Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pikari
üzenetére
640x480/16 bit annakidején már király volt. Persze DOS alatt szoftver renderrel megfektette az akkori procikat. S775 jutott el addig hogy pld a HD6870- el már kiválóan fut a Q1 1280/32bit- el, szoftver renderrel. Annó még a P1 320x200- ban sem tudott ebben rendes játékmenetet.
Zen2 pedig már a DOSra moddolt Q2- vel FHD- ben is ok, 3D gyorsítás nélkül.
Csak a bitang erős gépek hozzák el a retró reneszánszát, emiatt lett számomra létkérdés a madness retró. -
válasz
DarthSun
üzenetére
775 leszedve a próbapadról, FX a helyére.
Bekapcs : régen volt használva, de pöccre indult, óra is pontos net nélkül. Retró tesztek bitang gyengék - Win8.1 - , mintha a GTX1060 fel sem kapcsolna, hanem DPMS takarékoson menne. 3DMark03 alatt már néha elindult a ventije is.
Vizsgálom, a későbbi gépek BIOS gyakorlata alapján talán már megtalálom hogyan kell rendesen belőni
ONban hagytam mert a Vishera mára már vérbeli félretró gép lett, és Win98- al tervezem a totális retrósítását
-
Pikari
veterán
válasz
frescho
üzenetére
miért nem állja meg? attól még, hogy később éppenséggel olyan videókártyákkal szerelték, ami ezt már tudta, még nem jelenti azt, hogy ezen képességek körül forgott az univerzum. egy tipikus olcsó otthoni vagy irodai pcnek vagy laptopnak a 90es évek közepéig monokróm képernyője volt. ott meg mit akarnál szinezni? nekem is monokróm volt, haverjaimnak is, a suliban a gépteremben kb fele-fele arányban voltak szines-fekete fehér kijelzővel a gépek, még a windows95 korszak elején is.
ez a 4-16 színű világ eléggé ilyen senki földje volt, max a korai korszak nagyon elvetemült gamereit foglalkoztatta ez. multimédiás szempontból a 16 bites színmélység 640x480-as felbontás mellett volt az, amire azt lehet mondani, hogy a tömegek számára elfogadható multimédiás képességeket nyújt.
-
válasz
frescho
üzenetére
Jóideig EGA monitorom volt, aztán a legtöbb program már gúnyos megjegyzéseket tett - ideje lenne megjelenítőt váltani. A VGA már 256 szín/320x200- ban is megváltás volt.
Persze még a B450 BIOSában is megvannak a legacy kódok, futnak akár a CGA címek is. Mondjuk frissíteni nem merem, az újabbakból kigyalulták, mehetne a levesbe a madness retró(kivéve ha a moddolt BIOS kiegészítést elfogadná, de az nem biztos).Sok gyártó versenye : lenyűgöző és jól működő klón/kisméretű lapok jöttek már 386- osból is, csodásan néztek ki, hozzájuk képest egy eredeti IBM lap ódonnak tűnt(ma is). A mestert a tanítványai túlszárnyalták, előfordul néha.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Ezt cáfolja az EGA és a PCJr is:
- Ha nem kellett az irodába, akkor mégis miért hoztak 64 színű palettát és választható színeket? Ráadásul az EGA tényleg kényszeredett és drága fejlesztés volt, nem csoda, hogy ritka maradt, míg az utód VGA gyorsan elterjedt.
- A PCJr meg a komplexitást kérőjelezi meg, mert ott valójában minimális befektetéssel és olcsón ugrották meg ezt a fejlesztést. Az XT-be laza mozdulattal átvehették volna, ha akarják. Nem a + RAM, két regiszter és pár sor BIOS rutin volt az akadály, hanem a management.Valójában ez az állításod sem állja meg a helyét. Multimédiás képességek terén az 1987 elején legfejlettebb gép leszármazottai mai is velünk vannak. Ez a cég kimondottan fókuszált a multimédiás tudásra, azon belül is főként a grafikára, majd később a video feldolgozásra... A 21 hónapig regnáló Amiga legyőzője ilyen paraméterekkel rendelkezett:
- Gyors processzor (68020 @16MHz)
- jó grafika (true color palettából 256 szín 640x480 felbontás mellett)
- sztereó hang triótA PC-t a sok gyártó versenye vitte sikerre. Ha valaki kitalált valamit, akkor azt rekord sebességgel igyekeztek lemásolni. Emellett a kíméletlen árverseny "segített" elérhetővé tenni a klónokat. Az olcsó és gyors 386-os procik, távolkeleti tömeggyártás és olcsó árak kb. 92 körül ütötték be az utolsó szöget az Atari és Amiga koporsójába. Mondjuk ezeket a koporsókat a saját managementjeik ácsolták, mert mindent csináltak, csak kényszeredett fejlesztést nem. Egész pontosan ennek az második fele, a fejlesztés hiányzott.
-
Pikari
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Szerintem azért, mert egy irodai és általános célú számítógép esetén mondjuk egy ezer elemet tartalmazó kívánságlistának valahol a legalján lehetett a paletta színcserélő interruptja.
Érdemes megfigyelni, hogy a multimédiás és gaming képességekre fókuszáló, ezeket kényszeredetten, egyre extrémebb módon fejleszteni próbáló számítógépgyártó vállalatok mind csúfos kínhalált haltak, miközben az általános célű munkagép koncepcióját követő vállalatok exponenciálisan lettek egyre népszerűbbek.
-
válasz
frescho
üzenetére
Mondjuk ezt már sejthettem volna a korábbi beszámolóidból...
Managerek, igen, ez hasonló a szakértő kifejezéshez, exkollégám mondta hogy szakértőt többet sosem hív egy problémához sem
Pld az excégemnél, csak a főnököm értett rendesen a bonyolult helyi hálózathoz, IT- nek mondtam hogy kimásolnám saját penre az ott hallgatott zenéimet, mondták hogy a főnökömet kérjem ellenőrzésre, nem került-e céges titok a penre. -
Tothg86
aktív tag
Ezért előre elnézést kérek, de muszáj tudatnom veletek, hogy a furatok pont passzolnak:
Igen, a hdd alatta be van csavarva
-
válasz
frescho
üzenetére
Talán a költségcsökkentés és így a gép végső ára
, akkoriban a RAM chipek nem voltak olcsók, később csökkentek, de volt krízis időszak, mikor megugrottak. Mondjuk a teljes gépárhoz képest ma sem olcsó a DDR4/5 RAM, ha valaki 64/128- at pakol be, kivéve az olcsósított szerverRAMok használtan.
Programozás talán kevésbé, a palettaablak átállításával az összes szín vált, bár ezeket ismét érdemes szinkronizálni, hogy összeillők legyenek, valamennyit nő a RAM igény, asm forrás esetén csekély, Pascal/C már többet foglalhat. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Az egészben az a legfurcsább, hogy a másik csoport közben megcsinálta. A PCJr-re elvileg már 82-ben elkezdték a játékokat fejleszteni, tehát már megvolt a specifikáció mielőtt az XT-t piacra dobták. A PCJr protók 83 novemberében már készen voltak, tehát kb. fél évvel az XT után már másik ágon működött. Több teóriám is van, hogy miért nem vették át, de arra lennék kíváncsi, hogy szerinted/szerintetek miért történhetett így?
-
válasz
frescho
üzenetére
Remélem itt nem találják ki. Már a régi telefonkábelt sem ásta ki a Telekom, sok hibás lett, helyette végigvezették a ducokon az optikát.
Ha mégis, akkor meg ássák ki, és betonozzák is vissza ingyenesen.Gőzöm nincs, EGA- val tologatni lehet 16 színt a teljes palettából, VGA meg már teljesen rugalmas programozással bír.
CGA- s címek nekem jók lepusztult színekkel is, úgy szoktam meg. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez van a rendezési tervben. Idén tuti nem ér ide, de ami késik, az nem múlik. Ha bővíteni szeretnék, akkor már most így kellene kiépíteni.
De legyen egy kis retró téma is: Vajon az IBM-nél miért nem hagyták, hogy a userek válasszák ki a CGA-nál a 4 színt a palettából 320x200-as felbontásnál? Az XT-nél ezt is megoldhatták volna és ha duplázták volna a RAM-ot, akkor mind a 16 színt lehetett volna használni. Miért hagyták ki ezt a ziccert 1.5 évvel később?
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nagyobb mennyiségnél pedig ott a földnedves beton kiszállítás. Csak akkor van baj amikor 40 fokban a megbeszélt 6:30 helyett kihozzák délután 1-kor. Napon roham tempóban belapátolni mielőtt megköt nem a legjobb móka. Most meg azt mondják, hogy átállunk földkábelre és amiatt fel kellene bontanom az egészet. Na persze....
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nemtom mit tud lényegében, de biztos gyorsabb mint a 6870, és az utóbbi is már elég jó. Relatíve nagy különbség van már a 6850- hez képest is.
Van teszt róla itt is, jónak néz ki, kíváncsi vagyok sajátgépben. Télen fűtésre is príma a 200W TDP- vel.
DOS alatt a 6870 veszi az LFB/WC bekapcsolást, talán a 7950 is, kiderül.
Win11 alatt pedig jól megfér a Radeon az Nvidia mellett, azért is választottam, két NV macerásabb.
Igen, kipróbálás óvatosan, csakhogy műkszik-e, aztán paszta/pad rá, ha nem lett leszedve akkor is jobb ha újat kap. -
.-..-.
tag
válasz
Pikari
üzenetére
Fehérből (sárgultak kicsit) nekem is van pár darab a gépekben, de fekete azt hittem nincs nekem.
Főleg bontatlan. Kellemes meglepetés.
Még találtam valami DLink pci wifi-t és pcmcia lan-t is, ami bontatlan.
És egy bontatlan 512MB-os CF kártyát is.
Nem tudom mibe szántam ezeket anno. -
.-..-.
tag
De szeretem az ilyet !!!
Kotorasztam a szekrenyben es talaltam egy bontatlan, folias IDE133 rack-et. Raadasul fekete

-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
mit tud? hát... nem billeg a betonkeverő, ha berakod a lába alá.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
QFX3450(6800GS) is behúzva. A második, az első számtalan tesztet kiállt paszta nélkül(később renováltam). Pad nem kell hozzá, a legjobb hűtés, a ramokhoz domborítva van az egységes borda, paszta aztán hali...
Remek teljesítmény, pontgyűjtéshez persze kevés, de használósban perfekt.
Win98 pontgyűjtő a QFX3500 továbbra is, persze a 7900GTX kéne...megszerzem...a Win98 retró tesztek kifutása életfontosságú, a következő alapvető életcélom
-
HD7950 behúzva, kíváncsi leszek mennyit hoz majd madness XP alatt. Persze az abszolút pontgyűjtés reménytelen 3DM01 alatt, 3DM99- ben azonban még vannak lehetőségek, a modern 01 művelőinek általában gőze nincs hogy kell egy középretró brutál gépen 99- et futtatni. Persze minél erősebb VGA, annál gyengébb 99 result, de hát itt már rengeteg a pipe...meglátjuk.
Gondolom paszta nélkül 120 fokon kell kipróbálnom(Imi bácsi), ha azt kibírja akkor már végtelen+1 nap...
A Vishera megy most a próbapadra, elsőnek abban, az 1 magos(2modul/félmag) teljesítmény ott roppant gyenge, de hát meglepetések is vannak néha, kiderül...
Ha esetleg padlózik, akkor a Zen2/X99 alatt is lehet aberrálni...
Természetesen ONban hagytam, mivel XP/retróteszt a cél, maga a vas kora itt már természetesen abszolúte másodlagos. -
cbmfan
senior tag
ezt pár éve szedtem le egy PC házról. van ötletetek, hogy honnan származik?
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
már azzal sem volt az

-
T61-es elindult, hdd is hibátlan. Proci T8100, kijelző 1280x800-as, inteles IGPU...
Win11 nyirbált verzióját felraktam (23h2), megy még rá middletons bios. Ramot majd még rakok bele 3-4Gb-ig. SSD-t még nem tudom, ha kukázok 120-ast akkor megy bele. Igazából próbálkoztam kolibriOS-el de eddig még nem volt olyan gépem ahol működött volna normálisan. (videókártyadrivernél fagynak szét) Legrosszabb esetben megy vissza rá a win7 32bit mert azzal elég gyors volt.
Mivel ez már egy modern gép ezért WDDM drivere jó Windows11-hez is, emlékeim szerint a korábbiaknál még a pentiumM-nél volt gond hogy csak XPDM driver volt azt meg már a Win10 sem ette meg. A gond persze az hogy megosztott a memória, így a 2Gb összesen az kevéske, kell bele a 4Gb.
-
jokeph
nagyúr
-
Tothg86
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen, lehet kisebb K5-el is. A madnesst lehet úgy is fokozni, ha a vga-t cseréled erősebbre. Én most fontolgatom, hogy egy P1-et kipróbálok XP-vel és egy PCI-PCIe átalakítóval. Így lenne egy P1 proci valami akármilyen PCIe VGA-val amire még van XP driver.
Kérdőjeles, hogy működik-e, meg mi értelme van, de szeretjük a madnesst
-
válasz
Tothg86
üzenetére
Kb, de mint fentebb is említettük, még kisebb K5- el is lehet próbálkozni.
PCI-->PCIe átalakítót nem próbáltam.
PCIe-->PCI átalakító ok, Ryzen+Win98 kombival műkszik az SB Live, és a Voodoo2SLI is.
Win98 alá a GeF7900- as sorozathoz is van driver, 82.69 moddolt, PCIe kártyával is megy.
XP- t nem is emléxem, asszem nem próbáltam P1- en. P-III- al fut az SP3 is, arra már telepítettem. -
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
Retróra összerakott pci express konfigjaim mind crossfire vagy sli rendszerek.
Nekem bejött eddig mind, igaz mindig a kor csúcs kártyáival rakom össze, így ha nem menne az SLi/CF, akkor is jól fut minden.
SLi-hez van például profil szerkesztő, ha valamelyik játék nem támogatná. -
Leszedem a Core2- őt a tesztállomásról. Az NV8xxx/98 mod nem megvalósítható, az újabb shaderek miatt már nem megy.
Kitakarítom az új kompresszorral a Visherát, aztán mehet rá a DOS/Win98/Win11. A Win11 miatt 16GB- ról 24- re bővítem a RAMot. -
Tothg86
aktív tag
Xt-ide-sata-m2
M2 SSD XT-ben
-
envagyok
veterán
LGA775 Pentium D korszakból (Nforce 4, Nforce 4 x16, Nforce 590) szerintetek mi a legjobb SLi alaplap?
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha mész Sidihez Csepelre, leadhatod nálam...
Főleg, ha nem igps...
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Pista0001
üzenetére
Pont így voltam W500-nál tavaly, illetve kaptam egy T500-at haveromtól pár hónapja, az is végstádiumban volt zsanérilag, már alig lehetett becsukni, pedig egy szép állapotú, valószínű keveset ment gép. Por se nagyon volt benne.
Az alis-ebayes új genuine zsanérok elfogytak, most már csak olyanokat küldenek, amik utángyártottak és kifejezetten alacsony minőségűek, ráadásul nincsenek normálisan síkosítva se.
Múltkor olyan zsanérpárt kaptam ebayről, hogy a bal oldali gyári de használt, a jobb oldali új, de utángyártott volt.
Megfelelő síkosítás és fogóval 15 percnyi hajlítgatás után egész jó lett, illetve egy hőlégfúvós hevítés-WD40-kimosás-síkosítás után a már beállt gyári zsanért is sikerült megcsinálnom egész jóra, eltettem tartaléknak.Jó kis gép még mindig a T500.
Mindig használgatom kicsit, mikor elém kerül, bár ezt el fogom adni nemsoká, mert tök fölösleges, mindent amit lehet rajta gémelni, inkább W701-en gémelek bár, ez lehet, igazságtalan összehasonlítás (de hát DX10 éra mindkettő).
Van még eltéve egy működő W500 alaplapom is, őrizgetem hogy egyszer csinálok belőle valamit, de sose kerül rá sor
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nemrég nekem is cserélnem kellett a T500-ban. Teljesen jó volt, aztán az egyik nyitásnál minden előjel nélkül beállt.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezeket nem lehet megdögleszteni, a legnagyobb bajod a zsanérral lehet, mostanában szeretnek beállni, a maguk korában csak a holtjáték jellemezte őket.
Jól eltűntek a T61-ek amúgy, pedig volt az Intelesből is tengernyi itthon.
Lehet, még mindig használják őket.
Middleton BIOS, SSD, 8 GB RAM, és alap dologra tök élhető. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egyedül az IGP része szokott megsülni, sok-sok idő és zero karbantartás esetén. -
T61 kukából, még nem próbáltam ki. 2Gb ram van benne, gyári 160-as hdd-vel.
42w7875 Penryn/Merom, 16:10, Intel X3100, 2008
(T60-asom van bios moddoló gépnek, azzal meg vagyok elégedve, ez nagyobb, nem fogok upgradelni erre de hobbiból megcsinálom tartaléknak...sokadik tartaléknak)
Fedlap karcos és murvás, alja meg tele van matricázva. Persze ettől még ez T61 szóval 99% hogy működik. -
Aryan
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Itt van róla teszt is:
https://www.youtube.com/watch?v=fIxFxYf25gITöbbet nem is ér 5000Ft-nál szerintem.
-
envagyok
veterán
Lidl-ben ma 5000ft a retró játékkonzol

-
Pista0001
addikt
válasz
Pikari
üzenetére
és arn
Eddig egyik gép se reklamált, semmi nem pusztult el miatta.

Szerintem a legnagyobb fogyasztású gép az i5-760 volt 5770-nel, ez pár hónapig napiban ment ezzel a táppal. Nem volt fogyasztásmérőm, nem tudom, hogy volt-e valaha teljes terhelés. Ha igen, az mindenestül 200 watt felett kellett legyen 12 V-on, az nincs messze a táblán jelzett ~250 W-tól.

-
Nem semmi találat
Vajon ki és milyen célból rendelhetett és használhatott ilyet Magyarországon.
Annak lehet érdekes retroban ezzel megküzdeni, aki konkrétan megélte annak idején hogy ezzel turbózza fel az XT-jét.
Elég sok munka is várna rá, láthatóan mindent kiszedtek belőle ami mozdítható volt.
-
Pista0001
addikt
Nálam ez az univerzális táp:

A márka a tápos topik szerint nem ajánlott, kivéve az SFX modellek, úgyhogy ez jó szerintük. Szerintem is.
Pontosabban ez SFX-L, de akkoriban ez az elnevezés még nem létezett. Állandó használatra nem a legjobb, 2 db 6 centis vékony ventilátor van benne, elég zajos. Érdekesség, hogy a cimkén + és - 6 voltot ír, a standby feszültségnek viszont 5 voltot. Most vettem észre, majd megnézem multiméterrel, mi a helyzet. 15 éve egy projekthez vettem (már akkor is használtan!), rá egy évre egy másikhoz is használtam rövid ideig. Mindkét venti elé került 9 V-os feszstab ic, úgy elég halk volt (nincs ventifordulat szabályzás). Azóta beugróként is megjárt sok gépet hosszabb-rövidebb ideig, és még jópárat teszteltem vele. 20/24 pin, 4 pin, 2 molex és 2 sata csatlakozója van, volt még egy ág 2 molex-szel és egy kisfloppy-val, de azt annó levágtam. Sajnos pci-e tápcsatlakozója nincs, azt ha kell, átalakítóval oldom meg molex-ről, ahogy ha egyszer kell majd, a kisfloppy-t is. -
sidi
aktív tag
Odomi giga kupacában itt egy ilyen 286SX upgrade kártya:
Bővítő kártyák: I ----> 8 bit IMG_5251
Sajnos hiányos, de pótolható, hátha valaki lát benne fantáziát.
-
arn
félisten
En ezt a 330as recappelt tagant hasznalom konfigok tesztelesere, ez egy tulepitett platformra epul, 580w is kijon belole, tud -5vot is.
-
Pikari
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
Ezt nem retró célból vettem, ez van most a fő gépemben. De ez egy elég régi táp, még ez is passzív pfc-s, és kb 65%-os a hatásfoka. Azért ezt használom, mert ezen vannak olyan csatlakozók - és olyan mennyiségben - ami a fő gépemhez kell, persze egy retró géphez jobban illene. -
Pikari
veterán
Valahogy úgy. Amennyiben tényleg annyit tudnának az ágak, mint ami rájuk van írva, és nem fele annyit, akkor a 20 amper is elég lenne a legtöbb esetben, persze nem mindig.
Régebbi hardverek közül nem csak a proci fogyaszt 5v-ról, hanem sokszor pl a régebbi DVD írók is rádobnak 10w-ot az 5V ágra, vinyók is szeretnek oda petézni, egyéb hardverek esetén is előfordulhat hasonló. Van, amelyik zokszó nélkül az usb-t is arról eteti, meg némelyik arról eteti a ramot is (ez még viszonylag újabb gépeknél is előfordul).
De alapvetően az a helyzet, hogy szinte csak mesterségesen lehet létrehozni olyan helyzetet, hogy az 5v ne legyen elég, ha direkt olyan hardvereket dobálsz be, amik rendesen szívnak az 5vról is.
-
Annál a tápnál elég az a 24A sztem, nem mindegyik egyforma. 5V feelingnél még a 600W Akyga is jól dógozgatott, annak ellenére hogy ott kb 1/2 valós teljesítmény van mindegyik körön

P4 Prescottnál szállt el rendesen, de egy korabeli 400W Giga rendesen meghajtja. Barton tuningnál meg az FSP is izzik, konkrétan forró levegőt okád a táp is(sok korabeli vita, de nálam a fűtetlen nappali fűtésére is bőven alkalmas
). -
Elég sztem, az 5V specifikusok nem zabálnak sokat, a váltás után meg már úgyis a 12V számít jobban. Ha pld Tuába HD3850- et pakolok, vinnie kell, a videó már a 12V- ot zabálja.
A próbapadnál valami FSP+ mittomén típus van, harap 5/12V- on is. mondjuk ha 486- ost hajtok majd vele, akkor kell az AT-ATX átalakító, rendelek is. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jól megépített cucc, a pufferkondik sem lettek aláméretezve, ahogy látom, bár nem vagyok elektronikai szakember, csak amatőr barkács szint kb.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az 5v keves lehet.
-
Lett egy szerintem igazán jó tápom is retró gépekhez.

Kondikból azért van benne cserés.
Nagy gépemben is super flower van. Gondolom a régebbi példányok is megbízhatóak ezekből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Le Mans Ultimate
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, akkoriban a RAM chipek nem voltak olcsók, később csökkentek, de volt krízis időszak, mikor megugrottak. Mondjuk a teljes gépárhoz képest ma sem olcsó a DDR4/5 RAM, ha valaki 64/128- at pakol be, kivéve az olcsósított szerverRAMok használtan.

. Nekem
Fedlap karcos és murvás, alja meg tele van matricázva. Persze ettől még ez T61 szóval 99% hogy működik.

Ezt nem retró célból vettem, ez van most a fő gépemben. De ez egy elég régi táp, még ez is passzív pfc-s, és kb 65%-os a hatásfoka. Azért ezt használom, mert ezen vannak olyan csatlakozók - és olyan mennyiségben - ami a fő gépemhez kell, persze egy retró géphez jobban illene.