- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
ludsimon #6018 üzenetére
Ezt egy kicsit benézted:
Please note: these are primary batteries (disposables) so please do not recharge them.
Nem akku, hanem 1,5 V-os elem, tölteni nem szabad, főleg nem egy 3,6 V-os Li töltővel, amit mellékeltél hozzá, aminek csupán a márkaneve passzol hozzá.
(Mintha azt mondanám, hogy ez is Samsung, meg az is Samsung.)
-
válasz
ludsimon #6010 üzenetére
Energy Loss as Heat (Wh) vs Discharge Current (A): I think that this is a rather interesting plot. The amount of energy lost in the form of heat will determine how hot a battery will get during discharge. The higher the energy loss, the hotter the battery will get (assuming that all of these cells have similar heat capacities).:
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz
ludsimon #3024 üzenetére
köszke a linket.
érdekes, de már nem meglepő. hálistennek. Tudod, ki kellett próbálnom nekem is, mert nem hittem el, hogy ekkora névhez ilyen förtelem teljesítmény párosul.
olvastam, hogy hogy a töltős made from USA.
rendelted, vagy hoztad? esetleg ismerős transzportálta haza? -
kutyman
aktív tag
-
andrasferenc
tag
válasz
ludsimon #2971 üzenetére
Szerintem itt elég olcsó.
http://elektrodigital.eu/webaruhaz/aa_akku/99/ar/asc/1/1
Igaz, box nélkül. -
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2955 üzenetére
a saját zsír új Eneloop készletemre gondoltam
tehát ott nem nagyon láttam feszültségesést mikor megkapta a 350mA-es kisütést
míg a régebbi sima NiMH akkuk azonnal leestek 1,4V-ról 1,2-1,1V-ra
ez a nem mindegymondjuk én már több sima NiMH akkut úgysem fogok venni soha
az Eneloop bevált, a vakum gyönyörűen megy vele és szerintem annyit nem fogok villantani hogy 2x4AA ne legyen elég egy alkalomra -
And
veterán
válasz
ludsimon #2960 üzenetére
Felmelegedhet, kifolyhat, extrém esetben talán robbanhat.
Semekkorát.
Semeddig. Nem véletlenül írják rájuk, hogy nem tölthetőek.
Szárazelemet nem töltünk, arra ott vannak az akkuk. Rémlik, hogy bizonyos körökben régebben szokás volt 'regenerálni' az elemet (főleg kisfogyasztású készülékek számára, mintha az órások errefelé pl. csináltak volna ilyesmit gombelemmel), de az már szerintem halottnak a csók. Tisztességes AA-elemmel valószínűleg nem sok sikered lesz, főleg ha nagyobb áramfelvételű cuccba szánod. -
kugyu21
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2939 üzenetére
nem tapasztaltam eltérést frissen töltött illetve már használt állapot között
gyakorlatilag bekapcsolás után a vaku 2-3mp múlva már használható mert ég a piros gomb, a vakuzások után meg folyamatosan ég mivel nem kell teljes erővel villannia, így tehát sosem kellett várnom töltésre, azonnal jöhetett a következő kép. ez a 300. villanás után is így voltha most bekapcsolnám 2-3másodperc várakozás után már nyomhatom is
természetesen egy maximális teljesítményű villantás után kell 2-3másodperc hogy újra lehessen használni de akkora brutál ereje van a vakunak hogy ilyet szerintem sosem kell majd lőni vele
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ludsimon #2812 üzenetére
nem, ez a fali adaptere
maga a töltő nyilván nem menne föl cellánként ilyen magas értékre (mármint 1.9-re), hiszen azzal valszeg hazavágná a NiMh-okat
elképzelhető, h a "töltőhardver" képes lenne rá, és talán vezérlőszoftver módosítással is át lehetne alakítani NiZn-re - de házilag aligha
-
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2795 üzenetére
most én is kipróbálom 100mA kisütéssel és 200mA töltéssel hogy tovább bírja-e majd a 2700-as Sanyo... jól gondoltam én hogy mihamarabb rendelni kell Eneloop-ot mert ezek semmit sem fognak érni a vakumban.
SB-900 kézikönyvében is Enelooppal teszteltek és valami 160 maximális erejű villanást tud egy olyan garnitúrávalaz nekem teljesen elég lesz
-
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2773 üzenetére
2008 áprilisában volt vásárolva 4 darab 2700-as és azóta most nagyot mondok de kb. 40szer volt eddig kisütve meg feltöltve összesen. mióta megvan az IPC-m azóta nyomtam rajta egy refresh-t és 2,67-2,68Ah körül volt mindegyik a frissítés végén tehát szinte tudja azt amit újkorában kellene mégis a kompakt gépek besz@rnak tőle, el sem indulnak...
tényleg az lesz hogy az Eneloop megy a kompaktba ezek a Sanyo akkuk meg hátha mennek rendesen rendszervakuban -
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2771 üzenetére
oké Eneloop, rendeltem is ma 12darab AA akkut, de ha a 2700-as Sanyo is 1,3 volt körül van 250mA-es kisütés közben akkor hogy a rákba nem kapcsol be a kompakt gép?
az Eneloop-nak sem lesz nagyobb a feszültsége töltés után, csak az lassan fog kisülni.
szóval nagyon furának tartom én ezt hogy egy príma akkut közvetlenül a töltőből a kompakt gépbe rakva már be sem kapcsol a gép, aztán ha visszarakom IPC-be írja hogy Full és bőven megvan benne 1,45volt...
mindegy ezek a 2700-as Sanyo akkuk mennek majd a rendszervakumba, remélem ott nem fog szórakozni így... -
Degeczi
nagyúr
válasz
ludsimon #2760 üzenetére
"tilos"-at sehol nem olvastam, de "nem ajánlott"-at több helyen is - és nem csak forgalmazónál: pl. még a Panasonic is azt írja a töltésről szóló anyagában, h "Trickle charge is not recommended for NiMh batteries"
(és itt még csak nem is kimondottan az alacsony önkisülésű változatokról van szó)de az biztos, h mivel senki nem hosszú időre hagyná rajta, nem kell különösebben foglalkozni vele
-
-
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2684 üzenetére
szerintem én úgy fogok e-bay-ről hogy veszek kettes kiszerelésű AA Eneloop-ot és ha megkaptam akkor megtesztelem IPC-vel hogy mi a helyzet aztán ha jó és tényleg eredeti akkor veszek még vagy 12-t ugyanattól.
visszajelzések alapján ettől a kettőtől mernék vásárolni
sokan írták hogy tesztelték és tökéletes az áru25.69$ 8darab AA Eneloop ami olyan kb. 5ezer forint és házhoz hozzák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ludsimon #2686 üzenetére
olvasd el a DX-es topikokat: tele vannak hamis Eneloopokra panaszkodásokkal...
nem szabad onnan venniamit érdemes ott, az a Yuasa, mert eredeti japán, majdnem olyan jó, mint a Sanyo megoldása, de a vevők számára (inkább nagyobb cégek felé beszállító) nem túl ismert márkanév miatt nem hamisítják
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ludsimon #2684 üzenetére
hát nem tudom, nem tűnik túl jó ötletnek: ha az eladóval nem sikerült megegyezni, az már levélváltások után történt, amik alapján nyilvánvaló, h megkaptad a cuccot - részéről elég, ha ezeket továbbítja a Paypal felé, és máris magad vagy a csaló...
ez inkább akkor járható, h az eladóról tudható (mondjuk mások negatívjai alapján), h nem segítőkész
(bár ha láthatóan ilyen, akkor valszeg eleve nem is vásárolnál tőle...) -
Degeczi
nagyúr
válasz
ludsimon #2681 üzenetére
"eBay ilyen szempontból biztonságos, mert ha nem eredeti, akkor visszakéred a pénzed"
sajnos csak elméletben...
a gyakorlatban ott is az eladó jóindulatára vagy utalva ilyen olcsó cuccoknál: ha nagy forgalmú eladó, valszeg simán visszaadja a pénztha nem teszi, a Paypal védelem itt nem sokat ér, mert jó eséllyel a cucc visszaküldését fogja kérni tőled - azt pedig nyilván nem teszed meg, amikor az árú értékével összevethető (vagy még nagyobb is) innen a postaköltség...
-
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2681 üzenetére
na igen de annak akinek nincs rendes töltője sosem jön rá hogy átvágták...
max azok akik feltöltik és úgy gondolják úgyis bírja az Eneloop 1évig majd 3-4hónap múlva használni akarják és akkor derül ki hogy hoppá nulla kraft van benne...úgy utálom mikor van egy nagyon jó termék és a kínaiaknak csinálni kell belőle egy megszólalásig hasonló koppintást ami meg sem közelíti minőségben az eredetit, így gyakorlatilag az átvert emberekkel ki tudnak fizettetni ugyanannyit egy szutyokért mint az eredeti minőségi termékért...
ugyanez a Sandisk memóriakártya is vagy a iPod-ra hasonlító mp4 lejátszó
-
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2638 üzenetére
én még ehhez annyit írnék hogy 2010-ben aki már nem alacsony önkisülésű AA vagy AAA akkut vesz az buta... árban alig 500forint különbség van 4 darab sima és 4 darab Eneloop között és akkor már egyértelmű hogy az Eneloop a nyertes.
egyedül talán akkor van értelme 2500-2700-as akkukat venni (szintén Sanyo ajánlott főleg) ha nagy mAh kell de rövid időre, mondjuk valami olyan cuccba ami 1-2óra alatt úgyis leszívja az akkukat és mehet újra a töltőbe. sajnos a sima NiMH akku 1-2hét alatt csontra lemerül, míg egy LSD akkut használva megszűnik az ilyen probléma.én pl most tervezek majd Nikon rendszervakut venni és 8AA Eneloop tuti lesz hozzá vásárolva mert szükségem van arra hogy hetek múlva is ha előrántom a vakut akkor tudjak vele villantani
-
kugyu21
senior tag
válasz
ludsimon #2599 üzenetére
"Ráadásul a Sanyo fehér töltőjével, vagyis semmilyen profi módon való kisütést nem kapott 1x-se."
Ez pl. attól a készüléktől is függ amiben használod, lehet hogy az pont jó mértékben meríti le.
Van nekem egy Fuji compactom amiben használom az Eneloopokat (kimondottan ehhez lett véve, mert a többi aksival frissen töltve is csak 5-10 képet készített, vagy azonnal halottnak nyilvánította öket). Ez az eszköz pl. nagyon pazarló módon bánik az akkumulátorokkal. Az ebből kivett, vagyis a gép által lemerültnek nyilvánított Eneloopok egyáltalán nem tekinthetőek kisütöttnek.
Ezeket a "lemerült" Eneloopokat mérve még 1.27 V a kapocsfeszültségük és 4 A a rövidzárási áramuk, a használatban pedig, egy három AA-s párhuzamosan kötött aksival üzemelő szakállborotvába egy darab (a fényképezőgép által hullának mondott) Eneloopot rakva, gyorsabban dolgozik mint 3 db , frissen töltött hagyományos (Varta, Ansmann stb) aksival.
Ebben a fényképezőgépben való használat egyáltalán nem nevezhető optimális kisütésnek, de lehet hogy a tiéd közelebb áll az ideálishoz. -
dabadab
titán
-
And
veterán
válasz
ludsimon #2602 üzenetére
"Én pontosabban arra gondoltam ezalatt az 'egyre jobban hasonlítanak a Li-ion aksikra', hogy ha rátöltesz, akkor se lesz baja, mint látod!"
Ebben mindig is hasonlítottak. Ugyanis a 'rátöltés' által kiváltott memóriaeffektus - a hosszabb időn keresztül mélykisütött állapotban tartással, vagy a durva túltöltéssel ellentétben - nem azt jelenti, hogy az akkunak maradandó baja származhat belőle, vagy ettől hosszú távon csökkenne a kapacitása. Ha többször elő is fordult rátöltés, az utána következő teljes kisütések ezt a hatást néhány ciklus után eltűntették. De ettől még a NiMH-akkuk igenis hajlamosak a memóriaeffektus kialakulására (legyenek akármilyen jó LSD-fajták), a Li-ion és Li-polimer akkuk viszont egyáltalán nem.
-
dabadab
titán
válasz
ludsimon #2599 üzenetére
"Ezek az Eneloop aksik már egyre jobban hasonlítanak a Li-ion aksikra"
Tulajdonkeppen egyaltalan nem hasonlitanak rajuk. Az, hogy 4 ev utan is kb hozzak az eredeti kapacitast, pl. egyaltalan nem jellemzo a Li-ionokra. Az jellemzo lenne, ha jo nagy aramot le tudnanak adni, vagy ha gyakorlatilag 100% lenne a toltesi hatekonysaguk vagy mondjuk hoznak a Li-ion energiasuruseget - de hat ezt meg nem tudjak. Ezek nem Li-ionra hasonlito NiMH akkuk, hanem nagyon jol sikerult NiMH akkuk.
-
World-Soft
senior tag
válasz
ludsimon #2572 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A ha kisütéses töltést választok akkor a végén a betöltött kapacitást kapom meg. Ez akkor nem egyezik meg azzal amit vissza lehet nyerni ha jól értem. Teszt módban pedig a kisütés alatt kapom meg azt amit ki lehet valójában venni az akkuból.
Én azt hittem először, hogy ugyanaz a kettő. Csak teszt üzemmódban lehet ezt megtudni, vagy azért el lehet mondani esetleg, hogy nagy általánosságban a betöltött áram X % szokott lenni a kinyerhető vagy sem? Csak azért, hogy teszt nélkül is el lehessen dönteni, hogy esetleg az aksira egy kis ellenőrzés/karbantartás ráférne.A másik kérdés, hogy ekkora aksikat mekkora töltő és kisütő árammal érdemes tölteni?
Köszi.
Zoli -
szaszlaci
addikt
válasz
ludsimon #2560 üzenetére
Ez nem igaz! Hogyha nem melegszik az akku, akkor teljesen jó neki a választott áram, legjobb tudomásom szerint.
Sem az eneloop, sem a Duracell nem melegszik, sem egyebek, amikkel próbáltam.
Lehet, hogy köze van a 0,5 Hz-es töltéshez.Amúgy nem sufni, gyári állapotról beszélünk, én is úgy használom, és ezek a tapasztalatok arra vonatkoznak.
Fél év alatt inkább a minden nélküli gagyi töltők vágják haza. (Még azok se..)
Azért részletezem, hogy ne tévessz meg mást akaratodon kívül semkutyman: lehet, de ez is olyan, mint a többi. Vagyis 1-2 akkunál 1 Amper, 3-4-nél 0,5 Amper a töltőáram.
-
szaszlaci
addikt
válasz
ludsimon #2557 üzenetére
Köszönöm kérdésed, teljesen hibátlan egyelőre!
Annyit kell tudni, hogy van benne töltési időkorlát, ez pont 3 óra. (Ugye 3150 mAh-nél többet nem igen kell jó esetben tölteni.)
Vagyis megoldottam, hogy fél Amperral töltsön, de úgyis lekapcsol 3 óra múlva.
Aztán rájöttem, hogy teljesen megfelelő az 1050 mA, egyik akkumat sem melegíti komolyabban úgy. -
TeeJay
félisten
válasz
ludsimon #2458 üzenetére
nekem is van már IPC-1L meg szintén 4 darab ilyen 2700mAh-s Sanyo akku amit tavaly áprilisban vettem, én is csinálok egy ilyen tesztet aztán kiderül 1 hét alatt mi történik vele. párszor most kisütöttem meg feltöltöttem az IPC-vel hogy rendben legyen, hétvégén kisütöm és feltöltöm újra aztán jövő hét végén leméretem mennyit tud kiszedni még belőle.
szerintem az enyémnek nagyobb az önkisülése mert minimum másfél éves megvan már
de azért kíváncsi vagyok én is -
Ádyka
őstag
válasz
ludsimon #2360 üzenetére
Sanyo 2700-as akkun felbontás után első formázás eredményei:
2550, 2570, 2590 2650 körüli értékek születtek.Annó ezüst színű Varta professional akkuk mindegyike picivel 2700 fölött volt.
2650-es duracellekre az alábbi értékek jöttek ki. [link]
Nem rossz. Az átlag pont 2650.Az viszont tény, hogy ezeket az új duracelleket igencsak gatyába kell rázni egy normális töltővel felbontás után, mert iszonyat buták. A régiek sokkal jobbak voltak.
-
And
veterán
válasz
ludsimon #2358 üzenetére
Nem tűnik rossznak. Azt nem tudom, hogy a Sanyo-nak csak egyfajta 2700-as cellája van-e, de ez elég szimpatikusnak néz ki, ahhoz képest, hogy elvileg 'hagyományos' NiMH. Ami az általad másodikként linkelt oldalnál nagyon meglepett, az a kapacitás csökkenését vizsgáló teszt: a 2700-as típusnál száz ciklus után kb. 7% csökkenést mutattak ki, a 2000-es Eneloop-nál pedig mindössze 1,5% körülit. Ennyi ciklus azért átlagos használat mellett is elég hosszú időt jelent, arról nem is beszélve, hogy a teszteket 2A-es töltő- és 1A-es kisütőáram mellett végezték.
-
And
veterán
válasz
ludsimon #2353 üzenetére
"Mert ugye tudjuk, hogy az Eneloop aksik jobban bírják a hideget a normál Ni-MH akkuknál."
Ez az infó honnan származik? Ebből a szempontból még nem istenítették (vagy nekem nem tűnt fel), az adatlapján is 0..50 °C kisütési hőmérséklettartományt említenek. Ha pedig ez igaz, akkor nagyon hasonló a többi NiMH-hoz: hidegben az önkisülés nagyon alacsony szintre csökken, de a cella fagypont alatt gyakorlatilag használhatatlanná válik. -
And
veterán
válasz
ludsimon #2341 üzenetére
Sikerült kihoznia a tesztelőnek, hogy a viszonylag újfajta Sanyo 2700-as akkuk is meglepően alacsony önkisülésűek, noha eredetileg nem LSD-típusúak volnának. 3 hónap után még mindig 'csak' arányaiban 2x akkora önkisülést produkáltak, mint a 2000-es Eneloop-ok.
Annyit azért hozzá kell tenni, hogy a teszt során <20°C-on tárolták a cellákat, ami esetenként nehezen reprodukálható (ennyi erővel hűtőszekrénybe is tehették volna), és az is kiderült, hogy a 2700-as típust nyugodtan hívhatnánk 2500-asnak is, az jóval közelebb áll a valósághoz. -
pitman
őstag
válasz
ludsimon #2337 üzenetére
Az én akkuimnak kicsi a szórása, a betöltött mennyiség kb 150mAh eltérést mutat. Valószínűleg ez is a kulcsa a dolognak, mert ha csak az egyik akku gyengébb a többinél, akkor az felhasználás közben magával rántja az egész pakkot....
Ezért jó az ipc töltő, hogy össze lehet vele válogatni az egyforma kaliberű akkukat. Ha ezt az ember más új korukban megteszi, az hosszú távon meghozza a gyümölcsét.
Én egyébként mindig kisütöm az akkukat a töltőben töltés előtt.Ha lesz időm és nem felejtem el, akkor csinálok neked tesztet.
-
pitman
őstag
válasz
ludsimon #2330 üzenetére
Bizonyítékot sajnos nem tudok adni, meg kell elégedned azzal, mait írtam. Nem a levegőbe beszélek.
Van egy másik garnitúra 2700-as akkum is, azok teljesen névtelenek. Azok is simán elmennek 1-1,5 hónapot egy digi gépben (kb. 100-150 képet készítve közben). Konkrét méréseket ezekkel nem végeztem, de véleményem szerit a Sanyo akkuk kicsit combosabbnak tűnnek. -
pitman
őstag
válasz
ludsimon #2327 üzenetére
Teljesen komoly. Ha egy kicsit visszaolvasol a fórumban írtam már ezekről az akkukról, pont annak kapcsán, hogy egyesek szerint néhány nap alatt lemerülnek a nagy kapacitású típusok.
Én vakuban használom őket. Legutóbb augusztusben lettek töltve. A vaku töltéskor benne van a gyári specifikáció szerinti időben.Az akkuk annak idején drágák voltak, a csomagolásuk szerint japánban gyártották őket.
A legelső töltést kivéve IPC-ben lettek töltve. Ha a korábbi töltővel használnám, már valószínűleg tönkrementek volna, ugyanis az a töltő az egyik akkut csak félig töltötte fel. Ez az ipc-vel rögtön kiderült és korrigálva lett. -
szaszlaci
addikt
válasz
ludsimon #2330 üzenetére
Nekem a Duracell NiMH 3 hónapig simán használható joypad-ban. De volt, hogy 2 hónap után is full töltöttséget jelzett, mert nem használtam szinte semmit.
Most fényképezőben van több, mint két hete, kb 200 képet készíthettem vele, nem panaszkodott még, hogy kevés lenne neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest