- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
-
lee56
őstag
válasz
djculture #31995 üzenetére
Mert az nem hülyeség, hogy vegyszünk egy APU-t dedikált videókártyával, amibe még jó ideig csak porosodni fognak a Radeon magok, nem beszélve arról hogy csak 4 magra korlátozod magad ezzel? Arra még jó ideig várhatsz hogy olyan APU-t kapj, ami a mostani gépeddel felér, még ha erre is kezdik el írni a programokat.
-
Whysperer
addikt
Tényleg ,ha a 8320-ra rárakom uncsi tesómnak a Brockent és a 8120-ra rárakom a Silver Arrow lehet meglenne a 4,5 vele. Bár oda vizet kellene mi?
-
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #32045 üzenetére
Hát, ha a teljesítményt, jóval olcsóbban, megfelelő Catalyst-el, legalább nem GTX780 szintre pozicionálják, akkor bukta van..
Szóval, valahova oda.. -
Malibutomi
nagyúr
-
laca000
őstag
A konzol az konzol.
Szélhámoskodásra, asszony-pajtás ugra-bugrálásához, baráti társaságba, kisgyermekek "felüdüléséhez" való..
Semmi több.
Az sem érdekel ha 29 vagy 87 magos, atomerőmű támogatottsággal..
Sok kontroller törne BF és COD alatt..
Auto aim pedig a világegyetem legnagyobb losereinek való. -
Ribi
nagyúr
válasz
djculture #32030 üzenetére
Egy dolgot mindig feledésbe merül.
A direkt programozás. Vagy mi. Azaz hiába gyengébb a konzol, kb 10x olyan gyors a köztes rétegek kihagyása miatt. Ha én veszek is egy "ugyanolyan" apu-t, azon én windows-t futtatok és kitörölhetem vele aseggemfenekem, mert lassú lesz. Hacsaknem azon is tudom ugyanúgy futtatni mint a konzolon. Viszont ha tudom, akkor minek konzol? Szóval ez a könnyű átültethetőség vagy ordas nagy kamu, vagy a konzolok lesznek úgymond feleslegesekÉn az elsőre gondolok. Nem fogják az arany tojás tyúk témát kidobni az ablakon.
-
ViZion
félisten
válasz
laca000 #32035 üzenetére
Ráadásul van az a szint, ami fölött már mindegy, h mi "hajCSa"
Ha megvan a számomra már kellemes FPS, akkor lesz@rom, h az FX 100%-on pörög vagy intel 60%-on... Hűteni tudom, nem akad semmi (1 magos STALKERen kívül, de ott se minden mod), a többire bőőőven elég. Nekem így jobb, h olcsó a gépem, mert ha nem használom ki, akkor cssak áll benne a pénz, amit másra is el lehet herdálni. Nem-e? -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #32038 üzenetére
Egy hónap múlva még biztosan nem "esnek" az árak, max 5k-t.
De addigra a tiednek is esni fog úgy 10k-t. -
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #32031 üzenetére
Hamár játék én az AC4et várom , a történet és számomra szép grafika keveréke kellemes érzést nyút
-
MiklosSaS
nagyúr
Emberek ugy beszeltek az FX-rol mintha valami hulladek volna. A bull-nak voltak hibai, gyermekbetegsegei ami annak idejen nekem sem tetszet de kinotte. Ne felejtsetek el hogy a 8350 majdnem fele a 3770/4770K-nak (140 font vs 269 font).
Felhasznalastol fugg hogy kinek mire kell, a modularis felepites nagyon jo es dinamikus, olyan mint ez : [link]. Jatekban lehet kikap a zinteltol de munkaban egymas melett vannak. Akinek meg csak a jatek a fontos az vegyen i5-ot.Sajnos engem is ugy ert a hir hogy megall az FX AM3+-ban mint a hideg zuhany. Amig nem lesz ilyen hogy APU = 1.3 x FX 8350 addig sajnos nem alternativa az AMD de azert nem kell leirni.
Egyetlen hiba az hogy ki kelett hozzak az FX-et (81xx) annak idejen, pedig tisztaban voltak vele hogy nem lesz nagy durranas. De ha rendben lettek volna, es meglett volna a 4.4, 4.2 GHz-ek amikhez voltak tervezve akkor mindjart megfordult volna a kocka. -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #32031 üzenetére
Véleményem szerint akkor is logikusabb választás lenne az új generáció megjelenésekor, egy még garanciális 7970, az új szériának jócskán megfizeted majd az árát..
-
laca000
őstag
-
dergander
addikt
válasz
ViZion #32024 üzenetére
Én nemfogok váltani,nem is ez a terv...
Itt ami fontos az órajel meg az iszonyat hő,amit hűteni kell,ez az ára most egy AMD procinak,én csak azt mondom rossz ez a vonal amin halad a cég,attól énis maradok hű AMD,mivel olcsók,na és persze egy váltás intelre gatyára vetkőztetne,meg most másra kell a pénz,de ha az új széria erős lesz akkor mindenféleképp váltok,nekem a VGAm reményeim szerint még eldöcög egy ideig,noh majdmeglássuk hogy lesz.
-
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #32026 üzenetére
Igazad van, arra elég bőven.
De akkor cserélni sem érdemes.
Minek? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
laca000 #32021 üzenetére
Pedig megvárom, 1,5 hónap és itt lesz, minek vegyek most 7970-et, csak buknék rajta.
Szépen megvárom amÍg kiderül melyiket érdemes venni/melyiket nem (mint a 7XXX-nél voltak a jó kis BS-es Sapphire-ok), aztán csere.
Mostmár addig elvagyok ezzel. Amiket mostanában játszom egyébként bőven elviszi a 7870 is, FPS gamek hidegen hagynak. Igazából csak a Star Citizen amit várok, amiatt cserélem le, mert ott viszont karcsú. -
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi #32014 üzenetére
a bd nem,sokat szivtam vele amig ugy volt hajlando mukodni ahogy en szerettem volna..
-
ViZion
félisten
válasz
dergander #32017 üzenetére
De ha szerinted nem jó, akkor válts intelre. Mi akadályoz ebben?
Pontosan melyik játéknál érzed a hihetetlen hátrányt? 2-3 név van, ami kifejezetten "inteles", de amúgy...?
Nekem nincs bajom az FX-el, ennyiért még a bokában sem lennék, ha Intel konfigot raktam volna össze. Pedig agyaltam rajta, mert a lehetőség megvolt: lap és CPU is elment, jó áron, volt is pénzem mellé rakni... de 60k-ból olyan Intel mobo+CPU lett volna, aminél semmit nem lehet piszkálni, nincs tuning, stb... 45k-ért nem akartam procit venni, akkor sem, ha van rá pénz. De kinek mi. -
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #32018 üzenetére
Mindenesetre ha a 6800K apu 4.4Ghz turboval,akkor vajon a rollerek milyen órajelen indítanak majd,mert tuti magasabbak lesznek,jönnek a teljesítménybajnokok 220watt,előre tartok ettől,mert az AMD nagyon az órajelre hajaz...viszont lassan jólenne egy törés mint annak idején a P4nél volt mikor áltak rá a c2d-re és visszaesett felére az órajel a teljesítmény pedig sokkal jobb volt.
-
djculture
félisten
válasz
Ja csak eddig a konzol vonalon nem volt egy ilyen amd jaguár 8 magos szörny 112 GFLOPS-os számítási teljesítménnyel meg gcn-es igp-vel.
Ps4-ben meg hasonló amd szörnyeteg van szintén ..Nem hiszem hogy az ezekre készült játékok konzolátíratai majd pc-n 2-4 magot igényelnek. Bár én lennék a legboldogabb nem kellene gépre költeni megint pár évet..
-
laca000
őstag
válasz
Hát az a VGA valóban cserére szorul, ruházz már be legalább egy 7970-re..
De most ne az jöjjön, hogy megvárom az újabb generációt stb-stb, bla-bla.. -
MaxxDamage
félisten
válasz
+1
L
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Én egyelőre tök elégedett vagyok, mert ahol kevés a szálak kihasználása, a 60 fps többnyire ott is megvan, a legjobban várt játékom meg cryengine-en alapszik, szóval 8 szál hajrá... ott hasít az FX.
A VGA-m inkább cserére szorul mint a proc.Épp itt a bibi, ha a Kaveri csak 4 magos lesz, ÉS ha eléri egy így i5-3570K teljesítményét (amit kicsit kétlek, de ne legyen igazam), még mindig inkább csak sidegrade egy 8XXX tulajnak, és nem éri meg a cserét.
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #32016 üzenetére
Az a lényeg ezt szeretnénk látni játékok alatt is ezt a teljesítményt,mert egyenlőre még nem a sok magé a világ,az intelek meg itt húznak strigulát
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #32014 üzenetére
Akkor lenne jó ha elfelejtenék a modulozást és,normális 4 mag lenne,aminek az egyszálas teljesítménye 15%al jobb mint a pile , na akkor igen csere lenne számomra is
-
kungzi
veterán
Majd ha kijonnek az uj fm2+ foglalatu procik, majd akkor kell a kovetkeztetest levonni. Addig minden csak talalgatas. En is gondolkodok amugy majd az fm2+ konfigon.
-
djculture
félisten
válasz
Malibutomi #32008 üzenetére
Nemhiszem hogy bénáskodnának pont ezért törőlték az am3+ fx vonalat hogy az fm2+-os vonal fejlesztésére legyen több erőforrás. Ha elbénáznák és am3+ fx -et se gyártanak már akkor intel fele fordul mindenki.
-
Whysperer
addikt
válasz
Malibutomi #32008 üzenetére
+1
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
djculture #32007 üzenetére
Igen tudom, hogy steamroller megy bele, csak a mennyiség még a kérdéses (illetve nem, ha jól tudom 2 modul/ 4 mag lesz)
Megkockáztatok egy becslést, 4 steamrollermodullalmaggal, több szálat használó játékokban (BF, Crysis) kb. egy FX-6300-at fog hozni. Ha így lesz, akkor a 8XXX tulajok még mindíg várhatnak a következő sorozatra.Edit: 2 és 3 modulost írnak, vagyis 4 és 6 mag. A 6 magos már érdekes lehet, ha 15%-ot rá tudnak tenni a visherára.
Bocs belekevertem magam a modul/mag témába
-
djculture
félisten
válasz
Malibutomi #32006 üzenetére
Biztos hogy kifogja a mostani tervek szerint az fx-nek tervezett modulok kerülnek bele.. Az amd-nél azt nyilatkozták sima cpu-t már szerverbe se fognak gyártani azon meglepődtem mondjuk. Drága a sima fx cpu gyártása ha átállnak teljesen az apu-ra olcsóbb lesz gyártani.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyébként onnantól érdekelne az új Kaveri ha tuti 1000% hogy ki tudja hajtani az érkező csúcs AMD kártyát.
Jövő év elejére tervezek egy olyat, addigra kijön a Kaveri is, és tudni fogjuk. Ha ki tudja hajtani, akkor megfelelő a teljesítménye. -
Whysperer
addikt
válasz
djculture #32001 üzenetére
[link] Érdekes akkro csak viccből lesz elérhető ,hogy megvehesd aztán portolják rá igaz?
A megjelenéskor 23 játék fog kijönni a platformra, ezek a következők:
Assassin's Creed 4: Black Flag
Battlefield 4
Call of Duty: Ghosts
Crimson Dragon
Dead Rising 3
FIFA 14
Fighter Within
Forza Motorsport 5
Just Dance 2014
Killer Instinct
LEGO Marvel Super Heroes
Lococycle
Madden NFL 25
NBA 2K14
NBA LIVE 14
Need for Speed: Rivals
Peggle 2
Powerstar Golf
Ryse: Son of Rome
Skylanders: Swap Force
Watch Dogs
Zoo Tycoon
Zumba Fitness: World Party -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #31999 üzenetére
Én is így gondolom +1
-
djculture
félisten
válasz
Vartanus #32002 üzenetére
Erröl beszélgetünk nem jelenik meg új széria fx néven am3+-ba hanem fm2+ foglalatban jelennek meg igp-vel apuként. A steamroller széria már fm2+ ba jön ki még pedig második reveizióba rögtön igp-vel, az első am3+ -ba jött volna ki de az amd törölte a termék skálájából.
-
Vartanus
őstag
Halihó!
Csak kíváncsiságból kérdem tudtok-é valami infót az FX-ek jövőjéről?
-
djculture
félisten
válasz
Whysperer #31998 üzenetére
Akkor olvass utána a bf4-et nem az új konzolokra csinálták még később fogják rá eleve portolni, xbox360-ra ps3-ra és pc-re jön ki az új konzolok meg jövőre lesznek nagyobb tételben elérhetők. Az amd is 2014-es termék portfólióban vezeti ki az am3+-ot .. Kicsit sok az egyezés ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sorozatok
- Honda topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest