- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
hokuszpk #106180 üzenetére
Ha jól tudom, az UEFI-s telepítés nem feltétel W11-nél sem, tud az is legacy-ban települni (elméletben, ezt majd kipróbálom, a B660/Z790-es lapjaimon is van MBR opció), kivéve ha Intel 12/13/14. gen CPU-s a gép és csak az IGP van csak benne dVGA nélkül, akkor nem mene biztosan (tapasztaltam).
-
válasz
hokuszpk #106182 üzenetére
Ja, hogy a prociban van, azt hittem az alaplapon
, ebből is látszik hogy mái napig nem értek hozzá megfelelően.
Mint a GUS pld, anno nem volt, aztán mikor lett, eltartott vagy 2 évig, mire kiismertem. Vagy a hálózat, régen nem foglalkoztam vele, aztán valamennyire pótoltam, de még most is nagy hiányosságok vannak.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk #106175 üzenetére
hirtelen ezt a kepet talaltam, asus, giga hasonlo lehet.
-
-
válasz
hokuszpk #106166 üzenetére
Saját AMD gépem legutolsó X6 1090T volt. Azt elég egyszerűen lehetett húzni. Itt meg van 3-4 betüs dologból több tucatnyi.
Meg ugye leragadtam a skylake-x nél. Az arányaiban a nehezebb kategória húzásra. (főleg memória terén).#106167
Nemár, az uefi bios telepít szemetet a windowsba???Amúgy nem lesz sem AM4 sem AM5 gépem. PCIE port alig van, lapok drágák.
HEDT mint kategória nem is létezik.
Meg ugye mikrokód cserélgetést sem tudom hogyan lehet már ha lehet. Gondolok itt arra hogy pl A620-as lapnál nincs hivatalos PBO, de régi mikrokóddal meg lehetne. Csak ugye jó ha új a bios a feature-ok miatt viszont a mikrokódból meg eleve egy tuningosabb jön jól. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk #89106 üzenetére
*** a 4200+ mellé
kettőhárom perce opcionálisan viheto pluszban egy Athlon 1660 LE ; ( szinten ingyenvan ) anno nekem 1640 LE -vel futott a lap es xp/vista alatt emlekeim szerint nem volt lassu. -
-
-
-
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
hokuszpk #87973 üzenetére
Nincs itthon a macska, cincognak az egerek
@3shae
Retró cuccokért ha mindent beszámolsz (benzin, elcesztegetett idő, stb) már rég nem érdemes piacra szaladgálni. Csomószor semmi, ha van is valami, nagyrészt hibás, ha egy délelőtt ledobsz egy szobányi laminált parkettát, ott biztos 30-40000-et kapsz, és abból sok mindent biztosan vehetsz akár ebay-ról is, míg a piacon egy bizonytalan szinte semmit. -
válasz
hokuszpk #87435 üzenetére
Ismét kiegészítés:
A sok ugyanolyan 41256 meg a RAM. 9 darab alkot 8adat+1paritás bitet. Ez pont 1MB.
Az első AT 6MHz-es volt. Elég sok 12MHz-es volt, a 16MHz-es már erős jözépnek számított, a 20MHz pedig már igencsak tempós volt. Elvileg létezik 25MHz-es, de olyat még nem bizgeráltam
na meg amikorra azok jöttek már a 386SX volt a belépő szint.
-
válasz
hokuszpk #87252 üzenetére
Asszem igen, éppen ki lehet venni a feliratot(most az el van csomagolva), de én csak ALi- nak írtam be a táblázatba - Avance Logic Inc.
Gyors kártya, jók az eredményei, de az S3 valahogy feelingesebb(nekem legalábbis), valamint a karakteres sebessége 20k fölé megy Landmark2- ben, amiatt maradt a gépben.
Még van 2 Cirrus a repertoárban : 5428 és 5429.
És egy nem működő Trident 5440.
Ja és egy másik 486- ban Tseng ET4000/w32. -
jokeph
nagyúr
válasz
hokuszpk #87234 üzenetére
Azért írtam, hogy mintha... de még utánanézek.
TVC hang: valami olyat olvastam az egyik TVC-s könyvemben, hogy 4 bit-es D/A konvertert használtak hozzá, elméletileg bármilyen hangot meg tudtak vele alkotni, volt olyan játék TVC-re, talán a Mastermind az egyik, ahol gyakorlatilag beszélt a játék.
-
válasz
hokuszpk #86658 üzenetére
Pont hogy szükségesek lennének a részletek...
Persze nyilván jó az AMD, még szerencse hogy feljött, legalább 2 procigyártó maradjon.
Én is Zent vettem főgépnek is. De az Intel is nagyon jó, sőt már 2014- ben a Haswellel - a hobbigép ugye, AMD kedvelő vagyok, de mint már említettem evvel letudtam az Intel hiányt.Ahelyett meg hogy kötözködsz(többedszerre)
, inkább segíts kideríteni hogy XP alatt hogyan tudom a Haswell turbóját aktivizálni.
-
válasz
hokuszpk #86626 üzenetére
Első keresésre ezt találtam: [link] Gyerekkel azon szoktunk versenyezni, hogy ki csinál több pontot
envagyok: A P1, 486 is jó vonal. Ha nem akarsz sokat küzködni, akkor PCI és egy jó minőségű S3. Az MT és az SC kicsit másként szól, de én úgy tapasztaltam, hogy ennél nagyobb baj nincs, elvégre a midi parancsokat megérti mind a kettő. Én végül az 55-nél kötöttem ki. Ha két gépet akarsz, akkor egy lassabb gépnek jó választás a 486SX25 vagy 386DX40. Az előbbit elég szépen meg lehet fogni a cache kikapcsolásával, ha szükséges. Az SX25 mellett szól, hogy elég sok brand gépet gyártottak vele Cirrus videó kártyával, így nem kell sokat legózni az összerakással. Egy PS/1-et én is tartok nagyon jó kis darab.
fatpingvin: Én örömmel olvasnám. Irix, Solaris HP-UX, AS/400 és Next van, bár ez utóbbit újra kellene húzni. Na meg persze a többi PC alapú csoda, de azokból van hiány, mert kevésbé tartottam érdekesnek. Egy Apple vagy Amiga alapú UX-et kéne még összerakni.
-
válasz
hokuszpk #86511 üzenetére
Én most próbálgatom a szárnyaim más nyomdokán Z80 vonalon. Az arduinós IDE nem panaszkodott eddig, bár van pár warning
KROK640: A jól öregszik azt jelenti, hogy már nem híg, hanem kiszáradt és ezért kemény? Ez a szépen öregedett csak marketing, ár/érték arányban még mindig pocsék, mert a proci olcsó, de normális lap kellene alá amitől platform szinten nem olcsó.
Jobban kifejtve miért szar:
Annyira alacsony az IPC-je, hogy érzésre egy mai 2mag, 4 szálas Pentium is gyorsabb. Benchekben egy már jó pár éves i3 9100-cel van néha pariban párhuzamos feldolgozás esetén, de csak ha éppen nagyon fekszik az FX-nek a program. Azonban a legtöbb felhasználói program még mindig igényli az IPC-t. Ahol párhuzamos kihasználható a sok szál az viszonylag kevés és a fogyasztása nagyon elszáll az FX-nek: zabál, ami kimondottan kellemes ebben a hidegben. Meg nem venném, mert azonos pénzért van jobb, házon belül is pl. ott a legolcsóbb első gen Ryzen ami laposra tapossa.
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
válasz
hokuszpk #86192 üzenetére
Megvan, felmásoltam a bios.bin, awdflash.exe és autoexec.bat fájlokat de mintha nem olvasná be a floppyt.
Detecting floppy drive A media és villogó kurzor. A floppy indításkor kerregett 1-2 alkalommal, a led folyamatosan világít rajta. Az olvasó biztos hogy jó. Ilyenkor mi van? -
ityam
őstag
válasz
hokuszpk #86139 üzenetére
jaja. van rendes író is ntfshez 98ra, csak ezen azt hiszem nincs fent. Nem is akartam most tovább tákolni. Majd angol win98 at akarok felrakni. Ezzel az unnoficial service packal a félig angol félig magyar win nekem nem bejövős.
#86138: Én is meglepődtem hogy hova volt feldugva a speaker.Érthetetlen kategória.
Véletlen tűnt fel hogy a pwr melletti tüskesor mellé volt speaker írva és ekkor nézem hogy nem ott van a speaker. Hát hol van ? csak akkor tűnt fel hogy az ventitáp -
válasz
hokuszpk #86122 üzenetére
Ahogy Loki mondta a Végtelen háború elején, a tapasztalat az tapasztalat, mégha sikertelen is, nem vagyunk egyformák, de az unalmas is lenne
(#86123) envagyok : 99 és 2093 között - gondolom 2013 akart lenni...
(#86125) KROK640 : CPU bost csúcsnak szép
, de gondolom télen majd tolsz vele tesztet is, DS kompatibilis képmentéssel, amit régóta várok
(#86130) ityam : a kis piezo bekajált akkor 0.5A felett, megfogta a lapot. De túlélte, mert indul. A csipogó szól még, az is túlélte ?
#86133 : Win98 alatt az ilyen korú lappal nekem sem ment a SATA. A server után a S939 megy fel, megnézem majd a Loew driverekkel, abban van 98 alá moddolt mindenféle modernizált driver.
XP alatt is néztem, ott már megy a SATA, trükkök nélkül is. -
válasz
hokuszpk #86117 üzenetére
P3B ota mindegyik otvar hulladek
Amik éppen eszembe jutnak a gyűjteményemből :
- a korai Asus is perfect, a leggyorsabb VLB lap, SIS471
- P2B - kicsit válogatni kellett a ramokat, de utána stabil
- SlotA K7M, mondjuk ez vadi újan került hozzám, nem is találtam benne hibát, kiváló
- P4T - szépen megy, a teszteket legalábbis stabilan tolta, 1 kicsit púpos kondival is
- P4P800, nagyon ott van, lazán megy benne a 3GHz Prescott @4GHz- en
- ASUS A7N8X-E Deluxe - nagyon jó lap...
- M4A88TD-V-EVO-USB3-ASUS - bitang hosszú üzemidő van benne, kiváló
- M5A97 EVO R2.0 - hosszú évek óta strapa - erről vagyok most is, meg is hagyom a RyZen server után is, ha kell róla valami, csak bekapcsolom...elnyűhetetlen, bitang jó lap, a Kingston ramok túlhajtva mennek benne, mióta beüzemeltemA B450 AM4 lapok pedig, a kisebbik Prime és a középszint TUF pro is brutál, már a bios is kiváló, én csak dícsérni tudom. B350 nem volt, akkor még nem voltam benne az AM4 folyamban, tehát tapasztalat nélkül nemtom mi lehet a gond Nálad, ill leírtad, nem kapcsol be az USB XP telepítéskor, B450- en bekapcsol.
Csak egy kis gondolat-sorral szerettem volna illusztrálni, hogy az Asus a retro-félretro-modern korszakokban is kiváló, olyan példákat felsorolva, melyekkel nekem is van tapasztalatom.
A HOC listákban is elég sok Asus lap szerepel, sztem nem véletlenül.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk #86077 üzenetére
na jó. végigpróbáltam a biosban az összes opciót, amiben "xhci" stringet megtaláltam, nemmuxik.
félretoltam a lapot, már úgyis 1000-nel tobbszor megfogadtam, hogy melyebben nemfoglalkozom asus lappal, a P3B ota mindegyik otvar hulladek, nalam valahogy egyik sem mukodik ugy, ahogy az elvarhato.
az usb -> ps2 atalakitom is elbujt valahol ; vazze évekig ittvolt az asztalon nemkellett most kéne híre-hamva nincs. Biztos nem akar asusba dugodni.
A nativ ps2 billhez meg meg kellene szakitani a dartsbamulast, az nem opcio.
igazsagot a Pc-Matenak !!! -
Alpi.
addikt
válasz
hokuszpk #86075 üzenetére
Ha gondolod, összeütök egy kis leírást vagy videót a Firadisk-es verzióhoz. Egész egyszerű, ha van rendes útmutató.
Azért szeretem, mert van egy alap cucc és külön, csak be kell másolni az Iso-t a pendrive-ra és kész. Kettő Iso-t is tud és menübe tudod választani, hogy melyik induljon. Gyakorlatilag egy Freedos féleség bootol és kapsz egy menüt.
-
válasz
hokuszpk #86066 üzenetére
Nálam - Asus Prime B450M-A és TUF B450 Gaming Pro : az USB egér telepítés közben is aktivizálódik a két lappal. Igaz a bill PS2 volt telepítés közben, az van a próbapadnál. A telepítés után meg már megy minden USB cucc.
Jópár helyen írják hogy az USB3 nem képes működni csak USB2 módban XP alatt. Ez akkor már a múlté, a telepítőmbe integrált root és xHCI driverekkel megy az USB3(Ramsey portolta a modern drivereket XP ID- re). USB3 penről a bemásolás SSD- re 100MB/s sebesség fölé megy nagy fileokkal, ez természetesen csak akkor lehetséges ha valóban USB3 módban működik, USB2 tempóval 20-30 között karcolhat max.
Ugyanez van a kínai lap+Haswell Xeon esetén, bár azon sokat kísérleteztem most, működik ugyan minden, de valamit bekevertem, mert belassult a boot. Majd újra kell telepítenem. -
jokeph
nagyúr
válasz
hokuszpk #85997 üzenetére
Akkor az enyém egy túlélő kivétel.
A későbbi HDD-im kivétel nélkül sokáig 3 db TB-os WD Green volt, ezek se fiatalok, de szintén hibátlanok, pedig van bennük üzemóra vastagon meg rengeteg leállás/indítás.9 és 18 GB-os IMB SCSI HDD-k voltak a kedvenceim (UW 68pin, 10k fordulat és nem volt vészes a hangjuk akkori füllel), hasított velük a PII-es gépem.
P4: a korai s775-öt nem kedvelem, ha P4 akkor s478.
s775: G31/41, P35/43/45, X38/48 és nForce 650/750 ezeket csípem nagyon.
-
válasz
hokuszpk #85875 üzenetére
Rossz a megközelítés, eleve el kellene indulnia nem támogatott procival valami totál alap módban ahogy a régen is volt (pl: socket A-nál amikor nem volt barton kód bent de elindult vagy 775-ben nem támogatott prociknál szintén)
Valamint ha veszel egy lapot akkor elvárható hogy a legújabb biossal adják a kezedbe. Ha meg közben cserélsz procit akkor a régi csereprocival lehet frissíteni biost.
De az számomra a gond ha új lap és új proci de nagy feketeség fogad indításkor mivel már jártam így, egyszerű user meg küldi vissza az egész gépet hogy nem megy. Legyen már a gyártó felelősége hogy friss biossal adja oda a lapjait. Régen nem volt ezzel gond.
Amúgy nálam supermicro lapon is van proci és ram nélküli upgrade igaz BMC-n keresztül hálózaton okostelóról szoktam biost cserélni wifin és ahhoz még a gépet sem kell bekapcsolnom.LGA3647-ben ha nem támogatott procit rakok bele pl olyat amit tdp-ben nem bír a lap akkor kírja hogy menjek a fenébe vagy frissítsem a VRM! fw-jét mert már annak is van (és feltörhető ha akarom), de ha mondjuk totál inkompatibilis procit rakok bele amit tényleg nem támogat a lap akkor 700mhz-en elzötyög szétthotlingolva lagos egérrel.
-
jokeph
nagyúr
válasz
hokuszpk #85875 üzenetére
Meg arra is, ha elcsesződik a BIOS tartalma, Flashback-el simán vissza lehet írni - ez szerintem többet ér a dual BIOS-nál is.
Ráadásul működik minden nélkül is, de ha össze van rakva, akkor is.
X370-es CH VI E-reezzel tettem fel- ezt korrigálnám: force flash volt DOS alól - idegen BIOS-t (moddolt Asrock B450 PRO 4 AGESA V2 1.2.0.0,-át) is még anno az 5600X lepróbálására (Zen2/3 topikban írtam is róla) és simán ment vele, majd Flashback-el simán visszapakoltam az utolsó gyári BIOS-t.#85874MasterDeeJay: tuti van hozzá köze a visszafogásnak az élettartamhoz, nézegettem a Xeon cpu-kat, mind masszívabbnak tűnik mint az asztali megfelelője (s775/s1366/s2011v1/v3).
Meg hát szerver környezetben (ahová szánták ugye) jobbak a feltételek hűtés terén (ha rendes helyen van, nem valami sufniban), a hang nem számít.#85878fatpingvin: mármint a Linux kernelre gondoltál ? Azzal nem volt cimbi a lapod AGESA kódja ?
Az AGESA egy külön állatfaj, sajna nem mélyedtem bele sosem, annyit fogtam fel belőle, hogy nem baj ha az ember gyakorlott programozó.
A modBIOS-t egy fórumon találtam, nekem is úgy linkelték be, a flashback lehetőség miatt (meg a kíváncsiságomé is persze) vágtam bele.
A szenzorok kukák voltak, ventiszabályozás szintén, de a CPU/RAM frekit és a feszeket tudtam állítani, nVME boot is ment. Az idegen BIOS miatt az egyéb extra funkciók és a célszoftverek szintén kuka, de a CPU virított benne rendesen, B550-ben sem megy jobban egy hajszálnyival sem.#85879MasterDeeJay: s775-nél többször is futottam hasonlóba, de ment a nem támogatott újabb C2D-vel, csak nem ment a speedstep pl, vagy nem volt meg az SSE3 rendesen, illetve volt olyan is, hogy megfelezte az FSB-t konkrétan, s vele együtt az órajelet is - ilyen volt régebben s478-nál is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hokuszpk #85823 üzenetére
Egészen pontosan három egész valamennyi. Ezutóbbi sok mindentől függ, sokféle értéket láttam. Függ a VGA kártyán lévő memóriától, függ a HDD-k cache memóriájától, meg még pár egyéb apróságtól (adott esteben akár hangkártya is "csökkentheti" a memóriát, de ha pl több HDD van, az többet vesz el ... ). Ha 512-es a VGA akkor 512MB ugrik le a 4-ből rögtön, ha 256-os akkor "csak" 256 (meg persze + az egyéb RAM foglaló eszközök)
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
hokuszpk #85772 üzenetére
Jaaa, hát passzt. Szerintem kb. ennyi van a cpuba. Zen sosem volt az a kifejezetten nagy fps-es típus.
Phenom II -es 4.6-on [70K-t tudott] az 5870-esemmel. Ahhoz képest a 84K nem rossz. -
Alpi.
addikt
válasz
hokuszpk #85756 üzenetére
3D01 egy bizonyos pont után egyre jobban cpu függő. (cpu, ram, stb.)
6600GT-t még épp ki lehet hajtani, de egy kicsivel erősebb vgaval már lesznek olyan részei, ahol szinte bármeddig lehet emelni az fps-t, ha erősebb alapot rakunk alá. (a low részek. gt1, gt3 pl. )Emiatt a [6600GT Sli] -nek is van értelme !
-
-
válasz
hokuszpk #85738 üzenetére
Letöltöttem én is, mert Nero- ban nem találtam bootolható BD lemez készítési lehetőséget, majd kipróbálom.
(#85739) jokeph : spec esetben lehet már csak szükség floppyra, Gotek- et használok már a 386/486 bootoltatására, a S7/SS7- től meg már bootol optikáról is. És a floppy lemezekből is egyre kevesebb van ami működőképes.
#85743 : én is úgy voltam vele, mikor láttam hogy látja a vinyót, és a driverek beillesztésénél aktiválódott az USB egér is, már tudtam hogy fel fog menni, de mégis izgalmas volt. Nálam megtalálta a nagyrészét, aztán ráküldtem az SMBus- t, másodszorra felment, utána megtalálta a többit, a hang kivételével, de azt meg Bile Demon felderítette, melyik jó. A csomagban OKlett van a filenévben. Csak valami TPM maradt, vagy mi a túró, de az nem kell, asszem csak Win11- től követelmény, valami ilyesmi rémlik. -
jokeph
nagyúr
válasz
hokuszpk #85740 üzenetére
Ha a CD ISO 9660 a szabványos image-t jelenti, akkor igen.
IMGBURN: az utolsó linkről szedtem le másodjára, abban nincs reklámos rész.
Update: úgy néz ki, ISO-ból simán felírta, már ellenőrzi mit követett el.
BD RW lemezzel nyomom, jó hogy anno 2-őt is vettem.
Ellenőrzés sikeres, na most beugrasztom a mélyvízbe.Eddig OK, telepítő elindult. Most jön az izgi rész, fájlok felmásolása első rész.
-
-
válasz
hokuszpk #85627 üzenetére
Akkor másik telepítővel frissítettél, mert az enyémben ki van irtva a serial kérés, a telepítés végén pedig lefut az automatikus aktiváció is. XP jogviszonya már nem érdekel senkit, úgyhogy így a legkényelmesebb.
A hibát pedig valszeg amiatt írta ki, mert abból a telepítőből hiányoznak a modern géphez portolt driverek. -
válasz
hokuszpk #85621 üzenetére
Nemtom én sem hogyan lehet hiányos. A CPUz- ben látom hogy részlegesek az adatok, de nem biztos semmi, távolról tippelni lehet csak. Ha lenne B350 lapom kipróbálnám vele, gyorsan át lehetne dobni a procit, mert nem toronyhűtő van rajta, a WPrism pillanatok alatt lepattintható.
A drivercsomagok az integrátorban általános Intel és AMD drivereket jelölnek. A forráslapokon levő hsz- ok alapján régebbi és újabb gépekre is települt. Persze ott sem mindenkinek sikerült, van bőven help kérés, de több helyen is látni sikeres installokat.
Vegyesek a hozzászólások. Van aki mindjárt avval kezdi, hogy használjon régebbi gépet, persze nem is sejti hogy a retro tesztek miatt kell, valamint néhány embernek van megszokott munkához való programja, mely már nem fut XP utáni oprendszeren. -
-
válasz
hokuszpk #85611 üzenetére
Hát, kíváncsi leszek hogy a másik konfigomon mi lesz a helyzet
- 3800X, ugyanaz mint a 3800XT, csak kisebb turbóval+más alaplap(B450 Gaming Pro).
A most fent lévőn a 2000- et asszem nem futtattam, de pld a 99 megy simán, mindjárt kiprószálom a 2000- et is. -
válasz
hokuszpk #85602 üzenetére
A 2001 esetében minden számít. De igen, legnagyobb a procilimit, de a többi cucc is befolyásol elég rendesen.
Szép az eredményed, de ezen meg látszik hogy inkább a Nature teszt húzza le, nálam meg mint említetten a Car teszt tesz oda a GTX770- nek. R3800X mellett bizakodok azért hogy def proci settel, 4.5GHz- re turbózva elérem a 100k- t, 6600GT- vel pedig a 2. , esetleg az 1. helyet. Bár lehet emelnem kell, de ez már elég drága konfig, úgyhogy mérsékelt, 4.7-4.8GHz tuning, az még sztem biztonságos. -
válasz
hokuszpk #85584 üzenetére
Nagyszerű. Lényeg - már így is látszik hogy a B350+R3800XT is eszi a telepítőmet
A Win- el nagyrészt elérem a kitűzött célt, engem meg a Linux szívatott cefetül, valamelyik hardver mindíg kimaradt, aztán pót setup próba, az 5. modul kéri a 6. függőséget, de nincs ám a telepítőben, le kell vadászni a netről. Letöltöm, mentem, próbálom beilleszteni, rákattintok a drive ikonra, erre eltűnt, ekkor elég volt.
Bár az sem kizárt hogy majd még foglalkozom vele...
-
válasz
hokuszpk #85580 üzenetére
Ha megfelelő a driver, a támogatási listájában benne van a HD5830, és XP/32bit verzió, akkor működnie kellene. Tahát vagy nemjó drivert próbálsz, vagy az 5830- al van valami gond
Néhány képmentés Radeonokról, a GPUz- kben látszik melyik driverrel futottak : HD3870, HD2600XT, HD6850, az utóbbihoz használt Catalyst 11.8- al pld az 5830- nak is mennie kell biztosan.
-
válasz
hokuszpk #85547 üzenetére
XP, és az általam szerkesztett telepítőt installáltad ? B350- el is jól kéne működnie.
Hálózat : nálam a hálókártya drivere ok az eszközkezelőben, de a próbapadhoz nem húztam ki az UTP- t(bár tervezem), WiFi- n csatlakoztam egyelőre, avval nincs gondom, műkszik rendesen, annyi hogy kicsit lassú, mert a stickem csak 150Mbites, de a gyakorlatban nem tud annyit sem, meg 3 közfal is van a routerig.Radeonnal is fut jól a 3DM2001. 5830- al próbálod
...úgy említetted. Számtalan Radeonnal futtattam, 5xxx nincs, de 2600XT, 3870, 6850- el is ok.
-
válasz
hokuszpk #85522 üzenetére
Azt elírtam : 4.7-4.8GHz akart lenni
Valszeg amiatt tévesztettem mert általános dolgokra energiatakarékosban használom.
(#85523) jokeph :
, meglátjuk, 3 Aura ventivel, kisebb fényerőre programozva egész tűrhető eredményt várok. A ház eleje és oldala is plexi. Ja meg a WPrism is setelhető.
A 4GHz körüli órajel kevés a félretro gépekben a 3DM2001- hez, látszik hogy Nálad is a Car teszt húzza le valamennyire a végeredményt. Nagy procilimit, de nyilván csak elvi-feeling jelentősége van, mert a korabeli cuccok bőven jól futnak egy ilyen gépen.
(#85532) joshua7 : megvan hajtva rendesen a proci, az ilyen erősebb eredmények csak így várhatók. Ahogy nézem a csúcsokat még mindíg a Core i procikkal tartják.
-
válasz
hokuszpk #85494 üzenetére
Kösz!
Akkor még arra kell rájönnöm, hogy a kimenő noti részéről volt ilyen alacsony a felbontás, vagy a virtualdubban kell valamit állítani, hogy magasabb felbontáson jelenítse meg a bejövő lehet.
Alapvetően a T42-vel akartam próbálkozni, mint forrás, mert Radeon9600 pávör, de azon Omega driverek vannak jelenleg, és azokkal nem működik az s-video kimenete, így lett a T23 ami még a Shogot is képes volt grafikai bugokkal megjeleníteni.
-
válasz
hokuszpk #85480 üzenetére
Király vagy.
A31p s-video bemenet, T23 s-video kimenetről rögzít mint egy igazi badass.
Így most csinálhatok korhűen fos minőségű (kb így nézett ki az s-video képe játékok alatt annak idején CRT TV-n) gameplay videókat.
Itt a tesztvideó. -
válasz
hokuszpk #83879 üzenetére
Szintén igaz. Azt meg nem is tudtam hogy a Nitrogénes neve LN2.
Nyugodtan lehet itt is folytatni, a #83880- ban leírtam miért. Jövök még a CB15/3DM2001/03 tesztekkel, javultak, azokat okvetlenül be kell dobni. Ha arn kollégát nem érdekli, akkor kérem hogy skippelje...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- LEGO klub
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- EA Sports WRC '23
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest