Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pikari
üzenetére
Akkoriban nem is értettem a hálóhoz, meg nem is kedveltem. Valamikor 2000 után lett olyan kollégám, aki kioktatott, aztán annyira megkedveltem, hogy a következő nagyker beszerzésen vettem itthonra egy 8 portos 10/100 Acorp switchet. Főnök nézte a számlát, - az meg minek neked? - van két nosztalgia gépem, összekötöm az Athlonnal - kiröhögött.
A switch most is megvan, prímán megy, rá van dugva a routerre, és arra csatizom a retró gépeket.
A régi protokollokat nem is ismerem, pld a Win3.11- hez is kell nekem a TCP32/Win32s kiegészítés, már azokkal tanultam be anno. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a 90es években a suliban IPX-es hálózat volt (DOS), koax kábelekkel összedugdosva. windows alatt nem működött

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én is, aztán jött frissítés és ment a levesbe. Nemrég is belőttem, de csak bizonyos biztonsági előírások kikapcsolásával. Avast fel is dobta piros figyelmeztetésbe hogy szüntessem meg ezen megosztásokat, mert kockázatos.
1 könyvtár van megosztva, azt elérem telóról a gépjelszóval, oda másolom a használóson, ami kell retró géphez.
Megértem végülis az MS paranoiát is, sok tehetséges programozó inkább vírusokat írogat, ahelyett hogy rendes munkában hasznosítaná a tudását. -
válasz
KROK640
üzenetére
Még első lanpartimon IPX/SPX protokolt kattintottunk be, nem is kellett semmit sem állítani. Persze nem minden játék támogatta de amelyik igen annál nem is volt gond. Nagyobb címekkel ment. Furcsa volt hogy minden magától működik.
10/100-as hubok voltak, nem is switchek. Igazából a nehéz CRT-k cipelése és a rohadt sok piálás (Leo) maradt meg, másra nem emlékszem
.
Volt szilveszerrel egybekötött lanparty is. Valahol megvan egy videó 2002-ből asszem ahogy haverom okádik miközben megy a himnusz meg a tűzijáték.
Persze valami 320x240 felbontásban. Fiatalság... -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Windows 10, 11-ben es a Server 2022-ben is van meg SMB1. Siman mukodik, pont ugy, ahogy elotte.
-
-
sidi
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
"közös" gép ismerős...
"nagyapám baltája"
Én 486-ost vettem szintén AMD Athlon Thunderbird után nem kis visszalépés volt,
de levelezésre, programozásra elég volt, itt erről egy korábbi írásom:
486-os Laptop története -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
"Mekkora retró buli ez a hálókártyás varázslat" - legjobban gyűlöltem... Amikor régen összeálltunk LANozni (mondjuk amúgy se voltam érte oda), hogy a teljes első (néha a második is) nap mindig arról szólt, hogy legalább 1-2-3 ember nem látta egymást hálón, vagy hogy teljesen jól működő Windowsokat rakjunk újra, és mindenféle egyéb technikai szenvedés volt. És akkor még nem beszéltem arról, hogy mekkora élmény volt a CRT monitorokat és gépházakat távolsági és helyi buszon cipelni oda-vissza. Emellé öcsémmel nekünk akkor "közös" gépünk volt. (technikailag addigra már én kicseréltem belőle mindent, -- szóval olyan volt mint nagyapám baltája, aminek azóta háromszor ki lett cserélve a nyele, kétszer a feje, de még mindig nagyapám baltája -- de a szüleink szerint a gép mégis közös volt, mert anno egy sokkal korábbit úgy kaptunk, hogy az én ballagásomra, de ketten --> BTW ha a gépnek valami baja volt, vagy költeni kellett rá, akkor rögtön az én gépem volt! Ha játszani kellett/lehetett, akkor meg egyből közös). Tehát ha bárki kettőnk közül öcsémmel LAN partyra ment, (és persze mindig öcsém szorgalmazta talán csak egyetlen egyszer én), akkor a másik automatikusan ment vele, és "plusz ember"ként jelentkezett a partyn, ami akkor volt a legrosszabb ha csak egy plusz ember volt. Ráadásul az ilyen kis 5-8 fős partyk hamar belterjesek lettek, minden játékban kialakult, hogy ki a legjobb, és persze mindenki a saját játékát akarta volna folyton tolni. De bármelyik játékot is toltuk, az eredmény egy idő után borítékolható volt, ezeket a partykat általában 2-3 nap után már nagyon untam.
Később én ezt úgy bekkeltem ki, hogy szalajtottam magamnak egy régi Pentium 133-as gépet 128MB EDO RAMmal, Voodoo 2-vel és 8GB-os HDDvel (egy 2700+-os Athlon XP után nem kis visszalépés volt persze) amin legalább netezni, sőt akár régi játékokat tolni is tudtam otthon, meg mivel az egyik ilyen alkalommal akkoriban lett barátnőm, és konkrétan inkább vele voltam.
Legtöbbször ennek ellenére sem örültem, mikor öcsém hazajött, és akkor a tök jól beállított Win helyett egy újrarakott semmilyen rendszer fogadott, "véletlenül" leformázott másik meghajtó (szerencsére akkor már két HDDm volt és az egyik mindig itthon maradt a fontos dolgokkal), vagy leütött gépház sarok, elhagyott oldallap, teleszemetelt gép... de volt, hogy vadidegen hálókártyát találtam benne (pedig volt integrált) és két nap múlva öcsém haverja hívott fel, hogy legyek szíves visszaszolgáltatni a hálókártyát, nehogy már behúzzam ... Mert ugye mikor hazajött a gép, akkor, hiába szedtem ki belőle előtte mindent ami nem volt feltétlenül fontos, azért érdemes volt le leltározni, hogy akkor minden megvan-e?Plusz létezett az is, hogy helyi "PC barlangokba" lehetett 1000ft-ért éjszakázni, és inkább igyekeztem abba az irányba terelni mindenkit, váltakozó sikerrel. Pedig ott csak leültél a gép mellé és nyomtad. (fura módon ott a belterjesség már mindig az éjszaka felére előjött). Egy-két ilyen éjszakázást lenyomtam, aztán rájöttem, hogy ez sem nekem való. De örültem ha ez volt, mert nem kellett szétbarmolni a gépet.
Aztán mikor öcsémnek is lett külön gépe, pont attól a nyártól kezdve már nem voltak ezek az összejárós LAN partyk, igaz ami igaz, hogy addigra megérkezett az ADSL is, és az itthon kényelméből lehetett multizni.
Na, de ha valamit, akkor ezeket a klasszikus LAN partykat rohadtul nem sírom vissza. -
sidi
aktív tag
27C64 EEprom volt benne és 28C64 -et tettem a helyére, az elvileg rendben,
az image XT IDE-vel lett megírva, abban működik is.
Igen, 3Com 3C509-nél olvastam, hogy el van elbonyolítva, lehet pont ezeknél is.
Köszi, majd jelentkezem miután ki is tudtam próbálni ezt a LAN config programot.DarthSun: Jaja, én is csak most kezdek belőle érteni valamit.
-
Mekkora retró buli ez a hálókártyás varázslat, mondjuk én semmit nem értek belőle

Leragadtam a dual hang/Win98- nál. XP alatt megy együtt az XFi/Audigy2ZS, Win98 alatt a ZS felkiáltójeles lett. Kivettem az XFi- t, eltűnt a felkiáltójel, mindjárt lett bejelentkezési hang is. Azt hittem minden ok, de indítok egy játékot, nincs hang. Tettem fel kodecpakkot, akkor sem. Fel a Winamp, az szól. Kicseréltem a ZS- t PlatinumPro- ra, ugyanaz. XP alatt szól minden. 98 alatt nincs 15 feletti IRQ, tipp hogy nem kap valami erőforrást.
Evvel megint elleszek egy darabig. -
Mekkora meretu IC-t tettel bele? Mekkora meretu volt benne elotte? Mekkora az image, amit beleirtal az IC-be? A belerakott IC-d labkiosztasa egyezik azzal, ami elotte benne volt?
PnP-nel egy csomo okos dolog kerult a ROM kezelesbe halokartyaknal. Pl. nem PnP kartyanal, nem tud beleszolni a gep, hogy legyen-e betoltve a ROM, mig PnP eseten van arra mod, hogy csak akkor toltodjon be, ha a BIOS ezt keri. Ha viszont nem halokartya ROM kerul bele, akkor lehet, hogy ez a feature nem mukodik, tehat at kellhet allitani a kartyat, hogy mindig legyen aktiv a ROM (ilyenre lattam peldat).
-
sidi
aktív tag
Volt a kártyában LAN Boot EEprom, ami indul, kivettem és ennek a helyére tettem XT IDE EEpromot és nem megy, nem értem miért, nem mindegy mi van rajta?
Megnézem a LAN konfig programot, sose próbáltam, nem tudom miket lehet benne állítani, csak nem volt alkalmam még szétszedni és bekacsolni azóta a 386-os gépet....
-
Nem ertelek. Ha nem konfigoltad meg a LAN kartyat, akkor ez milyen cim?
Ahogy az XT-IDE-nel beallitod, hogy hol van a ROM bovitmeny cime, ugyonazt be kell allitani a LAN kartyan is, illetve, be is kell kapcsolnod a ROM-ot. Ha nem PnP lenne a kartya, akkor erre lenne rajta jumper, de mivel PnP, ezert nincs jumper, hanem a konfig programjaban tudod ezt megtenni. -
sidi
aktív tag
válasz
frescho
üzenetére
Bocsi elírás volt az IO, memória cím az: D0000h. 27C64 és 28C64 EEprom-al is próbáltam.
A szokásos 16 bites IDE vezérlő IO pedig 1F0.
XT IDE kártyába téve működik rendben, ott csak az EEPROM rész van beültetve.
LAN kártyát még nem próbáltam konfigolni, nem jutottam odáig... de ott lehet a hiba. -
frescho
addikt
IO cím? Kevered az IO és a memória címzést. Az Intel származékok nem külön címtartományt használnak.
Az XT-IDE ROM-ot bárhova rakhatod. Mivel a 64k-s lapon belül marad, ezért short jumppal működhet, annak kezdő címét nem kell a ROM-ban beállítani. Viszont a felhasznált IDE csatoló címét be kell állítani égetés előtt.
Ha emlékeznék rá... Még keresem a szalagos meghajtón, hátha megálmodom holnapra.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Olyan fura a képaránya.
Monster 3D - ismerős
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez nagyon kókány, ki ne gyulladjon
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Még asszem 2.X-ek is ilyen számkat használtak, de lehet hogy rosszul emlékszem. 1.9D-m tuti volt, az most is van

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen felbontása van ennek a monitornak?

-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Engem is anno a fraps egyszerűsége fogott meg. Ráadásul a képeden látom, hogy ez még a régebbi 2.X-es verzió.
GTA3-at anno 466@766-os Celeronon kezdtem (de 1-2 perc után kifagyott) TNT2-vel. 585-ön is játszhatatlan volt TNT2-vel. GeForce 1-el viszont szépen ment még 466-on is.
Aztán igazán nekilátni akkor tudtam mikor az 1700-as Celeron mellé megjött a GeF2MX 400 64MB. Na akkor aztán hasított a játék
Persze a suli is pont akkor kezdődött.Amúgy egyre inkább gondolkodok rajta, hogy vajon mai gépen Win10 alatt menne?
ha már egy GTA5-öt nem tudok izzítani, legalább nosztalgiából a 3-at végigtolnám, úgyis anno is pont szeptember-október tengelyen játszottam végig. -
Belinea feltámasztva 12v molexről megy, érdekesség hogy a földet nem is közöttem be de működik nélküle. Azaz a vga kábelből veszi. Fordított polarításra nem lesz baja.

V4 viszont valamiért csak 1024-en hajtja vagy ennyit tud 16-biten? Ut meg csak 800x600, diagonál gombokat nem kezeli
-
sidi
aktív tag
Úgy emlékszem PCPBench nem indul 286-oson, legalábbis 12-16 Mhz-en...
arn: őszintén nem is próbáltam, nagyobb HDD-vel sem, annyi kis IDE van itt,
nem tudtam, hogy működik kevesebb CHS értékkel egy eszköz mint amennyi van neki.
Kis CF inkább csak az ár és korhűbb méretek miatt lett beszerezve. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én először k6/2-vel akartam játszani vele... 5 fps
Rommáhúzott celeronnal már nagy nehezen játszani lehetett vele. -
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elég alacsony értékek, én jobb élményre emlékszem - de aztán csak most látom, hogy 1280x1024-ben végezte a mérést, én meg anno 640x480-ban játszottam ezt a játékot.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Közben meg lett GAI tesztje mert pont linkelte. https://logout.hu/cikk/ati_vs_nvidia_kezdetektol_napjainkig/tesztek_agp_grand_theft_auto_iii.html
De ez már 1280x1024 így nem az már alapból túl sok. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes hogy nem nagyon találok benchmarkokat.
Évek óta kb bármit lehetetlen googlen megtalálni, csak a felseózott reklámszemét van mindenhol. Szerencsére a nagyobb fórumok közül 1-2 topikot még épphogy bead találat gyanánt, ha valami széles körben ismert technikai dolgot keres az ember.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ahogy olvasom a TNT2-ből a 64biteseken nem ment jól, ultra pro stb-n jobb. Ezért gondolom hogy kell a vram sávszél gondolom a pálya miatt.
Fx5200-nál is a 64bitesen nagyon felbontáson akad.
Akkoriban meg tengernyi variáció volt ram típusokból, órajelekből, sávszélből.
Hála a jó égnek ma már ilyen nincs. (azaz van de nem ekkora jelentőségű lásd 4070 gddr6/x)
Érdekes hogy nem nagyon találok benchmarkokat. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jobb Gef 2 és Radeon 7500 már elég lehet ha jó a proci is.
Én is úgy játszottam (utóbbin) először, AMD proci volt mellette rokon gépén, de nem tudom már, milyen.
De igen, amikor lett saját gépem, talán TNT2 volt benne, azon is játszogattam vele, de a jó az nem ilyen
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkoriban nekem a 20fps is jó volt. Most is játszok néha ennyivel másik gépen.
https://gtaforums.com/topic/34608-your-computer-specs-whats-best-for-gta3/Ahogy olvasom Geforce3/Ti4-el 1024 felbontás rendben van. Geforce4 MX-eken sem rossz, Geforce2Mx-eken változó szerintem a 64biteseken van gond. Mintha kellene neki vram sávszél.
Athlonokon és P3-asokon jól megy, az alacsonyabb órajelű P4-eken nem. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hááát azért a GTA3 a maga idejében elég gépigényesnek számított szerintem.
Voodoo 3-mal én is próbáltam régen, vga felbontás, 16 biten, rémesen futott.
A Vice Citynek már alacsonyabb gépigénye van, sikerült optimalizálniuk a portot. -
válasz
KROK640
üzenetére
Van benne varázs. Fraps egyszerűsége megfogott ma is használnám de asszem nem működik dx12 alatt.
GTA3 meg elég jól megvan írva azaz hurka kártyákon is jól megy. Nyilván azért az 1024-es felbontás sok a v4-nek. Prociból a P3 1.4s igen erős
Én már Athlonon játszottam vele széthúzott mx400-al (vagy már Geforce4 ti4200?) az meg elég volt rá. (bár nem emlékszem milyen beállításon, nagyon összefolytak az emlékek, igen gyorsan fejlődött minden)
Havernál biztosan ment voodoo3-ason arra emlékszem. -
A 286- nál hasonló, mint 386- on. Manager nélkül lát 504 megát. Legalábbis a kisméretű modern lapokkal, a korábbi lepedők némelyikében nincs is még rendes BIOS, külső programmal kell berántani a CMOS- t, állítgatni, menteni. Olyanból nem is építettem volna gépet, mondjuk bele sem férne a miditoronyba.
XT- hez meg láma vagyok, mái napig nemtom hogyan műkszik, rádugtam a vinyót, aztán megy, de hogy hogyan, mi alapján tudja felismerni, gőzöm nincs. -
A profi ESS P4- ben nem is dobta fel magát, mintha bent sem lett volna. Phenom-II- ben berántja a PnP, felmegy a drivercsomag, de reboot után kiírja hogy nincs a gépben a kártya, de Aida szerint is ottvan, és a driver is tuti hozzá való. Win98 és XP alatt sem lehet feléleszteni. Vogonson is írják hogy retek egy kártya.
Nemgond, bedobtam az Audigy2ZS- t, az szépen megy az XFi mellett is XP alatt.

Win98 alatt persze csak a ZS, amiatt pakoltam be mert az XFi- hez nincs 98 driver.
-
-
sidi
aktív tag
Sziasztok!
286-os gépekről jut eszembe, tudja-e valaki használni egy ilyen gépen a 256k feletti VGA RAM-ot?
Én eddig egyetlen programmal tudtam, az pedig a FRACTINT, ehhez kell FPU is,
képes kirajzolni 800x600 vagy nagyobb felbontásban és színmélységben is,
ebből lehet is számolni mennyi memória kell:
800x600x8 bit-hez 480 kB vagyis 512 kB video RAM kell,
16 biten ezt megszorozva 2-vel, már a teljes 1 MB szükséges.
1024x768x8 bit esetén pedig 768 kB -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Ja igen, nekem is tetszett, jót mosolyogtam ezeken a kifejezéseken.

Win9x-hez kellett is.
De igaz, ami igaz, DOS-hoz is kell mágia, főleg azon átok a PnP,
válogatni kellett a LAN kártyákat, hogy melyik melyik gépet szereti...
Közben megtaláltam: D-Link DE-220 a 4. típus, de az is PnP.
De sebaj, meglátjuk mire megy a konfig sw.frescho:
Köszönöm a leírást, gondolom amelyik címen XT IDE-vel megy az jó lesz itt is,
eddig csak úgy megy, hogy XT IDE kártyán csak az EEPROM részt használtam,
valamint a szokásos 16 bites IDE vezérlőt. -
frescho
addikt
Jumperless plug'n pray vacakkal próbálkoztál. Azoknál minden alkalom amikor nem akadnak össze valamivel örömünnep. Jumper kell a boldogsághoz.

Persze ezzel sem garantált a siker. Ezekhez a PC-s cuccokhoz kell egy kis szerencse és néha fekete mágia is. Elég ha csak megnézed nyugalmazott, de azért még gyakorló boszorkánymesterünket. Igazi tapasztalati mágia ahogy Win98-at főz a konyhájában, egy kicsit ebből a driverből, három fájl abból a csomagból, nehogy rázd, mert kék halált kapsz.

A poénkodásban csak a lényeg maradt ki: Szóval először nézd meg a memória térképet, hogy hova kerüljön a ROM. Ha rárakod mondjuk a videokártya ROM területére, vagy valami másra, akkor nem fog menni. Szóval keresni kell egy szép területet ami elég nagy és abba configolni. Ja és ha szeretnéd, hogy ne veszíts a 640k-ból, akkor úgy válaszd ki, hogy elférjen, de ne vegye el mondjuk az EMS ablak helyét.
-
Ha nem lenne "modern" a kartya, lenne rajta egy raklap jumper, hogy milyen memoriacimre kell tolteni a romot, illetve, hogy bekapcsolod-e a romot. Ezt ezen a kartyan, az a ROM alatti EEPROM tarolja. Van egy konfiguracios program a kartyahoz, azzal ezt konfigurald be helyesen.
szerk: az a 93C46 az EEPROM, ami a beallitasokat tarolja.
-
frescho
addikt
Nem és nincs most rá időm, hogy sokat kísérletezzek vele. DOS alatt frankó, erre a gépre csak poénból akartam Win95-öt. De már elmúlt az ingerencia. Most a C64 invázióval kell valamit kezdenem, mert rám lett szólva.
DarthSun: A használata egyszerű. Bedugod és megy. Felismeri a nagy méretű CF-et, nem kell állítgatni semmit. Hja 20MHz-en könnyű.
(Troll on, áhh lelőtték a poént a többiek) de azt elárulhtnád hogyan lapozod be a 4GB RAM-otSzóval nekem idegesítően lassú, így lefeleztem, a 4GB-os CF-en pont elfér a 4x 1G partíció. Amikorról ez a gép származik 80MB-nak is örültünk.sidi: Semmi extra, kivettem a kupac tetejéről valami N2000-félét, átraktam jumper módba, beállítottam a ROM-nak megfelelően és megy.
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Azaz, 286-os 8 Simm memória hellyel, ezen kívül nem is láttam.
XMS bővítő kártya sajnos csak 256k modulokat kezel, van beforrasztva belőle 2db 256k-s modul és van még 14 hely, de így is jól jött anno 286 és korai 386-os gépekhez.Ja igen és a hozzátartozó alaplap: [kép]
Táp nincs meg, így a beüzemelése level 2 feladat,
de azért találtam hozzá amit rádughatok a tüskékre. -
Ez nem Panasonic volt az fix. A "sajat vezerlos" Panasonicokkal nincs baj Win9x alatt, mert van hozza driveruk. Itt, nekem, az "oticdrom.sys" az, ami az emlekeimben van ebbol az idobol, de a Google mindenaron oakcdrom.sys-re akarja cserelni a keresesi talalatot. Ha atnyomom, hogy megiscsak oti legyen, akkor pedig, egy darab, nemet talalat van az egesz interneten. Hm hm.
szerk: milyen EEPROM-ba irtad? Pl. figyeltel ra, hogy az adott kartyan hany bites address van a ROM-hoz? Ennek megfeleloen, pl ha 16k-s a ROM fileod, akkor a 64k-s ROM-ba beleirtad 4x? Mert ugye ha az utolso 2 address lab lebeg, akkor ossze-vissza fog ugralni a cim a ROM-ban, tehat meg kell oldani, hogy minden helyzetre benne legyen a tartalom.
-
sidi
aktív tag
válasz
frescho
üzenetére
Ezt én is próbáltam, de nem találtam olyan hálókártyát amibe elindul a ROM.

LAN Boot ROM az megy benne, nem is értem.
Milyen a hálókártyád, amivel megy?
Nálam eddig csak úgy megy, hogy XT IDE kártyán csak az EEPROM részt használtam, valamint a szokásos 16 bites IDE vezérlőt.Czo: ismerős, nekem Panasonic 4x CD-ROM 486-oson, így ment.
DarthSun: 4GB SIMM RAM ?
Elképzeltem 1024 db 4 MB-os modult.
-
válasz
frescho
üzenetére
Virtuóz, de nincs olyan ROM- om, meg ismeretem sem hogyan kell használni.
Ezen a fotón jobbra a C: bootpartíció látható, 2GB(felül a többi betűjel, van pár...). Balra meg a többi adat, 4GB SIMM RAM van benne, brutál gyors 286- hoz képest. A dir parancs is villám a gyors vinyó miatt. A dir/s is tempósan scrolloz. -
-
frescho
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Diskmanager helyett XT-IDE BIOS is működik. A héten próbáltam ki. Háló kártyába bepattintva a ROM-ot simán felismeri az átlag IDE vezérlőre kötött CF-et. Annyi hibázik, hogy a Win 95 nem komálja, mert ugye nem talál semmit a BIOS-ban és amikor behúzná a saját 32 bites vezérlőjét, akkor dob egy hátast. De egy 286-nál ez sem akadály
Ja még annyi, hogy szét kellett több partícióra szabni, mert a 2GB-os partíciót megpakolva olyan lassú volt a dir parancs, hogy nem volt hozzá türelmem. -
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Adta magát, a korabeli Maxtor diskmanager felismeri a későbbi unokáját. Vannak még asszem 2-3 gigások, de kevés, kb 6 giga cuccot másoltam rá. Valamint ez a vinyó villám a 286- ban. 2002- es gyártmány, csak 14 évvel későbbi, mint a korabeli 286, amin kezdtem anno, elhanyagolható időeltérés
Meg ebben nem lepedő lap van, hanem modernebb kicsi, ahhoz teljesen illik a Maxtor. - a gép. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mekkora feeling, fraps, GTA3

-
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
'92-ben 40 megás MFM vinyó volt a 286-omban.

Kell oda 40 giga, vagy csak nem volt kisebb a fiókban?

Van egy 386-os (egyelőre hibás) laptopom, vettem bolhapiacon CF adaptert pcmcia-hoz, ha egy 32 megás CF-et szerzek hozzá, már jó lesz. Ha jól emlékszek, 435 megás a merevlemez benne, DOS vagy Win 3.11 cuccokhoz elég a 32 mega transzfernek.
-
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi a képet, 1 ilyen kínai IDE-SD adaptert majd szerzek én is.
Tudom, hogy drága a CF, vaterán szoktam használtan iparit venni, Kínából amit iparinak adnak el az nem az, mert csak a matrica, ID alapján sima, sajnos nem meglepő...
CF szvsz jobban mutat egy XT vagy 286-os gépben,
felette már nem olyan fura egy SMD IC-s SD-IDE adapter és egy kicsi SD kártya benne. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Biztosan tudod, hogy mukodnek a kartyaid? A Win98 network stackja is rendben van? Siman mennie kellene. A DHCP nem valtozott az elmult 40 evben (nalam is ment, elsore). A mikrotik is latja a linket? Tudod allitani a port tulajdonsagait? Pl kezzel limitalva 10 vagy 100 megabitre?
-
Realtek gyári pakkja még a gigabites kártyához szedtem le.
Na most viszont 8169sc-vel dög lassan indul a rendszer.
Továbbra sem kapok rendes ipt ipconfignál. Kapcsolat van. Mikrotiktól kapot ipt de az nem pingelhető. Win98 meg csak a 169...ipt adja Megnézem másik driverrel.
Realtekkel soha nem volt gondom, bár 2000/xp től felfele.Közben GTA3 voodoo4-en. 1024 sok neki.
pedig emlékszem hogy v3-assal vittem egy darabig bár nem maxon. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Miert nem a gyartotol szeded a friss drivert? Kitudja, hogy a te kartyad osszes azonositoja rendben benne van-e abban a driverben, amit felraktal. A Realtek azon kevesek koze tartozik, ahol most is fenn van a driver: https://www.realtek.com/Download/List?cate_id=587 A kartya EEPROM-jaban levo beallitasok siman kihathatnak egy olyan driverre, ami nem azt es nem tot varja, ahol van.
-
Acer brand kártya. Driver valami pakkban volt asszem bár ezer éves ez a win98. Nincs semmi különleges a hálózatban. 10.0.0.x a cím maszk 255.255.255.0, 100-199 osztja.
Kicserélem másikra, azon nem múlik.Most amúgy találtam ata-sata adapert, molex meg van a nagygépbe jópár. Egyszerűbb átraknom a vincsit.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Android telóról könnyebb. TCommander+lan plugin. Wifin beended a Win10 gépre és a retróra is. Egyik panelbe a retró, másikba a modern, és lehet másolgatni, ugyanez kábelen nem ok, Win10-11 paranoia.
Ugyanígy 2 retró gép között is működik, bárhonnan tudok másolást indítani, még az udvarról is, ameddig van router térerőm. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor link van
Switchport konfig? pl. VLAN? Driver honnan van? Ugyonarra a kabelre dugva mas megy? Ez a kartya megy masban? Valamelyik realtekbol (en a 8139-re tippelek) volt egy csomo hamisitvany, ami nem megy a Realtektol letoltheto driverrel. Tuti jo a te kartyad? -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gep-Gep koze kell kereszt, Gep-Eszkoz koze egyenes kell. Tehat a kabelnek jonak kellene lennie. Link van? Led villog/vilagit? A kartya mukodik?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kell az NTFS driver is a 98- hoz. UOSP- ben benne van, külön is kiválasztható a telepítése, ha nem akarod az egész csomagot felpakolni.
szerk: ezek minimális xivattyúk, telepítsd modern gépre, és meglátod mi az igazi szívás
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Link van? Kabel egyenes vagy kereszt? Csak 1000BaseT-tol resze az auto-negotiationnek az Auto MDI-X, azaz a kereszt/egyenes kabel detektalasa.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A kabel egyik fele a Realtek karyaba, a masik fele hova van dugva? Milyen Realtek ez? 8029? 8139?
Gyarilag nem tartalmaz NTFS drivert, de 20+ eve letezik, hozza NTFS driver. Ha felrakod, latni fogja.
-
win98 kissé szivat.
Hálókártya sima realtek már többfélét próbáltam és nem kapok ip címet, pedig automatikus. Ha belenyúlok a hálózatkezelésbe azaz törlök onnan hálókártyát vagy protokolt akkor kapok kékhalált. SMB így most nem lesz. Bár van még egy régi pci 54g wifim is.
Oké akkor universal usb driver.. működik.. leszámítva azt hogy nem csatol fel semmit... win98 nem kezeli az ntfst gondolom az okozza.
most inkább átraktam az ata vincsit a nagygépbe ata-sata adapterrel aztán rámásolom előre a 60gbnyi dos és win95/8 játékot drivereket. Aztán nem cseszekedek többet egyenként. Kirakok mindent előre ATA Fat32 vincsikre amit csak lehet.
SB live-ot meg kicseréltem a Yamaha YMF724-re mert ahogy olvastam jobb mint a sima live. Dos és win-re is vannak driverei.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed: Valhalla
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Witcher topik
- Projektor topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

pedig emlékszem hogy v3-assal vittem egy darabig bár nem maxon.