- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Azért nem esküszöm meg a dupla annyi shaderre egy adatot tudok talán a Z1 extrame esetében 8 CU van a Z2 extrame esetében 12. De ha ugyan annyí shadert rknak egy CU-ba, akkor az 50%-kal több shadert jelent. Na meg hogy Z1 extrame esetében RDNA 3-ról beszélnek, mint grafika a Z2 extrame esetébe RDNA 3.5-ről beszélnek.
-
Robitrix
senior tag
azért ez attól is függ hányasával fogja csoportba a shadereket. Az AMD tipikusan több shadert rak egy csoportba, mint az intel. Az intel-nél a csoport neve a CUDA, az AMD ezt hivja CU-nak. De mostanában folymatosan látom, hogy hibásan használják és a shader egységeket is CUDA.nak hívják. A dolog úgye onnan ered, hogy régebben csak egyszerre lehetett programozni a shader egységeket. Vagyis ha mondjuk volt egy grafikában mondjuk 1408 shader egység(például egy sima GTX 1660) Ha össze vannak forgva CUDA vagy CU csoportokba(16/32/64/128 darabonként) akkor ezek a csoportok önnálló dolgot is végezhetnek. Mondjuk 32 darabonként 44 CUDA Akkor a 44 csoport 44 féle feladaot képes elvégezni,(ugyan azzal a kóddal) persze 32 darab shadert használva a csoportban. Régen a grafika csak grafikát számolt ma különféle feladatokat lehet vel eévégeztetni.
-
Chiller
őstag
Én megértelek, de erre a problémára már rég megtalálták a megoldást szerencsére, kettő is van:
1. powerbank
2. székbe/karfába/kapaszkodóba épített USB töltő (vonaton még AC is van a legtöbb helyen)"de azóta már lefolyt annyi víz a dunán, hogy biztosan ki lehessen hozni egy ennél sokkal gyorsabb rendszert, főleg a mostani 5nm körüli processzorokkal, a technológia adott"
Biztos hogy nem "adott", mert a Z1 és Z2 extreme kb. a jelenlegi technika csúcsa mind energiahatékonyságban, mind teljesítményben. Játékról van szó.Persze ha Neked elég egy Pentium N procis laptop (ezt szerintem egy 2magos Zen CPU lepipálja bőven, hogy az IGP-ről ne is beszéljünk) - akkor nem ilyen Z1-Z2 cucc kell. CP2077, Hades 2-t nem ismered? Miket futtatsz 6W-on, pasziánszt vagy Prehistoric2-t? Ez teljesen más kategória. De ahogy fentebb is írták, létezik ilyen 15W-os variáns (ami még mindig overkill lesz a számodra) ill. visszább is lehet még fogni (undervolt, magok letiltása, Steam OS, stb. Egy laptopban lévő 70-90 Wh-s aksit szintén "nem elegáns" összehasonlítani a Steamdeck/ROG Ally 40Wh-s aksijával. Amúgy a ROG Ally X-en 80Wh van, az simán bírja ilyen 6W-ot igénylő játékokkal vagy videólejátszással amúgy 8 órán át.
De léteznek más gyártók is, akár nagyobb aksikkal, más kiépítésben, biztos találsz más 7 óránál hosszabb üzemidejűt. .
-
peet05
aktív tag
A gépeddel összehasonlítani, ebben a formában, nem lenne korrekt. Nagy a difi teljesítményben.
A gyorsabb rendszer alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, de Ally-X-en is minden vajsima, nincs röccenés, fluid, akár soklapos böngésző van megnyitva, mellette YT is mehet, stb. Ezeket pedig 10+ órán át tudja.#6 Peat - érdemi eredményt tudnak felmutatni már 10-15W-tól játékok esetén. Nem hiszem, hogy ez soknak mondható, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy mindezt Win alatt.
Azt ne felejtsd el, hogy a Deck külön OS-t kapott, amire külön optimalizálva vannak a játékok. -
Pikari
veterán
Nekem pentium N proci van a laptopomban, ami kb 7 órát bír. Ez egy 7 éves laptop, 14nm-es processzorral (6w tdp). A felsorolt játékokat nem ismerem, és nem tudom, hogy futnának rajta, de azóta már lefolyt annyi víz a dunán, hogy biztosan ki lehessen hozni egy ennél sokkal gyorsabb rendszert, főleg a mostani 5nm körüli processzorokkal, a technológia adott.
-
peet05
aktív tag
Böngészés, YT, igen, de mutass egy olyan laptopot, ami 7-8 órán át, akkuról futtat, lehetőleg CP2077-et, ha már arról volt szó (nálam a 2,5 óra performance mode-ban volt, és utána még maradt is benne kraft, ezt írtam is, silent módban nem próbáltam, de szerintem 3+ óra üzemidő meglehet).
Pl. Hades 2, és kisebb indie címek, bőven 6-8 óra hozható.
Lehet variálni a magok tiltásával is, így csinálhatsz 4/8, 6/12-es setup-ot is.És mindezek Win rendszer alatt. Készülőben a hivatalos SteamOS a nem Steam Deck gépekre is, ott még jobb lesz a helyzet üzemidőben, pláne ezekkel az új procikkal.
-
Peat;)
veterán
Ezt magad állíthatod be mikor milyen fogyasztással használod, steam decknél legalábbis gyorsmenü része.
Steam deck utódja majd kiderül mikor érkezik, ha egyáltalán. Én inkább azt venném mint asust és társait. De úgy érzem még odébb van, ez a fogyasztás valóban túl sok az új chipeknél, egyelőre csak így tudnak felmutatni érdemi teljesítménypluszt pedig steam deck gpu nem egy mai darab finoman szólva.
-
peet05
aktív tag
Itt majd a 8000MHz-es RAM, illetve a 8/16-os felállás érdekes lesz.
Viszonyítási alapnak a HX370-es megfelelő lehet: [link] , [link] - mínusz magok, L3 cache=kitudja'#2 Pikari - 10-30W között változtatható, de a Strix Point lényege, hogy alacsony fogyasztás mellett is remek teljesítményt nyújt.
Egy 80Wh-s akkuval "csodákra" képes - tapasztalat, Ally-X: CP2077, 1080p/high, 17-25W, 2,5 óra, és még maradt benne szufla, pedig ez "csak" egy Z1 Extreme.
-
Chiller
őstag
GPU powerben szerintem kb. +70% valós előnye lehet a dupla annyi shader egységnek (ha van elég TDP keret kifutnia a 8magos CPU mellett).
A CPU power nagyjából ugyanaz.Igazából a sima Z2 vagy a Z2 Go (kézi konzolnak) szvsz jobb/optimálisabb megoldás, ekkora IGP mellé bőven elég 4db rendes Zen mag is. Viszont az AMD "ügyes", mert azokba csak 768 GPU shadert rak, ami által szépen visszafogja a fejlődést - vagy úgymond diverzifikálja a piacot - vagy feleslegesen elaprózza magát - lehet nevezni akárhogy.
-
Pikari
veterán
Nem jó ötlet ilyen 20w körüli fogyasztású procikat kézikonzolokba tenni, már a 10w is túl sok szerintem.
-
Gábor001
tag
Arról vannak már hírek, hogy a Z2 Extreme és a Z1 Extreme teljesítménye hogyan viszonyul egymáshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Modellvasút topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- OLED monitor topik
- BestBuy topik
- Óra topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Assetto Corsa
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest