- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
-
Zolee897
tag
válasz
tomcsi23 #13049 üzenetére
azért kényelmesebb, ha éjszaka nem kell felkelnem azért, hogy megnyomjam a charge gombot :-)
De tényleg, szerintem alap lenne, hogy a discharge után töltse is egyből, én amikor megvettem, szempont volt a discharge és nem is gondoltam volna, hogy utána nem indul el a töltés. Ez az IPC-1L-nél szerintem egy nagyon kényelmes funkció és tudtommal (de cáfoljatok meg ha nem így van), az akku élettartamát is növeli.
-
vz12
tag
válasz
tomcsi23 #13032 üzenetére
Köszi a tippet, erre gondoltam a legkevésbé. Más aksikat eléggé ritkán töltök mostanában, így most nincs viszonyítási alapom, de valóban ne zárjuk ki ezt a lehetőséget. Minimum 10 éves a töltő, IPC1, nem "L"-es, volt használva, de csak módjával. Van egy fiatalabb IPC1L-em, csak nem itt, mondjuk 6-7 éves, az elég keveset volt használva, el fogom hozni, és megpróbálom azzal is.
Szerintem az 1.39V és a 9 óra időtartam amúgy "korrelál" egymással, azzal nincs gond.
Valóban nem tűnik rossz ötletnek, hogy az is egy LEHETŐSÉG, hogy az IPC1-em "elfáradt", de ez a lehetőség még kevésbé tetszik, mint az amire én tippeltem.Amúgy az Eneloop-ot is ezzel a töltővel töltöttem, használtan is emlékeim szerint 1500-1600 mAh ment bele stabilan, és a használati időtartama is stabil volt, mint említettem.
-
Predator2
addikt
válasz
tomcsi23 #13004 üzenetére
A hazai "hókáosz" számlájára írom a 0 mAh kapacitást. Mert többször is volt feszletörés meg áramszünet. Gondolom újraindult a töltő is.
"Olykor lehet igény refresh-re, de rendszeresen használt akkuknál nem szükséges így töltögetni."
Az akkuk rendszeresen használatban vannak, csak sok ideig. Van hogy 6hónap is mire lemerül. Utána viszont a Discharge mód kevés. Ezért kapcsolom Discharge refresh módra.
"a jelzett betöltött kapacitásmennyiség (0 mAh) valóban fura"
Az gyakorlatilag mindig fura, van, hogy jó van, hogy nem. Teljesen mind1 melyik slotba rakom az akkumulátort.
Van erre valami megoldás?
Van erre valami megoldás? -
maross
nagyúr
válasz
tomcsi23 #12889 üzenetére
Ugy tunik toltoget, valtoznak neha a kiirt ertekek. Ujrainditottam, attettem 700mA toltesre, most mind a 4 helyen 700 koruli toltest ir ki ugy, hogy szinten csak kettoben van akksi. Ha a jobboldaliakba beledobok ket akksit, semmi nem valtozik, latszatra tolt mind a negy serenyen. Bal oldaliak itt is jol neznek ki, ha kiveszem valamelyiket, rogton null, visszateszem rogton tolt.
-
-
Ádyka
őstag
-
makro
senior tag
válasz
tomcsi23 #12708 üzenetére
Jogos, én gépeltem el.
Végül is van otthon telefontöltő, viszont nem tudom mekkora a teljesítménye. Ezt még meglesem.
Személy szerint nem én használnám, így aki már rendelkezik ilyennel, biztos tudja a választ:
Kell itt a beállításokkal játszani, vagy csak bepattintom és ha végez kiveszem?Természetesen ez lenne a legjobb megoldás számomra
-
Szoles
senior tag
válasz
tomcsi23 #12357 üzenetére
Köszönöm, akkor megveszem. Ficsőrök nem kellenek, szerintem a Li-Ion akkuknál ennek nincs olyan jelentősége, mint NiMh-nél, azokkal elvacakolok az IPC1-gyel.
A pontozás ötletet is köszönöm, 5.64 Dollár lett, így még fincsibb! :-)
Eddig elfelejtettem használni a pontjaimat... :-)
-
Golyobis
tag
válasz
tomcsi23 #12234 üzenetére
Gondolom ilyen aksikat az ikeában kell keresni.
Amúgy volt már egy akkus lámpám, de ott még inkább érezhető volt hogy 10 perc után kb a felére ment a fényerő, mondjuk az csak egy olcsóbb lámpa volt.
A lámpás topikot nem találtam meg, de majd beírom a keresőbe akkor.
Szerintem itt is lehetne amúgy egy ilyen topik összefoglaló, mint ami sok helyen máshol is van.
-
Tompie
őstag
válasz
tomcsi23 #12201 üzenetére
Ok akkor szűrjünk, rendszeres töltés lenne, így a gyors töltő kiesett.
Mivel van, hogy csak 1db akkut töltök tudjon csak 1db-ot is tölteni, leginkább NiMH akku lenne, illetve akkor ha már normálisabb eneloop akkut veszek nem lenne rossz ha tudna kisütést.
Ilyen diagnosztika stb nem fontos.
Ilyenben gondolkodom. -
Kernel
nagyúr
válasz
tomcsi23 #12192 üzenetére
Azért is írtam, hogy 3 V körül, mert ez nem egy pontosan megfogható érték, ráadásul a LED-ek olyan érzékenyek, hogy kis áram hatására is mondjuk jobban világít, mint hinné az ember.
Lényeg, hogy azért észrevehető, amikor már halódik. Szimpla, illetve párhuzamos akkus csavarhúzónál is jól lehet érezni, amikor rohamosan gyengül. Akkor már nem kínozom, hanem feltöltöm.
A motornak persze nem olyan a karakterisztikája, mint egy diódának, de ahogy elfogy az akkuból az energia, terhelésre egyre jobban letörik a feszültség, már beesik 2,5 V alá is. De ez önmagában nem vészes, mert ilyenkor kikapcsolva még visszaemelkedik. Károsodás szempontjából viszont a terheletlen feszültség számít, rövid beesésektől nem lesz baja.
-
kispal87
aktív tag
válasz
tomcsi23 #11890 üzenetére
Sajna Ikea messze van.
Esetleg itt aprón is hirdetnek aa akkut, azok közül van ami jó lenne gamepadba?
(Ha már akku akkor bekapcsolnám a rezgő funkciót is, sima elemet sajna hamar megzabálta.)Töltőre úgy kb 3-6000-ig gondoltam.
Szeretném minél olcsóbban megúszni, de ha veszek akkor nem akarok belenyúlni és egy nagyon f*st megvenni.
Aliexpress, gearbest és hasonló beszerzési forma is lehet. -
Ádyka
őstag
-
maestro87
őstag
válasz
tomcsi23 #10330 üzenetére
Ne kérdezd meg tőlük, mert akkor módosítják az árat.
De lehet, hogy ez már a kínai változat? Vagy minden eneloop Kínában készült? Nem tudom. Az is lehet, hogy készlet kisöprés van és kell a hely a Fujitsuknak...
Vagy lehet, hogy régóta ott porosodnak és azért. Bár szerintem nem számít az aksiknak ha 1 évig is állnak kihasználatlanul. -
Kernel
nagyúr
válasz
tomcsi23 #9774 üzenetére
Ha leáll, akkor újra kell indítani, nagyobb akkut két szakaszban is lehet tölteni. Nyilván olyankor nulláról indul az Ah-mérés, a két szakasz összege lesz a betöltött érték.
Amelyik töltő nem mér, csak LED jelzi, hogy letelt a biztonsági időkorlát, ott is szintén újra kell indítani.
Egy ponton úgyis eljön a feszültséggörbe lehajlása, a töltő azt ugyanúgy érzékeli, mint a kisebbnél. Noha ezt a végtelenségig nem lehet csinálni, mert minél nagyobb az akku, annál kevésbé bírja megizzasztani a töltő. Márpedig a kellő mértékű lehajláshoz szükség van az elektrolit felfűtésére, hogy a töltő érzékelni tudja a feszültségcsökkenést.
De a kétszakaszos töltést láttam már leírva kezelési utasításban is, annyival még elbír egy szokványos, -dU érzékelős elektronika. Vagy talán többel is.
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
tomcsi23 #9351 üzenetére
én is kipróbáltam most a saját vérnyomásmérőmet 2darab Eneloop-al és 3mp alatt úgy felfújta hogy kigúvadt a szemem
a Tronic szenved vagy 10másodpercig annyira lassan fújja fel és 3mérés után mehet a töltőbe ismét...
LSD lesz ezentúl a Tronic-ot meg használom majd egérbe -
TeeJay
félisten
válasz
tomcsi23 #9349 üzenetére
igen csak nekem a Tronic akkuk nem LSD típusúak és sorra mennek tönkre ahogy látom
tavaly márciusban vettem de 2012-es gyártásúak és látszik rajta hogy már nagy áramigényű cuccba nem lehet használni. a vérnyomásmérőt talán 2 mérésre tudja csak tápolni, ellenben egy vezetéknélküli egérrel elmegy 1hónapot mégna azért cserélem combos LSD-re mert nem akarják szülők 2naponta tölteni
egyelőre marad az Ádyka kínálat, 4darab AAA Energizer Extreme -
DeFranco
nagyúr
válasz
tomcsi23 #8895 üzenetére
Kicsit megigazítottam az érzékelő lamellákat, de nem volt sok eredmény. Most ahogy gondolkodom arra jutottam, hogy lehet nem is ez volt a gond, hanem az, hogy a vartánál a pozitív bütyök közepén van egy pici tűhegynyi tüske. Néha szokott lenni, tudjátok gondolom, hogy mire gondolok. Lehet ezért nem érintkezik rendesen. Lehet lecsiszolom simára, és megnézem úgy milyen.
-
sz.j
nagyúr
válasz
tomcsi23 #8537 üzenetére
"Örömteli" tudni, de ahogy olvasom nem is "csúcstöltő" ...
Amúgy tényleg megnyugtató, hogy az LSD aksik még akkor se mennének hamar tönkre ha a családból valaki véletlenül mégsem az ALDI-s töltőt használná hanem a másikat az Energizer Compact Charger régebbit. (Mert ha jól tudom ez utóbbi már az "alsó" szegmenshez tartozik)
-
_seth_
veterán
válasz
tomcsi23 #8341 üzenetére
Nem én fogom használni ezeket, órába és távirányítóba kerülnek, oda megteszik 125 Ft/db áron
Nekem 8 fehér eneloop van amiket vakuban használok valamint lidl-s tronic távirányítóba, zseblámpába és még régről találtam egy-egy szett uniross, duracell, ansmann szettet, megnézem mit kezd velük az ipc-1l, ha másra nem is borotvába és ilyesmikbe jók lennének még akár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest