Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Mercutio_ #2765 üzenetére
Na most az van, hogy linux alatt tudom csak megnézni. Kiléptem a grafikus felületről (leállíottam az X-et) és most 39 fok a cpu. Tehát hiába 800Mhz-en ment, valószínüleg a VGA rész melegítette fel 45 fokra. Mert most X nélkül stabilan 39 fok....
De persze mellé is mérhet, miért ne...
De jobb mint volt..
laca
-
sysrq
őstag
válasz
Mercutio_ #2620 üzenetére
Tudom, mint írtam láttam is működés közben. Szerintem mivel a két véglet között hat és fél ezer forint van árban a közbensőnek nincs sok értelme. A kétmagos Sempron bőven elég egy XBMC alá, vagy egy házi szervernek, ha meg minden egyben halk gép kell akkor legyen az a kis pénz az 5350-re. (magánvélemény de ha elég a 2 sata, és ramot is kell venni az intel jobb.)
-
vegyszer
addikt
válasz
Mercutio_ #2569 üzenetére
Ezért vakarom a fejem. Én a tiszta újra húzást sem vetem meg, mert nem egy mai csirke a rendszer. De ez a külső driver tekepítősdi kiakaszt.
Most az a gond, hogy valami módot kéne lelni arra hogy hogy lehet OTG képes droidos telóról bootolható pendrive-ot kreálni, és egy Ubuntu, XBMC, vagy épp egy XBMCbuntut disztrót feltenni.
A régi lapot hamarabb vitték el...
-
vegyszer
addikt
válasz
Mercutio_ #2564 üzenetére
Akkor lehet, hogy épp emiatt szívok?
Hát itt biztattatok, hogy egy hosszú boot után a W7 megy a Brazos után. Hát nekem nem.
Kékhalál, helyreállítási törekvés, de eredmény nincs.
Mondtam neki, hogy akkor tiszta lappal indulsz előről. Windows telepítő. És nem ismeri fel a sata cuccokat. Telepítő CD-t kér. De a driver CD-n a kitallózott drivert nem eszi meg. Akkor innen hova tovább.
Tiszta olyan feeling ért utol, mint mikor a sata floppy kellett na de akkor most mi van?
-
tatararpad
őstag
válasz
Mercutio_ #2227 üzenetére
Csak SSD volt, merevlemezzel nem tudom milyen lehet (840 EVO). Számomra hiánypótló ez az AM1 platform, árban és fogyasztásban ideális számomra egy otthoni gépnek míg nem akar az ember játszani (nem is akarok Crysis 3-mat futtatni rajta), csak egyszerűen akarom azt a Beema-t, remélem mihamarabb ideér, úgyhogy ha tudtok/sejtettek valami megjelenési dátumot, nyugodtan osszátok meg.
-
rigo88
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2211 üzenetére
nem opció
a lap 100-125 eur. az am1 lap pedig 28,50
(az egész balhé lesz kb összesen 100 eur mindenestül)
ez után a cpu-t már meg sem nézem, azért sem, mert akkor még notitápot is be kellene szereznem valamint noti ramokat.
azért köszönöm, maradok az új cuccnál és asszem rámegyek mégis az 5350-re.a link amit adtál 404
-
rigo88
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2207 üzenetére
a felsorolt 4 közül tudok választani: 2650, 3850, 5150, 5350. szerintem maradok a 4 magosnál biztos ami biztos. azaz az 5150est fogom magamnak választani.
a sztori a következő most van a htpcben egy Asus AM1I-A mITX, és egy 5350 4gb rammal, amit az egyszerűség kedvéért egy az egyben kiveszek belőle és belepakolok egy 820-01B házba egy 2.5 320as hddvel meg egy slim dvdvel és odaadom idesanyámnak.
magamnak pedig hozok egy új am1i-a-t és belepattintok egy 5150est, mert az elég ide. persze ha a 2650 is garantáltan bármit minden körülmények közt akkor azt választanám.
egyzerűen mert építhetnék egy fx bulldózert is 16gb rammal meg 4 videókártyával xbmchez, csak nincs értelmeqqcqqc: az jól hangzik. nincs agyonterhelve. király ez a kabini!
-
rigo88
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2204 üzenetére
senki, csak a múltkor lehagytam a zárójeles részt, azaz hogy obviüszli a htpc-hez nem fogok komplett w7 enterpriset telepíteni
és akkor írták, hogy a leggyengébb talán nem elegendő.
szóval minimal serverre rádobott xbmchez a fentebb említettek lejátszásához elég a legkisebb cpu is?
háklis vagyok, ha csak egy kicsit is megakad vagy nyögdécsel, dobom a kukába és hozom a legnagyobbat!
amit ezzel mondani szeretnék az az, hogy nem pénzkérdés, de az atomok is energiaminimumra törekszenek.. így én is -
-
szabieable
aktív tag
-
mandju
senior tag
válasz
Mercutio_ #2091 üzenetére
van egy nem hd-s rotel rsp 1068 as procim és rmb1075 ös végfokom.
a brazost kinőttem, jó lenne, ha jobban pörögne az xbmc és a jriver... ezért szeretnék váltani.a rotel procit nem akarom lecserélni, mert csak sokszoros árért tudnék hd-s előfokot vásárolni, a minőségbeli ugrás viszont nem lenne számot tevő...ebben az árban van még emotiva umc1, de azt kihagynám...
ezért keresek olyan megoldást, ahol van digit koax. az optikai kijárat minősége sajnos nem megfelelő...
-
CirrMee
addikt
válasz
Mercutio_ #2071 üzenetére
...igazából ide kapcsolódna egy olyan kérdés, hogy ez esetben, erre a lapra ismer e valaki olyan hangkeltő megoldást, ami kb hasonló szintű hangzást tud produkálni, mint a fent említett hangkeltők.
Itt ugye nincs sima PCI csatlakozó, az "egyéb" csatlakozós megoldásokról viszont nincs tapasztalatom. -
stratova
veterán
válasz
Mercutio_ #2071 üzenetére
Kicsit OFF: kollégánál az Asrock FM2A85X-ITX lap Realtek hangkeltőjén kevesebb zaj jött át mint a Giga UP4-en, hiába van mindkettőn ALC892. Így ha nem is egy high-end cucc, ezek között is van difi. Mostanában inkább "gamernek" kikiáltott lapokon van leválasztott hang rész. A mostani MSI-jén Realtek ALC1150 lakik.
-
ShinjiNo
tag
válasz
Mercutio_ #2026 üzenetére
Egyelőre, pár hónapos átmenetre volna szükségem. Félbemaradt egy erősebb gép.
Jobb fajta tápom és házam van.
Mindenképp szeretném próbálni mit tud. Ill. pár hétre egy esetleg, gyengébb dedikált vga t szereznék be mellé.
Aztán azt eladva, majd irodai munkára használnám.. -
GRaul
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
Mercutio_ #1931 üzenetére
Itt vannak a teljes konfigok mérési eredményei, úgyhogy elég sokat kell nézelődni és összehasonlítani hogy képet lehessen kapni (bővítőkártyák nélkül)
Amik engem érdekeltek (gazdaságos kategória
) (i/o alaplaptól függ de az intelek jobbak úgy láttam)
...............................cpu render graphic ár
A-10 7850K R7 series 52 14.8 26.8 43
A-10 6800K (hd 8670d) 52 30 31 34
A-10 5800K (hd 7660d) 55 31 30 26
A-8 5500 (hd 7560d) 65 21 36 23i5 4670 ((hd 4600) 32 8.2 20.5 56
i-3 4130 (hd 4400) 32 11.6 18 28
g3420 (intel HD graphic) 41.6 15 21 16
g2030 (intel HD graphic) 46 21 52 14úgyhogy vagy egy g3420-lesz vagy egy i3 mert elég nagy ugrás van a kettő között, alá egy thin itx lap, bele egy csendes hűtés aztán mehet saját tápról, és ha nem egy tankerhajóval kell kell dolgozni assembliben akkor azzal is megbírkózik
-
-
válasz
Mercutio_ #1840 üzenetére
AVG Free + Win tűzfal. Nem lassít (érezhetően.)
(#1839) Mercutio_ : Alaplap leírásában benne van.
Hát pont hogy nincs. Leglalábbis az Asrock AM1B-ITX-ében nincs... Ennyit ír:
Serial ATA3 Connectors
(SATA3_1: see p.9,No. 9) (SATA3_2:see p.9, No. 10) (SATA3_A1: see p.9, No. 12) (SATA3_A2: see p. 9, No. 1)Namost ki lehet logikázni, hogy a A1, és A2 lesz az Asmedia-s. A=Asmedia)
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #1827 üzenetére
Ezek az alap driverek, aztán ASRock oldalán van még pár egyéb, többek között az USB3 driver is.
Aztán felrakhatod a segédprogramokat is, de szerintem sok értelmük nincsen.Csak az AMD AHCI driverét kell kerülni, ha SSD van a gépben. ASMedia már nem emlékszem mire volt.
-
Francia91
veterán
válasz
Mercutio_ #1610 üzenetére
Nekem LCD-m van (Philips 190S), de csak VGA bement van rajta. A képe amúgy gyönyörű, még mai monitorok mellé téve is
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #1419 üzenetére
Nem is a proci miatt, hanem inkább a vidi miatt. Meg amúgy se szokásom gyári hűtést használni, ez rám ragadt a nagy gépeknél. A procira menne egy kis hőcsöves lapos, a vidire meg valamelyik Scythe lapos megoldása talán. De ebből a pénzből ott a víz, mivel nem ma kezdtem tudom milyen megoldás lenne jó bele és olcsón. Persze egyel több felesleges gondot csinálok magamnak vele.
Ha kerül be vidi mellé akkor az igp le fog tiltódni és dísznek lesz majd csak ott? Vagy valamire lehet használni? Pl. a kari csak 3Dben kapcsol be addig zero coreba van és 2D kép igpről stb, vagy akármi értelmes dolog?
-
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #1325 üzenetére
Ezt inkább a HTPC szoftver/hardver topicban beszéljétek meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vicces képek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest