- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
sajnos igy van
gothedek 2core i3-mon 130fps-l fut 1920-ban es minden high-n van, ha sok egyseg jon be a kepbe, akkor leesik 80fps-re, neha 70-re
az meg siman jatszhato szinta regi 2.6GHz-s A64-men 55-60fps volt, jott a csata 20fps (se...) ugyanezzel a VGA-val
gyenge az FX IPC-je (is) ehhez, meg 4GHz-n is meg csak egy 2.5GHz-s intel vmivel er fel
vagy fordítva nézve egy ujan 18k-s BOX-s gyari hutos Pentium G4560 alap 3.5GHz-n olyan IPC-t tud per core 51W-s fogyi mellett, amire egy alapbol 2x annyiba kerulo FX 5GHz-n se kepes meg
es 5GHz-n az FX-re mar kulon 3 fazisu betapot kell behuzani Paks-rol () + kell vmi tizenezres isten huto is, meg egy rendesebb 990-s deszka sem art, ami megint dragabb hozza
nem vmi koltseghatekony az FX ebbol a szempontbol, mert az ardiffibol egy eggyel jobb VGA-t is lehet tolni akar a chipzillas konfigba, amivel az csak meg gyorsabb lesz
-
lee56
őstag
Ebben igazad van, de még így is egy FX-el van a jobb esélye, mivel tuningban a phenom a közelébe se ér, így 4.5GHz s afölött már jóval erősebb is egyszálon is.. Csak persze így egyéb költségek merülnek fel mint ( már ha ezek még nem adottak) megfelelő(bb) hűtés / alaplap / tápegység / házszellőzés stb.
-
-
lee56
őstag
Azért itt már talán nem lesz ilyen súlyos a helyzet, biztos lesznek fhos kategóriájú lapok most is, ezt nem lehet megúszni, a gyártók mohók.. Mondjuk egy dologgal lehet védekezni ellene, kis utánajárással vásárlás előtt..
És már nem lesz olyan kritikus fontosságú a VRM se, egyrészt nem kell neki fél paksot ellátnia, mint kb egyetlen FX-nél
másrészt Ryzennel alapórajelen és kevésszálon is lesz ezúttal teljesítmény, és talán nem kell majd 7 GHz-ig eljutni, hogy úgy érezd elértél valamit..
Egy kérdés : Károgáson kívül szoktál mást is írni ide a fórumra, csak mert nem nagyon láttam még mást tőled?!
-
rambustibi
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
Nezd, ha nem bench-elsz egesz nap es nem erdekel hogy hany FPS van a ajtekban, akkor az FX jo. Nekem volt FX-em, szerettem, hasznaltam rendben volt.
Az hogy a mocsok programozo inkabb ganyol mint dolgozik, az egesz mas kerdes.
Visszont igen, teljesitmenyben olyan i5 korul vannak. Ha minden igaz es olyan lesz a dx12 mint ahogyan be van harangozva akkor lesz ott is elorelepes.
Igazabol abban a korszakban lesz igaza @rambusTibi-nek mert mar nem fog annyira a processzor szamitani, mar nem lesz annyi processzor limit. Remelem rendben lesz minden vele.... -
pipo112
őstag
Szép meg jó amit leírsz de az fx akkor is jó választás és a dx12 is ezt mutatja csak megkésve szerencsétlen AMD-nek de ha ez az apu forradalom hamarabb jön biztos vagyok benne hogy most nem lenne ekkora előnye az Intelnek
Amúgy meg a gtaV gyí7-et is képes begyűrni szvsz akkor sz@r az Intel nem
-
Whysperer
addikt
-
Max. Te ismersz csak 5 típust.
Teljesség igénye nélkül, kizárólag 990-es csipszettel:Asus:
Crosshair V Formula / Z
Sabertooth 990FX
M5A99FX PRO
M5A99X EVOGagyibite:
GA-990FXA-UD7
GA-990FXA-UD5
GA-990FXA-UD3ASSrock:
990FX Extreme6
990FX Extreme4MSI:
990FXA-GD80
990FXA-GD65Nem mind OC bajnok, de bőven a használható kategóriában vannak és azért 970-es borzalommal is van néhány egész használható lap.
-
MiklosSaS
nagyúr
Meg kell erteni egy dolgot mindenkinek. 2012-ben amikor a csucs VGA az a 7970 vagy a GTX 680 volt, ott meg lehetett alternativa az FX. De a mai kartyaknal nem...el fog indulni, menni fog nem lesz gond csak nagy lesz a processzor limit...es akor ertelmet veszti a VGA-ba valo befektetes.
Ne ertsen felre senki, nem vagyok FX ellenes....szeretem az FX-eket....de van olyan helyzet amikor mar nem alternativa.
-
Whysperer
addikt
Én meg úgy vagyok vele. AMD p90-es votl az első gépem aztá njöttek a király celeronok 366-ról 55-en aztán jött az 1000-es cerka 1200-n aztán jötte az athlon 64-em . aztán az e7300-a, 2.66-ról 3,66-n és most a fx8120-m 4,2-n, ha ilyen ugrabugra mellett nekem valaki azt állítja ,hogy Ő szerinte behozhatatlan akkor vagy Jövőbe látó ... vagy ..... ... Első esetbe ha AMD párti miért nem segít rajtuk, ha meg második esetet inkább nem vesézem ki! 8)
-
Hegyirabló
veterán
Egy Cooler Master Hyper 212 EVO-t vettem rá, de annak is lecseréltem a ventillátorát Coolink SWiF2-120P-re. Ződ színű, asszem több lapátja van, mint az átlagos ventiknek. Netezés, böngészés, Viber, stb. alap funkciók mellett nem megy 30C fölé 22C-os szobában. De szerintem Batman Arkham Origins alatt sem ment 45C fölé, de talán még annyi sem.
Szerk: Ja, meg van egy rakat 12cm venti benne, egy fúj hátra, egy felfelé, egy fúj befelé, rá a merevlemezekre, meg egy az oldalán (ez is befelé fúj, rá a VGA-ra és a procira) és alsótápos.
-
Whysperer
addikt
Azért az úgy elég beteg,hogy directx11-be a belsős tesztekbe a 390x verte picivel a 980 gtx-t most meg ezen a grafikonon a 290x 15 ezret mantlbe, 17 ezret directx 12-be és a gtx 980 meg 13 ezret...... Erre azért kíváncsi leszek.
Arról nem is beszélve,hogy tudjuk mért nem ajánlott erősebb VGA az Fx-.hez CPU és,ha ezek után meg berakhatok mellé majd egyet azért az eléggé barátságos lesz. persze nem i7 szint ,de Én örülnék mint majom a farkának ,hogy betolok egy 280x 4gb-t vagy egy 290x vagy egy 380x a mostanim mellé és nem kell ful configot cserélnem de úgy megdobja az FPS-t int a huzat.
-
csak ugy érdeklödök mert jott egy ajánlat amugy nem tudom vegyes érzelmeket táplálok a vizhütés miatt
ITB vel felszököt 80 fokra aproci koksz hajtásona vízel AID 64 / Dying Light. allat 47-55 fok ... ugy h erősen goldokozom hogy szakszerüen fejezem ki magam a játékos viznek sok hátránya is van
ugy h én csak azután érdeklödök h meg éri e a cserét nem vagyok léghütésben tapasztalt sem vizben de ugye itt míg át adja vizneka höt a cpu blok utána mire aradiátor leveszi és hát nyáron ajó isten tudja mien meleg lesz!
-
MiklosSaS
nagyúr
Abit K8V Pro, VIA chipset, skt 754
Eltalaltam? En az NForce-os lapokat jobban szerettem. En egy ilyenben egy Athlon64 2800+ (NewCastle) -at 2.6 GHz-en jarattam, stabilan.+
Ha jol emlekszem a chipset az KT-800 volt....
-
ViZion
félisten
Ha olvastad: "Az előző processzoromnál nem csinált ilyet, főleg a BF3 nem." meg a proci kihasználtságból gyanítható, hogy ott van a liba elesve. Nincs beállítva, throttlingol, mikro lagot okoz(hat). Ha a proci be van lőve rendesen, akkor lehet agyalni, hogy a régi procival nem akadt, akkor a jól belőtt újabbal miért akad még mindig. 7790 nem olyan szar, azt sem írta, h mekkora felbontáson és milyen beállításon játszik. Gondolom proci cserével nem tolta ultrára... Jogos, ezt megkérdezhettem volna
-
=HG=
addikt
+1 Azért én inkább ezt venném, ha nagyobb tuning kell..
-
-
Habugi
addikt
Most ezt minek kellett ide?
Az a koros proci egy serverprocesszor volt, láttál itt valakitől Opteron mérési eredményt?
Én egyet sem.."Ha másképp tálalja a dolgot talán még többen jelentkeznek át a túloldalra."
Az tuti, rohantam volna serverprocesszort venni mert hirtelen kevés lett volna CB-ben a 30K-s procimtól az, amit az Intel 70-90K-ért ad Desktop szinten.
Eleve ez a "Jöttek itt a szuper CB eredmények" ..., jáááj, most minek csinálod meg azokat, akik amúgy teljesen okkal örültek azoknak az igenis JÓ CB eredményeknek?Na mindegy..
-
norbert1998
nagyúr
-
czundermák
aktív tag
Egyáltalán nem erről van szó, mint irtam vissza lett téve 1,368-ra, magyarán magasról teszek rá mit irkál. A kérdésem arra irányult, hogy mi okozhatja a bakit benne, hogy állandó jelleggel a második kör után száll el.
Mivel FX-ről van szó, és itt elég sokan hajtják az IBT-t ezért itt tettem fel a kérdésem.Az offra reagálva, nem tisztem eldönteni mire lett termetve a proci, lassan egy éve hajtom, néha azért ránézek a hőfokokra, azt máshogy nem tudom igazán kimérni mint ezekkel a programokkal. Ki van ez a proci használva, játékra jó, videót nézni jó, dolgozni nem dolgozok rajta, szóval a szempontok amiért nekem szükségem volt rá máris teljesültek.
Amíg egy 4770k 4-8 FPS-el hoz többet FHD-ban ugyan azon videokártya mellett, mint az FX, addig nem fogok 40 ezer forinttal többet kiadni ezért a 4-8 FPS-ért. Eddig tökéletesen meg voltam vele elégedve. Azt, hogy a teljesítményét milyen uton módon éri el, megint felesleges megvitatni. Amire kell arra megfelelt? Meg. Elérhető épeszű keretek közt egy kis teljesítménynövekedés? Persze. Akkor minek ezen lovagolni? Mindenki úgy hajtja ahogy szeretné, aki pedig használja, valószínűleg azért teszi, mert elegendő neki amit nyujt, 8 kihasznált szállal vagy nélküle. -
Balathruin
veterán
Rá van kényszerülve? Hát ha nem játszol és ki van használva a 8 mag teljesen, akkor szépen behúz az i5-nek, a hat magosnak viszont kell a tuning, mert csak akkor éri utol. Tuning alap esetben azért kell, mert majdnem mindenki játszani akar, ott meg még mindig siralmas a sok mag kihasználása, egy két szálra/magra terhelődik a sok számítás és az FX nem arra van.
-
Habugi
addikt
Unalmas vagy sem ez az igazság, akiket pedig "használóknak" nevezel (
), azok a mobiljukon 2perc alatt tudnak softvert/OS-t frissíteni, de amint belépnek egy alaplap BIOS-ába elvesznek.
Ehhez semmi köze az AMD-nek, ezért is van az, amíg Te felhasználóknak jellemzed/dícséred őket, addig speciel én korántsem..
-
pipo112
őstag
Szerintem ne találgasunk mi lesz jelenleg ez a helyzet az tény.
Majd ha kijön a zen akkor lehet vonni konzekvenciát melyik mit tud nyilván a kékek is dobnak ki ujjakat addigra és úgy is azokkal lesz összemérve .akkor majd lehet fikázni vagy dicsérni ,de ez még far far in the feature! -
inspiroyhome
senior tag
Ez sem olyan rossz, a BIOS tetszik benne a legjobban, nagyon retro.
Vizion: mindkettő 2200-n van.
De már hagyom, inkább megy vissza alapórajelre meg 1.200-ra adok még egy kis pluszt, aztán meglátjuk. Majd ha lesz hozzá normális hűtésem, akkor nem fogom sajnálni, de most azért a +300mhz-ért kár szórakoznom.
-
Gabrikovics
aktív tag
-
-
12cantona
csendes tag
Ugye azzal nem okozok problémát valamelyik alkatrésznek, ha AMD VISION Engine Control Centerben leveszem a max órajelet 2,5GHz-re? Amúgy igen, ezen már én is gondolkodtam.
De 2 és fél éve azzal érveltek az FX mellett az i3 helyett, hogy később az FX a 4 szál miatt sokkal jobb lesz. Alaplapra azt mondták, hogy fapados, de működnie kell rendesen gyárilag. Hát valamiért mégse működik.
-
ViZion
félisten
De rajta van, h BE, akkor mi a gond? Ha nem akarja piszkálni, vegyen nem K intelt, ennyi. Utólag meg ezen keseregni felesleges, nem ördöngősség a beállítás, ill. vannak erre szakik. Elviszi, beállítják neki kis pénzért, boldogság.
frescho: igazad van.
A topik elejétől "fikázom" az AMD-t a lapkínálat -illetve nemkínálat miatt (sőt tavasszal majdnem intel lett, mert nincs ITX deszka, de végül maradt az ATX), valamint, h hagyták, h vacak lapok megjelenjenek. Másrészt folyamatosan ostorozom őket az elbaszott defaultok miatt, de ez van, sajna leszarják, mert APU a menő most...
Gyári kúler már rég nem téma, Phenom időkben is többnyire azt mondtuk, h inkább NE adjanak semmit, óvjuk a környezetet, ne termeljék a szemetet. De szerintem valamikor 10 éve vett az AMD ezekből több vagonnal
, adják mindenhova, pedig szar...
De nem tudunk mit tenni, jöttek az új FX-ek, ismét elbuherált beállításokkal. Vicces, h régebben AM1/AM2 gépeket is raktam össze (mára sajnos ebben a katagóriában is inkább penyát kell adni, ócóbb.), ott semmi flikk-flakk nem volt. Egyberak, telepít, boldog. FX sztem csak valami mostohagyerek volt nekik, rohadtul APU-ra koncentrálnak, ez meg meg is látszik. De nem tudunk mit tenni, és fenntartom a véleményem, h aki nem havonta cserél procit (bocs Miklósassss
), az bizony előtte topikot búj, teszteket olvas, etc. Vagy ha ennyire nem pénz a 20-50 k amit kifizet a CPU-ra, akkor megintcsak nem kell sirdogálni, cserélni kell.
-
ViZion
félisten
OK, elhiszem, h ez kicsit probléma. DE! Egyrészt ez AMD sara, h auto értékek szarok, és nem javítja, nem javítják bios szinten, amikor VGA-kat adnak ki ugyan ezen gyártók mindenféle saját PCB-vel, beállítással a ref.-hez képest. Másrészt Intel K procinál sem sírnak, h állítgatni kell, ez kérem ott van nagy betűkkel, h Black Edition, ami világ életben egyet jelentett a tuninggal, a biosban kotorással. Nem hiszem el, h valaki megvesz egy procit és nem olvas utána mielőtt vásárol.
rovtiv2: feszt vedd LEJJEBB. És a biosról tölts fel képeket. thx.
-
GeronimoTama
tag
Én is pontosan így jártam, 3 napi kín szenvedés után jó lett, igaz 4.4Ghz-en állt meg a dolog de ha már bele kellett piszkálni miért is ne?
(Ha kitudom várni a 3 év garancia végét akkor jöhet a gyíí 7, persze csak ha addig nem drukkolnak elő a pirosak valami ütőképes cuccal.)
Egyébként pár fx-es gépet raktam már össze és egyiknél sem volt probléma, bios default-al repesztenek minden gond nélkül.
-
Habi10
tag
Én pont úgy jártam ahogy leirtad,nem voltam túl jártas a amd dolgokban mindig is inteles voltam csak most az ár miatt döntöttem kipróbálom az amd-t és azt reméltem megveszem veszek hozzá egy közép kategóriás lapot és majd használom minden állitgatás és piszkálás nélkül de a nagy ló...t ez bonyolultabb mint gondoltam
Most viszont letiltottam a 8 magból 2 tőt és mégis van valami gebasz,teszek fel képet azt a leesést valyon mi okozhatta???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest