- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
simongab #18661 üzenetére
Na, most volt időm, hogy belepróbáljam a 6670-est. Ez egy Asus kártya, 1GB rammal.
Az APU (6800K) 3DMark eredménye 870 pont volt. Ezután benyomtam a videókártyát, majd az indításnál a biosban lekapcsoltam az IGP-t.
A 6670-es 3dMark eredménye meg 1014 pont lett. Ez 17%-os növekedés, ami nekem elég most, meg arra gondolok, hogy a proci is kevésbé fog majd melegedni. -
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
thefreeman #18008 üzenetére
Erre kíváncsi leszek, hogy mire jutsz, mert nálam is özönlenek a celziuszok bőséggel. Jártunk már 100 fok fölött is. Mondjuk akkor lekaptam a gép oldallapját, hogy ne főjön szét az egész.
Most egy Thermaltake Big Typhoon szerűség van fönn (teljesítmény szerint azonos lehet a Tieddel, ránézésre), de amint egy kicsit terhelem (3d application design) rögtön 70-en jár.
Valószínűleg ezekhez komolyabb hűtő kellene... -
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
petivalter #17552 üzenetére
Sajnos a géped összeállítása hibás. Mindenképpen kellene bele még egy ram, hogy duálban mehessen. Ettől, ahogyan korábban is megjegyezték, "szárnyalni kezd " majd a rendszer. Valószínűleg ez sem lesz majd elég, mert ahogyan korábban ezt is megjegyezték, a "3D számításokhoz procierő kell", ami az 5800K-ból sajnos hiányzik.
Tehát, nyomj bele egy másik 4 gigát, és nézd meg, hogy mire jutsz. Ha nem elég, akkor i7 fog kelleni. -
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
#58450688 #16914 üzenetére
Eddig 2 gépembe tettem SSD-t, és soha semmilyen BIOS beállítással nem kellett vacakolnom. Rácsatlakoztattam a vezetékeket, bekapcsoltam, és ment.
A sata2 sebessége olyan 300 MB/sec, ami valóban kisebb, mint egy 400 MB/sec-es SSD-é, de ezt állítólag csak nagy fájlok esetében lehet kedvezőtlen. Egyébként meg megtáltosodik a rendszered
Ég és föld... -
AgFRjkUZT_3
tag
2 monitor csatlakoztatható egy APU-hoz? Az egyik megy a DVI-be, a másik a DSUB-ba?
-
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
gordonfreemN #15027 üzenetére
Ez a ház zseniális!
Írd majd meg, hogyan fért bele a cucc, meg tegyél fel képeket is. Kíváncsi leszek rá! -
AgFRjkUZT_3
tag
Ezen az oldalon át tudsz kattintani a 6300-asra is.
A különbség nyilvánvaló, gyorsabb is, meg jobb az IGP-je is.
A 400 w-os táp elég lesz. -
AgFRjkUZT_3
tag
Lehet, hogy ez ugyanaz a téma, mint amit én játszottam le, csak én egy MSI lappal. Nálam is az volt a javaslat, hogy a bios frissítés csak Trinity procival lehet. Mindent kipróbáltam a Richland-dal, amiket a kedves fórumtársak is javasoltak, de nem tudtam megoldani, hogy fölkerüljön a megfelelő bios.
Végül az Aqua szervizében tették föl nekem 2500 Ft-ért. -
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
AgFRjkUZT_3 #9727 üzenetére
Megoldottam.
Bevittem az Aqua szervízbe, és 10 perc alatt föltették a 2.1-est, 2500-ért.
Most hasít szépen... -
AgFRjkUZT_3
tag
Johnie: Köszi szépen a javaslatodat!
Ezek szerint Te is, meg atti_2010 is azt javasoljátok, hogy ne vegyem figyelembe az MSI előírást, hogy magát a frissítést Trinity procival kell végezni?
Sőt egy másik fórumon arty megoldása az, hogy tegyek be egy önálló videókártyát, hogy ne az IGP menjen, és úgy frissítsem a biost. Meséli, hogy Ő még a llano idejében járt úgy, hogy az alaplapja biosa még nem ismerte, és ezzel a trükkel tudott biost frissíteni. Miután az MSI által javasolt Trinity-k között IGP nélküliek is vannak, talán ez is ez mellett szól...
Jelenleg most ott tartok, hogy betettem egy videó kártyát, s arról megy. Működik a Windows is.
Kicsit el vagyok bátortalanodva, hogy merjem-e a 2.1-es frissítést meglépni a biosban, vagy inkább vegyek egy legolcsóbb Trinity-t a frissítéshez, amit aztán majd eladok...
Ha sikertelen a frissítés, lehet, hogy vissza tudok térni egy mentett biosra? Lehet, hogy semmit sem kockáztatok?
-
AgFRjkUZT_3
tag
Az MSI oldaláról:
* Please download and execute the file in USB pen drive only.
System will restart several times to update system BIOS with NVRAM & ROMHOLE.
Please DO NOT remove the USB pen drive until BIOS updated successfully.
* Please make sure you have read the SOP before you update the BIOS.
* Please use Trinity CPU to update BIOS before changing to Richland CPU.
* There is no way to reflash back to BIOS version 1xx if you already updated to version 2xx.Ez pedig a leírás (SOP), au frissítési instrukciókkal:
http://download1.msi.com/files/downloads/mnu_exe/RichlandCPUSOP-EN.zip -
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
atti_2010 #9696 üzenetére
Az a helyzet, hogy elindult a gép, fönn van a Windows is. Csak a video rendszer volt alapértéken, és ebből jöttem rá (addig eszembe sem jutott, sajnos), hogy a biost kéne frissíteni, mert nem ismeri a procit. Az MSI-nek van egy windowsos LiveUpdate programja, amiben elindítottam a bios frissítést. El-el tünt a kép, ahogy várható volt, meg írta is, hogy erre számítsak, majd a végén kért egy restartot. Ezután csak a egy fekete képernyő jött föl a következő felirattal a képernyő közepén:
"Warning!
BIOS is incorrect, please update BIOS for Richland.
Press F1 to run setup."A UEFI-be be tudok menni és elérhetők a BIOS update opciók is.
Már készítettem egy bootable pendrive-ot, amire fölmásoltam a fleshelő exét, de nem tudom vele bootolni a gépet. Valószinűleg az UEFI-ből lehetne csak megoldani...
Most itt tartok.
Ja még egy. Az MSI kiadott egy pdf -et, amiben magyarázza a Richland-ra való frissítést, és ebben van, hogy Trinity kell hozzá, meg ebben van a bootolható pendrive, amiről futtatni kell a fleshelő exét. A pendriveva, valószinűleg nem tudom már bootolni a gépet.
-
AgFRjkUZT_3
tag
Megvettem a A10-6800K-t meg hozzá egy MSI FM2-A85XMA-E35 alaplapot. Kiderült, hogy az alaplapi bios frissítése csak Trinity processzorral lehetséges. Tehát amíg a biost frissítem, addig egy Trinity legyen benne. Utána ki lehet cserélni Richland-re.
Róka fogta csuka esete, hiszen nincsen Trinity-m.Sajnos, nem is saját gép, hanem céges, és én erőlködtem, hogy ne egy i5-öst vegyünk Nvidia videóval, hanem egy AMD apu legyen. Így aztán nekem annyi, ha nem találok megoldást...
Kérdezném a fórumozókat, hogy lenne-e valakinek egy órája, hogy besegítene a Trinity processzorával?
Elvinném hozzá a gépet. Betennénk a Trinity-t, fleshelnénk a biost, majd visszatennénk a Richland-et.Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv, Pali.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged