- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
anaqer #113978 üzenetére
Lehet hogy Gateway volt az a moncsi, vagy rebrand.
Nekünk ilyen volt.Illetve a MAG is csinált ilyesmit, még Sony képcsővel is.
-
válasz
anaqer #113983 üzenetére
Ez amolyan relatív - erősen megosztó, van akinek tetszik, itthon keveseknek, hiába a fejlett nyugattal nehezen vesszük fel a versenyt, nyugaton már természetes(korábban már betoltam a szuperaktív szálak linkjeit), az elmaradott keleten csak nagyítóval találni 1-2 kollégát, akik pedzegetik az előnyöket.
Itt pont a számtechben is egyértelműen látszik miért vagyunk elmaradva, és emiatt kizárt hogy valaha is utolérjük a nyugatot... -
válasz
anaqer #113978 üzenetére
ha valakinek 8-10 éves cucc is retró
Itt már nem a vas, hanem a rá pakolható minél régebbi oprendszer játszik. Modern gépen a DOS, akár alaplapi hangkártyával és már hullámtábla feltöltéssel is full, ami régi gépeknél is kissé expert volt, bár azért megvalósítható természetesen, a netes hiedelmek ellenére is.
Meg a full Win98 install Zen2. re is...
Ez már nem gyerekjáték hanem ma a totális valóság.
Emiatt természetesen a mai legmodernebb gépek is teljesen retró kompatibilisek. Ezért ezek is retrók, tudom hogy sok naptárazósnak ezt nehéz lenyelni, de ez van. A tudomány fejlődése is mindíg igazolta hogy a konzervatívok a fejlődés ellen voltak, mivel akkor meg kellett volna tanulni az új felfedezéseket, de erre lusták voltak.
A politika persze OFF start - mást igazol ma - ott nyilván a konzervatívok adnának megfelelő túlélést a mai káoszból - high OFF end - huhh, kijött, pedig ez itt nem engedélyezett...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
anaqer #111531 üzenetére
Az első, hogy kap valami alapot fából-bakelitből, hogy bátran mozgassam.
A Dallas-ra nem gondoltam, jogos a dolog. Forrasztottam már smd-t csehszlovák pillanatpákával, de nem vágyom nagyon rá.
A tápot ki kell tökölni, a gyárija 460W-os volt a net szerint. Szvsz 200-250W indulóra elég lesz 1 vincsivel.
Igen, azok EISA slotok . Vagy EISA raid kártyám, de ebbe az fölösleges.
Nem Klamath-ra gondolok. Van itthon PII Xeonom is, de ez a csoda 4x PPro-val megy. Viszont, hogy melyik volt benne, arról fogalmam sincs. Remélem bármelyik jó bele. PIIOverdrive-om sajnos nincs. Abból 4 hasítana
A dokumentálás nem rossz ötlet, de a videózáshoz ki kéne takarítani. Fotózni fogok. Idő is kell hozzá, csak szépen apránként.
Ezek a procikártyái: -
KROK640
nagyúr
válasz
anaqer #97558 üzenetére
Ne is mondd... kétszer is volt főkártyám Savage 4, egyszer egy ASUS V3400TNT után (Celeron 366), egyszer meg pont egy TNT2 M64 után (és V7700 előtt
) (Celeron 466).
Igazából az Unreal Tournamenten kívül szerintem semmi nem volt jó azzal a kártyával. Glitchek a képen, kompatibilitás beli gondok, és igazán lassú is volt. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
anaqer #94789 üzenetére
Nem csak te voltál proli akkoriban, diákként hiába kerestem hatalmas pénzeket (mármint diákként hatalmas), a diákmunka + gépszervizelés/összerakás (később + CD írás, még később még telefon függetlenítés) a gép sosem volt kész, ráadásul emellett volt ugye a perc alapú internetszámlám is, amire megint az isten pénze nem volt elég. így aztán mkor még barátnőm is lett, akkor a gépfejlesztésen pláne megkellett húzni a féket, szerencsére akkor már megvolt az Athlon XP-m még igaz "csak" 1700+@2800+-on, de akkoriban az is a kapható leggyorsabb AMD proci szintje volt.
KX7-333ba a GeF4 simán benne lehett. A korai Tbredeknél a GeForce 3-4 teljesen kéz a kézben elem lehet, olyannyira, hogy még korhűnek is mondanám. Nekem is GeF3 volt a Tbred B mellett (egészen 2007 tavaszáig!)
A BF6 meg jó lap volt, azért lehetett sokáig hurcolni mert nagyon jól bővíthető volt, ha még a Tualatint is vitte volna ... de ezeknél a lapoknál nem volt ritka, hogy az ember akár 4-5 évig is hurcolta, közben 1-2× CPU-t is upgradelve benne. (egyik osztálytársam anno 333-assal kezdett ilyen lapban, majd egy 566@850-es Celeron került bele, végül egy 1100-as nem Tualatin Celeron).
Nekem a leghosszabb életű lapom eddig a Gigabyte B85M D3H volt, több mint 7 évig a főgépemben napi használatban. Na nem azért, mert olyan istenien bővíthető lett volna, hanem csak mert egyrészt lelassult a fejlődés, másrészt nem nagyon volt pénzem. Ennek ellenére eléggé sok változást megélt :
VGA : HD4850 512MB --> HD4890 1GB --> GTX950 2GB
RAM : 16 --> 8 --> 16 --> 24GB
HDD : 1TB --> 1+2TB
SSD : 0 --> 120GB --> 480GBEzenfelül három monitort és két billentyűzetet és egeret használtam el / cseréltem le mellette
-
válasz
anaqer #94143 üzenetére
Általában többféle furattávolságra is feltehetők ezek a Zalmanok, úgy vannak kialakítva.
Én is nemrégiben adtam el egy 9800-at amire ilyet tettem.
Szerintem ezt még generációkkal újabb kártyákra is fel lehetne tenni, és le is tudnák hűteni azokat... szerintem még az RX570-em is megoldaná. -
Pikari
veterán
válasz
anaqer #90880 üzenetére
Nekem 9800pro volt 2005től 2013ig. Ami a kettő között volt, az kimaradt (szóval a nagyon kései dx9). Meg utána is, mert akkoriban már nem gameltem, aztán emiatt egy x1550 volt (dx9) a gépben 2022 elejéig, amikorra hozzám került egy csomó dx10-es gamer kártya (8450, 8800gt), amik nagyon a gépbe kívánkoztak.
-
Pikari
veterán
válasz
anaqer #90875 üzenetére
(super) socket7-et a kétezres évek közepéig használtak széles körben, windows xp-vel is. oda már nem árt azért 256 vagy több mbyte. az más kérdés, hogy a socket7 már nem ideális ahhoz a korszakhoz, és azok a játékok már diavetítésként lesznek csak élvezhetőek rajta.
nekem olyan 2004 januárig volt socket7 egy k6/2 350@450 mhz-es procival, 256 mega rammal.
-
Czo
addikt
válasz
anaqer #90187 üzenetére
En, rengeteg LX es BX-es alaplapot lattam, EX/ZX chippel szereltet pedig alig, es 66MHz-s ZX-et pl soha). De 810-es lapbol se sokat a VIA133, vagy a sima BX-hez kepest. Ugyonakkor brand gepbol, amibe gyarilag celeron kerult egyet sem lattam, amibe ne EX/ZX/810 lett volna. Gondolom jart jelentos kedvezmeny, ha leadtal rendelest 10k Celeron 266-ra es hozza 10k EX-re, igy a brand gyarto ezt valasztotta. A sima, mezei alaplapgyarto, meg tisztaban volt vele, hogy abban a tetelben, amennyiben o rendeli, a BX-nel 10-15% olcsobb EX nem erte meg, mert az egesz alaplapon nyert volna vele mondjuk 5% max 10% arat. A brand gepbe rakott Celeron melle, pedig tokeletes volt az EX/ZX.
A brand gepeket vasarlo irodak, iskolak nem foglalkoztak azzal, hogy a Celeron overclockolhato. Az otthoni gamer vilag Celeronositasa nem szerepelt az Intel tervei kozott.
Szerk: Eloturtam az LX datasheetet. Tudjuk, hogy az LX is jo Celeronhoz, viszont a datasheet megsem emlegeti ezt. Tehat, mig egy ASUS, Abit siman belerakta a BIOS-ba a Celeron tamogatast, egy Compaq, Dell, ha kovetni akarta a szabalyokat, akkor ezzel nem foglalkozott. Plane, miert is foglalkozott volna, hiszen az o partneri szintjen, valoszinuleg mar nem jutott hozza LX-hez akkora mennyisegben, amelyre szukseg lett volna, a BX pedig nem erte meg a low budget szegmenshez.
-
Czo
addikt
válasz
anaqer #83534 üzenetére
Az a VESA Advanced Feature Connector volt/lett volna. Bovitette a standard feature connector 8 bites limitjet, de nem tudott elterjedni, mert ott volt a PCI eleve mindenhol, es ott is at lehetett tolni az infot. ISA kartyaknal meg a kulso passthrough vagy a 8 bites feature connector volt a megszokott, PCI kartyaknal meg ugye az overlay a PCI buszon.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
anaqer #83272 üzenetére
a Mag Innovision monitorok voltak ilyen tekerosek, 19" meretben volt ilyen izeflatom.
** azert "izelem a flatot", mert a 22" ViewSonicom meg "
PurePerfectFlat" volt... -
válasz
anaqer #83272 üzenetére
Nekünk volt ilyen (lehet nem pont ilyen, de jobb oldali alul tekerős), egyáltalán nem volt rossz monitor. Szerintem messze van az alsó polcos szinttől, középkategóriának elmegy a maga korában
Amúgy találtam google-ben középen lévő tekerős példányt is, bár nem Gaba, úgyhogy létezett olyan is. -
-
válasz
anaqer #79907 üzenetére
Nemgond, borítsunk rá fátylat.
Csak letöltöttem, nem én moddoltam ezt a TC- t, csak tetszik hogy bemásolom aztán műkszik, a többféle retro tevékenység alatt erre nem kell külön időt fordítani.
A Te TC seteden sokminden elfér ahogy nézem, nekem kicsit nehezebben átlátható lenne, de igaz, az enyém meg rokokó(túldíszített)
Ok, az NC óta persze nekem is, meg sokaknak a kezében vannak amúgyis a megszokott bill kombinációk egér nélkül, ez szinte szabvány lett. -
válasz
anaqer #79894 üzenetére
Hát...ez egy nagyon komoly darab, TC for Win98 to Win10 compatible edition. Annyi hogy a főmenü grafikája Win98 alatt megjelenik ugyan de csak XP- től rendes a kinézet...lényeg hogy működik, nem kell telepíteni, csak bemásolni, a pluginok és a beágyazott programjai úgy is azonnal működnek, tehát kényelmes és felhasználóbarát.
OFF - de amúgy érdekes egyéniség vagy Te is, csak az interpelláció, ha valamibe bele akarsz kötni, akkor vagy aktív, semmi dícséret és pozitív hozzáállás... Itt is pld nem azt nézed hogy valaki igenis stabilan összehozta ezen projectet, csak kössünk bele...
-
Czo
addikt
válasz
anaqer #79646 üzenetére
Az a hazkialakitas, maga az ATX
Marmint, az igazi ATX lapoknal, definialva van a szabvanyban, hogy hol van a CPU es az is, hogy milyen iranyban allnak a lamellak a CPU-ra kerulo bordan. A CPU-n a szabvany szerint nincs ventillator, hiszen a TAP feladata az, hogy a CPU borda kornyekerol egyenesen kiszivja a meleget. Nem veletlenul esik ugye oda a tap hosszabb, lapos oldala, ahol ugye a ventillator van (ma is). Sok brand gep volt az ATX elejen igy szerelve. Ezutan jott ugye a P4 era kozepen, a BTX (amit szinten sok OEM gyarto adaptalt), ahol a tap kikerult, mint az aktiv hutesben resztvevo elem, kapott a CPU dedikalt hutest (viszont nem a bordara az esetek nagy tobbsegeben, hanem a haz hatuljara egy 9-12cm ventikent), es megjelentek a klasszikus legterelo muanyag elemek. A BTX azota meghalt, az ATX szeru dolgok pedig azota is velunk vannak.
-
válasz
anaqer #79646 üzenetére
Szerencsére nekem nem volt ilyen kialakítású házam. PC korszakot eleve felnyithatós gépházzal kezdtem ami eleve könnyen szerelhető volt, az sokáig megvolt azaz 386-5x86 abban volt, aztán egyből modern nagy gépház (típusra nem emlékszem) amiben a P2 266-os volt. Havernak volt ilyesmi elrendezés de lógott a táp mert egy csavar tartotta pont a szerelés miatt.
-
válasz
anaqer #79435 üzenetére
Rányomtam egy automata OC-t a biosban poénból és 4,3ghz-re tolta fel, windowsba egyből lefagyott, restartkor bios 80 fokot írt és tényleg rohadt forró volt. Így belegondolva lehet szétfeszelte de ahogy tudom 3,8-4,2ghz-es a proci alapból úgyhogy az a 4,3ghz nem kéne hogy sok legyen neki.
Nekem tetszik. 2x4gb 1600-as ram van benne, 64gb-os Kingston ősi ssd amit kiszórtam és kapott OCZ vertex 3-ast 120gb , FSP 350-es ami helyett raktam EVGA 600w-ast. Videókari tesztelő gép lesz belőle. Jelenleg egy core2 (Asus P5QC+E8200) látja el ezt a funkciót de abban nincs itvga ha esetleg videó biosokkal akarnék kísérletezni. Win11-et raktam fel rá (bypasstpm registry hack-el), semmi driver nem kellett.
Asus F2A55-M lap. Gépház Cooler Master. Hátsó lapokat én törtem ki majd tesztek miatt, invga-val ment amúgy.
Hűtő csere lesz, szokásos best buy Deepcool GAMMA ARCHER
Ja most jut eszembe hogy ezen még a paszta is gyári! A hűtő könnyen lejött, paszta helyett valami ezüstös por van rajta.jokeph
Win11 alatt használtam, teljesen jó pörgős pedig nem vagyok oda az FX-ekért de jól használható gép. Meg persze alapból supported a videókártyára win11-nél is ami azért előny (ez valami utolsó gen DX11-es cucc, hybrid cf-et támogat.).
Radeon HD 8570D -
-
arn
félisten
válasz
anaqer #79413 üzenetére
Mostani tapasztalataimat irom
egy studio mixeren es aktiv hangdobozon vannak.
Anno orultem, hogy szol vmi oszinten szolva, fogalmam sem volt a kulonbsegekrol, mert nem is hallottam tobbfelet egyszerre. Sbpro2om volt, utana meg gus. Vmi regi nemet hifire kotve, amit a tesom faszijatol gubertam el
De ilyen kartyakat hasznalok az epitett gepekben:
1993 socket2 dx2-66 sb16asp (legelso sb16)
1994 socket3 dx4-100 sbpro2 + gus + mt32 + sc55
1995 socket5 p120 awe32 + gus
1997 socket7 p233mmx awe64gold +guspnp
2000 slot1 p3-800 sblive + guspnp
2003 socket a xp3200+ audigy2
2006 lga775 qx6700 xfi fatality -
arn
félisten
válasz
anaqer #79411 üzenetére
94ig az sbpro2 a kedvencem, 94tol az awe32. Az sbpro2 vag magasban, eros szures van rajta, az fm ezert elvezhetobb, tobb a mely, a gyengecske korabeli digi hangok is kerekebbek rajta. Az ujabban mar vekonyabban, szol, gepiesebben.
Zenerol meg hangrol beszelni olyan, mint eltancolni a krumplisteszta recepjet, nem tudom jobban megfogalmazni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
anaqer #79177 üzenetére
Nem igazán.
A gomb a házon csak addig zár össze, amíg nyomják. A táp meg addig van bekapcsolva, amíg a PS_ON vezetéket testre húzzák.
Kell legyen közte valami vezérlő, mert kikapcsolni a Windows is tudja (na ez nem sikerült neki az utolsó leállításnál). És azóta nem is indul.
Egyébként auto power ON after power fail opcival használtam, hogy ne kelljen a csavarhúzóval böködni mindig. És indult is szépen, automatikusan!
Most viszont gombnyomásra se indul.Feltérképeztem, hogy milyen IC-k vannak a lapon.
Az egyik kis vezérlő + külön flash a "speech error reporter" cucc.
A bekapcsolásért a Winbond LPC IO felel. Az megkapja a stand by 5V-ot és bele fut a gomb.
Viszont azt még nem találtam meg, hogy a táphoz honnan és hol jut el a kapcsolójel. -
-
-
-
-
-
válasz
anaqer #79026 üzenetére
Hát én a system shock 2-vel vagyok így ami hasonlóan fpsrpg keverék, a random spawn miatt akár hol lehetett ellenfél. Párszor magamra rántottam de volt hogy eldobtam az egeret annyira beszaratott.
Na meg Thief 1,2, Undying, AVP2.... valahogy akkor a grafika sokkal szebbnnek tűnt arányaiban de a hangok egyérteműen jobbak voltak mint a ami játékokban. Hangulat talán az a jó szó rá. Pl: avp2 síri csönd, csak a mozgásérzékelő pittyegése hallatszik amivel persze jó pár éjszakát átálmodtam annyira hatással volt rám. Undying kasza+haste :) vagdosni ketté mindenkit. Half life is jó volt de nem marad meg annyira mint a fentiek. Thiefből a fejemben van a fém padló hangja amikor fukározok rajta..
Aztán WolfET multi majd COD1-UO clanbasen keményen. Mai napig megvannak a war demókaztán cod4 bár az már túl modern játék (tény hogy q3 motor alatta már igencsak elavult volt)
-
jokeph
nagyúr
válasz
anaqer #79028 üzenetére
Ahh.... jóvanna, ebben a korszakban ATI VGA-im voltak, azokon van a Rialto chip.
HSI akart lenni, valóban.
Amúgy érdekes, mert a Rialto fordító chip a Radeonok hátulján van (amiken én láttam), és hűtést sem igényel igazán, csak egy rózsaszínű mechanikus védelmi valamivel van körberakva, a HSi-n meg ott figyel a hűtőborda rendszerint.Zalman hűtés: a Galaxy 7600GT-n és a 7900GS-n ennél kisebb terjedelmű, de tömörebb borda van, ez a kivetel a Gigabyte 9600GT-n van nálam.
-
arn
félisten
válasz
anaqer #78783 üzenetére
2000ben lehet… de igazabol nem is tudom mit vartal egy olyan idoszakban egy 99 elejen megjelent budgetkartyatol, amikor a topkartyak is lementek egy even belul kozepszintre. Hogy melyik kartya hogy oregedett az is mas kerdes, meg az is, hogy gyk 2000re a s3nak kifujt, kepzelhetem mekkora eroforrasokat fektettek az ujabb cimekbe. Rosszkor vetted meg, kb mint a v2 99ben.
99ben 800x600x32en jatszottam, egy 8ms tntt valtottam le ra, es nem tartok meg vmit, ami szar.
-
KROK640
nagyúr
válasz
anaqer #78774 üzenetére
"99-ben kinek volt Savage4-e...?"
Az osztálytársamnak B. Krisztiánnak. Két Krisztián osztálytársam volt, téli szünet elejére a mindkettőnek az lett.
Az elsőnek B Krisztiánnak, november legvégén én magam szereltem be a gépébe egy 16MBos Savage 4-est.
1999 Nov 19 péntek vettem az ASUS V3400TNT-t és hétfőn hallottam h van SAVAGE 4 32MB. Még majdnem elcseréltettem rá a TNT-t. (szerencsére nem tettem)
2000 január/februárban már nekem is volt 32MBos SAVAGE 4-esem, akokr jöttem rá h mennyivel jobb a TNT ... -
arn
félisten
válasz
anaqer #78774 üzenetére
nekem biztosan, es akkor sem volt egy majer kartya.
jol tuningolhato volt, emlekeim szerint a 32m verzio volt a 16os tnt aranak kornyeken, es nem zuhant meg annyira 32 biten teljesitmenye. A metal is jo lett volna, de gyk az unreal tamogatta normalisan (igaz ott talan azon a kartyan volt a legjobb).Igaz, fogalmam nincs hogy 2000ben hogy ment, akkor tnt2u, es gf2gtsem volt mar, de 99es cimeknel az araert korrekt volt.
-
envagyok
veterán
válasz
anaqer #78436 üzenetére
Igen
2004-ben még használták, mert a háttérkép 2004-es fotó.
A proci 98-as, a vga 99-es.
Korai s5 p1, de inkább 486 szerintem is, bár akkor a 3d játékoknak lőttek.
Talán socket 5 p1, nvidia nv1, valamelyik gravis, ct3980 awe32.
Vagy 486 és dos játékok.
Csak akkor nem tudom milyen videókártyát érdemes.
Win 3.1 3.11-et kár feltenni rá, igaz?Az a baj, nekem ez a 93-98 időszak kimaradt, előtte commodore, utána meg már riva tnt volt.
-
arn
félisten
-
-
válasz
anaqer #76749 üzenetére
Nekem az OTES verzió volt (4200-8x), talán az első heatpipe-s videókártya lehetett (?), viszont elviselhetetlen ventivel. Valahol még megvan darabokban.
Mondjuk akkoriban szinte mindenre ilyen pici ventiket raktak, Abitnál meg különösen hulladék minőségben. Ennek ellenére mai napig ha lenne Abit-ot vennék mert igazából jók voltak minden téren, a hűtést meg olcsón meg lehetett javítani.
Később az Abit megszűnésével Leaktek kártyám volt agp-s 6800GT ami leégett valamiért (na jó ramtuning miatt, fiatal voltam kellett az fps) , és cserélték ráfizetéssel pcie 6800ultra-ra az is sokáig megvolt, szerettem. Bacsisnak adtam el asszem talán 7eft-ért igencsak régen (bár lehet összekeverem már hogy volt 10 éve), ma már többet érne. Aztán pár Inno kártyám is volt de azok mind gyenge minőségűek voltak. Sapphire változó, volt gyenge és jó is. Mostani XFX Radeon Pro duo-val nincs baj, bár eleve referencia igencsak halk.
-
válasz
anaqer #76746 üzenetére
Nekem tetszett, a kontrasztkülönbség a világos és sötét részek között nagyon komoly volt.
Az undi túltolt bloom "hdr"-ről az NFS Most Wanted jut eszembe, szerencsére a hitványságok többségét ki lehet benne kapcsolni.
Mondjuk lcd-n nem próbáltam ebben a módban azóta, de majd megnézem. -
válasz
anaqer #76746 üzenetére
Valamit azért biztos csinált mert a bloom nem okozna ilyen teljesítmény esést. Habár rémlik elég sok csalás a játékiparban mesterségesen megemelt gépigényről.
Far Cry-t amúgy még Abit Ti4200-essel vittem végig, elég volt a dx8 a játszhatósághoz, 6800-asom később lett és akkor újra játszottam vele. Mindkét kártya sokáig megvolt és örültem hogy kihagytam az FX-eket és bár ár/teljesítményben egy x8xx jobb lett volna a ti4200 után de később az sm3 miatt jobban megérte a 6800-as. -
válasz
anaqer #76735 üzenetére
Igen sok tápból nekem márkásból több halt meg.
Codegenről jó véleménnyel vagyok az egy döglött meg de nem vitt semmit. (Cégnél pedig közel 50db gép volt ilyennel, igaz nem gémer gépek)
Fsp 350-es vitt magával egy 775 p35 lapot, vargáné egy 5x86 konfigot, corsair vx430 (vagy cx430 nem emlékszem) elfüstölt bár kukából volt, esélyes hogy beázott. Cwt 400w-os pedig instabil lett. Lc power 420w hullott sok cégnél de nem vitt semmit meg az itx lc poweres tápja is halt meg kettő, thermaltake 420w kettő volt instabil és sípoltak kimt a barom. Nagy mínusz még a chieftek sárga cimkés 400-500w széria gyári hibás ventivel de javítható. Meg volt valami zöld ventis noname szörny széria amik hullottak de nem emlékszem a nevükre.
Arányaiban a delta belü brand tápokkal semmi gond nem volt. Illetve mára a superflowerre esküszöm nagyobb konfigokhoz. Vx450 volt még a best nálam a régiekből. Mai chiefteket nem merném megvenni. Amúgy fsp-t szoktam ajánlani. -
petakpa1
őstag
válasz
anaqer #76735 üzenetére
Elméletileg az elfüstölt 350W-os Hyper/Hippro (nem emlékszem már pontosan mi volt) is márkás volt, és szintén elméletileg bírnia is kellett volna azt a nForce 2 konfigot, amit fentebb írtam, még tuninggal is, de mégis eldurant
.
Azt követően lett a Seasonic beles CX400, majd a Ryzenhez a Seasonic, mert a hasonló tudású Corsair bitang drága lett volna.
-
KROK640
nagyúr
válasz
anaqer #76686 üzenetére
Én csak álmodoztam az efféle megoldásokról. Nekem ugye a 366@550 volt, de csak nagyon rövid ideig (többnyire csak simán 366 volt), illetve a 466-osom, aminél ha azt akartam, hogy hang is legyen akkor 525-nél meg kellett álljak (hiába ment hang nélkül akár 766-on is pár percig, de 585-ön stabilan, csak hang nem volt).
Ehhez képest a haveroknak meg 566@850MHZ, meg 667@950MHZ, meg 733-as ... Én meg sárgultam az irigységtől, mert nekem eleve lapcserével kellett volna indítanom, és általában a kinézett kombó árának a fele sem volt meg. Aztán kinéztem magamnak egy Tualatint, mire meglett az ára, vadi újként jött az 1700-as Celeron és lecsaptam arra (így utólag visszagondolva nem volt a legjobb ötlet, talán csak amiatt, hogy így az Athlon XP-hez megvolt a DDR1-es memória.
-
r0b3r
senior tag
válasz
anaqer #76673 üzenetére
Szerintem annak az egyedi, 4 GPU-s, hőcsöves hűtésnek a gyártása még egyelőre túl nehézkes lenne ilyen kis szériás körülmények között. A rajta lévő bordákat, ventilátorokat viszont valószínűleg meg tudja vásárolni készen.
De ez csak egy tipp... de az is lehet, hogy nem akart túlságosan eltérni az eredeti kinézettől.
-
envagyok
veterán
-
Bile Demon
őstag
válasz
anaqer #76145 üzenetére
Nem árt az óvatosság abban egyetértünk.
Mérni sem áll sokból.
Ha van "nemkárérte" tesztkonfig, akkor abban próbálni.Viszont tapasztalataim alapján a zárlat ilyet nem okoz. Azért lett ilyen, mert sokáig használták úgy, hogy bizonytalan volt a kontaktus, nagy átmeneti ellenállás és amiatt helyi melegedés. Valószínűleg ki volt tágulva a tápcsatlakozón a hüvely.
Szerintem nincs baja a kártyának, csak szépséghiba.
Használat előtt azt az érintkezőt meg kell tisztítani, mert így akkor is melegedni fog, ha egy rendes csatlakozóval találkozik.
Talán elég 10-20x csatlakoztatni különféle jó passzentos tápcsatlakozókhoz, többféléhez is, hogy ne egy kopjon el, azok majd ledörzsölik onnan az oxidot, ahonnan kell. -
zotyesz66
őstag
válasz
anaqer #75702 üzenetére
Nem szívesen engedném el, elég nehéz már ilyet szerezni...
Nem tudom, hogy felpörög-e, ez egy 2x-es CD, nem tudom, mennyire lehetett hallani, de így inkább azt mondanám, hogy nem. Ha berakom a CD-t és nagyon figyelek, akkor talán hallom hogy seekel, de aztán semmi. És igen, gyári nyomású CD-vel próbáltam.
Lehet, hogy kakukk... -
quailstorm
félisten
válasz
anaqer #75549 üzenetére
Ez így van. Viszont az NV1 az egy evolúciós zsákutca, direktben Saturn grafikus architektúra. Az S3 Virge meg az olcsó 3D gyorsítók egyik első példánya. De az már rendelkezett bilineáris filteringgel, meg ugye eleve háromszögeket használt.
-
-
arn
félisten
válasz
anaqer #74833 üzenetére
A vlb elobb volt, mint a pci, sok chipsetgyarto parhuzamosan futtatta, de gyakran az egyik busz a masikra van raultetve. A korszakban altalanos 486nal es pentiumnal is - max a pentium azert ritkabb, mert akkor meg sokkal tobbe kerult. De ezert ritka a socket 5 ugy altalaban.
-
Czo
addikt
válasz
anaqer #74602 üzenetére
Igen. A 3D kartyakig nem volt tulzottan divat a sok videokartya memoria. Itt a sok alatt azt ertem, hogy 1-2MByte volt, igy pl 1280x1024 16bites szinmelyseg eseten is 2.5MByte memoria kellene, ami nem volt a legtobb kartyan. Tehat pl, hiaba tudna pl. a Trio64 4 MByte memoriat megcimezni, a kartyak nagyreszere nem tettek csak 1 vagy max 2 megabyteot. Egyszeruen draga volt. A Voodoo ebbe a kornyezetbe erkezett, elkepesztoen sok, 4 megabyte memoriaval.
-
KROK640
nagyúr
válasz
anaqer #74592 üzenetére
Aha.
De arra emlékszem, hogy volt egy tovább gondolt verzió, ami a Voodoo Banshee nevet viselte, és még gondolkodtam is, hogy Voodoo Banshee vagy RivaTNT legyen a kártyám? Végül ASUS V3400TNT 16MB-os kártyám lett.MÁS :
Úgy emlékszem volt egy program (talán glide wrappernek hívták) amivel lehetett GeForce 3 és újabb Nvdia (talán Atin is azt nem tudom) kártyákon 3DFX módban is futattni régebbi játékokat. Most rákerestem erre a Glide Wrapperre, de csak Diablo 2-vel kapcsolatos találatokat ad
Rosszul emlékeznék a program nevére? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mini-ITX
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged