- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jófejsrác
senior tag
válasz
antikomcsi #47917 üzenetére
i5-4440 ezt a procit ajánlották bármely olcsó intel alaplappal (12-15k Huf)
-
lee56
őstag
válasz
antikomcsi #47779 üzenetére
Nem hiszem azt, hanem látom és érzem, mert 3 programom van ami méri, meg egy kezem ami igazolja.
Amennyiben nem vált magasabb Pstate-re a processzor, végig 25 fokon mozog csak, a 20 fokkal valóban tényleg kicsit alábecsültem, sajnálom is, de attól még igaz amit írtam. És még maxon sem kell járjon a hűtőventi, 400-500 RPM között ingázva szépen 30°C alatt tudja tartani a Himalaya..
Egyébként én is fórumozok, és egy-két kisebb felugrást leszámítva 1.5GHz környékén teker így az FX.Najó akkor nálad melegebb, ennyiben maradhatunk akkor.
Nem fáj ez nekem, és még csak nem is kötekedésnek szántam, félrérted. Csak így künnyű általánosítani, és igaz hogy írtad már az elején is, hogy a te processzorodról van szó, azért vonhatnak le ebből téves konzekvenciákat is, mert akár hiszed, akár nem, nem minden FX melegszik ennyire.
Amúgy 15 fok az meg a maghő, ami irreálisan alacsonyabb mint a valós már a phenomkorszak óta. Itt a szobában most úgy 18-20 fok lehet, az meg azért, mert nyitva az ablak.
-
stratova
veterán
válasz
antikomcsi #47775 üzenetére
Emlékeim szerint a 35 W-os A8-4500M kb az i3-3217U szintjén teljesített CPU FPU erőben. Az A10-5750M már a normál Ivyvel volt összemérhető. Haswell megjelenésével megint villantott az Intel (fejlesztett az IGP-n, HT-n, energiagazdálkodáson). FX APU-k igyekeznek felzárkózni, de az FPU teljesítmény A10-7300 (1.9/3.2 GHz) esetében kb. i3-4010U (1.7 GHz) szinten tanyázik. Mindennek dacára nekem egy FX-7500 tesó A10 Pro 7350B (2.1/3.3 GHz) szimpatikus lenne (föleg az alsóbb p-state-ket kicsit alulfeszelni is lehet és csökken a throttling). Carrizo éppen a 15 W-os CPU fogyasztási tartományra ígér 30%-os javulást, amire igencsak szüksége van.
-
lee56
őstag
válasz
antikomcsi #47775 üzenetére
Attól hogy neked nem tetszik amit válaszolok, még igaz..
Igen, nem ismered a körülményeimet, de azért megmondod a tutit..Maradjunk annyiban hogy általánosságban nem igaz amit állítottál, egy átlagos (nem gyári) hűtővel bőven 30 fok alatt lehet tartani bármelyik FX-et működő energiatakarékossági beállítások és idle terhelés alatt. Persze ha épp kánikula van akkor te nyertél, az év 5-10-15%-ában, legyen ennyiben igazad.
-
lee56
őstag
válasz
antikomcsi #47772 üzenetére
Akkormár én is had kössek bele az utolsó mondatodba jó?!
Jelenleg - hála részben a csodálatos időjárásnak - 15°C a magok hőmérséklete coretemp szerint, tehát kb 20-25 lehet a socket körül. Idle-ben azért nagyon jól visszaveszi magát és ez meglátszik a "hő"termelésben is.
A régi phenom2-m melegebb volt alapjáraton, és többet is fogyasztott, hiába csak négy mag, mára kissé elavult. Van a túlzás ősi művészete tudom, de azért ekkorákat ne mondjunk már, mert még a végén valaki idetéved és elhiszi.
-
válasz
antikomcsi #47772 üzenetére
"Nekem a 8350 csak addig van 30 celsius fok alatt, amíg ki van kapcsolva" --> Phanteks PH-TC14PE -t neki és az 5GHz is mehet akár minden gond nélkül !
/alapjáraton az is 30fok körül volt úgy/
109k -ér ajándék volt az a noti szerintem !
L
-
wukodlak
aktív tag
válasz
antikomcsi #47723 üzenetére
Most nézem mit másoltam be telóról és nem értettem azt amit írtál,de meg van a bibi,mert ezt rendeltem meg:
ASUS Sabertooth 990FX (90-MIBJA0-G0EAY0VZ) és ez elvileg a 2.0-ás. -
do3om
addikt
válasz
antikomcsi #47693 üzenetére
Legalább ne szóltál volna bele, okos maradtál volna.
Na szóval Valley nem alkalmas cpu sebesség mérésre sem arra hogy befolyásolja e a kapott eredményt a cpu órajele.
Nem alkalmas vga kihasználtság mérésre, természetes hogy maxon fog menni. Ha nem akkor baj van.
Nincs olyan hogy jaj ebben a tesztben a cpu kihajtja a vga-t akkor az teljesen jó, és játékok alatt is ez lesz.Szerintem kár magyaráznom, de hátha betéved valaki még.
Még egyszer itt csak a Valley tesztről van szó, amit berakott hogy cpu tuning nem hoz több pontot.
Nen tudsz megsérteni hiszen nincs mivel, a hülyeséget meg nem veszem fel. -
irhejja
tag
válasz
antikomcsi #47689 üzenetére
Azt tudom, de teljes platformot cserélni már kicsit drágább mulatság lenne
Bár, még az sem kizárt, egy ASUS Maximus VII Hero + Intel i5-4690K kombó tetszene annak ellenére, hogy nagyon közel áll a szívemhez az AMD.
-
irhejja
tag
válasz
antikomcsi #47685 üzenetére
Kb. 20k lenne a csere, ami nekem belefér. Még alszom rá egyet... lehet csak az 5 Ghz vonz
-
irhejja
tag
válasz
antikomcsi #47683 üzenetére
Én azon agyalok, hogy játékokban az az 5 Ghz Turbo egyáltalán hozna-e valamit, mert a 4.6 Ghz és 4.7 Ghz teljesen mind1. (arról nem beszélve, hogy alapvetően 4.7-en menne 8350, csak most a nyár miatt vettem vissza 4.6-ra).
Esetleg minimum Fps-en?
-
Norbika88
senior tag
válasz
antikomcsi #47679 üzenetére
Én is úgy vettem észre, hogy alapon is kitekeri.
Lehet, hogy majd egy CF re benevezek, csak előtte 550 FSP tápot le kell cserélnem.Más:
Többen szoktatok Crysis 3at tolni, mennyit szervert látni mostanában?
Nálam 70db ot lát ebből 10 szerveren játszanak.
NAT type: moderated. Router DMZ enabled.Ennyire kihalt már?
-
irhejja
tag
válasz
antikomcsi #47675 üzenetére
Tiszta a dolog, csak kicsit furcsállom.
Én a legolcsóbbat hagynám a webshopban, mert előfordulhat, hogy valaki nem veszi észre az olcsóbbat és megijed a 100k-s ártól... (a legtöbb boltban a 75k körüli árat láttam). Ha meg elfogy akkor jöhet a másik.
De ez már nagyon off.
Még egyszer köszi a magyarázatot, akkor esetleg az "olcsóbbikból" veszek egyet
-
irhejja
tag
válasz
antikomcsi #47673 üzenetére
Érdekes, erre nem gondoltam.
A 25k különbség elég durva szerintem, ugyanaz a processzor ugyanabból a boltból...
-
Tito30
tag
válasz
antikomcsi #47503 üzenetére
Annyira nem zavar a fogyasztás, ha összejön a pénz a 9-es szériát kipróbálom
-
stratova
veterán
válasz
antikomcsi #47468 üzenetére
Elsősorban érdekességképp osztottam meg, ahogy anno a VRM lista is bekerült ide. Szerintem az AGESA inkább lapvételnél lehet támpont, mintsem jelenlegi lap használatánál. Elvileg egy-egy mikrokódfrissítés hibajavításokat is tartalmaz (pl. szerintem a sárga jelölésű kódokkal nincsen gond, de ahol a lap gyártója pirosba fut azt a terméket a frissítésig kerülném).
-
Maotun
őstag
válasz
antikomcsi #47491 üzenetére
de ez nem BE ez fix 4,7 ghz
[erre gondoltam] -
vakond5
őstag
válasz
antikomcsi #47472 üzenetére
Így tiszta, nagyon köszi a magyarázatot!
Itt megjegyezném, hogy AMD-nél nem kell csúcs lapot venni a komolyabb tuninghoz. Leginkább a magam példájából tudok kiindulni, aholis a 970-es Pro-ban elpörög a 8150-em akár 5GHz-en is. Más kérdés hogy 1.53V-on, de bírja, ha akarom. Ilyenkor lazán becuppant a prockó 230W felett, úgyhogy szerintem a kicsit jobb lapokra is simán lehetne FX-9xxx-es kompatibilitást írni, csak akkor ugye nem lenne megfelelő a marketing a csúcs cuccokhoz.. De ez természetesen csak a magánvéleményem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #47472 üzenetére
Számomra az az érdekes, hogy mondjuk a Gigánál csak az UEFI-s lapok viszik hivatalosan az FX9xxx szériát.. Pedig, azért elbírnak a régebbi revíziók is hasonló tdp-vel.. Ez vajon az Award bios "sara" lehet?
-
zsoleszka17
tag
válasz
antikomcsi #47136 üzenetére
itt bent is hasonló a meleg és nincs a házba Klima
-
ViZion
félisten
válasz
antikomcsi #47136 üzenetére
...ha az asszony engedné bekapcsolni
Mert a gyerekek, meg a vírusok, etc... Mondjuk jó a szigetelés, bent csak ~25°C van, de akkor is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #47086 üzenetére
az biztos (Y)
beton stabilan tartotta....hallgattam a jó tanácsra
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #47077 üzenetére
nekem anno a 8150+270X CF belekarmolt a 6-700W-ba
-
pr1mzejEE
addikt
válasz
antikomcsi #47077 üzenetére
Lol, akkor mostmár nem gondolkozom az fx83xx-en..
-
lee56
őstag
válasz
antikomcsi #46777 üzenetére
Ráadásul, így hogy gyakorlatilag a chip 4/ed-e működik voltak már sokkal jobb tuningeredmények is.. Ha jól rémlik 6 GHz körül volt léghűtéssel, és 8 GHz körül wilágrekord folyékony nitróval.
Szóval ez messze nem golden chip, ha csak ennyit tud. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #46779 üzenetére
Elméletileg a ramokra van jótékony hatással a magasabb NB órajel. Ennyit tudok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #46686 üzenetére
Ezen is h100i van, 2 12-es és felül pedig 2 db 20-as ventivel megtámogatva. Őszintén szólva bírja, csak nah..
Nekem a 8320 1,45V felett kezd el fűteni. Hoztam most haza MX4-es pasztát, holnap szerintem úrjapasztázom a Seidon-t.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #46491 üzenetére
bele hát
....
de nem prime alatt -
Dinter
addikt
válasz
antikomcsi #46447 üzenetére
Megoldódott [link]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
antikomcsi #46419 üzenetére
Sovány-Sarolta-Délben!
Ki kell próbálnod
-
lee56
őstag
válasz
antikomcsi #46413 üzenetére
Ha lassu a lemez vegyél ssd-t
Tudom ott is van némi különbség intel sata vezérlők javára, de a azért nem csillagászati mértékű, kb mint az FPS értékek, 100 vagy 122 aztán igazán feltűnő akció közben..
Amúgymeg még ha nem is jönne semmi új már, szoftveres értelemben még történhet gyorsulás. Gondolok itt arra hogy egyre több sok magot kezelő program és játék van már. Ha ez a tendencia folytatódik - és miért ne - akkor azért még jó sok év benne lehet ebben a platformban, hiába van elavulóban..
Másik pedig hogy ha mégis villámgyors APU terjedés és forradalom törne ki hirtelenjében, az intel (haswell és a régebbiek legalábbis) procik ugyanúgy elavulnának egy pillanat alatt mint a CPU only FX, mivel nem elég mély integrációs szintet valósítanak meg, és viszonylag gyenge a beépített IGP vagy nincs is. De reálisan nézve ehhez még jópár év kell majd. Addig viszont a fogyasztástól eltekintve nincs komoly gond ezzel a platformmal szerintem, és az is csak max hosszútávon lehet szempont, már akinek az..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
antikomcsi #46413 üzenetére
Barmennyire is nehez de sajnos igazad van. Az AM3+ mar oreg, meg a jo kategoriaba sorolhato de sajnos egyre gyengul.
-
Yllgrim
őstag
válasz
antikomcsi #46405 üzenetére
Igy van, ha most veszel zsir uj AMD rendszert (mint ahogy en tettem 3 honapja) akkor valami nincs rendben veled
Uj proci ide mar nem nagyon lesz, technologiailag sem a legujjab szoval eros ketsegeim vannak a szellemi kepessegeit illetoleg mindazoknak (abszolut velem az elen) akik meglepik ezt.
Igazabol mas ok nem nagyon van, foghatnad a penzre, vagy markahusegre, vagy szentimentalis okokbol veszel meg full FX rendszert, ettol meg valami nem 100-as
Jo ez a rendszer, kicsit meghuzigalva meg jo 1-2 evig, jatekok alatt nekem boven fekszik, aztan majd kesobb meglatom mi lesz.
Ha szeretsz tuningolni, akkor visszont itt a helyed
ma 5.27Ghz-en mericskeltem eredmenyeket, amiket csak azert sem osztok meg
A kovetkezo rendszer 1-3 ev mulva esedekes, addig boven jo ez ami van
-
vakond5
őstag
válasz
antikomcsi #46340 üzenetére
Természetesen, meghitten folyik a beszélgetés, csupán megelőzésképp írtam.
-
vakond5
őstag
válasz
antikomcsi #46332 üzenetére
Processzorokat tekintve egyáltalán nem kevés a különbség.
Mellesleg veszek majd Intel-t, ha tudják normális áron adni a cuccaikat. Ezt le is zártam ennyivel, mert nem akarok flamewar-t..
-
vakond5
őstag
válasz
antikomcsi #46328 üzenetére
Semmi gond vele, szerintem egy technikailag 8350-től fantasztikus nemhogy 1500mV-on, de bőven alatta az 5GHz. Azt hiszem megvan a következő procim...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
antikomcsi #46222 üzenetére
Lehet, felhivom holnap oket.
-
Whysperer
addikt
válasz
antikomcsi #46160 üzenetére
asus M5A97 EVO R2.0 Oksa mondom neki
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #46130 üzenetére
már vége, de... vicc. mind1... már felb@sztam magam rajtuk (is)
-
shady1989
tag
válasz
antikomcsi #46130 üzenetére
1708
-
shady1989
tag
válasz
antikomcsi #46119 üzenetére
holnap is melózok de ha lesz még hozzá bármennyi lelki erőm újra neki esek
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ezért a meccsért felesleges a sör.... még a poshadt víz is
-
=HG=
addikt
válasz
antikomcsi #46122 üzenetére
Semmi gond. Én sem oktatni akartalak, csak az adatlapot olvasva látszik, hogy erősen 1,5v-ra gyúrták ezeket a modulokat. Mint ahogy írják 1866-on azon is tesztelték... Egyes kingston modulok pl 1,5V-osak, de ha utánanézel, akkor kiderül, hogy 1333-on..Felette már kell neki az 1,65V, és azzal is tesztelték... De ezt gondolom Te is tudod...
Akkor én is bocs! És segítsünk a kérdezőnek!(#46125) hackeeeee : Na látod azt nem tudom, hogy XMP mennyit lő be neki, de szerintem 1,5V-ot, mivel mint írtam, az adatlap szerint azzal van tesztelve 1866-on...Nem lenne logikus, hogy gyári adatok felett állítson be értékeket..
-
Habugi
addikt
válasz
antikomcsi #46122 üzenetére
antikomcsi néven egy retardált sosem regelne egy olyan jellegű fórumra mint ez..
-
=HG=
addikt
válasz
Nem nehéz elhinni, sőt elhiheted volt már pár memória modul a kezeim között, akár intel, akár AMD vonalon..
De nem engem kéne oktatni...Főleg nem procis topikban memókról...(#46118) shady1989: Ugye nem egymás mellé tetted őket? Tehát színazonos foglalatban vannak?
-
=HG=
addikt
válasz
antikomcsi #46115 üzenetére
Ha utána olvasol ezek a szóban forgó modulok pont hogy alacsony feszültséggel is beérik, úgyhogy nem hiszem, hogy jót tenne nekik az 1,65V..De attól még lehet mennek vele...
Ormányos: Igyekszem!...És elnézést, hogy beelőztem...
(#46116) shady1989 Jesszus...CL6...Össze vissza vannak az időzítések..állítsd be manuál...De szerintem egy bios reset is járna neki először... Úgy néz ki nem túl kompatibilisek a lappal, ezért nem tudja autón belőni...
-
shady1989
tag
válasz
antikomcsi #46099 üzenetére
a lap a proci és a ramok is megvannak csak nem tudom őket életre kelteni ami vicces mert az ugyan ilyen időzítésekkel és fogyasztással rendelkező Dominator ramok pöccre indultak XD
-
shady1989
tag
válasz
antikomcsi #46094 üzenetére
a kingstonenal pöccre indul a corsair-el nem akar hiába választom ki a xmp profilt nem hajlandó vele dolgozni
-
BlackPriest
őstag
válasz
antikomcsi #46094 üzenetére
corsair vegance low profile (és ahogy nézem low voltage) ramokkal próbálkozik. mondjuk a biosra vetnék egy pillantást
-
Whysperer
addikt
válasz
antikomcsi #4624 üzenetére
Bocsánat félre néztem véletlen a asrock extreme 4-re a inteles z68-at dopta be sé az 140 font és ezért néztem félre. Elnézést!
-
bálint0520
tag
válasz
antikomcsi #4418 üzenetére
Csak nálam az a Gond hogy elinditom és a ventilátorok közepes fordulatszámra álnak be és semmi kép nincs
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #4384 üzenetére
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #4334 üzenetére
Xigmatek jó hűtőket gyárt.
Nekem a mostani előtt egy Xigmatek Dark knight volt,és jó volt.
-
kovsol
titán
válasz
antikomcsi #4312 üzenetére
tuning nem lesz, tápot meg fogok venni az új VGA kártya mellé
ha később szeretnék tuningolni akkor ebből a szempontból a Asrock 970 Extreme3 és 4 között van azon kívül eltérés, hogy több usb3 és hogy van sli és +1pci-e ? vagy a 990FX Extreme3 megéri a felárat annak tudatában, hogy csak lájtos tuning lesz később is? -
kovsol
titán
válasz
antikomcsi #4306 üzenetére
17A és 15A ágakkal fx4100 vagy fx6100 + 3870 512Mb (ideiglenesen) üzemelhet ?
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Nekem a 480-as HIPRO tápom is 312W-ot bírt 12V-on.
DIRT3 alatt ~370W-ot evett a gépem húzott athlon II x4-el/ GTX460-nal, ami szintén tuningolva volt 850/4200-ra. .Ebből lejön ~20% a hatásfok miatt, ezért kb. 300W a táp felől.Bírta szépen.
Szerintem AMD!4ever-nek is bírná a táp... azért egy 4850 nem eszik olyan sokat. -
AMD!4ever
őstag
válasz
Lehet hogy kinzás
dehát ez van.
Egyébként a mostani Phenom1-esem se hiszem hogy olyan túl keveset fogyasztana ráadásul tuningolva
Elsőkörben ugyse hajtanám szénné a procit,nálam inkább az alulfeszelés fog játszani,már ha hozza azt a teljesitményt amit elvárok töle
Persze a határokat megnézem -
AMD!4ever
őstag
válasz
antikomcsi #4301 üzenetére
Marad a vga,de nem tuningolom.
nemnagyon értek az ágakhoz
ez van a tápra irva:
21a 22a 150w
11a 15a 312wösszesen 342w.
(0.5a 2.5a 18watt)
akkor most mennyit tudna adni a procinak a 4850 mellet?
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #4223 üzenetére
Ez nyitott ablaknál készült.
De ment már 1.62V-on is 5.2Ghz-n
Lézeres hőmérő itt is van(kölcsönben) . Az 5ghz-nél 44C'-ot mutatott. 5.5Ghz most a cél. Aztán jöhet egy kis szárazjeges móka is.
-
Whysperer
addikt
válasz
antikomcsi #4205 üzenetére
H100az melyik is?csak hogy olyat ne vegyek.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
antikomcsi #4198 üzenetére
Köszi a részletes választ.
Sajnos nálam nincs ilyen sok beállítás. Primeot nem tudok sajnos ráengedni tartósan, mert 8 magot terhelve throttlingol a lap, ha olyanja van, már 55C kupakhőnél is. Viszont ha csak 4-5 szálat lövök be a prime-nál, akkor nem throttlingol, szépen megy fel 60-65-ig is, ami 50C körüli mag hő. Szvsz. a vrm nem szereti a nagy terhelést. Az a szerencsém, hogy a játékok nem terhelik le ennyire, így ott nem veszi le az órajelet (kevesebbet eszik), meg eleve el se éri azt az 55C-t, ahol a throttling gondot jelentene.. A kevés szálat használó programoknak nem árt egy 4-4,3-as alapórajel, ami szerencsére még ezzel a lappal is megvan.
-
Cadal
őstag
válasz
Ha megengedsz egy észrevételt a képkészítéssel kapcsolatban. Bár a képen csak félig látszik, de ha minden igaz akkor (UEFI) biosban F12 billenytűvel lehet képet készíteni a biosról egy a gépre csatlakoztatott pendrive-ra. Így egyszerűbben tudsz képet lőni a bios beállításaidról. Egy másik topikban ez már szokássá vált és mint ott, itt is sokat segíthetne a kevésbé hozzáértőknek. Ez igazából szólhatna mindenkinek.
-
jozsef m.
tag
válasz
Én is nézegettem ezeket a kompakt folyadékhűtő blokkokat, sőt anno amikor a házat vettem , úgy méreteztem, hogy adott esetben kényelmesen elférjen benne, de a sok negativ kritika és tapasztalat eltántorított tőlük.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Végre egy őszinte ember aki nem úgy írja a véleményét, hogy ha már megvette akkor csak jót mond már a termékről.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
antikomcsi #4201 üzenetére
Mondom én, hogy tréy ez a lap..
Load line betettem 1/2 re, de azzal sem volt jobb...
Mind1 csúcslapot meg már nem veszek. Majd nyáron jön majd tán Intelnek valami jó procija. és majd akkor átváltok intelre.Azért Thx srácok a segítséget. marad így 4100mhz n. Ha nagy meleg lesz már odakint is úgy is le kellene venni alap órajelre..
Amúgy CPU vízhűtésnek mit ajánlanátok? Amit tényleg ér is valamit! Ahogy hallottam pl a H100 nál még a D14 lég is jobb. Akkor milyet érdemes volna venni?
-
jerry311
nagyúr
válasz
antikomcsi #4201 üzenetére
Thx!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
bocs, de én sehol nem látok cpu vcore fesz emelésre lehetőséget.
Melyik az? -
Ricsiii1992
tag
válasz
antikomcsi #4195 üzenetére
Esetleg tudnál adni 1-2 tanácsot, mire figyeljek? Nálad mi oldotta meg a problémát?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
antikomcsi #4185 üzenetére
Hát erre nem tudok mit reagálni.. Jó lenne ha kizárt lenne, de nem az.
Csak annyit mondok, hogy akkor levideozom..
-
Ricsiii1992
tag
válasz
antikomcsi #4155 üzenetére
Ezt az ASRockos félremérés dolgot nem én találltam ki, többen mondták, hogy a bios-ban a HW-monitor méri jól (ott 1,448 a VID1,45V)
Pont az az érdekes, hogy semmi se akasztja ki. Dirt3-ban pl. csodállkoztam is, de 80%-os cpu kihasználtságom is volt, és bírta. Athlonom kifagyott 2 perc után, ha nem volt stabil. BF3-aztam 2 órát, és ott se volt gond. AIDA stress teszt meg 100%-on hajtja, és ott se fagyott ki (20perc után untam meg, és leállítottam)
Természetesen én sem állítom, hogy 100% stabil, de amire használom, ott nincs vele gond.
Én se szívesen adtam neki ekkora feszt, de sajnos kell neki ennyi, viszont ahoz képest nem eszik olyan sokat. Próbálltam kisebb Vcore-al, de nem lett jobb. Szerintem nagyban közrejátszik az is, hogy amikor ez a lap kijött (2010 eleje), még az ES FX-ek se voltak sehol.Nem tudom, mit lehetne még állítani rajta, hogy stabilabb legyen. CPU NB-feszültséggel játszottál, vagy hagytad alapon? Külföldi fórumon olvastam, hogy CPU NB=CPUvid-0,1V körül legyen. Próbálltam, de nemigazán változtatott semmin.
-
lee56
őstag
válasz
antikomcsi #4101 üzenetére
Ezekben neked mind igazad van, de attól még nem cáfoltad meg amit mondtam, az intel alaplapok mindíg is drágábbak voltak, az hogy mikor mennyivel az eltérő, de attól még így igaz és nem fog változni a jövőben sem.
Ha hasonló árban hasonló "teljesítményű" lapot nézel a két gyártótól, azok között többmintvalószínűleg akkor az inteles lesz a kevésbé felszerelt.
De tényleg nem kell ezen itt lovagolni, ez egy olyan ritka helyzet hogy mindegyikünknek igaza van -
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #4101 üzenetére
100K-s alaplap AMD alá nem nagyon szokott lenni. Most a Crosshair V Formula a legdráfább a maga 70K-s bruttó árával.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
antikomcsi #4042 üzenetére
"Az is lehet ám, hogy az az 1.4125V nem kevés a 4.3GHz-hez, hanem brutál sok."
Tényleg nem rossz ötlet, ki is próbálltam, de sajnos nem. Péntekig szerintem hagyom a dolgot, majd az új hűtővel. Lehet az se tetszik neki, hogy throttlingolásig melegszik (nálam ~64C kupak).
-
Ricsiii1992
tag
válasz
antikomcsi #4040 üzenetére
"És attól tartok, hogy az enyém az első darabok közül való..."
Esetleg nem fotóztad le a procit? Belegravírozzák, hanyadik héten készült.
Az enyém FA 1142 FPM, vagyis 2011 42. heti.Hány volton használod 4,5-ön?
Más: a külföldi AMD FX (Bulldozer) Owners Club fórum tapasztalatai szerint az 1,3-1,35V VID-es FX majdhogynem 100%-ra jó tuningos, 1140+os gyártási szám se hátrány.
: Az durva, hogy :
A fentiek közül mind igaz a procimra, de mégse tudja hogy fél gigával többet kéne mennie...sajnos nem nagyon írt még az ASRock sem bios ügyben. Lehet a béta szócska a bios nevében a -500MHz-et takarja. Vagy tényleg belenyúltam abba az 1%-ba...
Végén az lesz, kiviszem a minuszba, és megkergetem 1,55V-on...lehet be kell járódnia annak a ~2milliárd tranyónak, ellustultak itt a sok CnQ-tól .
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #4034 üzenetére
Az meg hogy lehet? Nálam ha jól emlékszem ilde 135w körül volt pedig nekem cf-em van.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
antikomcsi #3989 üzenetére
Köszi, 4 modul van 4.4 en.
-
Bryan65
tag
válasz
antikomcsi #3929 üzenetére
Szia!
Nem Bull.probléma és szerintem nem hardver gond,nekem is csinált a gépem ilyen vagy mondhatnám tök ilyen jelenséget még a phenon ii x4 alatt is a farmerama állandóan fagyott,kicsit utána néztem a hiba jelenség windows összetevőkre irányul inkább,illetve a videovezérlők digitális-hang képző szoftverekre,nálam a megoldás a windows7 sp1 telepítése a dx legújabb csomag telepítése különösen a hdmi audió rész szoftver telepítése,grafikuskártyához is adják a telepítőn. Csináltam egy BIOS frissítést is és a legújabb chipkészlet drivert tettem fel és teljesen megszűnt a probléma,hát kb ennyi ha jól emlékszem,majd még filózok. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Az útsó próba reseteld a biost ha ez se válik be nem tom procid nem túl meleg, vrm-en van borda lapod menyire melegszik?
Mért egy erős ütést a gép oldalára? -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Tápod, alaplapod milyen típus pontosan?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Esetleg bios frissítést nézzél hátha az segít.
esetleg a vrm lefullad procid miatt ha működik 1-2-4 és 1-3-4 variációban
Ha minden hardvert cseréltél a lapon kívül, és ha akkor egy hasonló teljesítményű procival is ugyan ezt műveli (TDP125W) akkora vrm lesz a ludas amennyiben nem akkor cpu vagy táp is lehet nem zárom ki ezt se volt olyan esetem hogy tápot cseréltem egy delikvensnél és a gép nem fagyott többet. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
antikomcsi #3927 üzenetére
Ha jól olvastam akkor ez a 4 modul aktiválásával jön elő esetleg próbáld meg a modulon belül a szálakat külön be kapcsolni lehet hogy modul hibás és nem vették észre a gyártás utáni tesztelésen kitudja lehet hogy ez csak 3,5 modulos lesz ha nem garanciálisan vidd vissza egyébként milyen a lapod?
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #3927 üzenetére
Hmmm. Ez érthetetlen. Próbáld ki másik memóval elöszőr,aztán ha nincs változás,akkor egy másik lapban,és ha semmi változás úgy sem akkor garis csere.
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #3925 üzenetére
Ez pedig akkor nem hardveres probléma lesz szerintem. Ez mekkora,hogy a farmeramma alatt fagy le
Nem bírja el az Fx8+6950.
Komolyra fordítva a szót mióta csinálja ezt?Mikor megvetted akkor is csinálta már? Nem e a bullos win frissítés kever be?
-
jozsef m.
tag
válasz
antikomcsi #3922 üzenetére
Ha jól értem akkor tulajdonképpen a gyári beállításokkal nem tudod négy modulosként használni, mert egy kisebb mértékben terhelő program indítására is lefagy, vagy csak ha böngészőt indítasz?
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #3922 üzenetére
Milyen böngésző alatt csinálja ezt? Csak mert vannak böngészők amik hardveres gyorsítást is használnak. Lehet,hogy a vid karid,vagy a driverje a ludas nem a proci. Kapcsold ki a böngészőben a hardveres gyorsítást,hogy úgy mit reagál.
-
Whysperer
addikt
válasz
antikomcsi #3697 üzenetére
Köszi 2,21-el nagyobb és éppen befér mármint a TX 3 szóval meg is van rögtön annak a Intelhez mért árkülönbségnek a helye 8) rögtön vehetek egy nagyobb házat!
-
Whysperer
addikt
válasz
antikomcsi #3694 üzenetére
Oksa megnezem koszi de nem tidtam az a 16 ventis resze plus cpi
-
Whysperer
addikt
válasz
antikomcsi #3692 üzenetére
Hjaja. Mobilrol es raadasul Angliabol es angol mobilrol amin nincs ekezet. sry oksa ezt szemelrem ki csak nem tudom mekkora lehet. meg kell kerdeznem a leghutes ropikba mert van egy igaz felso tapos.de massziv hazam tele ventivel es nincs kedvem lecserelni valami gagyira. most egy CM TX3 van benne az turi csere csak nekem ugy van, leveszed az oldalat es ott van egy kinyithato ajto an van a ket oldalso venti es a TX3 lazan befer csak ezt nem tudom.
-
kop8
őstag
válasz
antikomcsi #3520 üzenetére
Igen nem megy olyan órajelen mint szertném, igaz megy 4600 felett is jóval, de én többre gondoltam.
Szerettem volna 5GHz-en használni 8 maggal!
Hideggel nem próbáltamIgazából csak netezve és játékokat nem használva nincs semmi külömbség a régi phenom 555-emhez képest
-
ftc
nagyúr
válasz
antikomcsi #3502 üzenetére
PAtriotin gondolkoztam de alaplapi utmutatoban nincs benne...nem szeretnék gondot..
-
Borokafa
őstag
válasz
antikomcsi #3493 üzenetére
Bár mennyire szeretném, hogy ne így legyen igazat kell, hogy adjak.
Pl. az 5GHz-en lefuttatott 3dmark06 cpu pontszámom FX4100-al nagyjából megegyezik egy régebbi phenom X4-em 4GHz-es pontszámával . -
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #3484 üzenetére
Én kipróbáltam már minden hogy és így jó. Monitotozd ki úgy,hogy 0.5Mp-ként frissítsen az adott program amivel monitorozol meg fogsz lepődni.Szinte folyamatosan 1.4és 4Ghz között ugrál az órajel és a feszt is emelgeti elég szépen, ami fűti a procit rendessen,mert a win nem helyesen kezeli a szálakat. Az APM-et azért kapcsolom ki,mert az is csak bekavar.Visszaveszi az órajelet 2.8Ghz-ra elég sokszor,és bekavar a fesz állításba is. Ez az APM sem sok lóf@szt ér különben,mert emelt 3.8Ghz-s órajellel alulfeszelve kevesebbet fogyaszt konektornál mérve a gép,mint ha mindent alapon hagyok,és csak szépen beállítgatja,vissza veszi az órajeleket. Tehát a turbó és az APM kikapcsolása nálam behozta a "jégkorszakot".
Amíg nem volt kikapcsolva egyik sem addig ilde is 40C' volt a proci(mert akkor is össze vissza ment a turbo,csak pl az AIDA nem frissít olyan gyorsan,hogy ezt lásd) most épp 27C1-os. Prime alatt alapon 60-65C' volt,most 4ghz-n max 45C'.
Gyengébb mint az X6-od? Esetleg,ha alapon hasonlítod össze olyan programmal ami kevés szálat használ. Pl 3Dmark11-ben 4Ghz-n mindegyik csúnyán elveri az FX a haver 1090T-jét. De játékokban is (plBF3) ugyanolyan kártyával (6870) nekem kb 10-15Fps-el magassabb a minimum Fps-em.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
antikomcsi #3457 üzenetére
Mert tutira mentem és nem is csalódtam
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #3476 üzenetére
Kimonitoroztam a proci Mhz,ill fesz értékeit,úgy,hogy 0.5mp frissítsen és a program,és szinte folyamatosan 1.4-4Ghz-között ugrált az órajel úgy,hogy nem futott semmi,és őrületes voltokat tett mellé. Amióta úgy használom a procit,hogy a Turbo core és az APM kikapcsolva van,de emelve az órajel "megnyugodott" a proci,és nagyon hűs lett. 4Ghz-n játék alatt (plF3) max 48C'.Ugyanez bekapcsolt APM,és Turbo Corral 65C'. Ja és ami durva,hogy,így,ha ki van kapcsolva az APM,és a Turbo 3.6-ra húzva alulfeszelve erősebb mint,ha Turbo,és APM be van kapcsolva,és most jöm az Kevesebbet eszik,és nem melegszik. Tehát összegezve nemhogy nem megy a turbó hanem pont,hogy többször megy mint kellene össze vissza.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #3472 üzenetére
Hát a régi procimhoz pont jó lesz, mert ami ahhoz volt eredetileg, az tényleg gáz.
A 8120-hoz meg a 4 éves Asus Silent Knight talán jó lesz. Húzni nem akarom. Mondjuk erős terhelés alatt felmegy 60 fok környékére, az nekem tűnik csak soknak? -
törölt tag
válasz
antikomcsi #3465 üzenetére
Ma jött meg a 8120 és legnagyobb meglepetésemre 4 hőcsővel ellátott rézbetétes hűtőborda volt a dobozban
-
gyiku
nagyúr
válasz
antikomcsi #3457 üzenetére
persze, elborult az agya. remelem csak pillanatnyi zavar.
-
HabyRolika
tag
válasz
antikomcsi #3459 üzenetére
inkább csak jobbra cserélném....Phenom II X6 1075T vagy 1090T-re vagy esetleg még az X4 980-ra
-
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #3355 üzenetére
Foleg ha azt nezem a x6-t siman lehet 0.7 v korul hajtani. Max-ra meg 1.4-1.45 korul megall es hozza 8xxx-t alacsonyabb orajelen. Kisebb fogyasztas, ugyanaz a teljesitmeny. Lehet am az FX-t is tuningolni, hogy jo legyen de az a +100 w nem biztos, hogy megeri.
Szemely szerint ezert nem valtok meg(a lapom tamogatja). Nincs kedvem egy zabagepet etetnem feleslegesen.
Ha mar az aramot nezem akkor, S-E vagy I-E lenne. -
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #3329 üzenetére
A fogyasztast sem kell elfelejteni. K10 stat ide vagy oda. Ezek zabagepek ha huzva vannak. Igy egy 960 mindenkeppen eselyes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged