- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
CO2
csendes tag
válasz
iMaverick #2820 üzenetére
Nem tervezem ezt az "OS"-t.2 gb ram lesz egyenlőre a gépben, mert itt falun veszek holnap még 1 modult.
Vagy solydxk vagy win7 ami most is van a gépemenvegyszer
Holnap küldik a futárral mindenestül (+ 2000 pénz), szóval holnap estefelé már arról a gépről fogok írni remélem.Igazából azt nem értem miért kell mindig mindenkit idiótának nézni,szimpatikusnak találtam ezt a boltot, a vélemények is jók voltak róla, ezért választottam,de hiba volt.(az én esetemben)
-
-
Pista0001
addikt
válasz
iMaverick #2632 üzenetére
Köszi, sajnos én is azt hámoztam ki, hogy nincs, pedig az Asmedia chipje tudja, csak nem mindig (2011-es foglalatú csúcs lapokon sem!) aktiválják.
velod: AMD-s gépen nem próbálkoztam még RAID-del, Intel alapokon viszont nagyon jók a tapasztalataim, P55 -> Z77 csere sem okozott gondot. Természetesen nem oprendszer alá kéne, meg nem is fontos adatoknak, hanem átmeneti háttértárnak olyan adatoknak, amikkel épp tevékenykedek.
-
vegyszer
addikt
válasz
iMaverick #2545 üzenetére
Én annyira azért kedves voltam hozzá, hogy a tavaly nyári ATI, bocsánat, AMD VGA meghajtó pakkot frissítésnek vetettem alá. Tervben volt egy újra húzás, de hétvégén a gyerek szeretne Repcsik 2-őt nézni, így nem etethetem azzal, hogy majd ha a Windows települt...
A deszka a kezemben, indulhat a móka. Holnap délután
Mert addig nem lesz rá lehetőségem.
-
Polllen
félisten
válasz
iMaverick #2403 üzenetére
Én mondjuk azért nem frissítettem főleg, hogy ne kelljen a venti profilokat újra állítgatni...
Egyébként ha már bios, most van egy intel-s H81-s giga lap nálam. Na az űrtechnológia ahhoz képest amit eddig asrock-nál amd fronton láttam. Kb. duron óta csak amd volt, lapból meg asrock...
-
-
BlueAthlon
senior tag
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
iMaverick #2283 üzenetére
Much Obliged!
De még mindig a kérdéseim
:
- NB frekvenciát X8 fölé engedi-e ?
- Ramot DDR3- 1600 fölé ?( mondjuk a kettő együtt kellene, hogy járjon )
- IGP tuning lehetőség sincs? ( azaz csak ha a referencia órajelet emelem, akkor mászik feljebb az is némileg )
Köszike előre is..
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
iMaverick #2278 üzenetére
Nem inkább pont az, hogy a D-SUB helyett digitális ( DVI / HDMI ) kimenetet használj , ha kicsit rángatni akarod a referencia host clockot? Véleményem szerint igen, mivel ez a trend az összes AMD APU esetében az utóbbi pár évben...ez sem képezhet kivételt...
Miket enged amúgy ? ( Néhány screenshotot tudnátok róla tenni ide, abból kitalátom... )
- NB-t lehet-e 800 fölé ( x8 ) és a memóriát DDR3-1600 felé vinni 100-as host mellett ( ad-e plusz szorzókat )?
- IGP tuning is lehetséges-e? -
rastawicc
tag
válasz
iMaverick #2232 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy NEKED nem kell. Nálam is (5350) 7/24-ben megy. Pont ezért.
Szeretem lehűteni a gépeimet, és mind ezt hang nélkül. Egyrészt én hallom a hangját, pedig nem hangos.
Másrészt ez számomra kicsit melegebb a kelleténél. 1320-as LCPower házban van, és most éppen 52 fokos, ami engem irritál.
És mivel közeledik a tél, (sokaknak változik a hőérzete/hőigénye is) így elkezdünk fűteni is, ami csak ront az APU "közérzetén".Harmadrészt Nem akarok arrogánsnak tűnni, de hadd döntsem már el én, hogy milyen hűtőt szükséges felszerelni a processzoromra, amiért én fizettem!
Nem hiszem, hogy itt bárkinek szívgörcse lesz, ha folyadékhűtést pakolok a Kabinire, és -23 (igen mínusz 23) fokos vodkát keringetek benne, szigorúan figyelve a páralecsapódásra!
-
betyarr
veterán
válasz
iMaverick #1692 üzenetére
hát,tény,hogy azt tehették volna simán előre is a világító CM logó heylett pl.
de nem baj.nekem az íróasztalon van egy szinte pont akkora "lyuk" ahová szinte miliméterre pontosan be fog férni,ha jól számoltam.legfeljebb egy picit kihúzom,hogy a csatik miatt az eleje egy kicsit kintebb lógjon a lyukból.igaz,túlságosan sokat nem használom úgysem az usb-ket...tehát akár a gépház "kihúz-betol" dolgot is alkalmazhatom. -
törölt tag
válasz
iMaverick #1472 üzenetére
Mekkora erősítő az? Nekem 120W volt csatornánként, bővel elég fejet letépni és nem volt venti hanem bazi nagy passzív borda és jó lukacsos ház. Igaz elfoglalt akkora helyet mind két videomagnó.
Valami régi japó cucc volt.
Ellenben a UPC beltérijébe volt venti.Meg még vinyó is.
-
-
-
válasz
iMaverick #1137 üzenetére
A korábbi W8.1 alatt jelentkező nyűgjeimre:
1, SATA driver. Holott nem SSD van a gépben, hanem sima HDD, mégis, az AMD-s SATA driver helyett a M$-os gyári SATA driver-t használva egész szépen meggyógyult a Kabini. Bár még most is néha elkezdi veszettül tekezni a HDD-t és érezhetően belassul a rendszer, mégis azt kell hogy higgyem, hogy ez már a Win-nek lehet valami hülyesége. (Ha jól rémlik, akkor az automatikus töredezettségmentesítést még nem tiltottam le, lehet az hülyül ilyenkor.)2, HDMI hang probléma... No igen, ezt a múltkori hsz-ban nem írtam, de néha előjött egy ilyen: menet közben egy pillanatra elsötétült a kép, majd vissza jött, de ilyenkor már nem volt hang a digitális erősítőn... Egészen addig, amíg újra nem lett indítva a masina...
Erre is a driver-t gondoltam ludasnak, és nem is kellett csalatkoznom! A legújabb Catalyst az AMD oldaláról ennyit ér... Az Asrock oldaláról letöltöttem, majd felraktam az általuk ajánlottat és érdekes módon, azóta nincs baj ezzel sem...
-
-
-
rigo88
aktív tag
válasz
iMaverick #836 üzenetére
konkrétabban az ASRock AM1B-ITX és az ASUS AM1I-A közti vacilálást nem érttem. a 4 sata port valóban vonzó
de a mini szerintem leginkább miniatűr házért sikít, azokba meg úgysem fér bele 2nél több meghajtó.
nálam az asus mellett az asus tette le a voksot, és hogy az asrockon van egy számomra érthetetlen párhuzamos port. a másikon pedig soros van ami azért jól jön ha tönkremegy valami és jtagolni vagy buherálni kell.
továbbá az asrockon álló a hdmi csatlakozó ami nekem kicsit instabilnak tűnik, olyan érzést kelt, mintha könnyebben tönkremehetne.
az asrock mellett szólna még esetleg a x16 pcie, de ha én személy szerint bármit is pakolnék bele mint kiegészítő akkor csak egy x1 pcie tvkártya lenne.beszéjjünkróla
kovsol: mea culpa. nem olvastam utána.
-
válasz
iMaverick #806 üzenetére
Csak hogy teljes legyen a családi fotóalbum
(#789) BlueAthlon:
-Többen is megjegyeztétek korábban, hogy a memória időzítése fontos, amit én csak megerősíteni tudok. Alapból egész magas a késleltetés ( 130ns környéke DDR3-1600 default mellett), ami picit érződik is a sebességén. 1600 CL11-1-1-11-30-as modult lendületből dobjátok ki az ablakon, 1600 CL9-9-9-27-1T legalább,No ez szöget ütött a fejembe... Hazajövök, rákeresek a Kingston ram (HypreBlue 4GB) PDF-es leírására... Erre mit olvasok? Vagy 1,5V-tal hajtod 11-11-11-en, vagy 1,65V-tal 9-9-9-en... WTF? UEFI-be belépek és mit látnak szemeim? 1,63V és 11-11-11... 'nyád. Auto-ról Manual-ra és 9-9-9...
Hát nem mondom, hogy fény2-vel tekeri a biteket a cuccos, de tényleg gyorsabbnak tűnik. (Lehet placebo. Az a baj, hogy a szintetikus benchmarkok nem igazán érdekelnek, mert attól a valós körülmények között használva még nem biztos, hogy tényleg gyorsabb is lesz.)
-
sb
veterán
válasz
iMaverick #708 üzenetére
Nagyon egyszerű: Pont abban reagáltál, amire válaszoltam.
"Mi a lóf&#@#@ izé jófenének 8 mag egy ilyen platformba?"
8 mag: "abszurditás", "ne vicceljünk már"...Ebből én nem azt olvasom ki, hogy értelmet láttál a 8 magos dologban, hanem hogy értelmetlen hülyeség.
A konzolokat azért hoztam ide, mert pontosan ugyanilyen 8db mag fut bennük és lám... játékra is elegek lesznek. Optimalizáció? Gpu és gpu driver oldalon nyilván ezen múlik sok dolog, de cpu oldalon nincs sok teendő. Nézz szét... cpu driver overhead? ASM-ben programoznak cpu-t? Nincs szükség semmi különösebb cpu kód optimalizációra, ami benne van gflops-ban az kijön és kész. Tök mindegy melyik oprendszer/driver/stb... alatt nézed.
Az, hogy a szemedben a Kabini egy HTPC alap nem jelenti azt, hogy másra nincs elég ereje. Épp ezért írom ezeket a hsz-eket, mert látszik, hogy a konzolban is elég a cpu rész kiszolgálására (nyilván heterogén kód mellett, erősen a gpu-ra alapozva, de akkor is elég). 2-3 éve egy "HTPC alap" gép Atom A330, Brazos dobott 0.5-0.6 pontot Cinebenchben (ami ráadásul nem egy sysmark hülyeség, hanem renderteszt, amihez kell a számítási kapacitás), ezek 2.0 körül. Ez egy netes/irodai munkára bőven erős gép pontszámai cpu-ban. Pentium G1610, egy gyengébb - bocs, inkább közepes, mert a gyengébb 2 magos Llano/Trinity/Richlandokat veri - Llano APU szintje. Az általad hiányolt "igazi desktop" kategória alsó középosztálya.
Még csak nem is alja!Ezért bátorkodtam azt írni, hogy ha 15-25W-ból ezt hozzák akkor nagyobb órajellel esetleg 8 maggal a felső középosztályt hoznák. i3, erősebb APU-k szintje.
Ami nem semmi egy fos "nem rendes desktop" cpu-tól szerintem.Az más kérdés, hogy kellene-e ehhez a plusszhoz DC. Valószínűleg igen. A cpu-hoz is. A gpu-t azt hagyjuk ki a képletből, mert az még DC-vel is kegyetlenül sávszélesség-limitált DDR3 mellett. Ehhez képest SC-vel a Kabini alig marad el gpu-ban pl. egy Llano második legerősebb gpu-jától DC mellett.
Szerintem ez sem rossz. De nyilván itt nincs tér mem-sávszélesség nélkül a gyorsulásnak, ez tiszta ügy.
De nem is ez volt a kérdés. A cpu-ra visszatérve, abban igencsak nagy kraft van.Az Intel IGP-k nem tudom, hogy jöttek ide, de ha már szóba hoztad ott is tévúton jársz szerintem. Egy jobb HD3000/4000/4400 elég erős alap. Játékra persze nem és az újabb AMD APU-kkal sem veszik fel a versenyt, de pl. egy HD4000/4400 szintén hozza ezt a régi Llano-s szintet. Gyk. 2x lassabb, mint a mai csúcs APU-k. A régiekkel pedig egyenlő kb.
Ha ezt a helyén kezeled akkor bőségesen elég. Pl. HTPC-re kb. 10x erősebb, mint kellene. Extrák is elfutnak rajtuk, mint egy madvr, stb...
Játékra pedig mondjuk fogyasztás/teljesítményben sem árt megnézni mi a helyzet. Egy 40-50W körüli i3 hozza tehát azt a gpu szintet amit egy régi 65-100W-os Llano AMD. Vagy a felét annak amit egy új 65-100W-os FM2 APU. Ez nem rossz.
Főleg ha utána továbbgondoljuk azt is, hogy komolyabb játékra viszont a komolyabb APU-k sem alkalmasak. Árban és ugyanebben a 100W-os fogyasztási sávban egy dvga-s rendszer jóval gyorsabb lesz.
Így valahogy a gyors APU-k is a senki földjén tanyáznak. Az Intelnél jobb, de igazából minek és dvga mellett miért...Az viszont semmiképp nem igaz, hogy nem használhatóak az újabb Intel IGP-k.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
iMaverick #718 üzenetére
AMD-nél (és csak itt Intelnél is) akkor érzed a DC hiányát, ha a prociban lévő igp - t használod jatekra.
AMD-nél is inkább a magasabb ram frekinek és jobb időzítésnek van jelentősége az APU-knál, ezért is van az, hogy a magas ram árak miatt olcsóbb lehet egy X4 740 és mellé 10-15k-ért valami modernebb kis fogyiju dVGA + olcsóbb ram, mint erős APU+gyorsabb ram. -
zsolt501
nagyúr
válasz
iMaverick #708 üzenetére
Osztom a véleményed, ezt a rendszert a memória sávszélesség fogja vissza mert a prociban lenne szufla, csak hát nem kap annyi adatot amit maximálisan ki tudna használni oda és vissza is.
Ezért írtam az elején, hogy ezt a gépet is a single channell öli meg, de lehurrogtak, hogy ez bőven elég HTPC-nek, csak azt nem veszik észre, hogy a proci vissza van pont ez miatt fogva. -
sb
veterán
válasz
iMaverick #702 üzenetére
De ha láthatóan már nálad a mindenttudás ereje a magas lovon akkor magyarázz már el nekem hülyének pár dolgot.
- Cpu erőben ez a "normálatlan, nem desktop" Kabini (meg Bay Trail) hogy a f*szba olyan erős, mint egy alsó szegmensben lévő 2 magos?
- SC-vel hogy hozza ugyanazt mem-érzékeny tömörítés alatt?
- Milyen magok dolgoznak a legújabb JÁTÉKkonzolokban?
- Ha ugyanez akkor ki mondta, hogy ezek HTPC/NAS-ba való cuccok csak?
- Intelnél sem a mobil oldalról jött cpu-kkal vezetnek utcahosszal az utóbbi 3-4 évben, ugye?
- Ahogy tökéletesen látható más gyártóknál si a tendencia, miszerint a mobil/ultramobil szegmens az épp leszakadóban van és fos. Nem feljön a desktop nyakára és erősödik, szivárog be oda...Nem mellékesen egy szóval sem írtam azt sem, hogy ne legyen DC benne.
[ Módosította: radi8tor ]
-
djculture
félisten
válasz
iMaverick #702 üzenetére
Ja lassan játékokat akarnak rajta renderelni
Ez az ábra mutatja a helyét ennek a cuccnak, legnagyobb athlon is a mainstream alsó kategóriájába tartozik. Nem igazán játékokra való meg komoly cpu teljesitményt igénylő alkalmazásokhoz..
Fogyasztás/teljesitmény mutatóra van kihegyezve nem a nagy teljesítményre. -
Tigryss76
tag
válasz
iMaverick #553 üzenetére
Köszi a választ!
És az nem számít, hogy 64 bit-es oprendszer van?
Mert hát a videómemóriának is a RAM-ból csippent az apu nem?
Szóval ezért gondoltam. Meg hát a több jobb ... de akkor most nem tudom.
Vagy 1x8 GB?
Nem zabálja fel a HD filmnézés a 4 GB-t? Gondolom nem, csak hát én 5800+-ról váltanék, és már régóta nem vagyok képben. Próbálok tájékozódni, de elveszek ezekben a tokozásokban, meg rohamléptékű fejlődési anomáliákban ...
Öregszem na ...
Kizárólag netezés és htpc. Egy ubuntut gondoltam xbmc-vel ... Egy chieftec htpc házban. -
djculture
félisten
válasz
iMaverick #474 üzenetére
Ja már ennyiért van, az 5150 meg lement 11500- körüli árra, lehet még az éri meg legjobban.
Az 5350 17 körül már elég felejtős és a nagykeres haver mondta hogy az amd valószínűleg még emelni fogja mert az oem-ek viszik mint a cukrot.
20k körüli kisker árat mondott hogy a következő körben már annyi lehet márha nem lesz hiánycikk.. -
djculture
félisten
-
sb
veterán
válasz
iMaverick #434 üzenetére
Temp-nek kicsit drága és felesleges szerintem. Legalábbis ami bekerül 1-2 tömörítésnél, installnál azt ki lehet várni. Nem egy félpercenkénti művelet szvsz.
Pagefile-nak szintén fura. Akkor ki kell kapcsolni a pagefile-t és máris nincs háttértáron ram, csak a ramban.
Persze, tudom, hogy régi progik esetleg igénylik, de ezek elég speciális esetek. Nekem 1 éve ki van kapcsolva az otthoni és a céges gépen is 8GB mellett, semmi gondom nincs vele.Böngésző cache: Firefox-ban pl beállítható, hogy a ram-ba cache-eljen ramdrive nélkül is.
Szóval csak elég speciális esetekben látom hasznát. De azért biztos van olyan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest