Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Johni5
üzenetére
Erre én is gondoltam de a rev1-es lapban az istenért nem akart sehogy se működni ha a 8320E volt a lapban.
Mindegy volt, hogy 1333, 1600 adok feszt nem adok feszt... visszaraktuk a 960T-t és simán ment hiba nélkül.
Természetesen proci cserénél bios reset újrakonfig stb minden alkalommal megvolt, szóval még félrekalibrált beállítás se lehetett a ludas.
Szóval én elkönyveltem az a deszka cpu support list ide bios frissítés oda nem eszi meg a 8320E-t sehogy se :S.. -
mackosajt
addikt
-
mackosajt
addikt
Megjott a sabertooth.
Reszkessetek golden csippes tulajok és ex tulajok!
Aztán nehogy ne birjak felétek menni tempóban.

-
-
Omli85
őstag
A rev 1.0 lap is támogatja papíron bios frissítéssel a 8320E-t gyakorlatban még is eldobálja magát vele a rendszer mint ahogy írtam is. Másik lapban mindenféle memóriával hibátlanul működik a 8320E.
Így én ezt betudtam a lap hibájának túl, sokban nem különbözik a rev2-sem a rev1-től lehet nem szeret valami ez a lap az E-s szériában.Spenike (#63077) :
Gyártói oldal szerint nem támogatja a 6300-at a GA-880GM-D2H egyik rev verziója sem.
Érdemes aprón is körbenézni amúgy elég jó áron szoktak lenni még garis 970-es lapok. Ha nem feltétlen játszik az új bolti megoldás az árazás miatt ami kicsit elszállt ebben a szegmensben sajnos
. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SetCHOO.
üzenetére
A lappal szerintem nem lenne gond, a hő már mellékes, főként a fesz maitt.
Mondjuk ha nem kell IBT stabillá tenni, csak a teszt lefusson, akkor bőven jó. Nekem a Seidon 1,456V körülig jó, 5GHz-n IBT alatt is, utána már kezd elfogyni.
@Omli85: A Seidon még bírja, jó fesszel. Következő lépcső 1,486V, ott is jó még, bár az már feszegeti az ingerküszöbömet, 80 fokos socket hőmérésklettel.. Ha 1,45-1,5V között be tudja lőni, akkor a H110 (280-as radival) elbírja még szerintem.
-
SetCHOO.
aktív tag
Ez már jó, ha a lapommal elérhető lenne.
Azt is nézem, hogy a jelenlegi vason elméletben +11% pluszt hozna a 4,5 Ghz-hez képest ez a beruházás 40k-ért. De ha egyszer kipróbálom a 7970 CF-et, akkor már a kocka elég lehet, gondolom.
-
Omli85
őstag
válasz
SetCHOO.
üzenetére
Pudning próbája az evés
figyelni kell a hőmérsékleteket, bár szerintem 5GHz környéke IBT-vel tesztelve sok a kompakt vizeknek, ott még az épített is izzad már rendesen
. Próbaképp első körben csak standard IBT-t engedj rá sabil e illetve mennyire melegszik, ha nem szálnak el a hőfokok akkor jöhet a high aztán ah azt is bírja mehet a very high 
-
Omli85
őstag
Szia,
Ha az alaplap rev1-es akkor cserélned kell sajnos nincs más opció. Ismerősöm pont így járt bios frissítés alapból kellet a 8320E-hez ezután viszont tök mindegy mit csináltunk 1333 illetve 1600-as ramokkal is teszteltük. Random eldobálta magát a rendszer, majd win újratelepítésnél jött a meglepi random hibaüzenetekkel elszállt a telepítő... jó pár óra szívás után kiderült abban a lapban nem fog működni a 8320E :/. Egy másik lapban ugyanazokkal az alkatrészekkel simán hibamentesen működik minden. Az alaplap amúgy működik, előtte egy 960T volt benne 1333-as ramokkal és azzal nem volt gond.
-
SetCHOO.
aktív tag
Hali!
Játszok a gondolattal, hogy egy játék vízzel megnézném a kocka végét. Jelenleg 4,5 Ghz 24/7-ben. Elérhető lenne a 5Ghz 24/7-re? Mik a tapasztalatok? A tápommal ne foglakozzunk, tisztában vagyok vele.
Játékosvíz: CORSAIR Hydro Series H110i GT -
luy79
csendes tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Köszönöm,
1.5 voltos.

-
-
luy79
csendes tag
Sziasztok,
Találkoztatok, olyan dologgal, hogy az alaplap nem kezeli le az 1333-asnál gyorsabb ramokat?
Konkrétan, hogy AM3-ról váltottam, AM3+-ra.
Erről az alaplapról GA-MA770T-UD3P amiben gond nélkül ment 4x4 gb 1833 os ram egy phenom II 965 el.
Az új alaplap pedig gigabyte ga-970a-ds3p, először a phenom belekerült, és jelentkeztek a problémák, amit még egy memória sebesség visszavételével korrigálni tudtam, utána vettem egy fx 8320E-t aminél ez már nem segített, mindig fagyott, de volt két darab kingmax 1333-as ram, azzal gond nélkül fut, csak nem 16 giga hanem 8.
Majd gondoltam veszek 2 db 8-as ramot 1600-ast, és azzal sem működött, vissza a 2x4gb 1333-as gond nélkül fut.
Ha a táp a kérdés akkor FSP HYPER 500-as. -
Spenike
tag
Hali
Abban kérném a segítségeteket hogy a jelenlegi konfigom :
Gigabyte GA-880GM-D2H, AMD ATHLON II X3 455, Kingston DDR3 1600MHz HyperX 2x4GB Kit XPM, Sapphire HD 7850 1gb oc...
Szeretném lecserélni az alaplapot + a procit.
Procinak AMD FX-6300-t néztem ki amit max 4Ghz szeretnék járatni, ehhez kellene nekem 1 jó kis alaplap persze nem a legdrágább ,) -
ReFleXx
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Köszi, meg is lett mi volt. Az SSD progija (samsung magic vagymi) atrakta a power plant high-ra emiatt futott maxon a proci.
-
Bossp
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Ez már simán belefér IBT alatt!

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
hát azért ezek nem szokványos feszültségek
még jó hogy 700w ot evett... 
-
rambustibi
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Firestrike high performance
cpu 1.57-1.6V-on (pontosan nem emlékszem) cca: 5.36Ghz?
VGA 1.236V-on gpu core/gpu mem: 1476Mhz/1951Mhz
Mindegyik "ócézve"
-
Bossp
addikt
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Ha az én tápom bírja (FX:4,7GHz + HD7970), akkor a tiéd tuti elegendő!

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Akkor az egészséges keretek között maradtam elvileg... 85+ os tápnál akkor ez olyan 550w leadottat jelent... furmark +ibt-t futattam, 970 nincs oc-zva, gyári beállításokon ment...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
(#63067): 600W-ot tud leadni.
-
Jakuskacsa
senior tag
Köszi, a legtöbb ami volt az 614w... most már csak a kérdés, hogy most a 600w teljesítmény a tápon az azt jelenti, hogy ennyit bír leadni, vagy hogy max ennyit kéne neki fölvenni? Nálam 600w os a táp.. de ha nem kínzom, mint most, akkor szerintem bőven elég... hisz játék alatt mint írtam 450 nél megállt a fölvett áram...
-
Bossp
addikt
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Furmark + Ibt!

-
Jakuskacsa
senior tag
Tibi.. mivel mértétek azt az értéket, mármint milyen programot futattatok a gépen, hogy minden le legyen terhelve, én bármilyen játékot próbálok, bármilyen tesztprogramot, én még 450w nál többet nem láttamfölvenni a gépemet (8320@ 1,416v 4,5Ghz + gigabyre 970 g1 gaming)... fogyasztás mérővel mértem... kellene egy cpu tesztet és egy vga tesztet egyszerre indítanom? De melyik kettőt?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
-
rambustibi
őstag
Halkan írom, hogy az oc 9590+titan x, bench alatt mért maximális fogyasztásom (konnektorból, kijelző nincs benne) 710-720W volt. Nem szabad kis teljesítményű tápegységet venni...
-
Bossp
addikt
IBT -alatt itt is megvan a 410 Watt pedig még nicns terhelve a 7970 Villám!
Ha azt is jól meghúzom kell a 700 as FSP Aurumn Gold. Bár azt ne felejtsük el ez a külső fogyasztás, az megint mást amit a táp le tud adni. Szerintem ezt tűntetik fel a gyártok a tápon pl nálam csak a 12 Voltos ág 672 Watt. De leeht hülyeségeket írok! -
válasz
aginor
üzenetére
nálam 280 4,3 ghzen alapfesz 1,3v 4db winyo sw bf alatt 430-450w a fogyi az én tápom is kevés ... nem ibt alatt nem 3dmark alatt hanem sw battlefront alatt.
4.5 kikapcsolt a gépem nem bírta a 480-500w fogyit ... ugye ez max 400 ad az 500 as chieftek.
Minden konnektorból mérve fogyi mérővel.
-
teratti
senior tag
Láttam fentebb a képeket....nem tudom jól csináltam-e a "tuningot", nem vagyok tudora az ilyesféléknek csak próbálkoztam. Milyen képet illesszek be amin láthatóak az értékek és kiderülhetnek a hibák?

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kroni1
üzenetére
Hát, nem feltétlen felesleges..
Nekem Silent Pro M2 850 van, az előző 8320 procimmal 4600-on, 970-nel, ki tudtam hozni 600-650W-t konnektorból.
Most ugye, Hablaty Edition Proci, ~5GHz, plusz bele került a 390 ami ~300-320W, így szerintem simán megvan már a 700W konnektorból.
Persze, ez tesztekkel érhető el max, de akkor is fogyaszthat ennyit, ha muszáj neki.
-
teratti
senior tag
válasz
Kroni1
üzenetére
Úgy indult CF-et csinálok a FX8320-as mellé ami 4,5GHz-en ketyeg de végül nem lett belőle semmi. De hamarabb beszereztem egy FSP Aurum-ot amely nem kevés, 1200W-os kis játékszer de pillantnyilag szerintem 350W-nál nem nagyon fogyaszt többet a gép tehát a kihasználtsága talán 25-30%.
Mindegy megtartom, mert amennyiért vettem azt a pénzt úgyis bele kellene raknom egy 600W körüli minőségi tápba. -
Kroni1
veterán
Egyetértek, hogy legyen benne némi tartalék, de feleslegesnek érzem egykártyás rendszerekhez a 700W-os tápot is, persze tuningtól függően még indokolt is lehet, de ez már extrém eset kell hogy legyen.
Azt is tudni kell, hogy a tápegységek 80%-os terhelés felett dogoznak a legjobb hatásfokkal, ez alatt exponenciálisan csökken a hatásfokuk, ezért nem árt tudni, mennyit eszik maxon a gép és ahhoz megfelelő tápot választani. Ha a falból max terhelésen kivesz a gép 400W-ot akkor a 700W tápegység még itt is alig 50%-os terhelés felett dolgozik.
A másik, hogy az említett Seasonic 430W tápegység jó minőségű, 30k körüli cucc. Ez sokkal jobban és stabilabban terhelhető, mint egy 600W-os átlagos árkategóriájú táp, sőt! A tesztek szerint az ilyen minőségi tápok a 430W-hoz képest jóval magasabb akár 500-550W-os terhelést is stabilan ki tudnak szolgálni. Az alsóbb házban ez inkább kevesebb szokott lenni. Szóval én is amondó vagyok, hogy kell a jó és fogyihoz megfelelő táp, de ez nem feltétlen a minél magasabb W-ot jelenti. Inkább vennék 30-ért egy 430W-os Seasonicot, mint 15-ért egy 600W-os valamit.. A VGA-khoz meg pont az olcsóbb szarok miatt irják, hogy minimum 500W kell hozzá, mert azok jó ha 500W helyett 350-400W-ot ki birnak szolgálni.
Az én gépem falból kivett fogyija egy 4.4GHz-en 1.35V-on hajtott FX-8320-assal és HD7850el a következőképpen alakul:
Idle: 65W
Max Load: (CPU+VGA) 300WMindezt egy 450W-os 80+Gold Corsair CS450M-el látom el, és terhelés alatt még csak nem is hangosodik, simán viszi.
-
aginor
veterán
válasz
Joe-Soft
üzenetére
Értem amit mondasz, csak nem értek vele egyet. Persze, ha erősebb a táp, mint kellene az sosem baj, ezt én is aláírom.
A linkelt képen egy 7970 van egy 9590-el, ami páros 390W-ot fogyaszt. Ha számolunk kicsit, 9590 220w - 8320 125W + 7970 250W - 270X 180W = 80 + 70W, tehát összesen papíron 150W-al fogyaszt a konfigom kevesebbet, de ha csak a 9590 többletfogyasztását vesszük, akkor is 310W-ot kapunk, ami a tápom kb. 85%-os terhelése, ami majhogynem ideálisnak számít. Hozzáteszem, hogy ez a gép csúcsfogyasztása, amit valós körülmények között nagyon ritkán ér el, mert valamilyen limit előfordul. Szoktam figyelni és a tápból lényegében hideg levegő jön, miközben hangját nem hallani, nem utal semmi arra, hogy szenvedne. És akkor abba még bele sem mentünk, hogy a 8320 1.27V-on nem 125W-ot kajál szerintem.
A 270X-hez valóban lehet 500W az ajánlott, de ez nem a tényleg minőségi tápokra vonatkozik, hanem arra, hogy a mercury meg codegány tápokból kell ekkora.ViZion: nyilván nem azonos körülmények között értendő, hanem a gyári órajeleke, a gyári feszekkel, gondolok. Szerintem nem normális ha egy processzor 220W-ot eszik, de ez csak az én fixációm. FlameON:A másik"baj" az velük, hogy az árukból kapok egy hasonló teljesítményú I7-et is, harmad akkora fogyasztással. FlameOFF
-
válasz
aginor
üzenetére
Mert mi a bajod a fogyasztásukkal? TDP limit van kitolva, semmivel nem kér többet azonos feszen, mint a 8350... sőt.

Igen, ha OC is van, akkor az a táp néhol már határeset lesz. VGA is 120-150 W, meg a procit is cibálod... ha jót nézek, az áganként 180 W max, amit azért nem varázslat elérni.
-
Joe-Soft
tag
válasz
aginor
üzenetére
Szia.
Írok egy egyszerű példát, hogy rávilágítsak a dolog lényegére. Esetedben adott a 430W tápod. Amikor a rendszered nyúzod, a tápod szinte 100%-ban ki van hajtva. Nincs több tartalék benne, a rendszered hiába kívánna többet. Igy már a tápod nem tudja biztosítani a stabil feszültségeket sem. Ráadásul a tápod is ilyenkor már termeli a hőt. Viszont, ha rendes tápod van, mondjuk egy 6-700W az már vígan kiszolgálja, mivel rendelkezik kellő tartalékkal, amikor a rendszered étvágya megugrik.
És nagyon nem mindegy, hogy egy táp szenved a terhelés alatt, vagy nevetve kiszolgálja. Tapasztalatból írom ezeket. Nem mellesleg, a videókártyádhoz ajánlott minimum táp 500W. -
Tom5
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Nekem ugyanezt (adatlap) a konfigot anno a 7850-mellet a corsair VX 450-en teljesen hangtalanul vitte (tuning mellett), mikor bekerül a 280X akkor jött meg a hangja!
Furcsa volt mert kb 6 évig használtam sosem hallottam. (takarítva volt, nem volt dzsuvás, figyeltem erre) Szerintem ha terhelésnél nem hallod, hogy extrán felpörögne akkor semmi gond. -
-
aginor
veterán
Hát elég rendesen belém tettétek a frászt..

belaazallat: köszönöm!
Viszont a fogyasztással kapcsolatban nem érte egyet, ez egy 9590, ami hivatalosan 220W:

-
ReFleXx
addikt
az mitol van hogy a gep nem akarja visszavenni a max frekit, amikor kb semmi olyan nem fut ami indokolna es a proci usage is 1-2 max.
cnq be van kapcsolva, bekapcsoltam a c1 c6-ot is mert disable volt, semmi valtozas.
legutobb (mult heten amikor neztem) nem igy csinalta az tuti -
Bossp
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Valami ventit szabadíts rá azokra a bordákra 100 felett már sírnak azok a tekercsek

-
Joe-Soft
tag
válasz
aginor
üzenetére
A másik, ami még a tápoddal kapcsolatos.
Az a 430W nagyon karcsú a gépedhez.
Számolj utána.
Az FX8320 125W TDP alap órajelen.
A Sapphire R9 270X kártyád 180W TDP vel rendelkezik.
Ez alapból 300W+ az alaplapod, meghajtók hozzá jönnek.
De mivel te húzod a procidat, így máris 400W-nál jársz össz teljesítményben.
Így szegény tápegységed, hiába 80+-os szinte maxon dolgozik, amikor hajtod.
Nincs benne már annyi tartalék, hogy kiszolgálja a konfigod.
Persze ez csak az én meglátásom, véleményem
-
Joe-Soft
tag
válasz
aginor
üzenetére
Szia!
Ha csak szoftveres hiba akkor, nem gáz.
De ha valóban ekkora fesz van ott, akkor örülj, hogy eddig megúsztad baj nélkül.
Az alaplapon kb 12V fesznek kell lenni max. ha már e feletti feszültséhek vannak, pl 13-14V vagy a felett, akkor bizony az tápegység hibás. Ami idő kérdése és kinyírja az összes hardvered.. Aminek szeintem nem örülnél...
A legjobb, ha egy másik tápegységgel leteszteled a rendszered. -
aginor
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Ezt vajon hogyan lehet kideríteni?
A táp típusa elvileg megfelelő, persze attól még hibás lehet. -
Omli85
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
"Nézem a maghőt, az nem hazudik."
A maghő kalkulált érték, szóval ha valamivel akkor pont azzal nem számolunk, inkább a kupakra figyelünk biztos ami tuti. Amúgy nálam is vannak ekkora különbségek a mag és a kupak között pl IBT alatt 20+ fok eltérés van a maximum értékekben nem kell vele foglalkozni. A kupak ellenben nem oké ha be megy 70 fok fölé tartósan.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Ez a kijelentés eléggé érdekes, hogy "gépház oldala levéve, tehát semmi szellőzési probléma nincs". Nincs, mert ez maga a szellőzési probléma
Ezzel ugyanis megáll a forró levegő azokon a helyeken, ahonnan a ventilátorok nem tudják azt elszállítani. Lényegében kilövöd a turbulencia hatását az eltávolított oldallappal. -
aginor
veterán
Sziasztok!
Az MSI 970 Gaming lap mennyire lehet jó választás mérsékelt tuningal egy 8320 mellé? Kevésbé melegszik mint a Giga 970A-UD3P?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Ne izgulj segitünk. Először is telepits fel egy hw monitort, fenykepezd le terheles utan, h lassunk min-max ertekeket. Esetleg nezd mar meg h az am3 as lefogaton nincs e allitasi lehetőseg, h szorosabbra húzd a hűtőt a cpu-hoz ( nalam mar volt ilyen fajta copas).

A fenti kepen a közepső lefogatas pl olyan, h a fülön amit bepattintashoz hasznalsz van 3db allitasi pontod, h milyen szoros legyen... többet majd akkor, ha latunk hw monitort -
Nxn908xxx
őstag
Egy éve is írtam ide, ugyan ezt kaptam hogy pasztázd újra meg nem hiszem el, újra van pasztázva, 2 venti van még a procin lévő mellett, Asus m5a97 evo r2.0. Itt biztoa hogy szotver hiba mert az nem létezik hogy ezzel a hűtővel szinte alapórajelen is túlmelegzik. Nézem a maghőt, az nem hazudik.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Van egy fx8320 procim, rajta egy mugen 4 hűtő. 4.4Ghz-n járatom, nincs is vele semmi gond, csak az hogy elég érdekesen működnek a hőfokok nálam. IBT alatt mag: 55 kupak: 80. Ez úgy hogy gépház oldala levéve, tehát semmi szellőzési probléma nincs. El lenne kalibrálva valami gyárilag? 25 fokoa eltérés, ha 75 fokig engedném a kupakot ahogy sokan mondják akkor 4ghz-ig se tudnám húzni, mert ott is átlépi, csak a mag meg 45-50. -
Omli85
őstag
IBT-t én stabilitásra használom max, ha le fut 10 kör a beállítással stabilan akkor nem fogja eldobni magát h.264 kódolás közben sem (talán
).Ez nem meggajdult konkrétan halott windows szerint minden ok, gyakorlatban azt sem érzékeli hogy csatlakoztatva van hozzá a kábel se nem világítanak a ledek se semmi. Volt már azóta bios frissítve oda vissza illetve driver is volt frissítve oda vissza, win felismeri alapból is fel is tesz a drivert de semmire nem reagál.
Szóval szerintem döglött
. -
Bossp
addikt
válasz
Omli85
üzenetére
IBT eredményeit ne vedd mérvadónak. Azonos órajelen volt hogy 5 GF különbség is volt. Pedig csak leállítottam és újraindítottam. Nem zártam be semmit.
Cine jóval reálisabb értéket mutat, de ahogy nézem abban is azért gyengébb. (Nem lehet hogy szoftveres a Lan port gond)?
néha nálam is meggajdult. -
Omli85
őstag
Az tény, hogy az instabil fesz miatt lehetetlen egy szint felett a tuning... 89-90Gflops-ot hoz amúgy nálam is ha nem fut semmi a háttérben így is van 1-2Gflops eltérés a Saber javára plusz még ott van az a lehetőség is, hogy esetlegesen mehetnék feljebb egy normális lappal mert a hűtés talán még megbirkózna vele
.Mindenesetre a hétvégén egyik pillanatról a másikra meghalt a Killer alaplapi Lan-ja szóval küldöm vissza ismét gariztatni... :/ (Pedig a hétvégén pont, hogy nem is gyilkoltam a gépet..) ha ismét cserélik persze ez megint lesz majd szerintem 1.5-2 hónap... akkor megpróbálok valahogy megszabadulni tőle. Bár az is lehet, hogy visszadobják a garit mert látszik a ventitfelfogató csavar helye a vrm bordán...
-
Bossp
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
A hűtővel semmi gond. Szerintem elég szép eredmény tőle. Tapasztalataim szerint ha ekkora ugrás kellett a 4,8 hoz (0.7V+) akkor 1,6 ot kerne kb a 4,9, szerintem nincs az a leghuto ami ezt stabilna tartana szobahomersekleten. Marad 4,7-en Azt az 1,424-et 60 C alatt tartja barmi legyen. Az tokeletes. Nem kell a majdan zart hazban 80+... :p
Omli.
Enyit szamit a deszka. Assrockban 4,4 ig tudtam 3rtelmes hőfokon stabilizálni. 1,4 V ra volt belőve hw info 1,314 et mutatott és így is elérte a 70 fokot IBT very Highon. Valami nincs rendben ott szerintem fals adatokat kozvetit az a lap
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Játék víznek indult de aztán kicsit megszaladtak a dolgok
...
EK-Supremacy MX a kockára, EK-FC a vga-ra, DDC 18w, Phobya G-Changer 480 V.2, Zalman Reserator tartálynak, illetve van még egy idő hiányában véglegesen be nem épített Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 480mm radi is.
4.5GHz-n még elég jól elbír a kockával de fölötte a leírt feszdroppolós anomáliák miatt vannak érdekes jelenségek
.(#62943) Bossp: jól van elmész ám te a fenébe
most vagy ennyit számít a deszka vagy egy kurva jó kockát van.... vagy mindkettő
. Érdekes viszont, hogy 4.5-ön 91-92 Gflops 4.7-en viszont 90-91Gflops ellenben cb15-ben meg látható a gyorsulás, az ibt-nél valami szerintem nem kerek vagy fenetudja :/
Mindenesetre nagyon szép eredmény gratula
Be állhatsz a sorba a "golden csipszesek" közé
( Habugi, hackeeeee ) 
Azért közben rájöttem, ha nem fut minden hülyeség a háttérben akkor jobb eredményt dob a CB15 is
szóval azért nem fogja vissza a killer sem az fx-et, persze a feszdroppolás ettől még megvan szóval összességében azé sux

-
Pancsermeste
őstag
Ezzel a hűtővel biztosan nem lesz több - nem mintha rossz lenne az a Zalman-, de 1,5V / 4,8GHz felett már csúcs léghűtők kellenek. Talán, ha hűvösebb környezetben tesztelnéd, akkor lehetne még húzni rajta, de így is szép eredmény!

Viszont ennél ne engedd jobban melegedni. Egy-egy teszt erejéig még OK. Szerintem próbáld meg ezt a 4,8GHz-et finomítani, hátha mehet kicsit lejjebb a CPU fesz. Esetleg 4,7GHz-re behangolni, az is korrekt teljesítményt nyújt. -
Habugi
veterán
válasz
Joe-Soft
üzenetére
A VID látszik nem pedig a vcore.., amit barátunk a medvesajt hiányol az lejjebb van.
Élhettél volna a gyanúperrel hogy nem hiányol olyasmit ami az ember szemét kiszúrja..
Egyébként ha már HWInfo64-et használsz (ami egyébként dícséretes..
), felesleges munka/teszt közben ellőnöd a shotot, esetlegesen belekavarva az eredménybe, bőven elég amikor végzett, erre szolgál a Current/Min/Max/Avg oszlop, kiválóan látszik az Idle/terhelés közbeni hőmérséklet/vcore (+rengeteg más) érték/különbség.
Persze csak ha lejjebb görgeted..
-
mackosajt
addikt
válasz
Joe-Soft
üzenetére
Egy olyan kép sokkal többet mondani, ahol a feszültségek is látszanak.

Miután fiaimnak a hőn áhított drónt is megvettük, nejem szó nélkül elfogadta, hogy alaplapot cserélek (teszem hozzá, eddig is tudta, hogy akarok cserélni, csak ő olyan 20-25 közötti befektetésről tudott, viszont közben egy jó tizessel fentebb merészkedtem. Elvégre jön a karácsony, nekem is kell valami
)Ha minden jól megy, 2-3 napon belül jövök eredményekkel, addig max. csak ide-oda böfögök egy picit.

-
Habugi
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azért megvannak az előnyei is az LLC-s lapnak, az a 4950Mhz @ 1.456V-al IBT VH terhelésre stabilan az még mindig no comment..

Nem tudom hogyan csináltad, nekem az LLC nélküli lapban a 24/7-es 5Ghz-hez ennél jóval többet kért.., pedig bő két évig használtam így/finomhangoltam.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Valkűr
üzenetére
Az a proci 4950-et tud ilyen fesszel Very High LLC-vel IBT stabilan.
Sőt, ilyet is tud, de ezt nem futtattam végig, mert nem..
Itt már azért forrt, elég rendesen.Mondjuk azt tudni kell, hogy Hablatynál stabil volt tesztekkel 1,5V körül 5200-on, Nálam sehogy nem akar összejönni, valszeg az LLC miatt.
@Hablaty: Ja értem, a cart is lehet fokozni.. Okééé..

-
Habugi
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
Az egy ilyen kocka.., egyébként a látszat csal mert most/CPU-Z az Idle fesz látszik, jó kis LLC nélküli lap, terhelésre/BIOS-ban ha jól emlékszem 1.525V volt.
(#63003) hackeeeee:
Jobb lesz ha megszokod KékÖrdög, sokáig nem voltál az On-ban, az AIDA fénykorát éli, cirka két hónapja fogadtam meg hogy le nem írom többet hogy HWInfo64, elíg vót'..

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bestbuy játékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Blu ray írás és írási hiba
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak nem bírtam magammal... 

Mindegy megtartom, mert amennyiért vettem azt a pénzt úgyis bele kellene raknom egy 600W körüli minőségi tápba.

Furcsa volt mert kb 6 évig használtam sosem hallottam. (takarítva volt, nem volt dzsuvás, figyeltem erre) Szerintem ha terhelésnél nem hallod, hogy extrán felpörögne akkor semmi gond.

Mennyi Vcore-on csinálja ezt? nekem 4,6-on IBT vel ment 59 fokig. Esetleg pasztázd és tedd fel újra rendesen azt a hűtőt!