Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zoltanberta2
üzenetére
Bios képeket dobj ide, lehet a CPU-NB feszt kellene emelned, időzítést meglesni, netán összefoglalót átfutni...

-
SHO(KER
csendes tag
válasz
Zoltanberta2
üzenetére
Mi a baj az adatlapod szerinti 1866 MHz (CL10) HyperX Fury-val?
-
Zoltanberta2
csendes tag
Sziasztok
Vishera FX-6300 procim van egy Gigabyte 970A-DS3P lappal. Milyen memóriát vegyek hozzá, hogy a legoptimálisabban tudjam beállítani. ( nem tuningolni szeretnék ) Mit érdemes ki vagy bekapcsolni? Köszi előre is
-
NAh, VGA kapott egy univerzális blokkot, hamarosan csapatom is... játékok alatt meglesem mit mutat.

-
Kroni1
veterán
Szia!
Én szivesen segitek, egy Brocken 2-t tudok lemérni, egy és két ventivel. Viszont akkor gondolom érdemes lenne kitalálni, és lefixálni pár dolgot, hogy az eredmény némiképpen összehasonlítható legyen: pl. hány MHz-en járassuk a procit, milyen feszkó mellett, meg hogy melyik programot futtassuk és mennyi ideig, stb..
Gondolom szeretnél egy alapbeállítás melletti eredményt, de egy olyan tuning mellettit is meg lehetne adni, amit nagy valószinűséggel minden FX-83xx tulaj procija bírni fog.. Nem?
Én a Prime95 progit szeretem erre használni, az IBT-t is meg szoktam nézni ha stabil beállítást szeretnék, de az tulságosan magas hőfokokkal szokott lefutni, még renderelés közben sem közeliti meg a proci az ibt-s hőfokokat.
-
Leon77
őstag
válasz
MinionFlasH
üzenetére
Milyen progival nézted meg? Amúgy fx 8320-asom van
-
Leon77
őstag
Sziasztok!
Nem rég írtam, hogy asus m5a97 lr r2.0 lapom még alap beállításnál is throttlingol.
Sikerült elérnem, hogy 4,1 GHZ-en stabil a rendszer, több nem megy, mert nem lesz stabil. A kérdésem igazán az lenne, hogy szerintetek ez elég ahhoz, hogy rendesen kihajtsa a nitro r9 380-as kártyámat?
-
Egzee
őstag
Figyelem kedves fórumtársak!
A Scythe új Fuma hűtőjéről írok bemutatót és tesztet egy Logout posztba FX-8350-es processzorral!
Mivel a mi platformunkkal nem nagyon tesztelnek a neves oldalak, így kevés a forrás, de aki komoly processzorhűtővel és FX-8320/50/70-es procival rendelkezik, azoktól szeretnék hőfokokat kérni! Hogy kiegyenlítsük házunkból adódó különbségeket, így az lenne fair a mérések szerint, ha házventilátorok kikapcsolásával és oldallap nélkül tesztelnénk és szobahőmérséklet megjelöléssel, ami alapján delta hőmérsékleteket tudnék közölni (cpu hőmérséklet mínusz szobahőmérséklet).Biztosan sokan szeretnék tudni, melyik processzorhűtő hogyan viselkedik az AMD 125W-os 8 magosain.
Jelentkezőket várok a projekthez és szeretném a korrektség és a valósághűség végett a fenti kritériumokat betartani. Köszönöm!

-
ReFleXx
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Az FX procikat bűn nem tuningolni. Ami alaplapokat ajánlanak a többiek, azok már tuningra is alkalmasak. A gyári hűtőt tedd félre, tegyél rá egy jobbat és mehet a tuning, nem fogod megbánni.
-
Omli85
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Egy Giga GA-970A-UD3P (rev. 2.0) lap vagy egy Asus M5A97 R2.0 bőven jó lesz neked 8320 alá és még némi tuning is belefér.
A lényeg, hogy lehetőleg ne rev 1-es legyen azzal akadtak problémák a via hangkártya miatt rev 2 már rendben van. -
Logan83
csendes tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Szia!
Nálam nem ez az alaplap de a chip-szett stimmel.
Az általad említett procihoz nem volt szerencsém de a 6300ast simán kezelte.
Szerintem egy próbát megér. -
Methionyl
senior tag
válasz
Tubica
üzenetére
Egyrész attól, hogy épp alt+tab-oztál és nem azt a processzor kihasználtságot mutatta ami valóban játék közbe ment illetve nem mindegyik játék használja ki a 8 szálat, bár a GTA V pont igen.
HWInfo64-be CPU 0 illetve a CPU 0 package azok a maghők. Ami az alaplapi sáv alatt van (CPU), az a kupakhő és azt is kell nézni, hogy 70-nél több ne legyen tartósan (más alaplapod van de remélhetőleg így írja neked is a HWInfo64)Játék közbe tudsz monitorozni, pl.: a bal felső sarokba írja ki az adott értékeket (terheltség, hőfokok, feszültség stb) HWInfo64 + RivaTuner Statistics Server+ MSI AB segítségével
mint pl.: Habugi társunk is csinálta [link]Ház pedig ok, így is kell

-
válasz
Methionyl
üzenetére
Nekem régen egy Freezer Pro 13-am volt a Phenom II-es felett
Nagyon jól szolgált ( ez z a darab, amin volt még egy kicsi plusz venti is ).Engem GTA V alatt ( most ) az Északi híd jobban aggaszt. Játék közbe 65-70 fok ? Lehet köze, hogy nem elégséges teljesen a processzoron lévő hűtő ?
Amúgy találtam a DARK PRO-hoz egy rajzot, ami szerint az első venti magasságát úgy lehet állítani, hogy legyen 48mm hely. Így ha jól néztem, elfér az én sima hűtőbordás ramom is
[link]( Egy érdekesség. Ha le ALT+TAB-olom a GTA V-öt, akkor AIDA-ba, azt írja, hogy az 1.3.5.7. mag 50%-on megy ( a körül 40-60 ) , a másik 4 mag pedig 0-5%-ig. Ez mitől lehet ?
Ha megfelelő hang, és hűtési értékkel rendelkezik, illetve nem deformálhatja az alaplapot, akkor én is beruházok egy ilyen fekete kavicsra

Üdv. Tubica

Amit ajánlottál monitorozó program, ott melyik a kupak, és melyik a mag hőfok ?
Szerk: A gépházam egy Corsair 300R. Elől 2db 14-es artic hozza be a levegőt, hátul egy 12-es. Illetve felül a Raijintek Tritonból megmaradt két 12-es szívja ki a levegőt
. Ha lehet, akkor én úgy állítanám be ezt a hűtőt, hogy a ramok felől szívja a levegőt. -
Methionyl
senior tag
válasz
Tubica
üzenetére
Elején én is ilyen voltam..
"még phenom-nál kezdődött, mikor megláttam 55 fok?!?!? úristen, asszony hozd a szoba ventit
Aztán kis olvasás, forumozás után fx-nél kupak: 70 fok max tartósan, magok: 62 max tartósan ne menjen fentebb.
Természetes csinálok, illetve hőfokokat is mondok előtte-utána
Most jelenleg 1.332V 4.4 Ghz. Kemény proci evős játékoknál 60-63fok pl GTA V mikor ilyen 60-70% terheltség.
45%-os proci terheltség pl.: Starwars-nál 55-58 körül. Prime max 68-70, de csak rá kell nézni a hűtömre..nem várok sokat
Idle:30-32 fokJól szellőző ház nélkül egy TOP léghűtő nem több 1 középkategóriás hűtőnél, szóval fontos a ház is

Szerk.: szerintem a Dark Rock-om is csak low profile alatt fér el
ebbe nem vagyok biztos, de hálistennek LP-s ramom van -
válasz
Methionyl
üzenetére
Köszönöm a válaszodat

Nem tudom miért, nekem az a lélektani határ
a 60 fok. Videó kártyámat is úgy állítottam be, hogy maximum 55 fokig menjen a hőmérséklete.Hát, amiket mutattál / írtál, én kettőt ( hármat ) tudnék elviselni

Noctua D14/D15
BeQuiet! Dark Rock Pro 3A többi nem tetszik
De lehet én is beérem a "profi fekete kaviccsal
)
Majd írnál tesztet, illetve pár képet lőnél, hogy milyen is ?
Illetve mennyin hajtod a procit ?Üdv. Tubica

Szerk: PH-TC14PE <--- még Őt megnézegetem, de ahogy olvastam, csak low profile ram fér alá.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Tubica
üzenetére
Mivel Noctua NH-D14-ban gondolkodsz, látom keret azért megvan rá

Pont nem rég kérdezősködtem top léghűtők miatt és ez jött ki:Phanteks TC14PE
Noctua D14/D15
Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme
Zalman CNPS14X
Grand Kama Cross 3
BeQuiet! Dark Rock Pro 3
BeQuiet! Dark Rock 3Hozzám hétfőn jön egy BeQuiet! Dark Rock Pro 3, adatlapomon lévő hűtőt cserélem, tapasztalatot majd leírom

Miért fontos, hogy prime alatt 60 alatt maradjon? ha prime alatt folyamatosan 70 fok lenne is tökéletes,mivel játékok alatt soha nem lesz ilyen meleg. még 3 óra játék után se, plusz ez még simán lélektani határ. De ha napi 6-8 órákat renderelsz akkor megértem mivel majdnem olyan mintha prime-olnál
De összeségében véleményem szerint 4.4-en még megoldható
-
válasz
Methionyl
üzenetére
Szia

Hát, prime alatt is kipróbáltam

Ott 7x fokig ment fel 4ghz-en a gyári hűtővel. Vízzel 50-55 fok volt ( ha jól emlékszem a maximum 4.4ghz-en )
Még gondolkodok egy esetleges Noctua NH-D14-en is.
Engem a hangerő nem érdekel. Inkább, hogy minél hűvösebb maradjon. A 4.4ghz az teljesen korrekt, mivel fesz emelés nélkül el tudom érni, és PRIME95-is lefut rajta ( 1 órán keresztül ).
Esetleg valami ajánlás hűtő terén ? Kompakt víz kilőve, mert már a második hal el....
( Raijintec Triton / Eisber SOLO )Üdv. Tubica

SZERK: A célom, prime95 teszt alatt, 60 fokon tartani a proci 4.4Ghz-en ! Ez lehetséges egyáltalán levegővel ?

-
Methionyl
senior tag
válasz
Tomko78
üzenetére
Azzal kezdte az egészet, hogy nem akar tuningolni. Minek mondjunk akkor 990-es lapokat? De ha még, tuningolja is egy jobb 970-es is elég és köszöni szépen az enyém szépen meg magával a 4.4 Ghz-el

tibee77: úgy tudom, hogy ez mindenkinél így van, hogy az utolsó körnél ledob. De ahogy nézem elég jó kis hűtő
, kör váltásnál úgytudom, hogy az normális illetve ahogy látom nem FX patch-es IBT, nézz meg 2 kör cinebench 2 kör realbench-et + 1 óra kemény játék (pl gta V, bf vagy amit akarsz), és ha nincs mikro laggok vagy hatalmas fps zuhanások és a hőfokok is ok, akkor stabilnak mondhatóTubica: Gyári hűtőhöz képest jól hűti, bár gondolom maga 4k-s RPM-el van egy fűnyíró hangja

Megveheted, rosszul nem jársz vele. Nyilván jobban fogja hűteni és csendesebb is lesz és ha még szerencséd van és nem éhes kocka 4.4-4.5 Ghz simán elérhető vele
És csak 1 jó tanács: AIDA64 stressz tesztje lófacc, illetve hőfokok monitorozására is ink HWInfo64 -
Tomko78
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
FX-8320 alá már 990 FX alaplap kell , 970 alaplapban ritka ami normálisan megy a 8320 cpu
-
tibee77
őstag
válasz
Methionyl
üzenetére
A feszt felpöcköltem 1.398-ra, orajel 4.6-on.IBT teszt a 10. körben
ällt, majd a vegen hibäval vegzödött.Ja es mindig mikor kört vältott akkor a proci kihasznältsäga leugrott 94% környekere.Ez normälis vagy a lap throttling-ol, esetleg keves a fesz?Ja es ezek az ibt eredmenyek a körök vegen mit jelentenek?Reg huztam mär a procit es nem emlekszek ilyen eredmenyekre.Ez hibät jelent minden körben? -
válasz
cintula187
üzenetére
Összefoglalóban sok hasznos infó van, kicsit kell piszkálni biosban (frissítés, beállítás, etc.) és akkor nincs para.
-
Joe-Soft
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Szia!
Az a Zalman CNPS9500LED kevés lesz...
Ismerem azt a hűtőt. Volt nekem is...
-
SHO(KER
csendes tag
válasz
cintula187
üzenetére
Ahogy az előttem szóló is írta, az az Asus lap kevés lehet FX-8xxx procihoz, a minimum a "sima" M5A97 R2.0 .
-
-
Methionyl
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
Az a Giga lap tökéletesen elég, abba még tuning is mehetne akár.
Ha meg lesz lap+proci, ugorj be ide, mert sajnos minden alapon hagyva nem épp a megfelelőASRock-ot
seggsziklaAM3(+) vonalon inkább ne
Szerk.: De gyors má valaki

Az említett asus lap meg kevés. -
SHO(KER
csendes tag
válasz
cintula187
üzenetére
Az említett Gigabyte jó választás, de pl. az Asus M5A97 Evo R2.0 is ajánlható. Asrockot én kerülném.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Régi core2 E8400 -ről bepróbálnám az AMD világát. 8320 -as procival.
Elkezdtem nézegetni az alaplapokat hozzá. Nem fogom valszeg tuningolni, sose csináltam. Tehát 8350 szintet nem célzom meg.
Ez esetben milyen deszkákat fontoljak meg?
SATA3 fontos. Alaplapi vga nem kell.
pl. - Asrock 970M Pro 3
- Gigabyte GA970A-UD3Pköszi
-
-
Sziasztok.
Van valakinek élménye ezzel a hűtővel kapcsolatba ?
[link]Mivel szétrepedt a vízhűtésem, így kicsit meguntam már, és visszatérnék levegőre.
Szerintetek ez bírná a 4.4Ghz-es magasságot ? A víz eddig 50-52 fok körül tudta tartani prime alatt.
Most 4ghz-en a gyári 78 fok....Én amit maximálisan eltűrnék a légtől, az 60 fok. Szerintetek az tartható azzal a toronnyal ?
Üdv. Tubica

-
-
Joe-Soft
tag
válasz
Ombre85
üzenetére
Szia!
Én már jártam így. Tavaly hozzám került egy Arctic Freezer Xtreme procihűtő.
Nos annyit kell tudnia hűtő előéletéről, hogy a pc, amiben volt, leesett az asztalról. Így mivel több alkatrész is tönkre ment, megkaptam ezt a hűtőt. Gondoltam felpattintom az én procimra próbaképpen, hátha jó lesz, végül is, mi baja lehet egy hűtőnek? Aztán jött a jelenség. A procim melegedett alap feszen is... Gondolkodtam, mi lehet a baj... Mivel egyértelmű volt, hogy a Arctic Freezer hűtő a ludas, alaposan szemügyre vettem. Amit egyből éstrevettem vízszintes asztalra téve, hogy az egész torony ferde, a talphoz képest. Nos ekkor tovább kezdtem méregetni, illetve ami a legfontosabb, hogy a talprészt megvizsgáltam átlósan, hosszában egy tolómérő gerendájának segítségével. Mivel a tolómérő gerendája biztosan egyenes így megfelel a vizsgálatra. Illetve ha van acél vonalzó, az is jó lehet. Lényeg, hogy amikor a tolómérő, vagy vonalzót átlósan ráhelyezzük a procihűtő talpára, a fény felé fordítsuk, hogy láthassuk a hézagot.
Nálam egyből kiderült ezzel a módszerrel, hogy a leeséskor a torony rész, súlyánál fogva deformálta a talprészt, tehát elvesztette a sík felületet. Ezáltal már nem fekszik fel a processzorra rendesen.
Remélem te nem így jártál.. -
tibee77
őstag
Mit gondoltok, mennyit lehet kihozni a procimbol most, hogy vettem rä egy jobbik fajta jätekvizet?Idäig a cm hyper 412-vel 1.36-on birta a 4.5-öt.Most kiväncsi vagyok vajon meddig feszegethetem a hurt.(minden cucc az adatlapomon)
-
psq
tag
válasz
Ombre85
üzenetére
Csak egy ötlet, nem biztos, hogy jó. Üveglapra- üvegasztalra önts szines folyadékot. A megtisztított hűtőd állítsd rá. Nézd meg, hogy egyenletesen mindenütt egyformán kiszorította maga alól a folyadékot. Ha igen, mással lesz a probléma, jó a talp. Holnap kipróbálom valamelyik régebbi hűtőmmel én is, kiváncsi vagyok nem írtam-e nagy hülyességet.
-
Ombre85
tag
Kicsit off lesz, de mivel itt kezdtem el a témát, itt folytatom a hűtésemmel a harcot.
Leszedtem újra a D14-et, megkentem megint, kicserélgettem a tartóhidakat, ilyesmi és immár az általatok preferált módon - középre egy borsnál valamivel nagyobb pöttyöt nyomva - újrapasztáztam.
Az eredmény hajszál pontosan ugyanaz lett, ugyanúgy eléri a 70 fokot pár perc prime alatt.Így elnézve szerintem rendben volt a korábbi pasztázásom is:
De ezen a képen jól látszik, hogy a procihűtőm kicsit sérült (így vettem). Amennyire meg tudtam nézni, a sérülések inkább befelé néznek, tehát nem képeznek léghézagot. Ennek ellenére lehet ez a probléma? Ha igen, ezt valakivel fel lehet políroztatni, vagy ilyenkor kuka?
A korábban említett dőlés pedig szintén a hűtőben van, nem a rögzítésben, ezen a képen nagyjából látszik:
-
-
Donnhel
csendes tag
Én MSI 970 GAMING-et használok 8320 Black hez nem panaszkodom hasonló árkategória (nálam a hang , kinézet is dobott a latba) mint a ASUS M5A97 EVO R2.0 de az ASUS sokak szerint jobb vétel.
-
-
Leon77
őstag
Nem gyári hűtőm van, azt már lecseréltem rég. Esetleg milyen lapot javasoltok ez alá a proci alá? persze valami emberi áron, mert ez sem volt túl olcsó.... a másik, hogy, ha ezzel a hibával visszaviszem (kb 3 hónapos a lap) van esélyem, hogy visszaadják a pénzt, vagy adjam el a neten és vegyek másikat?
-
-
Leon77
őstag
Sziasztok!
Először is előre elnézést kérek, ha valami nagyon triviális a megoldás a problémámra. (tehát sík hülye vagyok hozzá)
A következő A bajom:
Adott egy 8320 black. Egy asus m5a97 le ver2.0 lap a legfrissebb bios-al. vga: nitro r9 380
az alap probléma az volt, hogy cod aw multiban optimum beállításoknál 90-100 fps-ekell is óriási lagjaim voltak így majdnem low-ra kellett butítanom a grafikát, hogy a játékmenet sima legyen.
Aztán gondoltam, hogy picit húzok a procin.
És itt jön az a hibajelenség, amit nem értek. Először próbáltam csak a gyári tunningot ami 3,5 ghz-ről 3,8-ra húzza. Majd teszt. stressz teszt cpuid-val és aida 46-el meg olykor prime 95-el. Elindul a teszt. minden oké, majd kb egy perc múlva a cpu szorzója leesik 7-re és ott is marad, vagy 15 másodpercig. (1,4 ghz)
Kipróbáltam sok, mások által használt beállítást a húzáshoz, de mindig ugyen az eredmény. ha nyomok egy default bios-t akkor alap 3,5 ghz-n jó, de sehogy máshogy.
Update: default-on sem jó, csak sokkal ritkábban csinálja.
még a lap gyári tuningjával sem. a proci meg sem közelíti az 50 fokot, a lap meg olyan 33 körül mozog. Mintha valami védelmi mechanizmus lépne életbe.
Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
-
pipo112
őstag
Azért én kíváncsi vagyok ugyan milyen lapok lesznek az elsők között ,felszereltsg elsősorban +dizán is várom már mikor mutatják be őket.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Hát igen, a Brocken2 nem egy régi hűtő annyira, talán lesz hozzá..
Mondjuk az intel féle szimmetrikus lyukkiosztás el kell ismerni hogy jobb, erre az AMD féle (nagyon becsülendő módon ezer évre vissza kompatibilis) megoldásra csomó toronyhűtő csak 2 irányba felszerelhető, és a legrosszabb ha ez pl. csak le vagy felfelé, vásárlás után szembesülni vele kellemetlen tud lenni.
-
belaazallat
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
"Azt remélem hogy a foglalatváltás ellenére a hűtőrögzités marad a régi, mert nincs kedvem lecserélni a most vett Brocken2-t ha esetleg upgradelni támad kedvem."
Vagy ha változik a rögzítés, reménykedni lehet, hogy minimális pénzért megveheted a az új foglalatra a felfogatót.
-
Kroni1
veterán
Az AMD-t ismerve én nem nagyon bíznék abban, hogy itthon még idén karácsony előtt venni lehet majd a ZEN FX-eket, csúszás az szinte mindig volt az utóbbi CPU-knál is, szerintem most se lesz másképp.. És mivel nem is mi vagyunk az elsődleges piac az is lehet, hogy míg máshol már kapható lesz hozzánk csak kicsit később fognak beesni az első példányok. (lásd pl. Carizzo notebook-ok)
Azt remélem hogy a foglalatváltás ellenére a hűtőrögzités marad a régi, mert nincs kedvem lecserélni a most vett Brocken2-t ha esetleg upgradelni támad kedvem.
-
válasz
Omli85
üzenetére
Nálam is ez a terv, ezért is szeretem az AMD-t, hogy nem kell egyben mittomén 150k-ért gépet cserélni. Alaplap+DDR4+olcsó APU (és kompromisszum a játékokban pár hónapig, de jellemzően júniusig nem sok időm van rá amúgy sem), ősszel meg valami zen proci, ha van keret, akkor esetleg jobb deszka is, ennyi.

-
Omli85
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Jó hát nem is várom el, hogy 15K-s lappal szanaszét tuningolhassam a kockát
, ellenben ha az elején vesz az ember egy értelemseb lapot APU alá akkor az valszin jó lesz majd az új kockák alá is mert legalább a foglalat stimmel
. Jelenleg ugye vagy vettél AM3+-t vagy FM2-t egyikről a másikra csere kellet 
-
pipo112
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
igen én is úgy tudom az alaplapok hamarabb jönnek, az első zen magos Apuk pedig Április környékén várhatóak mi talán még jó lehet hogy tán az AMD szigorúbb lett az alaplap gyártókkal szemben és komolyabb lapokat kér a zen alá mint anno fx -ek alá (majd kiderül)
kíváncsi leszek majd a zen-es apukra mit fognak muzsikálni mert abból azér ki lehet majd szűrni mire lesz elég az fx-es zen széria , na meg arra is hogy mennyit szigorított az amd a hardver igényen a gyártókkal szemben .
amit tervezel jól hangzik és simán vállalható lenne de szerintem olyan komoly deszkát nem fognak Apu alá dobni ami simán kompromisszum mentesen menne az fx es zen alá , az nem érné meg nekik de lehet 45-5-60k között lesz már olyan isOmli85: azért a másik oldalon is ha tuning lapot akarsz meg normális teljesítményt azért ott is 10 12 fázis van táp ellátásra szvsz oda is kell kraft és azok a lapok is 30k+sak
-
Omli85
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Szia, csak 81xx szériát látom a támogatás procik között a listában.
ViZion: végül is egységesíti a foglalatot az AMD csak AM4-esz mindenre szóval simán jó lesz az később is talán
. 14nm-en talán nem lesznek olyan éhesek már ezek a jószágok, hogy extrém lapok kellenének hozzájuk. -
-
IRON STORM
őstag
Crosshair IV Formula lapomban menne az FX 8310 proci? 3029-es bios.
-
pipo112
őstag
karácsonyra meg kaphatod az AMD az utolsó negyed évben fogja piacra dobni a zen fx-eket nyilván a nagyobb bevétel miatt. Tavasszal jönnek az első zen-es apu-k mint az első fecske .
kérdés mennyire lesznek jók meg versenyképesek az intel-el szemben mert ha azok lesznek akkor az áruk is ott lesz max 5/10%-al olcsóbb mint a vetélytárs -
denko
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
mint vevő, eggyet kell hogy értsek veled, viszont ez nem ilyen egyszerü kereskedelemben, valószinőleg a beszerzés USD-ben történik legalább is az első, és az árak nem csak nálunk hanem máshol is megnöttek.
De mostmár kiváncsi voltam és utána nézek hogy EU ban mennyibe fájnak ezek

Illetve azt illik tudni hogy magyar piacon az árak attól függetlenül hogy a " magyar pénztárcának" dárágák, általában piaci árak alatt vannak, a sok áfacsalás miatt, egymást tapossák a kereskedők, de akkor sem fognak tudni leljebb menni mint aki "áfázik". Erre nagyon jó példa a mobiltelefon. Általában kiskerben jobb árakon lehet kapni mobilt mint eu-s nagyker beszerzőktől , de kifelé meg nem viszik öket, csak csavarokkal m.on ból, valjon miért

-
Omli85
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Azt azért elmondom ha azért lett valami 35K helyett 60K mert gyengült a forint
akkor mindennek úgy elszállt volna az ára, hogy győznénk pislogni...
Sanszos, hogy hiánycikk vagy fogyó készlet de akkor sem indokolja semmi az ilyen szintű áremelést egyik napról a másikra főleg egy kifutó termék esetében... de hát túlnyomó részben ez megy nálunk ilyen a magyar "kereskedelem".. tisztelet a kivételnek. -
pipo112
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
a us dodó 292 Huf középárfolyam szvsz nagyon sz@r a Forint az euro kevésbé számít az csak a deviza hiteleseknek jelent sz@rt . A Magyar piacot az usd befolyásolja jobban de nézz utána .
a tévedés jogát fent tartom és az eseteben

szerk: meg ilyenkor év elején mindig felfordulás van a boltokban az árakkal.
-
-
Omli85
őstag
Napot kollégák, így új év alkalmából ismerősöm jelezte szeretne valami gépet összerakni magának elkezdtem nézegetni az árakat és elég érdekes jelenségre lettem figyelmes.
A legtöbb boltból vagy eltűnt a 8320 és 8320E-is vagy ahol még van ott fel lett tolva az ára 50-60K környékére... Októberben még 35K volt 3 év garival boltból...
Most komolyan mi a fene folyik itt ?
-
norbi642
tag
Megjott az asus alaplap,mar ossze dobtam a gepet...az uj config:asus sabertooth fx990 r2.0 amd 9590 16gb ram... eleg jol hasit....😀😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Idle:30-32 fok
ebbe nem vagyok biztos, de hálistennek LP-s ramom van
, kör váltásnál úgytudom, hogy az normális illetve ahogy látom nem FX patch-es IBT, nézz meg 2 kör cinebench 2 kör realbench-et + 1 óra kemény játék (pl gta V, bf vagy amit akarsz), és ha nincs mikro laggok vagy hatalmas fps zuhanások és a hőfokok is ok, akkor stabilnak mondható

!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)