- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
...a másik 3,6 Ah töltést vett fel.
Azt a töltést ilyenkor nem veszi fel, meg egyébként is, a kijelző soha nem a felvett töltést mutatja, hanem a töltő által leadott mennyiséget. Ennek egy része mindenképpen hővé alakul, vagyis a cella által felvett, kémiailag tárolt töltés annál mindig csak kevesebb lehet.
Nem a töltő hibája, hogy nem tudja megállítani a töltést, egy elhasználódott cella esetében. Ilyenkor ugyanis már nem tud megfelelően működni a -dU feszültség érzékelése, ezért a töltő azt "hiszi", hogy még "fér bele". Ezért ő tolná a végtelenségig, csak a programozott időkorlát, illetve töltéskorlát állítja meg.
Ez a töltés azonban nem tárolódik, csak kis részben, a többi bevitt energia pedig hő formájában elvész.
A -dU feszültséggörbe letörése határozottabb, ezáltal a töltő számára jobban érzékelhető, ha inkább nagyobb, mint kisebb áramon végezzük a töltést. De egyébként normális esetben, jó akkunál 200 mA sem kevés, ilyen szempontból.
Nem lehet hibáztatni a töltőt, amikor jó akkunál rendesen leáll a töltés (vagyis reális értéken), más akkunál meg nem. Ilyenkor mindig az akkuban kell keresni a hibát, hiszen a töltő jól végzi a dolgát.
Ilyenkor egyébként azt célszerű csinálni, hogy amikor már irreálisnak találod a kijelzést, inkább megállítani, kisütni, tölteni többször, hátha a ciklikus töltés még javít rajta valamit, de ehhez túlzott reményeket sem érdemes fűzni.
-
-
drnet
aktív tag
Sziasztok!
A pana infiniumom az ipc-1l-es töltés után (bár 2,4 Ah töltést vett fel) lényegében behalt. Használhatatlan.
Most 2 db 600 mAh-s GP akkuval csinál érdekességet:
kisütés feltöltés után, 12 órája tölti 200 mA-rel. Eddig 2,33 Ah a felvett töltés.
Tuti, hogy kamu. Lassan a 4-szerese a névlegesnek.
Ez miért lehet? -
peti_s
addikt
Mert párat túlmerítesz közben, akár át is polarizálódhat, míg szintén pár db le sem merül. Ezért nem túlzottan ajánlott. Viszont szerintem ennél jobb megoldásod nem lesz, ugyanis ha szétszeded egyenkénti cellákra, mivel ezekre az összekötő fém darabok lényegében rá vannak nyomva, sajtolva, és még véletlenül sem forrasztva, ezért nem fogod tudni összerakni, vagy max forrasztva, ami szintén árt neki.
-
Kernel
nagyúr
Először is, komoly ember nem nevezi égőnek az izzót (az égőnek lángja van, ezért vizuálisan előttem is mindig egy láng jelenik meg, amikor ilyet hallok vagy olvasok, vagyis röhejes).
Másodszor, akkutelepet soha nem szabad izzóval meríteni, mert a soros körben mindig vannak a gyengébbek, ami hamarabb le fog merülni, utána átfordul rajta a feszültség negatívba, amitől tovább károsodik. Eleve azt sem fogod észrevenni, hogy mikor sül ki, sokáig úgy felejtődhet, ami szintén káros.
Nekem nem fúró, hanem csavarhúzóim vannak, beépített cellákkal. 4,8 V-os az egyik szerkezet, 2,4 V a másik. Le szoktam venni a burkolatot és a forrfülekre külön forrasztok vezetéket, ha szükséges. Természetesen (hacsak a gyári soros kötést nem bontom meg), egyszerre mindig csak egy cellát tudok csatlakoztatni a töltőhöz.
A töltőhöz való csatlakoztatás módjáról korábbi hozzászólásban már írtam.
-
Ádyka
őstag
Kb így csináld ahogy írtad.
Ha ráérsz akkor kisebb égővel, ha nem érsz rá akkor nagyobbal.
Nem tudom mekkora kapacitású az akkud, ettől függően választanék fogyasztót.
Terhelés alatt kb 9 V-ig hagyd merülni az akkut.Ha feltöltés után rákapcsolva a terhelést, nem marad a fesz 12 V felett, akkor már ne várj csodát tőle.
szvsz
-
andrade
senior tag
Azért az IPC totálkáros akkut nem javíthat meg, de legalább ki lehet íratni nem úgy mint más töltőknél.Már az első töltésnél lehet látni van e ereje az akkunak.
Én azt javeslom ne refreshet nyomj régi akkunál hanem kisütés,töltést és egy lefutáskor látni hogy áll az akku és meg lehet ismételni.(kisütés nyomása után kisütés után végigmegy a töltés automatikusan) -
Ha van sok pénzed és nagyon kell a kapacitás akkor XX, ár-érték arányba a sima enellop a jobb.
De ezt is írtam:
"eneloop vagy ha egy este 3-400-nál többet villant akkor eneloop XX"Aki egy este 3-400-nál többet villant, az már profi fotós, nála az XX költsége nem oszz vagy szoroz.
-
tomcsi23
veterán
-
peti_s
addikt
Mert rövid távon igaza van, nekem is a 2500-s Sanyo-m egy ideig nagyon jó volt. Másfél éve megvan, és már érezhetően gyengébben teljesít. Hozzáteszem, a Sanyo hivatalos leírásában van a 500 vs.1500 ciklus. Árban is más a kettő. Ha lemerülsz, viszel magaddal tartalék eneloop-t.
-
tomcsi23
veterán
Eneloopon belül több típus van. Amire Peti gondol, az a sima, 2000mAh-s.
Peti: nem XXX, csak XX, az XXX-et máshonnan vetted.
-
peti_s
addikt
Szeritem 10k-ért IPC1L plusz a 4 Conrad akku + eneloop. Ám, mi a helyzet a régi Panasonic akkukkal? Az IPC1L csodát nem csinál velük, de lehet hogy felélednének kicsit tőle.
szerk: Hanyagold az eneloop XXX-t, szerintem egy sima 2,5 Ah-s Sanyo-tól semmi sem különbözteti meg, hamarabb is merül állás közben mint a sima eneloop, és harmad annyi ciklust bír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest