Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Végülis...
De jó lenne korhű MTV/VIVA műsor.
A legjobb képminőség lenne jó, a tervben az van, hogy s-vhs videómagnót szerzek be, lehetőleg ET típust, ami sima vhs szalagra is tud svhs módban feltenni.
Régen ott figyelt a skystar1 kártya a pc-ben, kódolatlanul ment az mtv. Kár hogy nem vettem fel párat.
Keresni kell vmi lejátszót, amin van scart/rgb kimenet, azt kötni a videómagnóra. -
Coil Whine Demonstration
voltak jobb videók is, de a Youtuberól minden eltűnik idővel.
A fojtótekercsek szoktak ilyen hangot kiadni, hosszú távon csak a csere segít.
choke, mosfet chirping
Azt nem értem ezek hogy nem esnek ki még az összerakás előtt mint hibás alkatrészek. -
-
Mesterséges RAM infláció figyelt be (a gyártók szerinti összeesküvés elmélet), egyéb nehézségek miatti indok, mely valóban nem létezik, csak ezeket használták fel az árak növeléséhez. Már tapasztaltuk korábban is, videókártyák, vinyók pld, ezeket is ilyen mondva-csinált indokkal emelték, és hosszabb távon is maradtak magas árban.
-
-
Ennyire nem számoltam utána, csak az AGP szabvány alapján az elméleti maximális 25W adott a 3,3V ágon. Az AGP Pro további 3,3 Voltjat valóban nem emeltem be ide. Emiatt gondoltam, hogy minden további terhelést 12 Voltról kéne kapjon a kártya.
Mindenesetre egy további tesztalany jól jönne most, de sajnos nincs másik AGP Pro kártyám, legalább arra jó lenne, hogy tényleg a lap nem oké ezen a porton, vagy a kártya sumákol.
-
Az AGP alapból 25 watton limitál 3,3 V-os ágon, szóval a maradék 80-85 watt 12 Voltról jön az AGP Pro megengedett 110 Wattjához. A Firegl X1 maximum 70 wattot eszik, ha teljesen kihasználja a 3,3 V-os ágat, amit kétlek, akkor sem lehet akadály, mivel mezei AGP kártyák is ugyanúgy 25 Wattban maximalizálják a 3,3-as ágat és azokkal nincs probléma. Az is lehet, hogy maga a csatlakozó hibás, vagy oxidált. 23 év alatt még sosem volt benne ilyen kártya.
Mindenesetre pihentetem az Athlon XP vonalat, úgy néz ki a P4 3 GHz felett már nem sok labdát hagy neki. 15200 pontot hozott a 2400@3310 P4 és a Firegl 3DMark 2001-ben, úgy, hogy még a memoriákat nem állítottam be. Nyilván, ha találok olyan procit a lerakatban ami megfutja alapfeszen a magasabb órajelet akkor még ez is mehet feljebb. Szóval a platform már marad az Asus P4B533-E lapon. Nem tervezem kínozni a VRM-et rajta, meglepő, hogy milyen hűvös. Mindössze 7 wattal kér többet a CPU az alap 2400 MHz-hez képest, fesz emelés nélkül.
-
32 Amper 5 Volton. Az elég egyértelmű izomzat.
Nem próbáltam más táppal, de lehet adok neki még egy esélyt.
KROK640: Jelenleg épp a 2400/533-as P4-eket tesztelem végig, kilencen vannak, de a második amit megfogtam alap 1,525 Volton 3310 MHz-en jár jelenleg. Nem is ez lepett meg igazán, hanem az, hogy mindenzt i845 mellett teszi.
-
Igen elviekben mennie kellene. Gondolom a szabvány alapján van bekötve minden a lapon, így tudnia kellene, akkor is, ha nincs további táp csatoló.
Egy 700 Wattos Hipro szerver táppal tesztelek, ez át van alakítva mindenre már. Nagyon erős 5 Voltos ága van, volt szerencsém tesztelni Thunderbird tuning alatt. Illetve minden ment már róla Extreme Quadoktól a Slot 1 Covington celeronig.
Pista0001:
Ezt én sem értem, a többi felsőkategóriás Nforce2 lapról nem hiányzik. NF7, K7N2 Delta, vagy az Epox 8RDA sorozata ide értve. Cserébe azokon nincs AGP Pro, ami alapesetben nem probléma, most viszont jól jönne. -
Pista0001
addikt
Pedig láttam a lelki szemeim előtt, ahogy lekapsz egy ilyen kábelt a szekrény tetejeről, kirohansz a konyhába, kirántod a bárdot a fiókból, vele együtt kirepül egy nagy kés is, az beleáll a szemközti falba, de erre ügyet se vetve a bárddal kettécsapod a kábelt a konyhaasztallal együtt, majd fotózol.
-
-
-
Nekem az indítási javítás azt jelentené hogy ha nem indul a windows akkor megnézi miért nem és kijavítja. Itt konkrétan kékhalállal indult ha nem volt a helyén a file, de az a vicc hogy beleírhattam volna egy üres textfilet is ugyan azzal a névvel és ment volna. Szóval egy file hiánya ne okozzon kékhalált vagy ha igen akkor legyen önjavító. sfc scannow sem javította ki. Elég lett volna írni hogy héé te állat not found ez és ez csinálj valamit, nem egy kékhalált.
Mikrokód meg pont az a dolog amit power user piszkálhat ilyen olyan okkal. -
Azt is kitöröltem, pontosabban Windows 11 24h2 upgrade/update mikrokód eltávolítás.
(elég viccesen van megoldva, mondjuk úgy hogy én nem dícsérném meg a programozót aki így oldotta meg, ráadásul az indítási javítás is kiderült hogy nem is működik ha kitörlök egy ilyen filet...dupla fail.) -
Cégnél most cserélgetem a 6-7 geneket 10generse (pedig az is skylake vonal még) mert bár megy rajtuk a win11 erőszakolva de lassúak lettek win10-hez képest érezhetően. MS nagyon nem jó irányba megy, Office 2024-eseket is megvettük hogy kiváltsam a meglévő mixet és lassúak ha 5-10 excel van megnyitva, ilyen a régi verziókkal nem volt.
A következő office átállásnál már alternatívát fogok keresni és nem az MS félét.
Amikor 7980XE-m volt akkor az volt az első hogy visszaraktam a régi mikrokódot mert csak azzal ment az ECC REG ram, windows-t nem érdekelte. -
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Úgy tűnik, a Xeon vonal támogatása jobb, most frissítettem a Skylake-W gépemet 24H2-ről 25H2-re. Nincs semmi tákolás, gyári telepítővel telepítettem a W10 pro ws-t, amit egyből frissítettem W11-re (24H2, mint most kiderült, korábban ezt nem is figyeltem), ez frissült most 25H2-re.
-
Pikari
veterán
Ja, értem. Nem számítottam arra, hogy ilyen fejlett volt a lapozás, az a kép élt bennem, hogy csak kompletten az egész 64k területet lehet redirektelni. Viszont ez is elég körülményesnek hangzik. Talán adott volna még pár évet ezeknek az archoknak, hogyha a korszak processzorai 24 biten is tudtak volna memóriát címezni. Azzal ki lehetett volna nyújtani a 8 bites gépek élettartamát akár 2000-ig is.
-
Elképzelhető, hogy akkor ez a lap ilyen módon ezt nem tudja. OC-val lazán lehet hozni az 1066-ot, sőt még 1200-at is de ugye ezzel a módszerrel semmi bios beállítást nem kéne piszkálni hanem már alapból 1066-on menne 800 helyett. Gondolom akkor vissza fele se fog működni, hogy 1066-ról 800-ra (ez E6700 esetén lenne jó mert akkor a ram 1:1-be menne nem pedig 3:2-ben). Vogons-on találtam egy kérdést pont erről, egy válasz ment rá agent_x007-től de nem tudom értelmezni mire gondolt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Mármint az I7-870 kihasználhatóságában nyújt pluszt az az alaplap ehhez képest? Vagy ilyen korban már teljesen fölösleges OC-val szórakozni?
Illetve anyagi értékben. Persze ebben a korban már minden ahogy sikerül alapon megy, H55 2-5k, míg P55, I7-870, 3570K mind 4-10k szerencsétől függően. -
Pista0001
addikt
Lehet, hogy Windows desktopnak értelmezte? Vagy csak simán a notebookot nem veszi külön, mobile-nak az okostelefonokat veszi...
Hozzáteszem, a tabletem (2016-os asszem) és a telefonom (2018-as talán) is jóval nagyobb felbontású, monitorom viszont csak 1 van, ami jobb

-
Pikari
veterán
Czo+sidi: ez szomorú, régen a környezetemben nagyon divatos volt a házilagos pcb gyártás mindenféle módszerekkel, és aztán hirtelen vége szakadt, és senki nem akart foglalkozni vele pénzért se. Nem tudom, hogy mi lehetett ennek az oka, mindenesetre ezt a fokú miniatürizáltságot nem érték el azok, akik ezzel foglalkoztak, max ilyen isa kártya szintet.
-
-
Jót púposodnak magukért majd.

A saját TH7-II-m sajnos nem működik, cserébe egy szem por nincs rajta.
Anno próbáltam keresgélni, hogy hol lehet a hiba, de semmi életjelet nem ad. A post kijelzőn random mód állnak be a karakterek és úgy is marad.hobizoli: Konkrét adatokat nem néztem, mindössze abból indultam ki, amit a konnektorba dugható fogyasztásmérő mutat. A Palomino 1800+ mellett, ugyan azzal a 9600XT-vel 140 Watt körüli csúcsfogyasztást érek el 3DMark 2001-ben, míg a régebben tesztelt 2800/800-as Northwood megáll 133 Wattnál. Ezekre még egy kört ráver a Thunderbird 1400, a maga 144 Wattos csúcsfogyasztásával. Teljes rendszerre értve persze.
A P4 cserébe IDLE 60 Watt körül fogyaszt, míg az öreg K7-ek 100 alá be sem néznek. -
-
KROK640
nagyúr
Jah, tehát nem egy 486, hanem egy eredeti AT. De amúgy a lényeget legalább levettem
hogy valami régi procihoz hasonlítja a teljesítmény adatok alapján, és abból extrapolálja az órajelet.
CPUID előtti idők : Jha, tényleg emlékszem, hogy anno a Celeron 366 is sokszor vol különféle 486/Pentium (I) procinak nézve. -
Pikari
veterán
Volt ehhez hasonló zsebszutykom egy időben, de egyrészt meghalt az akksija, plusz odáig fajult a dolog, hogy a google.com 5 perc alatt töltött be a böngészőben (stopperrel lemértem), úgyhogy az érdekességként pihen már egy doboz alján.
Egyébként nagyon pici gépeket nem is nagyon készítenek ma már. Ha igen, akkor annak a funkcionalitás, és a készülék teherbírása látja kárát nagyon komoly mértékben. Minden konstrukció az agyatlan tartalomfogyasztásnak lett alárendelve.
-
Pikari
veterán
Bántja a fene, azokat húzkodom magam után retkes, redvás padlásterekbe hálózatot tesztelni, routereket beállítani, terepen adatokat felvenni, de túlélt már egy egynapos építkezést is. 28 centi, és nem kár érte, ha beesik a traktor kerekei alá.
Ez egészen addig működött is Atom N alapokon, ameddig a routerek is el nem kezdtek javascripteket használni, a végén már 1 percig pörgött a router login screenje, mire be bírt tölteni. Ezt követően i3mas alapú netbookra váltottam

-
hobizoli
nagyúr
Why AVX is important for the BE200: Performance Enhancement: The Intel® Wi-Fi 7 BE200 module supports advanced features like Multi-link Operation (MLO) and features the 802.11be standard. These functionalities often benefit from or require instruction sets like AVX for optimal performance and efficiency.
szoval valszeg ezert nem tepert
-
-
T0mBd1gg3R
veterán
Átírtam, köszi, csak elírtam.
Amúgy egy igen g*ci termék volt. Ha PC-vel használtad direkt tönkrement 1 év után. Elkezdett nem működni a space, ő, o.
Gariztatáskor az Apple csak úgy cserélte ki, ha mondtam egy Apple gép sorozatszámot (ezen a házon volt szerencsére) és ha nem tudtam volna ilyet akkor gari bukta. Nem tudom már a másodikkal mi lett, nem hosszabbodott a gari a cserénél és lejárt nem emlékszem. Hibásan eladtam olcsón. -
laci1128
tag
Alapvetően így van. 2006-ban a Core2 megjelenésekor nem is létezett a 945-nél frissebb Intel mobil lapkakészlet (Centrino Napa), így a legtöbb (beleértve ThinkPad T60, Latitude D620, HP Compaq p, akkori MacBook Pro) Core2 procival szerelt 2006-os gépben adott volt a 3 GB-os chipset korlát, nem csak a hulladékoknál. 2007-ben lehetett először kapni Intel 965-tel szerelt darabokat (Centrino Santa Rosa - pl. ThinkPad T61, Latitude D630) amik már max 8 GB memóriát kezeltek, az Intel 40-es lapkakészletekkel szerelt laptopok (Centrino Montevina) pedig 2008 közepétől voltak elérhetőek.
Persze ezek az ideális állapotok voltak a drágább modelleknél, én is simán el tudom képzelni, hogy az olcsóbb laptopoknál a régi lapkakészletek simán befigyelhettek később is.
Egyébként T7200 + i945-tel szerelt T60-as ThinkPadben próbáltam a 2x2 GB DDR2 memóriát, simán működött vele, semmi fagyás vagy instabilitás nem volt, csak hát a lapkakészlet miatt 3 GB-nál több sajnos nem volt használható.
Ahogy pikari kolléga is helyesen írja, a Pentium M az egy extra tű miatt nem fér bele a Socket M-be, viszont Socket M-es Core2 alapú egy magos Celeron M-et simán láthattál. -
hobizoli
nagyúr
a regi PCIE tapcsati 250W-volt tervezve es 160W-l terheltek
sokkal nagyobb rahagyas vagy safety factor volt benne, azaz ha ott nm volt jo a kontakt 1-2 eren sem volt meg a specifikacio kozeleben
az SLI miatt ebbol 2x2 van minden 6-700W feletti tapon regota, es ugy a 4db egyutt 1000W-re van tervezve es max ~650W-l terhelodik
75W-t meg a PCIEx16 sin is at tud tolni egyebkent -
hobizoli
nagyúr
Palit-nak van olyan RTX4080-s kartyaja, hogy alapbol 12VHPWR csatis de hutoborda alatt a NYAK-n ott van a helye ket PCIE 8pin tapcsationak is, csak odaforrasztva nincs semmi
gondolom ilyen gerilla akcioban egyes juzerek reg megcsinaltattak maguknak olyanra pl egy VGA javitassal is foglalkozo muszeresszel, aztan ugy mar lefelezodik a 12VHPWR-n a terheles, es nem kell fosni
[link] -
-
Pikari
veterán
A dolgot az is bonyolítja, hogy több féle foglalat van, ami külsőre majdnem ugyanúgy néz ki, közben meg más a lábkiosztás. Rágoogliztam, és ez a chipset támogatná a t7400 processzort is, közben meg mégse indul el vele (vagy csak halott a processzor, állásában meghalt az évek alatt, de erre inkább csak matematikai esély van).
Mindenesetre 2008ban inkább csak 1 giga szokott lenni az átlagembereknek, de ahova ez nem volt elég, oda a 2gb biztosan elég volt, olyan 2013 körül kezdett el a középkategóriában és afölötte a 4gb ram, addigra meg ez már szerintem rég kikopott a piacról. Végülis a nemhivatalosan támogatott 3gb rammal el lehetett lenni, addigra ez a gép már mindenképp kukaérett volt.
-
Pikari
veterán
Pentium M/stb helyére nem tudsz core2duot/pentium dual coret rakni, mert más a foglalatban a lábkiosztás, nem kompatibilis vele. Hogy 1-2 gyártó esetleg bemókolta magának, azzal fogyasztóként te nem tudsz mit tenni, maximum bosszankodni tudsz.
Ez a hulladéklaptop egyébként gyárilag 64 bites dual core T1400 processzorral jött, gyárilag 2x512 mega rammal [link] és ez egy 2008as laptop, de azt nem tudom, hogy milyen chipset, vagy hogy milyen igp van benne.
(Van egy másik core2-es laptopom nvidia 8200-al, de az halott, nem csinál semmit bekapcsoláskor. )
Ha 2008ban is ilyenek jöttek, azért az sokat elmond a gyártók hozzáállásáról, de viszont azt meg kell hagyni, hogy a laptop nincs szétesve, a zsanérok nincsenek széttöredezve, tehát nem mondanám annyira rossz minőségűnek sem.
-
-
Nyilván ez azért is van, mert a jövedelmed sokszorosa az itteni átlagnak.
Ha nem titok, mivel foglalkozol ?
Tippre 2milla nettó havonta a jövedelmed minimum.
Ennyi kell is legalább hogy az év felét Ausztráliában töltsd. Valamint hogy a 2017- es csúcs i9 konfigok értékesítésével ne is foglalkozz, hanem amint említetted, kidobtad a szeméttelepre. -
elég kevés ág van a tápon, úgy csináltam hogy ami jön két ág azokat osztottam tovább egyikre raktam egy 2 molex - 6pinpcie-t és azt tovább 8 pin pcie-re a másikra pedig egy 2 molex-8pin pcie került. Ahol nem volt páros számú molex ott Y adaptert használtam. Nem egy szép látvány majd lefényképezem.
Szóval nem egy szál 12v ágon vette fel a 270w-ot hanem kettő szálon.
Ha azt mondod 12A mehet még egy szálon akkor az elvileg ~140w egy 12v-os szálra. Azaz pont 280w lehetett a terhelés két szálra.
Viszont nem néztem, lehet valóban vénykonyak a kábelek mert ez eléggé low end modell.
A tápon gyárilag nincs 6pin pcie.
A feszt az egyik szálon mértem, nem ellenőriztem a másikon. -
Kezdem érteni
Amúgy mái napig még a chipfeliratok alapján sem tudom azonosítani tisztességesen, pedig anno már elmagyaráztátok.
DOS programozás esetén persze tiszta sor a 64k com szegmens, valamint az ext 8bit hívás...de ezek a bitang nagy memóriák...már csak telepítés szempontjából vagyok velük tisztában, a lowend eléréshez kb kéne még egy +élet, evvel a kezdő tapasztalattal. -
-
KROK640
nagyúr
Ezért is volt szerencsésebb a kínai kolléga próbálkozása a I7 4790-el, mert az még DDR3-assal megy, amiből ezekszerint még 512-es modul is létezik.
DDR4 2GB : Nekem még ez is WTF, mert a DDR4 az a 6th gennel jött be. Az 2015, akkor már én 1+ éve 16GB RAMmal hasítottam, és a számtech boltban emlékszem, hogy már szinte mindent is 8GB RAMmal adtunk, ha nagy néha elő is fordult 1-1db 4GB RAMos (nem 2GB, 4!) gép, akkor az tuti, hogy még egy low budget konfig volt és ebből kifolyólag DDR3-a épült.
Nekem logikusan (noha amit mondtál, lehet, hogy csak elméletileg a legkisebb építhető DDR4-es modul) arra az időre már a legkisebb modul is minimum 4GB-os kellene, hogy legyen. -
Hogy jött ki a 2GB minimális méret?...ezt nemtudtam követni az idősödő procimmal
Micron 4x8GB ECC fekete modul maradt itt tartalékba, nem küldtem vissza, mert X99- ben műkszik, és elég is, 2933/CL14 1x8R modulok.
Fizikailag evvel sem jön ki a 2GB láthatóság
, bár azon gépen nincs is Win98, mellyel láthatnám is a realitást.
Nem fotóztam még, eladó fotói az UltraHighEnd ECC RAMokról :
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig ez prebuilt gép volt valamikor.. A proci hűtő se semmi, egy sima passzív borda, arra facsavarral felfurva egy AMD venti (Celeron 2.60ghz)

DarthSun