- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119708 üzenetére
"Z chipsetes lap sem kell a tuningoz" -- Ezt a saját lapomon is észrevettem. Itt ugyan BFBnek hívják és nem klasszikus freelockos módon, de non-K CPU-t tudok tuningolni B-s lapban
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119706 üzenetére
óóó hát ezt nem gondoltam volna.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119704 üzenetére
Igen, akkor jól tudtam, hogy semmi köze az eredeti Abithoz.
NER feliratos alaplap? KéremSőt egy KROK márkásat is
Igen ez a cserélgehteő Bios tök jó
"chipsetes 1151 lapot simán eladhatják úgy hogy fel van készítve 6-7-8-9-10 gen cpu-kra" -- na de 10th genre hogyan?
Az LGA1200 ...
-
ricsip
addikt
válasz
MasterDeeJay #119320 üzenetére
Eleve kutya nem vesz már hdd-t 2025 közepén, mert a csapból is az folyik h. ssd kell mindenkinek. Megjegyzem, valóban átlagfelhasználásra tényleg az kell, nem a hdd.
Csak hát van még az átlag konzumer embereken felül pl. data hoarder kaszt. Oda a 30TB-os SSD millió forint lenne (ha 1 eszközben kell, nem pedig 15 darab 2TB-os nvme-ből). HDD-ből meg negyedéből megvan. -
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #119320 üzenetére
Ez mondjuk igaz.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #119318 üzenetére
Szia!
Én 2010-11 körül olyan munkahelyen dolgoztam ahol Asus WS (passzolom a pontos típusát) alaplapokra raktam össze gépeket.
Meglepődtem hogy azok a lapok már megették a SAS HDD-ket is. Persze sima SATA ment rá, mert spúr volt a tulaj.
Azóta ez nem terjedt el, most ez lepett meg.
Azt gondoltam hogy így 15 év alatt már kb. minden asztali lap megeszi a SAS-t, de úgy tűnik hogy nem. (Nem foglalkozom asztali gépekkel már ezért lepett meg). -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119277 üzenetére
Azaz, Klamath volt és 450MHZ-es a másik lehetőség, a 366 Celeron helyett. De az túl drága lett volna, így maradt a 366-os Celeron.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119256 üzenetére
A 266-os izgalmas, mert ha Couvington magos Celeron volt, akkor nem volt benne L2 cache, viszont a legtöbb simán ment 400-on.
A képed alapján megy a fejtörés, mert Pentium II MMX, vagyis olyan mintha rendes P2 lenne, viszont L2 cache : NONERáadásul 133MHZ, bár azt írtad, hogy downclock.
Internetet én 33 majd 56K-val kezdtem, ISDNem 2003-ban lett."azt a gépet elvitte a vargáné" - akkoriban sokak gépét vitte el, nem egy helyre hívtak, ahol már csak az alkatérsz halálokat tudtam megállapítani. Ami hatalmas szerencsém volt, hogy nekem sose vitte el a táp a gépeimet, pedig volt nekem is mindenféle ótvar rettenetem, pl Vargáné meg JNC ... Mindig csak a táp döglött, azt viszont 3-6 havonta cserélnem kellett.
Épp ezért a P4 Celeronos időkre már egy kicsit kezdtem megkomolyodni ezügyben (vadi új Codegen/Mercury táp), aztán 2009-től a Corsair CX400 egészen 2023-ig, napira, most meg egy Corsair CX550F RGB, meg van még itthon egy RM750 is... -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119256 üzenetére
kezdeti 266-k meg Klamath-k voltak altalaban (FX vagy) LX-s deszakban
azokat huzni nem is nagyon lehetett hova, mert a 100FSB-t nem is tudta hozza az anyulap se eleve, csak a BX-k
a 83MHz FSB-nel meg sok VGA meg a HDD bedobta a torkolkozot a Seagate-k tuti nem komaztak, mondjuk mi WD-ket hasznaltunk pont ezert is
a nagyon kezdeti FX chipset meg PentiumPro-hoz keszultkesobb a Deschutes-kbol is lettek 266-300-k is (erdetileg 333 es attol felfele voltak), azok jol birtak a 400-450MHz-t is, BX-s lapban 100 vagy 133MHz-s SDRAM-l
2000 korul mar P3-k voltak forgalomban es arak sem voltak olyan veszett nagyok, az nyomta le a korai P2-k arat ennyire
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #119226 üzenetére
Mondjuk az tény, hogy egyik HDD-ről a másikra másolásban nagyon jó volt az NForce 2-es rendszerem (igaz főképp a két HDDnak tudtam be) akkori szemmel nagyon komoly sebességgel hasítottak.
-
válasz
MasterDeeJay #119102 üzenetére
Gondolom a fejlett P4 lap+proci sokkal drágább volt, tuti nekem sem lett volna rá pénzem, nemgond, lényeg hogy retróként megtapasztalhattam már.
A maiak meg agybax, valami Raptor kéne, de olvasgatom hogy terhelve 90 fok üzemi
, ráadásul 4.5GHz általános többmagos terheléssel. Nekem legalább 5.5GHz kéne léghűtéssel...asszem az felejtős lesz.
-
válasz
MasterDeeJay #119100 üzenetére
ASUS A7N8X-E nForce2 Ultra 400 tűzforró a chip is, az MBarton pedig húzva benne, kiolvasztja a socketet kb.
A P4P800 - az alaplap és benne a Prescott proci is sokkal fejlettebb gyártástechnológia, mérve az alaplap szerint hideg, tudom ez nem kalibrált, de kézzel is csak langyos, a SocketA- t már nem annyira fogdoztam, nem komálom az égési sérüléseket. -
válasz
MasterDeeJay #119096 üzenetére
Majd kitesztelem. Van pár kiló a kis XP sorozatból, meg a Bartonból is. Mondjuk azt elképzelhetőnek tartom hogy a profi KT600- as lapomban elég jól fognak menni, viszont a forró nForce- ban meg a béka segge alatt lesznek.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #119090 üzenetére
Nekem egy xp-m 2800+ kb. ezt tudja 7700cu-val. Szerintem jobbhoz már nagy szerencse kell.
-
válasz
MasterDeeJay #119090 üzenetére
Erről is fulltrack 3DM01 kéne legalább, 1 szál CPUz, de még a Sandra teszt sem mérvadó.
Mondjuk a 2500 még talán ok, a 2669 már semmiképp sem bizonyítható. -
válasz
MasterDeeJay #119084 üzenetére
Nincs evvel lényegében semmi gond, csak annyi hogy számomra hihetetlen.
Így most Tőled is várom a DS szabvány szerinti(fentebb leírtam mi kell rá) képmentést.
Csak egy ilyen, hiteles képmentés tud megingatni abban, hogy brutál nagy órajelen, ezek a kis procik - a stabilak/nem stabilak kérdésben.
Ezt még én is kb 2 óra alatt össze tudnám dobni a tesztpadomon, de most nem, mert a Win3.11 madness nyomozás megy még X ideig.
A Barton/2.4GHz a karcoló, sokkal robosztusabb proci, mint a korábbi kis XP- k, alacsonyabb órajelen is jóval gyorsabb. Igaz hogy 2.4GHz- en már kb 3x olyan meleg, mint a 4.15GHz- en karcoló Prescott D0- ás - ezt megint megcáfolják, de nem gond, már lefutottuk a köröket, üzenem hogy felesleges, annó pontosan kimértem, hogy a Presi jéghideg, a Barton meg alig hűthető, és ezt terheléses, hiteles képmentésekkel is alátámasztottam.
-
válasz
MasterDeeJay #116627 üzenetére
Mondjuk a Win2k hasonlít a Win98- ra, de itt most a Vistást választottam a modern oprendszerhez. Még be kéne üvegezni, de Win11 alá nem találtam még rendes átlátszósítót.
-
válasz
MasterDeeJay #116583 üzenetére
Retrobar+Openshell : végre rendesen látok mindent Win11 alatt, nem kell keresgélni az ostobán beállított ablakok közt, +van rendes hangvezérlő
Mellette meghagyták azért a Win11 eredeti kitalálóversenyes startmenüjét is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116525 üzenetére
Ez nagyon jó kis progi, hatalmas köszönet. W11x64-n végre van több soros tálcám és mind a 2 kijelzőn.
-
válasz
MasterDeeJay #116530 üzenetére
Kipróbálom. Az értesítési terület def nem szabható egyénire, úgy látom ez megoldja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116530 üzenetére
De ahogy látom ez a RETROBAR már támogatja legalább az XP-t. Ha az ablak keretek is olyanok, nem csak lent a start menü, akkor megfelelő.
Watercolor, XP royale ... ezeket azt sem tudom, hogy mik.
A Win 7 meg 2009-es vagyis 16 éves, nekem már bőven retro... bár tény, hogy 2021-ig haszánltam a fő gépemen napira. Te jó ég, 4 éve és 1 hónapja vagyok Win10-en ... -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116525 üzenetére
Van ebből Win7 szerű is?
nekem az volt a leghasználhatóbb, pl teljesen kiírt dátummal -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #116310 üzenetére
Slot1 pedig
Van még egy QDI átalakító is a Gogabyte-on kívül
[link]
Ez mekkora buli lenne pedig.
Fórumokon még dual pentium pro socket8 átalakítóról is írnak
Itt azt írják, több ilyen van: -
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #116285 üzenetére
Akkor az megfelel ennek: "Ideális valami IPS lenne 5:4-esbe de nem tudom olyanokból mi a választék.". Csak tényleg nagyon drága, a Delltől ~270€, egyéb helyeken se láttam ~230€ alatt. Gyanítom, hogy nem adtak el belőle sokat, 2017-ben már csak speciális területre kerestek valószínűleg ilyen monitort (19 colos, 1280×1024), ezek meg tuti ritkán kerülnek a használtpiacra. Szóval használtan is aránytalanul drága valószínűleg...
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116280 üzenetére
Nekem egy 16:10-es fujitsu ips monitor van. Van rajta vga, dvi is. Az eddig mindennel ment.
-
Pista0001
addikt
válasz
Dell P1917S van, de egy fél vagyon, és nem találtam infót, hogy milyen panel van benne.
-
válasz
1280x1024 állítólag az egyik legjobb retrózni és max 19" méretig.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116254 üzenetére
Persze, ezek még nagyon jól bírták. Remélem teljesen helyre tudod hozni
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116252 üzenetére
Igen, ezekből volt fekete is, nekem is olyan volt. MPS-801-esem meg most is van
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116217 üzenetére
Nem szoktam tuningolni ilyen szinten. Ha igen, akkor is csak 10-25%-ot max. Szóval ez engem nem érint.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116205 üzenetére
Egy memória tipikusan:
1. Vagy nincs semmi baja, tehát hibákat sem produkál egyáltalán.
2. Vagy teljesen halott, nem is látja a gép
3. Állóra fagy vele a gép fél perc után, vagy már a bootolás is.Ezeken nem segít az ECC sem. Tehát az ECC remekül megoldja azokat a problémákat, amik a gyakorlatban nem is léteznek
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116205 üzenetére
Igen, és ennek az is az oka, hogy a CL duplázódik az újabb geneknél.
pl mint írtam egy CL2-es DDR400 még egy CL5-ös DDR800-at is képes volt megfogni.
A DDR2 az 533-on indított tudtommal, a DDR3 pedig így van 800-on, miközben a csúcs DDR2-es RAMok 1200-on zártak. Azokat még az 1800-as DDR RAMok sem fogták meg.
Egy 4166MHZ-en menő DDR5 pl 2133-as DDR4-nek, vagy még csúnyábban egy 266-os DDR1-nek felel meg kb. Persze normál időzítések mellett.
A 3200-as DDR4-et kb a 6400-as DDR5 tudja befogni dupla CL mellett, sőt, talán a 2×32 bit miatt még az sem.Ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor mindegyik DDR generációra igaz (kivéve az elsőre*), hogy az aktuális generációnak csak a legvégére érdemes váltani.
* DDR1-nél már a 333 is érte, mivel SD RAM eleve másabb volt, másrészt abból már a 150-es is igencsak ritka volt, 166-osról meg nem is tudok ... pláne nem 200-asról (DDR1 400). Ott még szép fejlődés volt.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116197 üzenetére
Szerintem nem volt annyi AM4 gép, hogy ellepjék a piacot. Egységsugarú usereknél inkább 2.-5. generációs i3 van. Az AMD piaci részesedése csak szép lassan mozdult el felfelé. Szóval én nem számítanék nagy AM4 dömpingre akkor se, ha az AM5 jobban felfut.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116197 üzenetére
Akkor nem csak én látom így, hogy az új DDR generációk kezdetben lassabbak mint a régiből a jobbak.
Nem is tudtam, hogy még a 120th genben is volt DDR3 támogatás, a múltkor azon lepődtem meg, hogy 6-7th genben még volt.
Anno a 6th gennel a legnagyobb bajom az volt, hogy unalamas generáció volt, kb semekkora előre lépéssel a Haswellhez képest, de azért memóriát cserélj miatta. A 7th genben legalább volt egy izgalmas K-s I3, a 8th gen meg magszám növekedést hozott...Persze, ha lenne AM5 DDR4-el, akkor már tényleg semmi nem szólna az AM4 mellett, még azzal együtt is, hogy azért van rá pár mai szemmel is igencsak erős proci, csakhát még használtan is drágák.
#116196 jokeph : Szép gép. Aza dragon ballos háttér meg menő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116180 üzenetére
Nekem gyönyörű alaplapom van piskosul bejön a designja, de amúgy teljesen zárt házban van, teli oldallappal, semmi nem látszik, így abból sem, hogy karácsonyfa módjára villog benne a színes RGB. Meg a tápomban is, mondjuk az esténként tök szép fényeket vetít a falra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116164 üzenetére
Na igen, 50 ezret én sem adnék ki 32GB RAMért, de 64-ért se nagyon. Ahogy így elnézem, még jó, hogy DDR4-en vagyok, és a tervem szerint egyenlőre maradni is fogok. A másik gép DDR5, abba maradni fog a 32GB még jó sokáig, mert drága a DDR5.
"Jobbféle DDR4-nek nem okoz gondot 4000-5000 sem" - ez általában így van a RAMoknál. Emlékszem, hogy a DDR1-es RAMom 333-on CL2-n verte a 667-es DDR2 CL5-ös RAMokat. 400-on CL2-n meg a 800-ast is akár.
De a CSX Diablo 1200-as DDR2-es RAMom is megfektetett akkoriban bármilyen DDR3-at.AZ AM5 nagyon modern akar lenni, és rádkényszeríti a DDR5-öt, mert ha lenne DDR4-el is, akkor kb a kutya se venne DDR5-öt. Főleg a mai DDR4 árak mellett. De érdemes megnézni az Intelt, már a 12th genen volt DDR5, mégis még a 14th gen-t is javarészt DDR4-el veszik a népek. s
-
válasz
Sztem szép a fotódon levő konfig, de hát Neked a sima modern fekete lap??, amitől hányingered van? - korábbi hsz- ban ecsetelted ezt.
Hogy is van ez akkor? -
arn
félisten
válasz
Kinek adnak el a threadrippert?
-
mmdms
addikt
válasz
MasterDeeJay #116115 üzenetére
A tápot már csak a neve miatt is elhoztam volna!
-
Pikari
veterán
válasz
wow. még szerencse, hogy am4-re váltottam, és nem am5-re.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116153 üzenetére
Na, így már mindegy, mert 49-50 ezer ft-ért már kb itthonról is megvan, valami eladhatóbb is. Ha lett volna még valmeddig ez az akció, bizony még darabonként 15-20-ért is vettem volna vagy két 32-es packot, de így már mindegy.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116129 üzenetére
Épp most nézegettem tesztet, átlagban 10-15% körüli sebességkülönbség van a 4800as és a 6400as között a memóriasávszélességre érzékeny alkalmazásokban, a többiben 0-5%. Számomra ez nem lenne befolyásoló faktor, és simán venném a lassabbat, ha olcsóbb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116129 üzenetére
Tehát ez azt jelenti, hogyha most én akarnék venni, akkor már kb "rendes ár"on tudnék venni csak? (van egy DDR5-ös gépem, csak azért
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116125 üzenetére
És akkor ez hogy ment? Egyszer 5000ft egyszer meg 15 ezer ugyanaz?
Mellesleg a 16+48GB elosztás esetén is 64GB RAMod lesz
Az viszont jó, hogy ezekszerint nem valami hamis kotralék, hanem tényleg működik. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116125 üzenetére
Én az elméleti memóriasávszélességgel sose szoktam foglalkozni. A modern gépek esetén is csak arra próbálok ügyelni, hogy lehetőleg dual channel legyen. És ha lehet, akkor ne a platform lehető leglassabb sebességű példánya legyen.
Régi gépek esetén, amíg ilyen 64 kilobájtos cachek voltak, még szórakoztam a késleltetésekkel, meg minden ilyesmivel, aztán azóta sok értelme nincs annak sem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116108 üzenetére
Tehát akkor a 64GB jött 16 + 48GB formátumban, és összesen volt 21 ezer? Az úgy nem rossz üzlet.
Igen a középső az érdekes a GTS450 és a 7750 az nem különösebben.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #116109 üzenetére
Az a passzív vga pedig akár jó is lehetett volna valamire, nem?
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116111 üzenetére
lehet elültette, hátha kihajt
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #116109 üzenetére
sajnos van egy két sötét arc, aki a kert végébe teszi a megunt számítógépet
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116094 üzenetére
Nálam is az helyzet, hogy 60FPS és FHD elég, így a 10400F bőségesen kiszolgál meg az RTX 3060 12GB. Sok játéknál alig mennek pár %-ot, a CPU meg a VGA is. Így rá is mentem arra, kb mindennél, hogy max grafika és raytracing, DLSS nélkül.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116092 üzenetére
Igen, az Asrock B650 PG lightning is nagyon jó lap. Egyébként én is inkább vagyok már Asrock párti mint ASUSos, és most is a fő gépeimben is Asrock van (Egy Asrock B560M Pro4 a másik gépben meg egy Z790PRO RS).
Épp tegnap jutott eszembe hogy vajon a Puskill RAMokkal mi lehet? De akkor ezekszerint megjöttek, pontosabban ha jól számolom csak egy kit érkezett meg a kettőből (vagyis 21 ezerért 2×16GB RAMot kaptál?)
-
válasz
MasterDeeJay #116094 üzenetére
Nekem is felesleges lesz egy erős Raptor, de hát Win98- hoz meg kell vennem
.
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #116082 üzenetére
Az Amd/PBO settings menüben akár wattonként be lehet állítani a TDP limitet, legalábbis AM4 platformon.
Milyen alaplap és hogyan alakul a POST time? -
Pikari
veterán
válasz
Semmi új nincs a nap alatt, AMD rendszerekben kb AM2 óta a 100w körüli procik 90-95 fok körül mennek egységsugarú aluötvözet hűtéssel, normál multimédiás és irodai házakban. Az amd nem igazán foglalkozik azzal, hogy a processzorokhoz normális hűtést adjon. Még az AMD spire hűtőkből is kiszedték a rezet, és teljesen aluötvözet testre álltak át, mondván, hogy minek az bele. Ráadásul ezek a ventillátorok is rohadt gagyik, egy rendes szerverhűtő simán dupla ekkora levegőszállítást tudna produkálni.
-
válasz
Az Integral felmegy rá, tartalmaz már mindent a legmodernebb gépekhez is, bár ott már a szerkesztővel be kell pakolni az új moddokat, az alap ISO még nem tartalmazza, inkább csak az alapokat és középrégieket. De nem gond, komfortos a mellékelt szerkesztő, és gyors gépen hamar kész a beforgatott image.
De amint fentebb is említettem, akkor van értelme, ha XP komp videókártya is kerül bele. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116077 üzenetére
Ez a beszéd!
Jó kis régi normális házban, ahogy én is szeretem
Igazi jó kis sleeper gép lesz ez.Már csak a modern rendszer mellé stílusosan egy XP-t (SP2) is fel kellene rakni
-
válasz
Jó kis(vagy inkább nagy) project. Retróval akkor egyesül igazán, ha felmegy rá a Win98
.
-
Pikari
veterán
válasz
Azok a procik elvileg 95 fokig mennek gyárilag, ez az üzemi hőmérsékletük. Én a 3950x-re vettem most gyári spiret, amit csak azért kénytelen voltam megvenni 7000 forintért postával együtt, de még nem teszteltem le, hogy mit fognak együtt alkotni. Ha 90 fok alatt lesz, akkor rendben, úgyis lesz két venti a házban pluszba levegőt kavarni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #115588 üzenetére
Persze, a szoftveres környezet is sokat számít.
Nekem pl a SATA3-as OCZ Vertex 3-as SSDről a 4th gen I3 8GB RAMmal gyorsabban bedobja a Win 7 asztalt mint az I5 10400F 32GB RAMmal és M2-es SSDvel és Win10-el. Igaza két gép között vagy vagy 2mp különbség, de akkor is a kisebb a gyorsabb."megvetted a 2133-ast és 3200-on járattad vagy felette" - nekem pont fordítva fut : 3200-as RAM 2133-on
Cserébe lehet alul feszelni és betonstabil. Ráadásul van rajta hűtőborda is. (RGB nincs)
"(bocs de nekem a csupasz jön be)" - nekem is. (vagy még mindig a memóriákról beszélünk?
)
"Azonos órajelen jóval lassabb mint a DDR4 bár ez nem újdonság szerintem így volt ez régen is a korábbi DDR ramoknál" - persze. Részben azért mert minden generáció váltáskor a CL ugrik felfelé. Emlékszem az Athlon XP-m DDR1 400MHZ @CL2-vel verte az akkori DDR2 800 @CL5-ös RAMokat. Mindenki nézett, hogy hogy? Az alacsonyabb CLérték miatt. A DDR2 kb 2× órajelen hozta azt amit a DDR1. De a DDR3-ra is igaz, hogy azonos órajelen lassabb mint a DDR2.
" szeretnék valami egyedi Alieneset az oldalára." ... kicsit az enyém is hasonló, ha nézted a képet.
"Az eredmény meg az lett hogy kézzel össze lehet hajtani a gépházakat annyira vékonyak meg ugye az hogy a szemetet szívja be alul a táp" - így van. Ráadásul most mondom visszajött ez, hogy a házban felülre kerül megint a táp, de 90 fokkal elforgatva és a gépház elejébe, szóval kb oda ahol régen az ODD-k helyei voltak, csak éppen "pofával" lefelé. Semmiféle jó érvet nem tudok felhozni mellette, talán csak azt, hogy így pofátlanul alacsony magasságú házakat lehet gyártani (gyakorlatilag ITX lap méretének magassága). Cserébe hosszú, és mégse fér bele nagy kártya. Valahogy egyébként sem tudom megérteni ezt a "mini pc" örületet, legalábbis ezen a szinten. Egy ilyen gépet úgysem fog tudni a zsebéből előkapni, ha pedig ennyire nincs helye (gyakran kapom meg érvnek) akkor nagyobb szoba kell neki. Ráadásul mint íłrtam ezek legtöbbször a "magasságon" spórolnak, cserébe az alapterület nagyobb, tehát végsősoron még rosszabbul is jár vele, de el lehet mondani, hogy kis PC háza van, annak minden előnye nélkül, viszont hátrányával.
Ls már nem nagyon lehet normális házakat kapni, az az érzésem, hogy a hátgyártók időnként kitalálnak valamit, és egyszerűen ráerőltetik a népre. BTW billentyűzet fronton is kezd eléggé elromlani a helyzet (a divat 65%-os billentyűzetekre és társaira is gondolok) de ott még nem olyan reménytelen a helyzet mint a házaknál.Sajnos én a lomis
cigóknakelemeknek odaadtam egy csomó tök jó ilyen régi házat (5-6db biztos volt) és most meg sajnálom nagyon, mert egyetlen normális házam maradt, megvan egy viszonylag jó, de az már alsó tápos, de legalább a többi szarság még nincs vele ami a mai házakra jellemző. -
válasz
MasterDeeJay #115588 üzenetére
4 modullal nálam is lassult az AM4. XMP- vel instabilitásokat mutat, lejjebb véve a frekit jó. Bár nekem CL15+alacsony órajellel+def fesszel is megfelel, általános felhasználásra irgalmatlan gyors, új game címeket meg nem használok.
Mindenesetre ha bővítek 4x8GB- ról, akkor nem 4x16- ot kell vennem, hanem 2x32- őt érdemes.
X99- ben nincs gond, desktop magas órajelű RAMok vannak benne, a Xeon mellett nem is lehet a névleges frekit beállítani, a RAM miatt nem fenyegeti az instabilitás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #115579 üzenetére
Ház kérdésben nagyon ugyanúgy gondolkodunk. Manapság szinte nem gyártanak olyan házat ami kicsit is tetszene vagy megfelelne nekem, nem véletlen hogy én is egy 2008-as Gigabyte házat használok. Jó, az egyedi Airbrush dob rajta, de anélkül is ezt használnám.
Ráadásul ma már van az a hülyeség, hogy elölre felülre rakják be a tápot, ezáltal a táp nem lekapcsolható külön a ház megbontása nélkül, plusz ugyanúgy felső súlyos lesz, ODD-t meg pláne esélytelen a házba applikálni, de még csak nem is hűtésre használják a helyét. -
Bile Demon
őstag
válasz
AM5 konfignál hidegindításkor mennyi idő telik el a power gomb megnyomása és a kép megjelenése között?
-
válasz
Névhasonlóság. Először azt hittem GeF7900XT, de olyan nincs, látom új Radeon.
-
válasz
MasterDeeJay #115494 üzenetére
Úgy könnyű hogy már megmondtam
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #115073 üzenetére
Ez nem halokartya. Az egy koaxialis csatlakozo, szerintem a kompozite kepet tudod radugni a 3270-es terminalnak, az rj11-re pedig a 3270-es keyboardot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #114318 üzenetére
A VRammal kapcsolatban évekkel ezelőtt megmondták, hogy óvatosan fogják mérni, és sajnos tartják is magukat ehhez
DE számomra épp ez teszi NEM egyértelművé, hogy melyik gyártó VGAit vegyem. BTW megszívatták magukat, ugyanis eredetileg az RTX 3060Ti és RTX3070 között vacilláltam, de amikor kijött az RTX3060 12GB, akkor rögtön tudtam, hogy ez lesz az én kártyám. Ezzel jóval kevesebb pénzt hagytam a zsebükben, mint terveztem, de akkor is szuper vétel volt! Ráadásul azért sok mai játék ha teheti simán bekap 9-9,5GB VRamot is.
Nem is tudom, hogy gondolják, és akkor még az 5000-es széria számomra esetleg releváns darabjai is 8GB-osak, márpedig 12GB VRamról nem fogok downgradelni, (az előző két VGA-mat a kevés VRam miatt kellett cserélnem más bajom nem volt velük) szóval ezzel meg a DLS 4-el (amúgy nem használok DLSS-t ha csak nem elengedhetetlenül muszáj, vagyis jelenleg semmikor, ellenben az RT-t igencsak szeretem) elérték azt, hogy az 5000-es szériát még csak meg sem fontolom, sőt jelenleg úgy vagyok vele, hogy eszemben sincs lecserélni ezt a kártyát.A VRamhoz még annyit, hogy rájöhettek ők is, hogy túl jól sikerült, mert RTX 3060-ból van 8GB-os változat is, ami ráadásul memória sávszélben is megvan nyirbálva, az RTX 3050-ből meg 6GB-os, gondolom, hogy a 4000-es széria jónak tűnjön mellette.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #114318 üzenetére
nekem RX7900GRE van, az "csak" 2x8pin
de annak csatinak a kifejlesztesenek koltsege is benne van a VGA zsuga araban, mikozben a reginel ez meg mar reg kifizetodott az elmult 15+ evben -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #114302 üzenetére
Úgy érzem, felülmúlták az FX5200LE-t is vele. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
MasterDeeJay #113523 üzenetére
Hagyom így, ahogy van. Most is bőven elég, inkább csak szakmailag érdekelt a dolog. 32GB van benne, akkor kéne még 32, meg a hűtő. Igazából a ffmpeg ami néha kihajtja, egy VGA kártyával többre mennék. Valami A400 elég is lenne bele.
-
válasz
MasterDeeJay #113521 üzenetére
Tényleg elég jó árról indul.
Az utólagos proci upgrade ellenben horrornak tűnik. Az alin is elszállt árak vannak a platformra.
Ahogy nézem, érdemes lehet eleve nagyobbal keresni. Régebbi, Skylake 8-10 magos, 4 vagy 8 memória slotos, még elfogadható árban van.
Játékra mondjuk drága, de otthonra szervert építőknek tuti lehet.
Az 1MB L2 cache/core sem hangzik rosszul.arabus:
őszintén szólva, nem néztem utána, csak gyorsan felsoroltam párat -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #113523 üzenetére
Nem kell a programoknak támogatnia, és ezt program szinten nem is lehet támogatni.
Olyan dolgokkal lehet probléma, ahol rendszeresen közvetlenül egymást követő memóriaterületeket írnak és olvasnak a magok, ott leeshet a sebesség, de ez nagyon ritka és real-world nem találkozni ilyennel. -
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #113189 üzenetére
Nálam vasárnap lett ingyengép, de csak ma jutottam el a próbáig. De ez már talán offos....
Quadro P1000 van benne, az jó lesz majd valami másra, "rendes" vga-val el lehet szórakozni vele.Szeretném majd bővíteni kicsit, még 2 ugyanilyen ram modul kelleni fog, szeretnék W-2145-öt bele, de az egyelőre elég drága (ebay-en legalábbis), meg rendes vga-hoz kelleni fog a nagyobb táp a pci-e kábelekkel. Na majd meglátjuk
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #113248 üzenetére
Megérkezett a "drágaság"
Gondoltam egy "érdekesebb" lapban tesztelem le
Kíváncsi vagyok, stock hűtővel mit alkot, milyen hőfokok lesznek, és alapfeszen meddig jut el. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #113229 üzenetére
Azért a P6T sorozat elég combos lap, nem egy átlag X58.
X5690 karaj CPU, még piszka nélkül is.#113230envagyok: úgy értem, hogy az anno drágán megvett tuti Core2-es gépet nem volt értelme anyagilag lecserélni a még drágább s1366-ra.
Tuning egy dolog, sokan nem éltek vele, azt se tudták mi az (manapság is).6600K vs 6/12-es Xeon: játékja válogatja melyik a jobb.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #113190 üzenetére
Van pár olcsóbb X58-as nem brand lap, ami szintén 4 slotos. A maga idejében nem voltak még 8 GB-os modulok, jellemzően 1 és 2 GB-osakból lehetett építkezni. 3*2 volt a performance, így megvolt a tri-ch, ha kellett a +2 GB, összesen 8 GB RAM, akkor visszaállt tudtommal dual-ch.-re.
#113226Pikari: kisérleti darab volt az s1366, s mint ilyen (jó pár újítással) nem olcsó, ami nem olcsó az meg nem lesz tömegtermék - ez lett a desktop vonal s1156 és ezek folytatása (1155,1150,1151).
Az első 45nm-es CPU család a lap+cpu+ram árfekvést figyelembe véve nem volt megérős, pláne nem érte meg leváltani rá a meglévő csúcs C2D/C2Q-s gépet (P35/43/45,X38/48, nForce 6xx/7xx), a legnagyobb újítás az FSB felépítés elhagyása (enélkül a DDR3 ram kb értelmetlen, kihasználhatatlan) és a prociba költöztetett memória-vezérlő (végre). -
válasz
MasterDeeJay #113200 üzenetére
Kössz az infót, akkor majd rápróbálok valami könnyeddel, asszem a Q2 vagy 3- nak van RT módja
-
válasz
Szerettem a HP Workstation házakat, főleg a régebbieket. Szerintem nagyon szép a design és a minőség is a legmagasabb szint. Ami bosszantó ezekben, hogy pár dolog éppen egy aprócskát arrébb van, nehogy újrahasznosítsd modernebb motyóval.
A táp kicsit nagyobb, de át lehet furatozni. Asszem az alaplaptartó lemezből is ki kell vágni, mert belelóg a szabvány ATX furatokba valahol.
A hátlap extra genyaság volt a részükről, hogy nem fér bele az ATX szabvány hátsó alaplapi takarólemez.
Elég küzdelmes modernizálni, habár ezeket az "újabbakat" még így is be lehet fogni ahogy vannak. -
KROK640
nagyúr
válasz
Ezek a 1st gen I7-esek szerették a fura 3-as RAM leosztást, 6GB, 12GB, 24GB ...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
-
válasz
Érdekes, 4 ramslottal van és 1366-os.. W3520 proci. (I7 920) De alig kezel ramot, 8GB modulokat amiket az asus P6t se megeszik az ezt nem.
Na megvan a 4. Slot valami tartalék. 3x8GBvel megy. (Kínai hikvision ramokkal.) -
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #113004 üzenetére
GTX1630 is volt még, nem is olyan régi típus. Igazából egész lineáris a dolog, a 16xx és a 20xx kb egy eresztés, aztán az egyre újabb generácókból kihagyták az előző legalját. 16xx/20xx-ben még volt xx30, 30xx-ben még volt 50, 40xx-ben már csak xx60... Jobb, mint a korábbi átnevezéses szisztéma szerintem, bár azt nem tudom, ezek a régebbi generációs modellek gyártásban vannak-e még, vagy a maradék elérhető csak itt-ott.
vrob: Próbálgattam én is FSR-rel és nélküle játszani, nem láttam komoly hibát, különbséget. illetve utóbbi volt egy, a fogyasztás. Nem látom értelmét, hogy natív felbontásban rendereljen a vga, többet fogyasszon, melegebb, zajosabb legyen.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #112713 üzenetére
Azért szerintem egy ilyen modern játéknál mint a CP2077 az is bitang sokat számít (meg úgy általában is), hogy 1GB VRam VS 4GB Vram. Ami szomorú eléggé (de nem meglepő!), hogy az 1GB-os kártya mellett 64GB RAMod van, a 4GB mellett 32GB RAM, és ez úgy érzésre b semmit sem befolyásol, pedig a rendszernek bőven lenne hová pakolni a textúrákat. (azt mondjuk el is tudom képzelni, hogy a system RAM is foglaltabb az 1GB-os kártya mellett -- meg sandásan még amúgyis mert ha sok a RAMod a Windows szeret nagyobb területet lefoglalni)
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #112713 üzenetére
nVidia-ra átfordítva az R9 380 kb GTX 960.
Az R9 380 sok új ficsőrt kapott a korábbiakhoz képest a GCN3-al. Freesync-et is. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #112557 üzenetére
Nekem ezek a kártyák hatalmas nagy homály voltak a maguk idején is valahogy, most így utólag meg pláne.
Meg ha jól emlékszem ezekben az időkben egy csomó átcímkézés/átnevezés is volt, és az írásod is ezt sugallja. Talán nem véletlen, hogy az RX400-as szériánál vettem fel újra a fonalat, de valahogy mai napig igazán az RX500-as szériát kedvelem, abból is a 8GB-os RX570/580/590. Ezek meglehetősen jól öregedtek, nem véletlen van belőle nekem most is. -
válasz
MasterDeeJay #112550 üzenetére
Az R9 380 az R9 285 deriváltja, és GCN2-es, újabb GPU. A HD 7979/R9 280X Tahiti GCN1-es, csak a pontosság végett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #112522 üzenetére
Értem én, hogy az az ultimate érv, hogy ennyiért, meg ilyen kis fogyasztással húha ez a kártya. De ha a nagy képet nézzük, akkor sokéves kártyákkal versenyeztetjük. 2023-as kártya, és még ha történetesen hozza is a GTX960 szintet (nagyon, de nagyon meglepne!) akkor is egy 10 éves alsó középkategóriás kártyához (2015 január) hasonlítjuk!
Hiába modern, a paraméterei eléggé gyérek. GDDR6 32 biten, VS GDDR5 128 bit, ezutóbbi majdnem dupla sávszél, miközben van 25%-al több feldolgozó is (mondjuk az órajeleket nem tudom így hirtelen).
De : Pont ezért is mégjobban érdekelnek a tesztek, meg méginkább kíváncsi leszek, hogy mit hoz az egész. Az is lehet, hogy megfogok lepődni
CF meg pláne érdekelne, de szerintem sem tudják, már egy ideje nem divat(Van GTX 950 2GB-osom, GTX960 2GB-osom, csak pokoli nehéz lenne Lindauból a Debrecen melletti kártyát eljuttatni Veszprémbe, ráadásul csak kölcsönbe tudnám adni, legalábbis a GTX950 az nagyon nem eladó)
Szerintem a kapcsolataiddal sokkal hamarabb és egyszerűbben szerzel egy GTX950/960-at.
Az R9 380 viszont igen, kb GTX960 szint, szóval azt "szimulálni" jó lehet -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #112497 üzenetére
Most, ahogy a linket megnyitottam tudatosult bennem, hogy a "32 biten" azt jelenti, hogy a szerencsétlen, mindössze 2GBnyi VRAMhoz 32 bites sávszélességgel kapcsolódik mindössze! Összehasonlításképp az RTX 3060-am 192 bites, az RTX 3080 10GB-om 320 bites, egy normál RTX 3050 8GB 128 bites, és még az RTX 3050 6GB is 96 bites! OMG!!!
"RX580-ast kapok még egyet de az zabál és nem kell ennyire erős" - nem rossz kártya az RX 580, de azért már nem is olyan erős. BTW downclokolva és undervoltolva megfelelhet akár az is, vagy az RX6300 ...
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #112495 üzenetére
2GB GDDR6 32bit
Meglepett, hogy az amd rá meri írni a nevét egy 32 bites memóriavezérlővel megáldott grafikus kártyára
-
KROK640
nagyúr
válasz
Egyrészt úristen, már a 6500XT 4GB is ipari hulladék és parasztvakítás volt az AMD részéről, a 6400-as kártyánál pedig azt hittem, hogy nincs lejjebb!
Erre kiderül, hogy van RX6300 is
Viszont a régi félretró, retró kártyákkal való összehasonlítás nagyon jó ötlet (úgy tűnik nem csak elrettentő példának lesz jó a kártya), ha tudod akkor a GT1030 2GB-ot ne hagyd ki a tesztekből. (engem meglepne ha a GTX960 szintet hozná az RX6300)Modern techek on/off-al is érdemes lenne kipróbálni, illetve rebar.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #112501 üzenetére
Kíváncsi vagyok az eredményekre, hogy beváltja-e a hozzáfűzött reményeket.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #112497 üzenetére
1030/1630 nem volt opció? Ha a 650 elég volt, ezeknek is bírniuk kell, és többnyire gyárilag passszívak szerintem.
Brand desktop gépeket használok jellemzően félretrónak, nincsenek tdp beállítás lebetőségek. Az 1156-os diy alaplapos, sőt egészen tuningos is, csak egyrészt én nem értek hozzá, másrészt ilyen Xeonos huncutságokra ilyen szinten nincs felkészítve az sem.
Inkább 4c8t procikra hajtok, ha már lúd, legyen kövér(ebb kicsit).
ez az E3-1220L v2 afféle i3 származék. Érdekes, hogy a szintén Ivy bridge i3 3217U szintén 17 wattal csak 1,8 GHz-es, és nincs turbo sem...
-
Pista0001
addikt
válasz
Nekem tetszik nagyon az ötlet, abszolút híve vagyok félretróban, hogy újabb, de alacsonyabb szintű vga-val párosítsuk a processzorokat. Alapvetően 5 évvel fiatalabb vga szerintem még jó páros egy bizonyos szintig. Sajnos manapság középkategóriában már csak 8×, belépőszinten 4× a vga-k pcie csatlakozója, így a nagyon régi plattformokon lehetnek hátulütői a dolognak.
Klassz lenne, ha pcie 1(.1)-es, 2-es, 3-as és 4-es plattformon is meg tudnád nézni, hogy mit tudnak egymás ellen a kártyák. Első körben a 6300-at, hogy veszít-e teljesítményt az egyre régebbi plattformokon, aztán ha igen, akkor összevetve a régebbi, de nagyobb pcie sávszélességű kártyákhoz képest mi a helyzet.
A másik kattanásom, hogy L-es Xeonnal helyettesítsem az i5-öket és i7-eket, a modernebb középkategóriás (vagy akár belépő szintű) vga-val együtt pedig szignifikánsan alacsonyabb fogyasztással hozza a retró élményt. Némileg antinaptárazós ez is, de nekem számít az energiahatékonyság is. Tegnap jött meg 1150-hez az E3-1275L v3, ma 1155-höz az E3-1260L v1, 1156-ban pedig máf egy ideje 3426L van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #111960 üzenetére
Jah, gondoltam. AMDnél ezeket a XTXTGRE dolgokat én sem vágom. Régen egyszerű volt :
SE = (ezt) SE! (szabad megvenni)
LE = Le vele!
XT = van benne X, vagány ezt meg kell venni (amúgy jobb mint a sima verzió)
TX = Ez ritka, de megintcsak van benne X, tehát meglehet venniNekem ez a régi rendszer így eléggé egyszerű volt. (és a SE NVidiánál is azt jelentette, hogy ezt SE, így az ott is könnyen felismerhető volt).
#111959 DarthSun : Remek! akkor érte mehetsz, és elhozhatod nekem
-
Yvoril
kezdő
válasz
MasterDeeJay #111956 üzenetére
Simán lehet kapni 1050 ti- kettő ventivel aminek a hangja szerintem élhető
-
Pista0001
addikt
válasz
Palit 1050ti és sima is van KalmX kivitelben, ez passzív, illetve 1030 több gyártónál is készült passzív hűtővel, a 650-et szerintem az is veri.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pont ugyanilyen volt az egyik HD4850-esem, mint ez a képen látható kártya! "de elég nekik amikkel játszanak" - még a végén igaz lesz : áh, semmi kemény, csak játszani kell
Az a GTX3080 nem véeltlenül RTX3080 lenne?#111954 DarthSun : meglesz, csak 250km-re van tőlem, szóval majd arra kell járnom.
-
válasz
MasterDeeJay #111948 üzenetére
Kb, de nekem a középretró címekhez elegendő a 1650, az újakat már nem komázom.
A 4890 meg amúgy is kiesik, soha nem volt, utólag meg látszik hogy kevés maradt belőle, pusztulásra hajlamos. HD6850, 6870 inkább, már kicsit stabilabbak, másodkártyának XP- re prímák.
De ha Win10/11- et nézek, a GDDR5X 1650 is lazán lenyomja még a 7950- et is, nincs verseny. Az újonnan kiadott GDDR6X pedig kicsit gyorsabb még....és nem kell félni hogy kigyullad mint az RTX. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #111948 üzenetére
Igen, de a HD4890 mennyivel régebbi kártya.
Egyébként remek kártya volt a maga idejében, a powerplay miatt kevesebbet fogyasztott (főleg összességében, vegyes használat mellett) mint a HD4870, miközben érezhető előrelépés volt még ahhoz képest is.
Sajnos azt a kártyát is a kevés VRam (1GB) végzete érte utol nálam, 2015 kora tavaszára már az 1GB VRam igencsak kezdett kevés lenni az akkori játékoknak. Aztán így jött csere a GTX950 2GB-ra ősszel, de mivel addig meg Cipruson voltam szegény kártya az utolsó félévét nálam állva töltötte. Viszont akinek eladtam, az 2020-ban még biztos, hogy napira használta (csak netezni, 2Dben asztalon képet adni, de arra bőven jó volt még akkor is).
Sokáig pontosan az átmenetként tekintettem rá a régi (256MB, 512MB-os kártyák) és a modernebb (2-4GB) kártyák között. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #111933 üzenetére
Az sli már a voodoo2 idejében se működött normálisan, azzal is csak a szívás volt. Csak mazochistáknak való a dolog.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
MasterDeeJay #111290 üzenetére
Emlékszem, mikor az első P1-es gépet raktam össze, nem indult. Na, vissza a nagykerbe, teszteljünk. Ott se. Hoznak másik procit, azzal se. Másik alaplap, nem megy. Új proci - új alaplap, nem megy. Végül kiderült, hogy a procihoz adott gyári Intel hűtő annyira megfeszíti az alaplapot, hogy valamelyik rétegben megszakad a nyák, és tönkremegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Samsung LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged