- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
vegyszer #4632 üzenetére
[link]
5370 max 76 fok, ez alatt kell tartani, ha eléri, nyilván akkor vesz vissza az órajelből. Az 5350 többet bír, ha jól emlékszem. Hogy mi esik neki jól, azt szerintem a tervezőmérnök tudná megmondani. Minden esetre, ha jól emlékszem, a szilícium tranzisztor max megengedett hőmérséklete 125 fokC.
Az Intel Atom elvileg 85 fokig mehetett pl., nálam sokáig a közelében is volt, mikor passzív dolgokkal szívattam magam.
Egyébként meg egy bordaméretű venti közvetlenül SOKKAL többet ér annyi zajjal, mint egy 12 centis, akár közvetlenül fölötte. -
válasz
vegyszer #4632 üzenetére
Már a P4-es időszakban is 50-60 fok körüli értékeket nem mondtak kirívónak. Viszont egy kis Google keresés, első találatok között: LINK
A "normál"nak 50 és 60,65 fok körüli értékeket írnak a cikkben (ha jól nézem, mindezt gyári hűtővel). Szerintem 56 fok bele kell hogy férjen.
-
-
válasz
vegyszer #3928 üzenetére
No a memória szivárgásom mellé ez a másik... Én már lecseréltem az uTorrent-et Deluge-ra, de ezzel is előjönnek ilyen anomáliák: kitörölnék egy torrent-et, erre lebénul a program és "nem válaszol". Aztán ha nem nyúlok hozzá 2-3 percig, akkor megjavul...
Ez a "System" alkalmazás nem ez véletlenül:
Nálam akkor van ez az akadás (bár igazából csak a Deluge-ban vettem észre), amikor fixen beáll 25%-ra ez az NT Kernel-es task.
szerk: bocsi, a "részletek": Win7 Prof, 4GB ram, 120GB SSD + 2TB WD Red
-
raidx
őstag
válasz
vegyszer #3812 üzenetére
Nekem QC5000-ITX/PH van. Nem egy nagy durranás a passzív hűtője, bár jól néz ki de csak lemez. A házban van egy venti hátul ami ki szív. A PicoPsu tápja viszont bent van a kuckóba. Munka mellett mindig megy valami film is. Ja 1 SSD és 2 HDD fűti még a kuckót.
CPU: 54-57 fok között alaplap 51-55 fok között.
A háznak a típusára már nem emlékszem de pici és tele van. Max 1-2 szúnyog ha beférne még.
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #3716 üzenetére
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy kivették a Windows 10 végleges verziójából a 4K HEVC támogatást, így semmilyen gépen nem megy. Valószínűleg nem voltak benne biztosak, karácsonyig csak visszakerül....
varmi2: Az eszközkezelőben próbálj letiltani nélkülözhető hardvereket, pl hangkártya, hálókártya és restart után csekkold az elérhető memóriát, mert valami csak elveszi
GPU-nak mindenképp rakd vissza az 512MB-ot
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #3280 üzenetére
Ezt elég nehezen lehet megmondani, ugyanis nem tudjuk, hogy egy 4K 10Bit színmélységű HEVC-nek mekkora a dekódolás igénye. Ami most biztos, hogy a AMD új Carizzo APU-jában fix funkciós dekóder lesz HEVC-re, szintén fixfunciós van az NVIDIA GTX960-ban, az AMD Kaveri-re pedig van OpenCL megoldás
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #3033 üzenetére
AMD-nek úgy látszik, hogy nem lesz UHD gyorsítása csak HEVC (H265) kodekre, mert jelenleg csak az R9 285 (Tonga) gyorsítja az UHD-t, mert egy új videóegység van benne. Amire lehet számítani, hogy lesz egy OpenCL HEVC dekódolási megoldás ami a GPU segítségével dekódolja majd a filmeket, mivel a dedikált egység erre nem képes.
-
törölt tag
válasz
vegyszer #2876 üzenetére
Nem hiába korlátozták 2 eszközre a csatlakozók számát, a lapon lévő DC-DC csinálja a 3,3V/5V/12V-ot (amiből a CPU is táplálkozik, így lett kompatibilis az ATX csatlakozóval is.)
Alapból "komoly" terhelés van a 12V-on, nem fog tudni elindítani egyszerre több nagy-áramú 3,5"-os winyót a CPU-val együtt.
Valószínű hogy egyszerűbb 2,5"-os HDD-ből akár 4-et is elbír (az csak 5V-ot eszik)
De a találékony userek miatt vissza kellett venni 2-re a tápcsatik számát, mert nekik hiába írnák le a korlátozást a manualban.... -
CO2
csendes tag
válasz
vegyszer #2811 üzenetére
A fejlemények:ma hívnak,hogy nincs semmivel gond hanem az a probléma, hogy az 1GB ram miatt nem kapcsol a a monitor (asrock am1b-itx + amd5350 van szó) mivel ezt teljes egészében elhasználja az integrált vga (ők beleraktak 4GB modult azzal tökéletes nekem ez +10ezer lenne!!)
Én most egy 8 éves msi lapot használok, annak a biosaban is be lehet állítani hogy mennyi ramot vegyen le a vga.
Most vagy én vagyok hülye, vagy..... -
törölt tag
válasz
vegyszer #2752 üzenetére
Üresen, meghajtók nélkül a Biosban is csinálja, saját tápjával 3,3, 5, 12V-ot mértem 5%-on belül, és egy tizedet sem változik, a DC-in csatlakozón szintén stabil 18,98V van.
Kipróbáltam 160XT pico psu-val+150W-os dell táppal, amit egy D2700-as lappal használok és ugyan úgy pulzáltatta a ventit.Szerintem ez a lap kehe lesz. Egyenlőre kikerültem a dolgot, és amíg stabilan működik addig nem gariztatom le csak e miatt.
Köszönöm a segítséget.
-
apatyas
Korrektor
válasz
vegyszer #2635 üzenetére
Lenovo Thinkpad Edge E145 létezik, 12". De legjobbkor is 155e-be került, annyiért meg egy kicsit vicc, a 110ezres E2-1800 (Edge E135) után. Most meg 170 az ára, ami végképp vicc.
Beszerezhető még a szintén Lenovo, 14" Flex2 14D. Az ára szintén 155, viszont több benne az extra. SSHD, tapi képernyő jobb fényerővel. Cserébe nevetséges az akkuja 32Wh, bár üzemidőt még nem mértem vele, lehet hogy nem vészes, mert a Beema kevesebbet eszik a Kabininél. Nekem a nagyobb tesója van, amiben R5 M230 VGA is van. Igény esetén meg tudom mutatni. Önálló cikket nem írtam, de itt-ott raktam fel infókat róla a fórumon. -
-
-
Polllen
félisten
válasz
vegyszer #2544 üzenetére
Ugyan én win8-cal csináltam, de újratelepítés nélkül-> Athlon II X3 440+ATI 6850 -> AMD 5350 -> Pentium G3220 + GTX 750
HW csere után kicsi gondolkodás, egy újra aktiválás és kész.
Most kerül egy SSD a gépbe, ez is menne telepítés nélkül, de sztem itt inkább már újrahúzom.
-
-
vegyszer
addikt
válasz
vegyszer #2532 üzenetére
Az a kérdésem, hogy van e itt aktív AsRock QC5000-ITX felhasználó?
Az az elvetemült ötletem támadt, hogy egy eredetileg tán gforce 5200 kártyán lévő passzív bordát tenném a QC5000-ITX lapra processzor hűtés gyanánt. Az aktív hűtéséről meg egy tőle 2 centi messzire lévő 8 cm-es slient edge venti gondoskodna telibe fújva azt.(a Brazos hasonlóan megy, csak ott nem volt borda csere, csak a 4cm-es venti vettem le.)
Ha valaki szintén eme QC5000-ITX lapot használja, megnézné a furat távokat? (mert vannak téglalap, és egy a 4 cm-es ventinek is) Nagyon lekötelezne.
-
sysrq
őstag
válasz
vegyszer #2469 üzenetére
Sajnos nem. Az a slot - 1 x Mini-PCI Express Slot: For WiFi Module. Még a plusz két sata csatihoz is Asmedia vezérlőt alkalmaznak. Pedig milyen jó lenne.
Ha viszont belevágsz nagyon kíváncsi leszek a fogyasztásra és a melegedésre. Ugye az csak 15 wattos, a 25-ös 3850es csalódás volt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
vegyszer #2469 üzenetére
Én nem láttam még ilyen kisméretű SSD-t, azok kb dupla ilyen hosszú helyre mennek be.
Na meg miniPCIe nem egyenlő mSATA-val. De nem kizárt, ha találsz miniPCIe SSD-t, akkor menni fog vele.
ASRock-ot kellene megkérdezni erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest