Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
elso
csendes tag
válasz
benikeee
üzenetére
Még mindig nem érted.Primeot ráengeded ideje sincs annak a bordának átvennie a hőt.Játékba nem hirtelen kap akkora terhelést.Mire átveszi a hőt a borda addigra a venti nem tudja a visszahűteni ha ráengedem én nekem is felmegy 70fokra játék alatt meg a venti csak alapon megy mert 60fok van megadva targetre..
-
benikeee
tag
Nah tegnapi nap volt egy kis Bf3 multi ultran 64 fős szerón mint amit már írtam ott max 55 fokig melegedett a proci 4.0Ghz-en, ma pedig kb 1 óra Watch Dogs ultran itt is 55 fokig melegedett a proci. Akkor most az a kérdésem hogy a prime alatt hogy megy fel 70 fokig??
-
marquuard
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Amúgy ami nagyon bosszantó, hogy egy megveszekedett LLC beállítás sincs UEFI-ben. De akár az is lehet, hogy ez nem thermal throttling, hanem szimplán Normal-ra van force-olva a kalibráció, mert az első 6 kör stabil, utána meg minimális a differencia. Már írtam AsRock-nak a válaszukat várom.
-
marquuard
veterán
válasz
doboka98
üzenetére
Killa Sample-t játszd le. Hülyén hangzik, de erőteljesen megdolgoztatja a CPU-t. Ez egy 1080p-s videó, kismillió röpködő madárral. x264-es MKV fájl, 3-4x indítsd el. Én pl. Galaxy S3-on ezzel tesztelem az OC-t, és páran ajánlották már PC-hez is.
-
-
marquuard
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
CPU/NB UV-t én tanácsoltam neki, mert jelenleg alulfeszelt NB-vel is 4GHz-en 75 fokig elmegy neki High IBT-vel a socket. Pedig a High a 2GB miatt 39-40mp alatt lefut neki.
(#45582) nomad138: Nyakamat rá, hogy thermal throttling. Nem VRM, hanem a BIOS beállítás küld üres ciklusokat a CPU felé, hogy ne főjjön meg.
(#45586) hackeeeee: Nálam 4,6GHz-en FX patch-el végigmegy a 10 kör. De ha mindig a legutolsót dobja el, szerintem azzal nem érdemes foglalkozni. Ha berakod 100 körre, és a 99. végén "hibázik", akkor azt nem lehet komolyan venni. Amúgy Very high-on teszteled?
-
válasz
marquuard
üzenetére
Ez vbolt korábban is már, hogy a nagy proci tesztek sem dolgoztatják meg úgy a ramot, mint a szarul működő flash. Időzítéseket, kell meglesni. Meg ugye a mem vezérlő egybe van a procival, szal. OC alatt az is forrósodik, hiába a gyárin hajtanánk a ramot... CPU/NB-nek is kell a több fesz, ha OC van.
Másik, hogy én is próbáltam a turbo-t bekapcsolni, ha kevesebb mag kell, akkor még húzni rajta... sajna nem jártam sikerrel, így pár hét után kikapcsoltam, mert bizony BSoD-k voltak néha, pont többszálas alkalmazásoknál.
-
doboka98
tag
Úha! Probléma merült fel, ami aggódásra méltó
. Kb. 1 - 1,5 óra gémelés után random resetelt a gép. IBT simán lefutott. Mi lehet a gond? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Átléptem a 100GFlops-öt.

11. kornel jár. Általában az utolsónál szokta eldobni.
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138
üzenetére
Az a 65 fok IBT alatt egyáltalán nem vészes. Megérte alulfeszelni az NB-t. Nekem jelenleg 4,6GHz-en üzemel a proci, IBT very high alatt 68 foknál megáll. Az a lényeg, hogy a maghő ne haladja meg a 61-62 fokot, AMD ennyire lőtte be a normálisat. Idle ne foglalkozz vele, csak számolt érték és pontatlan. Terhelés alatt kalibrálódik mondhatni fix értékre.
Ja, és a stress test alatti 68 fokos socket játék alatt 55 fok.

-
nomad138
tag
-
nomad138
tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Nekem 8320 van. És kupaknál mért hő a 61 vagy magonként? Csak azt nem értem, hogy ha egy toronyhűtő sem képes arra hogy hűtse a némileg emelt órajelet. Akkor a gyári 3,5Ghz-en az alap erre méretezett hűtővel miért laggolt a gépem ugyan úgy? ( azzal nem mertem IBT-t indítani hátha felszáll a gépem.
-
nomad138
tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
50°C fok környékén (a bios arra állította alapjáraton) a ventilátorok felpörögnek a maximum fordulatra. A processzor az 2200RPM az első 2db Swif2 meg 1800RPM-re. A Processzor felett van még 2db gyári zalman 12cm-es meg a ház hátuljában még egy ami kiszívja a meleget. 5 ventilátor keveri a levegőt a gépházban. Amikor fut az IBT nem érzem hogy a hűtőtest meleg lenne egyáltalán, talán még az alja felé sem. EnterR kolléga említette hogy amikor 5Ghz felé húzta a 6300-at 102°C foknál nyomta ki az IBT-t. Szerintem ahhoz képest ez a 69°C nem tudom. Ti jobban értitek a dolgotok.
-
doboka98
tag
Na fiúk, köszönök mindent, most ilyen helyzetben vagyok (ami meg is felel):
1,368V és 4,3ghz. Egy kicsit gyengus, de full stabil 2400-as HT-vel és 63-64 GFlops
.
Köszönök mindent mégegyszer!

-
nomad138
tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Igyekeztem sem túl sokat,sem túl keveset. Mondhatni optimális. Csak egy nagyon kevés jött ki alóla a rá szerelés alkalmával!
Amikor megy az IBT és beteszem a hűtőborda mögé a kezem vagy megérintem nem igazán érzek melegséget. Elég nagy a hűtő és a 2200RPM 120mm-es ventilátor meg hideg levegőt fújt át rajta az előtte lévő 1800RPM Swiff2-nek köszönhetően. Persze sokban befolyásolja az estére lehűlt levegő.
Ha mozgatom némi mozgás tapasztalható de alapjáraton most 11-19°C között ugrál a HWinfo szerint átlag 14°C.
-
válasz
marquuard
üzenetére
4,2Ghz-en a 68 fokot kissé soknak gondolom, bár nyolc magossal nincs tapasztalatom.
Nem biztos, hogy érdemes a küszöböt feljebb vinni, mert a túlmelegedéstől is hibázik."Vagy, ha a kolléga nem frissítette az adat lapját, akkor thermal throttling is lehet, esetleg háttérben valamilyen alkalmazás." Rámférne egy alvás.

-
marquuard
veterán
válasz
eldiablo
üzenetére
Hűtője nem valami ismert, erről nem tudok nyilatkozni. De így 4,2GHz alatt elmegy neki 68 fokig a socket temp IBT alatt. Érdemes ilyenkor UEFI-ben lejjebb venni a thermal throttling küszöböt? Azt hiszem, 70% az alapértelmezett. Mert valahogy le kell tesztelni, hogy stabil-e a processzor, ahhoz meg konstans órajel/feszültség kellene.
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138
üzenetére
Ha throttling lenne, akkor nagyobb lenne a differencia a Double Precision-os mérésnél. Az a probléma nála, hogy a Fatal1ty Killer-ben egyáltalán nincs LLC beállítás. El tudom képzelni, hogy Normal-ra van force-olva, azért nincs normális feszültség-kalibrálás.
(#45555) eldiablo: 8+2 -es tápfázisú pedig.

-
-
djrobaa
aktív tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Jó, de ha ennyit állitok be akkor irja a biosban, hogy 1.38v. Ha többet állítok be akkor meg bemegy 1.4 fölé. Amúgy 1.375v a proci alapfeszültsége HWinfo szerint.
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Van valakinek Sabertooth lapja FX-8350-el? 4.4ghz-n szeretném járatni a procit, de IBT alatt elbukik. Feszültséget + offsetben állítottam +0.00625 ha jól emlékszem. Így 1.38V a CPU fesz. Minden más a fenti leirás szerint van. Ha - offsetben állítom a CPU feszt akkor sem lesz jó. Játék alatt is lefagy a gépezet. Egyedül manual-ban jó, de akkor meg feltolja egészem 1.41v-ig. Mit csinálok rosszul?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BlackPriest
üzenetére
Hozzáteszem, ha 1 lépcsővel visszább veszem a feszt, akkor is stabil még, de akkor csak 86-88-at számol.
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. az miért van ,hogy a haverom asus m5a97 evo 2.0r Fan Xpert programjába hiába állítja a cpu coller sebességét folyamatosan maxon pörög???
-
marquuard
veterán
válasz
doboka98
üzenetére
Ja, az OC Killer Edition-t azt csak azért írtam, mert ha semmi nem hozza ki a hibát, akkor az majd ki fogja.
Arra figyelj, hogy Vantage-val tesztelj.(#45542) t1: Ha jól emlékszem, ilyen érték körül alakult nekem is. Most 4,6GHz 67 GFLOPS. Nagyon az alaplap képességeinek határát feszegetem most, ez az az érték, aminél ha feljebb állítom, akkor pápát választ.
-
-
doboka98
tag
-
-
doboka98
tag
Köszi srácok, imádlak! Szépen muzsikál, már az 5. kört futja 1,344-en, innen már nem lesz baj szerintem. Bár furcsállom, hogy most csak 57 GFlopsot ad ki, annak ellenére, hogy a HT-t felhúztam 2200-ra.
-
IT-ben 3 év az sok. Minden elavult lesz. Intelnél 2 évente jön új foglalat, ott sem vagy beljebb. Ha egy VGA-val játszol, akkor elég az FX, ha durva SLI/CF a terv, akkor inkább Intel i5/i7 jöhet szóba. De 3 év múlva elavult lesz, attól függetlenül, hogy Neked elég-e vagy sem.
Az az ASRock lap nekem nem tetszik, nem venném meg, főleg nem az alá...doboka98: még feszt neki kicsit. Ramok alapon, ugye?
-
rudii
tag
Értem. Ugye nekem van egy ASROCK 980DE3/U3S3 alaplapom amibe egy AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ ketyeg. (Igen kövezzetek meg tudom
) Most cserélném alaplap mert mondták ez tescos hozzá és itt javasoltak pár alaplap 40k környékén átlagba.Na most megfordult a fejembe, hogy eladom a procit és veszek új alaplap, de más foglalatút és intel procit dobok bele. Nem érdekel, hogy intel vagy amd, nem vagyok ilyen téren elhivatott olyat szeretnék ami hosszú távon megéri.
De ha itt többen is úgyvélekednek, hogy nekem most megéri megvenni uj alaplap jelenlegi proci mellé, mert 2-3 év múlva úgy is cserélhetem egész akkor az lesz.
-
lee56
őstag
3 éven belül kb. akármit veszel az elavult lehet.. AM3+ ba nem lesz már új fejlesztés, de azért egy jó ideig még elég lehet, főleg ha nem vagy maximalista és nem 2-3 csúcs VGA-t akarsz hajtani vele.

És nem kötelező 40k-s alaplapot se venni, nagyon jó Asus és Giga lapokat találsz 20-30-as ársávban is, gigából (990XA-)UD3 vagy (970A-)UD3P-végűeket keress, minél nagyobb revízió-s számmal, asus-ból meg (M5A97)EVO R2 az ajánlott, főleg ha tuningot is szeretnél, ezekkel valamivel kisebb a kockázat.
De ha ennyire aggaszt az amortizáció, 3 éve vettem az alaplapomat 32ezer jó magyar forintért, és ma is kb ennyiért lehet hazavinni.
Használtan persze már nem tudod ennyiért eladni, de nem olyan vészes azért. -
rudii
tag
Sziasztok! Lehet nagy hülyeségeket mondok, de ne oltsatok le nagyon inkább javítsatok ki.
Az am3+ - os FX széria "leállt"?! Lényeg igazából, mennyire van értelme vennem egy 40k-s alaplapot venni ami AM3+ os foglalatú egy FX hez? Mert ugye X év és elavult lesz, kell jobb, de ugye az már alaplapba nem fog passzolni. Vagy ez teljesen normál, hogy például 3 év után le kel cserélnem a 40k-s alaplapot? :S:S:S -
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ha lenne rá pénzem, akkor megtenném...
Neked meg egy Bugatti Veyron való, vegyé má' egyet. -
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
"Azt vagy kigyullad a lap, vagy nem."
Te beteg vagy!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerencsétlenkedsz itt az AsRock-al... Miért nem veszel már egy Sabert!?? Az való neked!!!
Látod, én is lecseréltem a jó kis ext.4-em, aztán ugyan annyin hajtom most is a procim, mint abban! Azért én szerettem AsRock-ot, viszont én nem vagyok tuningmániás, mint egyesek itt!!!
-
marquuard
veterán
Most ezt nem értem. Délután IBT-t futtattam, 63 GFLOPS volt 4,2GHz + 2,4GHz HT Link-el. Most szúrópróbaszerűen elkezdtem futtatni az IBT-t, és 33 GFLOPS-ot kapok, pedig a teszt alatt állandó a frekvencia és a feszültség.

-
marquuard
veterán
-
stratova
veterán
válasz
marquuard
üzenetére
Mivel az állomány rar helyett egy exe, gondolom vírusosnak érzékelte a vírusirtója. Nálam odáig sem jut el, hogy megjelenítsem a letöltés helyén. Előbb lekapálja comodo élből ment a karanténba.
Ezt találta benne (kártevő név):
Heur.Dual.Extensions@4294967295Nem feltétlenül a te fájlod vírusos, de lehet hogy a tároló oldal által készített exe már az.
Szerk.: no igen, azt a felületet nálam Noscript/Scriptsafe blokkolta

-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
He?
-
válasz
doboka98
üzenetére
nah, meg is vannak a gondok...
Elsőként, ahogy írtam is, nem kellene mindent állítgatni... HT link és CPU/NB legyen 2000, majd ha van stabil állás, akkor mehet a próba feljebb. Nekem 970 chipsetnél 2200 volt a limit, az felett nem volt stabil (IRL igen, de IBT bukott).Másik, hogy ramod 1600-as... ez OC neki. Van ehhez időzítés, tudod milyen beállításokon kellene lennie? Mert gyári nincs hozzá... nem kezdem el részletezni, IRL sok különbség nincs (játékok, progik nagy része, etc...) viszont instabil lehet ettől. És ehhez lehet kicsit több ram és CPU/NB fesz kellene valóban, de ramnak az 1,6 V feletti már nagyon sok, feleslegesen. Használd a gyárin, vagy keress rá beállítást, de ez nem egy tuning ram, gyanítom egyszerűbb venni gyorsabbat, ha az a vágyad.
Harmadik, hogy leírtam, ha feszt a VID alá akarod vinni, akkor az offset jel - (mínusz) legyen. Ha csak ennél kisebbre szeretnéd, akkor vedd lejjebb, vagy azt nem engedi?

benikeee: enabledre azokat
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Már az egész ott hülyeség, hogy mindenki hajlamos univerzálisan kijelenteni, hogy egy VGA-t egy bizonyos processzor képes-e kihajtani, vagy nem. A lényeget, hogy milyen programban, azt már átalában elfelejtik megemlíteni. Mert ahány féle program, meg patch annyi féle kihajthatósági mutató lehet, van ahol patch-el megoldják a jobb optimalizációt (bár ez elég ritka, főleg manapság). Van program ami 2 szálat se hajt meg, van ami 12-t is akár..
(#45498) Zolar : Aztán időközben kiderült, amit sejtettem is, csak elfelejtettem írni a multkor, hogy valaki próbálja ki UEFI-s lappal, aztán időközben írták hogy Turbót engedélyezed, viszont az APM-et letiltod, akkor a turbó is hatástalnítódik, és az újraindulgatás megszűnik. Valamiért a Turbó kikapcsolásakor jelentkezik csak.. Hülye megoldás, de egyszerű BIOS/UEFI beállítás kérdése az eltűntetése. Amúgy a GIGABYTE GA-990XA-UD3 (rev. 3.0) szintén annyiba kerül.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Kb. 1 - 1,5 óra gémelés után random resetelt a gép. IBT simán lefutott. Mi lehet a gond?
Mekkora frekvencián?

Arra figyelj, hogy Vantage-val tesztelj.