- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Garmin topik
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz zolee33 #39191 üzenetére
Uhh, ezekkel meg tényleg már... Akkor azt jegyezzük meg, hogy a fogyasztás az átfolyt áramtól függ, ha fullon pörgeted a procit akkor bizony többet eszik. Nem véletlenül találták ki, hogy csökkenjen a feszültség, lekapcsoljanak a magok és egyéb okosságok.Olvass utána ezeknek, mielőtt még több "jó" tanácsot osztasz meg a népekkel.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz zolee33 #39188 üzenetére
Megkérnélek hogyha nem olvasol utána, akkor NE ajánlgass bios beállításokat!
Pont a melegedés a baj, Te meg kikapcsoltatnád azokat a funkciókat, amik a frekit és a feszültséget csökkentik, ha nincs terhelés.Másrészt minden újon/FX-ben még nem jártas vehetné azt a fáradtságot, hogy visszaolvas, átfutja a fórumot, mert minden le volt írva 1000×, ezért és légbőlkapott szaktanácsadások miatt sokan már nem is látogatjuk a topikot a régi "kemény magból". Tessék olvasni, van tuninghoz is link, leírás, vannak feszültségek is írva, de még képernyőfotók is biosokból, CPU-Z képekkel, miegymás... Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Stylerr
addikt
Hőmérséklet csökkent! Akkor így most mit kapcsoljak vissza, mármint az energiatakarékos dologra értem.
-
Pancsermeste
őstag
Eddig soha nem néztem, hogy mit jelent a gyakorlatban az energiatakarékosság be vagy kikapcsolása, mert tudtam, hogy hasznos dolog, így ez számomra nem is volt kérdéses, hogy bekapcsolom.
Most viszont direkt megnéztem:
CPU manual 4,2GHz 1,35V-on.
Ha kikapcsolom a spórolós feature-öket, akkor Idle 45W-al fogyaszt többet a gép és a proci 9 fokkal melegebb! Pedig így sem dolgozik többet a proci, csak hát nagyobb feszt kap és feleslegesen pörgeti magát üresjárásban, ha úgyse nincs kihasználva.-= Pancsermeste® =-
-
vakond5
őstag
Nem is a "10ft-okon való ugrálás" a lényeg, hanem a cuccok élettartama. Minek pörögjön a proci állandóan max órajelen, akár terheletlenül is, ha abszolút semmi szükség nincs rá?
Az első mondatoddal is kicsit el vagy tévedve, mert a bios semmibe se szól bele, kizárólag annyit csinál, hogy ha nincs terhelés, kikapcsol modulokat, és csökkenti a szorzót, meg a hozzá tartozó feszültséget. Tuningolásnál mindig a max órajelet és a max feszültséget határozzuk meg."It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Stylerr
addikt
Elvégeztem a módosításokat. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Az hőmérséklet eredményekkel hamarosan jelentkezem.
-
zolee33
csendes tag
válasz Stylerr #39186 üzenetére
na vagyok
spread spectrum kikapcs
c state support kikapcs
sb voltage 1.2
sideport volt 1.6
cpu vdda voltage2.56
load line calibration kikapcs
cool n quilet kikapcs
secure virtual kikapcs
enchanced halt state kikapcs
cpu termal throttle kikapcscpu ventilátor autora,és állitsd 45 fokra,ha az eléri felkapcsol.
de egy hűtő igazítás ráférne+ ha tudsz tegyél egy erősebb ventit rá.
anno vettem egy 4ft-os hűtőt,...trágya volt,levettem a ventit ment rá egy 2600-3000 rpm-es venti azóta 35 c egy fm2 es A6 os 2x4.5-ön[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
válasz Pancsermeste #39183 üzenetére
Akkor eseteg, az általad linkelt képen mellépaintelnéd, hogy a többi megadott értéknél mit kell változtatnom?
[link]
[link]
Itt.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
zolee33
csendes tag
válasz Stylerr #39181 üzenetére
kapcsolj ki minden auto-t hagy 200 on a frekit.a szorzot állitsd ugy hogy tetszésed szerinti órajel legyen.voltot teheted 1.3-ra és ha esetleg nem indulna lépésenként emeld,de nemlessz rá szükség.
+mindent kapcsolj ki ami a procit álligatja,és a cpu menüben vannb frekvenci multipler x10=2000mhz
ht bus speed 2000mhz
ht bus width 16 bit
cpu nb voltage 1.2v
memoria profilt tedd autora
ramok frekijét tedd alapra
ramok voltját is gyárira
turbo core kikapcs
meg van lent egy cpu calibration az legyen normal
valami spectrum kikapcs még megnézemmég bekukkantok a biosomba....mivan még
[ Szerkesztve ]
-
-
Stylerr
addikt
válasz Pancsermeste #39179 üzenetére
Tudom, nagy kérés, de esetleg fel tudnál- e tölteni nekem egy olyan beállítást amin 3.5ghz, tehát az alap órajelen fut a proci, és ilyen kicsi feszültségen, hogy csökkenjen a hőmérsékletem?!
-
=HG=
addikt
válasz Stylerr #39175 üzenetére
Részben.. Általában az auto beállítás esetén a proci nagyobb feszt kap, mint ami egyes frekvenciákhoz kellene...Viszont ezt nem tudod a végtelenségig csökkenteni, mert egy bizonyos feszt bekér a proci egy bizonyos teljesítményhez...Ezt neked kell kitapasztalnod, mert minden proci máshogy viselkedik... Viszont egy megfelelő procihűtő is kell, mert bizony az FX-ek tudnak melegedni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz Picturemaker #39177 üzenetére
Az lehet, hogy nem hűti le ideális tartományba, viszont most arról volt szó, hogy ha jelenleg auto beállításon üzemel, vagyis kb. 1,4125V-ot kap a proci, akkor manuálisan visszavéve a feszt, csökkenni fog a hőmérséklet. Azért az 1,4V és 1,35V között is már jelentős a disszipációs különbség. És ez persze csak a kiindulás, mert ezt egy gyengébb procinak is tudnia kell, természetesen lehet tovább csökkenteni a feszt, ameddig stabil marad.
(#39178) Stylerr: Ha jelenleg a turbo core is be van kapcsolva, akkor már nem is biztos, hogy az alap 3,5GHz-en megy.
De természetesen beállíthatod 3,5GHz-re is, ahhoz elegendő kb. 1,3V CPU fesz, vagy kevesebb...[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Stylerr
addikt
válasz Pancsermeste #39176 üzenetére
Ezzel most csak emelnék az alap 3.5ghz órajelen, nem? Én a feszültségcsökkentést szerentém, hogy ne melegedjen túl a proci.
-
Picturemaker
őstag
válasz Pancsermeste #39176 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de a Freezer ilyen beállítások mellett tuti nem bírja lehűteni. FX6300 4GHz-en 1.26V még éppen elment, 4.2 ua. fesz, "elfőtt". Ez meg azért csak jobban fűt, mint a kis tesó.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Stylerr
addikt
Ez a hőmérsékeltúltengés a túlfeszültség miatt van? Ha azt lentebb veszem, akkor megoldódik a hőgond is?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Stylerr #39171 üzenetére
C&Q leveszi 1400 mhz-re, terhelés alatt pedig megemeli az órajelet és a feszt, azért ugrál az órajel és a hőmérséklet is. ez így jó, rendben van. Viszont a játék alatti 75 fok nagyon sok. Feszeket pedig a biosban tudod álligatni. Lapod topikjában szerintem jobban tudnak neked benne segíteni, de talán itt is találsz hozzá segédletet.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Stylerr
addikt
Hű, ezzel a feszelés dologgal nem igazán vagyok tisztában. Hol és milyen értékre kellene beállítanom a BIOSon belül? Illetve nemtudom mennyit számít, de magok Freq-je hirtelen ugrál 1300ról 3600ra, és ekkor ugrál a hőmérséklet is 35ről 45re, majd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Stylerr #39165 üzenetére
Bios hőmérséklettel nagyon ne foglalkozz, nem túl releváns, nem megy semmiféle energia gazdálkodás a biosban, sem cnq,ect, sem a windowsos vackok. Coretemp helyett HWinfot használd, picit több mindent megtudsz belőle. Ha nagyon nem boldogulsz írj, valaki segíteni fog megtalálni a megoldást.
-
Stylerr
addikt
A feszültség dolgot megnézem, csak jelenleg winfrissítést telepít a gép, aztán jelentekezem újra. Köszönöm a gyors segítséget. Egyébként a Coretemp 1.0 RC6-al nézem a hőmérsékletet, meg újraindításnál BIOSban.
-
zolee33
csendes tag
válasz DeadMeat #39163 üzenetére
hát igen
de egy ujrapasztázás,nagy odafigyeléssel hogy nehogy mgbillenjen a hűtő a procin miközben lefogatja is javithat a dolgon.
plussz az ugrálás ugy is megszüntetheti,hogy kikapcsol mindent aminek köze van a procihoz és manuálisan belövi egy órajelre,+ ahogy írtad alull lehet rendesen feszelni őket.
én így szoktam,és nemugrál az órajel összevissza,sokkal jobb.
nemmelékesen jobb hűtőt vettem eggy sokkal gyengébb procira....mániákusan 50 alatt tartom,de inkább 40 alatt....
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Stylerr #39160 üzenetére
Gondolom auto beállítások vannak a biosban belőve, a lap hangyányit túlfeszeli a procit (mind, ha auto beáll. ) a hűtő sem túl acélos. Álligasd be kézzel a procinak a feszeket, bőven alul lehet őket feszelni. Olvasgass vissza kicsit, többször lett már hasonló probléma kibeszélve.
-
Stylerr
addikt
-
zolee33
csendes tag
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! AsRock 970extereme3 R2.0-s lapom van AMD Fx-8320as procival, Artic Cooling Freezer 7 pro rev2.0-s hűtővel. A problémám az, hogy játék közben 70-75 fokra felmegy a proci hőmérséklete, de jelenleg windows frissítések telepítése közben is 50fokos a proci, de van, hogy leugrik 35fokra is. A boltban szerelték rá a hűtőt. Biosba felvettem, max fordulaton pörög a venti, a procin semmi tuning nincs. Látszólag minden rendben megy, de mégis melegszik elég erősen. Hogyan tudnám orvosolni ezt a problémát? Esetleg vigyem vissza a szervízbe? (garanciás, 4 hetes gép)
[ Szerkesztve ]
-
zolee33
csendes tag
válasz MaxxDamage #39158 üzenetére
mindent elkell adjak....konkrétan temetés lessz+pár egyéb kiadás.ez van,egy darabig nemlessz gép
-
válasz zolee33 #39157 üzenetére
hh , mi a baj ?
megválnál a kis FX-től?L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolee33
csendes tag
nemlessz tuning...már...mindent elkell adjak
-
atomanti19
aktív tag
válasz Hafy75 #39153 üzenetére
Nálam:
- 4.6Ghz
- 1.392V
- 25perces Prime95 teszt.
- Max 66°C.Észrevettem hogy egy idő után a frekvencia 4614Mhz és 4630Mhz között lépked,változó mértékben.A feszültség statikusnak mondható. LLC beállítások rendben.
[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
zolee33
csendes tag
én most a 4100-as használom 1.28-on 3.8ghz-en és semmi gond,lehet hogy még vihetem fentebb is ezen a volton Max 40c
még probálkozok később,de igy tetszik.jobb mint 1.557 volton.alapbol azon ment -
Bali27
addikt
akit érdekel megjelent az uj AMD Overdrive.. Kiváncsi vagyok...
-
Pancsermeste
őstag
válasz Kevin's #39149 üzenetére
Ötletem nincs ugyan, de Aida-val szépen tudod monitorozni az összes lényeges adatot egy szép kis táblázatba összefoglalva. Először indítsd el a Fraps-t, majd utána az Aida naplózásban ki tudod választani a Fraps FPS naplózást is.
-= Pancsermeste® =-
-
ViZion
félisten
válasz Kevin's #39149 üzenetére
BF4 topikban kérdezz rá, van valami 4k render beállítás, lehet az van bekapcsolva nálad... passz
-
Kevin's
senior tag
válasz ViZion #39148 üzenetére
Thy ! V-sync nincs bekapcsolva mindig OFF még is van egy korlátom amit nem tudom mi okoz ! Ez a kártya most a GTX 660Ti szintjét hozza ami elég durva fps -ben tesztek alapján 40-50% al többet kéne teljesíteni-e! Lehetséges olyan ,hogy vmi a driver-ben van korlátozva ,hogy ne lépje túl a 70FPS-t Akár mennyire is fájó ez a max amit tud a kártya akár low akár ultra beállításon jelenleg és ezt fel kéne oldani valahogy ,csak eddig nem tudom mi okozza ezt a fix 35-70FPS ig lévő korlátot
[ Szerkesztve ]
♥♥♥HTC One M8 Grey 16Gb ♥♥♥--->★A nő olyan, mint az autó néha le kell cserélni a kisebb fogyasztás érdekében ... :DDDD
-
ViZion
félisten
válasz Kevin's #39147 üzenetére
Hát kérlek ITT elkezded olvasni, beállítani biosban... utána CCC-ben és a játék settingsben megnézed, nincs-e valami V-sync bekapcsolva. Utána teszteld. VGA és CPU usage a win teljesítményfigyelő is tudja logolni.
-
Kevin's
senior tag
Sziasztok !
Nem vagyok nagyon jártas a dologban ,ezért hozzátok fordulnék akiknek már van némi tapasztalata ez ügyben. ! Vettem egy Fx 8350 -es CPU-t mellé egy Asus M5A99X R2.0 alaplapot és most egy GTX 770 Phantom 4Gb videó kártyát.
Az a gondom, hogy vmi oknál fogva 60-70 FPS korlát állt fel ,értem azalatt a bf4 et vagy akár a Bf3 at ,de mondhatnám a Metro Last light -ot is ahol Low,Medium,High,Ultra settings mellett 35-60 fps tud Full HD ban! Akár milyen beállítást alkalmazok akkor is ennyi. Előtte GTX 660Ti kártyám volt és annál más volt a helyzet ! Ott ha leraktam medium-ra 80 FPS jött 100 is meg volt low on 140 150 Bf4 alatt ! Na most egy jóval erősebb kártyával, miért van az hogy Max 70 et tud bármilyen beállítás mellett akár low-on akár ultra beállításon ? Van olyan progi ami méri a CPU teljesítményt és el is menti ? Meg olyan ami a GPU -t is nézi mennyi a kihasználtsága ? Arra gyanakszom ugye ,hogy az FX CPU nálam lekapcsol, ha nem használja semmi ,de játékok alatt is van, hogy nem 4Ghz en fut hanem kevesebben ! Szükséges e kikapcsolni ezt a korlátot ? Ha igen milyen módon lehetséges ? Mert vmi fogja vissza a kártyát ...[ Szerkesztve ]
♥♥♥HTC One M8 Grey 16Gb ♥♥♥--->★A nő olyan, mint az autó néha le kell cserélni a kisebb fogyasztás érdekében ... :DDDD
-
holapito
tag
Én 1.4 használom a 4.4 et 4.2 200x21 illetve 22 vel 4.5 1.450 el tudtam elérni de csak tesztileg
-
kaszas19
senior tag
válasz ->Raizen<- #39141 üzenetére
Hát na nekem nem megy szerintem annyit.
-
kaszas19
senior tag
válasz ->Raizen<- #39137 üzenetére
Hàt azért egy 8120 meg egy 8320 nem egy napon emlìthető.
Jobban megtervezett példàmyok mint az enyém, csak az első 8 magos bull. -
vakond5
őstag
válasz ->Raizen<- #39137 üzenetére
De neked 8320-ad van, ami alapból 400MHz-cel nagyobb, mint a 8120.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
vakond5
őstag
válasz kaszas19 #39132 üzenetére
24/7-es beállításra maximum 1.5V, de az már tényleg az abszolút felső határ.
@EnteR: Az a baj hogy csak az igazi tuninglapoknál nevezi meg a gyártó hogy pontosan mit mér a szenzor, többi csak úgy van... hátha valaki tud okosabbat mondani.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
holapito
tag
Mi hűti a procidat 4k fordulat számon ? Delta fan ?
-
-
kaszas19
senior tag
Na most tesztelem 4,2-őn 1,41v a lap szépen bírja 1,408v
ra droppol csak szòval a cpu ami kezd elfogyni. -
marquuard
veterán
Meg tudnátok mondani, hogy az alábbi képeken kijelölt hőmérsékletek minek a hőmérsékletét mutatják? CPUTIN az gondolom a processzor, de a többi? Mert itt vannak elég érdekes hőmérsékletek.
PSN ID: marquuard
-
kaszas19
senior tag
válasz holapito #39119 üzenetére
Aidában megtalálod minialkalmazás néven keresd.
Hát 4Ghz-ig nincs baj 4,2ghz-nél már kéri a feszt rendesen 1,375V-ton 9-es kör végén behibázott pedig azt hittem szépen lefut.
Ebből az jött le hogy vagy a procinak kellene még fesz vagy a lap vrm része kevés neki fene se tudja, lehet felnyomom 1,4-re aztán ha ott is hibázik akkor valószínűleg a lap nem bírja a tempót.
Pedig most nézem hogy Fx8350-ig támogat a lapom akkor csak ki kéne neki szolgálni nagyobb frekvencián is[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #39122 üzenetére
Ramból kb. 4 GB-t tudsz így beállítani, ahhoz beállítja a többit. Hőfokokat figyeld.
-
ViZion
félisten
válasz Nxn908xxx #39114 üzenetére
Az LLC a terhelésre állítja a feszültséget, azaz energiát spórol Neked, ezzel semmi baj nincs. Droppoláskor a VRM nem tudja kiszolgálni a procit, lekapcsol kicsit, a proci hibázik, na ez a baj.
EnterR: Prime szépen fűt, de tesztelésre inkább IBT vagy LinX ajánlott. Ha azzal is jó, akkor bódottság. Nézd nálam ~1,4 V @ 4,4 GHz, szal. símán lehet 4 alatt 1,1 V körül... Mivel a fogyasztás és a freki közötti kapcsolat nem is lineáris.
holapito: pl. Open HW monitor widget
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz holapito #39108 üzenetére
Először tedd az összes dolgot alapra (proci, memo, VGA) és nézd meg úgy.
Ha akkor is csinálja, akkor valamelyik alkatrész valószínűleg hibás, ha nem, akkor csak a procit húzd feljebb de finoman és nem "auto fesszel".
Írtad, hogy vízzel hűtöd. A házban van valami a mozgatja a levegőt?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
atomanti19
aktív tag
Miért van hogy BF4 illetve egyéb játék alatt a processzorkihasználtsága 85-89% @4Ghz en.
4.4Ghz en pedig 90-94%. Mindkét órajelen stabil a tuning, alulfeszelve finoman beállítva.
Ugyanazon a szerveren, ugyanazon körülmények között!
Hőfokok 4ghz en a 40 et sem lépik át max 1-1,5fokkal 4.4 gz en max 46 fokos.Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Jester01
veterán
válasz RoSSo3 #39109 üzenetére
A konfigodat írd be az adatlapodra, a kérdéseddel pedig szerintem fáradj át a Nem indul és mi a baja a gépemnek topic-ba.
Jester
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Igazából nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre írok, de valahol el kell kezdeni
Szóval a problémám a következő lenne: egyik nap a PC-m (ami alig van fél éves), nem akart elindulni: a monitor nem jelzett semmit, de hallottam, hogy mennek a ventillátorok, és mintha minden rendben lenne, ment a gép, csak éppen kép nem volt. Áramtalanítottam, akkor minden ok volt.
Legközelebb simán indult, majd ma megint eljátszotta ezt: "Overlocking failed" szöveget kaptam, de egy gomb megnyomása után, a BIOS-ba léptetett, nem csináltam semmit, és betöltött a Win7.
Mi okozhatja ezt a problémát? Sajnos az elmúlt időszakban sok áramkimaradás volt idehaza, félek, ez betett a gépnek - még ha nem is volt bekapcsolva, de áram alatt volt.
Ha gondoljátok, megírom a konfigot is, elég jó gépem van, és ahogy említettem, szinte vadi új.
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
holapito
tag
válasz Picturemaker #39089 üzenetére
Hogy asus .. igaz nemlétezik asrockra gondoltam
Nem tudom megy és megál a kép befeketedik van hogy sima skyptolástol de van hogy csak játéknál.
-
marquuard
veterán
Csáó.
Felraktam az FX6300-at 3,80GHz-re, TC off.
Alap fesznek 1.1750V volt megadva. Prime 95 alatt néztem, stabil 1.120-1.128V-on megy a CPU állandó órajellel. Gondoltam akkor fölös ilyen nagy alap fesz, levettem 1.1375V-ra. Újra teszt, de így terhelés alatt stabil 1.080-1.088V-on megy, persze stabilan, nincs drop, és hibázás.
Most meg vagyok ijedve, normális hogy ilyen alacsony fesszel hibátlanul megy a proci? 3,80GHzPSN ID: marquuard
-
ViZion
félisten
válasz Habugi #39093 üzenetére
Nem az energiatakarékosság miatt fog elhullani, hanem a gyenge tápellátású lapok miatt. Nem idle szoktak hibázni...
Terhelés alatti feszültség droppokat is a deszka tápellátás és LLC beállítás okozza, nincs köze sem a C6, sem a C'n'Q beállításokhoz. Ami még hiba lehet, az a spread spectrum és a ram időzítések.
gerenda110: a lapod tápellátása gyenge, OC-nál a VRM túlmelegszik, esik a feszültség, proci nem kap elég áramot, a mag hibázik... Cserélj normális lapra, adj kevesebb feszt, vagy próbáld a VRM-et hűteni.
Keress vissza, Malibutomi írt fesz értékeket ahhoz a procihoz, azokon próbálkozz, kb. 4 GHz-t elérniHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kuponkunyeráló
- Hálózati / IP kamera
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest