- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
hackeeeee #69469 üzenetére
+1
Ennyi, ott kezdődött a horror, h elkezdték konzolra írni a játékokat, amiket vhogy ráerőltették PC-re is. Szar irányítás, beteg HW igény, etc...
Másik meg ez a "NVIDIA: The Way It's Meant to be Played" szarság. MWO egy széthegesztett Cryenginen fut, szarabb graf és fizika mint Crysis-ben, de erősebb VGA kell... LOL. Az új MW már Unreal motoros lesz, meglátjuk...Játszanék én mással, de az agyatlan rohanós-respawnos szarokat meguntam, BF hardlányt megvettem, bugos szar volt, refundoltam. Hablatyitól kapott Battlemage bejön, fain nagyon.
-
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #69396 üzenetére
Utóbbi kapcsán már molesztáltalak az Offosban.., csak még nem vetted észre.
Az egyetlen ok amit el tudok képzelni annak kapcsán hogy de miért pont Blender az annyi, hogy ez a progi híresen utálja az FX-eket, irreálisan alulteljesítenek benne, fene sem tudja miért (ugye az Intelből is kinéz az ember kb mindent..
) és feltételezem úgy voltak vele direkt egy ilyen szoftverrel demózzák le a Ryzent, mondván "nesztek"..
(#69397) Omli85:
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #69394 üzenetére
Egen, durván jól adja a HT..
Megjegyzem miért is nem, hát persze hogy bohóckodtam kicsit ezzel a Blender tesztel (
) és igencsak jól reagál a memória piszkálásra, ami annyiból nagyon jót jelent mindenkinek, hogy a RyZen a DualChannel és az alacsonyabb órajel ellenére répázta meg benne a QuadChanneles HEDT nagyvadat.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #69391 üzenetére
Lol..
Az majd elválik hogy lehet-e, kvázi megbocsájtja-e nekünk a topic ezt a kis kivételes, Inteles salátázást.
Vezeklés gyanánt háromszor meghallgattam a fanboy songot.., máris jobb..Megjegyzem azért bátorkodtam, mert a fórumtárs témázgat itt néha Broadwell kapcsán és szemlátomást még senki nem ment emiatt torokra..
Bezzeg a mi időnkben.., azok voltak ám a szép idők..
Hova-tovább ha tényleg így alakul akkor az AMD reggelire eszi meg az égi pocsojáinkat, mellesleg itt a többség tudja hogy bizony a mi mellkasunkban is vörös szív dobog.
Egyébként légy erős post után egyből rád gondoltam, Te pedig gondolom egy bizonyos nőnemű felmenőmre..
(#69390) Omli85:
A magam részéről bízom benne hogy hamarabb érkeznek, ezek a Blender/Handbrake tesztek nagyon tetszetősek de ahogy írod is kellenének függetlenek is.
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #69384 üzenetére
Persze én is így vagyok vele majd a valós tesztek lesznek jók viszonyítási alapnak. Mindenesetre a blend teszt eredmény elég szemléletes ha kikerül a handbrake azt is lecsekkolom és ha számottevő a különbség a kettő között akkor igazából én vevő vagyok a dologra ha értelmes árcédulát találnak ki.
-
Pro!Petya
addikt
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #69282 üzenetére
Jó egy dolog, hogy a kupakot megfogom vízzel 65 fokon 1.5V felett de ott nem csak az melegszik ilyen fesznél.. kap ott a deszka ilyenkor szépen intenzív terhelésnél az arcába. Tény, hogy kicsit félreérthetően írtam a dolgot
.
Tény mint minden tuningnál általánosságban egy bizonyos szint felett már nem csak egy egy komponensre kell figyelni hanem a környező egyéb dolgokra is -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #69233 üzenetére
Csak, hogy nem úgy mondom amit mondok, a régi szép idők..
@macy: részletkérdés. Csak sokszor a "mindenféle tökömtudja tesztek " alatt derül ki, hogy a jónak hitt beállításod közel sem az.. De ez már részletkérdés. Játszottam annak idején épp eleget, nagyjából nem heccből mondom amit mondok.
Persze, ott nem forr, ha nincs mivel rendesen meghajtani. Én mondjuk hasonló hőfokokat ki tudtam hozni a CPU-ból 1440p-ben, egy R9 390 mellett. Ha masszívan 70-80% körül mentek a magok.
-
-
mackosajt
addikt
válasz
hackeeeee #63299 üzenetére
Nálam a 80-as hőfok már nagyon aggasztó, így a közelébe sem engedem. 70-72 a max, amit elviselek szívfájdalom nélkül.
Erről jut eszembe, hogy a hőfokoknál most a "magok" értékei sokkal ugrálósabbak, és képesek fentebb menni, mint a "kupak". A giga lapban azok sosem voltak magasabbak, inkább kb. 10 fokkal alacsonyabbak voltak mindig.
-
mackosajt
addikt
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #63004 üzenetére
Azért megvannak az előnyei is az LLC-s lapnak, az a 4950Mhz @ 1.456V-al IBT VH terhelésre stabilan az még mindig no comment..
Nem tudom hogyan csináltad, nekem az LLC nélküli lapban a 24/7-es 5Ghz-hez ennél jóval többet kért.., pedig bő két évig használtam így/finomhangoltam. -
Joe-Soft
tag
-
MinionFlasH
senior tag
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #62854 üzenetére
Passz, még az is lehet a VRM-ed melegszik el, nem tudom.
Ha gondolod.., a lap még megvan, tekintve hogy az integrált hangkártya kakukkos rajta nem tudtam kitalálni mennyiért rakjam ki apróra, kéred?
Nincs esetleg olyan BIOS az UD5-ödhöz amiben nincs LLC? Nem röhög!
Eskü megnézném.. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #62852 üzenetére
Nekem kezd ellenszenves lenni a lapod, oké hogy az 5Ghz-et vicckategóriásan alacsonyabb feszen viszed vele 24/7-re mint az UD3-ban tudtam de nem kéne felette sem szórakoznia..
Nem hogy a Firestrikeot de még a Vantaget is bírja a proci az említett feszekkel, utóbbi az instabil FX tuningok réme..:
RAM / CPU-NB ?!
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #62848 üzenetére
A bánatot művel nálad az LLC-s lap Mancikával ?!
Próbáltad hogy mi történik ha egyel alacsonyabb szintre állítod?
Nálam az 5.2Ghz-et vitte 1.525-1.55V közötti fesszel de ugye mindezt úgy, hogy ezeket a valós értékeket sosem vette fel teszt közben, még IBT-ben sem, kvázi bőven elég.
A 217-es FSB beállítást próbáld rá amit küldtem/mutattam, LLC egyet vissza, vinnie kell. -
-
Tubica
senior tag
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #62319 üzenetére
Oké csak volt már olyan 6hőcsőves topflow hűtőm, ami 1.4V-ig egészen jól bírta, afölött viszont úgy borult fel mintha elkapta volna a buszkerék.
Most egy Saber azzal a VRM-el ami rajta van.., 4.7-4.8tól kezd megjönni az értelme, ahol egy átlagos kocka bekérne X feszt "átlagos lapban", ott a Sabernél kicsivel kevesebbel is beérheti finomhangolva.
Amennyiben a hűtő "nem limitálja" az embert, annál többet hozhat a lap még magasabb órajeleken.Szóval oké, valameddig biztos jó csak kvázi Saberhez illő tuninghoz kevés és az sem biztos hogy szüksége van ilyen órajelekre és/vagy a prociról sem tudni még hogy mennyi van benne.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #62308 üzenetére
1.45V @5Ghz IBT VH stabil..?
Oké.., összegzem, 2nap finomhangolás után már sokkal jobbat kihoztál a kockából mint amit nekem sikerült ~2év alatt..
Amellett hogy nagyon örülök annak hogy jó kezekbe került a kocka, lassan nem tudom hogy gratuláljak neked vagy elküldjelek a fenébe..!
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
hackeeeee #62290 üzenetére
Értem, és köszönöm a választ. Nálam a Saber-nél ilyen feszültségugrások nincsenek. Jelenleg az LLC Extreme-re van belőve, a proci 4.836GHz-en, a fesz pedig ~1.396V-on, amely érték full loadban felmegy 1.464V-ra. Viszont, ha az alapfeszt feljebb pöccintem, terhelés alatt a processzor feszültsége ugyanannyival lesz magasabb. Így érzésem szerint, az Extreme beállítás tökéletesen leköveti a proci teljesítményigényét bármilyen terhelésen.
-
rappit4
őstag
válasz
hackeeeee #62277 üzenetére
Itt vannak a BIOS beállítások.
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
hackeeeee #62236 üzenetére
4,3 ghz 1,33 V 59 fok max, megpróbálom még lejjebb vinni a feszt.
(#62237) Lacielvtars
Hát amit a képen látsz "kábelmenedzsmentet"
na az a legoptimálisabb amit ki tudok sajtolni magamból, gyors kötözővel nem kötök össze mindent-mindennel, hogy egy venticserénél agyérgörcsöt kapjak.
Igen házcsere lesz... egyszer... majd... soká egy messzi messzi galaxysban!
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
hackeeeee #62231 üzenetére
Sajnos 1300rpm a csutka speed. Szerintem visszább veszem, 4.3ghz-re olyan 1,32V-al próbálkozom... Azt hittem lazán lehűti a kis purdét, de nagyon forrófejű, bár a ház is elég szűkös, lehet az is a gond.
(#62232) rovtiv3
Very highon teszteltem, de valóban csak két kört futott, időhiánnyal küszködök, de lesz majd tartós teszt is, csak szüljem meg egyáltalán mennyin menjen a gép.
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
hackeeeee #62229 üzenetére
Standard-re raktam így 1200rpm mellett max 64 fok, magok 52. Srácok ki hány fokon "járatja"?
Ahogy javasoltátok 1,38V-ra raktam 4,5 Ghz-hez, így stabil is, lejjebb nem állítom sokkal kevesebbel úgy se érné be, viszont köszönöm a kiindulópontot.
"(ez az IBT ha jól sejltem pilldriver fix nélküli, és csak azért számolt 30 gflops-ot)"
Nem vágom ennyire, jó az IBT verzió tesztelésre nem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Dark KillerX
addikt
válasz
hackeeeee #59790 üzenetére
Amúgy itt a Ph-n már sokszor lincs hangulat van az AMD tulajokkal szemben,és nem csak CPU fronton,de vga téren,pedig sokan elfelejtették,hogy jóval kisebb cégről beszélünk,akiknek jelenleg,az éhen nem halás a céljuk,mit várunk így tőlük is.
Gondolom nehéz nyugodtan használni,és elégedetten amink van,(nem AMD-ek) vagy mindig bizonygatni kell,hogy a miénk jobb!?Nehéz kérdés
-
Whysperer
addikt
válasz
hackeeeee #58910 üzenetére
"hackeeeee
Az, hogy pl. valszeg mehetne a játék jobban is, de nem megy, mert nem tekeri jobban a cpu-t"Bocs de ezt nem ertem... Ha 100%-on teker a VGA es ezt a cou 50%-60% on teszi...ha azt a 40%-ot is kihasznalna,hogy lenne gyorsabb? VGA ennyit tud.. Attol,hogy a cpu tobb adatot kuld a mar amugyis 99%-on dolgozo GPU-nak,attol az nem fog tobbet tudni szamolni.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #58910 üzenetére
Ok, így már értem!
Nos ez marha egyszerű, ugyanis vsyncel lefogatod 60ra vagy nélküle felpöccen 70 körülre/fölé az nudliberger differencia. Reprodukáld ezt a tesztet 1440p helyett 1080p-ben, mindjárt más lesz a leányzó fekvése!
Gondolom a 70fpst WQHD-ben FXAA-val kapod.Grid 2-ben (ugyan nem ismerem..) feltételezem közel duplázódik az FPS-ed is.
Egyébként ha megnézed/összehasonlítod a Tibor 4K-s ill. WQHD és/vagy 1080p-s videóit, csak az utóbbi hármat, a Titan X mellett már szépen észre fogod venni azt amit hiányolsz.Szerk.:
Közben ráfrissítettem a topicra és látom súroljuk az egészséges Off mértékét szerinted is, szóval Offba teszem/befejeztem!
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #58901 üzenetére
Nem értem hogy ezzel mi a probléma?
Ottvan a BF4/Frostbite, ott magasabb az átlag CPU terhelés, nem csak multiban, a GPU meg tekerjen csak 100%-on!
A WTTJ CPU peakje pedig külön jó, azt pontosan ezért szeretjük.Esetleg beszálltál szarkazmálni csak nem értem?
(#58903) Taifa Díaz:
-
válasz
hackeeeee #58756 üzenetére
Azért nem egészen ebben a formában írtad le, mivel én abszolút nem nyúltam a CPB ratio-hoz, csak a "hagyományos" szorzót emeltem, és a lap így is a kívánt órajelre állítja a procit (jelenleg 4,4 GHz), miközben a CPB a default 4,2 GHz-en van a BIOS-ban, de mivel az APM kilövi, gyakorlatilag teljesen mind1, hogy mit mutat.
A lényeg, hogy lett megoldás.
-
ViZion
félisten
válasz
hackeeeee #58740 üzenetére
tudom, h lassít. De a 11 nagyobb, mint a 9, szal emel az időzítésen. Ha csökkentené, akkor lehetne gyorsabb. De a lényeg nem ez, hanem annyi, h ha csak úgy hasraütve állít a ramon, amíg nem stabil a többi része a tuningnak, akkor soha nem fogja tudni kiszűrni mi miatt nem jó...
Jah, az en. tak. dolgok miatt meg lehet, h nagyon melegszik. De amúgy is érdemes bekapcsolni, nem pörög feleslegesen a proci... de ez egyéni.
-
válasz
hackeeeee #58733 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!
Én is tudom, hogy a tuningpotenciálra nincs semmi garancia, de azért abban megegyezhetünk, hogy a legtöbb Piledriver modulos CPU képes legalább a 4400-4500 MHz-re (kérdés, mennyi fesszel), és ennek az aránynak a gyártás tökéletesítésével felfelé kell mozdulnia, nem lefelé. Az FX-8300 elvileg alacsonyabb feszültségeken képes arra, amire a 8320 vagy a 8320 (itt most nem extra magas órajelekről hanem 4,4-4,5 GHz-ről beszélek).
"Ha nem szeretnéd használni a turbocore-t, akkor annyit csinálj, hogy a turbocore órajele legyen azonos a standard órajellel, és maradjon bekapcsolva. Akkor a ki-bekapcsolás megszűnik, és lehet realizálódik a gondod is. Próba."
Ezt úgy érted 3,3 GHz-re állítsam be a turbót?
Nem azért vettem FX-et, hogy 3,3 GHz-en használjam.
A turbocore-t abból az okból kapcsolom ki, hogy tuningolhassam a CPU-t. Alapbeállításokkal (3,3 GHz base, 4,2 GHz turbó, gyári feszek) nincs gond a rendszerrel. A cél 4,4-4,5 GHz elérése lenne, eddig elméletileg még agresszív túlfesz nélkül el szoktak menni a modulok.
BIOS képeket mindjárt intézem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest