Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
Adebayor #26818 üzenetére
Most újrakenve milyen? Egyébként jó kis ház csak az az alsó ventilátor nem sok. Igaz csak 80W TDP-jű VGA van a CPU alatt de nem ártana fentre is egy halk házhűtő. A helyedben beraknám a rackek/slotok mögé. Így fújná a VGA-t, a RAM-okat és a CPU melegét is küldené a hátsó rácson kifelé.
Anno nézegettem 12-es és 14-es halk ventilátorokat és egy jó kis 14-es Bitfenixet vettem. Nem bántam meg, sehol sem áll a levegő az alkatrészeknél, hátul szépen távozik a hő.
Szerk:
Nekem is hasonló házam van, elől egy nagy alsó ventilátorral. -
Redneck
nagyúr
válasz
Adebayor #26814 üzenetére
Pasztázz vékonyan, akaszd be és húzd rá jól, és kifelé fújjon a házból. A feszültséget is érdemes belőni.
Nekem sima TX3 van és jó házhűtésem. Elbírja 3,9-en 1,475V-ig 60 fok alatt.Szerk:
VGA milyen alatta? Milyen a ház és a házhűtés? Alsó vagy felső tápos?Szerk:
Nekem akkor volt meleg ha:
-vastagon kentem
-nem húztam rá jól
-nem volt megfelelő házhűtés légcserével
-nem a szellőzőn kifelé fújtEz természetesen nem csak erre a hűtőre vonatkozik.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Adebayor #26814 üzenetére
Nem, neked maximum most 1.264V am már tényleg eléggé karcsú a 3.2-höz, ne a Core 0# VID és társaid nézd, csak az alaplaptól kezdődöen a Vcore-t
Prime..használtam de nem tetszett, csak fűt mint a bront. Jobban preferálom a stabilitás tesztet úgy, hogy 2kör Cinebench és 2 kör Realbench aztán game, közbe hőfokokat nézni rendesen
Szerk.: rendben
-
Methionyl
senior tag
válasz
Adebayor #26811 üzenetére
Mert nem a Core X# VID-et kell nézni, hanem lent az alaplap listájában lévő Vcore-t
Illetve ha megnézed az adatlapomon lévő hűtőt, amit jelenleg is egy 4.4ghz-s FX-en használok, tökéletesen lehűtőtte azt a procit mivel arról váltottam. 3.8 Gh-z ment 1.4V-n és max hőfök 56-58 körül volt.3,2 Ghz maradhat, és a biztos fesz aminél nem kéne nyavajognia, 1.32V-1.35V, neked most 1.264V
-
jambiyya
őstag
válasz
Adebayor #26811 üzenetére
Ha nem vagy nagy piszkálós, akkor a feszen kívül ne állíts semmit. Viszont ha csökkentetted, akkor annak nyoma kell hogy legyen. Nálam a hw64 egyébként 0.050-nel többet mutat, mint amit a biosban beállítok, lehet neked is ez van.
Vedd még lentebb, futtass prime95-öt (ne csak a proci izzasztót), és ha nem melegszik túl és rendben le is fut, akkor készen vagy.
Korábban írta valaki, hogy 1.2 is mehet. Próba szerencse, legfeljebb nem bootol, vagy elhasal a prime. Ilyenkor adsz még neki pluszba, újra teszteled, és amikor minden oké, akkor örülsz. -
jambiyya
őstag
válasz
Adebayor #26795 üzenetére
A többiek tanácsa mellé még annyit mondanék, hogy a feszt leviheted szerintem 1.3-ra is, a hőtermelést nagyban befolyásolja. Nekem annyin megy alapon a 965 tökéletesen. Ha auto-n hagyom a biosban, az nálam elképesztő +15 fokot jelent (szerk: prime alatt természetesen).
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Adebayor #26797 üzenetére
Pasztázásnál is elronthatod a dolgokat.
Ha sokat raksz rá akkor már nem hőelvezetésben segít hanem megfogja a hőt.Ha keveset akkor az is gond lehet.Szerintem kapd le a hütőt,töröld le a pasztát.
Egy borsó méretűt nyomj rá és azt kend el rajt egyenletesen.Rakd vissza a hütőt ellenőrizd ujra a hőfokokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fujifilm X
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest