Hirdetés
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
Én most olvastam olyan nagyon pozitív becsléseket is, hogy már április-május körülre rendeződhet a RAM kérdés, legalábbis DDR4 fronton. (legyen így).
Nyilván a DDR5nek több idő kell, de ahhoz képest, hogy decemberben még azzal riogattak minket, hogy akár 10 év is lehet, de a legkonzervatívabbak is 2-3 évet jósoltak, ahhoz képest, nem rossz már a legrosszabb esetben 2 év is ... Mondjuk kellett is ez, mert eleinte 20-30%-os emelésről volt szó, meg 100%-ról, aztán a gyakorlatban DDR5-nél 700-800%-nál járunk, és DDR4-nél is kb 500%-nál
Az előző generációk újra gyártása most általánosan asztalon van, az AMD az AM4 procikat kezdte újra, az NVidia meg az RTX3060 8GB-ot. És hogy milyen az élet? Ha nem láttam volna már vagy 2 éve a piacon az AM5.öt, meg nem lehetne érezni, hogy azért az lesz a jövő, AM4-be már csak újragyártás jön, még AKKOR (és csakis AKKOR) elgondolkodhatnék az AM4-re átlépésen is, de így nyilván felejtős már, esélyes, hogy kivárom az AM6-ot és akkor átugrok AM5-re (nyilván az AM6 megfizetehtetlen lesz kezdetben). De lehet, hogy a ZEN7 is AM5 lesz, ki tudja ...
Szerintem is nagyot menne egy ilyen I3, de már ígyis van turbo meg HT, ha még freelockot is kapnának... azt már az Intel tuti nem engedné meg.
-
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tudtommal Haswell mobilprocik nem kezelnek még slot-onként 8 GB-os modulnál nagyobbat. Broadwell-ek már igen, a legalapabb i3-5010U is.
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Az volt az első amit megnéztem, 0-án állt bár furcsa hogy mindenhol ezt hozzák elő. Mármint mi okozhatná azt hogy limitet rakna magára a windows....
A fő gond az hogy csak azt a ramot berakva sem indul el a h81 meg igen (csak az meg nem kezeli a 4980hq-t)
Most raktam rá rebar hacket de nem befolyásolja. (memory remap miatt, meg amúgy is kell ha megy bele az rtx2060, csm off)
Eleve az hogy egyedül nem megy arra enged következtetni hogy valami limitálja a max ram per slotot. ME nekem gyanús. Intel sok mocsokságra képes hogy ne működjön valami csak hogy megvegye az user a drágább cuccot.
Biosba meg megjelenik ha van mellette más is.
Próbáltam ddr3-800 ig levive, kézzel időzítéssel de ez mintha valami chipset/bios vagy mi limit lenne. Mondjuk full uefi az egész nem értem miért pofázik bele a lap, rendezze az oprenszer a ramot...
Cpuz single channelt ír de 32Gb-ot.
Esetleg még annyi hogy ha 32Gb-nál több van akkor nem indul a lap, bár erről szó volt hogy van esély rá. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
msconfig -> rendszerindítás -> speciális -> max memória hogy áll ?
-
brabbitz
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Én valószínűleg megvárom. Bár nagyon úgy tűnik hogy DDR6 ereje felosztodódik a PC szegmensben, ugyanis pl a szervereknél és laptopoknál kecsegtetőbb a CAMM2, és várhatóan a DDR6 esetében ott már nem a szokványos kialakításu DDR5-höz hasonló memóriákat fognak használni. Desktopnál lesz sztm CAMM2, de ott még a régi 'kialakítás' lesz a populáris egy darabig.
2027 tájékon indulhatnak meg ezek egyébként, ahogy olvastam sok-sok-sok következtetést a memória 'hiány' végéről ahol gyakran tippeltek jövő évre mint legbiztosabb évre hogy vége lehet a legrosszabb esetben is, a mediánt én is pont ekkörülre tenném, tehát kb a DDR6-al csillapodhat(na) ez a mizéria.
Az AM5-be is valszeg 2027-ig jön komolyabb Zen proci (tehát a Zen6 kb, ahol főképpen az IMC-ben lesz érezhetően nagy változás és IPC-ben)
és szerintem ezúttal már ezzel készítik is elő a DDR6-AM6 platformot, ebbe fog kerülni a Zen7 is. Említették hogy ez majd függ attól hogy a RAM-probléma mennyire fog elsimulni, de véleményem szerint az AMD inkább kivárja ezt, mint hogy kiadassa DDR5-re az Zen7-et, addig max készítenek egy refresht, mint a 9850X3D, vagy elkezdi újragyártatni az előző generációkatAki kihuzta eddig DDR4-es platformmal, annak szerintem ilyen árak mellett már okosabb döntés lenne megvárni a következő platform-generációt. Elsőre soknak tűnik, de azért nincs oly' messze.
"--- bammeg, még reménykedve rákerestem, hogy hátha van ilyen
" ugye? Nagyot menne szerintem. IPC-ben ott van a szeren, OC-val szerintem még DDR4 mellett is tudna komolyabban gurítani ez a i3. De szerintem i3-ból már nem lesz K-s verzió soha. 
-
IstvánLászló
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
A tapasztalataimat mondtam el nem a w10 ellenében,építőszándékkal mondtam el neked.
DarthSun például problémák nélkül LinuxMinten Cinnaonnal használa a gépén és nála sok minden jól fut,kérezzed meg őt és biztosan elmondja a véleményét.Kérdezném mit kell értenem azzal amit mondasz,kicsit bövebben ha elmondanád mi a probléma a steammel,talán tudnék is segíteni és mejik rendszerrel használod ez a fontós.

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, azt látom, hogy a Windows látja, de megcímezni nem tudja

-
-
jokeph
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Jó tudni, évek óta nem néztem utána.
Most egy Steam-es megoldást leltem, de az tele van bűvészkedéssel... -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ahogy elnézem (utolsó kép, ahol 20GB RAMot ír a Win) lája a Win is, csak valamiért nem használja

-
KROK640
nagyúr
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
H81-be meg megy....

Megkeresem asrock supportot hogy adjanak custom biost.

-
IstvánLászló
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
A StarCraft2 Diablok kónkrétam már régóta jól prímán fut több linuxdisztroval,nálam archon cinnamonnal lutrs-al játszom én is néha lanpartizunk itthon a srácaimmal eggyüt és azzal ami a accuntomban megvettem régen és fontós tényező nem tapasztalok semmijen problémákat.
Azt remélem tudtam mára ezzel segíteni.
-
16Gb-os sodimm. Ddr3 ram.. Szomorú vagyok, nem kezeli. Kiírja hogy benne van de windows nem címzi meg. Próbáltam többféle kombinációt is. (4gb-os sodimm mellett is)
Tehát bios látja, egyedül nem indul vele a gép.

Esélyes hogy ez már skylake-hez való. Holnap megnézem egy dell 3040-ben i3 6100 proci ami ddr3 low voltosat kezel.
-
Pista0001
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Nincs sok tapasztalatom a téren, láttam ismerősöknél párat, de azt se tudom felidézni, milyen típusok voltak. A nagyja nem tűnt katasztrófának a szövegbevitelt nem számítva. Az Xboxot se láttam játékon kívül mást futtatva, csak tudom, hogy tud mást is. Hogy mennyire használható, azt nem tudom, de billentyűzettel és egérrel csak nem olyan vészes pl a böngészés. Elvégre kb PC a hardware, kb Windows a software, a böngésző meg kb Edge, gyanítom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
Van pár éves okostévém, de azon a YT-on szörfölni egy agyrém, márminthogy zsibbasztóan piszmog és nem a net a lassú (kábellel rádugva, mert az a biztos).
Balszerencsémre 2010 nyara óta javarészt egy játékot tolok, az pedig a StarCraft2, ami szigorúan PC only, ráadásul Linux alatt se láttam sehol hogy érdemben menne.
így marad a PC +Win10 (amíg megy) kombó, később W11. -
Pista0001
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
"konzolon csak játszani tudsz"
Ez amúgy nem igaz, kb okostévés funkcionalitást tud pl egy Xbox series S/X, böngésző is van benne, az alap rendszer támogatja az egeret, a böngésző a billentyűzetet is. A bill. és egér támogatással kapcsolatban viszont nekem csalódás, hogy csak azokban a játékokban működik, amik támogatják natívan.
-
KROK640
nagyúr
Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt az oldalt, de ide való :
retroújság -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Telejsen igazad van. Azt viszont a konzolok előnyére írhatjuk, hogy mivel nem 2 évente jön az újabb generáció, és rohadt régen alapból konzolokra fejlesztenek, majd abból megy a portolás PC-re, hogy kordában tartják a játékok gépigényét.
És igen, a konzolon csak játszani tudsz, és ahogy írod soknál ott van a noti/laptop mellette még pluszban (így már többet is fizetett a két gépért mint egy normális asztali PC-éért) ami kb sose mozdul ki a lakásból.Én pl nemrég vettem laptopot (holnap lesz egy hete), de én arra vettem, hogy mikor megyek Ausztriába, akkor bemegy a bőröndbe, 1200km múlva ki az asztalra, és míg nem indulok haza addig asztali gépként van használva (van benne dedikált VGA is). Akkor elteszem, hazahozom, megy ki a polcra összehajtva, mert úgyis itt az asztali.
Egyébként meg ebben is igazad van, sokan inkább játszanak valami ultravékony fhoson 20FPS-el low grafikán, de jó, hogy tudja hordozni.
-
KROK640
nagyúr
Ne is mondd ... A Win7 volt szerintem az utolsó jó Windows.
A Win10-re áttérést is addig halogattam amíg csak lehetett, és így 2021-ben tértem csak át Win 7-ről (ezzel a Win 7 12 évvel a leghosszabb ideig használt rendszerem lett).
Nemrég vettem egy laptopot, azon már Win 11 van. Eleinte gondolkodtam, hogy kap Win 10-et, de nem akarok egy éven belül megint 11-et visszatenni rá, így maradt, és próbálom szokni azt is. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
Még az is lehet, hogy én is megvárom a AM6 + DDR6 startot, ki tudja ... Mondjuk DDR generációk pont azok amikből eddig egy sem maradt ki

A 3060 újra gyártása szerintem nekem jó hír, csak kár, hogy a 8GB-os hulladékot fogják újra gyártani. Sőt, két RTX3000-es kártya tulajaként örülök is neki, mert ezzel most kapott a kártya automatikusan még vagy 5 év supportot. Értelemszerűen nyilván a 4000-es széria tulajai is örülhetnek mert nekik is hosszabbodik a support.
Plusz 4000-esből ettől nem lesz kevesebb, csak 3000-esből több. (Mondjuk abból az egyik leghulladékabból). Plusz a 3060 még mindig használtóbb mint a 3050 vagy 1050Ti ...Én is 7500F+ B650/B850el, minimum 32GB/48GB-al szálltam volna be AM5-be terv szerint. Én 10400F, 32GB DDR4 3200 RAM, RTX3060 12GB-on vagyok. Nem rossz ez még ... (főleg, hogy pár éve a 10400F nép proci volt, a legelterjedtebb, tehát sokáig még elég lehet).
" egy 14100K/14100KF is megérne egy misét." --- bammeg, még reménykedve rákerestem, hogy hátha van ilyen

-
sidi
aktív tag
-
sidi
aktív tag
Akkor megnyugodtam.
Jó de mi a felső aranykupak?
pl.: K5 PR100-ból létezett felső aranykupak nélküli, sima kerámia, nekem is olyan van,
de létezik aranykupakos is ugyanezzel a típusjelzéssel, mi a különbség ezek között? -
laskr99
addikt
-
sidi
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Ez nem semmi.
486 az tőlem van, az tényleg rossz volt... konkrétan törött volt a kerámia és valaki ügyesen csak visszaragasztotta azért nem működött.Honnan szereztél K5 PR133-at? Remélem szétütött példány volt.
Amúgy ez az alján lévő mag alatt van? mi a felső aranykupak a procin? -
laskr99
addikt
AMD 486 DX40, K5 PR133, Virge DX, Trio 3D/2X
-
Turulbir
tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Nem is férne bele, a 300-hoz fejlesztettek 9,5mm-es ODD-t, az van a 301-ben. Az akksi, a 2db SODIMM, az ODD, az 1,8" SSD, a WIFI modul, meg a 3G modem gyakorlatilag a belvilág 85%-át kitölti, ezt egy AMD SOC simán hozta volna, de ez évekkel korábbi Intel alapú design. Tényleg mindent beleadtak, ez még a régi tervezőgárda volt, az első MacBook Air ellen szánták, hasonló árcédulával.
Ez meg az x300-é.
Akkor még volt olyan régi IBM-es a Lenovo-nál aki ápolta a '80-as évek marketinghagyományait a nagy riválissal szemben.

Azóta meg beálltak ők is a legyünk vékonyabbak a kotonnál majmolásba.
-
Turulbir
tag
válasz
Turulbir
üzenetére
Ja, meg a DP-ből lett miniDP, a 230 nál.
A 201-hez képest csak 1 jack van, de lett SD kártyaolvasó, viszont hátra került a tápcsatlakozó, és nincs kijelző retesz (meg az rj-11 modem is eltűnt de az annyira nem feltűnő).
Ami nekem a 301-ben még tetszett, hogy ott a palmrest alatt van az akksi (de kivehetős!), megadta a súlypontot, nem dőlt hátra a gép.
-
Turulbir
tag
válasz
Pista0001
üzenetére
A 220 és a 230 ugyan az a kaszni, az akksi is azonos, egy Sandy-Ivy váltás történt. A 220 még a régi "kék enteres" bill, a 230 már a szigetes csoda. Továbbá a 230-ason már van USB3, de a portkiosztás egyébként kb. ugyanaz. Még nem szedtem őket szét, de lehet, hogy tudok belőle Frankeinsteint legózni; vagy egy 230 kapná meg egy 220-ból a bill-t és a palmrest-et, vagy a lapot kéne átrakni. Egyszerűen utálok azokon a lapos szigeteseken gépelni, nem érzem a billentyűket.
szerk.: ezt is egy 25 éves bill-en pötyögöm (már ps/2 csatis, nem is igazi retro
).Egyedül a kijelzőfelbontástól félek, a 301-en megszoktam az 1440x900-at.
Olyan 20K körül elég szépeket kapni, én 4-10K közt szettem össze a kopottakat/sérülteket. 10K körül van hozzá Alin akku, dec. tizenvalahanyadikán érkezett: 2025/11hó a gyártás, Lenovo címkével. Egy viszonylag szép példányba tettem be, 301-ről már átklónoztam a rendszert (az is megért egy misét, extra ritka 1,8" SSD van benne, a normál sata csatlakozó nem jó hozzá, szóval visszaraktam bele és lemezképfájlt csinált, USB2.0-án, 23Gb lett tömörítve) , de még nincs átdriverezve, szóval nem sok a tapasztalat.
Még valami robusztus, de nem túl nagy (max 13") válraakasztós és hordfüles táska kéne majd hozzá, de a kínálat >95%-a 15-16".
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ennyi lehet kb. csak az IGP-s mérésekből.
És akkor van még egy marék AGP és pci-e VGA-s mérés, bónuszként egy sima PCI-os is, amiből megvan az AGP-s tesója is (GF6200). -
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Én most a telefonnal vagyok úgy, hogy (játékot nem számítva, bár biztos vannak telőóra is élvezetes játékok, ahol nem a 3d grafika minősége lényeg) lassan jobbnak tartom PC-nél, telefonnál.
A google igen rednbe rakta az androidot, ráérintés telószámra, már hívja is, ráérintés email címre, már diktálhatom is a szöveget, és szinte hibátlan, a helyesírás szótárral is már sokkal gyorsabb írni is, mint billentyűzeten, első betűket bepöttyintem, és már megy is.
facebook, stb is gyorsabb. A laptopot az ágy alól csak akkor veszem elő, ha valami usb-s vagy soros portos hardvert kell haszálni. Asztali gépet szintén alig alig kapcsolom be, van hogy hetekig nem.
Akit zavar a kis kijelző, pötyögös bill, annak meg tök jó BT billek vannak, és egerek, sőt samsungot pl dex-el rá lehet kötni a monitorra, lehet újabbakat már vezeték nélkül is...
Jó, aki rezzenéstelen gamingot vár 4k-ban 144hz-en minden szőrszálat mutató grafikával, annak pc kell, de kérdés az, hogy a játékok tratalmi minősége megüti-e az ingerküszönöt... -
Turulbir
tag
válasz
Pista0001
üzenetére
X201 nekem is van, de a sima. Egy x201s-re viszont fáj a fogam. Meg x220-230-akból szedtem össze egy csomót ilyen terepi/műhely "ütöm-vágom" szervízgépnek, mert sok van belőle és kicsit kopottabban piszok olcsó, így kevésbé sajnálom. (ráadásul az x220 még normális bill-el van szerelve, ami nekem fontos szempont)
Mert sajnos fel kellett ismernem, hogy a kedvenc x301-em lassan gyakorlatilag szinte pótolhatatlan (szerintem az országba alig kerülhetett belőle (enyém is matricázott bill-el van), de e-bay-en sem túl gyakori), szóval otthoni hozom-viszem lesz belőle, csak egy jó akksit kéne hozzá szerezni (az se lesz egyszerű), mert a gyári már csak kb. 45 percet bír (talán 2009-es
, még Pista matrica van alatta). Az x220-hoz vettem nemrég olcsóért Aliról, az eddig príma.#126053 DarthSun:
Munkámból adódóan gyakran összefutok ipari berendezéseket gyártók régi x86 tool-jaival, na azok a saját soft/hardveres környezetükben is nyűgösek tudnak lenni. Ezért hordozhatóból is muszáj nekem az x86/64, lehetőleg régi Win-el (bár már az XP-nél is időnként copás tud lenni az RS-232/485, azóta meg csak egyre szarabb). Egyébként asztalinál normál esetben az mATX is élhető lenne, csak általában a két mem slot küldi őket idő előtt nyugdíjba (csókoltatom a szoftverfejlesztőket).u.i.: vissza váltottam on-ra, mert ugyan napi használat, de kevesen vagyunk ilyen "elvetemültek"
. -
Turulbir
tag
Anno Húgom egy Nec lapost sütött meg az ágyon, ha jól emlékszem 1,5Ghz Celeron M volt, chipset adta fel. Az x301-nél a C2D-M SU9400-al azért nem sok esély van erre (45nm, ULV, 10W TDP). Ráadásul a vékonyságmánia miatt rég nincs az újabbakban normális hűtés, mert egyszerűen nem fér el. Egy 25mm-es gépből még 25-35W (max PI, nem Intel féle TDP) kényelmesen elvezethető, de egy 19mm-esből ennek a két-háromszorosa... nos a fizikát nem lehet megb@cni.
Karácsonyra Édesanyámnak vettünk egy T15-öst (Gen1, 10th gen i7 4c/8t), de már bánom a dolgot, lehet jobb lett volna, valami "öregebb szar".
-
Különleges élvezettel olvasgatom a vitákat a különböző modern/félmodern megvalósításokról.
A jónagy ATX/EATX nálam a menő, semmiféle mobilgép, tablet nem léphet a nyomába. Éljen a rendes desktop x64 modernben, retróban meg a hasonló x86 kiépítés. Világuralomban vannak ma is, meg kell nézni a részesedéseket...ennyi. Az utóbbi brutál drágulás után is az x86/64 vezeti a toplistát világviszonylatban is, és ez a következő kb 100 évben is így lesz.
A korai gépektől az Intel+MS vonal annyira betalált, hogy ezt soha semmi nem tudja ledönteni a piacról, Linux ugyanezen vasakon versenyképes persze, de az már részletkérdés - nem véletlen hogy az Android is Linux alapú, és sokkal jobb mint az Alma.Szóval nekem senki ne mondja az alternatívákat, mese az egész, az x86/64- et soha nem lehet űberelni, egy-két itteni kollégánk van a pártján, de a többség - 99% - x86/64- et használ, és azt is fog használni, akár Win vagy Linux alapon.
-
A kettot szerintem, nem lehet 1 lapon emliteni. Az x86 nem ellenfele az ARM-os gepeknek. Pl. a Surface Pro business modellek tovabbra is x86 procival rendelkeznek, mig a "sima" consumer verzioban vannak a Snapdragonok. Egyszeruen, ha nekem kellene barmi mas, a Mac melle, akkor csak es kizarolag x86 johetne szoba, pont azert, mert vegtelenul kompatibilis. Marmint, most pl hiaba van Windows 11 ARM verzion az MBP-n, neha van az ugy, hogy be kell dugni valamit, amihez csak x86-os Windows drivert keszitettek reges regen, igy elo kell szedni a QEMU-ba rakott Windows 10-et vagy XP-t. A Surface Pro mondjuk CSM mentes, igy nem tudom, hogy mennyire lehetne rajta 32 bites Windows 7-et inditani pl, de 64 bites Windows 7 az tuti bebootolna. Amivel baj lenne, az a Windows Xe drvier, mert nem igen van Xe-hez driver Windows 7 ala. Egy biztos, legtobb embernek eleg lehet az ARM-os Windows, de nekem ha Windows lenne, kellene az x86.
Szerk: egyebkent, ami legjobban faj, az a nativ Windows/Linux boot hianya a Macen. Mert ha pl. lenne PCI-e passthrough es a VmWare/Parallels tudna atadni pl. Thunderbolt-PCI-E hazba dugott kartyat a virtualis gepnek, akkor semmi bajom nem lenne, de nem tud, nativan meg se Windowst, se Linuxot nem tudok bootolni a gepen
. Ha mondjuk, regebbi MBP lenne, akkor lehetne Linuxot tolni, de Thunderbolt ott se lenne. -
De, van rajta egy Fedora 42 (ezt is updatelni kene 43-ra). Van kimondott surface repo, ahol vannak patchek es specko kernel is. Viszont az ujabb gepeken nem megy a kamera (ebben sem). Nekem van benne egy LTE modem, az speciel megy jol linuxon is (legalabbis par honapja mikor probaltam, akkor ment). Viszont, nekem, alapvetoen macOS kellene ebben a form factorban... Mivel az utolso Inteles Macban 10. generacios CPU volt, ebben meg mar ujabb van, igy nem lehet ra macOS-t hakkolni.
En semmire nem hasznalom az iPadet mostanaba. Az MBP-t szoktam olbekapni estenkent. Igazabol, ha az MBP lenne ilyen surface pro szeru, akkor nem tudom, hogy mennyire szeretnem olben hasznalni. A kicstand miatt nem a legjobb "laptop" hasznalatra, de mondjuk tudok ugy ulni kenyelmesen, hogy megis jo legyen. Az biztos, minosegileg egy szepen osszerakott egyben levo gep. Kb. csak ezert tetszett meg
.
-
arn
félisten
Linux nem megy ra? Bar az nem tudom mennyire ok erintokijelzovel.
A ipadet en baromi sokat hasznalom otthon, mint nagy telot… viszont macbookbol kellene mar masik, jo lenne linux, de nem tudom mennyire lenne jo erre a celra. Macbookon nem gond az x64 emulacio, de ott?
Az x64es notebookok sajnos a fasorban sincsenek a macbookhoz kepest, egyedul az ais amd igeretes, de annak kell meg par kor.
-
laskr99
addikt
Na, most megjött DFI lappal, megvan a 18. Lanparty és 1 ipari DFI lapom
1db NF3 250gb
3db NF4 ultra-D dobozos
1db NF4 SLI-D
1db CFX3200-DR
2db DK 790FXB-M2RSH
1db UT 790FX-M2R
1db UT NF590SLI
1db ICFX3200-T2R
1db UT P35-T2R
2db UT P45-T2RS
1db DK P45-T2RS
1db BI P45-T2R
1db LT X48-T2R
1db JR X58-T3H6 -
FF23
őstag
válasz
Turulbir
üzenetére
Legutóbb ami ilyen nálam járt az egy Lenovo volt: 6c/6t Ryzen, IPS kijelző, M.2 SSD, 4GB integrált+4GB, már a biosban is fagyott. Belül por, a venti totál eltömődve. Hiányzott a négy gumilába, hogy még asztalon se nagyon szellőzhessen. és igen a gyerek az ágyban a pokrócon is nyúzta.
Takarítás és pasztázás után időlegesen jobb lett, de valami degradálódott már a hőtől és fagyogatott. Ment az apróra hibásnak, alkatrésznek. -
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem jó ha van 50 képmentésem azt ennyi, de lehet még így is sokat mondtam (pontosan meg azért nem tudom megmondani, mert össze-vissza vannak mindenféle mappában
). Majd talán egyszer eljutok oda, hogy kicsit komolyabban veszem és rendesen táblázatban meg lehet nézni ezt-azt. -
Turulbir
tag
...és mindezt 15,6"-os consumer csodákkal követik el, ami nem csak, hogy nehéz, de legalább nyeklik is a féloldalas alátámasztástól.

Igazából kétféle notinak látom gyakorlati hasznát:
-17" mobil workstation: dolgozik rajta a mérnök az irodában bedokkolva, majd kiviszi a terepre is. (meg visz hozzá kemping asztalt, mert ez nem tartod kézben
)-12-14" subnotik: na ez tényleg mobil, egy Thinkpad X301-em van, nincs másfél kiló, kézben tartva fenn a tetőn is simán használható. Diagnosztikai software. szervízkönyv, munkalap; teljesen elég rá egy kiöregedett masina.
Mikor a 15,6"-os Dell csodát ráraktam a diesel tetejére, mert már elzsibbadt tőle a kezem, az meg lerázta magáról a ventilátorhoz...
ilyenre kisebb gép kell.A "Gamer" noti a másik állatorvosi ló... hordozható, de vigyél hozzá egy tisztes tölgyfaasztalt is, mert más nem bírja el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
stratova
üzenetére
En totalisan poenbol vasaroltam Surface Pro-t, mert abszolute megtetszett a szerkezet. Marmint, ha az iPad lenne ilyen, mint a Surface Pro, akkor az iPad lenne a tokeletes hordozhato gep (de sajna nem ilyen, igy az iPad sem jo. Mondjuk kulso kijelzonek szoktam hasznalni az iPad Prot, de kb ennyiben ki is merul a letezese). Mint hardware, a Surface Pro kb tokeletes (jol ossze van rakva, massziv, egyben van) es pont azt hozza, amit kell. Az a kihajthato lab, az pl ugy kellene az iPadra, hogy arra nincsenek szavak. Ha kijonne egy M6-os iPad Pro ezzel par honapon belul, akkor gondolkodas nelkul cserelnem az M4-es iPad Prot. A Surface Pro egyebkent, akkor lenne megjobb, ha nem csak arra hasznalnam, hogy havonta - 2 havonta bekapcsolom es raoljam a Windows updateket... De egyszeruen semmi celja nincs szegeny letezesenek, mert rossz oprendszert futtat...
-
stratova
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Hát... Ha a hordozhatóság és funkcionalitás kombinációját nézzük, akkor területtől függően szerintem még nem feltétlenül tudna kiváltani egy notebookot egy tablet.
De az is igaz, hogy nem próbáltam még külső billentyűzetes tableteket. Egyrészt nekem sajnos kell a 15,6" képátló ha dpi növelés nélkül szeretném használni az FHD kijelzőt 50-70 cm távolságból. Szóval ahol igény a hordozhatóság, számít egy minimális gépelési komfort, szükséges egy olvasható minimum FHD munkaterület ott szvsz még a notebook a nyerő.
(A T570, T15 billentyűzete mellett én nem is használtam külsőt soha, mert amit kaptam mellé csak rosszabb volt).Ott viszont, ahol a mozgásban kell pl. dolgozni, hasznos lehet a tablet kompaktabb kivitele és az érintős vagy ceruzás vezérrlés lehetősége.
Ha már retro témában is szóba került az SSD, mivel felénk van egy-két családtag, akik ragaszkodnak a megszokott dolgaikhoz, így kapott egy-egy SSD CPU és RAM upgrade-et egy Probook 6570b, Latitude E6530 (3320M -> 3720QM) és E6540 (4300M -> 4700MQ), (4-8 GB -> 16 GB DDR3 1600L) még talán éppen az SSD és RAM árak elszállása előtt. A legnagyobb gyorsulást persze az SSD jelentette (320 ill. 500 GB HDD -> SA500 1 TB).
-
arn
félisten
válasz
Pista0001
üzenetére
vmilyen szinten mind egy olcso, celiranyos minipc. a tvbe gyk beleintegraltak a medialejatszot - de ha hasznalhatot akarsz, akkor nem art. ha en mindezt egyegy pcvel akarnam megoldani hasonlo szinten, akkor kellene min otot fenntartani.
a macbook csak egy jobban sikerult notebook, de az is specializalt, nem tudsz vele mindent ugy megcsinalni, mint egy fullos desktoppcvel, csak kerdes ez hianyzik e. -
Pista0001
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Azt nem vitatom, hogy a pc szebb (tud lenni). Eddig csak a Hogwart's legacy-t láttam konzolon (PS5) és pc-n is, annal mondjuk sok különbség nem tűnt fel. De nem is arra céloztam, hogy szebb, mint pc-n, hanem hogy már az is szép.

A jelenlegi legerősebb gépem kb 1000€ volt, és lassan nagyon nem up to date, legalább annyit kellene megint rákölteni. Meg amúgy is csak középkategóriás... Egy PS vagy Xbox X mennyi? 5-600€. Elavultnak tekinthetők, de valójában nem azok, a konzolos játékoknál nem tehetik meg a gyártók, hogy "majd a következő generáción jól fog futni", mint a pc esetében. Utóbbira nem egyszer volt példa. Szóval biztos lehetsz benne, hogy amit egy adott konzol generációra kiadnak, az normálisan is fog menni. Mellette szól még, hogy az épp aktuális tv-n használod, ez sokaknál manapság 1,5-2 m-es képátló. Mellette szól, hogy nem az asztálnál "görnyedsz" a székeden, hanem a kanapén terpeszkedsz úri kényelemben. Ez sokaknak elég volt, és a későbbiekben is elég lesz. Én továbbra is pc-n játszok, konzolom egy PS2 van csak, amit pár hónapja az utcán találtam.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
par evvel ezelott lattam osszehasonlitast ugyanarrol a F1 game-rol, ami megjelent mindharom platformon PS-n, XBOX-n, PC-n is
....es reszeletessegben a PC kepe volt siman a legjobb
esoben a pocsolyaban tukrozodott az kornyezet, meg latomezo melyebb volt, a konzoloken meg ez messze nem igy volt
meg az egesz fluidabb, hogy a 60fps-t fixen tudta
de ez meg lehet PS4 idoszakabol szarmazo volt, nem PS5
konzol GPU-k mindig vmi desktop derivaltjai, es ott evekig nem fejlodik semmi
PC-ben meg max 2 evente jon ki az ujabb generacio
szoval a konzol az max addig up-to-date, amig a currentgen GPU van a desktop-ban is
amire a konzolbol az ujabb generacio megjelenik, a PC-nel mar 3 generaciot leptek elore legalabb a VGA-k
meg a konzol csak ugy versenykepes arban is, hogy massziv veszteseggel aruljak es jatekokon hozzak be azt
listaaron profittal kene megvenni, akkor senki nem venne meg egy PC elleneben, mert nnyibol kijonne egy dekstop PC is, aminel barmit konnyebben update-lsz vagy cserelsz ha megkukul,, mint az egyben cserelos konzolnal
meg a PC-t kozben tudod masra is hasznalni
csomo konzolosnal ott a notebook is erre kulon, csak az meg megint olyan semmilyen megoldas, mert vmi Win-s hardvere meg megis van
esetek nagy reszeben ugyanis a notebook mobilsaga pont nincs kihasznalva, hanem egy desktop replacement hardver csak
legjobb maikor van neki egy szent asztala, de akkor ott ma pont ennyi erovel lehetne egy desktop PC is, es akkor van rola felemelve, amikor letorlik a port
de jatszani azon se lehet, mert vagy fing benne hozza az IGP, vagy dedikalt van benne, de huteni felejtos, mert masfel centi vastag az egesz
kollega is uuuu gamer notebook 699k-ert, olyan hangja van mint egy felszallo repulogepnek
most 2,5 evesen megmakkant benne vmi a melegtol, 380k az anyulap csere -
Pista0001
addikt
A notebook is pc, már akinél nem a mac szinonímája a laptop, illetve desktopnak is sokan használtak, használnak mac-et, ami meg nem pc. Szóval szigorúan véve a mac is olyan eszköz, ami a pc feladatát átvéve csökkentette a keresletet a pc-re, csak ugye mac kb ugyanolyan régóta létezik, mint pc.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A médialejátszók talán már ki is futottak, vagy kifutnak lassan, az okostévék mellett nincs rájuk szükség. A tablet meg bizonyos szempontból egy hülyeség az okostelefonnal. Az operációs rendszerük ugyanaz, a funkcionalitásuk gyakorlatilag ugyanaz, és napjainkra a tiszavirág életű phableteknél is nagyobb okostelefonok miatt a kereslet is visszaszorult szerintem a tabletekre.
A nas jó kérdés. Én sose halmoztam az aktív háttértárakat a gépben, úgy 2010-től már volt legalább 1 külső merevlemezem, később több. nálam a nas inkább ezeket váltotta, ezeket is csak részben. Sokan használtak már akkoriban is házi szervert megosztásokkal (ami szigorúan véve ugye pc), leginkább ezeket váltották még a nasok, már ha ragaszkodunk hozzá, hogy valamit váltania kellett.
Leginkább szerintem egy rést töltött ki, még ha egy szűkebb rétegnél volt is más megoldás.A konzol is különleges, az sem új dolog, kb egyidős az is a pc-vel. A videojátékozás viszont szélesebb körben szerintem a PS2 korában kezdett terjedni, még inkább a PS3 és az Xbox 360 lett nagyon elterjedt. Viszont erre sem igaz, annyira, hogy a pc-től szipkázta el a felhasználókat. Akik abban a korszakban elkezdtek konzolon játszani, nagyrészt nem játszottak pc-n sem azelőtt, sokan azt se tudták, mi fán terem a számítógép. Annyira nem látok rá, de talán leginkább az aktuális konzol generációra igaz, hogy sokan a 2010-2013. körül összerakott gépükkel elvoltak - esetleg egy-két vga fejlesztéssel - 2020. körülig, aztán pc fejlesztés helyett már inkább konzolra váltottak. Ennek viszont más oka is lehetett, mint a pc piac változásai, az árak emelkedései. Egyrészt az aktuális generáción tényleg baromi jól néznek ki a játékok, másrészt akik 2010-ben még fiatalok voltak, 2020-ra felnőttek, munka, család mellett sokan már nem tudnak annyit játszani, vagy csak kényelmesebbnek tartják, hogy nagy képernyőn, a kanapén ülve teszik, adott esetben a családtagokkal együtt.
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Olyan verziókat telepítek, amiben ezek már eleve nincsenek benne. A napi gépen még Win10 ent. ltsc van, de notin és félretrón kipróbáltam a win11 IoT ent. ltsc-t. Nincs áruház meg appok, töröltem a defenderes dolgokat, feltettem az openshell-t meg a gadgetteket és kész. Még 3.gen notin is gyors és használható.
-
Pista0001
addikt
-
Rufus- al kitiltottam minden sallangot, a helyi fiókot meg bepipáltam.
Egyelőre nem pattog miatta a frissítések után sem, ha meg bedurvulna, akkor gyalu, átállás Linuxra végleg.Amúgy nemrég írtam a Pingvines topikba ezt :
2439 fotó van jelenleg a telómon. Néha bemásolom a gépre, majd megy BD lemezre is. No, evvel már nem bírt el a Win11, másolás közben kiírta : a kért információ nem megállapítható - ilyen hibaüzenetet sem láttam még.
Linux MINT alatt simán bemásolta. -
Kiástam magam...

-
Film, zene, game, retro, netezés, fotók, táblázatok, stb - mind PC- ről megy nálam. Nélküle beborulnék az agyamba, olyan bonyolult lenne kis eszközökkel. Fogyasztás nem számít, amit kocsira költenék, annál is jóval olcsóbb, még akkor is ha két böhöm PC van bekapcsolva. Mondjuk ilyenkor befűtik a szobát is, tehát 2 legyet egy csapásra.
NAS nem kell, a PC úgyis megy 24/7- ben. Van kettő routerre kötött vinyó, de azokat csak akkor kapcsolom be, ha kell valami róluk.
Az árukat sem sajnáltam, hobbi is, 2 hobbigép, 2 RyZen, stb félretrók, retrók.
Mondjuk a modernebbek már húzósabbak lennének most hogy elröppentek az árak. Bár pár évig nem kell gép, főleg Linux alatt még sokáig jól mennek a meglévők. -
arn
félisten
Az ilyen low level formattal gyk megkerulod az oprsz korlatait, de nem csodaszer… ez akkor er vmit, ha vmi logikai hiba van a vinyon, pl iras kozben tortent vmi, es az oprsz nem zarta le a muveletet. Vagy egy hibasan mukodo gep marhasagokat irt ra.
Ilyenkor vegig lehet nullazni vmi lowlevel format programmal (sokfele van, gyakran ugyanazt csinaljak). Aztan csinalni ra egy oprszes formatot, majd vegigscanneltetni az oprszel. Ha par hibas szektor volt, ami az evek alatt gyult ossze, segithet, amelyiken marad, vagy fura hangokat ad - attol jobb elbucsuzni, legalabbis en nem hasznalok ilyet, mert ugyis ido kerdese mikor adja meg magat.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Persze meg szinte mindent meg lehet a pcvel oldani, csak egy szukebb korre van szukseged gyakran jobb es olcsobb a dedikalt eszkoz (persze ha sokfele kell, akkor mar nem lesz olcsobb).
Pl egy nas sokkal kisebb, olcsobb, toredeket fogyasztja, es csomo olyan szolgaltatast tud, amit egy altalanosan hasznalt pcn nehezkes lenne megcsinalni. Ha tobb pcd van (pl az egyiken truenas), akkor viszont elveszited az arelonyt.
En is 30+ evig nyomtam pcn, de max kulon tartanek egyet fenn… de arra meg draga, hogy toredeket hasznalom ki a tudasanak.
-
Turulbir
tag
Nem ugyan arra gondolunk, amit én ismerek, az floppyról bootol, pont az a lényege, hogy nincs OS, ami bezavarjon, low level kezeli a lemezt, az se érdekli, ha nincs particionálva.
Szerk.: Rákerestem, a fejlesztője ugyan az, akkor nekem valami régi ver. lehet meg. Asszem CD képfájl volt, amin volt valami, ami egy floppy .img-et töltött be, kicsomagoltam és kiírtam DiskWrite-al, úgy az igazi.

-
Az igaz, a kereskedőknek sem jó ez a drágulási hullám, legtöbben kivárnak, hátha jobb lesz a helyzet. Van egy réteg akiknek mindegy az ár, ha kell, megveszik, de ők kevesen vannak, ez nem elég a fenntartható forgalomhoz. Nem csodálkoznék ha pár bolt lehúzná a redőnyt, főleg a kisebbek.
Én maradok PC- n, konzolhoz sem értek pld, nem is volt soha. Mindent x64- ről használok. Telón is csak esetleg útközben netezek, ha nagyon kell valami. Kényelmesebb kanapéról nagy képernyőn.
Linuxot is amiatt telepítettem, ha végleg bedurvulna a Windows, áttérek, mindenre alkalmas ma már, nem szüséges a szakértői parancssor, ami nekem kell, fullra belőhető graf felületről. -
Az a baj, a particios tabal a lemez elejen van, nem tudod mashova tenni. Ott kell lennie. Fizikailag ki tudhatod irni mashova, de semmi sem fogja megtalalni, tehat ezzel nem tudsz mit tenni.
Just for fun, unix like rendszereken tetszoleges blokktol tudsz egy masik blokk tipusu eszkozt letrehozni rajta, az pedig mar hasznalhato. De miert akarnal egy hibas driveot hasznalni? Hogyan biznal meg abban, hogy nem tunteti el azt, amit ra lett masolva?
-
Turulbir
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
A forrasztási hibát is úgy értettem, hogy valamelyik RAM Adress vagy Data pin elengedett a video IC-nél. Legtutibb mégis az lenne, ha egy valamivel újabb gép 16bit ISA slotjában is ki van próbálva. Ha ugyan úgy szemetel, akkor kell keresni még egy XT képes kártyát (nem egyszerű). Egyébként kár érte, jók ezek a TSENG cuccok (nekem pl. ET6000 PCI van a P1 MMX @266 mellett 2D-re).
Szerk.: Ja meg egy ET4000 a 386-osban, csak ettől nagyobb NYÁK-on.
-
sidi
aktív tag
Próbáltam Speedstor 6.5 verziót, nem látja az SCSI lemezt,
manuálisan sem lehet kiválasztani ST3550N nincs az adatbázisában.
readme említi, hogy Adaptec 1522 kártyánál használd az SCSI ROM low level formatját,
ami nem boldogul vele, mindig újraindul a meghajtó, seek teszt folyamatosan...
nekem 1542 van, gondoltam hátha azzal megy, de nem, pedig Speedstor felismeri, hogy SCSI kártya is van a gépben és sokat gondolkozik rajta, de HDD-n a LED meg sem villan, DOS-on viszont villog a LED-je ha lekérem a D: meghajtót.Közben beugrott ennek a merevlemeznek a története, blogban említettem, méret stimmel, de eddig nem tudtam ez mi, mert címke nincs rajta, de legalább már a vezérlő felismeri...
Az előző hsz-ból a külső képek: Seagate ST3550N [kép] [kép]
Régi Gépterem: 5x86
Szóval mechanikai hatás érte...
hogyan lehet 0. sector hibát áthidalni?
DOS format végigmegy, a lemez elején kerreg az első 1-2%-nál, aztán megy szépen, particionálni nem lehet, de mégis látja a meghajtót, csak épp használhatatlan. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Rengeteg mérésem van, sok variánsból, 3DMarkokkal és UT2004DEMO-val, CPU alap és OC is, de lusta voltam őket összerendszerezni még mindig.
YT videóim se gondoltam túl, a több 100-ból talán 2 ami kapott egy minimális szerkesztést, a kisgépek viszik a primet, PC egyelőre még kisebbségben van fent. -
zoltanz
nagyúr
Ajánlom kedves figyelmetekbe ezt a videót:
Trackerek és a zenék története - Breuer Péter előadása / Kutatók éjszakája - AMIGA 40
[link] -
arn
félisten
válasz
Pista0001
üzenetére
medialejatszo, nas, konzol, notebook, tablet, okostelo, etc. ezt korabban en mind desktoppcn csinaltam, mar praktikusabbnak talalom a masik utat, es csak retroban maradtak a desktopgepek. bar neha hianyik... de egy jobbacska 5 eves konfig is vmi 1200 eur. annyiert meg inkabb veszek egy uj macbookot, ami lehet sebessegben is gyorsabb nehol a modern dedikalt gyorsitok miatt.
-
Turulbir
tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
A szemetelés az video RAM, vagy forrasztási hiba szokott lenni. Másik (biztosan hibátlan) gépben jó a kártya?
-
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem van egy táblázatom amiben elkezdtem össze szedni eredményeket de hiányos mivel ráuntam az egészre.
Illetve ilyen összehasonlítgatás téren nálam homály van, milyen programokkal kéne stb (7-Zip, CB 2003 - 11.5, PiFast, SuperPI illetve wPrime-ot nyomattam).Quad-ot én se néztem benne mert személyszerint feleslegesnek tartom bele, max akkor gondolkodnék rajta ha Vista vagy 7-et akarok telepíteni.
XP alá bőven jó a kétmagos is. -
Bile Demon
őstag
+ többiek.
Köszönöm a tippeket!Emlékszem, hogy 1993-ban a Tseng ET4000 kártyát csak áttettem a bolhapiacos XT lapba és egyből ment. A Tridenten ott is vannak a jumperek a 8 bit buszhoz és a 8 bit BIOS-hoz, nem gondoltam, hogy ennek elenére nem megy...
Megpróbáltam egy ISA-s Diamond Speedstar 24x-el. POST kód kártyával, speakerrel.
Ezzel se adott képet. Viszont mutatott aktivitást a LED-eken és folyamatos hosszú sípolásokat lehetett hallani.
Utána erőt vettem magamon és elkezdtem keresni más ISA VGA-t. Találtam még két Tridentet és egy ET4000-et:
Ezzel van kép:
De valami nem az igazi:
Gombnyomásra tovább megy, gondolom próbálna bootolni, clear screent csinál és az is tele van szeméttel. Turbo gomb hatással van a RAM teszt sebességére, de a szemetelésen nem változtat. -
sidi
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Panel másik oldal [kép] és közelebbi fent [kép] és lent [kép] - utóbbi képen jobb oldalt 2x3 pin tüske soron 1 jumper, szóval ez a csatlakozó felett és alatt volt letörve 2 kondi:
- az egyik helyére 47 uF 10V tantál kondi került, sikerült ugyanazt a gyártót találnom és olyan szép munkát végezni, hogy gyárinak tűnhet, ezen a kondin nem mérek sok feszültséget, csak 0.1 V -ot, így gondolom valami csatolókondi lehet,
a panel más részein 15 és 47 uF közötti kondik vannak ebben a méretben
- a másik a tüskesor alatti 2 párhuzamosan kötött kerámia, azok 1 uF-osak, összesen 2,
ezen 12V-van, gondolom táp szűrő kondi, nem lehet kritikus. Eredetileg tantál volt, megnézve a panelt ide passzoló méretűek között 2.2 és 3.3 uF van máshol is.
Mindkét kondenzátor a motorvezérlő IC-hez (ST 92A305) vagy a mellette lévő tranzisztorhoz (LT246 11117) csatlakozik, a motor forog szépen. -
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem azt irtam hogy lekoszon, es mert nincs ra igeny, hanem azt, hogy a alavagnak az ellatoi lancnak. Dragan kivarnak a userek, manapsag nem avul el semmi hamar.
Amugy de, a mindent tudo pc korszaka szvsz mar a 2010es evekben lealdozott. Egy csomo mindennel eltudsz hasonlo specifikusabb feladatot latni, nem kell mindenhez pc, rengeteg alternativa van. Szvsz kb a 90-2010 volt a pc aranykora, 20 ev.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Trollok komolyan
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

" ugye? Nagyot menne szerintem. IPC-ben ott van a szeren, OC-val szerintem még DDR4 mellett is tudna komolyabban gurítani ez a i3. De szerintem i3-ból már nem lesz K-s verzió soha.