Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem még soha nem romlott el billentyűzet a használattól.
Soha. Semmilyen.
Beleértve C16 C+4 C64. Mondták, hogy hű de sz.r meg fólia gumibugyi stb. Nem fogja bírni.
PC billentyűzetből is megvan az a darab, amit 98-ban vettem ATX-hez. Érdekes módon akkor is AT-st adtak + ATX átalakító kábelt. 4th genig használtam a fő géphez.
Közkívánatra gyugdíjaztam (nagyon durván besárgult).
Munkahelyemen is 15+ évig nyúztam egy PS/2 DELL billentyűzetet (P3 DELL konfig része volt eredetileg), már akkor is használt volt, amikor lecsaptam rá. Itt-ott már 2mm melyedést koptattam bele a sok használattal, de működött rendesen.
A covidos tisztítószer tett be neki. (beázás) -
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát ez nem semmi lett, az SPCC- re a tükrözés, ha a BIOS POST után számolom, akkor kb 3-4sec boot idő a madness 98- ra, Zen2- őn valamivel több azért.
Asszem a HDD- t hagyom meg biztonságira, és az SSD- n aberrálok a további finomhangolással.Mára ennyi, nyugger a tempó
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Amúgy a kattogósokat nemigen tudom elviselni. XT esetén még jó a mechanikus oldtimer - más nincs.
Modernben meg a Genius scorpion, és a Trust CXT, karácsonyfa kombinációs megvilágítással- ezek működnek még régebbi gépen is, csak 1 USB port kell...
A modern mechanikusok sem pályák, nemtom miért találták ki, engem zavar a kattogás, a fóliások halkabbak, és sokkal finomabb érintéssel üzemelnek.
Nappal is éjszaka, redőny leengedve, mivel utálom a természetes fényt, irritálja a szemem, csak a modern LED fényeket kedvelem, ami nem tartalmaz agresszív, szórt sugárzó infrát.
Sötétben meg kell a bill világítás, úgy kényelmes. -
Tapasztalatom szerint egyáltalán nem javítható. Fóliásat egyszer szétszedtem, simítás tisztítóval, átnézés, visszapattintás, jutalmam az lett hogy egyáltalán nem működött semmi - kuka. Kattogósnál 1 ragadó karaktert próbáltam rendbehozni, de szét kellett szedni, összeszerelés után ez is tök süket lett.
Ilyen tapasztalattal több retró, félretró tartalék beszerezve, csomagolva, eltéve.
Bár a madness gép tökéletesen helyettesíti a legrégibb retró vasat is, és a 4driveres világító USB bill is megy DOS alatt.
A próbapadnál és a 2- es állomáson retró bill(is) van, de a tartalékokra nemtom hogy szükség lesz-e, a fenti okok miatt
-
sidi
aktív tag
Sziasztok!
Érkezett egy igazi mechanikus billentyűzet, gombsapka hiány okán szinte ingyen:

Megtisztítottam, amúgy egész tiszta volt, alig poros.
Le is teszteltem: [kép]
Sajnos nem az a legnagyobb baj, hogy hiányzik egy gombsapka,
hanem 4 gomb nem is működik, 2-3 pedig nem veszi be elsőre.
(Caps Lock az működik csak azt a végére hagytam.)
Végül áttettem a "le" gombsapkát jobbra mert az néha érzékel.
Ez amúgy igazi kattogós, úgy szól mint a C64 billentyűzete.
XT / AT átkapcsolónak csak a helye van meg, még nem szedtem szét. [kép]Kár, hogy több gomb nehezen vagy egyáltalán nem érzékel, ezek hogyan javíthatóak?
Mindenesetre jó lesz ez még a Win 3.11-es szerverhez, amit vakon szoktam lekapcsolni Alt+F4 és Enter kell csak. Annak a gumis billentyűzete már kezdi megadni magát.
-
Bontom az SPCC A50 128GB tartalékot. A világ leggyorsabb SATA SSD- je. Most jól jön a tükrözésre, az 1 IDE port 2 csatornája foglalt, ezen a lapon meg bőven van SATA, a 600- as tápon meg SATA tápdugók.
Még van egy 256- os is...Szóval leGhostolom, aztán a készre setupolgatom indítása, közben bátran el is ronthatom, egy esetleges rossz döntéssel, ha az SSD- n ott a másolat.
-
sidi
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, különlegessége a kék foglalat, tessék itt van még 1, ez öcsémnél van:
Ez pedig a hátlap: [kép]
Megvan hozzá a nem túl szabványos táp is, ez ATX házba megy vajon?gban: örülök, hogy csak a csipogó volt a baj, nincs új csipogóm így még nem találkoztam vele, de ezek szerint jobb ha messzire elkerül.
-
KROK640
nagyúr
-
Írtam korábban, az XT néha hibaüzenetet ad (Parity NMI), de csak VGA módban, vagy abból kilépve, változóan.
Emellett a Keen1 is random kifagyott, azt hittem összefügg a kettő.
Eszembe jutott ez, meg is néztem a kis modern csipogó nélkül.
Nem fagy...
Már másodszor derül ki hogy a modern kis csipogó nem kompatibilis a régi lapok némelyikével - hátha valakinek hasznos az infó. -
envagyok
veterán
Én most az Acer Aspire G7700 Predatorral szívok rendesen.
Konkrétan ez a 2. estém, egyszerűen nem lehet feltelepíteni rá a Vistát
Próbáltam sp2-es írott lemezzel, ott olvasási hiba, próbáltam gyári lemezzel, ott meg a telepítés elején dob egy szép kék halált.
Próbáltam a benne lévő blu-raj és hd-dvd meghajtóval, de rádugtam a tuti jó usb-s samsung írómat is. -
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Hangulatjavito s4 lap?
Vmi normalisabb haz kellene, csak a pre 95 hazabol mar ez a gagyi is ritka, normalisabb minosegure meg semmi esely, ami szep allapotban van. Van jopar at hazam, csak a normalisabbjaban van vmi, a dx4 ami korban es sebessegben is kozel all, gondoltam az bontom legalabb egy proba erejeig.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azert bosszant, mert ennek kideritese kb harom oramba meg vagy 30 euromba kerult.
-
Nekem is volt ilyen élményben részem, nem állt össze a P1 (korábban említettem), gondoltam jó akkor lapcsere és ha már lúd, legyen super socket 7, vettem is lapot, az meg nem fért bele a házba a HDD tartó egyik elemtől
Aztán más bajom is volt vele, úgyhogy nem flexeltem ki...
Úgyhogy a GUS+Tseng ment a Klamath IBM-be (amihez jött a hétvégén hozzá passzoló IBM Trinitron is
, így nagyon cukik együtt), ebben a cuki fekvő házban pedig 486-os lesz majd egyszer™. -
Socket4 az nagy királyság.
Apró probléma, a te precízségeddel hamar megoldod.
S4 jött volna nekem is, ill fórumtársnak ígértem, de sajnos aki küldte volna, írta hogy SMS- t küldjél, már beszélni sem tudok, úgy megromlott az egészségem. Aztán írtam neki hogy nem is zavarom, ha esetleg javul a helyzet, jelentkezzen. Már 3 éve be sem loggolt a PH- ra...
Így most parlagon van az egyetlen S4 procim, bár a gyűjteményt azért ékesíti. -
arn
félisten
Jo azt hozza kell tenni, akinek korabban p60ra futotta az nem ilyen filleres szarba pakolta
megnezek par masikat, csak mindbol ki kell szerelni a regi konfigot. -
arn
félisten
Bakker, ezt mar komolyan nem hiszem el, vki nagyon nem akarja, hogy en socket4 konfigot epitsek. Nem fert be az elemtol a hazba, rendeltem rtcket jopenzert, erre a masik fele sem fer bele… jok ezek az ubergagyi “szabvany” hazak. A lyukak rendesen rajta vannak a talcan, csak tudnam minek.

-
Felment a Win98SE az AM2+ - ra, MSI KA780G, elvoltam evvel is jó ideig. Végül mégis a madness ISO- val jártam sikerrel.
De ki kellett lőni az alignálást(fekete képernyő), és a szektorméret is más a Zen2- őn(nemtom hogy a túróba), erre védelmi hiba a jutalom,Minitool- al konvert alap 4k- ra, aztán csökkentett módban már bootol, simában nem, USB keveredés miatt kékhalál. Ezt mentettem, majd további rebootok a csupasz eszközkezelővel. Sokadik visszatöltés, újrakezdés után kiderült, hogy az NUSB kavar még ilyenkor, annak a unitad disco PnP felugróját kellett cancel- el továbbküldeni, utána bebootolt.
Video beállít, FHD ok, 3D gyorsítás is aktív. 3DM99 5k- val magasabb mint XP alatt, CPU pontszám is, bíztató, de még pár driver finomításra szorul. A vinyók is PIO, UDMA nincs még. Hang sem, mert XFi Fatal1ty van benne, annak nincs Win98 drivere - Audigy2ZS megy bele.
Mentem a jelenlegi állapotot, aztán készre aberrálás, de innen már látom hogy jó lesz. Beáldozok egy tartalék SSD- t, arra is tükrözöm.
Phenom-II- őn sem nagyon láttam még 98- at, pláne 780- as chippel, ez is szenzáció. Viszont a korábbi tippem, hogy a madness ISO bármilyen gépen, go-enter-enter módszerrel menni fog, kuka.
Csak expert Win98 felhasználóknak érdemes foglalkozni vele.Evvel pár teszt, nem sok, mert úgyis kevés usert érdekel. +a V2SLI, mert ebben a biosban a PCI karcoltatás is adott.
Majd a S775/E8500 ugyanígy, de ultra sebességű 2400- as DDR3 RAMokkal(ennyi előnyt kap), ilyen lapom még a postán van, most megyek érte. Meglátjuk melyik nyer.
-
frescho
addikt
Így van, de ne feldd az egyik hasznos jellemvonást. A siker elérésben és fenntartásában is segít, ha valaki konok. Ha nem jön össze elsőre, akkor addig ismételni makacs kitartással amíg nem koronázza siker az erőfeszítéseket. De ha egyszer összejött, akkor is ez a teendő, ha azt akarjuk, hogy 1-2 évtized után is fusson a szekér.
-
arn
félisten
Wow… jol latni, mi tortenik forrasztasnal.
[link] -
arn
félisten
95 marc, a csavo arrol beszel, hogy neten hogyan lehetne zenet hallgatni katalogusbol, most mar tudjuk, hogy nem ok gazdagodtak meg belole. De ez klappol a multkori beszelgetesbe, meg ha latod is a jovot lehet nem te fogsz belole meggazdagodni… nagyon sokminden kell ahhoz, hogy vki milliardokat tudjon csinalni. Jokor kell lenni jo helyen, es utana jo dontesek sorozatat hozni.

-
arn
félisten
Jo kis archivum regi magazinrol [link]
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Win11 támogatása elég hosszú ideig marad, az ígértek szerint. 3 Refhubhised Win7Pro- t beváltottan 11-re, ez ingyenes ma is - de lehet hogy 12- re is frissíthető lesz(MS fiókban is), ez a joker COA(a többi bizonytalan, vagy kitiltják). A cégtől kapott Enterprise meg frissült automatikusan 11- re(mellette a 10 is aktivált)...elvagyok egy darabig.
A felhasznált Win7Pro Refhubished COA- kat nem is próbáltam ezekután Win7- re regelni, nem használok Win7- et már egyáltalán, Win98/XP/Win10-11 fut csak a gépeimen, ezek képesek lefedni mindent a retró-félretró-modern szinten is. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
próbáld a ctmouse-ot
-
Az miért lehet, hogyha egeret (PS2) dugok a DOSos gépemre, megszűnik normálisan működni? Nem lesz kép / hang sok játék alatt és ilyenek.
Valami el van farkalva az autoexecemben vagy config.sysemben?
Vagy béna egér drivert használok? -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
"lecsófesztivál után, whisky-kávé-whisky-szivarral próbálom higítani a kalóriákat" - az igen! Tudsz élni

Na mondjuk nyuggerként neked már nem olyan fontos, hogy másnap hétköznap (és sokszor nekem sem)Igen, a jóöreg Win 7, legszebb oprendszer, és mai napig nagy kedvenc. Nosztalgia faktorban az XP erősebb, de még azt sem használtam (8 év) olyan sokáig mint a 7-et (12 év!). És figyelmeb véve a rövidesen ránk kényszerített Win 11-et, ez a rekord továbbra is a 7-nél marad. (nyilván most a fő gép oprendszere a téma)
Részletek : csak nyugodtan, nyugger tempoban, mert sokszor eléggé távol vagyok.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Alapból kell neki, igen, de egy örült konfignál gyarapodik(kifejtem majd köv hsz- okban).
Nemtom hol tart jelenleg, meglátjuk, a nappaliból most bent vagyok a belső szobai bűnbarlangban, és a lecsófesztivál után, whisky-kávé-whisky-szivarral próbálom higítani a kalóriákat. Lassan azért kimegyek azért a nappaliba, megnézem hol tart.Aero for XP : relatíve tényleg jól hozza a Win7 életérzést.
Részletek : ha felkerül a gép majd a próbapadra, és minden teszt ok, privátban jelentkezem, a továbbiak lényegében ott, bár a full ajándék megbeszélése itt a topikban is engedélyezett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
A Win98-nak kell pár reboot telepítés közben, de mostanra szerintem már felkerült, mire ezen sorokat írom.
Nagyon jól néz ki ez a skin, pláne, hogy teljes Win 7 érzést hoz XP alatt. Még anno amik nekem voltak is inkább Vista érzést próbáltak hozni. Ha valami nagyon hiányzik így Win 10 alatt az a Win 7 Aeroja, mai napig a legszebb Windows.
Köszönöm

A részleteket meg majd megbeszéljük, türelmes vagyok, és nem kell siess, mert mostanában úgyis keveset vagyok otthon. Addig is, ha nagyon akarok tuningolni megvan a meglévő is
-
válasz
KROK640
üzenetére

Most kúszik a madness Win98SE ISO fel, pakolja az eszközöket, 3 reboot eddig, de felmegy sztem. A hangkártyára panaszkodott egyedül, SB0100/220 kombi Daniel K driver volt az ISO- ban, de ezen gépben meg a tuningos XFi van, így érthető.
Az említett skin a FreeDom XP része, be van építve, 2 klikk, aztán műkszik is.
Ismételt like, bár már a neved a következő, az előző lájkok miatt is. Az MBartonos komplett konfig kipróbálása, hogy az állásában nem buggyant-e meg, ha jó akkor - változtatom a korábbi kiírást, nem lesz gyorsasági pályázat, az egész konfig automatikusan a Tiéd, postakölség az enyém. Bár türelmet, mert lassú nyugger vagyok. Most postáztam az első mikuláscsomagot, annál is a tesztelés+csomagolás kb laza 1 hét volt

-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
"Az SLI és CF részesedése kimutathatatlanul alacsony volt" - én ennek nagyon örülök, főleg így utólag. HD3870X2-es kártyám volt, ami gyakorlatilag HD3870 CF-nek fel meg.
Már akkor láttam, hogy az X2 vagy a single kártyák árai miatt is, nem lesz egy szerencsés fejlődési irány ez, hiszen kinek van kedve 2-4-essével cserélgetni a VGAkat?
Plusz az X2-es (vagy SLi/CF-be rakott kártya) hiába tartalmazott 1024MB VRamot, az csak 2×512MB-nek felelt meg, vagyis az 1GB VRam előnyeit nem kaptuk meg. A kártya ugyanúgy csak 512MB VRamig volt "jó" a játékoknál.
Ráadásul ami elvileg támogatta ott is 10-50%-os gyorsulást hozott, miközben megduplázódott a fogyasztás, és a kártya ára. De volt olyan játék ahol konkrétan lassulást hozott a Cross Fire. De a legjobb az volt, hogy csak egy maroknyi játék támogatta, és azokban is kigyorsultam a HD3870X2-t egy HD4890-el. Ezutóbbi ráadásul hamar olcsóbb is lett, mint az X2-es kártyák, vagy két HD3870.Az SLI meg még a CF-nél is alacsonyabb hatékonyságú volt. Techdemonak érdekes, de valójában nem sok sebességnyereség volt.
I7 : Nem bizony, hiszen mikor megjelentek ezek (2010) akkor 4C8T még bőven túl sok volt bármelyik játéknak. Sőt, még 4-5 évvel később is.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Az nagyon gyenge hozzá sztem is, főleg a 2GB RAM. Haswell Xeon+HD6870+32GBRAM- al már elfogadható(60FPS+), de GTX1650- el ugyanezen konfigon már minden fullra tolva is vajsima.
Beleestél a naptárazós hibába, az adott címhez ajánlott max konfig minden esetben kevés, kettővel későbbi generáción kell tesztelni, azon kb már jó lesz. A szigorú naptárazással az adott év hiányosságait tökéletesen tudod tesztelni, de ha élvezni is szeretnéd a játékmenetet, akkor ezt el kell felejteni.
-
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
Biztos nem
Asus P5B deluxe majd Abit IP35 lapom volt.
2x1G Corsair xms2 cl4 ram volt dual channelben
A szaggatást nem állandóra értettem, crysis-ben mikor már fagyos volt a világ, és az űrhajónál volt az ostrom, ott lassult be (kb 20fps) meg az anyahajós résznél.
A dirt meg a startnál az első kanyarig, ha olyan pálya volt, amiben sok autó volt. -
Pikari
veterán
Akkoriban sokan küzdöttek azzal, hogy nem rendesen konfigurálták fel a rendszert, ami nagyon komoly sebességdeficitet okozott.
Pl nem hozzá való memóriát használtak - pl dual channel helyett csak single channel, abból is 667-es a lehető legszarabb időzítések mellett. Nem állították be rendesen az FSB-t. Előfordult, hogy nem tették fel az alaplapi drivereket xp alatt. Több slot esetén nem a megfelelő PCI-E slotba tették a videókártyát, ami emiatt 4x vagy 8x módban futott.
Envagyok eseténen is ezen okok kombinációja okozhatta a deficitet, amik összekombinálódva kb lefelezik a teljesítményt.
-
válasz
envagyok
üzenetére
8800GTS- ből még jópár életben maradt, a GTX már kevésbé.
GTX770 még ma is használható általános feladatokra + középrégi játék.
A 8600GTS- el kipróbálom az új moddolt Win98 drivert a fenti AMD konfigban, ha esetleg futna, akkor érdemes lenne 8800xxx- et beszerezni, abszolút csúcsot hozna Win98 3DMark madness kategóriában.A Phenom-II X2 565 úgynézem méltó ellenfele az Intel E8500- nak, bár később jelent meg, ennek ellenére az Intel magasabb frekire tuningolható.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
Azért mikor vettem a 8800gts 640MB-ost, és a Q6600-t 2006-2007 körül, ha számolatlan lett volna pénzem, QX6850-est vettem volna 2db 8800gtx-el.
Aztán mindjárt nem akadozott volna a Crysis és a Colin Mcrae Dirt. Pont a 2 kedvenc játékom volt.
Emlékszem mennyit kellett állítgatni, hogy a grafika is jól nézzem ki, és legyen FPS is, de bárhogyan állízottam be őket, mindig előfordultak belassulások.
Sok kompromisszum volt.
Crysis-ban mikor az űrhajó körül volt a csata sok űrlénnyel, illetve Dirtben azok a pályák, ahol sok autó volt, nagyon szaggattak.
Az i7 előnyeit nem tudom, de aki komoly szintű játékra vett pc-t 13-14 éve, mindenki minimum 2. Gen i5-öst vett. A 2 magos pentiumot és az i3-ast maximum irodai gépbe vették.
Az SLi/Cf konfigoknak inkább azért húzták le a rolót, mert amikor a GTX690/HD7990-nél megszűnt, rezzenéstelen FHD játékra eleget tudó videókártyák jöttek ki.
Nézd meg a GTX680-GTX780Ti mekkora ugrást hozott.
A 6xx korában a 680 egy erős középkategória volt, ahogy a 8800 idejében a gtx után 1 évvel kijövő 8800gt/gts is. Ezért jött ki a 9800gx2/3870x2/4870x2. -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
> IMG_5264 : a jumperek 3 féle videómodhoz vannak. C800- on van, tehát szines 80x25 textmód.
Jó ötlet, köszönöm. Vannak olyan PCI VGA kártyák pl. Trident TGUI 9440-3
amin nincs VGA BIOS, azokhoz lehet jó?IMG_5280: közben rájöttem, szerintem kizárólag CD ROM illesztő, ami a CD ROM aux audio kábelt vezeti közvetlenül ki.
Láttam már hasonlót kicsit nagyobb kártyán, ahol jobban is látszott mi merre megy.
Nincsenek rajta csatoló kondik a jack felé, szóval nem az IC-ből jön. -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Jogos, jól félreértettem.

Odomi giga kupacában mi ez a IMG_5264.HEIC képen? valami BIOS kiterjesztés?
Kár, hogy nem DIP foglalatos flash van rajta, viszont jumper az van, vajon mi írja meg?Ez valami 8 bites mini hangkártya? IMG_5280.HEIC vagy csak CD-ROM illesztő...
(sajnos nem tudok a konkrét képről linket, de könnyen ki lehet keresni a linkelt listából) -
válasz
DarthSun
üzenetére
A CPU freki, ahogy a fentebbi 3DM99 képmentésen is láthatod, 4009MHz. Ugyanezt kell majd elérni a lehető legkisebb szorzó + a legnagyobb FSB kombinációjával, úgy hogy a PCI busz frekije a is a lehető legmagasabbra jöjjön ki. Ki kell köbözni, jópár reboottal jár az ilyesmi, és viszonylag sok időbe telhet, mire bejön a legjobb kombináció.
Szerk : a Phenom-II az black-edition művészneves, tehát nyitott szorzó, majdnem mind ilyen, asszem csak 1-2 kivétel van.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nézem a lap bios-tuning részét, beállítható a szinkron/aszinkron PCI, tehát nem a P4 volt az utolsó, mely a Proci húzásával tolta a PCI órajelet. Elvileg itt mégnagyobb intervallum érhető el, mert a szorzóval is lehet variálni, alacsonyra venni, aztán az FSB- t húzni, kérdés hogy az ikrek bírják-e
Bár ha csak 53MHz- ig bírják, akkor is magasabb eredmény lehet mint a P4- ben, mivel a Phenom-II jóval gyorsabb proci. A CPU sebessége kisebb mértékben befolyásolja, de mégis ad valamennyit.
Holnap Win98 próba, és kiderül. -
-
XP korra meg nagyon jó a Phenom-II X2. 2 mag elég, az L3 pedig közös használatú, 6MB jut nekik.
-
válasz
envagyok
üzenetére
A 3DM06 topikban hangosítottak fel hogy Zen2- őn, ne 4 maggal futtassam a 3DM06- ot, hanem 8C/16T- vel, tehát az SMT- t is engedélyezzem, és tényleg gyorsabb. Tehát teszt esetén 2006- ban betört a sokmag, game esetén nem is emlékszem, ....később.., régebben nézegettem párat, mennyi magot terhel.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Az Agena nagyon gyenge volt, hiába a 4 mag. Többször írtam már a topicban is, hogy nekem ráadásul a legalja 9500 volt ami mindössze 2200MHZ-es volt, szemben a 9950 2600MHZ-ével. Az első dolog amit észrevettem elég hamar, hogy a 1466@2669MHZ-es Athlon XP-m gyorsabb volt bizonyos esetekben, és kb egy 3200+-os Barton szintjét tudta egy magon. (akkoriban még sokmindennek egy maximum két mag kellett). Reméltem, hogy idővel mikor mindennek négy mag kell jobb lesz, de nemigazán lett. 5 év múlva egy 2 magos (de HT-s) 3500-as CPU-ra cseréltem le, és kb dupláját hozta minden játékban. Fele annyi maggal, 59%-al magasabb órajelen, 100% teljesítmény boost.
nem hiába volt már a pár hónapos 9500-nál az a tervem, hogy lecserélem egy Phenom 965BE-re (az volt az álom, később egy X6), de nem futotta rá akkoriban, nagyon nem, pedig a végén már egy Athlon X4-el is beértem volna, vagy egy Phenom 925-el, még az is bőven nagy előrelépés lett volna.#108392 envagyok : WOW, jó kis teszt, de több program alatt is megnéztem volna. Jók a képek. Az Agena egy tragédia volt
-
KROK640
nagyúr
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
lga775-ön kb a 2015-ig megjelent AAA cuccokat, és az olyan 2020-ig megjelent zs kategóriás játékokat lehet élvezhetően játszani. Ezek meg kb 2 magot szoktak érdemben kihasználni. Egy 3.5-4 ghz körülire clockolt utolsó generációs core2duo sok cache memória társaságában jobban fog muzsikálni, mint egy 3 ghz körüli c2q.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Picit béna a felület, mert én is azt hittem hogy a borítókra bökve lehet megnézni az újságot, de nem.. A piros nyíllal jelöltem hová kell kattintanod.

, így nagyon cukik

Könnyíts lelkeden és legalább ezt a trinitron fejlesztéséről szóló videót nézd meg: