Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- VoLTE/VoWiFi
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Olyan drágák a ventik, h már agyaltam a szobai venti vételen. Amúgy 120-as még nem gond, Xilence olcsó, jó is és halk úgy 1,5 évig. Akkor meg leszarom, ha ki kell dobni, de egy 4-5 k ventit nem szeretnék kukázni...
Lehet végül nálam is 9×120 venti lesz, akkor is ha nem olyan halk, mint a 4 ×180, viszont árban alig fele... -
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére

én majd arra leszek kíváncsi, ha sikerül beüzemelni az 5 120as ventit. egyszerre

kábelem ugye már van hozzá, már csak csavarokat kéne vennem és mehet a 4 venti a H105-re... plusz ugye ami a gép hátsó részén van... na oda kéne nekem is vmi piros ledes, 4 pines 140-es venti... hm -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Jaja.
Én most bepakoltam reggel a 2db sickleflow ventit a 23-as 700rpm-es helyett, pár fokot dobott. De megpróbálok megint RC-zni, meglátjuk mit ér. Mivel több levegőt mozgat a 2db 12-es, így több levegő megy a házikóba is.
Ezért gondoltam egy nagyobb teljesítményű 23-asra majd a későbbiekben, hátha. Bár lehet, hogy ennek 4db 12-es lesz a vége.

-
-
gaboro2
csendes tag
Elösször is köszi mindenkinek hogy probált segíteni

Megvan a megoldás beleszaladtam egy CSALÓBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Árul sok terméket az olx-en garival,de a garancialevél HAMIS és persze az eladott FX6300 is.(fos)
Vigyázzatok vele :a gari COVIIT computerbe szol, már tudnak a csalórol vagy csalókrol... -
Habugi
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Megszámolhatatlan mennyiségű restart, köztük pedig CB/IBT/Vantage prociteszt kombó.
Ezt gyakorlatilag éjszakákba nyúlóan csináltam pár napig és postoltam a tapasztalatokat, érdemes lehet visszakeresni.Az FSB-zés sosem mozgatta a fantáziám mindaddig, amíg valamelyikötök említést nem tett róla, hogy jótékony hatással lehet az L3 Cachere, némi NB tunningal karöltve pedig javítható az egyszálas teljesítmény.
AMD (FX) és az egyszálas teljesítmény.., ezen a ponton gurítottátok el a gyógyszeremet és indult a tesztelési őrületem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként pont a fent említett / rendszeresített beállítással sikerült CB R15-ben 122-es egyszálas teljesítményt elérni, úgy emlékszem erről is írtam bár nem biztos, a lényeg hogy ez a meglátásotok is igaznak bizonyult. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
stratova
üzenetére
EnteR tolta inkább az NB-t, Én annyira nem. Én csak az időzítésekkel játszottam.

Habugi hozta még szinkronba, ha jól emlékszem.
No, akkor jól emlékeztem.
Na igen, Én ugye szorzózok, de lehet, hogy akkor teszek egy próbát megint az RC-zéssel, de első körben nem jött össze.. -
Habugi
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Elég sokat teszteltem 2400-2600 tartomány között a szinkronba hozás esetleges értelmét, írtam is róla annyi tapasztalatot amennyit csak tudtam. Igaz ahogy ki is emeltem mindig, FSB-zés mellett tettem mindezt, csak pár alkalommal néztem meg szorzózás mellett és látszólag semmi hatása nem volt.

Viszont huszad annyi tesztet sem csináltam szorzózással, mint FSB-zéssel szóval az, hogy én nem vettem észre semmit nem jelenti azt hogy valóban nem ér semmit.Az eredmények okán a magam részéről teljesen átálltam az FSB-zésre, FSB 260 2600/2600 lett a végleges mindennapi beállítás, 5070mhz a ramok pedig az általad javasolt cl8-as időzítésekkel mennek 1733on.

-
stratova
veterán
válasz
mkrisztian13
üzenetére
No akkor minden rendben. Ext. 3-mal nem fogsz tuningrekordokat döntögetni, de a kis 3 modulos FX azért elketyeg majd benne rendesen.

hackeeeee: Úgy rémlik az L3 órajelét is takarja, esetleg hoz némi GFLOPs emelkedést CB javulást, de éppen ti tesztelgettétek EnteRrel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
antikomcsi
üzenetére
Elméletileg a ramokra van jótékony hatással a magasabb NB órajel. Ennyit tudok.

-
mkrisztian13
csendes tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Köszönöm, ebben nagyon sok részetek volt, megköszönni nem is tudom, nyálazni nem akarok, de sok segítséget kaptam tőled, és a topicban egyaránt.
csak e hónapban majd ehetek zsíroskenyeret. 
-
válasz
mkrisztian13
üzenetére
A 970 Extreme 3-tól már jó!!!
Tehát nem vettél egy határ kaki-t ismét, gratulálok!
-
mkrisztian13
csendes tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Most már nem-talán
ASRock 970 Extreme3 csak ennél drágább ami van náluk, mert fejlettebb, de csak pl ennek az olcsóbbnak is utánanéztem: ASRock > 970 Pro3 R2.0, már ez is a specifikációk szerint oké, de én az Extreme vmilyen fejlettebb változatát rendeltem, pontosan nem emlékszem, mert telefonon beszéltük le. -
válasz
mkrisztian13
üzenetére
Komolyan, remélem megint vettél egy olyan alaplapot ami csak 760-as chipset-et kezel akkor megint kifagy de te tudod!

-
mkrisztian13
csendes tag
Na pár szót a fejleményekről, ha még nem unja valaki.
Az alaplap tényleg stabil volt 2-3 napig...tegnap óta kékhalálok, úrjraindulások, fagyások...Szerencsére az Infónál normálisak voltak (bár az eladó nem értette, hogy AM3+.os alaplap, procc, akkor miért nem jó) de belementek a cserébe ráfizetéssel, az itt említett Asrockból választottam, pontos számot nem tudok, mert pont ua. nem volt, csak egy valamivel drágább fajta, de...azt hiszem ezer forintal ezek után nem fogok szórakozni, örülök, hogy egyáltalán így megoldódott, és kösz még1x szer mindenkinek a segítséget, hát sajna igazatok volt. Bocs, ha feltartottam a topicot.
Mégegyszer köszi, ez jó lecke volt, ennek a pénznek persze meglett volna a helye, de inkább legyen stabil a gépem 10-20 ezer forintal többért, mint itt kinlódjak, és röhögtessem magam a topicban. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
2,6-on mennyi értelme van szinkronba hozni a HT-t és a CPU-NB-t? Ki próbálkozott vele, hozott bármiféle gyorsulást?
Ha már a prociból nem tudok normális körülmények között 4,6-nál többet kihozni, lehet, hogy megpróbálkoznék ezzel még egyszer, hátha.

-
Ha már szó esett a "golden chip" dologról:

Ez akkor most mi?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most látom, "csak" két modullal nyomta a csávó. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Valami ilyesmi kéne.

Most felpattintottam a 2db 12-est az oldallapra, pár fokkal hűvösebb a lap. A VRM sem forr annyira.
Visszafogtam a ventiket ~1500rpm-re
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Csak ugye az a baj, hogy 23-asokból nem nagyon van semmi.. Felpakolhatnék 4db 12cm-est is az oldalára, de az elég érdekesen néz ki, bár légszállításban lehet, hogy többet érne..
Van 2db 12-es cm Sickleflow ventim, lehet, hogy fogok tenni egy próbát. Mivel a ventik ebben az esetben kicsit fentebb lennének, mint a 23-as.
Mondjuk Y kábellel alaplapra kell kötni őket, de 2 venti még belefér.
Viszont, 2 ventivel az alsó vga nem kap levegőt.. Érdekes gond ez.. Na segáz, egy tesztet megér majd.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Még az A8N-E-n csináltam ilyesmit.
Filóztam Én is azon, hogy felkéne pakolni valami 4cm-es ventit, de nem szeretek barkácsolni, vagy rendesen, vagy sehogy.
Akkor inkább szerzek valami magasabb fordulatú 23-as ventit az oldalára, ami tolja befelé a levegőt.
Mondjuk tényleg kemény, hogy ~0,04V fesz +3-4 fokot jelent a procinál.
Lassan tényleg vissza fogom tenni kíváncsiságból a 612S-t, hogy mit tud a seidon-hoz képest.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Kéne valami bikásabb 23-as venti oldalra, csak sehol sem találtam semmi jót, de majd körbenézek megint.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Csak le kéne prime-olni, hogy stabil marad-e.. De azt ~30 fokos környezetben kicsit nehéz.
Eléggé meleg a VRM is így.Lehet ez is ellenne, csak le kéne tesztelni, hogy stabil-e, vagy sem. Csak vicces, mert ultrahigh LLC-vel kell neki az 1,52V. Ha vissza rakom high-ra, azonnal megfagy terhelésre.
Nekem a 4,6 a határ 1,44V-n. 1,44 felett fűt mint a kazán..1,47V-n már 2-3 fokkal melegebb, és így tovább.
Nekem is ez marad szerintem, csak mindig próbálkozom, hátha.

-
marci1250
tag
Sziasztok!

Most húztam az Fx 8350-esem 4,5Ghz-re, és itt az offset voltage 1.320 mutat és hiába állítom és resizem nem változik, CPU-Z szerint sem, ugyanakkor mégis változott valami, mert a prime stabilizálódott és a CPU-z is max 1.368 voltot mutat teszt alatt.

Ez jó?

-
- = Zk = -
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát Én nem tudom.. Nem próbáltam még, hogy ívet tud-e húzni..

Nos, nem jó ez..
Próbálkoztam, 1,5V fölé kell menni a 4,8GHz-hez. A 4,7 is úgy van meg, talán, hogy 1,48V-1.5V között ingadozik a vcore..De így viszont már forr a vas, eléggé.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos..

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi
üzenetére
Filóztam, hogy 8g-s MX2-t, vagy a 4g-s mx4-et hozzam-e, de végül az MX4-et hoztam.
Ez is sokkal jobb mint a gyári CM paszta. És szerintem kicsit később még fog hozni pár fokot.Teszek majd még egy próbát 1,5V-n, szintén ultra high LLC-vel, megnézem fel tudok-e mászni 4,8 fölé.. Többet nem fogok neki adni..

-
Habugi
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ha a #46711-re gondolsz, igen.
-
Habugi
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
1.55V, pont mint a shoton amit sasbá' linkelt, ezért is ment a trollfej másodiknak, egy igazi díszpéldány féligazságokkal operál!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Terhelés alatt fel is veszi, de idleben ennyi az étvágya és bírja, nem dobja el magát.
A legutóbbi benchmark körnél írtam is, hogy még játszani is tudok 5.3-5.4en, C3 welcome in the jungle sem öli meg, egyedül a szintetikus tesztek keveslik a feszt.(#46717) duc:
Magam is ezt tapasztalom mióta SA tulaj lettem, simán megbírkózik az 1.5V-al.
(#46720) hackeeeee:
Még az előző hűtőmmel (ami azóta egy topictársnál hűti az FX kedélyeit) tapasztaltam azt, hogy a Scythe gyári pasztához képest az MX-2 10-12 fokott hozott a konyhára. Az SA-t megse próbáltam ezek után a TR gyárijával, ment aranytartaléknak, szóval MX-2: +1
Mit jelent egyébként, hogy a viszkozitása miatt tovább bírja az MX-4? Feltételezem az újrapasztázások közti időszakra gondoltál, de számszerűsítve ez mit takar? -
MX-4-et nehéz leszedni, ezért is népszerűsítem inkább az MX-2 pasztát. Viszont laptopok újrapasztázására elkentem a maradék MX-4-et, azt úgysem kell bontani...

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
En mindig MX4-et hasznalok

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Természetesen ezek hw info (elvileg) socket hőmérsékletek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát pedig..
Külső hőmérsékletben nem nagyon volt eltérés, talán 1-2 fok.
Most 4,6-on hűvösebb a cucc. Megpróbáltam a 4,7-et megint, 1,47V-n, ott már 65fok volt a max, de az átlag ott is pár fokkal kevesebb volt, mint előtte.
-
gaboro2
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Igen a ram auto de manuálisan is volt probálva, cpu csere ota vacakol.
Nem akarom az eladót bántani hogy rossz a cpu mert nemtudom
-
-
gaboro2
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
sajna az már nincs meg
-
gaboro2
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
a probléma ugyan az,nem használtan vettem
-
gaboro2
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Igen ez mind megvolt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gaboro2
üzenetére
aham, értem...
akkor is javaslok egy frissítést...
látom 1703 a legfrissebb.
mint írtam nekem anno másodjára ment fel rendben
de egy memtest sem butaság...
lehet hülyeség amiket írok, de meggyőződni róla hogy minden helyen rá van e dugva a megfelelő táp ellátás.szerk: valamint hogy a memória a jó helyen van e...
anno nekem az asus m5a97 r 2.0 lapban nem sorba kellett rakni a ramokat hanem a másodikba és a negyedikbe, dual ram esetén -
gaboro2
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
1703x64 bios
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gaboro2
üzenetére
okés, rendben... akkor szerintem kezd bios frissítéssel...
mert lehet régi a bios a lapon
a gyártó adatai szerint 1703-as biostól működik rendben az FX prociddal
link
még akkor is javaslom ha ez vagy újabb bios van a lapon, mert én magam már jártam úgy hogy újra kellett rakni a bios-t kétszer is hogy ne fagyjon.
mondjuk az egy asus m5a97 r 2.0 lap volt -
gaboro2
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
adatlap kitöltve
Asus crosshair V formula,Fx 6300,Corsair vengeance 4GB 1866mhz,Radeon R7 260X,
600W atx power supply,toshiba 500Gb sata III -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gaboro2
üzenetére
előszór is javaslataim a helyzetedre...
1. ramokról meggyőződni a megfelelő slottban vannak e (alaplap kézikönyvélben írja hogy melyikbe tedd őket)
2 bios frissítés
3. load default beállítás a biosban, bár ha frissíted a biost akkor úgy is alapon fog minden indulni.
4. adatlapodat töltsd ki, vagy legalább írd le milyen alkatrészekből áll most össze a konfiggod... -
gaboro2
csendes tag
válasz
ViZion
üzenetére
Bocsi adatlap,nemtudom hol?
Memtest volt nincs hiba,hdd új, a cput most már a második lappan probálom.
Bios képet nemraktam fell.
a történet végülis egy x4 cpu lett lecserélve az fx 6300-ra ami élböl nemigazán tudott felállni a rendszer,újra telepítés akkor sem,kicseréltem a lapot de detto..majdnem végigviszi a telepítést de az eső újrainulás után
fagy.Fellment nehezen most egy 32 bit-es win7 de egy böngészö nyitás és vége -
-
gaboro2
csendes tag
Skacok de tényleg most honnan lehet tudni hogy nem egy túlhúzott fos fx6300-mast vettem.
Egy böngészö megnyitása is sok neki!!LEFAGY
-
-
Abri
senior tag
hy all
Az FX-9590 és FX-9590 Black edition közt mi a különbség? -
válasz
Taifa Díaz
üzenetére

Nekem ez jutott róla az eszembe!

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, jelenlegi helyzet szerint, Sedion 240-nél az MX4-es paszta 4-5 fokot jelent, kb a gyári cm pasztához képest.

Igaz, most tettem alá rendesen, mondjuk úgy, hogy dobókocka 5-ös formációban.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
ÁMEN Atyám, igazad van, ezt jól benéztem itt az egyszemélyes szubkultúrámban

de akkor jó ha nem bebeszélem magamnak az érzést...

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Biztos, hogy nem bebeszéled, de hadd javítsalak egy picit: te nem AMD fun vagy, mert az más - bár az is jó, mert mókát, örömöt jelent. De amire te gondoltál, az szerintem AMD fan lehet.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
nem vagytok semmik ezekkel a tuning eredményekkel...

de azért egy kérdésem lehet?
tudjátok AMD fun vagyok világ életemben, de azért most hogy intelesedtem, fürgébben érzem a gépem.
eddig amíg csak AMD-m volt soha nem éreztem "lomhának" a gépem, de most ezen konfiggal azt érzem hogy mindenre azonnal reagál a gépem.
ez tényleg lehet így vagy csak már én beszélem be magamnak?
bocsánat hahülyeségetírok, elő szokott nálam fordulni
-
válasz
Habugi
üzenetére
Mindenkinek kapja be a fűnyíró!

Nekem 4,7-ig stabil, felette már 1,485 V-ig nem stabil, feljebb nem merem tologatni. Megvan a nagy radi, de ventik még nincsenek rajta...
Sass: igazán 4,2 GHz felett már egyforma nekem. Most újabb VGA-val lehet jól jön a 4,6 GHz, mert ezen van, itt 1,4 V is elég bőven neki.
-
baboss
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet végül nálam is 9×120 venti lesz, akkor is ha nem olyan halk, mint a 4 ×180, viszont árban alig fele...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)