Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
shady1989
üzenetére
Peldaul ilyenek csak nem 2 x 8 hanem 2 x 4.
Pont olyanok mint amiket fentebb tanacsolt a kollega.
-
shady1989
tag
Sziasztok tudnátok valami alacsony profilú 1866mhz körüli ramot ajánlani Asus M599X Evo és egy FX8150-hez ?
-
MiklosSaS
nagyúr
Semmi tuning ma ?
-
Maotun
őstag
Üdv!
fx 9590 cpu.-m alapon hajt 60-80% on egy R9 290x vga.-t szintén alapon.
GPU monitor szerint:
Tomb Raider vga 100% on kihajtva
Bf4 vga 60-100%
Thief 10-100%-on van kihasználva, a grafikon szerint .
a játékok futnak szépen minimum fps 50 körül kivétel Bf4 ott néha leesik 37.-re
Játékok grafikai beállítása max részletesség, szűrés, 1080p.
A gpu kihasználtság ezek szerint játék függő??? -
lee56
őstag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Te ugyan gomba vagy, de ezzel te is bekerültél az állatkertbe, gratulálok.
Végülis szőrszálat hasogatni is tudni kell. 
-
-
benikeee
tag
Hali.
Olyan problémám lenne hogy újraindult magától a gép random. Fekete képernyő (nem kék halál) és utána indul újra és már többször is csinálta mai nap, ezelőtt még nem csinált ilyet.
Szerintetek mi lehet a baj? (én a tápra gyanakszom)
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Ha nem az fsb piszkáltad húzás gyanánt hanem a szorzót akkor sehol.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Phvhun
üzenetére
Max egy FX4xxx széria 95W tdp-vel 4+1 fázissal komolyabb tunigot ne várj max cpu szorzot tudod lökdösni meg a mag feszt., volt egy 880gma-usb3 lapom és még vrm hütője sem volt de kapott vga memoria dordákat ilyen öntapadósat és jó sok levegőt de a tuningot nem javaslom olyan lapon ahol nincs a vrm-nek bordálya.
-
válasz
Garsza
üzenetére
... ez ott van az összefoglalóban angolul, a tuning (alap szorzós, nem az extreme) szempontból lényegesebbek pedig magyarul is a linkeken. Valóban égetően fontos lehetett ide másolni.
Aki ott nem olvasta, az ebből majd jól tanul, heh...? 
Nem mellesleg akkor a hivatalos AMD_FX_Performance_Tuning_Guide -ból a 4. oldal lap alját is kopizhattad volna, ahol max 1,55 V áll. Ettől függetlenül extrém OC-nál átlépik, ahogy minden elvi max értéket is... de az nem a 24/7 használat.
-
Garsza
veterán
CPU NB VID: CPU Voltage Identification Digital – a register value that programs the motherboard voltage
regulator (VR) to a specific value. In short, the CPU NB VID determines the CPU NB Core Voltage level. In the
case of the AMD FX-8150BE CPU the default CPU NB VID is usually 1.100V. The Maximum CPU NB VID
value is 1.550V. NOTE: VID value may not always equal to the actual voltage level (see “Voltage
OFFSET”). VID value can be adjusted on the fly with the AMD OverDrive™ utility.CPU / CPU NB Voltage OFFSET: Most AMD “Scorpius” platform technology motherboards have a BIOS option
that allows Voltage adjustments beyond the CPU VID Voltage range. This voltage offset is added on top of the
VID value. Voltage offset could be negative or positive. Actual voltage level = CPU or CPU NB VID + OFFSET.
Example: VID 1.350V + 0.100V OFFSET = 1.450V actual voltage level.
One of the following options will be available in the BIOS menu (depending on motherboard model):
• “CPU Voltage” and “CPU NB Voltage” item that includes both VID and OFFSET values merged into one
voltage adjustment item (the range can go to over 2.0V)
• Separate items for CPU VID and CPU Voltage – here the “CPU Voltage” value starts from the VID
value and then adds Offset on top of the VID
• CPU and CPU NB “OFFSET” items that control the amount of Voltage offsetHelló az menyire menyire hiteles adat hogy a CPU/NB fesz 1.55V lehet vinni felfele? Annó valahol mintha azt olvastam volna hogy 1,4vfeljebb nem szabad menni.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Majd talan osszel, most sok a melo, meg gyujtom a zsetont nyaralasra (apropo, ha valakinek kell valami angliabol aug elejen megyek magyaro. fele, el tudok vinni par dolgot, ami elfer a csomi tartoban.
Aztan osszel meglatom h marad-e FX (2-3 eves tavlatban, jo esely van ra mert szeretem es kihajcsa
), ha igen akkor kap egy ROG lapot, meg memorian fejlesztek kicsit es osszel lehet ujra versenyezni 
Jatszok most, minden stock-on es elvezem

szerk. atalakitom munkageppe a kis dragat, ahol kell a sok mag, es mellette jatszok is vele persze.
Ha beutod a 10k Firestriket, akkor jovok azonnal (photoshoppolni er

-
-
Phvhun
őstag
Belemegy AM3 lapba (Asus M4A77T) AM3+ FX szériás proci?
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Na már megint elszabadult az állatkert.

Újabb bizonyíték, hogy egy weboldalon levő információk, akár egy aktuális termékről is, nem mindíg pontosak.. Illetve hogy ember tévedhet, aki az adatbázisért felel ott például, vagy akitől kapta az infót. Van ahol össz cache-t írnak, van ahol only-L3 van ahol kiírják ott egyértelmű, de van ahol csak odabiggyesztenek egy számot. De attól még maradjunk a realitások talaján; nem lesz 16MB-nál több cache FX-ben ezen a 32nm-es gyártástechnológián az tuti, hacsak át nem tervezik az egészet kompletten.

-
zsoleszka17
tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni felraktam a procim 3,9 GHz-ről 4,2 GHz-reFX4130 !
8gb ramom van 2x4gb 1333 mhz-es meddig bírja ez vagy hogy működik ? 300mhz et húztam a procin ez most bántsa a ramom? és hol tudom megnézni ezt hogy a ram órajel is emelkedett-e?
-
Garsza
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Jóaz aida is csak lehessen látni hogy ép hány megahercen jár a proci.
-
Habugi
addikt
válasz
watador600
üzenetére
Nagyon az elején van az a rész, szerintem bő 1óra játék után odaérsz.
-
Habugi
addikt
válasz
BlackPriest
üzenetére
LoL..

-
Habugi
addikt
válasz
watador600
üzenetére
A játéknak tuti nincs baja!

8230+280x szintén, a magam részéről Welcome in the Jungle pályarészre járok procit tesztelni.
(Amikor a susnyásban rohangálsz a vagonok között, mert büntet az "őrtorony"..)Ott nekem többnyire 70% fölött van a procihasználat, 50-55 fps felhúzva.
Ott nézd meg ha tudod, ha ott sincs normálisan megpörgetve a procid, akkor tényleg valami nem kerek. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
En jatszottam crysis 3-at 8350-el es 7970-el de nalam minden rendben volt.
-
watador600
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
Aidával szoktam nézni, az is jó?
Most próbáltam elsőnek ezt a játékot. Amikor nyílt terepen vagyok kb 20 fps, de mikor bemegyek, akkor tökre élvezhető.(#46252) miklosss2012
Szerintem nem, mert akkor úgy nézne ki ez a dolog, hogy előszőr menne a játék lagg nélkül, aztán meg laggolnék, nem? Ennek ellenére a legelején is laggolok. Többi játéknál nincs probléma. Főleg nem hő értékekkel. Mindig nézem a hőfokokat.
Vagy akkor lehet, hogy a játék hibás?
-
Dinter
addikt
Üdv!
Videókártyát váltottam, a régi sok potenciált hagyott a prociban, most fordult a kocka, proci forog 100%-on. Játék közben figyelmeztetett, hogy 65 °C-os a CPU. Ez soknak számít? A gyári hűtő van rajta.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
Vajon nem a VRM melegszik tul es akkor leveszi az orajelet ?
-
Garsza
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Monitorozd például Hwinfoval a CPU frekiét játék alatt fel e kapcsol maximális teljesítményre.
Müködött már rendesen ez a játék. Ezzel a configval? Ha igen azóta milyen változásokat eszközöltél? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
igen, egy probat meger.
-
Garsza
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Igen azt próbáld meg megint kipróbáltam és ugyan az a gond BF4 nél nekem még mindég.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
Windowsbol is?
-
Garsza
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Nekem volt hasonló gondom most BF4 vel. Játék közben nem kapcsoltak fel a magok csak 2900MHz re. Akkor kapcsoltak csak feljebb ha az Asus EPU -ban az energia gazdálkodást át tettem Autorol High Performancera. Nem tudom mi az oka eddig ezt nem csinálta soha.
-
watador600
senior tag
válasz
watador600
üzenetére
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
Probald meg a windows-bol kikapcsolni az energiagazdalkodast amig jatszol.
-
válasz
watador600
üzenetére
BIOS beállításaidról kellene kép, ill. IBT-vel terhelve mit művel a vas. Hűtő nem egy vaskos darab, ha OC is van.
-
watador600
senior tag
Játszik valaki Crysis 3-al? Esetleg FX-8350 + R9 280X VGA kombóval? Proci terhelésem nem megy sose 50% fölé... mi lehet a baj? VGA az izzad rendesen, de a proci nagyon nem, és szaggat is mint az állat.. proci nem megy 43 fok fölé. Esetleg valakinek ötlet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ViZion
üzenetére
Most alacsonyabb CPU-NB-vel még majd lehet megpróbálok játszadozni egy kicsit, akár a procifesszel is. Mondjuk már az LLC-t állítgatva bebizonyosodott, hogy a procinak kell az a fesz, amit kap.
Mondjuk már az is biztos, hogy az LLC a CPU-NB feszültségére is befolyással van, bár ez lehet, hogy egyértelmű volt.
-
-
válasz
BlackPriest
üzenetére
hehhheeee...

-
Habugi
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Engem is meglepett mocskosul..

Egy játéknak sem volt baja eddig, elindítom a WD-t és ennyi volt!
Megjegyzem amikor utoljára játszottam vele, még nem volt FSB/NB tunning, tudtam hogy nem kéne a nevezett résznél elhasalnia. Néztem mellette második kismonitoron a HWInfo 64-et, próbáltam lekövetni mit csinálhat ilyenkor a CPU amit nem bír a játék, de nem láttam semmit. Egyszerűen csak érzékeny azon a ponton az instabil NB tunningra. Hozzáteszem, máramennyiben instabilnak lehet nevezni valamit azért, mert egytucat játékból egy nem csipázza és az összes létező stresszteszt is simán lefut rajta...WatchDogs, ennyi!

Minek ide Vantage, IBT, Prime meg Cinebench, csak próbáljon meg az ember pénzt felvenni az automatából..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
marquuard
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Basszus... Azért nagyon érdekes dolog, hogy eddig abban a tudatban élt mindenki, hogy stabil a tuningod. Semmi nem fogta meg, még teszt se, erre itt van egy WD és bukik a mutatvány.
Én legelőször biztos, hogy játék hibára gondoltam volna, ami valamilyen szinten meg is érthető (Hala Ubi
). Meg az is furcsa, hogy annál az egyetlen animációnál hasalt el az NB. Kell ebből egy stress test. Fel van adva a lecke Ubinak. 
-
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim
üzenetére
"addig meg majd meglassuk mi lesz..."
Addig meg az lesz, hogy jössz velem 5Ghz-en gyorsulósat játszani, mert nincs játszópajtás!

Más..
Srácok!
Ultimate NB tunning stabilitás tesztre leltem! Érdeklődés hiányában nem WatchDogsoztam hetek óta, ma elindítottam, összehackeltem magamnak némi zsetont, majd egy automatánál nekiáltam learatni a babérokat.
Ohyeah, igenám, csak amikor épp befejezte volna a karakter és abba a fázisba ért ahol zsebretenné a pénzt merevre fagyott a képernyő. Hang alapján a játék ment tovább, a menübe is minden esetben ki lehet innen lépni szóval semmi komoly, csak állórafagy a kép.Ugye jópár napja FSB 260 2600/2600 NB/Ht beállítással használom a gépet, gondoltam valamit sokall, elkezdtem lejebb venni a dolgokat. Mivel elsőször a ramokra gyanakodtam ott állítgattam, ugyan az a hibajelenség fogadott, na mondom ez az FSB tunningot nem szereti, az is viszább állítgattam, pár restartot követően (amik között a hiba megmaradt..), elérkeztem a stock 200as FSB/auto beállításhoz. Igy is lehalt, mondom az anyád úristenit, NB-t elkezdtem visszább venni (Murphy.., mi mást hagytam volna utoljára
) és lássanak(tok) csodát a 2600hoz eddig használt CPU NB 1.36V-os fesszel már nem makkant meg automatázásnál a játék 2400as NB-vel.Innentől már csak egy restartba került, hogy felhomályosodjak, 1.36V-ról 1.4V-ra kellett húzni a CPU NB-t (DÁ, még 1.38V-on is "fagyott"). Dícsértessék az Ubisoft neve..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyira jól/gyorsan kiadja a hibát, hogy ajánlom úgy mentsetek a játékban, hogy 5-10mp lábbusz távolságra legyen automata..!
Persze nem bírtam ki, hogy a jó öreg Vantage alatt ne teszteljem a többlet feszt, azóta is a 29k Physics átlépésén fáradozok, mert bizony ez a művelet hozott megint sebességet!
Jó automatázást!

-
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Felesleges, nezd meg a kepedet, felette kozepen a 8350-et, 8+8, ergo 16, ezt csak odairtak, mert fingjuk sincs h mi is varhato, valoszinuleg egy 9590-es gyarilag 5Ghz-en jaratva, es lehet meg rajta huzogatni jatekvizhutessel...
Egyelore ne lebegjunk hiu abrandokban, nem ez a fo sodorvonal most AMD-nel, majd par ev mulva esetleg.
szerk: nem bannam ha mgelepnenek egy mar titokban egy ket eve folyamatosan atdolgozott procin, de valljuk be...

Majd, egyszer, addig meg majd meglassuk mi lesz.
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Nah megérkezett az FX8320 + Asus M5A97 EVO R2.0.
A jelenlegi hűtőmmel 1,224V @ 4,2Ghz -ig sikerült elmenni.Viszont most vettem észre hogy CPU-Z a RAM-nál 11-et mutat ezeknél:
CAS Latency: 11 | RAS to CAS Delay: 11 | RAS Precharge: 11
A RAM elméletileg CL9-et tud. Akkor ezeket rakjam át 9-re? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Lehet, felhivom holnap oket.
-
afrojack1
senior tag
Hali!
AMD fx-8320-nál ezek mennyire jó értékek? 4.3Ghz 1.2500V feszültség? -
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Mivel a cache memóriák már így is a chip jó negyedét-felét kiteszik, túl szép lenne ha azonos csíkszélességen a már meglévők mellé akárcsak még 8MB L3-at sikerült volna elhelyezni. ViZiló jól mondta, ezt benézted rendesen
16MB=8 L2 + 8 L3 , ami eddig sem volt ritkaság a 8-as FX sorozattnál és fölötte.
Szóval ne is csodálkozz, ha ezentúl madárnak nézünk
Bocsánat a vizilóért, nehéz volt, nem kihagyni

-
válasz
Whysperer
üzenetére
összefoglalóban az ajánlottak, részletes ajánlás pl. -meglepú módon- a milyen hűtőt vegyek topikban
Igen, az összefoglalóban sok alap dologra próbáltunk válaszolni, hogy ne kelljen n-szer leírni ugyan azt. Sajnálom, ha soknak találtad, de ez ennyi, sőt, a ramos és a szoftveres tuning cuccokat bele sem linkeltük, szal. ez az alap...A TT hűtő egy guriga t*nyot nem ér, írtuk is. Ennek fényében az eredmények teljesen jók, egyszerűen az a hűtő kevés játékhoz. A CPU fesz biztos mehetne lejjebb 3,5 GHz-hoz nem kell 1,2 V jó esetben. Ha két óra játék után lesz 70 fok, akkor még túl is teljesített a hűtő
Asus venti progija elég bugos, inkább speedfan vagy biosban kell beállítani. Hátsó venti FÚJJON be ha nincs oldal fent. Vagy előre egyet befelé, sokat segít. Igen, a Brocken jó, MX-2 is jó, nekem a kedvencem. Azzal nem lesz gond 
Joke63: fain, szellős ház

Sassss: nem csak vizes verzió? 16 MB az 8 L2 + 8 L3 nem?
[link] amit linkeltél ott is ez van. -
MiklosSaS
nagyúr
Ugy nez ki hogy jonnek az uj FX-9590 -ek csak 16mb cache-el nem 8 megaval.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gyuláé
üzenetére
szia
itt a link VIZion Mester tollából, avagy billentyű leütéseiből
vagyis a lapod és a cpu-d tuningja, és annak lépésről lépésre történő leírása
-
tibee77
őstag
Szeva.
Olvassd el az összefoglalot fent, mindenre rä fogsz jönni. -
Gyuláé
tag
Szevasztok
Kaphatok segitséget,hogy milyen beállitásokkal tudom tunningolni a AMD FX 8320 procimat, ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplapon?
-
GeronimoTama
tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Gondolom nem fér el a magas vengeance ramok felett a ventije, ha olyan elrendezésben raknám, hogy a ram felöli ventit átraknám hátulra akkor az változtatnna a hűtési teljesítményre?
-
Whysperer
addikt
válasz
BlackPriest
üzenetére
Hjaja nem rossz!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Akkor sorry.
Nos, 1,23V CPU-NB fesszel elhasalt a rendszer prime alatt, most 1,26V-n megy a teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- VR topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Végülis szőrszálat hasogatni is tudni kell. 
de több van benne mint gindolnád
Aki ott nem olvasta, az ebből majd jól tanul, heh...?
), ha igen akkor kap egy ROG lapot, meg memorian fejlesztek kicsit es osszel lehet ujra versenyezni