 965 BE-hez?
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
audi100td #19837 üzenetére
Az ok lenne, csak akkor nem értek valamit. A lapom memory support pdf-jében [link]
csak max. 2Gb-os modulok vannak. Ez nem azt jelenti, hogy egy slot-ban csak akkorát ismer fel? Viszont a specifikációban meg ez van: "4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory (Note2) ". Tehát ez alapján kijön a 4x4Gb-nyi ram. Most mit nézek rosszul, vagy akkor hogy is van ez? -
Mr.Mercury
aktív tag
-
Mr.Mercury
aktív tag
...és mit gondoltok érdemes egy 980-asra vagy egy 1100-esre cserélni? Vagy akkora teljesítményt nem hozna, hogy megérje?
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Én szeretném majd eladni a procimat (965 BE), decemberig garanciával (sosem volt húzva, hibátlan). Az érdekelne, hogy kb. milyen árra lőjem be az árát. Olyan 30e környékére gondoltam, de nem tudom mennyire reális. Várnék rá tőletek megerősítést vagy korrekciót.
Köszi!
-
Mr.Mercury
aktív tag
Szerintetek mi lehet az oka, hogy az Easy Tune 6-ban nem aktív a Memory és a Graphics fül? A legújabb verziót szedtem le, az alaplapom természetesen Gigabyte...
-
Mr.Mercury
aktív tag
Helló!
Nem teljesen idevágó a kérdésem, de remélem nem lesz gond:
A Speedfan nevű program mennyire ad megbízható információkat a CPU hőmérsékletéről? Van egy X4 965-ös procim. Alapjáratban olyan 30-35 fokot ír rá a Speedfan, ami még ok, viszont terhelésnél 52 fokig megy fel, ami szintén ok most, hogy nincs 30 fok a szobában. Viszont nyáron ez valószínű el fogja érni a 62-t, ami nem lenne túl jó, ha jól néztem utána. Egy Zalman CNPS 10X Extreme hűtő van rajta, most középerős fokozaton pörög 1600 rpm körül, ezen még tudok majd egyet "váltani", már ha az elég lesz egyáltalán. Az elejére visszatérve az érdekelne, hogy van e okom félni a nyártól, azaz megbízhatok e a Speedfan-ben vagy van valami biztosabb program, amivel megnézhetném, hogy tényleg annyi e az ami...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest