Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a széket kereső fórumtársaknak.
Mi, akik segíteni próbálunk a vásárlásban, fontosnak tartjuk, hogy olyan típusokat ajánljunk, amivel szélesebb körű gyakorlati tapasztalat van. Semmilyen széket nem ajánlunk a gyártó marketing szövegei alapján, és a tisztánlátás kedvéért egyikünk sem dolgozik egyik boltnak / gyártónak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BundyDr
üzenetére
Tudom, hogy a Blue és nekem ők mondták a 12 évet kb. 1,5 hete

A linkelt hivatalos garanciát és a Steelcase álláspontját az oldalon elolvastad?Általános garancia állásfoglalás:
"Steelcase Inc. (“Steelcase”) Global Products Warranty includes Steelcase®, Coalesse®, and Turnstone® brand products. Steelcase manufacturers products for use around the world in every region. Products in two or more regions are “Global Products.”
The regional warranties (the Americas (including the United States, Canada, Mexico, the Caribbean, Central and South America), EMEA (Europe, except UK and Ireland, including Russian Federation, Middle East, Central Asia and Africa), United Kingdom and Ireland, and APAC (Asia Pacific)) continue to apply for any product not included in the Global Products Warranty."Global warranty:
"...Steelcase: Amia™, B-Free, Buoy®, Brody™*, ....
12 years"EMEA warranty:
"5 years
Chair gas lifts, Gesture™ and Leap™ 24/7 Chair with shifts use, foam
3 years
Gesture and Leap 24/7 Chair with Fame fabric in 3 shifts use" -
BundyDr
csendes újonc
válasz
Callisto
üzenetére
A magyar forgalmazó a Blue Irodabútor, tavaly kértem tőlük árajánlatot és abban is 5 év garancia szerepelt. Mellette a hivatalos Steelcase oldalon is 5 év a garancia, szóval nekem elég egyértelmű. A 24/7 nem gondolnám, hogy bármit számít, otthon sokan még többet is használják a széket, mint az irodában. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy minőségre rosszabb lett a Steelcase, de ezt figyelembe kell venni. Amúgy aki újonnan vesz Steelcase-t, szerintem ritkán tartja meg 5 évnél tovább.
-
válasz
BundyDr
üzenetére
A Steelcase garancia 12 év a Magyar forgalmazó elmondása alapján. A Steelcase oldalán ugyanakkor elég ellentmopndásos a dolog: [link] Eszerint a Global Warranty vonatkozik mindenre, melyet több régióban is forgalmaznak. Ugyanakkor pl. ebben benne van a Leap is 12 ével, de az EMEA garanciánál is ott van a Leap, de csak 5 évvel. Mondjuk itt oda van írva, hogy 24/7 használtra 5 év. Eléggé homályos, de elképzelhető hogy munkahelyre 5 évnek, otthoni használatra 12-nek értendő.
A Fern az 6/3 év a magyar forgalmazó infója alapján. -
válasz
fahrii
üzenetére
Ez kb. ugyanannyi mint az alap embody és Embody-hoz a fejtámasz még 100-130k...
Tenyleg el kell menni kipróbálni a Kinnarps Plus 8-at és Capellát. Azok fullosan bruttó 450k körül vannak és vannak olyan jók, mint ezek. Igaz nem olyan modern kinézetőek, de engem nem érdekel ez a része. -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Érdemes Ikea-Markust venni használtan? Mire kell figyelni?
Amit látok éppen, azt újnak hirdetik, de garancia nélkül. Mondjuk az nem tudom hogyan lehet... -
válasz
fahrii
üzenetére
Azért a Fern garancia is csak fele a másik két márkának.
Viszont a fejtámaszos Gesture ára meglepett. Gaming Embody vagy sima alap Embodyhoz képest volt drágább? Mert ha drágább a gaming Embody-nál, akkor Gesture kuka. Pedig eddig afelé hajlottam
Lehet a Kinnarps Plus lesz a befutó végül nálam. (Bár arra csak 5 év a gari.)
Vagy amit kolléga ajánlott: használt Leap v2 és ha nem jön be továbbadom. -
Az utóbbi 2 hétben végig jártam a HM - Steelcase - Haworth bemutatótermeket.
Ha sorba kellene rendezni a kipróbált székeket, akkor Gesture (fejtámaszos) > Fern > Embody, de csak 15-20 perc ülés után szerzett tapasztalat alapján.
Árban ugyanakkor eléggé elgondolkodtató, hogy egy fejtámaszos Gesture-re magasabb árajánlatot kaptam mint az Embodyra. Ez mennyire reális? Bennem az a kép élt a HM magasan mindet fogja verni árban.
Végül valószínűleg a Fern mellett fogom letenni a voksom, azért 100.000 Ft különbség már igencsak elgondolkodtató a Fern javára. -
|AP|
veterán
sziasztok,
Szék görgő helyére keresnék fix tappancsot és találok is pár helyen, de vagy a szállítás nagyon drága, vagy az üzlet van messze ahhoz, hogy személyesen átvegyem, vagy több hét a beszerzés.
Van esetleg tippetek hol lehetne raktárról/polcról levéve megkapni? Office depot esetleg? Praktiker/Obi oldalán nem találtam ilyesmit -
-
KRoy19
őstag
Sziasztok!
Az asszonynak keresek irodai forgószéket 90-100K körül. Azt monta, hogy az előző munkahelyén Anteres Ypsilon széket használt és azt nagyon szerette. Van ennyiért ilyen stílusú ajánlottabb szék, vagy vehető az Ypsilon, esetleg a Miro Smart kicsit olcsóbban?
Köszi a válaszokat előre is.
-
Kobe
veterán
válasz
[HEJ]_10375
üzenetére
Erre dobsz egy linket pls?
-
Lokids
addikt
válasz
[HEJ]_10375
üzenetére
Egyszer volt Budán kutyavásár.
De reménykedni lehet. hátha lesz még. De akkor a 40% az tényleg jó akció volt. Bár akkor még nem volt más csak az alap fekete Fern és Zodyból is azt hiszem csak 2 féle. -
[HEJ]_10375
csendes tag
válasz
fadam91
üzenetére
A fórum bejegyzéseitek szerint tavaly ilyenkor, június közepe fele volt a Haworth pörgettyű, idén egyelőre nem látom jelét, továbbra is csak az a 25% van érvényben, amit eredetileg május végéig hirdettek, de ismét csak ennyiért van.
Fapados fekete Fern esetében ez pl. 385ezer hufi... -
-
Misogi
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A kattanás csak akkor történik meg amikor beállítod a dőlésszöget vagy mindig amikor hátradőlsz?
-
Vettem használtan egy Ikea Markust. Ismerem a széket, mivel a volt munkahelyen ilyenben ültem, kipróbáltam még az eladónál minden működött rajta. Elborítva szállítottam, erre itthon ha terhelem a háttámlát van egy kis kattanás.

Majd most hétvégén rákeresek mit lehet kezdeni vele.

-
Há de én pont ugyanazt magyarázom, hogy munka közben nem sok értelme a fejtámlának... Viszont zenehallgatásnál ha hátradőlsz akkor van. Vagy akár filmnézésnél szék leenged teljesen, hátadől és akkro is van. Azért, mert nem a nyakam erőlködik, hogy tartsa azt a nagy nehéz fejem.

-
Kobe
veterán
válasz
Callisto
üzenetére
"munka közben hátradőlni kicsit"
nem tudom ti milyen magasak vagytok, de én ha kicsit hátradőlök, mondjuk még 30 fokkal sem döntöm hátra a támlát, már akkor is csak a monitor tetejét vagy a fal tetejét látom. Ha bármi érdemlegeset nézni is akarok közben akkor már olyan nyaktartás kell a lefelé nézés miatt mint ami stephen hawkingnak volt kb....
mélyebben meg már max a plafont látja az ember, ha a székek általános fejtámla formáját követi
nekem sokkal kényelmesebb amelyik kicsit előrenyom miközben nem fetrengsz el teljesen, kb mint a forma 1-es autókban ülő pilóták pozíciója -
Az pont rossz ha előre van tolva a fejtámasz... A síkban maradó ugyanolyan rossz.Sajnos épp gyógytornászhoz járok pont az előredőlős fejnek/támasz-nak köszönhetően amit MR és a nyakcsigolyák görbülete stb. egyértelműen bizonyított sajnos.
A fejtámasz szerepe az, hogy hátradöntött széknél ne neked kelljen megtartani a fejed és feszüljenek a nyakizmok. Az a szerepe, hogy a nyakard/tarkód támassza meg ilyenkor. Nem pedig az, hogy előretolja a fejedet egészségtelen pozícióba.
Ha úgy érzed magad hátradöntve a székben, mint fodrásznál akkor nem kéne hátradülni, mert ahova nézel ahhoz nem jó az a pozíció. -
Kobe
veterán
válasz
Callisto
üzenetére
Nagyon keves szeknel van ertelme. Azoknal ahol a hatradolessel egyutt dol elore a fejtamasz, hogy a termeszetes ivet megtartsa.
Azoknal ahol sikban marad a fejtamla, szerintem pont 0 ertelme van, mert olyan hatasa lesz mint a fodrasznal a hajmoso kagylonal ulni hatradontott kifeszitett nyakkal -
Misogi
aktív tag
válasz
K4jusz
üzenetére
Hát szerintem ennyiért vétek lenne ezt venni, bőven találsz jobb opciókat. Az a fejtámla amúgy brutálisan csúnya szerintem.
Egyébként próbáld ki, ha tényleg fullos akkor a fejtámla nélküli verziót megérhet annyit amennyiért megy. Én már rájöttem, teljesen felesleges a fejtámla... -
K4jusz
tag
Az új Ikea Grönfjäll-t próbálta valaki? Zöldben tetszetős, 3D karfa, jó vastagnak tűnik az ülőlap, az ormótlan fejtámasz nélkül jól néz ki. 10 év gari. Külföldi oldalakon se találtam szinte semmit se...
-
válasz
rAY.BAN
üzenetére
Örülök, hogy segíthettem ás megszűnnek az évek óta tartó álmatlan éjszakáid.

A Kinnarps Plus és Cappela tényleg nagyon jók. Ha egyszer lehetőséged lesz vlaahol megnézni őket ne szalaszd el.
Leap v2-vel kapcsolatban körbenézek mit találok. Lehet a végén oda jutok ahova Te. Lesz egy Leap v2 és mellé egy Embody csak a beszerzés sorrendje lesz más. -
rAY.BAN
tag
válasz
Callisto
üzenetére
Köszi, megtaláltam végre a széket amit munkahelyen használtam és évekig kerestem, de csak képem volt róla (Kinnarps Mento).
Ha szabad egy tippet: vegyél Leap v2-őt használtan és ha bejön akkor megtarthatod vagy akár vehetsz belőle újat. Ha nem, akkor simán eltudod adni nagyobb veszteség nélkül.
Én most vettem egyet jó állapotban 175k-ért BP-n a meglévő Embody mellé. -
Székválasztás előtt állok. Végigjártam minden bemutatótermet ahol az általam kiszemelt székek kipróbálhatóak voltak: Hermann Miller Embody, Haworth Fern, Kinnarps 8000 Plus és Capella, Steelcase Leap v2, Amia és Gesture.
- Embody-t 1 hétre ki lehetett kérni próbára
- Haworth-nél és Kinnarpsnál is 4-5 órát dolgozhattam a kisezemlt székben
- Steelcase-nél ez a lehetőség nem éltMindenhol rendkívül segítőkészek voltak. Le a kalappal mindegyik cég előtt!
Az Embody volt az első. Az 1 hét majdnem végig szenvedés volt benne. Nálam előjöttek a problémák amiket számtalan helyen olvasni: hiányzó deréktámasz, túl erős nyomás alderéknél a 8 darab pontszerű elem miatt.
Az 5. nap végén viszont valami a helyére került. Sikerült eltalálnom a megfelelő beállítást és az évtiezedes rossz ülő pozíciót is megszoknom amellett, hogy megtanbultam hgoyan kéne ülni benne. Még maradhatott volna pár napot.
Az összeszerelése, minősége első osztályú, de kartámasz állíthatósága óriási baklövés. Nagy hátrány.Következő a Fern volt. A deréktámasz túl agresszív volt. Lehetz megszoknám 1-2 hét után, de a pár óra alatt tolakodó volt folyamatosan. Sajnos deréktámasz nélkül csak egy szövettelen támlás volt amin viszont hiányoltam a deréktámaszt. Lehet megszoknám 1-2 hét alatt, de kockázatosnak vélem.
Fejtámla a nevetséges kategória, de ezt tudtuk eddig is. Lehet venni hozzá Atlas fejtámlát ami már sokkal jobb, de elüt a Fern designtól és további kiadás.
Másrészről engem csak a Digital Knit-es verzió érdekelne ami nálunk sajnos nem elérhető. Kartámasz nagyon jól állítható velég lögyögős és könnyen elmozdult a helyéről ha nekiütköztem.Jött a Kinnarps 8000 Plus és Capella, amit az európai Herman Millernek is neveznek... teljes joggal. Zseniális székek. A beállíthatóságuk, kényelem és ergonómia első osztályú. Ezeken a székeken mindet is lehet állítani. Olyan dolgokat is, amiket máson nem igazán főleg nem így együtt. Forward tile is állítható amit itt megtudtam, hogy milyen hasznos tulajdonság. Nagyon kéne a tröbbi székre is a forward tilt.
Fejtámasz állíthatóság és annak megoldása valami technikai csoda számomra.
Egyénre szabhatóság szempontjából talán ezek a legjobb székek. Viszont az alkatrészeket nézve azokról nem biztos, hogy elmondanám ezt. Ezt az 5 év grancia is jelezheti. Igaz az 5 év teljeskörű, mindent is cserélnek.Steelcase Leap nagyon meglepett. A háttámla olyan kényelmes és rugalmas a dinamiku jól állítható deréktámasz mellett, hogy megkockáztatom még az Embody-nál is jobb. Szintén mindent lehet álllítani rajta és a kartámasz ott marad a helyén. Nem mozdul el nekiütközéskor olyan könnyen. Egyetlen negatívum, hogy alacsony a támla és - bár fejtámla nem volt, de képek alapján az sem állítható olyan széleskörűen. Tesztek szerint is inkább a meh kategória. Ez és az alacson támla számomra - bár nagyon kényelmes szék - hosszú távon nem biztos, hogy beválna.
Steelcase Gesture. Nagyon jó szék. Talán jobb is mint a Leap, de... A Leap deréktámasza és háttámlája azonnal olyan érzést nyújtott aminél meg megrném kockáztatni azt, hogy a rövid próba alapján megvegyem bízva, hogy hosszú távon is kényelmes lesz. Ezt a Gesture-nél nem biztos, hogy megtenném. A Gesture deréktámasza nem állítható magasságban és számomra nem volt a legjobb pozícióban. Fejtámasz tökéletesen állítható. Nehéz döntés lenne választani a kettő közül a Leap hátránya mellett is. Főleg, hogy átülve egyikből a másikba mindig épp az tánt kényelmesebbnek amelyikbe átültem.

Lehetne minden apró részletről beszélni, de úgyis mindenkinek magának kell kipróbálnia. Az biztos, hogy az Embody-t gondoltam befutónak, de a körjáratom végén talán még dobogós sem lett.
Jelenlegi rangsorolásom saját rövid tapasztalatom alapján:
Garancia:
1. Hermann Miller (12/6 év)
2. Steelcase (12/5 év)
3. Haworth (7 év)
4. Kinnarps (5 év)Egyénre szabhatóság:
1. Kinnarps Capella
2. Kinnarps 8000 Plus
3. Steelcase Gesture
4. Steelcase Leap v2
5. Haworth Fern
6. HM EmbodyKényelem:
1. Steelcase Leap v2
2. Steelcase Gesture
3-4. HM Ebody és Kinnarps 8000 Plus
5. Kinnarps Capella
6. Haworth FernÁr:
1. Kinnarps
2. Haworth
3. Steelcase
4. Herman MillerA baj az, hogy nagyon nehéz döntenem, mert mindegyik nagyon jó szék volt függetlenül attól, hogy egyes szempontok alapján hol állnak a sorban nálam.
A Leap v2 a hihetelenül jó háttámla miatt nagyon bevéste magát az emlékeimbe. Kéne egy Gesture a Leap háttámlájának megoldásával.
Az Embody bár jó pár napig szenvedős volt ugyanakkor nagyon érezhtem, hogy a testtartásom jobb még akkor is amikor feálltam és kényszerített arra, hogy jól üljek. Nem lehetett hibázni önkéntelenül sem, mert elkezdett kényelmetlen lenni.
A Kinnarps ha nem csak 5 év lenne a garancia szintén győzedelmeskedhetne, sőt...
A Fern az egyetlen aminek a megvételén a tapasztalataim alapján nem tudok gondolkodni. Jó az is, de hogy a deréktámasz mélysége nem állítható és vicc kategória a fejtámla...Már így is túl hosszú lére eresztettem a mondanivalómat, de egy újabb egyéni meglátás remélhetőleg segít másokat is. Mindegyik cég nagyon kedves volt szóval ha bárki ebben a kategóriában gondolkodik keresse fel őket!
-
BundyDr
csendes újonc
válasz
LLKobe
üzenetére
A hálós verziók olcsóságát az alsókategóriás székek esetén értettem. Háttámlának még oké, de ülőfelületnek még a Herman Miller hálója sem örökéletű. Egyik helyen egy 10+ éves HM Aeron székem volt és annyira kényelmetlen volt már az ülőrésze, hogy a fent is említett párnát kellett rátennem. Utána egyébként tökéletes szék volt még úgyis, hogy a deréktámasz már kiesett belőle.
-
misfine
tag
Sziasztok!
Tisztában vagyok, hogy mik a vezető márkák és modellek(Haworth, Fern, Steelcase), valamint az ergonómikus székek fontosságával, DE.
Amennyiben még is a Gaming / Racer székek irányába akarnék elmenni (megszoktam már a formábt) és a tartósság sem olyan fontos, hogy bíron 3 évet , van valakinek tapasztalata a következővel?
Anda Seat Kaiser Series 3 XL
Nézegettem a SecretLab Titan Evo 22-es változatát, de elég sok negatív dolgot találtam róla és elvileg ez az olcsóbb, kevésbé neves szék még jobb is lehet külföldi review-k alapján. -
LLKobe
Topikgazda
válasz
BundyDr
üzenetére
Van egyáltalán bármilyen mesh szék, ami használható és nem a Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth?
Biztosan van, de én még nem találkoztam ilyennel.
Az az általános tapasztalatom (sajnos), hogy ha valaki komolyan gondolja, dolgozik benne, megvan rá a keret, akkor ebből a 3 márkából érdemes venni. Én is próbáltam ezer kiskaput, egyik se olyan. Főleg tartósságban.Közben az egyetlen dolog, ami miatt hálós, az az hogy harmad annyiba kerül az anyag hozzá, mint a szivacsoshoz.
Ez azért nem igaz. Egyrészt teljesen más érzés benne ülni, ezt lehet szeretni vagy nem szeretni. Másodrészt sokkal jobban szellőzik. Harmadrészt pedig kifejleszteni egy olyan mesh anyagot ami 5-10 év napi szintű terhelés után is olyan mint az új, az valszeg minden csak nem olcsó. -
BundyDr
csendes újonc
válasz
Misogi
üzenetére
Van egyáltalán bármilyen mesh szék, ami használható és nem a Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth?
Annyi helyen látni, ezeket a látszatra is gagyi hálós székeket, amiket ergonomikus, légáteresztő, 360 fokos 3D szellőzéssel hirdetnek.. Közben az egyetlen dolog, ami miatt hálós, az az hogy harmad annyiba kerül az anyag hozzá, mint a szivacsoshoz. Volt itthon egy Autonomous ErgoChair Pro, amit átszámítva kb 50 ezer forintért vettem újonnan (bolti ára olyan 150-200k HUF átszámítva), két hét múlva ment is apróhirdetésre.
-
Misogi
aktív tag
-
Misogi
aktív tag
Nem ajánlom senkinek a Diablo V-Basic széket...szerencse hogy olcsón jutottam hozzá. Van rá még 2 év garancia, de sajnos Lengyelországba szól. A műanyag Lumbar merevítő cucc a mesh hátlap mögött eltört. Leszedtem róla és most csak a mesh hátlap van, amúgy fura módon sokkal kényelmesebb így de mégis erősen tart, viszont rohadt gáz hogy pár hónap után ez történik vele.... Hát nem tudom mi legyen...nem tudom ezt így hogyan csinálnák meg Lengyelországból. Tanács?
-
BundyDr
csendes újonc
Az enyém egy "HSSGGV" márkájú Amazonról, olyan 25 EUR/USD körül rendelhető + szállítás. Őszintén szólva nem tudom, hogy milyen különbségek lehetnek minőségben, képekről ítélve szinte az összes ugyanolyan. Leírás szerint 42 cm x 37 cm x 3.8 cm és 1050 gram súlyra.
-
BundyDr
csendes újonc
Ha valaki párnát akarna venni a székére, akkor nagyon tudom ajánlani a géles, méhsejtrácsos párnákat. Előtte próbáltam sokféle párnát a 30-40k-s kategóriáig, viszont már 1,5 éve használok ilyen géleset, és csak jót tudok róla mondani. Hosszú órák után sem érzem nehéznek az ülést rajta, a sima szivacsos párnákkal ellentétben. Nekem a legjobban a sima négyzet alakú, mindenhol egyforma vastagságú vált be. Az előrefele dőlő kivitel nekem nem volt kényelmes, bár én alapból nem annyira szeretem ha a szék előrefele lejt.
-
Kobe
veterán
válasz
rAY.BAN
üzenetére
Siman le lehet dealelni veluk, ha irsz nekik direktben.
Egyebkent meg steelcase van nemet amazonon is es ok szallitanak ide.
Nemetorszagban van meg pl Mo ra mukodo package forwarding szolgaltatas is, de D opciokent meg akar ismeroshoz es onnan futarral atszallitva is mukodik.GLS kb 10-12K egy viszonylatban
Az embodynal lehet nincs akkora difi de egy vantum 400K vs 600K nal mar felszalad a szemoldok -
rAY.BAN
tag
Biztos vagy benne? Én több évig kerestem olyan helyet ahonnan olcsóbb lenne, de se HM, se Steelcase sem szállított magyarba.
HM oldaláról:
Do you deliver outside the Luxembourg & Belgium?
Yes. We currently have websites that deliver to;
France, Germany, Austria, the Netherlands, United Kingdom, United States of America and Canada, Japan and Hong Kong
Ez pedig a HM Gaming oldala:
I don't live in Belgium or Luxembourg, can I still order from Herman Miller?
Yes. We currently deliver to the UK, France, Germany, the Netherlands, Austria, Spain, Italy, Denmark, Sweden, Finland, the United States of America, Canada, Japan, China and South Korea. Simply click on the local store of the country where you want your products delivered and place your order.
Egyébként ezeknél Embody az €1895.
Steelcase oldaláról se szállítanak magyarba, megnéztem.
Ahogy 1-2 posztal előbb írtam, én 192cm vagyok és nekem az Embody tökéletes.
-
Kobe
veterán
válasz
rAY.BAN
üzenetére
A magyarorszagi arakat hagyjuk, mert vicc a kobon
a HM nek, a steelcasenek is van osztrak/nemet webshopja ahonnan ingyen szallit Mo-ra, a vantum ott pl 1070 eur(410K), a 6% afa kulonbozettel is 1100 eur korul megall. Ehhez kepest az 1500 eurnak megfelelo forintos ar igen vaskos marzsot takar
Steelcasen 17% kedvezmeny fut eppen, a sima series 2 650 eur korul mozog kedvezmennyel, a fullextras gesture pedig vmivel 1300 alattnekem a derektamasz mellett a hatlap magassaga is kerdeses, 192 cm, ahhoz fejtamasz vagy magasitott hatlap nem art. A vantum pl pont azert szimpi mert nagy a hatlapja, bar az ulofelulete relative pici.
-
rAY.BAN
tag
A Series 2, Vantum meg az Embody az nagyon nem egy kategória. Ha hátfájós vagy akkor ezek közül egyértelműen Embody.
Azt viszont hozzátenném, hogy az 1000 EUR-ba egyik HM szék se fér be, méghozzá nagyon nem.
Vantum - 600k HUF
Embody - 685k HUF (557k HUF a DC-nél)Én Black Fridaykor vettem Embody-t, akkor volt némi kedvezmény, igen. Viszont én nem látom azt, hogy 500k HUF alá menne bárhol is.
DesignCabinet-nél [link] van most egy "sample" darab, de az is 1250 EUR + 100 EUR posta. De arra nem nagyon van gari, csak valami limitált.Én a helyedbe bővíteném a listát kicsit, vagy többet kéne rászánni. Esetleg használtban tudsz elgondolkodni. Bár ezek közül én még egyet se láttam soha konkrétan, de HM Mirra 2, Aeron, Leap v2 azok szoktak lenni.
-
Daneee527
csendes tag
Haworth Fern update - mivel a napokban úgy látom párszor előjött a típus, gondoltam megosztom az eddigi tapasztalataimat. Pár nap híján egy éve van nálam, a tavalyi "nagy akcióban" jött az alap fekete kiadás, azóta majdnem minden nap használtam.
183cm/90kg vagyok, HOban dolgozom, napi 8-10-12 órát ülök a székben. Méretre tökéletes, a háttámla zseniális (a lumbar support egyáltalán nem hiányzik), a beállítási lehetőségek számomra bőven elegendőek, az enyém masszívan össze van rakva, nem recseg-ropog, gyakorlatilag semmi kopás nem látszik rajta ez idő alatt.Előtte egy Antares irodai székem volt, amiről azt hittem, hogy kényelmes, de szép lassan kialakult egy sor problémám, főként derékfájás, aztán a végén egyre többször lábzsibbadás, sajgó vádli. Állítható asztalom van, sokat dolgoztam állva, de ez sem segített túl sokat, végül ezért kötöttem ki itt a topikban, aztán pont mázlim volt a Haworth akcióval.. azóta gyakorlatilag teljesen eltűnt a lábfájdalmam (végre nem nyomja el az ülőlap a combomat), a derekamat is max akkor érzem picit, ha órákon át nem kelek fel a székből, de ez sem a korábbi leszakadahátam érzés, csak az elkerülhetetlen elmacskásodás

Nemrég dolgoztam egy hetet az Antaresben, hát a második naptól előjött a PTSD, el nem tudom képzelni, hogy hogyan bírtam előtte 3 évig azt a kínlódást.Tavaly nyáron volt még nálam egy Steelcase Gesture is pár hétre. Nagyon masszív cucc, érzetre robosztusabb, mint a Fern, cserébe jóval nehezebb és nagyobb is. Személy szerint a Fernben jobban "otthon" érzem magam, jobban magamra tudtam szabni, kényelmesebb az ülőlap (talán egy picit jobban formázott a Fern, nekem jobban tetszik a szivacsozás is és meglepően sokat használom a forward tilt-et), ami viszont döntött, az a háttámla - a Gesture íve nekem sehogy se volt igazán jó és a hintafunkciót sem tudtam megszeretni.. a haworthnél beállítod a rugóerőt és hátradőléskor a teljes út "lineáris", a steelcase esetén van egy kezdeti extra ellenállás, ami lehet, hogy valakinek jó feature, de nekem nem jött be.. a Fern háttámlája ezzel a "függőágyas" mesh-el baromi jó, nagyon jól támasztja a derekamat és a lapockámat, végre nem csúszok le shrimp-pózba munka közben

Ezektől függetlenül a Steelcase is baromi jó lehet másnak, főleg ha az illető nagyobb darab mint én - szerintem a Gesture a (széltében) megtermettebbeknek jobban passzol.Ami miatt még visszanéztem a topikba az egy friss sérülés, két hete itthon rohadok egy kulccsontörés miatt.. nem igazán tudok feküdni, ülve kényelmesebb, úgyhogy azóta belegyógyultam a székbe, majdnem az egész napot ebben töltöm.. jól be tudtam lőni a kartámaszt, hogy egy kicsit pihentetni tudjam a karomat és eddig jól tolerálja a hátsóm is az ücsörgést.
..úgyhogy összességében én nagyon elégedett vagyok a székkel, simán venném újra. A rendes ára húzós, de kb folyamatosan van akció a Haworth oldalán (talán 15+% körüli), úgy, illetve hosszú távra tervezve szerintem jó biznisz. -
Kobe
veterán
Tartos home officera gondolkozom a noblechair cserejen, hatserules miatt
steelcase series 2-t probaltam, nekem nagyon kenyelmes volt, de idehaza nem lattam kozelito arat sem hozza
herman miller embody, vagy meg a hetman miller vantum johetne szoba
kerdes, hogy ezeket honnan a legvelszerubb beszerezni vagy szokott e valami szezonalis akcio lenni ra? 1000 eur, vagy usd korul jo lenne meguszni, az embody nem tudom van e olyan jo a vantumhoz kepest hogy x2 szorzo menjen ra
karakterben a steelcase series 2 vagy ahhoz hasonlo hattamlazast keresnek -
rAY.BAN
tag
válasz
fahrii
üzenetére
Embody - én 192cm vagyok és tökéletes, ne írd le számok alapján.
office art design-al nálam válaszolnak folyamatosan, lehet technikai probléma lesz ott. Itt egyébként lehet teszt széket is kérni, hogy otthon ki tudd próbálni.Haworth: 1031 Budapest, Záhony utca 7, Graphisoft Park, Hy building
Steelcase: Blue.hu, 1138 Budapest, Váci út 135-139/ANekem mindegyik székem volt amit említettél, itt leírtam a tapasztalataimat ha érdekel: [link]
-
HO-ra szeretnék venni valami értelmesebb széket, céges vásárlás lenne. Néhány év után a WAU2-t megutáltam, folyamatosan fáj benne a nyakam, kényelmetlen már rövid távon is.
Méreteimet tekintve 190 centi vagyok és 96 kiló, így ezt figyelembe kellene venni az utód választásakor.
Azt tapasztaltam itthon elég nehéz olyan boltot találni, ahol értelmes szék kipróbálható, ti mit ajánlanátok?
Próbáltam elérni az office art designt, hogy kipróbáljak pár HM széket, de sajnos esélytelen. Levélre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel. Embody-t szívesen megnézném, de a magasságom és a széles vállaim miatt egészen biztosan kényelmetlen lesz. A többi széküknél nem szimpatikus, hogy a szék kialakításából adódóan nem igazán lehet bennük váltogatni az üléspozíciót (Mirra 2, Aeron).
Keresgélés során a Haworth Fern a legszimpatikusabb, de nem tudom Pesten hol tudnám kipróbálni. Másik opció egy Steelcase Gesture lenne, itt ugyan ez a problémám. -
-
Radeon_5
aktív tag
RIM Flexi szekekrol velemeny? Hosszabb tavu?
-
Sonek
tag
Sziasztok!
Még decemberben vettem egy Hinomi H1 Pro V2 széket, CooLM@$TeR rámírt hogy mi a helyzet vele, így most összefoglalom a tapasztalataim. Előre szólok, hogy nem vagyok ergonómiai szakértő :)
Először is megismételném, amit anno írtam: az unboxing élmény nagyon jó volt, rendesen becsomagolva és világos összerakási instrukciókkal érkezett a szék. Sajnos nem emlékszem hogy a simát vagy az extra magasat rendeltem, a számlán és a levelekben sem találtam, de szerintem a sima.
Összeraktam és örültem hogy milyen jól konfigurálható, aztán rájöttem hogy emiatt jó sokáig fog tartani, míg megtalálom a megfelelő beállításokat. :) Igen, minden része műanyag, de eddig jól teljesít a szék.
A gerinctámaszt az elejétől a legpuhább beállításon használom, de még így is szokni kellett hogy elég komolyan betámaszt. A háttámla elég széles és elég magas az én méreteimhez. A fejtámla nagyon széles skálán állítható, ezzel biztosan nem lesz senkinek baja. Bár működik, nem használom az összecsukható funkciót. A mesh még mindenhol a gyári feszességű, nekem nagyon tetszik hogy mindenhol szellőzik alattam/mögöttem a szék - ez korábban hiányzott. Porszívózzátok rendszeresen, a szürkén nem látszik a por, csak a ruhán, miután beleültél :D A lábtámaszt egyszer kipróbáltam, de egyáltalán nem használom. A szék nekem kényelmes, tetszik hogy nagyon hátra lehet dönteni és a támla ellenállása is jól állítható.
Ami nem olyan fényes: az összecsukható funkció miatt ha nem ülsz benne, van a támlának egy elég jelentős lötyögése (előre-hátra wobbling). Nekem ez nem tetszik, de használat közben nem befolyásol semmit. A jobb karfa jobbra-balra (szűkre-tágra) állítása nálam kicsit kilazult(minden más irányba teljesen jól állítható és fixálható), most hogy összeírtam a gondolataim, írtam is a support-nak, hogy mit lehetne vele kezdeni.
Az irodában HM Aeron és Steelcase Think székek vannak, szóval van összehasonlítási alapom. Oka van annak, hogy azok jelentősen drágábbak...
Hogy újra venném-e? Nem biztos - de nem minőségi problémák miatt. Én anno meghúztam magamnak egy összeg határt, amit nem akartam átlépni. Ez a szék pont belefért, láttam pár jó review-t, EU-n belül jelen vannak és volt rá kedvezmény :) Amit vártam, annak megfelel - de ha ezt cserélnem kellene, akkor valószínűleg egy Steelcase Think v2 lenne extra fejtámlával (persze jelentősen drágábban). -
LLKobe
Topikgazda
válasz
Shadowduet
üzenetére
Hát hogy ez a méret neked jó-e, vagy hogy egyáltalán neked ez a szék kényelmes-e, azt csak te magad tudod megmondani ha kipróbálod.
A classic vs remastered témához pedig van szakirodalom.
-
Shadowduet
tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Arra voltam kíváncsi, hogy melyik méretet választottad ki magadnak. B méret jó lehet 187cm, 85 kg-hoz?
Csak azért kérdezem, mert van fent egy Herman Miller Aeron B refurbished marketplace-en 270-ért, meg van fent egy Herman Miller Aeron Remastered B teljes felszereltséggel 389-ért, ami 2022-es gyártmányú. Az újabb mindenben übereli a régebbit amúgy? Ránézésre laikusként nem sok differenciát látok. -
LLKobe
Topikgazda
Hát ezt nem ismerem, de az a szék amin fix a kartámasz nekem instant no go.
A zody feketében jelenleg 350 körül van.
-
zozek
tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Köszi megnézem. Olyan 300-400 max.
Jelenleg ilyenünk van. Nowy styl sonata
Csak már kilettek ülve, 4-en használunk felváltva 1 széket 7/24-ben. -
LLKobe
Topikgazda
Keret nélkül elég nehéz.
A három nagy gyártó székei között nézelődnék, Herman Miller, Steelcase, Haworth.A Haworth Zody pl közkedvelt a cégek között, nem veszett drága, de nagyon jól konfigurálható, és masszív, strapabíró típus.
A lábtartót el kell felejteni, azt csak parasztvakításnak rakják a noname székekre, az irodaszék nem fekvésre van.
-
zozek
tag
Sziasztok,
Tudnàtok ajànlani olyan széket ami masszív,24 órás folyamatos használatra való. A cégnél cserések lettek a régi székek és rànkbízták milyen legyen. Jól tartó esetleg lábtartós változat lehet az éjszakás műszak miatt

-
Kbali
nagyúr
válasz
Radeon_5
üzenetére
Mondjuk én is egy ebédszünetet áldoztam rá, szerencsére nem dolgozom túl messze tőlük. Nem tudom, mi az értékesítési koncepciójuk, de eddig kétszer voltam náluk és most pl. rajtam kívül vevő nem lézengett bent (pedig majd egy órát töltöttem ott, mert az elsőre kinézett Reply-t megpróbálták mégjobban megtiszítani), az első alkalommal egy valaki volt még rajtam és a kollégámon kívül.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
LLKobe
üzenetére
A különbségből vettem most széket végre.
A sok agyalás után elfogyott végül a Multibúrtornál a Steelcase Reply-ból az összes még vállalható színű és állapotú.
Végül egy Viasit lett belőle drágábban, ami azért többet is tud: állítható ülőlap, kartámla szélesség (amúgy csak magasság), állatható 3D gerinctámasz és ennek mesh a háttámlája. Van belőle fejtámlás verzió is. Az alján lévő matrica alapján 2019-es, a görgőkön és a kartámasz felületén kívül kb újnak néz ki. Remélem hosszú távon is jó lesz.
Egyébként újfent bebizonyosodott, hogy tök rendesek az üzletben és az is, hogy ne vegyetek széket, ha legalább egy beülést nem próbáltatok ki. Legalább azt ki lehet szűrni, hogy melyik lesz az, ami biztosan nem. -
LLKobe
Topikgazda
válasz
misfine
üzenetére
Magánszemélytől vettem. Az embody-t más hirdeti, szintén a marketplace-en.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
fpatrik17
üzenetére
Marketplace-en találtam, 220k volt némi alku után. 1 éve volt teljesen felújítva, tényleg úgy néz ki mint egy új szék. Pedig ez a classic, tehát valamikor 1994 és 98 között volt gyártva

Mondta a srác hogy a cég aki felújította lényegében a mechanikán és a lábcsillagon kívül mindent cserélt, új kartámaszok, új mesh, minden.
A Zody céges szék, nem az enyém, uh megy vissza a céghez, vagy asszony használja majd. -
LLKobe
Topikgazda
válasz
Lokids
üzenetére
80k-val többért volt embody is, de azzal nincs tapasztalatom, uh maradtam ennél.
Amúgy most kezdett el rohadtul fájni a derekam benne, de csak mert eddig nagyon szarul ültem, uh most a helyes pozíció fáj
Meg én hajlamos vagyok nagyon hülyén ülni, de ebbe a székbe legalább nem lehet

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest