- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie17
addikt
válasz
Zola007 #1256 üzenetére
Hát akkor majd sűrűn töltöm őket, most úgy is használni akarom, de egyelőre amit a géphez kaptam gyári energizer elemeket, azok még mindig bírják. Előszőr azokat akarom lemeríteni, utánna jöhet az ansmann. Hát remélem ez jó széria lesz, legalább 1-2 évet kibírhatna.
GP recyko-t nem ismerem, nekem anno varta 15perces akkutöltőm+akkuim voltak, azok is jó bírták a strapát, de már végük van(2és fél évig bírták)Szoles: Ansmann PhotoCam III
-
Zola007
veterán
válasz
Zola007 #1251 üzenetére
Na megvan, ez két rövid leírás. Felrakom docba (az eredeti linkek benne), hogy ha valaki gondol vmit, akkor szerkesszen bele nyugodtan és ha elkészült, akkor mehet az első hozzászólásba: [link]
Most nem olvastam végig, de az első egy rövid vázlatos leírás, ebbe ajánlott beleírni, hogy mit-hogyan töltsünk. A második pedig egy összefoglaló, ami jobban belemerül az akkuk lelki és kémiai világába.
Mindkettőben van egy-két pontatlanság, ezért javaslom, ha netán vki időt szán rá, akkor szedje le, pl. pirossal, aláhúzva írja azt, amit kijavít vagy hozzáír, s töltse fel megint egy sorszámot és usernevet biggyesztve a végére. Ha elkészült és minden szaki megbírálta, akkor mehet a firstbe.Na további szép napot
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zola007 #1234 üzenetére
...és ne mondja nekem a sanyo gyár, hogy ha két óráig megy pluszban és belelök az IPC monjuk 35 mAh-t, attól kinyiffan az űrtechnológiás akkujuk.
Nem is mondják, én még nem láttam erre konkrét bizonyítékot.
Kémiai alapokat tekintve az eneloop is csak egy normál Ni-MH akku, a feleslegben bevitt energiát pont ugyanúgy alakítja hővé.
A belső önkisülési áram hagyományos akkunál is csak mikroamper nagyságrendű, a csepptöltés pedig párszor 10 mA. Ebből következően, a csepptöltés egy hagyományos akkunál is sokszorosan túlkompenzálja az önkisülést. Az eneloop-nál is. Mi a különbség? Gyakorlatilag semmi.
-
törölt tag
válasz
Zola007 #1234 üzenetére
Először is köszönöm, hogy segíteni próbáltok, de még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, amiről Ti beszéltek az nekem kinai. Ha lehet valaki olyan választ adjon amiben nem szerepelnek a következő szavak, jelek: mAh, %, IPC, csepptöltés, cella, mikroproci
Amiről Ti kommunikáltok az jelen formájában számomra teljesen érdektelen és érthetetlen.
Tehát a kérdés újra:
Jó a lentebb leírt klasszikus töltőim valamelyike az Eneloop elemhez vagy sem?
Évente jó ha 1000 képet lövök. Ha egy-két évig kihúzza az akksi akkor az nekem már jó.Előre is köszi ( mégegyszer
)
-
törölt tag
válasz
Zola007 #1230 üzenetére
Köszi a választ!
Én csak családos, nyaralásos fotózásra használok féyképezőt, csak a régi Energizer elemeim kinyírnak idegileg, mert marha hamar lemerülnek ( ami valószinűleg az én hibám, mert azt sem tudtam, hogy a NiMH elemekre nem szabad rátölteni, és én sajnos sosem merítettem le, csak rátöltöttem mindig ) ezért vettem a Sanyo-t. Ha nem muszály nem költenék egy újabb töltőre, szóval ha azt mondod, hogy a jelenlegi töltőm is megteszi akkor nem variálok, ha viszont ezek az elemek különleges kezelést igényelnek akkor persze veszek hozzá töltőt, de 10.000 HUF-ot nem áldozok az ügyre, mert abból veszek még 3 garnitúra ( 12 db ) Eneloop-ot amit még ha rosszul is töltök akkor is kihúzná évmilliókig nálam
Szóval lehet a klasszikus töltőimmel (van egy 4 rekeszes max. 500mAh-s noname és egy 2 rekeszes 200mAh-s Energizer) használni vagy sem? És mivel tudok egy elemet lemeríteni? A fényképező nem megfelelő, ha kifulladásig fotózok ezentúl?
-
Pilács
senior tag
válasz
Zola007 #1158 üzenetére
Ezek 1 éves energizer akkuk, és kb 3 nap alatt lemerült álló helyzetben. Vettem ipc-1l-t és bele tettem, majd kiderült gyorsan hogy 2 db az akku teljesen le volt merültve a másik 2 meg kb 800mAh-át tárolt még. Most tolok rájuk 250/500-as regenerálást... remélem megbírják. De most azon filózok, hogy mivel a gyári töltőket használtam hozzá (energizer) lehet hogy annak ment tönkre az első vagy a hátsó fele, és lehet azért volt gyenge 2 db akku, ami miatt a fényképező (ami 4 elemmel megy) keveset bírt. Nincs rajta a fast rechargeable felirat az akkukon, de több helyen olvastam, hogy vkik így töltik az akkukat kb 1 éve és még mindig nagyon jó állapotban vannak, nem esett a teljesítményük. De persze olvastam ellen pétdát is
igazodjon el vki
Azt hiszem be fogom tartani a 200mAh-ás töltést, csak ezen a programon legyenek túl az akkuk. Kár hogy nem lehet pl 50mAh-ként léptetni a beállítást, csak fix 200-500-700 van. De mindenképp megérte a töltőt megvenni... Még 1 kérdés. Lehet kapni szivargyújtó konvertert vagy adaptert, aminn lehet állítani a feszltséget mennyit adjon le. Van rajta 3V-os érték is, és ez mellett 2A-t tud leadni. Ezt szerinted használhatom ipc-1l-hez? Nyilván 200mAh-ás töltéshez 4 db akkun, az 500 necces lehetne.
Köszi -
Ádyka
őstag
válasz
Zola007 #1146 üzenetére
Persze, hogy nem szabad rövidre zárni, de egy akku életébe belefér 2-3 alkalommal, egy 1 mp-es rövidzárási áram mérése. Főleg, ha feltűnik, hogy az utóbbi időkben nem úgy teljesített az akku, mint azelőtt. Így valamivel pontosabban képbe kerülhetsz az akksi kondíciójával, és nem csak azt látod, hogy milyen jó az akku, mert mondjuk 2,8 Ah ment bele.
Döglődő autóakkukat is pillanatnyi rövidzárral mérnek be.Asszem te írtad, hogy valami Fuji S6500-öd van. Na az 4 akkuval megy, és ha mind a 4 ilyen 3,7-Ah-ig "tölthető", akkor necces lehet másnap a 3-400 kép. De ha a 4 akkuból csak 1 ilyen "brutál kapacitású", akkor lehet, hogy csak a maradék 3 van még sokkal jobb kondiban.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zola007 #1032 üzenetére
- Talán nem mindegy, hogy IPC-1 vagy L, vagy nem mindegyikben egyforma a program? Ha mindegyik elhasználódott, megnövekedett belső ellenállású akkunál pont ugyanott áll meg, az nem lehet véletlen, mármint csak a töltőn múlhat, nem pedig az akkucellákon.
- A töltő nem tudhatja, milyen kapacitású akkut raktam be, ezért annak 1,4-szeresét sem tudja kiszámolni.
- Minden ami áram által izzik, melegít, ilyen szempontból ua. -
BEE
addikt
válasz
Zola007 #1021 üzenetére
Na a felsorolt hibásan működő aksikat dobd be egy gyűjtőhelyre !
Azoknak végük van, nem érdemes velük kínlódni.
Uniross 2100-as aksikkal én is szívtam, tizenvalahányat selejteztem amikor
az IPC számszerűen megmutatta maradék képességeiket.
Hasonló hibákat produkáltak mint neked.
A 3,7Ah-t tekintsd úgy, mint egy végálláskapcsolót.
Ha a töltőre az van írva hogy max 3000mAh-ás cellákat kezel,
akkor teljesen logikus lekapcsolási érték a 3700mAh.
A villogás utáni állítgatásra figyelni kell, mert először villog a beállított érték,
aztán kis gondolkodás után megjelenik ugyanez az érték, majd egy villantás
után a valódi mért érték.
Akkor állítsd a következőt, ha már a mért értéket mutatja.
Ez tényleg macera, de együtt lehet élni vele.BEE
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zola007 #1021 üzenetére
Hiába töltődik fel a kívánt feszültségre, ha az elhasználódás miatt túlzottan megnövekedett az akku belső ellenállása, ilyenkor egy nagyáramú terhelést már nem bír meghajtani, míg a kisebb áramfelvételű szerkezetet igen, ez természetes. (Bekapcsoláskor a belső ellenállás miatt azonnal leesik a kapocsfeszültség, de a terhelés megszűnésekor emelkedik, ez gyenge akkunál "normális", sőt még jó akkunál is, csak annál kisebb mértékben.) Az sem mindegy, mekkora a minimális feszültség, amiről még működik egy adott szerkezet
Hibás, elhasználódott cellánál a töltő nem képes detektálni, hogy mikor kellett volna befejezni a töltést, ezért csak tolja bele, míg egy ponton végül "feladja". Gondolom, ez egy programozott határérték lehet, aminél többet irreális volna beletenni egy ceruzaakkuba, hiszen úgysem tudja felvenni. A kivehető Ah energiamennyiséget kellene megnézni, az nyilván kevesebb.
A másik két pontra részemről nem tudok mit szólni, mivel bár ajánlom mindenkinek ezt a jól kitalált töltőt, magam még mindig nem vásároltam belőle (vannak más töltőim, kisütő stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest