- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pizzu
aktív tag
Köszönöm!
Nekem még gyengébb procim van mert "e"
Külső táposat néztem ki ha AM1 mellett döntök
Várok egyik barátomtól még intel összeállítást is, de ahogy elolvastam eddig vagy 600 hozzászólást itt a topicban, az én felhasználási szokásaimhoz nem feltétlen jó még ha 10W-ot fogyaszt isMÁS:
ASROCK AM1H-ITX:
Olvastam érdeklődtetek mit bír az alaplapi tápkör HDD tápellátása
Valaki fotózza le nekem a környező alkatrészeket a csatoló mellett (van 2 IC egymás mellett) ha tudom megnézem mit bír
Itt megjegyezném, hogy ha valóban 2 HDD-re van méretezve az durva lenne főleg, hogy 4 sata van
Amúgy a 2db zöld WD-ém 12V 1A-re (12W) van kötve és vígan másol egyikről a másikra ami annyit tesz, hogy 10W helyett csak 6W-ot fogyaszt. Így ha jól olvastam 10W/HDD számol a gyártó azt jelenti, hogy tuti kezel a tápkör 3db-ot ebből, mert csak 6W az igénye/db +1db összessen 18W SSD 2W így összesen megvan a 20WKülső táp:
Mint a laptopoknál is szerintem ennél is úgy lesz, hogy már 18V-on kapcsol és 24V-ig bírja
de a 24V-al vigyázni kell mert ha van egy áramszünet és véletlen kap egy tűimpulzust akkor baj lehet
De az biztos, hogy 20V gond nélkül viseliOlvastam továbbá, hogy DC csatlakozó ha valóban 5,5*2,1mm akkor ez ASUS, FUJI, Gericom méret (persze azért nézzétek meg pont az-é
Ha 20V nem gond
19V nincs nemzetközi szabvány csatlakozója minden gyártó azt rak rá amit akar -
E.Kaufmann
veterán
Igazatok van, csak az a baj, hogy lassan már nem azért kell frissíteni az UEFI-t sem, hogy működjön egy periféria, hanem a biztonsági rések miatt.
Amúgy felötlött bennem egy perverz kérdés. Ha már annyi minden benne van a prociban, esetleg mennyire csereszabatosak egyes lapok firmwarei? -
stratova
veterán
Abu korábban azt írta az új motorok gördülékeny működéséhez feltétel lesz minimum 4 szál.
AMD platformokat összességében nézve:
Már csak az a kérdés, ha 8 szálig skálázódik pl. Mantle vagy esetleg majd Dx12 (de pl. 2.0 GHz-es FX-8350 mellett is jobb mint Dx11), viszont egyes funkciók csak konzolokéval megegyező fejlettségi szintű APU-kkal érhetők el, mégis melyik kezünkbe harapjunk? (AAA címeknél)
Avagy 4+ mag mellett mi az a minimális GPU-rész, ami mindenképpen szükséges a konzolszintű megoldáshoz/1:1 portolhatósághoz, de aszinkron cf-ben tud üzemelni egy felső kategóriás VGA-val is.
Bár a CPU limit már 4 magnál is csökken fejlett API használatával. -
radi8tor
MODERÁTOR
Lehet csak az én agymenésem volt. Sry érte.
DarkByte: AMD-nél nem szeretik ennyire az mSATA cuccokat, mint Intelnél.
Mr. Bond: Tudom ez nem vigasztal, de PCI cuccok kora már évekkel ezelőtt lejárt. mini-ITX alaplapokon még sosem láttam ilyet, Kabinihez, meg nem sok mATX lap van. PCI-PCIe átalakító nem létezik?
-
Figyi! Össze nem fogunk ezen veszni! Neked is megvan a véleményed, és nekem is... Pont.
A konzolos témában kitartok amellett, hogy az végletekig optimalizált "világ", fix. ram-mal, fix. CPU órajellel, cache-sel, stb. Ott nem nehéz ilyen teljesítményt lerakni. Az megint más kérdés, hogy ennek kapcsán előállnak olyan vicces szituk, hogy pl. a Battlefield 4-be amit terveznek belerakni riotshield, (állítólag) azért nem lesz használható pisztollyal együtt, mert ehhez kellene még +1MB memó... És nincs... Érted!? Ezt annó meg tudták csinálni egy Counter-Strike-ban, de konzolon a BF4-ben már nem megy... Hát ennyire vannak optimalizálva a gammák a konzolokra... (Értsd: az utolsó bit-ig kihasználják a vasat, szóval a Kabini kapcsán ezért nem hoznám fel a konzolokat.)
Az Intel VGA-ra... Hát amíg Windows-ra és filmnézésre használja az ember, addig nincs biztosan nincs velük gond! Mint írtam is, a magam részéről a rossz tapasztalatok miatt kerülöm őket: nem akarok szívni. Persze ez nem jelenti azt, hogy biztosan rosszak, csak én inkább a biztosan jót választom, a "kitudjamilyenminőségű" helyett.
A 8 mag kapcsán meg most sem látom, minek kellene a 8 mag egy HTPC-s gépbe? Aki X264-et kódol, vagy bitcoint bányászik, ne ilyen masinát vegyen, mert csak magát szívatja. Ilyesmire vannak komolyabb vasak.
-
Már megbocsáss, de én sehol nem írtam, hogy hülye lennél, a számba (billentyűzetembe?) ne adjál szavakat légyszi. Amúgy tudod, hogy szól a mondás: akinek nem inge, ne vegye magára!
Ez a dual channeles dolog onnan van, hogy már többször, több tesztben szó volt róla: nem rosszak az AMD APU-jai, sőt, egészen kitűnőek az integrált VGA-k, csak hogy lefojtja őket a memória sávszélesség... Ennek tükrében mertem leírni, hogy a Kabini is lehetne gyorsabb, és feltételezem (megengeded ugye?) a Beema-nak is ez kellene. (Pláne ha tényleg 8 magos lenne! Nem tudom, mi a szakmád, de gondolom azt vágod, hogy a gyors adatfeldolgozáshoz azért kell némi "háttér" is: esetleg gyors memória kezelés, gyors háttértár, ahonnan betölti azt a sok cuccot, amit számol, ilyesmi.)
A konzolokat nem értem, hogy hozod ide? Ne viccelj már, azokon speckó oprendszer fut, direkt oda optimalizálva! Egy átlagos Windows-os, vagy Linux-os oprendszeres PC-t ne hasonlítsuk már egy ilyen céleszközhöz...
A többihez nem tudok mit szólni, teszteket linkelhetnél.
Idézet egyből, amit találtam:
Now again remeber, 25 Watt NAS/Net PC performance. Typically the score wwould have been higher, yet single channel memory is restrictive of the score here. LINKMondjuk pont az Intel integrált sz@rait nem hoznám ide, hiszen azt mindenki tudja (tudta eddig is), hogy hulladékok! Én speciel egy helyen használok Intel VGA-t: melóban a gépben. A Win-nek tud képet csinálni. Idehaza mind2 masinában Ati (AMD) van...
[ Módosította: radi8tor ]
-
Én mondjuk a konzolok után szabadon egy 8 magos, esetleg erősebb gpu-s Kabini-t is megnéznék szívesen 45W környékén.
Azért ahhoz már lehet illene a dual channel... Ugye a Brazos-t is és szerintem a Kabini-t is ez a single channel téma lassítja le nagyon... Memória órajellel sem vagyunk elkényeztetve...
-
PuMbA
titán
Itt sehol
Az a baj, hogy minden mérés más, mert más a HDD, VGA stb. és legfőképp a táp. Itt például épített HTPC-knél a full asztali 55W TDP-s Pentium G2120 veri az Athlon 5350-et idle-ben és filmnézésben, viszont a táp HTPC táp és kis hatásfokon is jól működik, tehát ez jobban mérvadóbb. Full load alatt már nem.
Mercutio_:
-
PuMbA
titán
Load és nem 5, hanem 10 Rosszul emlékeztem
Idle-ben is eléggé elgyepál mindent, főleg az Ivy 1620-t és ez 750W-os táppal van mérve, tehát van még ott pár W
szabi__memo: Érdekes ez a téma, mert én általában veszek egy "halk" ventilátort és sose halk. Olvastam, hogy jönnek majd AM1-hez hűtők és egy jó kis passzív kéne...Tesztekben is valakinek halk, valakinek meg hangos a venti, szóval még a ház is eléggé beleszólhat...
-
Tigryss76
tag
Értem. Tehát itt már nem szűk keresztmetszet a 64 bit kérdésköre. Hát akkor lesz 4 GB, aztán ha kell, kap még 4-et. Ha olcsóbban kijövök, az nem baj.
Esetleg a zajszintről tud valaki nyilatkozni?
Egy ilyenbe lenne:
http://www.chieftec.com/images/ht_06.jpgA táp az egy 300W-os, én nem hallom, de a mostani processzorhűtő elég hangos az 5800+-on.
Ami még mozogna, az egy 320-as winhester -
Mercutio_
félisten
Akkor a 19,5V-os Dell notitápok csatijai nem standardok, vagy többféle kialakítású csati van azonos feszültség mellett?
Ja, nem tudom volt-e már, de legitreviews cikkben meg van adva 3 típusszám, a lapokon lévő coolerekre vonatkozóan.
-
Na én pl. egy asrock a300-as lapról váltottam egy e350-esre. Paneltáp adott. Az atomos gép csak Nas, home szerver funkciókat látott el. A váltás egyik eredménye volt, hogy megszabadultam az asus médialejátszómtól.
Most viszont a nejem elkezdett netezni a tv-re kötött e350-tel, és ez egy kicsit lassú. Váltanék AM1-re, a nagyobb semptron és a kisebb athlon között gondolkodok. Maradna a NAS és a médialejátszó funkció, de gördülékenyebb netet szeretnék, ssd segített, de nem sokat. -
djculture
félisten
-
HeavyToys
senior tag
Nekem volt J1900 de az 5350-es mindennapi használatban sokkal gördülékenyebb. Egy példa: NAS-ról nyitok meg ugye hálózaton full hd filmet. J1900-as 2-3 mp-re megdöbben, utána nyitja működik, de addig meg csak az egér mozog. AMD esetén ez teljesen smooth. Alap dolog, de pl Facebook-on görgetés stb sokkal gyorsabb mint a J1900-on. Továbbá olyan dolgok, amikor 2-3 programot nyitsz-zársz egyszerre, akkor a J1900 szintén megdermed.
Nem nagy dolgok ezek, de mind 2 , 8Gb-rammal szerelve, 120-as SSD-vel volt, szóval itt már érezhetően kijött a különbség. Van akit nem zavar, engem zavart. Ennek ellenére jó áron jó vételnek tartom a J1900-at is. Fogyasztásban 8-10W van közöttük terhelve, de hozzáteszem, hogy iTX házban a J1900 sem megy el passzívan, vagyis elmegy, csak 65 fokos alaplappal és 80 fokos CPU-val.
-
Mercutio_
félisten
Ha adsz linkeket hogy honnan mit szedjek le, mit futtassak persze
, bár a 450W-os CM táp miatt nem hiszem, hogy túl használható lenne az eredmény
esetleg, ha ugyanazt utána megcsinálom GTX 750-nel kiegészítve már kisebb lesz a veszteség a tápon.
-
-
-
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Közben megjött az 1600 MHz-es RAM-om, ez olyan 120-at hozott WinRAR-ban, 3DMark-al is kell még tesztelnem.
-
törölt tag
Hol 4 percet, hol másfél órát.
Érdekes, mert Trinity és Brazos esetén is hasonló fps érték volt, mégis mintha távolabbi értékeket kaptam volna, mint pl 30 perc és 4 óra között. Mindhárom esetben 13.12 Cata. Meg kéne nézni egy filmet teljes egészében - ami még várat magára -, vagy legalább 20 percet odaülni, hogy érdemi tapasztalatom legyen.
-
törölt tag
Aham, többen észrevettük a 13-as verzió megjelenésével. Ami még érdekes Kabinivel kapcsolatban, hogy miként alakul a 24p lejátszás, frame drop és minden ami ehhez tartozik, pl XBMC és MPC-HC esetén. Megnézem majd mélyebben, egyelőre MPC-HC 23,97606Hz körül ugrál, ide-oda egy-két egységnyi eltéréssel, tehát 23.97603-08 között.
-
törölt tag
Szándékosan magas bitrátával, h ne érjen meglepi a későbbiekben. BD50, vagy jobb 1080. Az tudni kell, h Bic. vagy Spline még Brazoson is megy, tehát ha valamivel tesztelnél GPU-t, az a Jinc legyen. Más kérdés, h manapság az xbmc képminősége is elég lehet, néhány extrém igényt nem számítva.
-
törölt tag
Nem mehet mindenhova, mert a legerősebb algoritmust, azaz a Chroma Upscaling/Jinc t3-at nem bírja 1080p mellett. Tehát AR off, és Spline-ig bezárólag mehet bármelyik. 720p-vel nem néztem. Az a baj, hogy jelenleg nincs időm fogyit mérni, majd visszatérünk rá a HTPC-s topikban, ott többeket érint a mozis/zenés felhasználás.
(#222) sb
Megfelelő projektoron bizony 144Hz! Számomra is ez az igazi 3D élmény. (Azzal a 2-3 filmmel
)
-
lehella
senior tag
Igen, nagyjából 2-4 hét múlva lesz aktuális a gép vétele, addig csak informálódni szeretnék, hogy mi a tuti és anyagilag sem ráfizetés
Viszont ha pár éve volt lassú a single channel, most pedig neked is elegendő volt egy csatornával, szerintem akkor a 5350 jó és olcsó választás lehet. -
zsolt501
nagyúr
Igen pár éve leteszteltem, hogy kell e a dual, vagy nem, és bizony keményen kijött böngészésnél.
Egy intel gép volt, integrált alaplapi videóval, és csúnyán be tudott szaggatni, ha egycsatornás módban futott a gép, az is igaz, hogy FULL HD-ban volt hajtva, mert alapvetően ez egy HTPC volt.
Megjegyzem ez alaplapi VGA esetén volt igaz, nem alaplapi esetén már nem volt ilyen szaggatás. -
lehella
senior tag
Köszi, ha most kéne dönteni akkor inkább az Intel lenne befutó, de szerencsére tudok várni még egy laza hónapot a vásárlással, addig biztosan lesz megerősítés
Ezeket néztem ki, mint lehetőségek:
ASROCK AM1B-ITX 11,5e
AMD Athlon 5350 2.05MHz AM1 BOX 15,5
vagy
ASROCK H61MV-ITX 14e
INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 BOX 13,5e
ami árban ugyanaz lenne (27e), viszont az Intel tuti erősebb, kb. 20%-al, ellenben forrófejűbb. Sajna az alaplapon nincs USB3, amit hiányolnék, de nem annyira fontos, mint a vas gyorsasága. -
zsolt501
nagyúr
Saját tesztek voltak erre, érezhetően vissza esik a teljesítmény még böngészőben is, egy olyan gépnél ami egy csatornás memórián fut, és érezhetően megnő a teljesítmény duál módban.
De szerintem a google is találna ilyen összehasonlító tesztet.
De még a Google Chrome is profitál a dual módból, fusson egy online rádió az egyik fülön, és kezdj megnyitni egy két plusz oldalt, szépen megakad a rádió, onnan lehet észrevenni a leghamarabb, hogy elfogy az erő.A win8 esetén szerintem sok függ a drivereken, és a azon is hogy milyen programoknak kell még indulásnál betöltődnie, mert ha csak egy szűz win8 töltődik be akkor tényleg kevesebb a memória fogyasztás, de ha már raksz bele egyéb dolgokat is bizony gyorsan meghízik.
Eltérő a memória fogyasztás egy AMD-s és egy NVIDIA gép esetén is., mert pl AMD gép esetén ha fent van minden driver betölti a .NET keretrendszert is, ami ugye a memóriába töltődik be, de ez lehet egy intel gép esetén is mert vannak olyan driverek, amik a .NET rendszert használják.
-
lehella
senior tag
zsolt501: Köszi a megvilágosodást, akkor a szükséges dolgokat tudni fogja ez az összeállítás
sb: Nem baj, ha erősebb IGP van a gépben, vagy tudsz esetleg másik ITX összeállítást javasolni, ami kellően gyors lesz? Celeront sosem szerettem.
Egyébként az 5350 kihasználná az SSD gyorsaságát gondolom, megéri hozzárakni?
-
törölt tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest