Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
Real_Necro #6852 üzenetére
Andnak kell igazat adnom, ez egy nyilvános fórum, mindenki válaszolhat mindenkinek. Természetesen vannak tartalmi problémák, de demokrácia van v mi a fene.
-
veze
őstag
válasz
Real_Necro #6852 üzenetére
ha még 20-an megirjak hogy elégedettek, az se gond, jo info arrol, érdemes rá beruházni, több szem többet lát ugye
én is elégedett vagyok vele, bár én már meg sem írtam, mert nem szokásom.. és offban irom hogy simán át tudja ugorni az, aki csak a kökemény szakmai szempontok szerint olvas -
And
veterán
válasz
Real_Necro #6845 üzenetére
"Ha egy ember egy másiktól kérdez valamit, akkor miért egy harmadik válaszolja meg?"
Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a stílusával, azért ne essünk már át a ló túloldalára! Valóban nem szép dolog - esetenként ugye privátban is - nyomulni, meg szórni a közhelyeket, esetleg hülyeségeket (ilyenekért jogos a leoltás), de ez egy nyilvános szakmai topik. Nehogy már probléma legyen az, hogy valaki más is válaszol a kérdés feltevőjének! -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6847 üzenetére
Hagyd...
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6847 üzenetére
oké akkor elnézést kérek
csak segíteni akartam
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6703 üzenetére
Én úgy értettem hogy Magyarországon még nem láttam ilyen akkukat, aki tud vegyen külföldről aki nem tud az pedig vár türelmesen hogy kapható legyen Magyarországon
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6654 üzenetére
vágom mint forró kés a vajat, de nekem az angolom nem a legjobb németem meg pocsék, ha akarok rendelni olyan helyről és megkérek itt valakit Ph-n hogy segítsen átvágja a fejem ?
-
kugyu21
senior tag
válasz
Real_Necro #6656 üzenetére
Na most jól megvígasztaltál. Én elhittem az ígéretüket, nagyon kellene már az a teszt kábel.
Akkor ez az első próbálkozásom egyben az utolsó is volt.
Bár most ez a NiCd sem nagyon fellelhető itthon..... -
zoli03
őstag
válasz
Real_Necro #6596 üzenetére
A Metabo a Li-Ion-os gépeinél 3 év garanciát ad a gépre és az akkura is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #6617 üzenetére
Attól függ, milyen alaplapom volt, régebben a PS/2 hosszabbítóval áthozott billentyűzetről, vagy két szál dróton átvezettem a bekapcsolót, de az AsRock lapok már USB bill/egérről is bekapcsolnak, így a vezetéknélküliről is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #6607 üzenetére
Igazság szerint én sem azért oldottam meg a PC távszabályzós kezelését (sok éve, amikor külső lejátszók még nem is voltak kaphatók), illetve a későbbiekben a PVR-es DVB-T boxot is használhattam volna lejátszóként, de nekem több okból is szimpatikusabb a teljesen zajtalanított PC, amit persze kár lenne itt részletezni.
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6607 üzenetére
maradjunk annyiban hogy kinek a pap és kinek a papné, ne vitázzunk
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #6598 üzenetére
Pedig jó dolog, utána már bármilyen egérvezeték zavaró tud lenni. A vezetéknélküli billentyűt könnyen odébb lehet rakni, ha épp másra kell a hely, a rádiós egeret is lehet magammal vinni, TV-nézéshez (vagyis a letöltött filmek nézéséhez).
Pedig nekem a távszabályzó is elég jól be van konfigurálva (tallózás a Total Commanderben, médialejátszás), de az egér használata is kényelmes tud lenni. Görgővel tudok tekerni előre-hátra, balklikk pause stb.
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6598 üzenetére
ehh?
hülyeségnek tartod? hmm
töltő is jó akkuk is
nagyon is
nehezen de össze szoktam a vezeték nélküli egeremmel
Voltcraft töltő+ akkukkal egyből össze szoktam, szerintem csak is azért mert sokat segítettetek illetve előtte használtam töltőt, bár az nem ilyen professzionális
annyi bajom van csak vele hogy zabálja az akkukat az egerem
és még valami:
Én úgy tudtam hogy ez a Volcraft töltő Német márka, erre olvasom valahol hogy kínai akkor most mi az igazság ?
Az akkukkal árult szettre miért vállal 3 év garanciát a töltőre? nem értem, nekem azt mondta Conrad hogy tízezer ft alatt vásároltam pedig ez nem igaz, + 4 akku tán ingyen volt? mind1 nem vesztem vele össze, akkor is meg illetne engem a 3 év garancia szerintem
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6596 üzenetére
csak kérdeztem
Real Necro:
ismét töltöm az akkujaimat amit a vezeték nélküli egérben használok kb: 16 napig bírták a strapát, remélem többszöri feltöltés után tovább fogják bírni
szerinted?
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6569 üzenetére
pedig kérdezhetnél
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6539 üzenetére
Bocsánat, csak nem használtam még ilyen átalakítót
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6508 üzenetére
Hupsz, elnézést ha csak később említettem meg, igen karácsonyi akció volt, és ha csak a töltőt nézzük, 20 ft kellett volna a 9990 ft-os vétel árhoz hogy meglegyen az ingyenes postaköltség,
9990ft+20ft=10010 ft
20 ft-ért meg mit kapok conradtól? semmit
a ceruza akkut pedig onnan vettem ahonnan ti is, pdawtól
ha lenne neki töltője azt is onnan vettem volna
Ja már egyszer feltöltöttem az eneloop micro ceruza akkukat, kb 7 napig bírták gyári feltöltéssel a vezeték nélküli egérben, távirányítóban is ez van, de az még nem merült le
minimumnak 750 mAh van írva a csomagra, nálam egyik 820 másik 825 mAh eredményt írt ki a Voltcraft Ipc 1 L töltő, de lehet nem mért pontosan
Azóta nem merültek le ez most volt év elején elsején, szóval töltéssel kezdtem az újévet
remélem megleszek velük elégedve, és remélem a következő 3-4 évben nem kell vennem új akkut
Elég nehezen vettem meg őket én sem vagyok milliomos
Aki nem tudja személyesen megvenni a Voltcraft Ipc 1 l töltőt, vegye meg utánvétellel, én szeretem az utánvételt mert át tudom venni a lakásomon, nem rajongok a pick-pack pontért, max annak jó ha melózik, és meló után esetleg beugrani
vagy meg beszélni
-
válasz
Real_Necro #6506 üzenetére
Nekem Pécsről rohadt sokba kerülne a személyes átvétel, és MO lakosságának a 80%-a még mindig nem BP-n lakik.
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6506 üzenetére
Igen posta nélkül volt 9990 ft, de ez karácsonyi akció volt, és az volt a feltétel hogy 10 ezer ft felett kell vásárolni így vettem 4 db micro ceruza akkut eneloopból, így már bőven meg volt a 10 ezer ft, ha rendeltek Conradtól gondoljátok át jó alaposan
Mogyi fórumtárs nem tudom miért baj ha írok ide nem értem
Real Necro: hogy jött ki neked a 11040 ft ?
Persze ha valaki személyesen veszi meg, és ott lakik annak akcíós, amúgy nem
-
dodoroli
aktív tag
válasz
Real_Necro #6490 üzenetére
Rendbe van,de mégis milyen adatokat adjak meg ennél az akkunál?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #6489 üzenetére
Persze nem kötelező, szerintem egy sima kisütés/töltés program is megteszi.
Legalábbis ez az én véleményem. -
Sucuka
senior tag
válasz
Real_Necro #6483 üzenetére
"Hivatalos" magyar nyelvű leírás nincs a töltőhöz, de egy lelkes blogger lefordította az utasításnak azt a részét, ami elég a töltő jó kihasználásához, itt találjátok: elemlapma.blog.hu (Most nézem, hogy Real_Necro is belinkelte már
). Azt is leírja, honnan érdemes rendelni. Mivel Magyarországon egyedül a TME-től származó készüléknek lehet érvényesíteni a garanciáját, ezért mérlegelni érdemes, hogy a blogon elmített holland webáruházból, vagy a TME-től rendel az ember.
-
dodoroli
aktív tag
válasz
Real_Necro #6483 üzenetére
Köszönöm ez szuper nagyon!
-
dodoroli
aktív tag
válasz
Real_Necro #6451 üzenetére
Szia!
Érdeklődnék,hogy a Maha töltőhöz adtak e magyar nyelvű használati leírást?
Meg esetleg írd már le a negatívumait illetve a pozitívumait ennek a töltőnek,köszönöm szépen! -
válasz
Real_Necro #6479 üzenetére
Kijelöltem az egész szöveget és rákattintatom egyszer a link gombra, nem volt kedvem többször eljátszani.
Érdekes hogy így rakta be.
-
válasz
Real_Necro #6477 üzenetére
egy link van csak
-
Sucuka
senior tag
válasz
Real_Necro #6466 üzenetére
Van pár darab nekem is, bár nem árthat, ha félreteszitek
-
Sucuka
senior tag
válasz
Real_Necro #6460 üzenetére
Örvendetes hír ez számomra
Egyébként kb egy éve csináltam egy összehasonlító tesztet is ezzel, meg az IPC-vel, de idő hiányában nem tudtam kiírni a logoutra. Lehet, hogy összegyűjtök pár régebbi akkut, és nekivágok megint, de ezúttal le is írom, amit tapasztalok
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6442 üzenetére
Az a legfőbb gond, hogy látom jött x új hsz. a topicba, ránézek de csak a "szemetelést" találom, a 0 információ-tartalommal bíró hsz.-vadászat vagy tudomisén milyen célú ömlengést.
És még jól fel is idegesítem magam rajta, mert vagyok olyan "hülye", hogy nem tudok átsiklani fölöttük...
Komolyan, a fórum egyre inkább kezd tele lenni az ilyen dolgokkal... -
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6432 üzenetére
De működik a cucc, csak kíváncsi vagyok a Tronicra/Activ Energy cuccra is
Köszönöm az észrevételed, nem fogunk összeveszni
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6352 üzenetére
Annál vágta le a Dis szót amelyik nagyobb voltal rendelkezik az az 1.34 voltal rendelkezik
amelyiknél nem vágta le az pedig: 0.93 volt
akkor hogy is van ez ?
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6352 üzenetére
Erre ezt tudom mondani:
beleraktam a töltőbe,be állítottam, aztán villog-villog, aztán nem villog és a Dis szót szépen ledobja, nem telik el sok idő!!
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6350 üzenetére
Igazad van
elnézést
Kicsi energia volt benne, de gondoltam meg próbálkozok velük
de miért vágja le?? másiknál nem vágja az szépen megy
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6338 üzenetére
Li-ion akkura én is így értettem ahogy mondod
Ok, akkor lehet majd megpróbálkozom 700-al tölteni őket, remélem nem robbannak fel
És nem kötözködni akarok, de valahol azt olvastam hogy minél lassabban tölteni az akkukat, akkor most hogy is van ez ??
Én úgy tudom a gyors töltés károsíthatja az akkumulátorokat !!
Na visszatérve az akku töltésére tehát ( Voltcraft Ipc 1L töltönél):
belerakom az akkukat a töltőbe és utána csatlakoztassam a hálózatra (konnektorba), és mindegyik akkunál egyesével a Mode gombot nyomogassam addig míg át nem vált discarge módra az az kisütés, majd amikor végzett akkor a display gombal kiiratni hogy mi a helyzet, és utánna a current gombal beállítani az áram erősséget ??
vagy pedig így :
Mode gombot nyomgatni hogy discargére váltson majd a current gombot nyomogatni és kihagyni a display gombot??
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6002 üzenetére
Én is Jelentek :
Jelentem megjött a Eneloop Micro elem
750 Milliamper van ráírva és az hogy 1800x feltölthető jézus
illetve hogy 5 év után feltöltöttségének 70%-át örzi meg, szal a legújabb
Ceruza elemet meg rendeltem Pdaw fórumtárstól mert conradnak nincs, de nem is baj mert itt olcsóbb
szal egyenlőre boldog vagyok
vezeték nélküli egerem/távirányítóm futkoss szépen
Lassan meglesz az én cuccom is, de jaj de sokkba van
Hétfőre vártam a kicsikét, kérdezte is a futár hogy mikorra kellett volna megkapnom, mondtam neki hogy hogy is van
Ja és a töltő is megjött, még pihen a dobozában várok kicsit melegedjen, hidegről hoztam be nem akarom hogy eldurranjon
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #6311 üzenetére
"Megvegyük neked ajándékba??? "
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6312 üzenetére
Ok, és köszi az ajánlást
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6311 üzenetére
Akár
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6307 üzenetére
Na ezt kifelejtettem hogy a alkáli elemre rá van írva a szavatossági ideje elnézést
Bár kérdéses hogy hogy kerül a boltokba az az hogy hány % kapacítás van benne, és az sem biztos hogy mire valaki megveszi van benne annyi energia hogy sokáig bírja !!
a tölthetős akkumulátorokban az a jó hogy tudni lehet mennyi energia van benne ha olyan töltönk van ami kijelzi
Szerintem maradok az Eneloopnál és mondjuk a Voltcraft IPC-1L akkutöltőnél
Privátban ajánljatok helyeket hogy honnan érdemes venni, sok-sok helyet ajánljatok
Illetve a Powerex cucc rendelésében tud-e valaki segíteni mikor aktuális lesz
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6307 üzenetére
Bocsánat, nem elem az eneloop hanem akku, de a formája miatt elemnek hívom
( tudom ez vétség )
Mit szeretnék ??
Elárulom :
Olyan akkut ( ha érdemes tölthetőben gondolkodni ) ami sok-sok éven keresztül végig szolgál engem, és nem kell sokáig vennem hozzá semmit
És olyan töltőt ami nagyszerű és sokáig szolgál, de mint mondtam kellene kis segítség mikor aktuális lesz, és nézelődök hogyan járnék jobban
Remélem ki tudod belőle hámozni a lényeget
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6168 üzenetére
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6164 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy "csak" a németektől jött, nem a távol-keletről...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6142 üzenetére
Persze ebből a szempontból igazad van, én arra próbáltam rámutatni, hogy az olcsóbb árnak ez az ára, a lassabb szállítás/későbbi érkezés. De hát ezért szeretjük az íbéjt!
Közben ma vettem egy ALDI-s töltőt és akkukat. De sajnos a mostani akkuk úgy látom nem LSD akksik.
Sima 2500 mAh-s példányok. Mondjuk egy ezrest így is megér a 4db. -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #6134 üzenetére
Köszi!
Nekem 18 nap alatt jött meg úgy, hogy a dobozon az elsőbbségi és légiposta címke rajta volt.
A régebbi elemeket már el is kezdtem felújítani. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6134 üzenetére
Hollandiából se lett volna sokkal drágább, és 3-5 nap alatt itt van.
-
válasz
Real_Necro #6037 üzenetére
Ha az elsőt berakod 700-ra, akkor a többit rakhatod 700, 500 vagy 200-ra
-
sisan
csendes tag
válasz
Real_Necro #6033 üzenetére
A Cycle funkció nem a Discharge és a Charge funkciók együttese ?
Ha nem az, akkor ne túl szimpatikus, hogy egy menetben nem lehet elintézni az optimális feltöltést, hanem menet közben lesni kell, lement-e már e Discharge, hogy elindíthassam a Charge-t.. Akkor inkább maradok a manual szerinti használatnál... -
And
veterán
válasz
Real_Necro #6030 üzenetére
"az igazi tudás Powerex-ben szerintem az akkunként választható töltési és kisütési áram"
Miért, talán az IPC-1(L) nem tud olyat, hogy rekeszenként állítod be az áramot és a működési módot?
Én a MAHA-nak két előnyét látom az IPC-vel szemben: nagyobb áramot tud, és 12V-os tápról működik.
#6032: Az #5339-ben összeszedtem, hogy mely programok tekinthetők azonosnak. -
Doki16
addikt
válasz
Real_Necro #6007 üzenetére
Nem próbáltam még, de a Break-In-nel az a baj, ahogy te is írtad nagyon sokáig csinálja. Nem szívesen kezdenék bele egy darab akksi miatt ilyen 2-3 napos töltési periódusba
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #6004 üzenetére
Lényeg, hogy megkaptad épségben.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #6002 üzenetére
Gratulálok hozzá!
Ezek szerint adták hozzá azt az akkutartót is. Pontosan mennyi idő alatt kaptad meg, a fizetéstől számítva?
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5990 üzenetére
Valamilyen szinten lehet, hogy fog javítani még a több éves aksikon is, mindenesetre egy próbát megérdemelnek..
Nekem is tejesen újak az Eneloopok, még töltve sem voltak nálam, csak a gyári töltöttséggel működnek. Nem akarom belerakni sima fali töltőbe, pedig azt is vettem tartaléknak, egy Eneloopot. -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5982 üzenetére
Gratulálok!
Én is rendelem hamarosan.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5980 üzenetére
Köszi, várom!
Egyébként Ebayen?
Privátban tudsz linket küldeni? -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5978 üzenetére
Milyen összeget írtál neki?
Általában nem szoktak engedni, hacsak nem volt ajánlattételi lehetőség. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit válaszol az eladó. -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5976 üzenetére
Tehát tényleg alaptartozéknak számít az adapterje.
Viszont akkor mindenképpen az Amazonról rendelt, mert ott egy ezressel olcsóbban jössz ki a jelenlegi deviza árfolyamok mellett kalkulálva. 54.49 euró a teljes összeg szállítással, aminek a végösszege ~ 15480 Ft.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #5971 üzenetére
Tényleg nem egyértelmű, mert fent az akciós kiírásban nem szerepel a tápegység. A fotón viszont látszik valami, ami más oldalakon "UK Main Power" néven szerepel:
Ugyanakkor, ha megnézitek a Google-képkeresővel, többnyire ilyen tápokkal látni:
A szétszerelt töltőről is vannak képek egyébként, ha valakit érdekel a belseje. Meg az is kiderül, hogy 12 V 2A-es tápegység való hozzá.
-
gabx76
senior tag
válasz
Real_Necro #5968 üzenetére
Elvileg benne van.
Ezt írja lejjebb:
1 x Netzteil 100V - 240V / Power supply -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5968 üzenetére
De nem lehet, hogy a 220V-s adapter az alapban jár hozzá?
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5964 üzenetére
Szerintem nyugodtan rendeld meg, mert ennél jobb, komolyabb nincs a piacon.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5962 üzenetére
Ha már rendeltél az ebayről, akkor azt válaszd, de az Amamzonos rendelés se ördöngös, csak be kell regezni oda is. Én már párszor rendeltem onnan ,viszont ebay-ről már közel 100x.
Én valószínűleg hó végén rendelem. -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5960 üzenetére
Ezt néztem én is. Egyébként ez is jó árban van.
Szerintem te is jobban járnál, ha innen rendelnél, vagy az Amazonról.
Az Amazonon 54,49 €, 2 euróval olcsóbb.Bár ahhoz nincs akkutartó. Kérdés, hogy megér-e 2 €-t a műanyag doboz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #5954 üzenetére
Úgy néz ki, a lap alján az "Ordering and shipping" szerint csak akkor ingyenes a szállítás, ha EagleTac zseblámpát is tartalmaz a rendelés.
Egyébként a csomagköltség € 7,95.
Azt is írja, hogy mindez automatikusan kalkulálódik. Nekem mondjuk, ha így kipróbálom, nem kötelező bejelölni a postaköltséget, de én nem is vagyok még regisztrálva és bejelentkezve, így nem tudja a lakóhelyemet sem, hogy személyesen veszem át, vagy postát kérek.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5954 üzenetére
Akkor lényegében a tartóval kerül 49 euróba, szállítási díjjal együtt.
Én az Amazonról 54 euróért rendelem majd, ott még van hozzá egy autós töltő is, a táskán kívül.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #5952 üzenetére
Mennyibe jön ki, mert én az Amazonról fogom rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged