- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75164 üzenetére
Szívesen!
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75162 üzenetére
Vagy nem! Általában van reset kapcsoló az elem mellett. Áramtalanítsd a gépet.
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75160 üzenetére
bios reset volt?
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75154 üzenetére
Hali!
Összefoglalóban pont Asus alaplapokra van beállítási sablon. Leírja mit kell ki/be kapcsolni, meg mely értékeket kell állítgatni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #75156 üzenetére
Ja, hogy az kellene. Nem vagyok otthon, majd küldök egy képet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #75153 üzenetére
Nekem 1.416V kellett 4.3GHz-hez. 4.4-hez már jelentősen több.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #75153 üzenetére
Ja, az alaplap egy ASUS M5A97 EVO R2.0.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Hegyirabló #75096 üzenetére
A feszkózással el lehet szöszmötölni ha sokat adsz neki melegszik mint a kályha,he keveset eldobja a magot,vagy kifagy az egész gép.
De jól írta a vizion hogy minden lap minden proci más és más itt csak irányokat mutatunk.
Viszont az biztos hogy a vrm legyen legalább 8+2,chipset meg inkább 990 de min 970. Várjuk a fejleményeket,próbálgatni kell tesztelni,ha ne mtetszik neki megint próbálgatni megint tesztelni,elég monoton meg ugye a pö***mnek van mindig kedve ezzel vacakolni.De ha egyszer elkapoda fonalat akkor jó lesz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hegyirabló #75099 üzenetére
Max. annyi lehet a gond, hogy feleslegesen sokat ad neki...
Látom, ez a lap is offset-el adagolja a Vcore-t...
Mekkora CPU frekvencia a cél ?
Célszerűnek tartom legalább 3 lépcsőben feltornázni a frkevemciát szorzó + Vcore növelésével.
-
ViZion
félisten
válasz
Hegyirabló #75096 üzenetére
Az az útmutató csak irányadó. Minden proci más, lap más, hűtés más. Meg kellene keresni, h a tiédhez mi passzol... Illetve ha megnézed mennyit kap auto-n, akkor az már egy kiindulási pont.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Hegyirabló #74456 üzenetére
Veszel egy fogyasztásmérőt aztán megmondja ő neked pontosan!
De aki ilyen kockát használ tudja hogy éhes fajta. End Of Story.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Hegyirabló #65729 üzenetére
Ne a 3.+-os verziót használd, ha azt tennéd. Nekem az zabálta a procit. A 2.2.1 tökéletes most is.
-
Jester01
veterán
válasz
Hegyirabló #65727 üzenetére
5 böngésző?
Nekem 1 böngésző (firefox) is vidáman megeszik 30%-ot ... mondjuk az sem mindegy mekkora sebességen annyi százalék, gondolom nincs felskálázva. -
Methionyl
senior tag
válasz
Hegyirabló #65729 üzenetére
Ha ki offolod teljesen a torrentet, mennyin megy úgy a proci? Böngészőt hagyd csak úgy.
Amúgy ez normális az uTorrent-nél. Nekem a ram-omat ette meg illetve szintén ilyen volt a proci kihasználtság mikor töltöttem le.
Próbálj meg egy másikat pl.:Én qbittorentet használok, eddig csak jobb mint a uTorrent. -
Methionyl
senior tag
válasz
Hegyirabló #65727 üzenetére
Szerintem a torrent csinálja. Utorrentet használsz? Feladatkezelő mint mond melyik alkalmazás használja ki a procit?
-
Cseneles
őstag
válasz
Hegyirabló #65598 üzenetére
Sziasztok!
Annak mi lehet az oka hogy a cpu nem kapcsol fel 7-es szorzóról bármiféle terhelés hatására? Bios reset, update ,restore default nem segí....
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Hegyirabló #65596 üzenetére
Ha nincs kikapcsolva az indexelés, az is okozhat ilyet (mikor úgy érzi, hogy most szabad a gép, akkor nekiáll indexelni), igaz ekkor a hdd aktivitás is megugrik. Ez főleg a frissen telepített winnél szokott egy ideig futni.
ui.: még azt nézd meg, hogy mi használja a procit, mikor 30%-on pörög.
-
ViZion
félisten
válasz
Hegyirabló #65594 üzenetére
folyamatokat nézd meg, mi okozza... lehet AV is, frissítés, vírus, akármi.
-
paleinho
senior tag
válasz
Hegyirabló #61367 üzenetére
4.2-höz akár még vissza is vehetsz belőle
-
Omli85
őstag
válasz
Hegyirabló #61282 üzenetére
Amúgy gyengélkedhet a vga tápegység miatt is... kb 1 éve egy ilyen szívatós körbe futottam bele én is..
Szóval én még bejátszanék egy táp csere tesztet is a helyedben. -
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61270 üzenetére
A VGA ramjaira gondoltam..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hegyirabló #61267 üzenetére
gondolom infrás mérőd nincs otthon... kézrátétellel meg nehéz mérni.. Mert az enyémbe a hőszenzor szállt el, így rossz értékeket kommunikált, és szépen megfőzte a kártyát, mert a venti nem reagált rá, ill. utólag már mindig maxon járt...
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61267 üzenetére
Lehet a memoria xarakszik benne, ha nincs javithatatlan baja akkor 7 ezer körül szokták megoldani a szervizek..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hegyirabló #61264 üzenetére
Nálam ugyanilyen fokozatokban döglött meg a hd 6870 em... csak egy kérdés: Nem teker rajta jobban a kelleténél a venti? (maxon?)
-
rambustibi
őstag
válasz
Hegyirabló #61260 üzenetére
Csináltam volna a tuning beállításokról egy mentést, és utána reseteltem volna, így most vissza tudnád tölteni a tuning beállítást és nem veszett volna el.
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61260 üzenetére
Ja értelek, a VGA alapbol nem a tuning miatt szokott csikozni...Előfordul azonban, h tulmelegedés miatt kontakt hibás lett, vagy még rosszabb tönkre ment a VGA..Próbáltad esetleg másik kábellel?
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61256 üzenetére
Komolyan nem értelek, mi az hogy felesleges reset? HA felesleges volt akkor minek akarod továbbra is tuningolni, ha valami probléma volt eddig?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61240 üzenetére
Ha nem érzed segítségnek, ne fogadd meg. Se az másik két tanácsot. Görcsölj tovább a hibán, vagy vidd el a gépet szervizbe, ott pénzért bevizsgálják.
HGyu
-
Ribi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61243 üzenetére
Még mindig bios reset.
Bárki kicsit is foglalkozott gépekke ezt mondja. Eddig 3 ember. -
Ribi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61240 üzenetére
Akkor ki konfigolta a géped?
Vagy ki állította be?
Eleve nem tudni, hogy mi minden lett elállítva. Lehet olyat is elbarmoltak, amire nem gondolunk.
Emiatt a legbiztosabb, ha bisot defaultra állítod.
Ilyenkor minden visszaáll alap beállításra. Proci, ram, minden.
Csak tedd meg amit 04ahgy írt.Bakker 1 seccel lemaradtam
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61229 üzenetére
Belépsz a BIOS-ba, és Load UEFI Defaults. F10, ENTER.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61227 üzenetére
"Lehetséges, hogy a húzás miatt produkálja ezt a gép?" - Állítsd alapra és egyből kiderül. Szerintem mezei VGA hiba.
HGyu
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56583 üzenetére
Te tudod, ha nem forró, nem fontos.
Mivan, több az off megint, mint az on?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56583 üzenetére
Hogyne.
Ha túl sokat teszel fel, akkor pont az ellenkezőjét teszi, mint amit kéne, vagyis, akkor már szigetel.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56494 üzenetére
Jesszus, most tértem be, ez a terror várt első kommentként
Ez murder case, embör! Ezen majd átlátszónak kellene lennie a cuccnak, olyan kevésnek illene rákerülnie!Whysperer: nem ér annyit, csak ne szólj hozzá, aztán majd megunja, bocsánatot kérni sem kell, csak ne legyen megint vitázás
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56559 üzenetére
Azert nem kicsi a SAS es a FARKAS kozott a kulonbseg
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #56557 üzenetére
Írok valamit ----- SAS reagál rá --- Te reagálsz SAS-ra --- éN meg reagáltam tovább.
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #56551 üzenetére
Az a teszt úgy szar ahogy van.....
1 azon az oldalon eggyel lentebb már nem is szerepel az i3.
2. AMD R9 290X GPU, i5 3570K CPU, 16 GB Ram 60 FPS-t csinál amire a v_ptere oldal tesztjében a 4770k se képes az x290x-nel
3. [link] állítólag a PCLAB.pl szerint 47 a max. bocs ,de én itt sokkal többet látok és nem OC a fx. vagy ez? [link] -
HANDO88
senior tag
válasz
Hegyirabló #56535 üzenetére
Érzéssel,ne told át a procit a lapon
De viszont stabilan álljon.Felfogatás válogatja, a Prolimatechen például idióta biztos a dolog mert tökre be kell csavarni a rugós csavart. A Matterhornnál nem mertem.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Hegyirabló #56533 üzenetére
A proci hűtő lefogatása,leszoritása.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kicsit soknak tűnik.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #56509 üzenetére
Állítsd le a házventiket és kész a nyár szimulátor.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #56500 üzenetére
Minek akarod, hogy Idle-ben hideg legyen? Még a 29°C is kevés, hova akarsz lemenni? Mínuszokba?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56502 üzenetére
ezt megértem, de ha nagyon vékony rétegen viszed fel akkor nem fogja elkenni a mókázás a cpu hűtőbordával
vagy ha el is keni, nem baj, mert amikor rászorítod, akkor "elsimul" a két fém között az anyag...
de ne aggódj kérlek, ha mondhatok ilyet, amikor én magamnak csináltam az első gépemen az ilyet - nem tudom neked ez e az első ilyen - , én is megúsztattam a pasztában. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56497 üzenetére
szerintem most már mindegy, ha rendben működik
igazából a hőközlő paszta lényege hogy a mikornyi fém egyenetlenségeket kiegészítse valamint hogy ne a fém a fémmel érintkezzen, mert úgy nehezebb a hőátadás, mint a pasztával.
meg arra is célszerű törekedned majd a jövőben hogy a "fémkocka" peremére nem "lógjon" ki az anyag...
szerintem.
nem lesz azzal baj, így ahogy van, csak mint egy film réteg legyen rajta, de a youtube.com-on is vannak videók ha majd biztosra akarsz menni a jövőben.
de azzal hogy a cpu ventit ráhelyezted és megfelelően rögzítetted, az is elég sokat kinyomott a két fém közül - cpu kupak és venti hűtőborda - így még több gyülemlik fel a kupak mellett, amit majd legközelebb ha szét szeded, érdemes lesz majd letakarítani.no közben megjött a Mesterem, így +999 neki
szerk 2: ha úgy kented mint a vajas kenyeret akkor az nem igazán jó, olyan vékony legyen mint egy minőségi örömfólia a harcúrlécre
de még lehet ez a hasonlat is vastag eredményt hozna, ami alapvetően nem gond, csak nem a cpu hűtés világában -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Hegyirabló #56497 üzenetére
Hát a felesleget már úgyis kinyomta, úgyhogy akár hagyhatod is sztem..
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Én kicsit sokallom, de izlések...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56380 üzenetére
Vagy, leviszed - értékbe, mert azt is lehet.
Csak, tesztelni kell.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #56380 üzenetére
Mivel gyárilag eléggé túlfeszeltek ezért igen. Utána ha jó, mehet alá is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56378 üzenetére
Ugyan ott, ahol adtál neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56376 üzenetére
Hát őő.. 8320 esetén a csúcsra járatás 4500 MHz felett kezdődik!
Amúgy, azt is próbálgathatod, ha van kedved, hogy 4200MHz-n veszel vissza a feszből. Ha jó a proci, akkor az sem kizárt, hogy kicsit alá tudod feszelni ezen az órajelen, és lehet, hogy pár fokkal hűvösebb lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56374 üzenetére
Mivel otthoni használat mellett nem valószínű, hogy kap ilyen terhelést a proci, így ez még vállalható.
Ha a saját "ingerküszöböd" engedi ezt a hőmérsékletet (Habugi után szabadon) akkor használd. Pár napos használat után ki fog derülni, hogy stabil-e, vagy sem.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #56372 üzenetére
Alaplapon.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #56370 üzenetére
Nem gáz, lehet valami használja. Hőfokok? Sebesség nem esett vissza? VRM?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56367 üzenetére
Ha nyaldossa a 70 fokot, akkor lehet, hogy lentebb kell majd menni..
Mondjuk tegyük hozzá, hogy más soha sem fogja ennyire terhelni a procit, mint a prime..
Nekem most a foglalat hőmérséklete van 65-70 fok között, a magok pedig olyan 55 fok körül vannak prume alatt. Ez még vállalható, de nyáron lehet, hogy visszább kell majd venni.
Nem feltétlen muszáj a 1,5-2 óra.. Én csak biztos ami biztos alapon szoktam.
Ha kicsivel több mint 30 percet bír, akkor az már elfogadhatónak mondható. Bár stabilnak csak több órányi teszt után mondható.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56365 üzenetére
A HWINFO tökéletes erre a célra.
Terhelni kell, akkor derül ki, hogy milyenek a hőfokok, és, hogy bírja-e a strapát.
Prime95 alatt blend tesztet Neki.
Én általában 1,5-2 órát prime-olok...
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #56363 üzenetére
Idle 29 az nagyon jó, ha nem hibás a mérés.
-
Habugi
addikt
válasz
Hegyirabló #56361 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56359 üzenetére
Elméletileg, ha kevés lesz, max fagyni fog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56357 üzenetére
Tesztet neki, ha nem bírja a hűtő, akkor annyit kell tenned, mint amit korábban írtak, hogy a cpu szorzót lentebb veszed.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #56354 üzenetére
Ha nem kell több fesz a 4,2-höz, mint a 4GHz-hez, akkor valószínűleg nem lesz gond. Ebben az esetben nem valószínű, hogy jobban fog melegedni 4,2-n, mint 4GHz.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56354 üzenetére
Mérj hőfokot és adj neki
-
lovas001
aktív tag
válasz
Hegyirabló #56352 üzenetére
Igazán nincs nagy különbség, ha jó tanácsot kaptál. Annyi , hogy a szorzót 21 helyett 20 ra állítod. Viszont ha viszi a 4,2-őt miért akarod 4,0 en járatni?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #56053 üzenetére
És az az 1200 valamennyi rpm mennyire hangos?
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #56004 üzenetére
Örülök,hogy segíthettem. használd egészséggel!
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55982 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55982 üzenetére
CP verzió
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55977 üzenetére
Ez még csak a LÁJTos verzió
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #55972 üzenetére
[link] innen tudod leszedni
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #55969 üzenetére
[link] ezzel
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #55965 üzenetére
nekem is bekellett lőnöm easy tune GIGABYTE windows softverrel mert mindig pörgette ezerrel ha kellett ha nem!
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló #55961 üzenetére
Figyelj elmondom Én Brockenem akkor hangos ha 2 órán át renderelek melegben. addig olyan csöndbe van mint az atom.... csak s 7870 OC hangos. Tungolva se pörög a venti netezés közben.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Hegyirabló #55898 üzenetére
Nem nagy kunszt
Bemész a biosba
meg keresed a
Load Line Calibrationt vagy més néven LLC-t ha elakdnál a biosban tölts fel képeket és elnavigálunk
Állítsd High-ra
Majd keresd meg a CPU ratiot ott 17.5x -et kell át állítanod 21x -re
Majd turbo core-t is keresd meg itt 20x -et állítsd 21x -re
Majd keresd meg az APM -et állítsd át Disabled -re
Szerk: (nem szükséges csak annyi hogy nem fogja dobálni a proci teljesítménét ide oda)
Majd menj a menü legvégére ott lesz olyan pont hogy save/restartart nyomj entert ha meg kérdezi hogy biztos nyomj igen
Már van is egy 8350-esed! -
szivacs1987
aktív tag
válasz
Hegyirabló #55946 üzenetére
Elsőre hosszúnak és nehéznek tűnik, de ha szépen lépésenként mész, akkor könnyedén meg lehet csinálni, csak olvasni és követni kell amit leírtak(m).
A tápod ettől függetlenül lehet, hogy kevés lesz gépigényesebb játékok esetén!
4,2GHz-re a cm 212 evo elég lehet, persze ez attól függ mennyi feszt kér a procid hozzá.
Tuning gyorstalpaló: ( #1660 kicsit lebutítva)
Advanced/CPU config:
C6 state: kikapcsolva
APM master mode: Kikapcsolni
C1E: bekapcs
HPC: kapcsolniAI tweaker:
- AI OC tuner: manual-ra
- Turbo core: kikapcsoljuk
- CPU bus freq: ez az "FSB": 200 -on hagyjuk
- CPU/NB freq: 2200-ra
- HT link speed: 2200-ra
- CPU és PCIe spread spectrum: kikapcs.Digi+ beállítások: Eredeti cikk szerint mindent ugyanerre beállítani, mint ami a képen van
cpu & nb voltage: Offset módra
cpu offset voltage (cpu feszültsége=alap fesz + az itt beállított fesz): 1x nyomd meg a numerikus billentyűzeten a + -tcpu ratio(ezzel állítod a cpu sebességét): 19-re => 3800MHz (=19(cpu ratio) x 200(fsb))
bios mentés, majd restart
-------------
win indít
hwinfo64 letölt, elindít sensore only módban (ezzel figyeljük a cpu hőmérsékletét(prime alatt 65-67fok max, ez normál programok esetében megáll 61 fok körül))
prime letölt
prime elindít (default értékek jók) Nagyon sok hőt képes termeltetni!! prime leállítása: fenti menü: test->stop->ok
min 10 perc futtatás, ha nem áll le egyik szál sem(ez majd szembetűnő lesz, hogy egyik ablakban hirtelen sok sor jelenik meg, majd a hwinfoban egyik szál terheltsége leesik)
v1: Ha túlmelegszik, akkor biosban cpu offset voltage-n nyomni egy numerikus - -t
v2: Ha hibázik, akkor bios és cpu ratio-n nyomni egy numerikus - -t
v3: Ha nem hibázik, és a hőmérséklet is növekedhet még, akkor bios és cpu ratio-n nyomni egy numerikus + -t.
Bios ment, restart, majd prime-mal újra tesztel.Ezt addig ismételni, amíg a max(65-67 fok) hőmérséklet nem lépjük át, és nem lehet már tovább növelni a cpu ratio-t cpu offset voltage emelés nélkül.
Ha ez megvan, akkor és még mindig stabil a rendszer, akkor vagy tesztelsz egy hosszabb 30-40perc prime-mal, vagy amit én szoktam, hogy eggyel visszább veszed a cpu ratio-t(nálam nagyon fontos a stabilitás, azért szoktam ezt csinálni).
Ennyi
-
Sarkadi
tag
válasz
Azért írom, hogy kicsit tisztábban lásd a dolgokat.
A ventilátorokkal semmi gond, az csak jó, hogy ilyen sok van, remélhetőleg halkan végzik a dolgukat. A táp pedig a meglévő VGA-CPU párosodhoz elég, a CPU húzást pedig a korábban már írt módszerekkel próbáld, bírni fogja a táp! Viszont ha tervezed a VGA váltást akkor táp csere is kötelező, tehát megvárhatod a cserét és akkor mehet a CPU tuning is nyugodtabb szívvel! Ebbe tudok majd segíteni PM-be, ha nagyon nem menne.
Tehát én várnék még mindennel, a VGA csere úgyis dob a teljesítményen, tápból pedig minőségi darabot válassz mindenképp!
Remélem így kicsit átláthatóbb a dolog számodra!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Az a hűtő elég egy darabig
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55944 üzenetére
Azert ajanlottam neked hogy nezeldj valami tutorial utan a YT-on!
-
do3om
addikt
válasz
Hegyirabló #55938 üzenetére
A többiek biztosan távolbalátók de én nem, szóval megkérdezném milyen hűtés van rajta?
(tápot még az új vga előtt cserélheted, tuningolt fx+amd vga elég sok lesz neki) -
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55938 üzenetére
Összefoglalóban lévő segítség nem elég?
Táp miatt az energiatakarékos funkciókat lehet nem kapcsolnám ki. Szorzó emelés, feszültség belövése, tesztelgetés, LLC, stb. -
MK VII
veterán
válasz
Hegyirabló #55936 üzenetére
Nem teljesen. Lesznek nem "átnevezett" termékei,ha jól tudom a 390x az biztos és talán a 380x is. Viszont tényleg több típus szinte csak át lesz nevezve. Vagy itt vagy a VGA topikban valaki már írta,hogy melyik típusok lesznek tök újak..
-
HERR Z
veterán
válasz
Hegyirabló #55921 üzenetére
egy alapfeszes tuningolást még a mostani kariddal is megéreznél, ehhez semmit se kell venni csak kicsit bios piszkálni
280x sajna már tuningot és tápot is igényel, csak 960-970-980-hoz nem kellene tápot fejlesztened, minden máshoz kb igen, de muszály lenne tuningolnod
plan b a többiek 9370-et javasolták, én ha nem használtba gondolkodsz mindenképp a 8370-et preferálnám helyette, újabb chip, kevesebb fogyi és hő....
szal első körben lődd be szorzóval a 4-4.2ghz-et biosba és ha kevés a kraft térjünk vissza mindenre -
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55921 üzenetére
Amíg nem jön újgyenerésön, addig várj, ha nem égető a gond. Aztán újra visszatérhetünk ide, az akkori tudásunkkal.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55918 üzenetére
Elnéztem, mert máshol már úgy írtad a 280-ast mintha meglenne.
VGA-t most újonnan nem igazán éri meg venni, mert lassacskán jönnie kell a 3xx kártyáknak (ha jól tudom nyáron). -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55918 üzenetére
Termeszetesen erosebb. A 280X az 7970 a 7870 pedig 270X korul vannak.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55915 üzenetére
280X-re nem éri meg cserélni és igen, megéri húzni. Inkább a táp szűk keresztmetszet.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55915 üzenetére
Ki fogja hajtani a VGA-t a proci, szerintem. Nekem mondjuk 280 (OPE) van, 4 GHz-en a a8320. Proci olyan 30-40%-on futkozik. Etttől független segít a húzás egy kicsit.
OPE=Old Packgage Edition, a.k.a. 7950
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #55911 üzenetére
Ha megyen az angol keress YT-on tutorialt a tuninghoz.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55911 üzenetére
Kik tűntek el?
Tényleg átmegyek ha kell, de azért van a fórum, hogy itt megszakértsenek helyetted.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55908 üzenetére
Shadow of Mordor brutális VRAM zabáló, az először a videokártyát nyírja ki (mint ahogyan legtöbbször a max. grafika).
450-es CTG húzással elég lehet, de jól be kell lőni a dolgokat. A VGA is eléggé a határon feszegeti, de a 8350 órajeleit el lehetne érni.
Pl. BIOS reset miatt elemkivétel vagy jumper átrakás ha nincs gomb a lapon.
Igen, a Zintel elhúzott, de főleg egy szálon. Ott rommáveri az AMD-t. -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Hegyirabló #55908 üzenetére
Hát elösször is tudni kéne hogy Chieftec-en belül melyik. Mert sztem ha ctg széria akkor az kevés, főleg ha osztott ágú.. De ugyis aki csinálja neked biztos megnézi és szakérti
-
ViZion
félisten
válasz
Hegyirabló #55903 üzenetére
Csak biost-kell macerálni, összefoglalóban a segítség. Adatokat érdemes kiírni, sokat segíthet ha pl. lapcsere van, vagy akármi. De OS cseréhez nem kell általában piszkálni.
Továbbra is tartom, h nem tudjuk mire vagy mitől kevés, csak cserélni akarsz. Vegyél valamit és kész, láthatóan az a cél.
pipo112: 40k volt a 9370... ennyiért ütős intel celeront lehet összerakni azért, nem?
-
Balathruin
veterán
válasz
Elsősorban BIOS állítgatás, Windows alól tesztelgetés, méregetés, stb. Ha valami nem stimmel, akkor kell a gépben matatni, esetleg barkácsolni (pl. VRM hűtés)
.zSoLTi.: Attól függ milyen. Normálisan belőve elég lehet.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Azért nagy tunning elött azt a Chieftec 450w-os tápot még lehet szanálnám
-
pipo112
őstag
válasz
nem tudom mire használod a masinát, de pl a 9370 már azért nem érné meg mert oda új komoly deszka kéne plusz egy normális épített víz . Na ezeknek az árából okosan ,használtan simán össze raksz egy komoly inteles gépet ami jobban megérné mert simán ütné a 9370 procit .
-
Balathruin
veterán
válasz
Egyik FX-re sem éri meg neked váltani. Átugorjak hozzád?
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Nem volna célszerűbb inkább vga-t fejleszteni? Azzal többet nyernél mint a procival szerintem
-
pipo112
őstag
válasz
Hegyirabló #55894 üzenetére
akkor inkább keres egy szakit aki belövi neked 4,2 ghz-re pár ezerért még az is jobban megéri mintha lecseréled 8350-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged