- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mobil flották
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz Shadowduet #10798 üzenetére
Nem tudom hogy érted hogy legnagyobb, ha arra gondolsz akkor B méret. A C nekem már nagy.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Na végre megléptem a váltást, sikerült lőnöm egy széket viszonylag elfogadható áron.
Haworth Zody --> Herman Miller Aeron Classic refurbished
A Zody sem egy rossz szék, de nekem személy szerint az Aeron sokkal kényelmesebb.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
-
rAY.BAN
tag
válasz misfine #10789 üzenetére
Én tavaly vettem Embody-t az office art design-től [link], őket tudom ajánlani. Lehet kérni tesztszéket is! (Kaukció fizetése után, 1 hétig nálad lehet).
Embody-hoz nincs gyári fejtámasz, csak Atlas: [link] viszont ezt dícsérték nagyon mindenhol.Fern-nél a fejtámasz felejtős, rosszabb mintha nem lenne és jóval drágább tőle a szék.
-
tag
Sziasztok!
Most 2024-ben hol vásárolnátok HM Embody-t megbízható helyről? Preferáltan MO-ról az ÁFA miatt, mert cégként venném, de ha külföldről van csak, vagy gyorsabb, akkor az is szóba jöhet. Megvettem az Ergohuman gen2-t de nekem nagyon kényelmetlen ez a mesh..
Valamint HM Ebody-hoz fejtámlára is szükségem lenne, ha lehet egyszerre venném a kettőt[ Szerkesztve ]
never say never
-
fpatrik17
senior tag
Rendeltem ma Offeco-tol egy Zody-t. Majd beszámolok milyen érkezik.
Vártam 2-3 hónapot, hogy Multibútornak legyen megint készleten, de Istenért nem akar jönni hozzájuk... Nem bírtam tovább a fossá kiült Comforto-mmal (seggel és derékkal), továbbá nagyon sokat kell mostanában melóznom (olykor befigyel 12h+ is).
Kíváncsi leszek mekkorát szopok vele, majd írok mennyire lelakott érkezik.+1: Gyárinál magasabb, parketta görgőket honnan érdelmes rendelni? Hosszú lábaim vannak, pont határeset lesz a szék. Ha már a parketta miatt cserélem, olyan kéne ami emel legalább 1-2 centit
[ Szerkesztve ]
• Honor Magic5 Pro •
-
Ateszpapa
addikt
válasz grizlisandor #10783 üzenetére
Ott nem írta le, csak hencegett...
Jajj de én leírjam, hogy ma kaptam egy Unique Hero széket, és nem volt gyárilag hozzá a 2db fejtámla csavarja, ezért nem lehet rögzíteni a székhez?
Nos, melyik a fontosabb szerinted?
-
Misogi
aktív tag
válasz grizlisandor #10783 üzenetére
Lehet Atesznek most ütött be az esti keserű és keményre itta magát.
190cm vagyok, 83-84kg-val.
-
Misogi
aktív tag
Sikerült vennem egy Diablo V-Basic széket innen Hardverapróról. 3 hónapos, teljesen új, kb. párszor lehetett használva. Nagyon-nagyon áron alul kaptam meg, 2 év garival.
Szerintem az évben az életem deal-je volt...nagyon jó eddig és az IKEA Markus-hoz képest ez ég és föld...márcsak azért is mert 3D karfák vannak, végre be tudom tolni normálisan az asztal alá.
-
fadam91
kezdő
válasz [HEJ]_10375 #10778 üzenetére
Sztem nem. Folyamatosan ment fel az ára az elmúlt 1 évben és mostanra szereztek maguknak egy olyan nevet ami miatt már sose lesz olyan olcsó mint tavaly volt pl.
-
[HEJ]_10375
csendes tag
Hy,
Fern akcióra várok, nem tudom idén is lesz-e 40% körüli pörgettyű, amiről itt olvastam (tavaly még nem kerestem széket...), mindenesetre most 25%. Lesz ennél jobb eksön nyáron szerintetek?br, [HEJ]
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Használ esetleg ilyet valaki, vagy hallott róla valami jót/ rosszat? Előre is köszi az infókat.
https://www.banggood.com/Newtral-MagicH002-Ergonomic-Home-Office-Chair,High-Back-Desk-Chair-with-Unique-Adaptive-Lumbar-Support,Adjustable-Headrest,Seat-Depth-Adjustment,96-126-Tilt-Function,4D-Armrest-Recliner-Chair-for-Office-p-2007024.html?ID=0&warehouse=CZ&p=CE09146403323201609I&custlinkid=3995612 -
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Wau2 mesh verzió van 4-5 db cégnél. Nekem mintha rövid lenne ülőlap.
A Unique Hero ülőlapja hosszabb?
Volt aki egyiket cserélte másikra vagy mindkettőt próbálta?
Agyalok, hogy wau2 sima verziót vagy hero-t vegyek.
Elnézek lehet a boltba -
Kbali
nagyúr
válasz Janusz001 #10771 üzenetére
érdemes lehet esetleg IKEA-ban szétnézni, de most elég karcsúnak látom a kínálatot.
Azt pl. nem is látom, amit a lányom már vagy 8 éve nyúz (egy cserélhető hálós háttámlás cucc). -
Phobion
őstag
sziasztok
Ilyen árkategóriába ez még mindig ajánlott szék? Vagy van ennél jobb ilyen ársávban?
https://officeplaza.hu/irodai-szek/forgoszek/ergonomikus/UNIQUE-SPINELLY-ergonomikus-irodai-szekHome Office, napi 10+ óra üléshez, testsúly 100+.
szerk.: nagyon hátfájós típus vagyok[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Gyereknek keresek iskolakezdésre íróasztali széket, van valami ajánlott típus?
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
80K korul keresek szeket napi 8 ora munkara. Markus-t neztem ki magamnak, korabbi munkahelyemen hasznaltam 1-2 evet.
Tudtok mas/jobb alternatívat amit erdemes lehet megneznem/kiprobalnom?
182cm/95kg, hat vagy derekfajasom nincs ha ez szamit. -
JackFeryll
őstag
Van tippetek hogy egy herman miller aeron classic-hoz forward tilt mechanikát honnan tudok eu-ból venni ? Ebay-en láttam 50+20 dollár + vám meg miegymás USA-ból, az se tűnik vészesnek annyira.
-
Pá
addikt
válasz zyndar #10762 üzenetére
Én csak egy 10 percig próbálgattam, #10721-ben írtam róla.
Az Office Plázában kipróbálhatóak közül talán az volt az egyik legkellemesebb, bár ha jól emlékszem a fejtámlája kényelmetlen volt és túl laza is, nem maradt a beállított poziban.
Azt mondták, hogy ez kb ilyen, de ha neked nem fontos a fejtámla, akkor amúgy egész jó.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
zyndar
tag
Még tovább olvasgatva egyre jobban tetszik a Unique Hero ergonomikus irodai szék. Jövő héten ki is tudom próbálni. Használ ilyet valaki?
-
zyndar
tag
Sziasztok!
Home office és játék miatt keresnék széket, napi 8-10 óra használatra. 190cm és 97kg-os férfi vagyok. Jelenleg egy Genesis Nitro 550-et használok. Fontos, hogy tartsa a hátat és ne legyen alacsonyan az ülőfelület.
A keret 100-130k között van.Eddig szemeztem a lentiekkel:
DX Racer P08
Jysk Abildaa
Gamvis Elite Pro XL és XXL (most akció van, de nem tudom, mennyire megbízhatóak)Köszönöm, ha véleményt mondtok vagy ajánlotok valamit.
-
Lokids
addikt
válasz Armisael2023 #10758 üzenetére
Szia!
Hátfájással biztos, hogy gamer széket akarsz venni? A Kagylóülés nagyon nem tesz jót a hátnak.
Bár sajnos az elharapódzó infláció miatt nehezen tudnék ajánlani. Menj be az Office Plaza-ba, vagy az IKEA-ba és próbálj ott ki egy irodai széket.
Ha sérülés mellett ennyit kell ülnöd egy székben, akkor lehet megérné mélyen a zsebbe nyúlni azért, hogy ne végezd idejekorán egy műtőasztalon.
De azt is megértem, hogy gyorsan kell. Ha mindenképp gamer széket akarsz, akkor lehet érdemesebb drágábban az Arenaracer székeit megnézni, vagy esetleg a jysk abildaa székét.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Armisael2023
csendes újonc
Sziasztok!
Tegnap este végül megadta magát az 1000 éves székem, igy most sürgősen kellene egy új.
Home officera/játékra kellene egy kényelmes, kartámaszoknál nem „nyikorgó” gamer széket. Napi 9-10+ óra használatra. Keret 80-85-ból jó lenne kihozni.
178cm vagyok, 76 kg, inkább széles vállunka szoktak mondani.
Elvárások:
- Mivel a sciatica sérülésem miatt gyakran előjön a derék fájdalom, fontos, hogy tartsa a gerincemet/derekamat/nyakamat. (Melyiket ajánlanátok inkább integrált, vagy a párnás támaszokat)
- Dönthető háttámla (nem akarok hanyatt feküdni rajta, de ne legyen fix)
- Állítható magasság az ülő résznél és a kartámaszoknálMai nap nézegettem a neten és a következő 3-at találtam, van valakinek tapasztalata ezek közül valamelyikkel, bátran ajánlaná?
1, AROZZI TORRETTA SOFT FABRIC V2 GAMING
2, NITRO CONCEPTS X1000
3, TRUST GXT 708B RESTOEzeken kívül szívesen fogadok más javaslatokat is
Előre is köszi a választ!
-
Headoff
tag
Sziasztok!
Ugye a Herman Miller székekből nem létezik hamisítvány?
Szóval ha használt széket látok, ami Herman Miller, az tuti eredeti?Normális vagyok! - A hangok is megmondták!
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Régota gondolkozok már egy Secretlab Titan Evo XL széken, de sose tudom rászánni magam, leginkább az ára miattt. Használ valaki ilyet? Nem tudom az a 180kg teherbírás mennyire hihető. Nekem mindenképp nagy teherbírású szék kellene, ami tébyleg bír annyit. Nem vagyok kis darab, 184 centi és kb 150 kg. Létezik normális áron ilyen szék ami nekem kellene? (Max 200k) Nyilván kegyen kényelmes huzamosabb ülés után is. Ezért gondoltam a Titan Evo XL-t. De ha esetleg bármi más akternatíva van, szívesen meghallgatom. Egy kikötésem van, higy nem bőr legyen. Ui.: Jelenleg egy Nitro Concepts E250-et használok, ami ugyan nem rossz, csak egy kicsit kicsinek érzem, és komolyabbat szeretnék.
Köszi, hogy elolvastad."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Bencus88
nagyúr
válasz cimbi186 #10750 üzenetére
Az Arozzi Verona V2 székhez többféle gázlift közül választhatsz, attól függően, hogy milyen teherbírásra van szükséged. Itt van néhány opció:
Közepes méretű krómozott gázlift, 110 kg teherbírással - 5,800 FtErősített vezetői fotel gázlift, 150 kg teherbírással - 9,990 FtErősített krómozott vezetői fotel gázlift, 150 kg teherbírással - 9,990 FtGondolom Így kifejezetten ehhez a székhez ajánlott tÍpusokat. Ha tényleg megfelelő akkor köszi megrendelem, csak egy bólintást akartam, mert egyelőre kiszedni sem tudom, de már intéztem egy gumi kalapácsot meg megvan a vidó majd az alapján. Csak addig hazsnálnám.
De Írtam neki kegy emailt a biztonság kedvéért
[ Szerkesztve ]
-
cimbi186
aktív tag
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Egy szakmai tanácsot szeretnék tőletek kérni.
Van egy Arozzi verona V2 fehér székem és meghibásodott a gázliftem. Szeretnék rendelni egy újat, az AI ezt dobta ki, megfelelő lesz a székemhez? Köszönöm!
[link] -
Maxtreme
addikt
Srácok nagyon hülye kérdés.
A nooblechairs Hero-n a háttámla jobb oldalán levő kis tekerhető kerék mi a túrós? Mert látszólag semmit nem csinál. katt
Mert látszólag semmiféle összeköttetésben nincs az alsó résszel tehát hogy bármit is reteszeljen, tartson stb, hát nem tartom elképzelhetőnek.[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Gázrugó nem hiszem hogy recsegne, sokkal inkább a székben lévő fémkeret recseg valahol. Nekem most egy Nitro Concepts E250-em van, kb 4 nap használat után már elkezdett recsegni ahogy hátradőlök benne (83-84kg vagyok). Létezik egyáltalán olyan szék ami előbb utóbb ne kezdene el fémes hanggal ropogni a használattól?
[ Szerkesztve ]
-
Tv
senior tag
Sziasztok,
Arenaracer Carftsman 360 recseg (fémes pattangó hangok) előre hátra terhelésváltásnál. A hintamechanika használata és ha az ki van iktatva, a háttámla hátradöntése és "belefekvés" , majd felülés után.
Ezek alapján én gázrugó problémára következtetek. Nektek mi a véleményetek?
Egyébként kb 3 hónapos a szék, én pedig kb 90kg vagyok Véleményem szerint rendelteésszerűen van használva.
-
Radeon_5
aktív tag
JÄRVFJÄLLET IKEA-s szekrol valakinek valami tapasztalat?
Bemegyek a heten talan en is es kiprobalom, ha van kirakva.Son of a Bit
-
Misogi
aktív tag
-
Pá
addikt
válasz WOLF1stein #10736 üzenetére
Igen, többek között a te beszámolód hatására is kezdtem el szemezgetni az Ergotech-kel.
Ha még egyszer visszajutok és talán picit több időm lesz, akkor adok neki még egy esélyt, hogy magamra tudom-e szabni.szerk: mi számít magasnak amúgy? én 180cm vagyok.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
WOLF1stein
tag
Nekem is Ergotech van. Lehet állítani fel-le a deréktámaszt. Egy korábbi hsz-ban írtam, hogy magas embereknek túl alacsony lehet még a legmagasabb állásban is.
Otthon összerakva nem zörög, nyeklik. Valószínű, hogy azok a bemutatódarabok már kaptak eleget az élettől. Nyilván az idő mondja meg, hogy otthon majd mikor kezdi el.
Erre még nekem sincs tapasztalatom, mert alig egy-két hónapja van meg.A nagy embereket a szerénység teszi még nagyobbá. Ezért vagyok én is az.
-
motown5l
senior tag
Sziasztok.tud valaki olyan megoldast vagy valamilyen kiegészítőt, amivel megoldhato a forgas rögzítés?
-
Jack988_
újonc
Sziasztok, leszeretném cserélni ezt a jelenlegi gerinc és nyak pusztító iroda székem, 60-70k lenne amit rá szeretnék szánni, ezt a kettő Gamvis Phantom (első, második) széket néztem, de utána olvastam itt a fórumon és sok a negatív vélemény, még mindig ez a helyzet? Vagy már azóta ezek a problémák ki lettek küszöbölve? Esetleg ebben az árkategóriában tudtok valamit ajánlani? Köszi szépen előrre is
-
Stingie
tag
Sok mérlegelés után megérkezett az ArenaRacer Craftsman 360. Hazai gyártás, prémium szintnek mondják és most elég jó akció volt húsvétkor (mondjuk a memóriahabos háttámla és az anyaghasználat tényleg piszok jó - ismerős vett, ott próbáltam). Az ősrégi székem helyett valószínűleg megváltás lesz a deréktámasztás miatt (90kg vagyok). Tapasztalatok később. Link: [link] [After Hours-nál még erre is jött discount és ingyen szállítás, így onnét rendeltem].
[kép][ Szerkesztve ]
Cerberus. Humanity First. #gamer365 #retroid #staytuned
-
nagysz
tag
válasz HThomas #10729 üzenetére
van ez a székalkatrész áruház, ott van egy kazallal. kiszeded, leméred és remélhetőleg találsz vele azonosat.
-
HThomas
őstag
Sziasztok,
IKEA Markus székhez utángyártott gázliftet lehet valahol kapni? Kérdeztem az Ikeában, és nem árulják, mint alkatrészt. -
xdpeti0
csendes tag
válasz xdpeti0 #10709 üzenetére
Kis plusz ehhez a sztorimhoz:
írtam egy panaszt az Offeconak is a problémákkal kapcsolatban és egyet értettek vele hogy ez így tényleg nem egy olyan állapot amit "refurbished"-nek lehet nevezni.
Egy részleges pénzvisszafizetésben egyeztünk meg (100 euro, ami talán lehetett volna több is ha alkudozok).
Így valamivel jobban érzem magam. Visszaküldeni alapból nem akartam mivel a széket szétszedni és postázni nem szerettem volna.
Azóta megtakarítottam, új parketta görgőket rendeltem, már csak festeni/javítani kell rajta a karcokat és máris "refurbished" állapotba kerül a szék.
Ha a 60 hónapos garancia alatt ha baj van a székkel bízom benne hogy legalább az is gördülékenyen fog zajlani. -
demmer123
őstag
válasz Lokids #10725 üzenetére
[link] Ennek a széknek is kemény a párnája? Sajnos nem Budapesten élek, és a környékemen nincs olyan ahol kitudnám próbálni. Genesis Nitro 550 volt évekig előző székem ott nem volt kemény háta, csak teljesen kirepedt a bőr mindenhol és ezért akartam full szövet széket.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz demmer123 #10724 üzenetére
Az ilyen székek párnázását alapból keményre szokták szabni, hogy sokáig bírja. Ettől sajna nem lesz kényelmes, se túl jó hosszú távon. Továbbá valószínű nem jó a te alkatodhoz az a modell. Ez előfordul minden széknél. ezért szoktuk ajánlani, hogy vétel előtt üljenek bele, ha lehet.
Ha nem felel meg neked, akkor állj el a vásárlástól. Ne próbáld meg bebeszélni, hogy jó lesz az, nem éri meg. Inkább válassz más terméket.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
demmer123
őstag
Mai nap vettem egy Arozzi Inizio széket, 172cm 65kg vagyok de nagyon kemény és nyomja a hátam, ez normális? Másik székem egy szakadt kopott nitro 550 genesis volt ott nem volt ilyen problémám.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Mostanában mik a tapasztalatok az arenaracer székeivel?
Az a baj, hogy ezek a beépített deréktámaszos székek valamiért abszolút nem passzolnak az én hátamhoz akárhogy állítom őket.
Nekik pedig van ilyen memóriahab támlás székük.[ Szerkesztve ]
"Győzhetetlen lehetsz, ha nem bocsátkozol olyan küzdelmekbe, amelyekben a győzelem nem tőled függ."
-
Pá
addikt
Eljutottam Office Plazába nézelődni.
Előzőleg Unique Ergotech-kel szemezgettem (~175e ft), már majdnem megrendeltem látatlanban, de most már örülök, hogy nem, mert élőben azonnal nagyon kényelmetlen volt. A puklis deréktámasz nagyon alacsonyan van, kb a keresztcsontomat nyomja, érthetetlen. Bár most kicsit gyanus, hogy a képen sokkal feljebb van, de élőben úgy tűnt, nem lehet állítani.
Ami valamennyire bejött az a Unique Hero (140e Ft) és az Antares Miro Extra (147e Ft) voltak. Előbbinél a fejtámasz volt kényelmetlen, ráadásul nagyon laza volt, nyeklett, nyaklott és mindig elállítódott. Utóbbinál a hintamechanika volt nagyon laza, nulla ellentartás. Ezeket leszámítva használhatónak tűntek.
Sajnos csak kb 20 percem volt, szóval nem nagyon tudtam elmerülni a próbálgatásban és állítgatásban. Lehet, hogy jobban személyre lehetne őket szabni.
Ezzel együtt elég csalódást keltő volt, iszonyat gagyinak tűntek a székek még ebben a 150-200e kategóriában is, ahol elsősorban keresgéltem. Nem tudom, hogy ez emiatt van, mert bemutatódarabok és már szétmentek, de mindegyiknek mozog-zörög-nyeklik valamilye, de inkább több mindene is. Ez igaz a legtöbb (kiállított) székre, nem csak az említettekre. Ezt egy jó 10 éve használt Ikea Markushoz viszonyítva írom.Most még kitalálom, hogy visszamenjek-e még egyszer, amikor jobban ráérek, hogy magamra tudom-e szabni ezeket, vagy inkább rászánjak még bő 100-150ezret és vegyek eggyel jobbat, csak jó lenne azokat is kipróbálni valahol, mert látatlanban azért nem költenék annyit.
Esetleg valaki tud ajánlani Hero vagy Miro-hoz jellegében hasonló, csak minőségibb széket?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Szekaa
tag
válasz Radeon_5 #10699 üzenetére
Bevállaltam. Megjött, összeraktam. Anyaghasználat jónak tűnik, vastag tömör műanyag minden, a talprészt és az ülés/háttámla állító egységet kivéve, azok fémből vannak. A mesh tapintása sem nylonzacskó érzet, bár egyértelműen valami műanyag. Plusz csavarok a csomagban. Leírás viszonylag egyértelmű. Perselyek/csavarok elég jónak tűnnek, nem szakadtak meg, pedig megtéptem. Az ülőfelület anyaga nekem pont elég kényelmes, se nem túl puha, se nem túl kemény. Az ülőfelületen a mesh első széle alatt rugalmas hab. Az ülőfelület elhelyezkedése is állítható, ugyan elég nehézkesen, de oldhatóak a csavarok és kitolható. Office plázában kipróbált székekhez képest ez a ~150 ezres kategóriával megegyezően kényelmes. A görgők fordulás közben (nem gurulás) enyhén nyikorognak. Zárójelben, nem kínai, vélhetően cseh/szlovák. Hátrányai: - mindössze 1 év gari, nulla hosszútávú tapasztalat. Reméljük a legjobbakat! Üdv.
-
cimbi186
aktív tag
válasz Radeon_5 #10717 üzenetére
Nekem nagyon rövid volt az ülőlapja, a támla belóg vagy 10 centit hátul és nem állítható. 2D-s a karfája és ahogy a támla dőlésszögét állítod jön vele a kartámasz szöge is. És úgy alapvetően egy Ikeás szék benyomását hozta 2x-es áron. Hozzá kell tennem, hogy 110Kg vagyok és 185 centi.( mondjuk a feleségem is felugrott belőle, pedig ő jóval kisebb)
-
cimbi186
aktív tag
válasz Marci112233 #10714 üzenetére
Szia!
Ha magad szeretnéd megoldani akkor a tuti tippen egy-két vagy akár három réteg( attól függ ügye hogy milyen keményet szeretnél) polifoam az ülőlap és a szivacsod közé. Így a szivacs formája megmarad.
Én most újítottam fel a székemet(hetek óta olvasgattam a fórumot, bejártam a fél várost egy jó székért, de semmi. Ez a Wau 2 például b@szott nagy csalódás volt), úgyhogy nekiálltam és elégedett vagyok. Polifoam meg ugye piti áron van, én szétszabdaltam amit tavaly nyáron vettünk a strandon . -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Van egy ilyen székem 2023 januárjától. Röviden egyszer már garanciás javításon volt, pontosabban kaptam hozzá egy új ülőfelületet mert a közepe megsüllyedt, és átérzett az alul lévő fém keret.. Az a bolt rendezte a dolgot amit linkeltem is tehát a PCX.
Na most a cseredarab megint kezd süllyedni, de még nem olyan vészes mint amit kicseréltem. Mivel itt maradt a régi én abból már kikaptam a szivacsot de formázott ráadás gyártó szerint elől 8 hátul pedig 6 cm vastag. [link] [link] [link]Már kérdeztem szivacsboltot és nézelődtem is, de mindenhol egyforma vastag szivacs van csak. Kétlem hogy a PCX megint elrendezné a dolgot, így kérdezném, érdemes a gyártónak írnom, hogy nem-e tudnak egy jobb minőségű csak szivacsot adni?
Vagy jobb ha használom és veszek egy másik széket, de akkor meg milyet is kéne vennem ami nem jár ugyanígy, és nem magasabb az ülőfelülete sem, na meg ugyanígy szövet a borítása?
Ha van jobb topik kérdésemre jelezzétek.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
RazielZ
csendes tag
Nemrég vásároltam Office Plaza-ban egy Unique Tune széket, gondoltam megosztom a tapasztalatokat:
Office Plaza maga korrekt volt, segítőkész alkalmazottak. Kipróbáltam olyan 7-8 széket, mindegyikben egy jó 10-15 percet eltöltve. Mivel ezelőtt egy Gamer székem volt, technikailag mindegyik upgrade volt. 1-2-re mondtam azt hogy na ez nem olyan kényelmes mint mondjuk a másik, stb.Végül meggyőztem magam: Uniqe Tune, állítható háttámla, ülésmélység, karfák mindenféle opcióban, állítható keménységű deréktámasz. Annyit hozzátett az eladó, hogy az ugyan fém lábcsillag van a bemutató teremben, az enyém műanyag lesz. Egye fene.
2 napra rá megjött a szék, összeszereltem, egyértelműen upgrade a gamer székhez képest. Összeszerelése elég könnyű volt, videót is találtam hozzá YT-on.
VISZONT, ami nem tűnt fel a bemutató teremben, vagy azért mert nem is volt jelen, az a mindenféle recsegés-ropogás-kattogás.
Az ülésmélység állíthatósága miatt, az ülés maga néha fél-1 milimétert mintha csúszna előre/hátra amit egy kattanás követ. Megnéztem, minden csavar meg van húzva rendesen.Szóval, ami ki van állítva a teremben, nem feltétlenül tükrözi azt amit kézhez kap az ember. Nem tudom hogy a széket visszacseréljem vagy tanuljak meg együtt élni ezzel, de mindenesetre kényelmes, legalábbis számomra.
-
Ezekiell
veterán
Háűt ez a szék tényleg sokkal szarabb állapotban jött, mint az enyém Akkor nekem mákom volt ezek szerint.
AKkor javítanám is magam: a bolt saját felelősségre ajánlott, van benne lutri bőven!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Először is köszönjük szépen a részletes beszámolót!
Bennem is azok a gondolatok formálódtak meg, amit JackFeryll írt.
A honlapon ez olvasható:
Namost a Te székeden:
-A képek alapján nem cseréltek le semmit.
-Nincs letisztítva.
-Nincsenek a sérülések lefestve.
-Ezek alapján a "gondosan ellenőrzött" jelzőt is nehezen tudom elhinni...Ez nem felújított, ez egy használt szék.
Még ezt is megbocsátja az ember, ha úgy árulják, hogy a hibákat rendesen ledokumentálnák és ennek megfelelő képeket raknak fel a honlapjukra.
Amit azért nem mondanék, mert az Offeco.eu honlapon fent lévő székek 95%-áról látszólag valamiféle gyártói fotók vannak fent, és semmi közeli a kartámaszról, ülőfelületről, görgőkről, stb., ami alapján az állapotáról rendes képet kaphatnánk.Én értem, hogy így is fele annyiba kerülnek, mint egy új szék, de egyben erősen zsákba macsek számomra, márpedig azért 200-300-400 ezer forintot fizetni egy használt székért, amelynek a korát és állapotát majd akkor tudom meg, ha megérkezet, hááátt....
Nekem legalábbis nem éri meg...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
JackFeryll
őstag
Refurbishedként elvárná az ember az új görgőket, felújított gázteleszkópot és új karfákat (szivacs) meg valami tisztítást + kenést ha kell. Ez így nekem nettó hazugságnak tűnik. Gondolom ha valami törött max kicserélik amúgy meg kapsz egy nem refurbished széket.
[ Szerkesztve ]
-
xdpeti0
csendes tag
válasz xdpeti0 #10672 üzenetére
Akkor egy visszajelzést adnék én is a Mirra 2 Butterfly rendelésemről.
Az Offeco.eu oldaláról rendeltem a fog+Studio white színkombós Fullos HM Mirra 2 refurb. széket.
A rendelés Kedd délután lett leadva, Péntek délelőtt hozta is a futár 2 részben.
Csomagolás:
Kicsit csalódott voltam mikor egy elég ramaty állapotban lévő kartonból kellett kihúzzam, de hát ez szállítás közben is megsérülhetett. Viszont a nagyobb probléma az volt inkább hogy a csomagolás egy lightos buboréktekercs a szék része körül és vagy 2 db hungarocell ami minimális helykitöltést ért el, túl sok védelmet nem nyújtott.
Lehetséges ezek a szállítási viszonyok segítettek a (lentebb) képeken látható háttámla enyhe sérüléséért.
(nagyjából stimmel ahhoz amit Ezekiell fórumtárs írt)
Összeszerelés:
Sajnos nekem nem volt ennyire gyors az összeszerelés mivel nekem nem volt kéznél T27-es Torx fej (mint ahogy a hivatalos guideba is kéri) Ezért nekem azt gyorsan be kellett szerzni hogy összedobjam.
3 részben jött, háttámla, ülőrész és a lábak (plusz külön-külön az 5 görgő és a gázrugó).
Mivel összeszerléshez háttámasz részt le kellett szedjem hogy összecsavarozzam az ülőrésszel. Sajnos itt szembesültem hogy alapból a székből 1 patent rész hiányzik. Nem kritikus dolog, 3 is megtartja.
Ezek után mindent vissza, mehetnek a csavarok a helyére. Még egyberakni a gázrugót és a lábakat, máris lett egy pofás irodaszékem. Nekem ezáltal a 10 perc inkább 25-re hajazott, de lehet csak én voltam hozzá inkompetens
Szék állapota:
Hát itt voltam kicsit csalódott. Tudtam hogy nem lesz egy új darab, nem is erre számítottam, de még így is úgy tűnik nagyra tettem a lécet.
Szerintem úgy ahogy átvette az Offeco az eladótól a széket úgy kaptam meg én.
Több helyen is le van ütve a háttámla és karfa. Nem olyanok amik permanensek (akad pár olyan karc is) hanem olyanok amik egy enyhe tisztítószerrel és dörzsöléssel lejönnek.
Mivel így nem szívesen használtam inkább rászántam egy kis időt hogy amennyire tudtam ledörzsöljem azt amit tudok, amit nem arra meg vettem egy kis akrilfestéket amivel hátha ki tudom javítani a látványosabb hibákat.
Szerintem egy cég ami azt mondja hogy felújítja ezeket a székeket és emiatt 5 év garanciát vállalnak rá, ennyit megtehetne hogy az ilyen apróbb hibákat amik egy dörzsölést igényelnek, megtehetne...
Ezen kívül az alján a HM eredeti cédulát félig letépték, viszont a talpon belül még ott volt a sticker hogy egy 2016/04-ben gyártott székről van szó. Nincs is ezzel baj, viszont ez nem segít azon hogy amelyik cikket vettem az oldalukról azt írja hogy összesen 1 évet használt székről van szó. Csak remélni tudom hogy igazat írtak. A háló feszesnek néz ki, ha nem is a legtisztábbnak.
Képek magáról a székről: [link]
183cm és 102 kiló vagyok szóval nem egy kisebb személy. Enyhén szűknek érzem az ülőrészt de úgy is diéta a cél, hátha kissebben kevésbé fog zavarni
"Röviden" ennyi, hosszabb távon még egy kis megszokást igényel szóval magáról kényelemről nem akarok sokat írni.
Köszönöm ha végig olvastad ezt a kisregényt és remélem segítettem! -
mrgergoke
aktív tag
válasz Héraklész #10707 üzenetére
Semmi hangja nincs semmilyen irányban mozgáskor. A karfa a rögzítésénél nincs kiszopósodva, viszont a kartámasz, tehát a felső műanyaga része, amin támasztom a kezem, na az az elejétől fogva meglehetősen lötyögős. A teljes műanyag külső rész lötyög a fém vázon. Zavarni nem zavar amúgy, csak kérdésedre írom válaszul.
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
4 év használat után (mivel itt kaptam anno a javaslatot is) visszajeleznék az Emagra X5 Office székemmel kapcsolatban. Éppen a garancia lejárta előtt elkezdett szétrepedni a szivacsom bal első sarka, ezt szó nélkül kicserélték az Irodabutik-nál, ahonnan vettem. Ezen kívül semmi más baja nem volt, pedig átlag napi 12-16 órában használom. 176 centimmel egyetlen bajom, ami a bolti próbálgatás során nem jött ki, hogy az ülőlapja pár centivel hosszabb, mint kellene lennie, ezért sosem előre teszem le a lábaim, hanem vagy lábtartóra, vagy oldalra terpeszben. Összességében elégedett vagyok vele, de így, hogy mostanra már egy 200k-s székről beszélünk, _ennyire_ azért szerintem nem nagy szám.
Nem a reklám helye, de muszáj mégis bedobnom, miért írom ezt:
https://rendeljkinait.hu/tesztek/otthon/egyeb-lakasfelszereles/newtral-magich-bp-ergonomikus-szek-teszt/
Egy kollégám írta a tesztet erről a székről, és meg kell mondjam, az Emagra semmivel sem különb anyaghasználatra, holott 2.5x drágább perpill. Szóval ilyen szemmel nézve annyira nem dobtam el az agyam az Emagrától, de annak örülök, hogy legalább egy tartósan jó széket kaptam, ami tényleg nem esik szét. Hozzámteszem, érdemi igénybevételnek nincs kitéve, csak ülök rajta és soha semmit nem állítgatok át. Őszintén szólva nem vagyok ebnne biztos, hogy 200+k-ért megint ugyanezt venném. Nem vagyok csalódott semmiképp, de ez már erősen lélektani határ azért, amit ad. -
nagysz
tag
válasz Héraklész #10702 üzenetére
A legtöbb szék hasonló felépítésű. Van 1-2 varázs szék ott, ami másmilyen, a WAU ezek közül az egyik... Nekem túl műanyag érzetű. Tényleg kényelmes, de nincs benne hosszú távú bizalmam. A Hero hagyományos rendszerű és nagyon kényelmes, ezért inkább azt választottuk. Kinek mi.. (próbálgassatok!!)
-
nagysz
tag
Sziasztok!
A fórum ajánlására elmentünk az asszonnyal az office plázába. Nagyon sok szék van, volt mit próbálgatni..Külön jó, hogy sok fejtámlás székük is van, mert ilyet szerettünk volna. Nekem is, asszonynak is a Unique Hero tetszett, a WAU sorozat például nem (pedig előzetesen arra is lőttünk).
Mindenkit biztatnék arra, hogy menjen el, és próbálgasson! Mindenkinek más jön be. Volt drága szék, amin nekem kényelmetlen volt az ülés, meg olyan is volt, aminek rövid volt az ülőlapja stb. A Hero is olyan, hogy nekem még pont jó (184cm vagyok és 96kg), de az ülőlap szélessége határeset. Viszont baromi kényelmes. Ez például egy jelenleg 140ezres szék, szerintem jó áron vettünk jót. A tartósságot meg majd meglátjuk.
Köszönöm a fórumbeliek segítségét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gaming notebook topik
- Hobby rádiós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest