- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pikari
veterán
válasz
cbmfan #119336 üzenetére
Volt nekem 6bxd, katmai procikkal. elég bugos jószág, nálam az agp bugzott főleg, biost nem frissítettem benne soha. Elsősorban geforce kártyákkal volt fagyi benne, 3dfx vagy más gyártókkal nem volt gond - billentyűzettel kapcsolatos problémákat mondjuk nem tapasztaltam.
-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
cbmfan #110527 üzenetére
Az egyetlen hibája a 694-nek egyáltalán nem az, amit felsoroltál. Többek között teljesen bugos a chipset usb kezelése, egy olyan hiba van benne, amit nem lehet driverből vagy bios updatevel javítani, ezért usb eszközöket használva, pl pendrájvra másolgatva, időnként a chipset ledarálja a ram tartalmát, állóra fagyasztva a gépet.
Kb 20 éve használok duál procis gépeket fő gépnek, és/vagy játékos gépnek, szóval nem email szervernek rezegnek, idleben, hanem bizony húsbavágóak a tapasztalataim. Ez alatt a 20 év alatt nem volt olyan, amely akár csak megközelítette volna azt a sebességet, rendelkezésre állást, vagy stabilitást, amit egy ilyen géptől az ember elvárna, és nem volt köztük olyan, ahol legalább a featurek FELE (!!!!) egyáltalán működött volna. És átment a kezemen a bp6tól kezdve slot1-es, p3mas, k7-es, opteronos és xeonos lapok garmadája ez idő alatt. Ezt a kommentet is a dual 1366os gépről írom.
-
válasz
cbmfan #110523 üzenetére
Két tippem van:
Egyik hogy megdöglött a VRM egy része, esetleg maga a PCB sérült meg valahol ezért így lett javítva.
A másik pedig hogy valami vmod van a lapon így kivitelezve.Én mondjuk kezdetnek valami olyan procival tesztelném amiért nem kár. Azaz valami olyannal ami eleve nagy feszről indul.
-
Czo
addikt
-
válasz
cbmfan #109113 üzenetére
Primax SoundStorm Wave
https://www.karlsitretro.com/primax-soundstorm-wave-review/ -
gban
veterán
válasz
cbmfan #108197 üzenetére
Nálam volt ilyen, de 939-essel.
Ott az volt hogy ha lecseréltem a hűtőt, ment
A másik kevésbé feszítette a lapot.
Aztán a nagyon feszítő hűtővel is ment egy gyengébb procival.
Vagy kontakthiba pl. a chipsetnél, vagy a procinál ki tudja hol, de az erősebb proci viszont ment egy másik lapban a clear cmos nélkül is a nagyon feszítő hűtővel. Igaz, ezt a különböző keret is okozhatja, hogy nem egyformán nyomja a hűtő a procit.Szóval nálad is lehet sok fura oka...
-
-
Czo
addikt
válasz
cbmfan #107131 üzenetére
Ez Pentium M, nem P4. A tolto az gyari, vagy utangyartott? Hany wattos? Akku van benne? Rengeteg notebooknal (maiakra is igaz), a tolto egymagaban nem eleg arra, hogy a gep minden reszegysegenek tudjon kakaot adni, igy ha nincs akku a gepben, sokszor leveszi a CPU orajelet.
-
ityam
őstag
válasz
cbmfan #106367 üzenetére
Czo ra rácsatlakozva. Fop38 kinyírta.
Én 2 alaplapot vittem vissza gariba(annakidején) mert meghaltak a fan csatlakozók. Fop38 am volt.
Szerencsére gariba kicserélték mind2x-er. Utána csak molex átalakítóval használtam a porszívó fop 38 at.
Nekem akkor Abit KT7Em volt asszem. Ez idősíkban a te alaplapod környékén van. -
Pikari
veterán
válasz
cbmfan #105990 üzenetére
Akár coppermine is lehet, csak ráraktak egy nagyobb kupakot, hogy tualatinnak tűnjön. Érdemes lenne valamilyen programban megnézni, pl cpu-z, az ki fogja írni, hogy milyen magos.
Azt ne felejtsük el, hogy az intelnek volt akkoriban is egy csomó gyára, bár a tualatin nem volt hosszú életű, biztosan vannak minimális eltérések az alapján, hogy hol gyártották a magot, és hol tokozták.
-
-
Pikari
veterán
válasz
cbmfan #105813 üzenetére
Itt a fő problémának az látszik, hogy 3 chipből + dedikált ramból valósították meg az északi híd - déli híd - gpu - vram kombót.
A többieknél ekkorra már a gpu bőven a chipsetbe volt integrálva, és a VRAM-ot a rendszermemóriából csípte le magának.
Látszik nagyon, hogy nem jó irányba gondolkoztak.
-
Pikari
veterán
válasz
cbmfan #105807 üzenetére
Kb k7s5a éra végéig bezárólag volt jó a SiS. Sosem volt gyors, meg nem volt tuningbajnok, de nagy agilitás és kompatibilitás jellemezte (pl sd és ddr egyidejű támogatása a chipsetben, rengeteg port és periféria). Az integrált grafikájuk is elfogadható volt.
De a dolgot elvitték az athlon xp éra közepén egy egész másik irányba, olyan területeken akartak versenyezni, ahol nem volt esélyük. Ahol volt esélyük, azt meg nem megfelelően fejlesztettek tovább, pl hagyták lerohadni az igp és x86 processzor vonalukat is, pedig volt benne potenciál. A dedikált gamer grafikus kártya vonalukat szintén nem megfelelően kezelték.
-
arn
félisten
válasz
cbmfan #105796 üzenetére
Mindnek volt jo szeriaja… sis 486 vlbnel a legjobb volt, via is teljesen ok volt 2000 elso feleben, foleg athlonhoz, sdramhoz mindenki azt vette.
Par honapja mero veletlensegbol probaltam ki az apollo prot bx helyett, meggyozo alternativa, foleg hogy a 815hoz mar nincs isa, es rendesen tamogat minden akkoriban uptodate ficsort.
-
-
-
-
válasz
cbmfan #104893 üzenetére
Bios frissítéssel nem próbálkoztam, arra emlékszem hogy a ramokra volt érzékeny a példányom, sokáig a próbapadon volt mire találtam jól működőt bele. Egy ideig azt gondoltam hogy hibás a lap. Fekete Celeront is próbáltam benne átalakítóval, az instabil volt, de valszeg bénázás is volt benne, akkor még nem vágtam annyira a slotos Intel cuccot. Katmaival nem volt gond.
-
Czo
addikt
válasz
cbmfan #104891 üzenetére
No, es mi a helyzet, azokkal a P2B lapokkal, amelyek korabban keszultek 1.04 verzioval?
Azok is fakek? Itt en inkabb ugy latom, hogy az Asus kiadott egy 1.10-es verziot, amire kerult az ujabb regulator es megprobalta rabeszelni az embereket, hogy akik 1.04-et vettek, azok ezt dobjak ki, es koltsek el ujra a penzuket es vegyenek 1.10-et. Pl. az itt levo boardok is 1.04-ek, ugyonakkor mindegyik 1998 decembere elotti datestamppal rendelkezik. https://bitsundbolts.com/2024/04/14/asus-p2b-fake-motherboards-rev-1-04/
-
arn
félisten
válasz
cbmfan #104883 üzenetére
De ezert lenne erdekes nem ket kulon verziot osszevetni, hanem a hamisat es az eredetit ugyanabbol a verziobol. Mert ebbol a leirasbol nekem ugy tunik, mintha csak a ket verzio kulonbsegere koncentralnanak, ami teljesen valid, csak eppen felrevezeto lehet.
A fenti kepet innen masoltam: [link]
98 majusi review, nem hinnem hogy hamis lapot kaptak volna, es ez a lap kisertetiesen hasonlit a te hamis lapodra.
-
arn
félisten
válasz
cbmfan #104850 üzenetére
De akkor nem a hasonlo verzioval kellene osszevetni? Az elso p2b lapok epp hasonloak voltak, kevesebb volt rajta jumper, etc mert meg nem volt meg az alacsonyabb feszultsegu procik tamogatasa, olyan jellegu az elteres, mint a bx6 vs bx6 2.0 (csak az softmenus mar).
Meg azt is elobb el tudnam kepzelni, hogy vki a korabbi lapokat arulta tovabb a beragadt keszlet miatt.
Es ezeken az eltereseken kivul miben nyilvanul meg? Nem mukodik rendesen?
Ez volt az eredeti lap.
-
-
-
gban
veterán
válasz
cbmfan #104630 üzenetére
NW procival teljesen hibátlan?
Jó az elem gondolom.
Lehet ez bármi, beteg kondik, halódó tápkör vagy chipset, fura hogy cmos is nullázódik.
Néznék win7-et NW procival, rá egy orthos, kiderülne hogy azzal mennyire jó.
Még egy dolog jutott eszembe, ezen már 24 tűd a táp? Illetve az is van beledugva? -
envagyok
veterán
válasz
cbmfan #104633 üzenetére
Még a proci is lehet hibás, olyannal is találkoztam, egy 3.4ghz-es prescottal.
Bios indult, de hibaüzenetekkel, boot felejtős volt már.
Több lapban utolsó biosokkal próbálva.
Szerintem s478-ba teljesen felesleges a prescott, a nortwood ugyanolyan jó, és nem kell neki annyi kakaó.
Valami vin verzió igénye volt a prescottnak, vin 1.0 helyett 1.5.775-,be van értelme a 3.8ghz prescottoknak, de még a gyári nagy rézmagos 775 hűtő is throttlingol velük.
Múltkor Pentium D 960-ast teszteltem, az is gyorsan 90 fok fölé ment. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest