- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Egy kérdés: a Kabini/Windows 10 közös erővel tud olyat, hogy ha vissza jön az áram, bebootoljon. Eddig tiszta sor.
Ami nem akar össze jönni, hogy megleljem, hogy azt hogy lehet kicsikarni, hogy a bejelentkezés nélkül a torrent kezdjen el futni (de a jelszó kérő oldal se legyen atlépve a több felhasználós családi béke miatt).Honnan kéne megközelíteni ezt?
-
vegyszer
addikt
Nekem egy Asrock QC5000-ITXWiFi deszka van. Gyakorlatilag az első boot után a gyári ventilátort leszedtem a bordáról. És az egészet egy LC-Power 1320mi - Mini ITX házba tettem (PicoPSU táppal). Az a szép ebben a házban, hogy egy 9cm-es Sharkoon Silent Eagle venti pont befér a ház tetejére erősítve a borda fölé.
Igaz, kb 6mm van köze, de 570-es fordulat mellett hangtalan a rendszer. Gyakorlatilag csak a 2tb-os vinyó hangja jön ki. És még az E350 esetén mértem meg, hogy ez 20 fokot nyomott le a procin teljes terhelés alatt.
Sajnos nem passzív a rendszer, de majdnem.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Egyre többször érlelődik bennem, hogy esetleg valami Linux alapú média PC-s platform után nézek.
Az a kérdésem, hogy az x264 gyorsítás, illetve hw/sw lejátszás a jelenlegi rendszerekben, driverekben hogy áll? Megoldható pilótavizsga nélkül, vagy azért nem ilyen egyszerű a helyzet?
Gyakorlatilag FullHD videó letöltő/megjelenítő platform nekem ez így évek óta, és nekem ez elég. (ok, max böngészés, de annak sem kellene gondot okozni, és így a folytonos vírusírtótól is meg sikerülne szabadulni)
-
vegyszer
addikt
válasz
Konfigos #4447 üzenetére
Bennem is érik, hogy jön vissza a W7 64.
Valahogy a W10 64 egy idő után kiheréli a rendszer lelkét. A torrent+vírusírtó megeszi a teljes HDD sávszélességet. És ha az 100%-on megy, akkor igen impotens a rendszer.
QC-5000@4GB 1600 MHz RAM
Töröm a fejem, hogy egy kis rendszer SSD mennyit segítene. Olyan 100 körüli bőven elég.Bár lehet, hogy egy Ubuntu utat is megnézek.
Esetleg tud valaki olyan torrent klienst, amiben fizetés nélkül is beállítható, hogy a fájlokat úgy töltse le, hogy az már 5-10%-utan is nézhető legyen, mint egy videó streem esetén?
THX! -
-
vegyszer
addikt
válasz
realmadrid #4016 üzenetére
Még a BD3D sem akadály, csak az UDH.
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Egy kicsit felhomályosítanátok az alábbi témával kapcsolatban:
Adott egy Samsung UE-48H6400 Smart 3D Full HD LED TV, és egy Asrock QC5000-ITX konfiguráció.
Az a kérdésem, hogy milyen alkalmazás tudja úgy lejátszani a 3D mkv fájlokat, hogy az a tv számára egyértelmű 3d jel formában jelenjen meg?A hétvégén érkezett az új tv, és évek óta nem sikerült ilyen pofára esést produkálni. Én kis naiv, azt mertem gondolni, hogy ha a tárgyi eszköz adottak, akkor ennek nem lehet akadálya. De a tapasztalatok már nem ezt mondják.
Mert az általam tesztelt 3D-s anyag eredetileg ugye vízszintesen felezett. De a kapcsolók között max azt leltem meg, hogy csak 2D-ben jelenjen meg.
Kicsit elbizonytalanodtam.
Az a kérdésem, hogy van-e olyan 3D jel, amit a beállítás, tesztelés során standardnak tekinthető. Mint az x264 esetén a madaras videó volt. Mert én jobb híján a kájhához bújtam vissza. Anno még az Elephant dreams volt az első HD videó, amit láttam, és szabadon terjeszthető volt. Ennek. Lett 3D-s kiadása, de az élmény egyenlőre elmaradt...Ki az, aki a kabinit 3D-s tévé kihajtására lőtte be, és segíteni tudna?
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Ne. Teljesen értem, de az utóbbi időben érkemes dologra lettem figyelmes.
Ha megy a torrent (20/1 tévedés net) minden szaggat. A utorrent 2.x [még az utolsó reklám mentesek egyike] és az Eset Smart Security, valamint a system alkalmazás 100%-ra pörgeti a Samsung 2TB-os vinyóm (HD204UI). A 4GB RAM feléig, harmadáig üres. De egy egerészés is akad (ellenben a mpc-hc lejátszás nem)
Mintha az a 2,3MB/s olyan nagy sebesség lenne, hogy a 32MB gyorsítótár a vírus keresés miatti olvasáshoz, és a cucc kiírásához kevés lenne az 5400-as fordulat.
Nem tudom, hogy melyik irányba induljak el.
-újrahúzni a Windows 10 pro-t,
-új torrent klienst keresni,
-új virusírtó keresni,
-új HDD/SSD beszerzését fontolgatni?Esetleg valami ötlet?
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
W10 alatt nézte már valaki a 4K/UHD film lejátszást? Mert W8 alatt diavetítés volt nekem anno.
Hátha valami változás volt...
-
vegyszer
addikt
Addig ok, hogy "majd lesz" UHD/4K(H.265) dekódolás OpenCL alatt. Eddig nem is bántott a dolog, hogy még fejlesztés alatt van a dolog. De azért megkérdezném tőled, PuMbA, hogy ilyen irányú kísérletek végeredményét, beszámolóját már láttad, hogy igazándiból a Kabini a jelenlegi állás szerint képes, illetve képes lehet megküzdeni az UHD/4K dekódolás által rárótt feladattal?
Illetve az x.265 is ilyen nyűgös dolog UHD/4K mellett?Köszönöm a válaszod!
-
vegyszer
addikt
válasz
Compika #3259 üzenetére
Elvileg OpenCL segedelmével menni kellene neki.
Strongene OpenCL H.265/HEVC Decoder for Windows (new)
Itt az AMD kell, nem az Intel értelem szerint -
vegyszer
addikt
Egy kérdés:
A Kabini már ki tud nyomni UHD 3D képet? Mert a FullHD nem kérdés. Most is arra van befogva. 3D TV-m sosem volt... Nem hogy UHD.Esetleg valaki élesben nézett így már jelet rajta?
Nekem QC5000-ITX lap van, ha ez számít.
-
vegyszer
addikt
Ja, értem. De egy triviális kérdést azért megengedsz? Azt ugye tudod, hogy pl egy döglött táp egy köztes sata csatlakozóját kb 15 másodperc leszedni, és a megfelelő helyre áttenni se sokkal több? Mármint a gyári alaplapi 2 sata power ágat tovább bontani...
Milyen diszkrét VGA került bele végül?
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
válasz
mandras81 #2847 üzenetére
Jó rég óta szinte minden alaplap támogatja az USB egér/billentyűzet általi hifegindítást. Valójában a BIOS mélyén ott lakik a funkció, és ki is adja az áramot. (mármint, én azt néztem, hogy tölti a telót, de rádiós billentyűzet /egér nyomásra/mozgásra éled, stb) De a rádiós légegerem nem éleszti a gépet.
Úgyhogy ez két oldalú dolog...
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
válasz
gordonfreemN #2827 üzenetére
Milyen gyorsan olvasol? 1200 hozzászólás másodpercenként?
Mert ha nem, akkor valami homok került a fogaskerekek közé...
-
vegyszer
addikt
Hibás memória okoz ilyet. Nem tudsz egy modult kukázni egy teszt erejéig? Többször ki-be, másik slotba, stb. Nekem volt ilyen gondom anno. Az egyik memória kuka volt a pár 1333 ból. 5 éve...
Akkor döntöttem el, hogy csak veszek egy speaker-t. Kb akkor, mint egy cigi csonk, 5cm kanócon. De ha kell, akkor aranyat ér. Innen a bazárból lőttem, valami 300 Ft volt postával együtt.
-
vegyszer
addikt
válasz
#16939776 #2741 üzenetére
Furcsa kérésem (ötletem) támadt. Más alaplapon is lebeg a fordulatszáma ennek a ventinek? Más venti tartja a fordulat számot? Ha nincs a tető rajta akkor is ledadog? Hátha az a gond, hogy eleve nem az igazi a venti. (pl évek során a csapágyzsír kikeményedett, bekoszolódott, stb) Ha csak ez a venti deszka páros lebeg együtt, akkor az érdekes. Ha nyitott házban nem lebeg, akkor lehet az a baj, hogy nem kap elegendő levegőt, és "fullad" és ez az áram felvételre hatással van, ami a fordulatszám szabályzást zavarhatja meg.
-
vegyszer
addikt
válasz
MasterDeeJay #2676 üzenetére
Lehetséges, hogy a lyuktávolság azonos, de mintha harántirányba nézne.
Mondjuk ettől függetlenül pont ugyanúgy hűt.
-
vegyszer
addikt
válasz
DR|FTK|NG #2642 üzenetére
Van olyan, ahol van BIOS védelem CPU fan leállás ellen. És a Cool'n'Quiet technológia az szerintem Csak a CPU hűtésre dedikált tüskesor áramát vezérli. Így én a CPU_FAN1 aljzatot részesítettem mindég előnyben.
(a Brazos, és a Kabini is venti mentesen megy, de egy 8cm-es silent edge tolja rá a szelet 600rpm-el) -
vegyszer
addikt
válasz
DR|FTK|NG #2642 üzenetére
http://support.amd.com/TechDocs/52121_FS1b_TDG_Pub.pdf
Talán hasznos lehet neked. -
vegyszer
addikt
Egyik haverral beszéltem a minap. És tetszett neki az, amit az A4-5000 tud. Fél is dobta a labdát, hogy mint a Brazos alapra készült 13,6"-os laptop (numerikus pad nélkül), vajon itt is van-e? Guglizgattunk, guglizgattunk, de amik feljöttek találatok, mind 15,6"-os kijelzőjű cuccok voltak. De igen jó árban. (A4-5000, 4GB RAM, 500GB HDD 85kHUF)
Esetleg valaki látott jó árban kisebb kiterjedésűt?
Vagy megint nem akarnak házon belüli konkurenciát teremteni? -
vegyszer
addikt
RAM kérdésben kicsit meghőköltem. Anno, mikor kijött az AMD Athlon X4 620 én is az elején szereztem egyet. Akkor vettem a gépbe két 1GB 1600MHz-es DDR III memóriát. Ezt tettem át a Brazosba, majd valamikor 2011 őszén 4000ftért egy 4GB-osat tettem a gépbe, magányosan.
Most felmerült bennem, hogy vajon mennyi a 8GB 1600-as RAM ára. Hát finoman szólva seggre estem az árától. Mikor, és miért szálltak el így az árak?A vinyó alkatrész vs áradás mizéria miatt volt ez is? Mint láthatjátok, nem vagyok egy nagy gépalkatrész leső. De azért ez nem semmi sokk volt nekem. Én Kb 3-4000-re gondoltam magamtól egy egyszerűbb 8GB 1600 MHz RAM árát.
-
vegyszer
addikt
Új alaplap mellé új USB is dukált.
SanDisk 16GB Ultra Fit USB 3.0 Flash Drive - 130MB/s lett a nyertes befutóTest finished without errors.
You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
Writing speed: 16.4 MByte/s
Reading speed: 61.4 MByte/s
H2testw v1.4Szokatlanok a tempók.
Bár biztos lenne ezerszer fürgébb is, de a meglévő 4gb-os pen teszt annó tovább tartott negyede mérete ellenére
-
vegyszer
addikt
Egy kicsit böngészi támadt kedvem, eredetileg rövid SATA kábel ügyben. Mert igen furán néz ki, hogy a 6cm-es távolság egy 50cm-es kábellel van áthidalva. De helyette, hogy hogy lehet házilag SATA adatkábelt rövidíteni erre leltem: DELOCK KÁBEL USB 3.0 TŰS HEADER ANYA > USB 2.0 TŰS HEADER APA
Ezzel a front panel USB 2.0 kivezetése lehet 3.0? Jól értem? Vagy a sebesség ott már ekveszik?
-
vegyszer
addikt
válasz
Mercutio_ #2569 üzenetére
Ezért vakarom a fejem. Én a tiszta újra húzást sem vetem meg, mert nem egy mai csirke a rendszer. De ez a külső driver tekepítősdi kiakaszt.
Most az a gond, hogy valami módot kéne lelni arra hogy hogy lehet OTG képes droidos telóról bootolható pendrive-ot kreálni, és egy Ubuntu, XBMC, vagy épp egy XBMCbuntut disztrót feltenni.
A régi lapot hamarabb vitték el...
-
vegyszer
addikt
válasz
Mercutio_ #2564 üzenetére
Akkor lehet, hogy épp emiatt szívok?
Hát itt biztattatok, hogy egy hosszú boot után a W7 megy a Brazos után. Hát nekem nem.
Kékhalál, helyreállítási törekvés, de eredmény nincs.
Mondtam neki, hogy akkor tiszta lappal indulsz előről. Windows telepítő. És nem ismeri fel a sata cuccokat. Telepítő CD-t kér. De a driver CD-n a kitallózott drivert nem eszi meg. Akkor innen hova tovább.
Tiszta olyan feeling ért utol, mint mikor a sata floppy kellett na de akkor most mi van?
-
vegyszer
addikt
válasz
iMaverick #2545 üzenetére
Én annyira azért kedves voltam hozzá, hogy a tavaly nyári ATI, bocsánat, AMD VGA meghajtó pakkot frissítésnek vetettem alá. Tervben volt egy újra húzás, de hétvégén a gyerek szeretne Repcsik 2-őt nézni, így nem etethetem azzal, hogy majd ha a Windows települt...
A deszka a kezemben, indulhat a móka. Holnap délután
Mert addig nem lesz rá lehetőségem.
-
vegyszer
addikt
Ha minden jól megy, holnap már egy ASRock QC5000-ITX lappal leszek gazdagabb. (a WiFi modult nem tartottam szükségesnek, és a PCX árul olcsóbban WiFi mentes verziót)
Kíváncsi vagyok hogy a Brazosról történő váltás milyen lesz oprendszer szinten. (W7 64)
Mintha valaki írta volna, hogy zökkenőmentesen vette a rendszere az akadályokat. -
vegyszer
addikt
válasz
vegyszer #2532 üzenetére
Az a kérdésem, hogy van e itt aktív AsRock QC5000-ITX felhasználó?
Az az elvetemült ötletem támadt, hogy egy eredetileg tán gforce 5200 kártyán lévő passzív bordát tenném a QC5000-ITX lapra processzor hűtés gyanánt. Az aktív hűtéséről meg egy tőle 2 centi messzire lévő 8 cm-es slient edge venti gondoskodna telibe fújva azt.(a Brazos hasonlóan megy, csak ott nem volt borda csere, csak a 4cm-es venti vettem le.)
Ha valaki szintén eme QC5000-ITX lapot használja, megnézné a furat távokat? (mert vannak téglalap, és egy a 4 cm-es ventinek is) Nagyon lekötelezne.
-
vegyszer
addikt
Szia! Szerintem nem lesz sokkal drágább. Hisz a NYÁK egy és ugyanaz. Csak erre egy kicsit nagyobb, passzív hűtő borda került. De azért, ha a QC5000-ITX lapot bordátlanítod, és kerül éled:
[link]Szerintem, ha a furat távot kiméri egy fórumtárs, akkor akkor kiderül, hogy milyen borda jó rá. Vagy esetleg egy univerzális...
-
vegyszer
addikt
Van olyan fórumtárs, aki Brazosról váltott az AsRock QC-5000 ITX lapjára? Szívesen beszélek vele, akár priviben is. Egyre jobban érik a gondolat bennem, hogy ez lesz a karácsonyi meglepim. De Bevallom, az addig tiszta, hogy elvileg az én Brazos lapom (AsRock E350M1) nem tud 3D FullHD jelez kiadni. De ezen Kabini magok számára már ez nem akadály? Ugye jól tudom?
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Erősen agyalok a brazos rendszer cseréjén. A kiszemelt az ASROCK QC5000 ITX/WIFI deszka. Az a kérdésem, hogy ha a WiFi modult kiveszem, akkor a mini PCI expressz foglalatba be tudok e tenni egy SSD-t? Vagy ez így nem járható út?
A cél, hogy egy szinte passzív, bútorba épített cuccot rakjak össze torrent, FullHD, 3DHD területekre a meglevő Pico psu, ran, hdd adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Cyberpunk 2077
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest