- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos rossz a használati útmutató, ez a töltő által leadott mennyiség és nem pedig a akkumulátor által felvett.
A tényleges kapacitást csak úgy tudja a töltő megállapítani, hogy egy teljesen feltöltött akkumulátort lemerít, és lemerítéssel mennyi nyerhető ki.
Az nagyon szép világ lenne, ahogy a magyar használati útmutatóban le van írva.
Sajnos csak TEST és REFRESH üzemmódban mutatja meg a tényleges kapacitást. -
ludsimon
veterán
Akkor elmagyarázom, és elnézést kérek ha megbántottalak volna!
Ha az akkumulátor valós kapacitását szeretnéd megtudni, azt kizárólag két funkcióval tudod.
TEST módban, és a REFRESH módban!Ezeket az adatokat akkor fogod megkapni, amikor a töltő átvált DISCHARGE-ról CHARGE-ra.
Ekkor fogja kiírni a valós kisütött kapacitást a töltő megfelelő nézetben.Amit Te linkeltél kép, az a betöltött kapacitást mutatta.
Ez teljesen normális dolog, hogy több volt a betöltött kapacitás, mint az akku valós kapacitása.
Ha alacsonyabb lett volna, az azt jelentette volna, hogy az elem nem éri el a 2500mAh-es kapacitást.Remélem így már világos.
-
Nem voltál pontatlan, legfeljebb nem a megfelelő képet raktad be.
A kép szerint sima töltésben volta az akkuk, nem pedig TEST vagy REFRESH módban.
A CHARGE módban, ha ennyit mutat az IPC-1-es akkor ennek a töltésnek a nagy része hőként távozott.De teljesen normális érték, mert egy 2500mAh-s akkumulátor feltöltéséhez 3500mAh kell.
(2500×1,4=3500)De ha nem jól mondom, majd a többiek kijavítanak.
-
Az IPC feltöltés üzemmódban csak azt mutatja, hogy mennyit adott le a töltő, nem pedig azt, hogy mennyi ment bele az akkumulátorba.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy mennyi van benne az akkumulátorban, akkor kapcsold TEST vagy REFRESH üzemmódba.
REFRESH üzemmód eltarthat 3-6 napig is, akkor végzet ha azt írja ki hogy: FULL -
JoolsNOS
veterán
-
kugyu21
senior tag
Félek tőle, hogy nem, de akkor kezdjük elölről:
Nekem jelenleg van két töltöm és sok akkumulátorom amelyek az új fényképezőgép megvásárlása előtt úgy-ahogy mentek, de az új gép azonnal elhal velük.
Szeretném tudni, hogy a töltőim vagy az aksijaim a felelősek érte.
Mivel mindkét töltőm a maga idejében drága és inteligens volt, még ma is teszik a dolgukat, de az eredmény mégsem kielégítő. Az akkumulátorok méricskélésére vonatkozólag azt a választ kaptam, hogy egyszerű müszerrel a jóságukat megállapítani nem lehet. Gondoltam meg kellene ismerni a töltőim lelkivilágát, hátha az közelebb visz ahhoz hogy eldöntsem ki miatt nem elégséges a töltés. Erre vonatkoztak a kérdéseim a 1733, 1737 hsz-ben.
Azt el tudom képzelni, hogy az IPC olyan mintha 4 önálló töltő lenne, de mi van azokkal a töltőkkel amik ugyan egyenkénti töltésre képesek de a négy henger vezérlésére (töltés, merítés) csak egy gomb áll rendelkezésre, így valamilyen szinten mégis csak egyszerre művelik azokat. -
kugyu21
senior tag
OK, de én nem az IPC-re irtam ezt, hanem pont az IPC-vel szemben (amit értek) az enyémről amelyik, bár külön kezeli az aksikat (lehet egyszerre egyet tölteni), de kisütő gombja, inditása, visszajelzése csak egy van mind a négy hengerre, tehát azt nem tudja csinálni, hogy egyet merít egyet meg tölt stb.
De akkor viszont ez (Ansman), vagy az ilyen típusú töltők mit csinálnak a másik 2-3-mal amik viszont már kisültek, feltöltödtek, stb, miközben a negyedik még lemaradásban van. -
kugyu21
senior tag
Nézem, de hogy jön ez most ide? Arról nem kell meggyőzni, hogy az IPC egy jó töltő, én azt szeretném megtudni, hogy a jelenlegi Ansmann és egy korábbi szintén Voltcraft (Universal Fast NiCd Battery Charger With Recharger, egyébb típusa nincs) mellé még egy IPC vásárlása vagy a teljes akkupark (különböző korú és típusú) lecserélése hozza meg a megoldást.
-
tomcsi23
veterán
-
Ádyka
őstag
Ha 200 mA-re refreshelsz, akkor 1 hétig is tarthat, vagy mégtovább.
Azt előre nem tudni, hogy hány alkalommal fogja eljátszani az akkukkal a feltöltés/kisütés procedúrát. Egyszer csak kiírja, hogy FULL, és kész. Az akkor kiírt eredmény (azaz az akuból hasznosan kinyerhető energia), az utána ráküldött refreshek hatására már nem lesz jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest