- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #120110 üzenetére
Nem köll megsértődni, csak keményen, szójjá vissza
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #120107 üzenetére
Azt mondod, hogy véglegekben gondolkozok, pedig ez nem igaz, sőt, ki is fejtettem Ranagolnak, hogy milyen jó dolog az, hogy vannak olyan megoldások, amik 10 órát kibírnak egy feltöltéssel. Csak szerintem te el sem olvastad, csak szereted a drámát. Azért meg én senkit se üldöztem el, hogy valaki az én tévedéseimet kijavította volna, mondjuk valószínűleg azok, amiket te tévedésnek vélsz, pont azért véled annak, mert az "alap informatikai dolgokról nincs fogalmad". Ha valaki nem érti, hogy egy okostelefon méretű akksi miért nem tud egy high end rendszert egy napon keresztül üzemeltetni, akkor meg hadd ne én legyek a hülye, hanem az illető menjen vissza 8. osztályba, és kérdezze meg a fizikatanárát.
-
válasz
FoxiestFox #120107 üzenetére
Nem hibás, a Tiéd félrevezető, már a nagy alapítótagunk, Bacsis is kedvelte a retrót, de a lényeg hogy a kiugró retrót is. Nála sosem volt divat a hozzád hasonló vélemény, de többször kapott olyasmi postokat, amit Te is prezentálsz, ezér itt is hagyta az egész topikot. Nahát én ezt nem fogom engedni, amig TG vagyok, itt demokratizmus kell legyen, én is elfogadok mindenféle real-retró nézetet, de most a madnesst űzöm, ennyi.
-
válasz
FoxiestFox #120101 üzenetére
Nem vagyok benne azért biztos, amennyire Te. Fentebb firkáltam, hogy nem vagyok ebben kompatibilis, de ha ép ésszel nézi bárki a vasak adatait...szóval, huhh, na de akkor is, hűha.
Amúgy nagy tévedésben vagy, senki nem üldözi az új kérdezőket, visszanézed számtalan real-retróban is válaszoltam/válaszoltunk, 90%- ban annyi reakció nem volt hogy kb nyald ki.
Részben madness nyilván az Alma is már, de a vas gyengeségeit már egyikőnk sem tudja magyarázni, nem kérdés ez, és Pikari kolléga is telibe talált a közepébe.
A korábbi hasonló postjaidra is reflektálva, üdvözlettel DS.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #120101 üzenetére
Ja, hogy nem megy el akksiról egy 9950x3d fogyasztású high end chip 10 órát, csak egy okos tabletchip szintű konfig képes erre, mivel még 50-100 évig nem lesz olyan akksitechnológia, hogy ez lehetővé tegye? Hát bocsi, ha szerinted ez hülyeség, és ezzel én személyesen embereket üldözök el. Álmodozni lehet... de szerintem térjetek vissza a valóságba. Nem hiszem, hogy ez a fórum a te személyes safe spaced lenne, ahol csak azok a vélemények kaphatnak helyet, amik a te világnézetedbe illenek, és nem is hiszem, hogy emiatt emberek menekülnének el a fórumokról. Most nem trollkodásból, de te valami 15 éves gyerek vagy, aki pityeregni kezd, hogy ha valakinek esetleg nem tetszik az ő kedvenc hardvere?
-
Sanchez638
addikt
válasz
FoxiestFox #120072 üzenetére
Akkó oda köll menni.. De ez minden magyar topikban így van.. Az emberre ráugranak. Nemzetközi szinten meg segítik egymást. Nem is tudom mivel kapcsolatban írtam/kerestem valamit itt a lapcsaládon. Elkeserítő volt az eredmény.
Viszont nagy koponyák vannak itt is a topikban. Bár tény és való, hogy mindenki elvan a világában.
-
Sanchez638
addikt
válasz
FoxiestFox #120067 üzenetére
Nem tudhatod, hogy kinek mivel volt tapasztalata.. Lehet csak nincs kedve neki állni elmagyarázni. Vagy bármibe is bele fogni.
Sőt a legszebb, hogy sokszor nem is tudod, mik vannak az ember gyűjteményébe. Vagy hogy egyáltalán van neki bármi is..
-
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #120065 üzenetére
hát sajnos nincs ismerősöm aki értene powerpchez. Chatgpt volt az esélyem. Aztán jöttem ide hátha valaki ért hozzá itt.
-
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #120060 üzenetére
ez nem x86 os rendszerű.
Ez powerpcs.
Chatgptvel eddig jutottam:
"Szeretnéd, hogy segítsek a fenti jelszó reset lépéseken végigmenni, ha látod a lspv vagy lsvg kimenetét? Vagy küldj képet, és megnézem, pontosan hol jársz. Innen már csak egy hajszál választ el attól, hogy életre keljen a rendszer! 🚀
Ezt mondtad:
kért sajnos root jelszó, de 3 próbából nem találtam el.
A ChatGPT ezt mondta:Köszönöm, hogy jelezted — így most tiszta a helyzet:
✅ Van AIX a gépen,
❌ Nem tudjuk a root jelszót,
➡️ Jelenleg nem tudsz belépni a rendszerbe.De jó hír: ez még nem a vég! 🙂
A root jelszót újra lehet állítani, ha el tudjuk indítani a gépet AIX telepítő CD-ről vagy hálózatról, és Service/maintenance mode shell-be jutunk.
" -
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #120060 üzenetére
emlékeim szerint 581 et, de most épp el van csomizva a gép. Lehet hogy az 581 et akkor írta amikor nem talált boot disket.de lehet utána is ez volt a kijelzőn. Biztosat nem merek állítani
-
válasz
FoxiestFox #119972 üzenetére
El is jutottunk oda, hogy a másik ember megtérítése helyett foglalkozhatnánk a saját dolgunkkal. Szuper!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Magyarországon mindenkinek van hozzáértése mindenhez, de ha az nincs is, akkor legalább véleménye a dologról, amit MEG KELL OSZTANIA másokkal.
-
válasz
mindenki csináljon amit akar : ez alapvető, semmi gond vele.
ítélkezés, jobbantudás kimaradjon : nem, ez viszi előre a tudást, hacsak nem amatőr hiedelem véleményről van szó, de ezt én pld hatékonyan szűröm már a DOS/Win98 vonalon is, nyilván ehhez én értek a legjobban, eleve lekritizálom még a nagy neveket is, lásd fentebb, Phils sajnos nem volt teljesen képben 2022- ben sem
.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119924 üzenetére
Dehogynem! Sem előtte, sem utána nem épitettek szentélyt a gép köré!
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119931 üzenetére
S3 virge van több jobb márkájú, de már van vele összerakva pc, így nem vonz annyira.
Elvileg Tseng nagy partner, az apocalypse 5d-ben is et6100-el van összedobva, de abból nincs agp.
Azon agyalok még, hogy beteszek mellé még egy saját API-s vga-t, pl. Rendition v2200, így még egy API-ra van építve a gép. -
válasz
FoxiestFox #119931 üzenetére
Az S3 egy jó mindenes
. Pld Virge GX2 AGP, mármint ha a PowerVR PCI(nemtom milyen, ilyen egzotikusokkal nem találkoztam).
-
válasz
FoxiestFox #119926 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #119924 üzenetére
A setup mindenesetre nagyon tetszik, valami ilyesmit kéne itthon építeni. Persze már 1440p monitorral meg egy fekete toronyházzal.
Szerk.: jut eszembe... valami ilyesmi méretű retró bézs színű full towert van ötletetek, hogy honnan tudnék lomizni? Modern configot raknék bele.
https://retrocomputing.stackexchange.com/questions/21970/was-there-a-technical-advantage-to-such-tall-pc-tower-cases -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119907 üzenetére
Megvan, köszönöm
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119900 üzenetére
Hol, nem látom
-
válasz
FoxiestFox #119857 üzenetére
Tippre gyártási titok, bár valszeg ennyi idő után már elévült(retró procik eleve).
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119855 üzenetére
Kifejtenéd?
-
válasz
FoxiestFox #119690 üzenetére
Az hosszú ideje megy, konstrukciós hiba, vagy ha szándékos elavultatás volt a tervezésben, már rosálnia kellett volna.
A Via 939 hótt meg nálam, de az egy szerencsétlen molex zárlat miatt.
Az M4A88TD-V-EVO-USB3-ASUS pedig bírta a vadállat Wattos GTX580- al is. Bár már egy ideje a szekrényben pihen, majd kipróbálom hogy műkszik-e még, ha igen, szétszedem, persze ha esetleg nem indulna, akkor is. A 700W Csifi táp belőle sztem elég lesz a Raptorhoz is, minek vegyek újat. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119690 üzenetére
Gigabyte athlon64-es géppel nekem se volt még baj, abból járt nálam 939-es athlon64 x2 is, lassan 20 évvel a legyártása után még mindig fut valahol.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119684 üzenetére
Múltkor vadiúj msi nforce2-es st62 lapot vettem kinyílt kondikkal
-
ata99
tag
válasz
FoxiestFox #119682 üzenetére
Az újszerűről nekem mindig az a gép jut az eszembe, amit 97 vagy 98 tavaszán az akkori munkahelyemen a mázsaházba hoztak. Pontosabban nem tudom, mert nem tudom mihez kötni. Nem hiszem, hogy 3-tól többször volt bekapcsolva, mert utána feladták a nyugdij előtt álló néni betanitását. 2-3 hónapig még kerülgették ott, de aztán berakták a raktárba, mert nem láttak rá miatta az udvarra. Zavarta a kilátást
Jelentkeztem, hogy majd én, de finoman a tudtomra adták, hogy az egy nyugdijas állás. Az elsők között bontottam szét, miután hazahoztam amikor leselejtezték az összes gépet. Igy utólag bánom is, mint a fene, de akkor kellett a lóvé.
-
ata99
tag
válasz
FoxiestFox #119678 üzenetére
Abból, ami van az a legjobb választás, de azt irák a többiek is
Nem kezdtek el felfúvódni a ramok alatti kondik? Ami nálam volt, azon kellett volna cserélni, de inkább menesztettem, mert AM2 helyett inkább AM2+-os lapot szeretnék meghagyni
-
ata99
tag
válasz
FoxiestFox #119676 üzenetére
Mert nem elég régi
Viszont sokkal hamarabb tudod kicserélni valami másra Én régebben egy Ashrock UCC-s lapot egy kinyitott 140-es Sempronnal cseréltem be egy 256 MB-os Ati 9600 Pro-ra + egy kitörött lábú Phenom II 965-ösre. Mert ugye mindennek annyi az értéke, amennyit valaki hajlandó adni érte...
-
ata99
tag
válasz
FoxiestFox #119625 üzenetére
Ha valamit nem néztem el, ami nálam azért meg szokott történni, akkor azt a Phenomot csak az Nforce-os lapban fogod tudni 4magositani. Az ASUS-ba viszont tudsz tenni a PCIe 4x-be NVMe átalakitót, amit amúgy nem fogsz tudni kihasználni. Nálam is volt egy ilyen lap. Azt irta rá a Win, hogy a 850MB/s-os NVMe semmivel sem gyorsabb, mint a 250 MB/s-os SSD és ezért nem hajlandó rendszergyorsitónak használni
-
KROK640
nagyúr
válasz
A Phenom II X2 550BE névleg Callisto, de ha valójában Deneb, akkor +1-2 magod (és cache) lehet vele. Plusz ez tuningolható alapból is.
Lapból én is az ASUSra hajlok. Abban elvileg megy akár a Phenom is, de a X2 550BE biztosan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119628 üzenetére
+1 a 880GM-es Giga lapnak.
4 DDR3 ramslot, fejlett PCH és ha az IGP szempont, van rajta egy ATI HD4250, ami azért elég sok régi játékot értelmezhetően elvisz.Hátránya: ebben csak az AM3-as procik fognak menni, AM2+ nem megy benne (mert csak DDR2-őt tudnak).
-
válasz
Igen, ha tudja a lap BIOSa a feloldást, és a 3.4. mag sem sérült gyárilag, tehát nem emiatt tiltották le, hanem egyszerűen a piaci szegmensek felvételi állapota miatt.
Bár jobban jársz, ha meghagyod a 2C/6M közös kesses setet, ott még gyors, a négymagos felállásban már a béka segge alatt van a C2Q- hoz képest.
A négymagost én pld szét is szedem, nincs helyezése, a kisebb órajelű E5 Xeon(Haswell) is köröket ver rá, persze utóbbiban az L3 kess is több mint 3x akkora. -
Pista0001
addikt
válasz
Nem szeretem a Gigabyte-ot de ha több kártyás rendszer fel se merül, ezek közül a 880-as tűnik legjobbnak.
Másrészt ezek közül az a lap a 550-es Phenom 2-vel se nagyon mid range Win 7-hez, inkább csak belépő szint. Na jó, ha a kezdeti időszakot vesszük, akkor akár alsó kategóriásnak is tekinthetjük, ha csak neki csinálunk valamit a belépő és a középkategória közé
).
-
laci1128
tag
válasz
Az ASUS lapban a BIOS frissités után hibátlanul mennek az AM3-as procik is, volt ilyenem korábban.
A legkúlabb arany-fekete dizájn ellenére a listádról ez a legelavultabb alaplap, AM2 foglalatos, szóval DDR2 memóriákra vagy korlátozva, ráadásul a lap nForce chipsettel van "megáldva" (bár lehet hogy Windows 7 alatt nem jár ez extra kihívásokkal még). Amennyiben a gyors Google keresés nem csapott be, az összes többi felsorolt lap AM3-as, azaz DDR3 foglalatokkal van szerelve, azokban az A64 nem is fog működni, csak az Athlon II, Phenom II procik.
-
válasz
Phenom-II-X2, jól gondolod, valszeg az 550 is jól megy, bár én egy 565- öt kaptam, válogatott, kiemelten tuningolható, le is tarolta az E8500- at.
Bár valszeg te nem tuningolod a final stabil órajelig, de alapon is keresztben lenyeli az akkori 2magos Intelt.
Később megfordult, a Core ix szériákkal betett az Intel, AMD már csak a Zen sorral tudott felzárkózni, de a legmodernebb Zen sem éri ma be az Intelt, a mindenkori meghatározó világméretű tesztben, 3DM01- ben annyira elhúz az Intel, hogy nincs verseny. Direkt optimizálja ma is az Intel a CPU- it a retró 3DM01- re, mert tudják hogy igen nagy HOC laborokban folyik a verseny. AMD erre nem figyel, pedig nagyon fontos lenne, lehet hogy emiatt bukja majd a világpiaci versenyt ? -
válasz
FoxiestFox #119559 üzenetére
Igen, pld már a B450 sem állítható IDE- re, ha a SATA AHCI drivert letiltom, akkor a reboot szépen leáll védelmi hibával.
-
válasz
FoxiestFox #119546 üzenetére
Nálam stabil retrón, és madnessen is, utóbbin meg kötelező túlpeccselni, mert a modern driverek nélkül nem is működne.
-
válasz
FoxiestFox #119542 üzenetére
Én az UOSP- t szoktam felpakolni, abban egy füst alatt megvan a legtöbb frissítés 98SE- hez, retró gépen.
Madness gépen az UDMA támogatását kell kihagyni, ha a Loew SATA AHCI+TBPlus driverek aktiválva vannak. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #119521 üzenetére
Kb a win98al lett olyan a win95, amilyennek kellett volna eredetileg lennie.
Csinaltam 97es korhu idokapszulat, drvekkel, programokkal… hat egy remalom volt a win98 utan is. A win95tel regen sem szimpatizaltam, de most is ugyanoda lyukadtam ki.
Dos -> win98. A win95 onszopatos korszaki sajatossag, talan ezert nem szeretem ezt a 96-97 idoszakot sem. 95ig minden faja dos alapon, utana meg erdemes win98al lefedni a winxpig.
-
válasz
Fent volt install előtt a DOS6.22 ? Ha nem, akkor csak a saját DOS- ába képes bootolni, vagy Win- ből kilépni DOS- ba. Ekkor nincs gond.
-
sidi
aktív tag
válasz
win 95 OSR2 miben jobb?
-
válasz
FoxiestFox #119483 üzenetére
Fácsén nem vagyok fent, ezt nem is tudnám ellenőrizni. De mint említettem, ne következzen be ilyesmi, alapvetően optimista vagyok, bízom benne hogy a nagyhatalmak vezetői maradnak józan döntések mellett, eljön a világbéke, az emberiség összefog, hogy végre meghódíthassuk az egész Galaxist.
-
Sub
lelkes újonc
válasz
FoxiestFox #119431 üzenetére
Köszi a gyors megerősítést. Ennyi pénzért rápróbálok és így nem kell összegányolni a kártya hűtőbordáját sufnituning ventikkel meg hővezető lapkákkal.
-
válasz
FoxiestFox #119351 üzenetére
Madness gondolatok a real-retróra vetítve
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119333 üzenetére
Sok az illúziókat kergető vásárló! Ugyanez az ember tesztelt tápokat is árul. Do the math!
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119326 üzenetére
Ez teszteletlenként kb a negyedét éri
-
efemm
tag
válasz
FoxiestFox #119328 üzenetére
Más: az a ZIP40-es memória miben használatos (úgy általában)?
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119164 üzenetére
Szerintem azért működik fejjel lefelé is, hogy a világűrben is működjön a súlytalanságban,
bár lehet P1 már az ottani háttérsugárzást nem szereti...
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119159 üzenetére
Jujj, erre még emlékszem!
(de ha nem linkeled a videót már szerintem kb sosem jutott volna eszemebe)
Ez nagyon menő! -
válasz
FoxiestFox #119164 üzenetére
Végülis a kivitelezés módja mindegy, menő funkció.
-
leweegee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119151 üzenetére
Be lehet hefteleni helyette egy mezei ATX tápot, persze ha korhű akarsz maradni nem szóltam.
-
válasz
FoxiestFox #119159 üzenetére
Elég gyors. Nálam az IBM P-III- ról kb azt hittem nem műkszik, aztán mégis bootolt idővel.
Most X99- et aberrálok, ott DOS esetén nem látszik semmi felugró üzenet, egyből az NC villan be. Külső SSD- ről bootolom.
De csak ha már rábootolt a drivere, az UEFI post tovább tart jóval.A motoros előlap király
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #119157 üzenetére
te sem vagy súlyosan retró-fertőzött
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119153 üzenetére
ha van multimétered, esetleg nézd meg, hogy a zöld kivezetés hátha short valamelyik alaplapi dróttal.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119151 üzenetére
nézd meg, hogy az alaplapon milyen kondenzátorok stabilizálják a feszültséget azokon az ágakon, az jó támpont tud lenni. esetleg az alaplapra is rá van írva, vagy az alaplap leírásában benne ban.
-
válasz
FoxiestFox #119035 üzenetére
Én a kétmagos Phenom-II- őt hagytam meg középretró gépnek. Persze 98 alatt csak 1 mag játszik, de XP is van mellette. Annyi hogy így kompaktabb mint egy fizikai 2 procis gép.
Valamint a 8magos Zenben is csak 1magot használ a 98, az FX- ben meg csak fél vagy háromnegyedet, a felépítés miatt. -
válasz
FoxiestFox #119028 üzenetére
Jópár cuccot leszedtem onnan, még nem volt problémás egyik sem. És Avast sem jelez, valszeg férgeket sem nagyon csomagolnak bele.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119035 üzenetére
Nem akarok vitatkozni. Majd egyszer megbeszéljük egy pizza mellett.
És úgy gondolom, hogy hiba volt a szellemi szint kifejezést használnom. Sajnálom.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119030 üzenetére
Én is fent vagyok a Discord szerverükön, próbálom segíteni és bővíteni amit lehet.
Én csak az FMBox programot és 2 fényképet küldtem be, Monty2 nagy állományát még nem, mert win9x progikat nem teszteltem, erre odacsaptak még 3 drivert és az enyém csak elrejtve, lenyithatóként jelenik meg... de legalább ott van, eddig semmi nem volt. -
Pikari
veterán
válasz
A türelem dolog, az kölcsönös. Kényelmetlenül sokáig kellett elszámolnom, mielőtt az előző hozzászólást elküldtem, és még így is rendkívül csípős lett. De te kezdted a fűszerezést
-
Pikari
veterán
válasz
Sorozatgyilkos? Dehát mindig előre köszönt! - Gálvölgyi
A saját pénzét mindenki úgy pazarolja el, ahogy akarja. Például megvehet gamingre egy olyan videókártyát, ami nem alkalmas rá, mert látott róla egy grafikont, hogy milyen szupcsi.
Egyébként ha már agymenések, te vagy az, aki dual socket gépre windows 98at akart tenni, és nem értette, hogy az miért nem jó, miközben "hát ez de hülyeség már bocs" szintű megnyilvánulásaid vannak. Szóval valószínűleg pont oda illesz, veled van az a bagázs egy szellemi szinten, már bocsi
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119028 üzenetére
ismerek olyat, aki onnan frissített biost egy ritka 486os alaplapban. nem az volt, ami oda volt írva, 300 dolláros alaplap rip (nem szabványos bios chip volt, külső eszközről utólag nem lehet írni). de más viselt dolgaik is vannak. nem fogok mindent felsorolni, de nem szabad reklámozni azt az oldalt. az a bagázs nem az az ártatlan hardveradatbázisgyűjtő közösség, aminek látszik.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119008 üzenetére
Te is ott voltál, és nem köszöntél rám?
-
czundermák
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119008 üzenetére
Igen az iskola épület elég mostoha gyerek volt. A fehér nyilas táblák jók, ha kint vannak, de sajnos bent a tornateremben nem látszott, hogy merre mutat, ha épp valaki nem vette észre. Ennél feltűnőbb jelzés kellene, de ez az első alkalom volt, hogy ott is járt a kiállítás. Bacsis elég sokszor bemondta hangosbemondón, hogy tessék oda is menni. 4-ből 1 látogató a művelődési házról sem tudott, pedig egyértelműen jelezve van, többször igyekeztem mondani nekik, ha épp valaki megállt kérdezősködni a prociknál.
-
czundermák
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119001 üzenetére
Az iskola épületben fent az emeleten az egyik terem volt kialakítva turkálónak. Több embernek elég jó cuccok jöttek elő ami azt illeti.
Yutani: Igen, ez szerencsés kör volt, de többen találtak számukra értékes cuccokat, elég szép mennyiségben.
envagyok: A DFI úgy tudom tudatosan maradt ki, mert Kozma Viktor a lapjait nem tudta volna most kiállítani.
-
czundermák
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118991 üzenetére
Egyéb alulreprezentációként nekem modernebb elemek közül az Abit Fatal1ty vonal tűnt fel. A teljes kiállításon egyetlen gépben sem találtam ilyen lapot, kiállítva meg aztán végképp. Ezt szóvá is tettem a gyűjtő kollégáknak.
Utolsó nap szerencsém volt, szembe jött a bazár soron egy Powerleap PL-IP3/T átalakító, nemrég teszteltem, tökéletesen működik. Régóta kerestem egy természetes úton Tualatin képes darabot, így további teszt lehetőségek nyílnak meg a régebbi Slot 1 lapoknál.
-
válasz
FoxiestFox #118991 üzenetére
A szép PPC-s IBM-re Windowst telepítettek a hitetlenek.
Lehet jövőre külön UNIX szekciót kellene csinálni. Na meg a videóban legalább a fele le van vágva a PC-nek, elvégre az nem retró
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118851 üzenetére
Mondjuk a hátán a borda eltakarhatja, jah
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118824 üzenetére
Nem emlékszem rá, hogy láttam volna valaha is hasonlót...
És hol vannak róla a RAM chipek? -
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #118843 üzenetére
Szia!
A PS sorozat emlegetése, nekem PC felhaszálóként kicsit idegen. Jól gondolom hogy az ilyesmi gépeket értesz PS sorozatra?:
https://hardverapro.hu/apro/ibm_powerpc_system_6000_atomritka/friss.html
Ez már felém tart elvileg. Kíváncsiságképp megvettem hogy ismerkedjek vele.
Mondjuk kihívás is mert nem tölt be a rendszer rajta. Ez PC ismereteim alapján azt jelenti hogy újra kell telepíteni rajta a rendszert.
Tippem szerint a rendszerdiszek kivették a gépből és a plusz diskeket benne hagyták a gépben.
Megköszönöm ha kapok instrukciót hogy keltsem életre ezt a gépecskét(ha megjön).szerk: Eladó állítja hogy lassan indul a gép és képet ad de rendszert nem tölt be.
Annó találkoztam pár percig valami ibm powerpcvel, ami bebootolt, de az is iszonyat lassú volt. Szóval a lassúság gondolom nem hiba hanem természetes. -
válasz
FoxiestFox #118840 üzenetére
Ja igen. Főleg akkor bootol lassan, ha valami beállítás nagyon nem tetszik neki. De pld egy BE6 hamar kiírja, ha post alatt hibát talál.
Annyira nem is korfüggő, jóval fiatalabb is eldobta az agyát tőle. -
válasz
FoxiestFox #118837 üzenetére
A PS/1- et dobd ki, bűn lassú BIOS POST, meg általában is használhatatlan a gép. PS/2 P-III volt nálam, a használható alkatrészek mentek rendes P-III gépbe, a maradék meg elektronikai hulladékba, mivel oda való.
-
leweegee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118837 üzenetére
Zip-28 vram
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118835 üzenetére
A Take Five jól szól, jók benne a hangszerek, de az egy klasszikus hangszerelésű zene.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118833 üzenetére
Pedig az nem is rossz, én elégedett lettem volna vele annó.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118831 üzenetére
Na várj, melyekről beszélünk? Az mWave vagy a QS1000?
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118818 üzenetére
Ez mit is jelent pontosan? Ha egy dalszöveg üzenete nem jön át, az oké, de egy meghallgatható zenén mi nem jön át?
Egyébként nem tökéletes a hangerő, lejjebb vettem a szerkesztőben, tovább kell dolgoznom rajta, de elég jónak ítéltem meg, hogy publikáljam.
-
Czo
addikt
válasz
Volt egy Asus barebone gepem, abban volt ilyen (hatuljara szerelt) kartya. Igy hasznalhato maradt az alaplap egyetlen PCI slotja. https://www.newegg.com/asus-t3-p5g965/p/N82E16856110062
-
válasz
FoxiestFox #118826 üzenetére
Egyébként én sem láttam még ilyet, kíváncsi lennék mi vette rá őket hogy kreáljanak egy ilyen bizarr kártyát.
-
Pista0001
addikt
válasz
Soha. Hagyományos kártyát igen, aminek a hátoldalán volt a hűtőfelület, és hőcsövekkel kapcsolódott a gpu-ra szerelt blokkhoz, de ilyet soha.
-
válasz
Abban az időben biztos egy kelendő darab volt.
-
válasz
FoxiestFox #118818 üzenetére
Kicsit halk a felvétel, most meghallgattam hangosabban. Mély kicsit erőtlen, de legalább kicseng a magas. A kártya lehetőségeihez képest nem rossz.
Jó, hát Tyriannal is más kicsit, ha a 100MB vagy 1GB fontot töltöm fel -
válasz
FoxiestFox #118430 üzenetére
Relatív/új tapasztalat : minden géphez más-más addonok kellenek. Nem csodálom, hogy a RyZenes ISO áttöltve itteni kollégának, nem bootolt be. Ezt behúzva simán az FX- re én is szép védelmi hibát+kékhalált kaptam random. DOS alól+csökkentett üzemmódban kavarva, számtalan munkaóra/aggyolás után lett stabil. Nagyon türelmesnek ajánlanám csak+aki retró gépen is zsonglőr a Win98 installban.
Pld említettem hogy ráküldtem erre a gépre a W98QuickInstallos moddolt verziót, de nem jött be, értékelhetetlen eredményt adott, bár abban is benne van az összes patch, csak én ezeket manuálisan illesztgettem be. -
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #118416 üzenetére
A sok 3,5/2,5 hely is ritka manapság. Kivéve a NAS házakban...
Sima toronyházakban is sokszor 2 hely van összesen manapság.
-
válasz
FoxiestFox #118338 üzenetére
Nem hiszem, hogy lennének ilyen igényeim, meg hát ha nem próbálom ki akkor sose tudom meg hogy milyen.
#118341 KROK640: Egy próbát teszek vele aztán majd eldöntöm, hogy mire esik a választás (az évszám miatt választanám ezt a rendszert). XP-vel is menni fog az SLI csak az egyik kártyánál valami konfliktus van eszközkezelő szerint (Code 12). Nem szórakozok vele, kap egy friss telepítést aztán kész (Windows 7 is friss volt ugye). Vista-n meg ugyan úgy nem lesz gond vele, legalábbis szerintem.
-
válasz
FoxiestFox #118288 üzenetére
Én már a másodikat iszom, olyan mélyen aludtam hogy kell a hidegindításhoz.
-
válasz
FoxiestFox #118285 üzenetére
lol 3x írtam hogy nemfejlesztek,,kell még1 kávé de inkább 2
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #118270 üzenetére
Nyilvan ez egy anyagi es infrastruktura dontes is - de nyugati munkaberek mellett egy harom eves hasznalattal kalkulalva egy 1000 eur kulonbseg zero, ha a hasznalataval idot sporolnak.
Legutobbi munkahelyen neztem miket adtak, mennyibe kerultek - hasznalni kb eg es fold volt a kettot, az ultramobil lenovok harom ora alatt lemerultek, folyamatosan tekerte a ventit, lagzott az egesz, es ezen a linux sem segitett. Megvaltas volt macre valtani, egesz nap nem kellett tolteni, kb 3x gyorsabban futottak lokalban a scriptek, minimalis terhelessel, nem kellett a wslel szivni, okosabban hasznalta a memoriat, etc. a vegen mobil workstationokre valtottak, ami 1.5x-2x annyiba kerult mint egy mac, rtx proval, szinten zabalta az akkut, de legalabb gyors volt. Egy ot eves m1en meg mindig szepen futnak dolgok, pl lehet lokalisan ai modelleket futtatni, gyorsitva, pcn ehhez dedikalt gpu kell sok rammal. Par eve a korabeli ultramobil pckhez kepest meg olyan volt, mint a feny az ejszakaban.
Az armos mac a fejlesztoi kornyezetben nagyon jol mukodik, talan az arm64 lehet problemas, hogy nehany kontener nem fut nativban, ha nincs x64 verzioja, de altalaban az emulacio tokeletes, csak kapsz egy flaget, de sok kulonbseg nincs a hasznalatban.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #118236 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy életemben nem találkoztam olyan emberrel személyesen, aki bármilyen apple terméket használna, de attól még biztosan léteznek, csak épp nem az én környezetemben
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #118236 üzenetére
A mac jo kompromisszum a linux konzolos vilaga kozott es az ablakos kenyelem kozott. No meg persze az armos socok zsenialisak, az egesz egy jo csomag.
Linuxszal mindig van vmi szivas - foleg a vallalati rendszerek integraciojanal, inkabb csak vmi devopsos munkakorhoz valasztanam, de fejlesztesre is szerencsesebb, mint a win a nyomorult wslel.
Kontenerezni nem kerdes, hogy linuxalapu minden.
-
válasz
FoxiestFox #118207 üzenetére
Az USA- nak is már fáj - sokkal nagyobb a világpiaci részesedése Kínának.
-
válasz
FoxiestFox #118209 üzenetére
A vennék szó itt nem engedélyezett, Neked már a sokadik, akkor most nem láttam, azt annyi, végülis egy kis bigyóról van szó.
-
válasz
FoxiestFox #118205 üzenetére
Tapasztaltam. A kínai saját fejlesztésű, persze többnyire másolt cuccok is adják. Viszont rengeteg eredeti saját fejlesztésű cuccaik vannak, az említett konverterek is. Meg az X99 desktop lap, szerver chipsettel, annyira tetszik, hogyha bekapcsolom ráborulok a gépre és sírok...örömömben
-
válasz
FoxiestFox #118203 üzenetére
Hát ja, a nyugaton bejelentett cégek is Kínában gyártatnak
-
válasz
FoxiestFox #118159 üzenetére
Nem, ha követed a szálat, látod hogy a passzoláshoz szükséges virtuális IRQ a kettes, valójában 5/7- ről kapja el a szabványos folyamot. Hasonlót én is teszteltem saját driverrel, 0/1 IRQ DMA lehívással is adott választ a tescogazdaságos lepusztított késői Vibra, ami nem tudja a HDMA- t, de saját driverrel megszólalt a 16 bitre setelt cím is.
Mondjuk ekkora hatalmas emuláció esetén nemtom hogy oldotta meg a programozó, nekem annyi elég hogy a konvencionális 8bit folyam is tökéletes, meg a későbbi 16bit is - pld Tyrian.
Real/protected mód egyazon időben, zseniális. Persze én beszúrtam eléje a hamis EMS setemet, úgy még jobb... -
válasz
FoxiestFox #118147 üzenetére
-
Lord Myn
senior tag
válasz
FoxiestFox #118147 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118126 üzenetére
Na, az nekem is. Nem feltétlenül gyereksarokban mutatnám 6-7éves gyerekeknek, de nagy kedvenc, az tuti
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118089 üzenetére
Igen, elég sok retró témájú rendezvény van mostanában, de BRSZK csak egy!
A 10. BRSZK a pünkösdi hétvégén lesz megrendezve Fülén, a sportcsarnokban és a kultúrházban, mivel sokan leszünk ott kiállítóként és kinőtte a rendezvény a sportcsarnokot.
Envagyok: Ott találkozunk!
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #118085 üzenetére
Azt hittem ezt már megbeszéltük
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest