Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
még nincs meg a gép, amiben használni akarom, és perpill nincs olyan gépem, amin lenne pcimca slot, de ha eljön az idő, majd nyomok rá egy lspcit, és kiderül.
mivel ez egy p4 laptoppal jött anno, annyira nem lehet régi. feltételezésem szerint 2000 utáni gyártmány. így viszont a dos támogatásának esélye csökken, pedig dos környezetben akarnám használni egy 1 gigás sdvel (úgy emlékszem, az volt a max, ami még ment benne).
-
Pikari
veterán
a trust driverei eltűntek az internetről, szerencsére megtaláltam őket egy régebbi laptopom driverei közé csomagolva. még dos driver is van.
a kártyaolvasóhoz viszont abszolút semmi drivert nem találtam, csak egy leírást, ami szerint 2000 és xp alatt nem kell hozzá driver.
-
-
-
Tud valaki valami jo kartyajatekot?
-
válasz
Pikari
üzenetére
A P1-es notebookoknal volt a "valtas". A korai peldanyok, mint az en P1-120MHz-s Thinkpadem meg 16bites PCMCIA slotot kapott, de ennek az egyel ujabb peldanya (ugyonugy Thinkoad 560, csak van mar valami betujelzese), az a 150-es MHz-s proci melle, mar 32 bites Cardbus socketet kapott. A 16 bites kartyak, mennek a 32 bites slotokban.
A kartya erdekes. A specko szerint, a "rucskok", amik a kartya egyik oldalan vannak (lasd itt a kepen: 81VILdPd45L.jpg), kontaktkent szolgalnak a slottal, extra testet biztositva az atvitelhez, amihez elvileg szuksege is van a cuccoknak (specko szerint jelentosen megno az athallas a buszon a vonalak kozott, ha ez hianyzik). En meg csak AliExpressrol vasarolt kartyanal lattam olyat, hogy ez hianyzik. Ez a legelso szembetuno elteres a 2 fajta kartya kozott.
szerk, kozbe kiszamoltam, ez a kartya, akar lehet "valodi", marmint rendes, 16 bites PCMCIA kartya, mert a busz teteje 100 megabit felett van, tehat ez "beleferhet" a keretbe, de valszeg jobban orult volna annak a notebooknak a CPU-ja, ha 32 bites PCI eszkoz lett volna a 100 megabites halokartya, ISA helyett. Nekem van PCMCIA SD es PCMCIA CF olvasom is, tehat a kartyaolvaso is lehet sima 16 bites kartya. A CF egyebkent mindennemu hardware/chip nelkul, kozvetlen kotheto PCMCIA-ra.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A kisördög nem alszik, gondolkodom hogy a 2 konfigra benevezzen-e a marha nagy 3 ventis HD6870
, legalább látszani fog hogy a későbbi kártya mennyivel gyengébb a retró tesztek alatt.
Ha már renováltam - paszta+padozás - akkor meg kéne hajtani ezekben is.
Nyilván ez csak DOS/XP alatt, Win98 driver nincs. -
Pikari
veterán
Az egyik pentium2-es thinkpadban volt, a másik egy P4-es compaqban. De mindkét kártya ment mindkettőben, ha jól emlékszem. Mivel nincs most kéznél, ezért nem tudom, hogy vannak e rajtuk rücskök.
Az egyik ez (ez volt a pentium2ben): [link]
"PCMCIA 2.1 type 2 card slot"A másik a felirat azt mondja, hogy "PCMCIA" 5 in 1 card reader, viszont az meg a P4 mellett volt.
-
Teszt válogatás
3DMark99
3DMark2001
3DMark2003
Shiny
3DBench2
Landmark2 CPU/FPU/video
Landmark2 CPU/FPU/video overall
NPRQuake1 StartTimerefresh 1024
NPRQuake1 TimedemoDemo3 1024
Quake2 OGL StartTimerefresh 1024 FullSet
Quake2 OGL Map.demo1.dm2 1024 FullSet
Quake-III OGL demo q3demo1 1024 Fullset
UnrealTournament 2004 DM-Deck17 FPS demo 1024 FullSetA némileg későbbi kicsit overkill AM2+ - ra, saját ízlés, sokat nem tesztelek, max ha 1-2 emberkét érdekel.
Ezek tuti hogy a G41 S775/E8500- on is lefutnak.Ha kész akkor V2/V2SLI próba, külön eredmény listában. A G41 ebben csak singleben versenyez majd, az 1 PCI busz miatt.
-
-
Modern alsótáposban tervezem majd kipróbálni az ISA lap+kártyákat. Kell hozzá AT->ATX tápátalakító(a mínusz voltok kérdésesek persze). Sanszos hogy modern táppal csökken a zajszint.
Mondjuk igaz, a késői verziók naptári gépben is kisebb zajjal mennek, pld Awe64Gold.PCI : a címeim, ahogy említettem futnak az overkillre hangolt alaplapival is. Említve lett pár game, melyek problémásak lehetnek, némelyik indul madnessel is, de csak 1 megtekintés, aztán láttam is hogy kiesik az érdeklődési körömből, úgyhogy a kompatibilitási gondok sem érintenek.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Ezeknek a problemaknak semmi koze sincs az isa buszhoz, korbeli sajatossag, magas a zajszint, de az evrol evre csokkent. Az emelkedett zajszint minden gepben levo hangkartyanal megvan a kulso eszkozokhoz kepest, es a tapokat sem erre talaltak ki. A korabeli pcios kartya valoszinuleg hasonloan zajos, mint az isas.
Kompatibilitasi gondok jelenthetnek kihivast, amin a pci busz nem segit.
-
Pikari
veterán
Szerencsés dolgok, amik történtek velem: 6 évvel ezelőtt nem tudtam eladni hardveraprón a pcmcia bővítőkártyáimat.
-
A PCI féle flexeléssel elmaradnak az ISA bugok, az a hanging meg ilyesmi, amit szoktatok emlegetni. Bár az általam kedvelt gameknél nem jelentkezik.
A zaj viszont igen, ISA hanggal van egy állandó alapzaj +a memóriaműveletek halkan, a vinyóműveletek hangosan hallhatók, színes háttérzajként, PCI- vel ez minimális/nem hallható szint. -
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Görcsöltem egy darabig, de annyi minden van a lapon, hogy nem kap erőforrást a Yamaha DOS alatt, lényeg hogy 98/XP alatt jól műkszik, XP alatt még ott van az XFi is, ha SBK/SF2 hullámtábla kell. Azért a Zandronum jobb ám Roland fonttal XFi- n, mint a Yamaha OPL3, pedig utóbbi sem semmi.
Utána nem szórakoztam, engedélyeztem az alaplapit, aztán ráküldtem az SBEmu/VSBHDA párost, ez nem xarral dobálózik, egyből lett hang DOS alatt, 8/16bit, real/védett módban is. Kipróbáltam a kedvenc címeimet, perfekt.
Nagyon hasít a kis kétmagos, Q1 1280x1024- ben sw renderrel 100 FPS környékén LFB/WC nélkül
Most otthagytam a Q2DOS- t 1024 sw render loop demoban, had pörögjön stabilitásra, igaz hogy csak 3800MHz energiatakarékoson van a proci.Így most DOS/Win98/XP alatt is tudok tesztelni úgy, hogy mindenhol aktív a hang is. Összeállítom a tesztsort.
Elsöprő erejű középretró overkill gép lett ez
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Átlapoztam a linkelt Yamaha fórumot, jó sok infó
. DDMA úgynézem csak VIA déli híd esetén. SBlink csati meg nincs az AM2+ lapon, de kábelem sincs, nem is próbáltam ezt soha, pedig nagy armada van SB/SBcomp kártyákból.
Kipróbálom azért DOS alatt, a relatíve overkill konfiggal, beszámolok a tapasztalatokról. -
válasz
envagyok
üzenetére
Sztem is Glide. Pont ennél tapasztaltam hogy a modernizált verzió sem tudja D3D- ben lenyomni, hiába lehet nagyobb felbontást beállítani.
1-2 másik Glide cím esetén a remake verziók a nagyobb felbontás miatt jobban adják...legalábbis az én szemem szerint, modern VA LED monitorral a próbapadnál. -
-
envagyok
veterán
NFS3-ast glide vagy d3d módban érdemes használni?
-
envagyok
veterán
Need for speed legelsőhöz (1995) létezett valamilyen 3d támogatás / patch?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
Én a 2000-es évek elején éltem ott (2003-2004) akkor volt Bambusz, Padlás, Sport, Otherside ... ami így hirtelen eszembe jut. Meg sokszor a Nonstopnál gyülekező, és az óránál bulizás.
Az akkori Debrecenhez képest elképesztően túró volt, de windcity mentségére legyen mondva, hogy 12km-re (25 percre*) ott van a Balaton.* De fura : Ebes és Debrecen között is ennyi a táv, és ott 15-17 perc kell, de az síkság.
-
sidi
aktív tag
Most volt időm előkeresni a hangkártyát, szóval:
SB Live! CT4830
mint ez: [link]vogons-on erre a kártyára nem panaszkodnak DOS-on, szóval megérhet egy próbát.
Van valakinek tapasztalata erről?DarthSun: sajnos rosszul emlékeztem, hasonló kártya, de 5.1 felirat nincs rajta, csak Live!
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Haskovó, Cholnoky ... klasszikus. A Cholnokyn laktam a körforgalomnál.
A játékteremre nem emlékszem, de akkoriban már nem is jártam ilyen helyekre. Inkább csak szórakozóhelyekre, meg a barátnőmhöz a Damjanichra. jah meg a Jutasin fordultam meg gyakran. Jó kis idők voltak, meg szép város. Kár, hogy 2013 óta nem voltam Veszprémben, hiányzik. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ÚÚÚ, durva kis gép. 18C36T, és 128GB RAM

-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, van ahol a VBK (pest környékén TBC) Vadász néven fut, de errefelé pl a vadász egy várdakeserűhöz kísértetiesen hasonlító tömény szeszesitalt jelent.
Diesel... fujj. Mondjuk nekem az a bajom, hogy az itthon kapható söröket nem nagyon szeretem, sokkal inkább boros vagyok. Érdekes mert kint Németben meg Ausztriában sörös vagyok (Turmbrau white, 5.0, Halleröder, Münchener Hell), Csehországban szintén (Kelt, Corgony, Staropamen, Pilsen Urquell), és Cipruson is csúszott a KEO (apró érdekesség, hogy ott KEO lehet sör is meg bor is) vagy épp a LION. Meglepő módon viszont, az eddig legeslegjobb sört amit valaha ittam, azt Törökországban sikerült, az EFES. Na, ha EFESt lehetne itthon kapni nem is lenne kérdés, hogy mit iszok. Csakhát nem lehet sehol sem (elméletileg Pesten egy helyen lehet, gyakorlatilag nem). Berlinben tudok még szerezni, mikor tavaly előtt ott voltam be is táraztam belőle, de hát az sem elég sokáig.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tegyél rá Win98 - at
-
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, rátóti tizenéves koromig de ott él rokonság egy része. Posta utca alján nőttem fel (veszprémi felöli oldalon).
Máté Szabi egyébként távoli rokonom bár nem nehéz tekintve rátóton mindenki rokon valamilyen szinten.
Aztán veszprém cholnoky, utána herenden kötöttem ki jódarabig és most újra veszprém haszkovó. A cholnokyn volt amúgy egy Sega nevezetű játékterem már ha lehet annak nevezni, Dreamcast, PS1, N64-ekkel lehetett játszani. Ott is függtem régen. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, ő vele többször is találkoztam személyesen, gondolom azért így énekelte, hogy ne egy fél ország azon gondolkozzon, hogy mi az a LEO... Mert Veszprémen és tágabb környékén kívül az országban sehol senkitől sem hallottam, és senki sem tudta, hogy mi az.
Gyrátóti vagy te is? Én azon csodálkozom, mi anno, hogy nem futottunk össze. Igaz én Veszprémben toltam, de szerintem kb hasonló korúak lehettünk, hasonló érdeklődéssel, nagyon kicsi földrajzi távolsággal.Nekem Pécsen a Palatinusban sikerült egy 3/2-es VBK-t kérnem, a pincér meg lesett mint fácán a felezőn, hogy mi?? Nekem kellett elmagyarázni, hogy fogja a vörös bort, és felönti kólával. Lefehérdett... én is az árától mikor hozta a számlát

Egyébként én is barbár leo-t szoktam inni. (Hallottam nagy leonak is) -
KROK640
nagyúr
Akkor én szerencsés voltam, mert nekem 2,5 évig hibátlanul ment a 640MB RAM. Egy 333-as Samsung 512-es és egy Nanya 128MB-os 266-os, ami valamilyen okból simán ment 333-on (lévén akkoriban 11×133 helyett 12,5×166-on futott a gépem).
Aztán a 128-as helyére (pedig még mellé is fért volna) repült egy 512-es így lett dual channel ... Mondjuk az NF2 lap vicces volt, mert három modulból is megcsinálta, sőt a végén 2×512+1024MB-os felállásban is (nyilván a két megfelelő slotban az ugyanolyannak kellett lennie). Nem csak nálam, másnál is. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Képet ad, azaz lehetne cyberpunkozni is vele hogy a nagy kártya dolgozik ez meg csak kitolja a kimenetén. WDDM driver nem volt sajnos egyik 3dfx kártyához. Rendes harvers gyorsítással csak V2-est lehet megoldani Win11-el (XP/SRV2003 64bites driverrel), V1-est csak akkor ha vissza van véve a proci.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Helyes, jó kis madness

-
Kipróbálok valamit.

-
frescho
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
DarthSun ez a válasz neked is szól.
Majdnem. A helyes megfejtés: rum. Borzalmas, de barna sörrel azért elviselhető.
Erről jutott eszembe a klasszikus: Rum a tejbe
-
Pista0001
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Nem ez az, amikor egy feles vodkát tesznek poharastól a korsó sörbe? Vagy az a búvár?
Tegnap csak kapkodtam a fejem. Veszprém megyében nőttem fel de már teljesen elfelejtettem a leót. 17 évesen kerültem Budapestre, ott vbk volt, Szfvárra jártam középiskolába, ott volt talán vadász, de már erre sem emlékeztem.
-
envagyok
veterán
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Pihenésképpen 98 alatt toltam - SBike99, Zandronum, OpenTyrian2000, utóbbi hozzáadva az XP alatt nem futókhoz, 98 alatt jól megy a Yamahával, hang is príma.
Zenen DOS alatt a Tyrian mindegyik verziója fut, ezen a gépen még ki kell próbálnom, bíztató hogy a Yamahának van DOS drivere. -
sidi
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem leginkább a GTA1 és az első Carmageddon, mivel DOS-on mentek és 2001-ig nem volt más csak 486 vagyis AMD 5x86 volt otthon. Bár később játszottam ezekből a 2-vel is, de inkább az első maradt a kedvencem mindegyikből. Máig emlékszem a városra én is, nekem csak ezek a felülnézetes GTA-k tetszettek és leginkább azt szerettem benne, hogy bármelyik autóval szabadon száguldozhatsz.
NFS II SE : szintén megkésve, 2002-ben volt csak lehetőségünk játszani vele, ez volt az első komolyabb már nem DOS-os autóversenyzős játék, aminek a hangulata magával ragadott, utána nem is volt több ami érdekelt volna.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kössz ! , letöltöttem.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez a kombináció nyert. XP alatt mindkét hang megy, 98 alatt meg a Yamaha. Jó lesz, így is elég flexelős lett.
Valszeg meg lehetne oldani az első célvariációt is, de most nincs kedvem napokig görcsölni vele.98 létjogosultsága itt is kiugrik, SBK99 XP alatt nem indul. SW Racer pedig hibás kép, 98 alatt rendben. Valszeg lesz több is.
82.69 mod-driver ismét atomstabil, nemtom miért írogatják az instabilitást
, tuti hogy akkor nem ok a 98 install.Az új 77.72 moddoltat kipróbáltam a leírás szerint, nem is adott képet.
Beállt a gépezet, jöhetnek a tesztek.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Régi jó hangulat. Van is olyan gépházam, ami az első fotón látható.
A linkedre azt írja - deleted. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Váóóóóóó....
VBK, no, igen (alias vadász).
Mi szerettük a sör+kólát iss (diesel).
-
válasz
KROK640
üzenetére
Érdekesség hogy valamiért Máté Szabi (Subb bass monster) szövegében a bort csak tisztán a sört csak mocsosul van. Mert amúgy én is Gyrátóti vagyok eredendően és ott is a fiatalság kólával itta. Btw a lan partikat a helyi művházban tartottuk meg volt amúgy IC klub nevű egyesületünk vagy minek lehetett nevezni és rendeztünk bulikat. Karaoké is volt midi számokkal winamp plugin is volt a szövegekhez. Ha kell valakinek sok sok midi akkor feltöttöttem ide [link]
2005 szilveszter a karaokés géppel
Ide tartozik egy vicces dolog, rátóton az alsó részen van egy étterem ami már milliószor gazdát cserélt és valamikor 2004 körül talán barbár hangár volt a neve, haverokkal bementünk ki is volt írva hogy barbár leo (fél liter vbk), kértem is, szegény csaj meg akit odaraktak nem tudta micsodát kérek azaz mi az a leó.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Yamaha azonnal megszólalt rendesen mindenhol.
Az Audigy2ZS PPro azért lett volna jó, mert a tesztek után megy a gép a bűnbarlangba, ott kettő külső box is van hozzá.
Most visszateszem a Yamaha mellé az XFi- t, az meg azért kell, mert a gépben van hozzá az 5.25 box. Bár lehet hogy ha visszamegy, akkor megint bonyodalom lesz belőle, kíváncsi leszek. -
Pikari
veterán
Régebben az alaplapok gyakran szerették leszarni a memória időzítéseket, és azzal indították el az összes ramot, amit az elsődleges memóriamodul jelentett - és nem azzal, amit a leggyengébb modul tudott. Ez okozhatta nálad a problémát. A két modul megcserélése valószínűleg megoldotta volna.
-
frescho
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kispók, 4 géppel, monitorral. Hajnalban hazafelé megállított a rendőr. Benézett, azt hitte rosszul lát. A gépek darabja többet ért, mint az autó. A leginkább emlékezetes az volt amikor hazafelé kigyulladt a GTV, szerencsére nem égett ki, mert a tűzoltók gyorsak voltak. Végül a feleségem vontatta haza a dögöt valamikor hajnalban. Ma már röhögve emlegetjük, de amit akkor hallgattam tőle, na azt nem tettem zsebre.

-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Fuh, én már nem emlékszek mikkel szenvedtünk, csakhogy mindig nagyon szenvedős volt a hálózat beállítása, és általában az első, de néha a második nap is ráment, és mindig kellett valamit még pluszba venni a számtech boltba.
CRT-k és ház cipelése nekem is megmaradt. MI viszont sajnos nem VBK-ztunk (ami nektek a LEO -- még beszélek Veszprémiül
) meg semmi piálás nem volt, valahogy túl nerdek voltunk hozzá. A későbbi partykon én már lazultam, de nem nézték jó szemmel, plusz ahogy írtam is, egy idő után már ha még a gépem ott is volt, igyekeztem külön utakata járni, minthogy egyedül nekem volt barátnőm, a nerd srácok is inkább már öcsém haverjai voltak, meg ugye lett a kevés unalamas időmre még egy gép ... szóval nem lógtam már velük.Egyik Szilveszteren (az is pont 2002 Szilveszterén kora este leültem, hogy nulláról végigviszem a Midtown Madness-t. Késő hajnalra megvolt, de professionalon is
- nyilván az már a nagyon sokadik végigvitel volt, afféle speedrun) -
KROK640
nagyúr
Nos, ahogy olvastam te ráadásul két testvérrel osztoztál rajta. Én meg mondjuk öcsém mellett még faterral.
Öcsém esetében az egyik komoly gond az volt (azonkívül, hogy nem szerette ismerni az órát ha át kell adja a gépet, és nagyon is jól ismerte ha át kellett vennie), hogy mintha direkt szándékosan akart volna velem inkompatibilis lenni (ez mai napig így van) azért is torony eltérően más játékok érdekelték mint engem. A másik gond az volt, hogy az akkor divatos minimal install-t nem ismerte, igyekezett mindent a lehető legnagyobb terjedelemben feltenni, hogy ne kelljen a CD-ről tölteni vagy csak keveset, így kevesebb a töltési idő (különösen mikor már csak 32MB RAMunk volt akkor számított nagyon), és azonos idő alatt többet tud játszani. Persze neki mindig 3-4 cím kellett alsó hangon, ezzel volt, hogy konkrétan a teljes tárterület elfoglalta a másik felén meg mi osztoztunk faterral és az oprendszerrel. A '99 májusában vett gépről már június végén kiderült, hogy a HDD méret (3GB) komoly limitáló tényező lesz, pláne, hogy fater kiadványszerkesztős képei szintén komoly tárterületet foglaltak, így beszorultam kettőjük közé, általában 1-2 minimál installos játékkal. Persze olykor akadtak közös címek (pl Blood) amik neki akkor váltak érdekessé mikor én már törölni akartam, de volt ezfordítva is (Dungeon Keeper 2 és Popoulus 3).
Faternál az is hasznos volt, hogy igaz csak éjszaka és 56K, de a munkája miatt kellett internet. Egy idő utám rájöttem, hogyha én gépelem be a dolgokat, és scannelek, gyorsabban képszerkesztek, BMP helyett JPGben tartom a dolgokat, akkor tárterület mellett jelentős mennyiségű időt is spórolok... persze nem magamnak, hanem öcsémmel kettőnknek. Merthogy minden felszabaduló begördülő szabadidő amit a gép mellett töltöttünk szigorúan ketté kellett legyen osztva, tök mindegy, hogy kinek köszönhető. Ha pl valakinek elmaradt egy órája és 1 órával hamarabb ért haza, aznap félórával előbb kellett átadnia a gépet a másiknak (ez rendszerint el volt húzva öcsém részéről, cserébe volt egy év amikor pénteken csak 3 órám volt, és 11-re már itthon voltam, de nem sietem átadni a gépet mikor hazajött délután 2 fele
)Amint írtam ha pedig valami baja volt a gépnek, legyen az Win újrarakás, vagy hardveres probléma, illetve bővíteni való, akkor a gép automatikusan az enyém volt, és oldjam meg a gondot. fater még be is szállt szépen a felmerülő költségekbe, de öcsém csak néha, akkor is látványos kis összegekkel. Pl fater adott 50%-ot, én 40-et, öcsém meg 10%-ot, de már akkor nagyon megerőltette magát. De nem egy bővítés volt amibe semmit sem adott.
és itt jött a nagyapám baltája effektus : A közös gép eredetileg a Celeron 366, 64/32MB, S3 Trio 3D/2X 4MB, és 3GB HDD volt. Még '99 őszén megjött hozzá az ASUS V3400TNT, természetesen a fejlesztett gép ugyanúgy közös maradt, pedig 31500ft-omba került akkor diákként az a VGA, ami hatalmas vagyon volt. Aztán jött a + 64MB RAM, majd a tárhely krízis megoldására 2db 20GB-os HDD, az egyik tőlem, a másik az előző HDD ára + fater kiegészítése ... Gondolom sejted, hogy ki használta továbbra is vígan, és többet mint 1,5GB

... és még sorolhatnám, így jutottunk el a 466-os Celeronon át, az 1700-as Celeronig, amin át a legendás válogatott 1700+-os Athlon XP-ig. De eddigre már a monitor, a ház, egér billzet minden cserélődött 1-több alkalommal, szóval ennek a gépnek már semmi köze nem votl az eredetihez (egyedül a 2×4W-os speaker volt ez erdeti, azt 2021-ben cseréltem le, mivel sajnos elromlott)
Megjegyzem eddigre muter is kezdett érdeklődni a gép iránt, szóval a helyzet egyre inkább szorult, de akkoriban egy gépet is elég volt up to date tartani, nemhogy venni mellé még egy másikat, netán azt is up to ate tartani.
Ezért is szereztem eleve egy régi gépet, ami megfelelt annak, hogy netezni tudok vele, illetve offline kommenteket írni. Idővel került hozzá hangkártya és speaker is, lehetett zenét hallgatni stb. így egy rövid ideig két gép volt, egy modern játszós (Athlon XP), meg egy másik, amin vész esetben még filmezni is tudtam (nem volt egy élmény, már csak a 13"-os monitor miatt sem) ez volt a 133-as. Aztán ez a Pentium 1-es gép oda lett (külön story), de eddigre már amúgyis megérett a gondolat, hogy kevés lett volna ez napira, kell egy rendes gép.
Szerencsére a jó CPU tuningnak és a lassuló fejlődési ütemnek, az Athlon XP-re nem kellett költeni. Na meg annak, hogy nekem gépépítős időszakban egy páratlanul jó bevételi időszak jött, és öcsémnek meg az ösztöndíj csorogni kezedett, így megszületett a terv, hogy összespórolunk egy második gépre. Közben 2004 dec végén megjött az ADSL is, ami a korlátlan netezést, és a fixen tervezhető (sokkal alacsonyabb) netszámlát is hozta magával, ígya gépért mégjobban kiélesedett a verseny, ugyanakkor még több pénzt tudtunk félrerakni, míg 2005 májusára meglett a második gép :
ASUS A7V8X-X lap, Athlon XP 2400+, 512MB DDR1, Radeon 9550 VGA, 160GB HDD, CD író, 15"-os régi monitor.
Ekkor az enyém : ASUS A7V8X-X lap, Athlon XP 1700+ @ 2800+, 640MB DDR1, GeForce 3Ti500 128MB VGA, 2×120GB HDD.Ezután aztán megállapodtunk, hogy mindenki a maga gépét fejleszti. így én vettem jobb lapot, plusz RAMot, feljebb húztam a procit, idővel újabb VGA-t (2006-ra már hiába húztam 2669-re a CPU-t a GeF3 már akkor is kevés kezdett lenni), és szépen elhúzott a gépem az övé mellett, ugyanis ő 2010-ig semmit nem újított rajta. Az Athlon XP-m 2009-ben már ASUS A7N8X-E DLX NF2 lap, Athlon XP 1700+@3400+, 2GB RAM, 7300GT, 2×120GB + 320GB HDD + 1TB, DVD író, 17"-os monitor kiépítésben volt. A gépem minden paraméterében kanyarban előzte öcsiét

Mikor kinőttem, 2009-ben, akkor a szülők megkapták az Athlon XP-t közös gépnek, én meg ekkor váltottam gépet a Phenom 9500-ra.
Ezután még egyszer vettem öcsémnek gépet, 2010-ben, amikor rájött, hogy az addig fejlesztetlen gépe már fabatkát sem ér. Akkor jött neki egy Athlon X4 620, 2GB RAM, HD4850, 1TB HDD-set, meg ha gondja volt, akkor mindig én voltam a szervízes a házban ... még Windowst sem tudott telepíteni sosem. Viszont ezt a gépet legalább már tényleg fejlesztette, és bár segítettem neki, de így állt át Pentium G3258-ra is. Gépszerelésben is csak legutóbb remekelt, amikor tavaly januárban végre 100%-ban saját pénzből vett magának egy teljesen új gépet, nekem csak az összerakásban kellett segíteni és telepíteni. -
sidi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Valóban, szokatlan IC-k vannak rajta,
nekünk anno ez volt: [kép] -
Yutani
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez még TSOP-II tokozás, bár nem a megszokott formájú az IC rajta.
-
Furcsa ddr1 ram.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Talan a 95 telepitette utoljara defaultban, a kesobbiekhez mar kezzel, kulon kellett felrakni (de ott a 95-nel, meg azert cserelted le, mert az nem vitte a 4-es NetWare ujabb featurejait). Utoljara 32 bites Windows 8-ason hasznaltam, mert oda kellett felrakni NetWare klienst. Maga az IPX felrakhato volt 64 bitesre, de a regi Novell NetWare kliens nem mukodott vele. Igaz, nem is nagyon keresgettem, hogy van-e alternativ kliens, egyszerubb volt az OS-t 32 bitesre cserelni es hasznalni a "szokasosat". Nem tudom, hogy mas szoftverbol mi minden hasznal meg IPX-et, amit lenne ertelme elinditani. Talan a DirectX era elotti jatekok, de azokat nem is biztos, hogy konnyen mukodesre lehet birni 64 bites Windows alatt.
-
sidi
aktív tag
válasz
Pikari
üzenetére
Próbáltam több félét is végül Win 3.11 és NetBeui volt a legjobb nekünk, itt írtam róla:
Régi Gépterem: Szerver
Pont mostanság került elő a 2db 50 ohmos műszerellenállás, majd lefotózom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így már világos.
, legalább látszani fog hogy a későbbi kártya mennyivel gyengébb a retró tesztek alatt.
akkor mukodott. 

A 90-es évek közepéig nem volt kb semmi Veszprémben, úgy rémlik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)