- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovtiv3
aktív tag
-
rovtiv3
aktív tag
-
-
DraXoN
addikt
válasz
Stylerr #73553 üzenetére
Van tuning egyébként a rendszeren?
Átmenetileg azokat is meglehetne szüntetni ha van, ha úgy megszűnik akkor meg egyesével (lépésben) visszaállítani az értékeket.Ez is segíthet kiszűrni a hibát..
Okozhat fagyást még, vga és tápegység hiba.. mind2 esetben akár a hiba lehet az öregedésből következve.. pl. van nekem egy 4850es radeonom.. tök jó volt x évig, majd egyszer csak kék halál lett... bár eleinte csak pár hetente 1x, de ahogy "telt" az idő úgy jött egyszer gyakrabban a gond elő. VGA cserével megoldódott a gond (de azt a kártyát más gépbe berakva szintén x időnként random kék halál)..
De okozhatja a problémát mondjuk tápegység feszültség ingadozás.. akár csak minimálisan, x mennyiségű terhelés mellett...
De ugyan így lehet gond az alaplappal...Persze nem feltétlen egyből a legrosszabbra kell készülni, vagy azt vizsgálni.
Néha csak szoftveres a gond.pl. a mostani gépem random kékhalálozott időnként... jó pár hónapot szenvedtem vele.. a windows kékhalálban levő hibaüzenet erősen félrevitt a tényleges megoldástól (nem tudom már pontosan mi volt, de hol CPU megszakításra, hol memóriára utaló hiba volt)... Végül a VGA driver teljes legyalulása és újratelepítése oldotta meg a problémát.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Stylerr #73548 üzenetére
Nagyon szívesen legjobban akkor jársz ha "saját magadon segítesz".Vagy talán megpróbálsz egy másik topikot mert elég sokat nyitottak már. szoftveres problémákat könnyen meg lehet oldani de a random fagyás az helyi diagnosztikával oldható meg a legjobban. itt csak a standard szövegeket fogod kapni gyakorlatilag 1-2% esélyed van rá hogy te itt használható megoldást találsz.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Stylerr #73548 üzenetére
Jut eszembe, még valamit kipróbálhatnál, tekintve, hogy a gép Idle-ben fagy. A BIOS-ban az energiatakarékossági funkciókat kikapcsolni (C'nQ, C6 state, C1E), a Winben meg a teljesítménycentrikus energiasémát választani. Tudom, hogy nem végleges megoldás, de mindenképpen árulkodó lehet, ha így nem fagy (ha igen, akkor is).
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Stylerr #73548 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, bár továbbra is több mint érdekes, hogy terheletlenül fagy a cucc.
A Bios frissítés ötletét mindenképpen megszívlelném (még akkor is, ha a legújabb van fenn). Néha előfordul, hogy a BIOS csak úgy megmarhul.
Ezzel együtt monitoroznám a CPU fesz értékeit, hátha kiderül, hogy valamitől néha beesik a feszültség (HWiNFO). Ja, és az Asus gpu tweaket azonnal letörölném, mielőtt bármi is történne. -
Slavia
aktív tag
válasz
Stylerr #73531 üzenetére
Amateur válasznak tűnhet de én átnézném az egyébb hardvereket is.Mint pl merevlemez,ill csatlakozása vezeték csatlakozások.Okozhatja PSU is esetleg feszültség ingadozás valamelyik ágon Merevlemez kondició vagy sérülés HDD sentinelel át tudodnézni őket.(freeben is) Valami jóféle twek program használata.(rosszul formázott merevlemez esetleg bios/meghajtó rossz beállítás) Érdekes mert nem csak terhelés alatt csinálja.Ha nem random pillanatokban is.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Stylerr #73536 üzenetére
Na.
A CPU/NB Offset Voltage 1.4V szerintem rengeteg. Elég volna 1.25, nagyon max 1.3V.
Ami nálam Idle-ben random fagyásokat produkált, ha a CPU Current Capability, illetve a CPU/NB Current Capability 130%-on volt, pont mint most nálad. Ezért elsőként ezeket az értékeket próbálnám 100-110%-ra levenni. És azt is tudom, hogy tuningnál nem illik két értéket változtatni, de az NB Offset Voltage 1.4V-ját azonnal visszavenném egy tizeddel. Biztos, hogy nem az a baj.
Én ezt csinálnám. Szerintem egy próbát megérne. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Stylerr #73534 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de ez nagyon nem Ram hibának tűnik.
Egyrészt, mert ha a memória-szekció hibás, általában kékhalálozik a gép. A fagyás zömmel a CPU-fesszel kapcsolatos problémákra utal.
Másrészt említetted, hogy másfél óra Prime-ot kibírt, de kisebb terhelésen fagyott. Általában fordítva szokott történni, de sokat segítene, ha feltennél BIOS-képeket az Ai Tweaker menüről, és azon belül a DIGI+ Power Control almenüről. -
DraXoN
addikt
válasz
Stylerr #73532 üzenetére
csinálj memtesztet:[link]
ezzel ténylegesen ki tudod zárni a memóriahibát.a lényeg: ne windows alól tesztelj, usb-s vagy cd-s változatot (ha lehetséges) memória tesztelő programot érdemes használni.
egyébként vannak "selejt" ram típusok amik X idő után tönkremennek (voltak/vannak sorozatok amik igen nagy hibaaránnyal rendelkeztek már a gyárkapun kijövetelkor is, vagy érkeznek vissza garanciába), ha azonosat kaptál a korábbi cserélthez hasonlóan, lehet az új is hibás olyankor...
-
Slavia
aktív tag
válasz
Stylerr #72761 üzenetére
Nekem 8300 van,(gigabyte udp3 970a 8+2) 4Ghz-n ddr3-1600-s ramok mellett 1 óra prime95 után eddig nem hibázott. (1.2V) Jau van nem egy nagy OC!
De nekem is Scythe hűtőm van (Samurai ZZ Nem túl izmos) Illetve az északi hídra közvetlenül rállítottam egy amd gyári ventilátort. 57-58 fokon megállt az északi híd hőmérséklet 23 C külső hömérséklet mellett.Teszt mellett egyébbként filmeztem neteztem meg miegymás.Megbántam hogy nem egy 990 Asus deszkát vettem mondjuk....(VIZION) Egyébbként a amint már milliószor leírtam a gigalapoknak van egy"betegségük" a duplapost bios.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Stylerr #72757 üzenetére
Sziasztok! Sok, sok hsz-el ezelőtt foglalkoztunk ezzel Lovassal, de a tiltásnak is akkor van értelme, ha modulonként 1 magot lehetne tiltani. Amit mint kiderült kb lehetetlen. Lovas nem tudom hányszor, de én vagy 3x húztam újra a wint, mert szoftveresen próbáltam tiltani. Az egyes modult alapból nem lehet, mert akkor a proci adja meg magát.... 5 meg olyan szám ami max egy 5 hengeres benzintemetőben szól jól, nem egy fx-ben
Egyébként rég hangzott el itt, de az fx -nek egy titka van, dobjál hozzá egy normális videokártyát, rakd fel a felbontást 1440-re, (ha nem tudja a monitor akkor DSR), majd tádá" és máris megszűnik a cpu limit, és 1440 ben a játékok 80% -ban kihajtsa ez az őskövület is a vidkártyát.
Leszámítva a sok elbénázott egyszálas játékot, de egyre többre jön javítás, lásd Forza Horizon, (1 mag helyett most 2 vagy akár 4 et is hajlandó használni).
Nálam közel egy éve 8350@4,7, 16Gb ram, 2100Mhz, és egy Gainward 1070GLH van, és teljesen hibátlan 1440 re is, ha nem akkor engedek egy két ultra beállításon, meg a DoF alapból off, stb, és máris 60+Fps-em van játékfüggően. Van amiben több...
Van olyan ami még 4K-ban is elmegy fix 60fps el. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Stylerr #65887 üzenetére
Oké, közelítünk.
"Az alap órajel arra vonatkozik, hogy nem húztam..."
Ez eddig rendben, de miután a CPU LLC-t Ultrára tetted, a feszültséget igenis húztad. Ezért kérdeztem, hogy mekkora a fesz, illetve a hőmérséklet full load-ban.
Simán el tudom képzelni, hogy a memóriáidat kár 1.5V fölé vinni, mert nem ez a baj.
De ha a dolog így működik, nincs több szavam. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Stylerr #65885 üzenetére
Kedves topictársam.
Ezt írtad: "Visszaraktam Ultrahighra, illetve a proci most 1.380V-n megy az alap órajelen..."
Ez nem azt jelenti, hogy full loadban ennyi.
Továbbá "rossz" Kommand Rate nem létezik.
"Azt pedig már írtam, hogy a hőmérsékletek rendben vannak..."
Csak ezt írtad:
" A hőfokokkal nincs probléma 50-60 fokos a processzor."
Ezért bátorkodtam kérdezni, hogy mekkora terhelés mellett.Egyébként néhány BIOS-kép nem ártott volna, de így látatlanban dobj egy kis feszt a procinak és boldogság.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Stylerr #65872 üzenetére
Érdekes, mert ha lementél Ultrahigh-ról high-ra, akkor minden kevesebb feszt kap terhelés hatására.
Néha van ilyen, Nekem is volt olyan, hogy egy adott fesszel hónapokig ment a gép, utána egyszerűen nem.. Mondjuk ez csak RC tuning mellett, szorzózással nem.
Ramoknak adj egy kis feszt, max 1,65V-ig, bár ha high LLC-n jó, akkor nem kell. Mondjuk szerintem hibázhni fog, ha nem teszt, akkor játék közben, valamikor.
Táp milyen?
-
-
-
Habugi
addikt
válasz
Stylerr #61616 üzenetére
Gyári BIOS beállítások szerves része a bekapcsolt Turbo, az észnélküli fesszelés sajnos lap/hűtő függően sok esetben vezethet random fagyáshoz.
(#61617) Steven:
Win10.., nagyon sok helyen olvasni hogy hangkártya terén finoman szólva is gyász a kezelés/driver felhozatal, egyelőre. Nemhogy integrált esetében de egy nyomorult Xonart sem képes sok esetben normálisan kezelni.
Aki két hónapos oprendszerrel nyomul, az Csernus doki szavajárásával élve bevállalta b*mmeg.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Stylerr #61258 üzenetére
nV VGA-nál nincs ilyen. Annál jelentkezett először, azóta az újabb architektúráknál is előfordul, például annál is, ami neked van. Nincs összefüggés a HDD behelyezés és a VGA hiba közt. Max. az, hogy szerelés közben kapott egy statikus fesztüskét, vagy ilyesmi.
(#61260) Hegyirabló: Nem volt felesleges, mert a hibát segített behatárolni, más komponensekét meg kizárni. Felénk ez igen is hasznos!
HGyu
-
Omli85
őstag
válasz
Stylerr #58642 üzenetére
Szia a kép alapján én nem ajánlom, hogy hosszabb Prime95-öt vagy IBT-t rá engedj 15 perc alatt ha ennyire befűt hosszabb teszten nem lesz hűvösebb és ezek az értékek eléggé határon vannak. Tesztelgesd be pár játékkal vagy programokkal amit használsz ha stabil akkor ott úgy sem fog jobban befűteni ergo használhatod így.
-
ViZion
félisten
válasz
Stylerr #55064 üzenetére
Nem, csak a nagyobb számok miatt tuningolunk. Jobban néz ki az adatlapon, többet fogyaszt, jobban fűt, de szerencsére nem gyorsul semmi, az idegesítő lenne.
...szerinted? Alkalmazástól függ. Nem nyit gyorsabban meg mappákat, de játékban +fps-t hozhat, ha olyan a játék.
-
Habugi
addikt
válasz
Stylerr #54943 üzenetére
Az FC4 prociterhelése a közhiedelemmel ellentétben elég harmatos, ugyan a feladatkezelő látványosan elkeni a terhelést a szálak között, azért az FC3 prociigényének a felét sem hozza szerintem. WatchDos már más tészta.., a szűk 50fokos kupakkal humorosan jó vagy még, egy 15fok még simán benne van hagyva némi tunningban.
(#54944) .zSoLTi.:
Nálam néha bevált néha nem, hogy elszúrt beállítás/boot hiány esetén lekapcsoltam a tápot és vártam 1-2 percet, végső megoldásnak pedig amit Orrmányos említett, cmos reset.
(#54946) Askformore:
Nem, erre írtam hogy belépő tunninghoz azaz ha a feszhez is hozzányúlsz.
Amíg csak a szorzót babrálod és próbálgatod meddig stabil alapfeszen addig nem kell kikapcsolnod.(#54948) .zSoLTi.:
Prime mellett/alatt simán belefér a 75fokos kupak is, ha ilyenkor nem engeded 70ig vagy kicsit fölé, annak az lesz az eredménye hogy játékok közben alig melegszik majd ergo egy kis tunningot/órajelet bennehagysz.
Úgy számoltam IBT/Primeal mindig, hogy az ezekben elért max kupakhőből levontam 15 fokot és kb azt adja mennyire fog játék közben melegedni és ugye ezekre érdemes belőni a 60-70 fokos kupak tartományt, nem Prime/IBT-re. -
vakond5
őstag
válasz
Stylerr #53431 üzenetére
Szerintem Tűzmenyét barátunk kiválaszthatta a socket-et, és az oldal hibája lehet hogy nincs minden hűtő normálisan kategorizálva, és ezért írhatta hogy nincs elérhető termék.
Hogy válaszoljak a kérdésedre, 15k-ig ezeket ajánlom:
-Raijintek Ereboss
-Scythe Mugen4
-Thermalright HR-02 Macho
Mielőtt megrendelnéd, mindenképp kérdezz rá hogy lesz-e hozzá AMD-s lefogató!@ramustibi: Na az már mindjárt más! Golden chip fogalma rendesen elbújhatna a tiéd mellett ha az ~5 giga 1.3V-on menne
@53436: Semmi gond
-
-
watador600
senior tag
válasz
Stylerr #44194 üzenetére
Nem írt hibát.
Ezt írta a log fájlba. :
----------------------------
IntelBurnTest v2.54
Created by AgentGOD
----------------------------Processor: AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor
Clock Speed: 4,02 GHz
Active Physical Cores: 8
Total System Memory: 8091 MBStress Level: Standard (1024 MB)
Testing started on 2014.05.30. 13:31:20
Time (s) Speed (GFlops) Result
[13:31:50] 23.131 38.6440 3.375027e-002
[13:32:19] 23.208 38.5164 3.375027e-002
[13:32:49] 23.182 38.5596 3.375027e-002
[13:33:18] 23.223 38.4909 3.375027e-002
[13:33:48] 23.239 38.4652 3.375027e-002
[13:34:18] 23.219 38.4977 3.375027e-002
[13:34:47] 23.219 38.4971 3.375027e-002
[13:35:17] 23.277 38.4019 3.375027e-002
[13:35:47] 23.179 38.5649 3.375027e-002
[13:36:16] 23.225 38.4877 3.375027e-002
Testing ended on 2014.05.30. 13:36:16
Test Result: Success.
----------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged