Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Erről jut eszembe, hogy korábban volt némi párhuzam az olcsóbb meg a drágább LSD akkuk között, hogy szinte egyforma kapacitásúak. Hát, lehet, hogy az aldis/lidlis akku is hozza azt a szintet, mint egy drágább, pl. Eneloop akku tud. Mondjuk friss töltéskor, mert úgy a kapacitás valóban hasonló - IPC szerint. Ám kicsit pihenve hagyva, már mást tapasztaltam. Az aldis akksi fél évet pihenve már nem igazán teljesített fényesen, a készüléket működtette ugyan, de jóval hamarabb lemerült és az üzemi feszültség is alacsonyabb volt. Kíváncsiságból ugyanabba a készülékbe betettem egy 5 éve gyártott, másfél éve feltöltött Eneloopot és lazán körberöhögte - jól tartotta a feszültséget, illetve a kapacitás-csökkenés is egész jó volt a friss töltésű állapotához képest. Futok még egy kört az olcsóbb, aldissal és egy másik párt is megnézek, de eddig ezt tapasztaltam.
-
peti_s
addikt
Kb. 2 évesek lehetnek, nem hiszem h alacsony önkisülésű lenne, hiszen az a longlife sorozat tulajdonsága tudtommal, ez meg Varta Power 2500. Egy ismerősöm használta fényképezőgépéhez, 3 AA-val váltotta ki a líthium ion akkut, de mint látható csalódott benne. Egy vmi nyugtat csak meg, h az elemgyűjtőkből újrahasznosítják ezeket, tehát nem megy kukába.
szerk: Most látom h semmi LSD jelölés nincs rajta. De nem tudom h azonos kapacitás mellett h lenne különbség.
(#6690) hamyka, kb. ez a fórumban már ki van vesézve, no meg mindenki más álláspont mellett van.
Én a Tronic mellett állok, az ára miatt, hiszen használok 2500-s, meg az LSD-s 2100-sból is, és maximálisan meg vagyok velük elégedve, nem érzem egyáltalán rosszabbnak az eneloopnál. De, van aki igen, így felhasználói igényektől függ kinek mi kell.
-
peti_s
addikt
30-50 töltés kisütés után 3-ból 2 halott, olyan szinten, h reggel kiveszem a töltőből, estére már 0,890 V-n van. Mondjuk a Sanyo 2500-s modelljeiről is hasonlókat mondanak 100 vhány ciklus után. Szerintem 2300 mAh-nél nagyobb akkukat nem érdemes vásárolni, most főleg h átnéztem az összes itthoni akkum állapotát. De, a Tronic szürke 2500-sok viszont nagyon sokáig bírják tartják a töltést. Tegyük hozzá, h még csak 15 ciklus körül járnak.
-
kaliber
aktív tag
Engem nem is ez bosszantott, hanem hiába volt hozzá (Canon a520) három garnitúra tölthető akkum, (elvileg feltöltve) a fényképezés előtti este mindet felkellett töltenem, ha fényképezni akartam másnap, mert már ha egy héttel előtte töltöttem akkor sem volt bennük "kraft" főleg a téli időszak volt gázos a hideg (ugye ilyenkor csökken az akku teljesítmény) és a jóval kevesebb fény miatti sok vaku használata miatt.
-
dudi6
senior tag
2-3 hete vettem ezeket, akkor még nem olvastam ezt a fórumot, aztán gondoltam kicsit olvasgatok, főleg töltők terén. Sokat nem bukom... Az miért baj hogy a 120 mA-el tölti a 9V-s akksit? Én direkt örültem amikor megláttam ebayen, hogy nem 10-20 mA amivel 1 hétig tartana feltölteni. (nah jó kicsit túloztam
)
-
Kernel
nagyúr
Természetesen én is próbáltam az érintkező felületeket tisztítani, szinte rögtön a vásárlás után, mert nem igazán tetszett a működése.
Egyébként a másik fajta mikrokapcsoló, amit fotón mutattam, szintén membrános, egy apró korong van benne (rezes színű ötvözet), csak zárt, stabilabb kivitelben. De főleg párás környezetben az is meg tudja adni magát, például konyhában üzemelő TV-ket javítottam már ilyen hibával is.
-
drnet
aktív tag
Infinium.
IPC 1L-lel kétrszer kisütöttem, feltöltöttem amikorra elérte a névleges teljesítményét.
Visszaraktam a kis kompakt fényképezőmbe, majd pár nap múlva nem tudtam használni.
Újra kisütöttem feltöltöttem, de megint csak pár napig bírta.
Akkor kukáztam.
Hozzáteszem jópár (kb 3) éve megvan, és eddig jó volt. Bár nem olyan volt már mint újonnan, hiszen sosem volt kisütve. Nekem úgy tűnik, hogy az IPC-1L nyírta ki. -
peti_s
addikt
Hozzám került 2 db teljesen új, még soha nem volt használva Energizer 2Ah-s akku, novemberi gyártásúak, mivel nincs IPC1L-m és szerintem nem is lesz, annyit tudok mondani, hogy 1,25 V-n volt mind2 akku. Nem fényképezőben merítettem, hanem discmanben, 14 órát hajtotta szépen, itt hozta az eneloop teljesítményét. (Gondolom a kis terhelőáram miatt. ) Viszont, ha fényképezőbe tenném szvsz elvérezne.
Ezt sajnos egyáltalán nem ismerem, én magam is örülnék tesztnek.
Ha valakinek van újabb fajta 2 Ah-s Energizer-e, szintén nagyon örülnék egy tesztnek.
And?
-
And
veterán
"Felbontás után 250 mA-es kisütés eredménye, azaz gyárilag ennyi volt bennük:"
Itt mintha lemaradt volna a kép..
Az egy (természetesen fontos, de nem az egyetlen lényeges) dolog, hogy mennyi töltés volt bennük, vagy mekkora kapacitást mértél az első feltöltés után. Sajnos az Energizer hagyományos NiMH-típusairól mostanában jókat elvétve lehet itt olvasni, hogy finoman fogalmazzak, ezért nem volna baj, ha valóban használható LSD-vel állnának elő. De csak annak alapján, hogy te egy ismeretlen (?) gyártási idejű akkura a különösen ajánlott címkét illeszted, ez még kevésnek tűnik. Ahhoz kellene még néhány tulajdonság pontosabb ismerete:
- Hogy teljesít a gyakorlatban? A kétcellás finnyás fényképezők mennyi töltést hagynak benne, mikor akkumerülés miatt végleg kikapcsolnak?
- Mekkora a belső ellenállása? Mert pl. a Lidl-ben kapható Tronic LSD-é nem túl jó (az eneloophoz képest kifejezetten rossz). Másképp: a kisütés során mennyire tartja a névleges feszültségét?
- Hosszú távú önkisülése mekkora? Ez persze csak hónapok után deríthető ki. -
Kernel
nagyúr
Ezt már nem hiszem el...
Kb. 20 perccel ezelőtt épp a töltőt csesztettem, és ahogy a íróasztallámpa fényében a kijelzéseket tanulmányoztam, az jutott eszembe, hogy esetleg jó lenne bele világítást szerkeszteni... és ha lemennek a mostani ciklusok, esetleg szét kellene kapni.
Utána benézek a fórumra... agyam eldobom.
-
tomcsi23
veterán
Ismerős, de nálam csak kb fél évet ment rendesen. Aztán a fényképezőben már nem bírta, majd szépen jöttek a kisebb fogyasztók, fogkefe, zseblámpa. A 4 párból már csak 1 van használatban, a többit kiselejteztem. Érdekes, hogy IPC-ben a kivett kapacitás még ilyenkor is bőven 2Ah felett volt.
-
cvn69
tag
Mit tudom én hogy kell-e frissíteni. Gondolta, attól, mert gyárilag fel vannak töltve, még nem teljes kapacitáson dolgoznak. Ehhez nekik is kell néhány töltés/kisütési fázis. Ezt gondoltam szimulálni a frissítéssel. Vagy rosszul értelmeztem, hogy tulajdonképpen ezt csinálja ilyenkor a töltő?
Az biztos, hogy a kapacitást néztem. Mutatja az időt (h), a feszültséget (V), a töltőáramot (mA) és a kapacitást (mAh/Ah). Ez utóbbit néztem.
De már levettem, mert 3.11Ah-nál tatott. Lehet a töltő nem kapcsol le? Vagy csak az a cella?
Multiméterrel tudom valahogy ellenőrizni?Na most kipróbálom 2 AAA-s Varta aksival, hátha tényleg a töltő hibás.
-
KMT
addikt
Még meleg volt az akksi, biztos emiatt tudott nagyobb áramot leadni.
Akkor lehet, hogy egy etalon ellenállással (sorba kötve a műszert) lehetne tesztelni az akkukat?
Egyébként ahhoz képest, hogy állítólag főleg csak a NiCd akkukra van kitalálva a frissítés funkció, két régi panasonic akkut sikerült párszáz mAh-ról 2400 köré feltornázni.
-
And
veterán
Továbbra sem értem, miért kellene rövidre zárnunk az akkukat, akár egyetlen másodpercre is. A rövidzárási áramot, amiről írsz, ekkor - elméletben - csak az akku belső ellenállása korlátozza. Ha az mondjuk 40..50 mΩ (ami egy LSD-típusnál életszerű), az akku üresjárási feszültsége pedig 1,2V, akkor a kialakuló rövidzárási áram értéke 24..30 A volna.
1.) Mivel a játék arra megy ki, belső ellenállást nem csak rövidre zárással lehet mérni. Sokkal egyszerűbb és kímélőbb módszer, ha az akkut adott árammal terhelve megmérjük a feszültségesést a nyugalmi (terheletlen) állapothoz képest. Akár egy IPC-vel is lehet kisütéskor ilyet mérni, bár az impulzusüzem miatt a műszer nem biztosan mutat stabil értéket (az enyém elég jól átlagol).
2.) A mérővezetékek és a műszer belső söntellenállása ilyen alacsony nyugalmi feszültségnél meghamisítja a mérést. Az imént mértem meg közvetett módszerrel egy egyszerű (de azért nem teszkó gazdaságos kategóriájú) 3+1/2 digites DMM egyik mérővezetékének ellenállását, és nagyjából 30 mΩ-ra jött ki. A két mérővezeték és a műszer söntje minimum 70 mΩ eredő ellenállást ad, ami kétszer akkora, mint az akku belső ellenállása. Tehát e mérés eredménye nagyon függ a műszertől és a mérővezetékek keresztmetszetétől, míg relatív alacsony áramú terhelésnél ez sokkal kevésbé zavaró, és a cellát is kíméli. -
TeeJay
félisten
én azt írtam hogyha valaki hetente újratölti az akkut ami azért még komolyabb igénybevétel, akkor is 1000hét kellene ahhoz hogy elérje az ezredik újratöltést... 1000hét az meg majdnem 20év! de még ha naponta ki lenne sütve meg újratöltve akkor is majdnem 3évig kellene minden nap eljátszani ezt hogy elérjük az ezres számot. 3év alatt bőségesen visszahozza az árát így lehet venni akár zsír új Eneloop csomagot és mehet előről a dolog.
szóval felőlem írhatnak rá 5ezret is marketing hülyeségből, amíg ilyen jól teljesít úgysem fog érdekelni, és nálam már az is csoda lesz ha jövőre a 100-as számot elérem mert fél év alatt talán ha 15-20x kellett kisütni őket
sőt nem tudok annyit villantani az SB-900-al hogy cserélnem kelljen a garnitúrát a másik négyesre -
Degeczi
nagyúr
akkor térjünk vissza rá, ha már tapasztalatból tudod kijelenteni, h nem javult az új típus - addig ez csak alap nélküli süketelés, ahol még a képbe nem illő tényezőket is folyamatosan figyelmen kívül hagyod...
(amúgy meglepő, ha ez újdonságként hangzik, de pl. egy zseblámpa is egyenletes, és nagy terhelést mutató eszköz, amit rengetegen használnak akkuval, adott esetben akár néhány óra alatt lemerítve: pár év alatt is elérhető a ciklusszámban megadott élettartam, nem kell 20 évre sarkítani)
-
Degeczi
nagyúr
mi más, ha nem rosszindulat amikor minden háttérinfó nélkül hazugságot tulajdonít vki egy állításnak?
sehol nem szükségszerű már a 20 év sem (pláne nem digitális használatban, ahol az impulzusszerű terhelés sokkal gyorsabban rontja az élettartamot, mint egy analóg eszközre jellemző, lassan változó terhelés),
és ismét, hátha egyszer végre átjut: a javított hidegtűrés sokaknak lehet fontos paraméter - ráadásul könnyen ellenőrizhető, h valóban jobb lett-ede vakon kijelenteni (még csak nem is feltételezni), h nem így van, nekem elég durva...
-
Degeczi
nagyúr
-
TeeJay
félisten
mióta kiadták a "régi" Eneloop-ot gondolom sokat fejlődött a gyártástechnológia, tovább kísérleteztek így szerintem nem marketing duma az új akku hanem sok év fejlesztésének az eredménye. lehet azóta sikerült még alacsonyabbra szorítani az önkisülési tényezőt, sikerült olyan anyagokat találni amitől még tartósabb lesz az akku és még többszor lehet újratölteni.
bár bevallom 1000 újratöltést sem fog soha megélni egyik akkum se mert eddig mióta megvan március óta jó ha 20x voltak kisütve és feltöltve...
de ha valaki profi és hetente kisüti/újratölti akkor is 1000 hét az élettartam az pedig majdnem 20év -
Degeczi
nagyúr
elméletben nem kizárt, de hiszek a Sanyo-nak: korábban sem csak üres marketingduma volt amit hirdetett, tényleg kimagaslóan jó amit létrehoztak
az mondjuk kb. tökmindegy, 3 év után mennyi marad benne, és a többségnek az sem lényeges, h 1000 vagy 1500 töltési ciklus az élettartama (hiszen többnyire pont azért választ vki Eneloopot, mert ritkábban használt - így ritkábban is töltött eszközbe teszi...), de az, h -10 fok helyett még -20-on is használható, már komoly előny lehet ha vki télen, kinn is használt fényképezőgépbe veszi!
(a negyedik különbség amit említ a Sanyo, már tényleg marketinges blabla: "napenergiával töltik a gyárban"... jó, rendben, ennyi akku előtöltésénél már tétel lehet, az érthető - de ez független az akkutípustól, a régi fajtát is előtölthették volna így...)
és az árkülönbség egyáltalán nem nagy, ezért ha lecserélni nyilvánvalóan nincs is értelme, új vásárlásnál már érdemes az újat választani (de gondolom lassan úgysem marad raktárkészlet a régiből)
-
A múltkor nekem is nagyon leszívta valami a Saft akkuimat, IPC-be betettem őket és nem is vette észre őket. Ilyenkor úgy tudom nem csinál semmit velük, még csepptöltést sem ad nekik. Kénytelen voltam betenni az akkukat egy kis időre a gagyi Energizer töltőbe. Töltött pár percig, visszatettem az IPC-be és akkor már indulhatott a kisütés-töltés folyamat.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ó ez biztató! 3 szor merítettem majd töltöttem fel őket, 1400-1700 közt tölt bele, aztán meguntam, töltögesse a barátom. Az miatt paráztam hogy hamisítvány, mert én rendeltem neki még egy két hónapja. De lehet csak nagyon sokat álltak valami raktárba.
elemnagyker.addel.hu -ról van, duracellel együtt, meg még rendeltem onnan egy zsák cuccot, de azokkal nem volt probléma -
590227
aktív tag
Már,több éve használ a lányom,ilyen Energizer töltőt,saját akkuival.Semilyen gond nincs velük,6-8 hónapig is vannak használva,350db képet tudnak,Canon 5 MP-es gépben,nagyrészt szabadban.Olvastam az Energizer akkuról írt véleményeket,nekünk jók.Természetesen,elfogadom,az Eneloop vezető szerepét,sajnos én a hibás töltő miatt, rosszul jártam,pedig nehéz, az Eneloop töltője.Sok Lidl-s akkum van.
-
590227
aktív tag
Tényleg láma vagyok ebben a témában,de ha nem lemerült akkut töltök az Energizer töltőjével,felforrósodik az akku,és tönkremegy.Tehát gyenge minőség,ajándékba.Első feltöltésre,és a lemerültek feltöltésére jó.Semmiképp sem ajánlom,az ilyen töltőket,csak lemerült akkukhoz.
-
kugyu21
senior tag
Akkor úgy látszik nekem a rendszer összes eleme a rossz formáját mutatja.
A már említett 2400mAh-s Ansmann Photo elnevezésű aksi alig használtan, frissen kivéve a töltőből ,betéve az And által említett 2AA-val üzemelő, de nem olcsó, miniatűr, hanem elég komoly compaktba vagy el sem indul vagy max 10 képet lehet vele készíteni, vaku nélkül. Az Enelooppal tudom csak használni.
És valóban a gépből kivett, 2-300 képet készített, lemerült Eneloopokat az IPC-1-vel "lemerít és tölt" programra rakva, olyan hosszan csinálja hogy képtelenség kivárni. Tehát valóban a fényképezőgép annyit hagy még benne, hogy bár többször mondták, hogy ez nem használ az aksinak, mégis gyakran az időhiány miatt csak rátöltök és nincs időm la emerítést is végigvárni.
De mp3-mal is ez a helyzet. Egy db AAA-val működik. A normál akkumulátort a töltővel frissen töltve beteszem az eszközbe 4 vonalas teljes töltöttséget mutat. kiveszem és másnap beteszem már csak kétvonalas vagyis féltöltés van benne a lejátszó szerint.
Itt nem olyan súlyos a helyzet, mert a maradék töltés ugyan még egy darabig működteti az eszközt, de hová lett a másik fele.
Amig kihullanak a hagyományos aksijaim addig azokat kisáramfelvételű eszközökben használom, de újabb vásárlásakor csak LSD. -
Degeczi
nagyúr
ha vki hónapokig nem használ egy vakut, vagy magát a kamerát, akkor könnyen megfeledkezik róla - hiszen nyilvánvalóan nem túl fontos számára a mindennapokban
így aztán amikor jön egy olyan esemény ahol mégis kellene, akkor bizony nagyon könnyen lehet, h nem gondol előre az akkuk feltöltésére (esetleg nem is gondolhat, annyira váratlan dolog)
ilyenkor nem igazán vigasztaló, h másoknak beválik a "használat előtt feltöltés" mód - pláne ha tudja, h LSD akkuval alig drágábban ez elkerülhető... ilyen célra ma már egyszerűen nem érdemes hagyományos akkut venni
aki viszont annyit használja, h pár hetente amúgyis töltenie kell, annak mégis a hagyományos lehet a jó választás, hiszen valszeg ki tudja használni azok nagyobb kapacitását
-
And
veterán
"Miért ne indulna el, hiszen arra vannak kitalálva a gép, hogy akkuval üzemeltessük őket, és ne elmmel."
Ez nagyon szépen hangzik, csak kár, hogy a gyakorlat sűrűn rácáfol. Nem, nem arról beszélek, hogy a gép vagy vaku egyáltalán nem indul el, de ettől még igaz, hogy a digitális fényképezők jó része (különösen a két AA-cellával működő miniatűr, olcsó kompakt gépekre értve) egyszerűen képes 'bennehagyni' az akkumulátorokban azok induló töltésének jelentős részét, akár több, mint a felét. Ilyenkor cseszhetjük, hogy a mi normál akkumulátorunk 2500..2700 mAh-s kapacitású, pl. egy IPC is közel ennyit mér rajta, csak éppen a gyakorlatban nem látjuk viszont ezt a töltésmennyiséget. Nyilván erős szerepe van ebben a gépek tervezésének, hiszen meg lehetne építeni úgy is, hogy ez ne történjen meg. De mégis megtörténik, hiába van arra kitalálva. Sovány vigasz a tulajdonosnak, hogy ez csak kisebb részben az akku hibája a magas belső ellenállás ill. a hamar túl alacsonyra csökkenő kapocsfeszültség miatt. És ha tudja, hogy egy jobbfajta LSD-vel sokkal jobb a helyzet, akkor ezentúl olyat fog keresni. Ezért meg előre is bocs, de ne gondold, hogy ezzel a te boltodat probálják rontani. Egyszerűen ez a tapasztalat. -
TeeJay
félisten
ma SB-900 vakummal kb. 500-at villantottam és köszöni szépen meg se kottyant neki, szerintem még ennyit simán elbírna, ja és természetesen Eneloop van benne
sima NiMH akkuból van kb. 20-24darabom de nem tudtam egyiket se úgy feltölteni IPC-vel hogy a vaku bekapcsoljon!!!
újabbakat (max pár hónapos) és régebbieket sem (1-2éves Sanyo Energizer GP akkuk)
volt hogy IPC frissítés után berakva már be sem kapcsolt a vaku...Eneloop-al semmi gond sőt egyszerűen nem tudom kimeríteni, mert nem tudok annyit villantani hogy kiírja végre hogy cseréljem az akkukat
na ez a nem mindegy
-
kugyu21
senior tag
Szerintem sem normális, de sajnos tény. Én Ansmann Photo 2400-el jártam így. Vadi újat bontva, sem akkor sem többszöri töltés után sem tudtam kihozni annyit belőle, hogy legalább néhány képet lehessen vele készíteni. Visszavittem a gépet a boltba, majd a szervizbe, de nem találták hibásnak. Na akkor vettem az IPC-1L-t azzal is megjárattam de semmi. Ma digitális órában és távirányítóban használom, a fényképezőgéphez pedig Eneloopot vettem és végre tudom használni.
De egészen friss tapasztalat a Lidl-ben vásárolt Tronicról. Jó tudom, hogy olcsó húsnak híg a leve, de azért annyira nem olcsó, hogy mindkét kettes packból az egyik teljesen defektes legyen.
A négyből kettőt lehet használni (góliát 4,5 Ah helyett 3,6-al) a másik kettő a gépkocsi aksitöltőjével, 5A-el megküldve sem hajlandó felvenni semmit.
Kisérletezés befejezve, csak Eneloop, kár hogy C és D méret nincs belőle. -
TeeJay
félisten
Eneloop-al legalább megy a kompakt gépem, míg a sima akkuk egy idő után be sem tudták kapcsolni a fényképezőgépet már írta ki hogy "cseréljen elemet"...
anyum 1hétre elment múlthéten a cégével kirándulni török országba, egy garnitúra Eneloop-ot küldtem vele (2darab AA) hazajött sok száz fotóval és azt mondta nem merült ki még.pedig utazás előtt vagy egy hónappal volt feltöltve és onnantól nem volt használva a gép.
mivel nem sok eltérés van árban egy sima és egy LSD akku között én biztos hogy csak az LSD-t ajánlanám ezentúl mindenkinek
vakuba meg főleg mert ott van ám terhelés -
Degeczi
nagyúr
igen (bár nem szükségszerűen: az első Eneloop készletem 2006-ban vettem, a rányomott gyártási idő szerint 2005-ösek - de még kifogástalan és továbbra is tökegyforma mindegyik cella)
de mi ezzel a baj?
ennyit idő alatt elhanyagolható az ára (és pláne az árkülönbsége egy hagyományos típushoz képest), olyan kényelmes használni őket, mintha csak elemek lennének - tökéletes választás volt -
Degeczi
nagyúr
pl. vakunál teljes életszerű, h akár hónapokig nincsen rá szükség!
aztán egyszer csak jön egy alkalom, ahol hasznos lenne - és bizony nagyon kényelmes, h csak elő kell kapni, már lehet is használni, nem kell egy több órás töltéssel kezdeni...
de sokaknál maga a fényképezőgép is ilyen, nincs rendszeresen használva
-
pitman
őstag
Ezzel a módszerrel ki lehet mérni, hogy melyik a rossz akku, csak tényleg oda kell figyelni.
A leírtakból látszik, hogy miért nem jó a páros töltés. Nagyon gyorsan tönkre lehet vele tenni az akkukat. Főleg olyan eszközben, ami intenzíven használja és csak a legvégső esetben kapcsol ki (vaku). Ilyenkor a kevésbé töltött cellák mélykisülésbe mehetnek, ami még inkább fokozza a tönkremenetelüket. A mélykisülés egyáltalán nem tesz nekik jót, ráadásuk soha nem is tudnak feltöltődni teljesen a töltési mód miatt...
Egyébként az új akkuknál is érdemes rögtön egy normális töltőben kisütéssel és töltéssel kezdeni, hogy ha valamelyik cella már esetleg le van merülve, ne károsodhasson rögtön az elején.
-
-
ludsimon
veterán
Hűha, reggel megnéztem, és elég érdekes adatok jöttek ki.
2 darab Sanyo 2700-as 2700mAh felett vannak, a másik kettő meg 1100mAh körül.
Egyenlőre pontos adatokat nem írok, majd a végén, de egyenlőre ezek egyáltalán nem olyan korrekt adatok, mint az Eneloop-nál jöttek ki.
Eneloop-nál nem volt ekkora szórás.
De mondom, egyenlőre ezek csak béta adatok, nem a véglegesek!!! -
Zola007
veterán
Nekem mikor a legelső szett akkum elkezdett szarakodni, akkor mentem el gelkás ismrőshöz, hogy mondja már meg kell-e újat venni és vele tárgyaltam ki az akkutémát. Miszerint az akksik nagy része elég jól viseli a pillanatnyi rövidzárt, de van amelyikben kinyírhatod vmelyik cellát az elsők közül és az már probléma.
Hát nekem meghalt 4 db Ansmann 2600. Ha 2 nap múlva nézem 3,7-ig töltés után, akkor meg se nyikkan.
De én aznapot írtam, nem másnapot. Ezt úgy értem előző délután felrakom tölteni 200-zal (v. igazságszerint mindegy, ha csak éjszaka és 500-zal, ezeknek már tökmindegy), akkor reggel levéve aznap még bőven használom.
Mindegyiket 3,7-ig tölti és 250 képet még mindig kibírt aznap (2x bírt 400 illetve 440-t). Nekem erre tökéletesen megfelel -
Zola007
veterán
Az nem igaz, hogy 3,7-ig töltésnél nem megy semmi az akkukba, csak hamar ki is jön.
Próbáld ki, hogy egy ilyen limitig töltött régi szar (persze ami még bekapcsolja a gépet), simán elvisz (legalábbis nekem) 300-400 képet. Így aznap még tök jól használható, ha egy kicsit előrelátó (legalább egy nappal) az ember. -
TeeJay
félisten
én sajna nemtudom mert nem látok annyiféle akksit
csak azt tudom ami nekem van vagy unokatesóéknak
tavaj szeptemberben vettem nekik Sony DSC S800-as gépet és kettő darab 2500mAh-s Sony akksit adtak nekik alapból aminek az alján ott virít a HR jelazonfelül tavaj vettek egy Ansmann Photocam 3 töltőt amihez 4 darab 2500mAh-s Ansmann akksi járt és ott is mindegyik alján virít a HR jelzés
fotomarketbe múltkor voltam táskát venni végigsasoltam az akksikat
2500-as Energizeren egyiken se volt HR jel
metroban meg a 2650-es Duracelleket néztem és azon se volt
ja és amit én vettem ballagási ajándék fényképezőgéphez 4 darab 2700mAh-s Sanyo akksit azon sincs.a kutya se érti de ezeket tapasztaltam
-
TeeJay
félisten
a photocam 3 töltő is mikroprocis vezérlésű szóval jóhogy a kisebb mAh-s akksinál hamarabb fog átállni csepptöltésre.
az én töltőm meg mind a 4 rekeszt külön vezérli szóval én betehetek 4 teljesen különböző méretű és fajtájú és tipusú akksit akkor is szépen feltölti mindet
(1darab 800as NiCd+ 1darab 750-es NiCd+ 2darab 700-as NiMH akksi egyidejű feltöltés meg se kottyant a töltőmnek) -
neduddki
nagyúr
HI!
Mileott az egyik kollega kb 1 eve belemet voltna az elso par darabba kisse utnanaraghott adolggoknal kiderutl hogy par hejjre jo nehny eve stabil beszallitok /nem ok mondtak/, es ha mind ez igaz se lenne akkor a kollegak koreben eltotott ido nalam meggyozo:- )))
udv
neduddki -
TeeJay
félisten
én is erre tippeltem.
nemhiába írta ki a Sony a weblapjára hogy kamu Sony akksik keringenek idehaza.
szóval Sony-ból akkor csak 2500mA-hs a max attól nagyobb AA méretű NiMH akksit nem hiszem hogy kiadott volna.
meg inkább Energizer hiszen azt Sanyo gyártja meg olcsóbb is mint a Sony -
TeeJay
félisten
b@sszus lehet én hoztam el az utolsót akkor délután?
a srác vagy 10percig kereste a raktárban mire megtalálta.
végig azt mondogatta hogy de biztos hogy van 1 darab tudok-e még várni
én 9600 pénzért vettem
szóval van 4 led rajta mind egyszinű zöld.
ha megnyomom a kisütés gombot akkor jobbról elkezd villogni balra amíg tart a kisütési program utána ha kisütötte az akksikat elkezd egyszerre villogni az a led ahol van behelyezve akksi. a végén meg folyamtosan fog égni az amelyik már fel van töltve ugyanis akkor már automatikusan átvált csepptöltésre..
hát hallod meglepődtem mert szinte még langyos se volt az akksi és 70-80perc alatt feltöltötte. a kisütés volt vagy 2óra mert még nagyon sok szufla volt az akksiban.
nem fogom használni a többit de legalább tudja a töltő.
csak AA és AAA akksikat fogok tölteni egyenlőre.
hát úgylátom nagyon jól jártam ezzel piszok profi cucc és tiszta meglepődés volt mikor rátettem az akksikra töltés közben az ujjam és alig volt langyos is -
TeeJay
félisten
jaja szerintem jövő héten elugrok és megveszem ezt a jobbik töltőt akksi nélkül és később meg majd ha lesz pénzem veszek tőled 4 vagy 8 darab 2500-as Energizer akksit.
(4akksi kell a fényképezőgépembe, 2akksi a discmanbe másik 2akksi meg unokahugomnak a discman-be) na majd megnézem jövő héten a töltőt és ha megvan írok privát üzenetet akksi ügyben -
TeeJay
félisten
hopp viszont most láttam hogy van egy újabb töltő mégpedig ez
Ansmann Powerline 5 mobil
szinte ugyanazt tudja mint az előző csak ez már tud baby és góliát akksit is tölteni valamint 9voltos akksit is és ami különbséget még láttam az az volt hogy a mikro elemeket (AAA) 350mA-al tölti míg a másik csak 200-al
ugyanúgy van rajta kisütési funkció és minden elemet külön tölt szóval tiszta profi cucc ez.
ja és ha jól olvastam ebben már van ventilátor.
és 9800ért adják akciósan igaz csak 700-as akksival
[link]
lehet mégiscsak ezt veszem mert a töltő jobb mint a másik és akksikat meg úgyis tudok venni még hozzá -
TeeJay
félisten
-
Moddingfan
senior tag
Hát igen, azonos mAh-s akksikat illet volna egy tesztbe rakni, de lehet ám, hogy magukhoz mérten rangsoroltak, értem ez alatt, hogy mindegyik a mAh értéket figyelembe véve kapta meg a helyét. Mindegy, Pana, Sony, Energizer, Ansmann, Sanyo, Varta, Duracell, ezekkel nem hinném, hogy nagyon mellé lehet fogni. Amelyiket a legjobb áron be lehet szerezn az adott régióban, azt kell megvenni sztem. Na megyek is, megnézem mi a felhozatal Pécsett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged