- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Bile Demon #116883 üzenetére
2. és 4. genem van, HP Compaq 8200 elite és HP EliteDesk 800 G1. A régit nem mértem, de gyanítom, hogy az is tudja ezt a fogyasztást. Azon Win 7 van Office 2010-zel, azt arra használom csak, ha kell. A 4. gent méregettem nemrég, azt használom napi szinten netezésre. Kifejezetten görgetést meg videót nem néztem. 4K youtube-ot meg egyáltalán nem nézek, az adsl nem erre való.
Van amúgy 8300-ból is (Ivy bridge), meg G1-ből és későbbiekből van tiny, ami akár fogyaszthat kevesebbet.
Jó kérdés, nem vagyok annyira tapasztalt, hogy javasoljak. Gyanítom, hogy valami N95/N97/N100 Intel a helyes megfejtés, bár nem veszek rá mérget, hogy a 4790K-nál erősebb. Modern "Atommal" nem volt dolgom, nem tudom mit tud. Kabinival (~2015, 4×1,5 GHz) elvoltam 2020 táján, de ez nem jelent semmit, a laptopommal is elvagyok, pedig az egy Arrandale U-s i5 2C4T 1,07 GHz-en.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #116487 üzenetére
a procik ott szimpik, de a gpu fronton ott szabadultak el nagyon a wattok. a 2012es gtx680al szemeztem inkabb, az sokaig fenn volt a listamon.
Core i7-3960X + GeForce GTX 680
es meg nem is vetettem el - mert passzol a jelenlegi sorhoz, gyk az oprsz lezaro evenek buildjei, ezekkel is eleg jol lehet jatszani a megelozo idoszakokat:
dos 1994 ~dx4/p60 => 90-94 jatekai
win95 1997 ~ 233mmx => 95-97
win98 2000 ~ p3 1000 => 98-2000
xp sp2 2006 ~ qx6700 => 2001-2006
win7 2012 => 2007-2012ez nem egy rossz sor...
-
Fücsök007
őstag
válasz
Bile Demon #116487 üzenetére
Szerintem XP/Win7 konfignak 3770K-s 16GB ramos rendszer a legjobb, mindkét rendszert natívan támogatja és elég gyors is sima GTX 980-al mindenhez.
-
válasz
Bile Demon #116321 üzenetére
Kössz !
Mindíg a forrást linkelik, a bináris is megvan, de eldugják, hogy nehogy megtaláljam.
Gyanús volt nekem is, mivel VBE kiterjesztés, de nem értek hozzá, ezért lett fail tipp, hogy saját gépen NVidia alatt kéne beforgatni
Letöltöttem a binárist(asszem a legfrisebb), bemásolom majd, most épp reggelizek, utána kiderül hogy indul-e. -
válasz
Bile Demon #116091 üzenetére
Asrock B650 PG lightning az egyik legolcsóbb ATX lap de normális VRM-el. Biost frissítetttem legújabb 3.20-ra. Igazából nekem eddig is bejött az Asrock azért is választottam azt, Asussal szívtam már eleget meg nekem még régen égetett le egy dual lap xeonokat szóval bizalmam Asrock felé nagyobb, jó persze nem fair pár lap alapján elintélni de ami bevállt azt nem válltom.
Boot időt nem érzem hosszúnak, pontosabban a legelső post volt vagy egy perc azt hittem nem fog elindulni, aztán már olyan mint akár milyen más gépem ami eddig volt. PBO settingben nem kutattam csak egy -30mv 85fok max profilt kapcsoltam be meg kézzel levettem a feszeket mert baromságok voltak beállítva. Ram az szerintem árához képest rohadt jó, 21eft volt 4x16GB, az egyik kit érkezett még csak meg. (early bird promo + kuponok miatt) [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [ennyibe volt]
feszt majd visszaveszem mert szerintem 1.4v még ddr4-nél is gáz volt, legalábbis én 1.35v-ot adtam a 4000-es hynixoknak ez meg ugye eleve fejlettebb tech.
Amúgy windows boot lassú mert szarrá van már telepítve 8.1 sec-et ír a feladatkezelő AMD kártyával, nvidiával a fele. -
laci1128
tag
válasz
Bile Demon #115582 üzenetére
Borzasztóan lassú, a Windows 62 másodpercet észlel, el tudom képzelni hogy ez valójában még több is lehet. X670E lap 2 db DDR5-6000 EXPO memóriával 2023 augusztusi firmware-rel.
-
válasz
Bile Demon #115586 üzenetére
Nem mértem pontosan, nálam valahol 10-20mp között van, szóval még elviselhető. Mindkét AM4 lapommal, X99 is ugyanennyi. Hidegen, a melegstart már jobb.
Percek - az nagyon sok, akkor már lehet kikapcsolnám, aztán agyalnék miért nem indul.
-
válasz
Nincs még meg a gép, várok egy kínai ramra bár szerintem esélytelen hogy megérkezik.
Amúgy nem akadok fent a boot időn.
Az előző 7980xe-nél lassú volt aránylag, ennél a kínai procis csodánál meg gyors.
Totál megértem hogy miért is történik.
Sok ramnál vagy ecc reg ramoknál is ugyan ilyen lassú a bootidő. Nem újdonság, retró gépeken is volt hogy a memória tréning lassú volt.
DDR5 az meg háát sok mindenben visszalépés. Bonyolultsága miatt sokkalta tovább tart a ram tréning. DDR4-nél is ugyan ez volt amikor legelsőnek inicializált 128-256GB ramot akkor ugyan így lassú az egész. DDR5 meg alapból bonyoult.
Bootidőt a tréning után nagyon nagy részt a windows és driverei betöltése az amit tapasztalataim szerint befolyásolnak. Tök mindegy hogy az régebbi sata SSD vagy modern nvme. Most pcie2.0 1x módban gyorsabban megy boot (bios után) mint 3.0 4x módban a modern samsung nvme-vel, szimplán azért mert más driverek vannak fent. Szóval előfordul simán olyan hogy egy modern pcie5x nvme ami 10GB/s-et is tud lassabb lesz bootolásban mint egy régi első gen sata SSD csak azért mert a windows más szoftver/drivereket használ. Játékok persze más tészta, de a bootidő bios után 90%-ban az OS-en múlik.Negatívumok eddig DDR5-nél amiket olvastam:
8GB-os ramok mindegyike 1rx16 azaz eleve a leglassabb szervezésben futnak. Magyarán 2x8GB lassabb minden esetben mint 2x16GB.
Normális órajelekhez sok feszre van szükségük, vicces amikor 1.35 meg 1.45v kell egy DDR5-nek 6000 felett, mindeközben DDR4-nél 1.35v-al már 4000 felett jártunk.
Tuning is korlátozottabb, azaz nincs olyan mint a DDR4-nél hogy megvetted a 2133-ast és 3200-on járattad vagy felette. Nem jellemző +50% tuning. Vagy gondolok itt DDR3 30nm samsung green ramokra 1.5v 2600-on a 1600-as ram.... de lehetne sorolni.
AMD-nél arányaiban egy fos az IMC, szerintem ezt nem is kell tovább írni annyira tengernyi infó van. 4 ram használata már problémás lehet...ECC REG fizikailag nem kompatibilis..rohaggyanak meg nincs is asztali proci ecc reg támogatással...
Árban is aránytalanul drága. Nincs olcsó modul. Az átlag desktop modulok meg rgb és vagy bordázott okádékok. (bocs de nekem a csupasz jön be)
Sávszélben eleve nem versenyképes a régi skylake i9-essel mivel az quad channel és 100-110GB/s-et tudott csupasz 4000-es modulokkal miközben ha megcsinálták volna jobbra az IMC-t akkor 5000-6000 sem lett volna lehetetlen 140-150GB/s-el. Persze almát körtével mert asztali DDR5 csak 2 csatornás (persze itt is van egy csavar hogy 32bitesre van felosztva ramonként de ezt most hagyjuk)
Azonos órajelen jóval lassabb mint a DDR4 bár ez nem újdonság szerintem így volt ez régen is a korábbi DDR ramoknál.Nem vagyok egyik fél fan-ja sem, kizárólag azt nézem hogy a mostani gaming onlynak az AMD x3d procijai ideálisak minden hibájuk ellenére is. 9800x3d meg sok esetben overkill de a korábbi i9-es is az volt a maga módján. Amúgy egy kisebb is kiszolgálna bőven csak akarok biztonsági tartalékot jövőre nézve.
KROK640
A gép neve majd MU-TH-UR 6000 lesz és szeretnék valami egyedi Alieneset az oldalára.
Belül tök mindegy hogy néz ki, azt nem piszkálom.
Az alsó tápos lényege elvileg az volt hogy ne fellül legyen a súlypont azaz lehet könnyebb olcsóbb házakat csinálni. Az eredmény meg az lett hogy kézzel össze lehet hajtani a gépházakat annyira vékonyak meg ugye az hogy a szemetet szívja be alul a táp és a ház szellőztetésének feladata megszűnik.Belefér nagy kártya is végre.
Emlékszem vagy 20 hasonló chieftec gépházat kellett elvinnem a hulladékosokhoz 10+ éve volt és az első szállítmány ilyen szemét nem a hulladékosokhoz került hanem hozzám. Így mentettem meg kb 6-7 ilyesmi házat. Aztán egy időben hírdettem de nem nagyon vitték. Most meg inkább magamnak építgetek gépeket belőlük. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #115586 üzenetére
Az durva, mert mikor kinyomom a gépet, akkor általában áramtalanítok is, szóval ez azt jelenti, hogy nekem akkor mindennap az első (és aznap gyakran az utolsó is) indítás hosszú percekig tartana?
-
válasz
No, igen, AM5 nincs, de AM4- nél elég sok, meg X99- el is. Ahogy megyünk a régebbi gépek felé, egyre gyorsabb.
Más kérdés hogy a csippanás után az AM4 töredék idő alatt bootol, egy retró laphoz képest, Win98 vagy XP- vel. -
válasz
Bile Demon #115268 üzenetére
Mindegyik régi kártyám kiírta az aktuális alap órajeleket, szóval ezért furcsálom az egészet. Egy darab teszt se futott le rajta soha, az a helyzet. DOS alól próbáltam bios flash-t, de kifagy az egész.
CH341A-val is próbáltam, azzal is semmi. Hagyom az egészet, buktam rajta 2k-t, nagy dolog.
#115269 Pikari: Akkor milyen probléma ?
Másrészt meg az utókornak hagytam meg, mivel 0 infó van neten (még a bios chip nevét se írták le sehol).
-
válasz
Bile Demon #115255 üzenetére
Köszi !
Gondoltam hogy a GTX : több pipa, magasabb órajelek, hoznak azért.
Pont úgy ahogy írod, relatíve kis CPU-videó órajel emelés is nagyot dob.
Majd összeszedem a teljes install folyamatot Zenre. Bár ha dokumentálom, akkor esetleg egy HOC- s benitrogénezi a procit/videót is, aztán pakol még rá +pár ezer pontot. Bár nem biztos hogy rámennének, Win98- al már kevesen foglalkoznak.
Jelentősége csak az e-sport, a Win98 korabeli címek kb fele erős vason is maxon mennek x100 FPS- el FHD- ben is. -
válasz
Bile Demon #115188 üzenetére
Arra én is kíváncsi leszek. Default Win98/3DM01/R3800X resultot 70k felett várom, amivel abszolút világrekorder leszek. Meglátjuk...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Bile Demon #114440 üzenetére
Ezen már az alap csatlakozók meg vannak
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #114434 üzenetére
Igazad van, úgy teljesen más értelmet kap a hozzászólás
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #114432 üzenetére
Igen, van a lapban bios.
A pentiumot elegge fogja az async cache, atlagban van 15%al gyorsabb a pb. De 95ben meg az async caches lapok mentek tobbnyire, nagyon nehez olyan lapot talalni, ami nem az, es egyaltalan lehet bele rakni - nekem nem sikerult eddig (pl p55tp4xe 2.1 mar tritonos, socket5, async cachel, de van rajta coast foglalat).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #113975 üzenetére
LOL, Citizen 120D-m jelenleg is van!
Van 4TB-osban Toshibám is meg Seagate-em is, egyikkel sincs probléma
mondjuk inkább Toshibát vennék.
Bile Demon become unhappy, because he has no food... (gondolom te is azon a bizonyos hangon hallottad a mondatot miközben elolvastad
-
sidi
aktív tag
válasz
Bile Demon #113971 üzenetére
Láttam az 5 MB memóriát és gondolkoztam kicsit hogyan, de rájöttem, hogy ez anno nem jutott eszembe, bár csak 2 db 256 kB modulom volt valahonnan pluszba, az még kevés.
Eszembe jutott, hogy Compaq Deskpro 386/25 jelű gépben gyárilag 5 MB volt /van,
Compaq bővítő kártyán nagy kocka modulon, van még két hely, de soha nem láttam ilyet. Képek egy hasonló gépről: [link] -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #113971 üzenetére
Megint elírás, mert 1993-ban kezdted 2MB-al, nem '94-ben
5MB, szép furcsa memória mennyiség, bár nemrég láttam egy C2D alapú gépet 5GB RAMmalMindazt négy modulból. (nálad a 8 még durvább)
Nekem nemhogy '93-ban, de még '98-ban is csak álom volt egy PC ... -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #113938 üzenetére
8×256MB RAM egy 386-osban?
Ez valami szerver volt, vagy elírás?
-
válasz
Bile Demon #113950 üzenetére
Nálam nem volt ekkora pörgés ebben az időszakban.
93-ban valamikor a régi 286 kifutott, végre jött a 32bit korszak
ház, bill, egér, joy, már 14 coll SVGA (1024 csak interlaced) monitor, Covox hang, ISA VGA maradt.
Az új gép:
- 486DLC 40MHz, 4MB RAM, 210MB HDDmajd folyamatosan az évek alatt, 95-ig:
- SoundBlaster Pro (cserébe a Simsonom ment a bontóba - vagy rotációs kapának
) Akitől vettem használtan, megesküdött hogy 44kHz-et is tud. Hát persze hogy tudott, monóban ...
- 420 MB HDD
- Gravis Ultrasound ... végre normális 16 bit hang.asszem 95 végére, 96 elejére lett meg a külső Sony 2x CD olvasó, 8 MB RAM-ra upgrade, aztán még egyszer + 4 MB RAM (erre nem volt különösebben szükségem, de pont akkor kaptam ajándékba amikor már cseréltem a memóriát, a CD-t is ajándékba kaptam)
Beköszöntött a multimédia korszak96-ban sikerült, nyári munkával, Cyrix 486 DX2-80-ra fejlesztenem.
A monitor 96 vége-97 eleje körül lett végre 15 coll egy véletlen szerencse folytán, ami egy órási előrelépés volt. -
Pista0001
addikt
válasz
Menő lehetett a 386DX40 2 giga rammal.
-
envagyok
veterán
válasz
Szép fejlesztési sor
Ezt te írtad, hogy így megmaradt?
HDD-kről nem is emlékszem, hogy voltak, annyi megvan, hogy sokáig párban Raid0-ban toltam. A slot1 alatt, s478 mellett, és az lga775 elején. De ott is lépegettem felfelé, ahogy kellett a hely. Seagate barracudák voltak nagyrészt.
Meg nasba öltem még a pénzt, először Maxtor volt, talán még megvan, gondoltam is rá, hogy a retró cuccokat felszórom arra, utána meg wdmycloud.
Általában volt laptopom is, ezért kellett.
Az meg Medion volt p4-el, radeon9800-al, szar kijelzővel hangosan, utána rgy vaio 7300gt-vel. -
válasz
Bile Demon #112786 üzenetére
Tedd rá egy ATX tápra, ami power on, uszöggel a megfelelő pinek zárva. Majd dugd rá a molexet, húzd ki, ismét dugd rá többször. Brutális de megoldja/megoldhatja.
-
válasz
Bile Demon #110973 üzenetére
Nemtom mit tud lényegében, de biztos gyorsabb mint a 6870, és az utóbbi is már elég jó. Relatíve nagy különbség van már a 6850- hez képest is.
Van teszt róla itt is, jónak néz ki, kíváncsi vagyok sajátgépben. Télen fűtésre is príma a 200W TDP- vel.
DOS alatt a 6870 veszi az LFB/WC bekapcsolást, talán a 7950 is, kiderül.
Win11 alatt pedig jól megfér a Radeon az Nvidia mellett, azért is választottam, két NV macerásabb.
Igen, kipróbálás óvatosan, csakhogy műkszik-e, aztán paszta/pad rá, ha nem lett leszedve akkor is jobb ha újat kap. -
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #110973 üzenetére
mit tud? hát... nem billeg a betonkeverő, ha berakod a lába alá.
-
válasz
Bile Demon #110876 üzenetére
Precízen eltávolítja a pasztát, padokat, arra semmi szükség. XFX esetén a VRM hűtőt sem tette vissza, zavarja a hőátadást az is.
7900GS- ről viszont elfelejtette leszedni a pasztát.
Érdekesség hogy nekem is túlélte a próbát mindegyik. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #110876 üzenetére
Rengeteg fele papir van, mind mas gyulladasponttal. De ahogy a videokat elneztem, siman beteszik vele, es semmi gondja nincs neki.
Tesztelni en is mindent alaposan tesztelek, de az sokat nem jelent. A 8800gtxes gepet sokat hasznaltam, nem volt vele semmi, amikor legkozelebb elovettem, se kep se hang. Bar nekem gyanus, hogy a jol mukodo, de nem tul szep dbot hasznaltam sokat, a szeppel meg leteszteltem es eltettem. Kozben eladtam a csunyabbat, hogy nem kell belole ketto.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #110239 üzenetére
Az teljesen normalis lehet. A DDC info, ami kijon a monitorokbol olyan szamokat tartalmaz, amire ezek a kartyak nincsenek felkeszitve. Letezik olyan "dongle", amin van egy HDMI apa es anya, es nem a megjelenito DDC infojat tovabbitja, hanem ami benne van a cuccban. Ha egy ilyennel maximalizalod, 1920x1600-ra (single link dvi max), akkor ezek a kartyak "megjavulnak". Sok VGA BIOS-t ki lehet fagyasztani, ha olyan DDC-t kuldo megjelenitnovel kapcsolod be, aminel valamelyik oldal nagyobb, mint 2048 pixel.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #110239 üzenetére
Múltkor én is véletlenül jöttem rá, hogy korai pci kártyáim közül páran nem adnak képet a 27-es benq monitoromon, pedig még az ISA kártyákkal sincs semmi baja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #109761 üzenetére
Egy Founders Edition
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #109764 üzenetére
Mázlista !
És gratula !
Azér', roppant jó lehetett ott a beszerző, ha ilyen volt a melós gép. -
user12
őstag
válasz
Bile Demon #109761 üzenetére
A gtx-et és/vagy a tápot?
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #109629 üzenetére
Illetve, lehet, hogy makrozhatoak a gombjai, es a billentyueventeket ott tudja bekuldeni. Az elso FFB kormanyom volt hasonlo. Be kellett dugni a keyboard dugoba, soros portra, game portra es meg aramot is kellett neki adni
.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #109151 üzenetére
Komoly kis mod
-
válasz
Bile Demon #109151 üzenetére
Hmm olvasgattam a topikot a linkelt hsz környékén, sokkal többen írtak ide akkoriban sokkal többféle hardverrel kapcsolatban.
-
válasz
Bile Demon #109073 üzenetére
Ja, akkoriban az volt csak inkább. TrioV2- őt vettem, mert mondták hogy a Voodoo mellé a Virge nem jó választás. Sztem nem ellenőriztem le hogy valós volt-e az állítás. Később meg GeF2MX400, arra volt csak keret.
-
válasz
Bile Demon #108715 üzenetére
Vagány, akkor arra is felmegy tuti.
Toltam egy kis laza tuningot :
-
válasz
Bile Demon #108675 üzenetére
Tényleg, majd arra is fel kell telepítenem.
Szabályos képmentés volt?, megvan esetleg a link? -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #108556 üzenetére
Es nem trinitron
-
válasz
Bile Demon #108500 üzenetére
Az említettek így jöttek, az elsőbe pezsgő borult, a mechanikust meg egy retró pakkal kaptam(ingyenes).
Asszem nálam sem ment tönkre egyik sem, amiket használok. Bár a kettő GeniusScorpionra ráestem 22 szept- ben, mikor kicsapta a covid az izmaimból a fehérjét. Az éjjeli-szekrényhez voltak támasztva, előttük ásványvíz, a petpalack felrobbant, kaptak vizet, meg némi mechanikus igénybevételt is. A kórházban miután közölték hogy túl fogom élni, gondoltam is hogy azokból tuti újat kell vennem. De túlélték, mire 1 hónap múlva hazaértem, kiszáradt mindegyik, most is az egyikről írok, jól működnek. -
válasz
Bile Demon #108177 üzenetére
Nagyon helyes. Van még tartalékba a kedvenc házamból egy bontatlan, lassan tervezgethetek Raptort, természetesen Win98- hoz. Mondjuk a kapott pontszám alacsonyabb a miénknél, de a 7900GS nem volt tuning alatt, bár alapon is elvileg többnek kéne lenni modern Intellel. Megoldotta, de lehet hogy a további rejtett trükköket nem ismeri.
CregFix- et nem láttam(bár futólag daráltam a videót), kódját nem ismerem, lehet hogy az is összefügg az IRQ- val.Letöltöttem a 77.72 modot is, de még nem próbáltam ki :
Az nVidia ForceWare 77.72 illesztőprogram módosított változata, amely az 512 MB-os kártyákat is támogatja. Dan 7800GT 512MB AGP-jén tesztelve G70 chippel. Ezek a régebbi illesztőprogramok egyes játékokkal jobban működnek, mint az újabb 82.69 és 93.71 illesztőprogramok. Az eredeti javítás ötlete R.Loew-tól származik, amit a 82.69-es illesztőprogramról visszaportáltam a 77.72-es verzióra. Először telepítse a 77.72-es illesztőprogramok eredeti verzióját, majd írja felül az NVCORE.VXD fájlt a csomagból származókkal. -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #105013 üzenetére
Megoldották a Win98 + 3DMark2001-et 13.gen procira. Ha jól értem interrupt sharinges probléma volt még, ami miatt nem indult.
[link] -
válasz
Bile Demon #108162 üzenetére
Köszi
Nyugger időbeosztás, türelem. Anno lehet hogy rendszeres meló mellett is ment volna, de jóval hosszabb idő alatt.
-
sidi
aktív tag
válasz
Bile Demon #108068 üzenetére
Igen többször próbáltam, közben újraindítottam, sőt kikapcsoltam.
Sajnos nem jól emlékeztem és nem Realtek hanem Cirrus Logic VGA írja ki az időzítést, nálam azon meg be van forrasztva mindegyik memória, az az élére állított típus, nem jut eszembe a tokozás. Szóval ha valakinek van Cirrus Logic kártyája foglalatos memóriával, akkor kérem próbálja ki a memória IC cserét.Kérlek képet is tegyél be róla, akkor biztosabban észreveszem, sajnos nincs időm mindig az összes hsz-t olvasni.
-
sidi
aktív tag
válasz
Bile Demon #108063 üzenetére
Szerintem első induláskor kiír rájuk valamit és várja a választ, amelyik legkésőbb érkezik be az diktálja a tempót. Trident azt is kiírja 8, 16 vagy 32 bit a memória busz, attól függően, hogy 2, 4, vagy 8 memória IC van benne lesz 256k, 512k, 1024k.
Jut eszembe Realtek VGA kártya azt is kiírja, hogy 70 ns access video RAM.
Van benne felforrasztva 2 db 70 ns és van még 2 foglalt, 70 ns-ost tettem bele, de akkor kipróbálom lassabbal is, van itt 100 ns-os is. -
sidi
aktív tag
válasz
Bile Demon #108063 üzenetére
Valóban érdekes, egy Trident 8900B kártyában próbáltam 60 ns Goldstar IC-ket, abba 4 db tehető bele (maximum 512 KB), 4 db is volt, ami érdekes, hogy lassabb lett mint 70 ns HYundai memóriákkal. Persze az igaz, hogy ezek régi memóriák.
-
sidi
aktív tag
válasz
Bile Demon #108052 üzenetére
Van valami anomália az biztos, ugyanis egy másik Trident 8900CL 70ns memóriákkal is ugyanazokat az eredményeket hozza, de csak akkor ha mindegyik memória IC 70 ns, amint cerélek benne 2 db-ot 60 ns vagy 80 ns-ra, máris lassul, érdekes.
Mintha nem is az IC-k sebessége hanem azonossága számítana inkább. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #107960 üzenetére
Én is a sima XPvel kezdtem, aztán SP1 majd SP2, volt nekem magyar is, meg angol is, mikor épp milyen.
Az alapváltozat mellett az MS honlapjáról le volt töltve az SP1 és az ment rá, később az SP2. Az SP3-at nem szerettem az már nagy volt, a gépigény is erősen meghízott (ott már az 1-2GB RAM is valid volt, míg az alap XP elkerregett akár 64MB-al is) és nekem nem is adott semmi extrát. hamar áttértem a Win 7-re inkább amint lehetett. Az volt az utolsó jó Windows, és amire amilyen hamar csak lehetett áttértem. -
válasz
Bile Demon #107960 üzenetére
Z77 + 2500K- ra felmegy a moddolatlan. Bár az is már elég modern az XP- hez, csoda ha nincs leállás/kékhalál már a partícionáló előtt.
Haswelltől már nem támogatott hivatalosan(legalábbis a Xeonos konfigra), oda már kell egy beillesztett AHCI driver, pld a Fernando féle, vagy az Integrál ISO szerkesztőjébe bepakolható alapból.Lehet hogy felmenne a P4- re a gyári, de sok volt a rossz tapasztalat, valamint a moddoltakat ismerem + kényelmesebb ha be vannak eleve pakolva az adott konfighoz ajánlott updatek, nem kell a hosszú frissítgetéssel bajlódni.
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
Bile Demon #107546 üzenetére
Sziasztok!
Nem nagyon szoktam írni, csak olvasgatni, tanulni, ötleteket gyűjteni. A GTX 980Ti eredmények megihlettek, hogy betegyek a GTX 960 eredményét az XP-s gépemnek. A 960 ebben azt hozza, mint nálatok a 980 Ti, ennyit számít a sokkal erősebb CPU. A 980 Ti elvileg ebben a konfigban 300k felett menne.
Értelme sok nincs ennek, így is túl erős már a régi címekhez. Far Cry1, NFS Porche, Morrowind, és ilyen címekhez van használva, amik nem teljesen jók újabb Windows alatt. Rivatunerrel le szoktam szabályozni a monitor frissítésére, mert különben a Far Cry, aminek vsync gondjai vannak menne úgy 1000 fps-t, 300W fogyasztással.Ami talán mégis értelme, hogy újabb a vas, és kb. 60-70 W fogyasztással viszi az XP játékokat. Meg jó vele szórakozni, tesztelgetni. A Win XP mellett van egy Win10 LTSC, ami napira teljesen jól használható.
Szóval, ez az én "kis retro", XP gépem! :-)
-
Lalaland
tag
válasz
Bile Demon #107562 üzenetére
Igen ez a sima SuperClocked. Enyém-FTW- is ilyen ventivel szerelt, csak 2x8pin tápcsatlakozója van, magasabb alapórajellel+backplate. Classifieldre pályáztam csak nagyon nem éri meg nekem a felárat(3x).
Nálam lévő példány tudja az 1500/8100 órajelet teszt erejéig.Egyébként nem semmi hogy mennyi féle verziót dobott piacra belőle az EVGA:
#107569 Fücsök007 - Köszi! igen bőven overkill, 980ti-m még nem volt. Anno gtx970-em volt nagyon szerettem, megérte akkor, majd váltottam ráfizetéssel GTX980-ra, na ott a csere nem érte meg. A ti nagyon drága volt akkoriban, most pótolom és megkapja majd a lányom Win11-el. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #107570 üzenetére
Abbol is lesz retro
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #107566 üzenetére
Retrozasra szvsz jobb valasztas az alap orajeles, hatekonyabb kartya.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #107566 üzenetére
Szóval gyárilag OC-zett verzió tulajdonképp mind
Az RTX3060 -asom meg "XC Black Gaming". -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #107562 üzenetére
mi a különbség az SC és a sima kártyák között? (kérdem úgy, hogy egy SC OC-m van)
-
válasz
Tiéd is combos eredmény !
-
Lalaland
tag
válasz
Köszi, talán a tied jobb eredmény a 2500k-val. Az 5.1Ghz már nem akar stabil lenni, majd még próbálom. A VGA húzásból nem igen profitál, sőt ha túlhúzom ott már veszít. Tied EVGA SC+?
#107548 sidi Köszi, XP alá hibátlan! Majd később kerül mellé egy ssd is win10/11 mellé. -
válasz
Bile Demon #106529 üzenetére
Unix/linux alatt akár simán rá lehet tar-ral írni a drive-ra.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #106114 üzenetére
Az fel evvel kesobb jott. Azutan fel evvel mar ott volt az x800 is.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #105439 üzenetére
Szvsz… a dx40 es a dx2 amd v cyrix lehetett, a dx33 es a dx4 intel. A dx2 intel proci is dragabb volt. A 386-dx2 lap lehet ugyanaz a hibrid opti495 volt, dx4hez mar mas lap kellett.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #105254 üzenetére
csinaltam mar korabban, nem rozsdasodott, azzal nincs gond, csak nem tul esztetikus. a feluletet meg lehet szep simara csinalni, pl femgyapottal.
keptelenseg mar igazan szep allapotu hazakat talalni. majd megprobalok vmi donorhazat talalni, aztan tobbol osszerakni.
-
válasz
Bile Demon #105016 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #105016 üzenetére
én is chieftec nagytornyot akartam, de aztán amikor szembesültem azzal, hogy mekkora, inkább régi p2 torony szerverházakba kezdtem cuccolni. Ezeket a fajtákat javaslom. Csak az enyémen sajnos csak 5 db 5.25-ös, és 1 db 3.5ös hely van az előlapon. Tudnék többet is használni.
-
válasz
Bile Demon #105013 üzenetére
Ja, nem egyszerű sztem Alderre, Zenre sem volt valami szokványos rutintelepítés, bár a linkelt Alderes pont még elmarad az enyémtől.
Megzakkanás ellen : elég ha a root/Windows/Program files könyvtárakat lemented, XP vagy magasabb oprendszer alól csak vissza kell másolni, javítás medoldva.Gratulálok, így átvetted az első helyet 61620- al
, a 61262 ellenében. A videókártyád erősebb, a CPU is magas órajel, de hát ez erről szól. Csak a natív Win98/3DM01 a kitétel a belső versenyben.
Akkor második lettem, de örülök neki hogy Te is foglalkozol a madness tuninggal. Már nem is tudok javítani, mert a gép a helyén, és a 7900GS másodlagos kártyaként csak PCIe 4x- esben van, ott meg esélytelen.szerk : jól néz ki a tesztkonfigod !
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #104502 üzenetére
Az uefivel is sok a baj. Ha korban eltérő uefi hardvereket válogatsz össze, akkor előfordul, hogy nem működnek. A mixed mód ezt néha képes áthidalni azzal, hogy a videókártyát bios módban fel tudja talán inicializálni.
-
válasz
Bile Demon #104431 üzenetére
Áh gondoltam rá, láttam is eladót jó áron, de valahogy kilógna.
Marad ez a Gef 2 úgy döntöttem, ha tv out kell, ott a P4-em, azon van. -
válasz
Bile Demon #104408 üzenetére
Köszi.
Akkor teszek egy próbát vele a fő PIII-amban, pont egy Gef 2 GTS-t fog váltani, annak semmi más kimenete sincs, csak VGA.Viszont a table fog nagyon kellene, remélem, sikerül megcsinálni, tudsz esetleg dobni forrást, hogy mit kell tweakelni neki a registryben, és milyen driver verzióval fog működni?
Nincsenek ezzel jó tapasztalataim, igaz, Radeon 7500-on próbáltam régebben többször is (egy Thinkpad A31p-t szerettem volna Win98 játszósnak, de sosem sikerült beállítani hogy pl NFS Porschéban, Carmageddon 2-ben legyen köd. Nélküle mindkettő meztelen, de ott a Thief, az is ilyen. -
válasz
Bile Demon #104401 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Már nálam van, azzal a céllal vettem, hogy kompozit kimenetén gémeljek vele, csak még nem tudom, mibe tegyem.
PIII mellé passzolna? -
válasz
Bile Demon #104353 üzenetére
8TB-os Nearlinokból van pár (sok) tucat és évek óta mennek. De mindennek redundancia a lelke, legalább n+2 másolat mellett alszok csak nyugodtan.
-
válasz
Bile Demon #104353 üzenetére
A Toshibát bírom, az olcsó 2TB- osok régóta működnek.
-
válasz
Bile Demon #104017 üzenetére
Nagyon jó kis pocik voltak azok. Még vannak emlékeim 1.6-os Pentium M-en 1GB memóval Youtube-ozni egy rakat tabbal XP alatt, és akkor már bőven voltak többmagos procik.
-
válasz
Bile Demon #103995 üzenetére
Nálam még fent vannak :
UOSP
98SE2ME
USB : usb20-driver_win98_me :
A telepítés idejére tiltani kell biosban az XHCI- t, majd reboot után engedélyezni. Majd rá kell pakolni az nusb36e- t. Modern bill ok, pendrive ok, külső SSD ok, USB egér bolond marad, de a PS2 műkszik.
KernelEx-4.5.2
patcher9x-0.8.50-win32 -
- Patch for Windows 9x for run on newest CPUs - AMD ZEN 2+, Intel Tiger Lake+
Version: 0.8.50-BETA4 - enélkül ha CPU sebességmérés indul, beragadhat a folyamat, pld 3DMarkban.
Chipset : az X58 driverben levő lista öröklődött, ezek bepakolódtak ID szerint. Névre, inf- ekből visszaerőltettem, de a csomagot meg kell keresnem, Vogonson volt ajánlott. Sokrétű és bonyolult, tudtam hogy valszeg felejteni fogok belőle, ezért mentettem az egész kész installt, ha megborulna, ne kelljen újból kitalálni.
Drives : Loew-PatchATA->PtchSATA->SATA AHCI->TBPlus, és akkor a nagyméretű SATA HDD/SSD is ok lesz.Talán valamelyik hiánya okozhatja a gondot, a 2 fő gyanúsított - KernelEx és patcher9x.
Biztosra nem merek már semmit mondani, mivel az imageben is túlságosan bíztam, ezek tehát csak tippek. -
válasz
Bile Demon #103989 üzenetére
Egész jó eredményt kaptál Win10 alatt, persze magas órajelű 256bites a kártyád.
Kár hogy nincs Alderem, kísérletezgetnék vele, bár lehet hogy azon már nem megoldható 98 alatt az ilyen retró teszt. XP+GTX980- al lefut, arról látni eredményeket, de utolérhetetlenek. 98 alatt még van valami feelingje, de ott is csak amiatt, mert nem, illetve kevesen foglalkoznak vele. Ha egy nagy nitrogénezős team felinstallálná a 98- at, állva hagynák az eredményem.A fontos system driverek fent vannak az Alderes 98- on? Bár nemtom hogy felmennek-e. Nálam Zenre a kulcsfontosságúak felkúsztak :
-
válasz
Bile Demon #103874 üzenetére
Telepítők verzió/oprendszer/kibontott/futtatható/új-régi gép szerint, valamint az alapmoddok. A címek beszédesek.
Az Extras könyvtárban a további moddok.Modern gépre :
3DM99 : 3DMark99 MAX\3dmark99max (unpacked - modern OS)-->Fixes-->Extras\3DMark99-NOTSC-fix
3DM2000 : 3DMark2000 (unpacked)-->Win 7-Win 10 fix-->Extras\3DM2kRyzenFix(opcionális), 3DM2000FramelockFix, 3DMark2000mmxcheckswitch, 3DMK2000patch-patch4(konfig függő)
3DM01 : 3dmark2001se (build 300)-->3DMark2001SE_patch (build 330)-->3DMark01s\Fix (low memory)- ha kell, opcionális.
Ha jól emlékszem minden lépésre. A csomagban minden eddig megjelent mod megtalálható, ha a leírtak szerint a konfigodon nem indulna, a többit is tudod próbálni. -
válasz
Bile Demon #103874 üzenetére
Restart DOS mód - fekete képernyőt kapok 1 kurzorral, ez valami beállítás kérdése, majd megoldom, bár nálam nincs jelentősége. Sima DOS kezdőmenüből indul, de inkább a külső SSD- n levő menüzött DOSt indítom, azon patenten be van lőve minden címhez szükséges set.
3DMark moddok rafkósak, csekkolom, fejből nem is annyira tudom, link+help lesz...Nálam jelenlegi állapot, használathoz, kímélő settel, egy kis stab Aida :
-
válasz
Bile Demon #103856 üzenetére
Pedig az áttöltött imageben nagy reményem volt. Nézem hogy a cregfix abban nincs betöltve, bepakoltad az autoexecbe? Nálam az image, ahogy írtam, áthozott Core2- ről, boot, majd elkezdte feltölteni az eszközkezelőt félig, reboot, utána végzett. Kisebb faragás a végén, csak szubjektív userszintre, felbontás, linkek, alapvető működés.
Nem biztos hogy jól értelmezem, az Alderen akkor fut, vagy ott is hibásan műkszik?
A retró 3DMarkok több-kevesebb patchel indulnak csak modern gépen, az imageben vannak moddolt verziók. 3DM01 nálam is kiírja az MMX hiányt, de utána indul. HWinfo szerint pedig van MMX a modern procikban.
Restart DOS mód - nem is emlékszem, nem szoktam használni, vagy egyből Win, vagy közvetlen DOS starttal nyomulok, de ezt mindjárt megnézem, ellenőrzöm.Ha Alderen be lehetne indítani, és a retró tesztek is lefutnának, alaposan lenyomná a pontszámaimat, pld a 61262- őt. Jut eszembe a képmentésről, 4C/4T általában a leggyorsabb, HT/SMT lassít, 3DM06- tól pedig már 8C/16T a gyorsabb, vagyis az adott CPU max.
Virtualbox, DOSBox : nincs tapasztalatom, nem használom, ill DOSBox kísérlet volt régebben, de sikertelen, nemigazán tudtam belőni, nem értek hozzá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #103614 üzenetére
"hibásan feliratozott" XD
Végülis ha azt nézzük, az én Athlon XP-m is az volt, mert a sorszámából kiderült, hogy 2800+-os, csak véletlenül 1700+ lett belőle
De jöhetnék a GeF3 Ti200-ammal is, ami hibásan Ti200-nak volt titulálva, valójában meg simán ment Ti500 órajeleken is, bármiféle feszültséges bűvészkedés nélkül. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #103618 üzenetére
akkor szimplan mar annyira jo volt a kihozatal, hogy ugyanazt a magot tehettek mindenre.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #103614 üzenetére
Hibasan feliratozott
5von ment vagy 3.3on?
-
zotyesz66
őstag
válasz
Bile Demon #103227 üzenetére
Nekem egy MSI 875 lapban volt, az rendesen szabályozta a ventiket. A ház meg egy HP Convertible torony, ami igen jól szellőzött. Aztán később oda is egy Zalman került, de használható volt a gyári is.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Bile Demon #103220 üzenetére
Volt nekem ilyen gyári rézmagos, Prescott 3.4 GHz-esen. Teljesen jó volt, talán az alaplap sem feszelte túl és a ház is jól szellőzött. Még csak nagyon hangos sem volt.
-
válasz
Bile Demon #102935 üzenetére
Kár...csökkentett módban szedd ki az eszközkezelőből a system specifikus drivereket, hátha. Próbálj meg farigcsálni rajta.
-
válasz
Bile Demon #102907 üzenetére
Mutatja nálam is az oldal, meg a TrafficMonitor is, elég jól teker, már 16%- nál tartunk.
Lazesoftot fenthagytam én is, ha tud aktívan futót is klónozni, akkor hasznos lehet adott esetben. A Select Path- ot nem láttam, valszeg benéztem.
-
válasz
Bile Demon #102899 üzenetére
Lazesoft jónak néz ki, letöltöttem.
-
válasz
Bile Demon #102891 üzenetére
Az az oldal jó lehet. Nekem is van időm és helyem is, a feltöltésem meg modern optika itt falun. Betolom az egész SSD- t imagebe, aztán kipróbálom a linkelt megosztót. Visszajelzek ha kész.
-
tzoli79
tag
válasz
Bile Demon #102892 üzenetére
Natív DOS alatt szeretném egy Pentium 1 és Pentium 2-es gépeken.
-
válasz
Bile Demon #102886 üzenetére
Huhh, akkor megpróbálok 90GB felhőt keríteni, mert így részleges feltöltéssel úgynézem csak a keveredés van. Disk to image lesz a megoldás.
Vagy TC- vel nyitok FTP- t, bár beengedett porthoz nem értek, de talán az AvastPro már védelmet nyújt. -
válasz
Bile Demon #102884 üzenetére
Másold át a C:\Windows- ba a SYSTEM.DAT, USER.DAT- ot, valamint a Rootba is, próba-szerencse, hátha.
-
válasz
Bile Demon #102881 üzenetére
Már lehet/van esély hogy jó lesz. Készíts egy \Windows könyvtárat, oda másold be az imageben levő \DOS könyvtár tartalmát. Nemtom miért ott keresi a képmentésen szereplő fileokat, de hátha megoldja. Lehet azért van keveredés, mert alapból én a Win98 könyvtárba telepítettem - tényleg nem volt benne a Win98 a pathban, benéztem, de a Win98+ban pipáltam be, hogy a graf rendszer induljon.
Registry doku - [link]
Ha bármit változtatsz, előtte mentsd el a jelenlegit. Ha kinullázod, akkor olyan lesz a 98 mint egy friss telepítés.szerk : valamint a C:\Windows\Command létrehozása sem árt, oda is bemásolni a DOS könyvtárat, a 7.1 fileokat tartalmazza, az eredeti helyéről másoltam ki - lehet hogy a Registrybe ezt is bevéste nálam.
-
válasz
Bile Demon #102857 üzenetére
Csökkentett módban is próbáld meg indítani, úgy elindul?
-
válasz
Bile Demon #102843 üzenetére
Az egész SSD- t kéne feltöltenem, így csak részmegoldás. A visszamásolásnál, úgy ahogy van 1:1- ben kéne, a \Win98 könyvtárral együtt, mivel én azt adtam meg telepítéskor.
A pathban benne van amúgy a Win98 is :
PATH C:\DOS;c:\util;c:\nc;c:\dn270B;c:\Windows;c:\yamaha;
SET PATH=%PATH%;C:\WIN98\SYSTEM\WBEM;
SET MIDI=SYNTH:1 MAP:E MODE:0
SET PATH=%PATH%;c:\util\fastvid;C:\PROGRA~1\ATITEC~1\ATICON~1;C:\WINDOWS\SYSTEM\WBEM;
Ha átnevezed Windows- ra, nem találja a saját összetevőit, bár így is lehet necces lenne, tippelni lehetne csak az eredményt.
Tehát mind az első mondatban, nagy felhő->disk to image, felhasználásnál pedig image to disk, akkor nem lennének hiányzó cuccok.
A hely miatt tippeltem a részleges feltöltésre, de a gyakorlatban ilyet még nem próbáltam. Illetve teljes disken, ha elkeverek valamit, akkor ezek visszamásolása után javítódik a hiba, de ilyenkor nyiván az egész imaget javítom a saját, korábbi állományaival. -
válasz
Bile Demon #102839 üzenetére
Most is?, nálam is az volt, de javítás után most ok.
szerk : kijelentkeztem a GDriveről, úgy is próbáltam, előnézet nincs, de a letöltés aktív. Le is töltöttem, lefutott.
-
válasz
Bile Demon #102836 üzenetére
Próba-szerencse, mindjárt nekiállok, nem egy hosszadalmas feladat, valamint én is kíváncsi vagyok, hogy a telepítésem elindul-e azon a lapon. Lehet van a háttérben valami kis nüansz, mely a Te telepítésedben nincs benne, meglátjuk...
-
válasz
Bile Demon #102831 üzenetére
Gondoltam/tudtam is, mint írtam...
-
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon #102831 üzenetére
Értem.
-
válasz
Bile Demon #102825 üzenetére
Készítek egy tömörített filet. ProgramFiles/Win98/Root megy bele, az már elegendő a boothoz. Modern gépen, XP vagy nagyobb oprendszer alól(vagy Live Linux, miniXP, Win7 CD/penről indítva) felül lehet írni az eddig telepítettet. Ha kész lesz feltöltöm felhőbe, belinkelem. Ennek el kell indulni bármilyen modern gépen. Beleteszem azért az autoexecbe a VCache mod kis com- ját REM- el, a legmodernebb gépen csak ki kell venni előle.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon #102825 üzenetére
Off topik, hogy ne legyen belőle gubanc.
Én nem értem hogy miért akarsz w98-hoz képest modern gépre azt telepíteni.
Csak a szopás van vele és feltételezem, nem is használ ki a gépben minden erőforrást. CPU magokat biztos hogy nem és az csak a jéghegy csúcsa.
Ennyi erővel OS/2 Warp-ot is lehetne telepíteni 13.gen i7-re, de mi lenne az értelme? -
válasz
Bile Demon #102819 üzenetére
Milyen gép pontosan ?
KernelEx, X58 moddriverek, USB moddriverek, Loew W98 memdriver(ezt feltetted), SATA AHCI/NVME, TBPlus driverek vannak RyZenen. Közvetlen telepítést ide nem próbáltam, S775 PCIe gépről hoztam át. Bebootolt, aztán szépen beillesztgette az eszközöket kb félig, rebootot kért, majd a többit.
És az áthozott verzióra már eleve az UOSP is rá volt pakolva, ha nincs fent, akkor tapasztalataim szerint problémák vannak modernebb gépen.
Tehát kétlépcsős, elég hosszadalmas, nekem is voltak gondok, de sikerült megoldani. Részletes naplót nem készítettem, inkább az agyalás kötött le közben.
Legegyszerűbb segítség az lenne, ha az egész drivet imagebe menteném és feltölteném, de nincs 90GB felhőm, fel is tölteném szívesen, ha valaki tud/adna ennyi tárhelyet. Ez minden gépen bebootol, és mint említettem szépen feltölti az eszközkezelőt.
A mentés előtt még a vcache hiba elleni moddot kéne feltennem, nekem még nem kellett, mert régebbi a bios. -
válasz
Bile Demon #102700 üzenetére
Köszi
Asszem sikerült egyensúlyt találnom az erőben, az abszolút CPU freki-RAM freki+timming-PCI freki hármasban. Sikerült kiköböznöm, ez néz ki a legjobbnak...eddig. Pld 110- re húzva a Voodookat kisebb lett a pontA képmentésről lemaradt a W98 System hitelesítő ablak, pótoltam bal-alul van, fontos. Szerencsére még mindíg kint vannak az ablakok a gépen, stabil teljesen evvel a settel, úgyhogy csak lehívtam a system ablakot, majd ismét mentettem a képet. Ilyen szintű eredménynél fontos a full infó a shooton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest