Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dvd_R+
üzenetére
Privát vélemény, de az elérhető információk alapján egy nagyban műanyagból (ráadásul olcsóbb üvegszálas műanyagból) készült székre kívánod lecserélni a nagyban azért minőségi műanyag és fém alapra épített Mirra-t (függően milyen változatod van persze).

Lebeszélni nem beszélnélek le róla abból a szempontból, hogy legalább lesz valaki, aki első kézből mesél milyen egy HM Mirra székből egy gamer Fractal Design székbe átülni.
Hogy többet tud, az esetleg meglehet, de hogy tartós lesz-e... Hát a felől nekem erős kétségeim vannak (5 év gari a szerkezetre, 3 év a szövetre és "puha" részekre... a HM az új székeire 12 év garit vállal, szerinted ez mit sugal?). Igen, a SecretLab meg hasonló márkákhoz képest kétség kívül minőségi szék - de nem azokhoz mérünk azért ilyen áron már.
Én pont ma rendeltem használt fullos Mirra 2-őt az Offeco-tól, és biza szállítással együtt 300e Ft-t pengettem ki érte...
-
lockdown90
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
nem jött még meg a rendelés?
-
LLKobe
veterán
válasz
dvd_R+
üzenetére
Én inkább megtartanám a helyedben, ha nincs valami feature ami nagyon hiányzik és kényelmes. Az minden szempontból egy baromi jó szék, van már olyan ami többet tud, de azok a 400 és fölötte kategória újonnan.
Az ismerősöd nem véletlen mozdult rá

HM a legjobb székgyártó, onnan szinte minden downgrade, a fractal meg biztosan.
-
dvd_R+
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Herman Miller Mirra tehát nem Mirra2 -ről beszélünk ugye ?

-
Marci112233
addikt
válasz
dvd_R+
üzenetére
Szerintem jobbat nem fogsz találni abban az ársávban, legalábbis ahogy én néztem a te mostani széked, még használtan is ami jó állapotú 200 körül mozog. Ami meg jobb annál szerintem inkább 400 fölött lesz csak. Így ha jó még a szék én nem váltanám le az tuti. És a Haworth Zody-val az újjal szemeztem, de végül maradtam a barátibb árú használtnál.
-
dvd_R+
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Igazából nem tudom, egy ismerősöm erőszakos volt, hogy neki nagyon kell, én meg úgy voltam vele, hogy lehet érdemesebb lenne már valami jobbat venni
Elviszi tőlem 150 körül és akkor kb duplájáért ha nézek valamit ha még nem is herman miller de biztos fejletebb és újabb és többet tudMert a Mirra az azért nem ma jelent meg gondolom csak tudnak már 270-300k körül jobbat csinálni.
Tehát röviden az eladás oka minőségibb jobb tartást stb szék vásárlása

De ha azt mondjátok 270-300k körül nincs ilyen a mirra-hoz képest akkor storno

Én ezt a fractalt néztem amit linkeltem de nem tudok semmit se róla -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Szék vásárlás előtt vagyok és a véleményetekre lennék kíváncsi,
https://www.fractal-design.com/products/chairs/refine/refine/fabric-light/
Itthon alzánál lesz 15.-től
https://www.alza.hu/fractal-design-refine-mesh-dark-d12502214.htmJó választás vagy inkább valami mást ajánlotok ?
Jelenleg egy Herman miller Mirra székem van és ezt cserélném.
Árban 275 fölé nem nagyon szeretnék menni.

Köszönöm előre is a véleményt esetleg más ajánlást.

-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Azt meg sem kérdezem hogy ültél-e, de legalább láttál már élőben egyet is a székek közül amikről beszélsz?
-
aleister
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Köszi a pontosítást!
-
idegen lény
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Bocs, most látom, hogy ezt picit benéztem, mert az egy speciális SpinaliS szék, azzal meg mégse hasonlíthatok össze egy rendes Spinergo forgószéket, hiszen a Spinergonak is vannak speciális székei. Így már tényleg van egy 80 ezres különbség a legolcsóbb forgószékeik között, ami egyrészt az élettartam-garanciából fakad, másrészt a SpinaliS szlovén, míg a Spinergo szlovák gyártás, ezért más a két cég árazása.
-
idegen lény
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Kicsit hosszúra sikerült. Ez a legolcsóbb Spinergo szék. A legolcsóbb SpinaliS szék 236 ezer Ft, úgyhogy nincs olyan nagy különbség, pláne, ha beleszámítod az élettartam-garanciát is, akkor valójában a SpinaliS az olcsóbb.
#11787Cifu
Pontosan ezért nem lehet megvenni tőlük az egy hetes, ingyenes próba nélkül.
Itt leírják, hogy pontosan mi ennek az oka: [link] -
válasz
idegen lény
üzenetére
Te tényleg csak trollkodni jársz ide?

Persze, kismillió ember használja a legnagyobb megelégedéssel az ergonomikusan megtervezett passzív székeket, de azok nem jók, csakis az általad folyamatosan linkelgetett csudaszékeket.
Én egyszer próbáltam ilyet pár napig egy korábbi munkahelyemen, rövid úton egy életre elment tőlük a kedvem.
Bocs, de a saját tapasztalatom alapján én NEM ajánlom bárkinek ezeket a székeket. Aki hisz bennük, nézze meg, próbálja ki, ha beválik, hurrá, használja egészséggel nem, akkor felejtse el. -
aleister
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Én azért végigolvastam az írásod.

Ezek a spinalis székek azok, amíg össze-vissza "imbolyognak" az ember alatt, ugye?
Amit linkeltél abban az a fura, hogy a többi spinalis széknél van egy spirális rugó, amin feltámaszkodik az ülőlap, ezen meg nincs. Valamint ahogy nézem jellemzően 300e-től indulnak árban, ez a Spinergo OFFICE meg 200e alatt van.
Ennek mi lehet oka? -
Marci112233
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Egyrészt egyetértek másrészt nem. Jómagam ilyenkor télen sokat ülök itthon a székben valóban, de időközönként kiszállok belőle, de ha szimulátorozok benne akkor nem igazán ülök teljesen mozdulatlanul ugyanis taposom a pedált ás mozgatom a kormányt is, tehát mozgok is, ettől függetlenül ilyenkor is időnként kiszállok, és megyek pár métert. De tavasztól megkezdve amikor szezon munka van én traktorban ülök napi 10 órát, de néha többet is egy nap. Bár a traktorokban is több száz ezres ülés van. És ami a traktort illeti, nem céges hanem saját gazdaág, tehát nem a főnök hajt, hanem én megyek ugyanis a mezőgazdaság a fő bevételi forrásunk.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Ezt a második mondatnál tovább nem is olvasom. Akármit írok, te megtalálod hogyan forgasd keresztbe, vagy csak ennyire nem megy a szövegértelmezés, ha valamire, erre igazán nincs időm
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Hogy jön a széken üléshez az egészség témája? Elég szorosan kötődik hozzá, csak erről itt nem nagyon szokott szó esni. Pedig az ergonomikus székeket, mint amilyen a Zody is, éppen azért alkották meg, hogy egészségesebbé, helyesebben szólva kevésbé egészségtelenné tegyék az ülést. Amikor az ülés folyamatáról beszélünk, többségünk arra gondol, hogy kényelembe helyezzük magunkat egy székben, és annak darabjai (főleg az ülőlap és a hátlap) megtartják testünket. A gond az, hogy ez a nézet annyira mélyen gyökerezik legtöbbünk fejében, hogy nehéz rámutatni alapvető hiányosságaira.
Sokan úgy tudják, hogy a gerincsérvnél már nem is történhet rosszabb a testünkkel, azonban ez nem igaz. A tartós passzív ülés hatására ugyanis az emberi test tovább küzd: miután a porckorongok a mozdulatlan háti izomzat miatt nem kapnak nedvességet és tápanyagokat, elvékonyodnak, rugalmatlanná válnak és töredeznek, vagyis elveszítik eredeti funkciójukat, kialakul a spondilopátiának nevezett állapot. Döbbenetes, hogy a társadalmunk globális problémájának számító ülőmunka ma már nem csak a 40-50-60 éves korosztályban okozza a spondilopátia bizonyos fokozatait, hanem akár a 20-30 éveseknél is, hiszen szinte mindenki már 7-8 éves korától kezdve az iskolapadban kénytelen ülve tölteni napja javát. A spondilopátia gyakori és kifejlettebb változata maga a spondilózis, ami azt jelenti, hogy az alkalmatlanná vált porckorongok helyett a gerinccsigolyák érintkező végei kezdenek kicsontosodni az egészségtelen terhelés hatására. A köznyelvben csigolyameszesedésnek is nevezett jelenség leírja az egymáshoz egyre közelebb kerülő csigolyák közötti szalagok meszesedését is. Ez a tünetegyüttes a mozgásképesség jelentős beszűkülésével és az idegrendszert érintő problémákkal is jár, hiszen a gerinc mentén futnak a központi idegrendszer idegei is. A lumbágó a spondilózis deréktáji szakaszának közkeletű elnevezése. Ezen a szakaszon, jellemzően a 4. és 5. csigolya között és közvetlen szomszédságában érvényesül a hagyományos székeken való ülőmunka legtöbb negatív következménye, vagyis a terhelés java.
Senki sem képes napi 8-10 órán át kihúzott háttal és 90 fokos térd-lábszár hajlattal, egyenes tekintettel ülni. De még ha be is tartanánk minden tanácsot, akkor is kialakulnának a gerinc degeneratív elváltozásai, hiszen maga a folyamat, a passzív ülés, lényegéből és a gerincre rótt terheléséből mit sem veszítene, lassan egy évtizede elavult az üléssel kapcsolatos "statikus" hozzáállás.
A hagyományos megközelítés szerint az a legjobb, ha minél kevesebbet ülünk. Ez a gyakorlatban persze nehezen megvalósítható, így az óránként elvégzett átmozgató gyakorlatokat is előszeretettel javasolják, viszont legyünk őszintén: legtöbben még ezt sem tesszük meg. Megnyugtathatjuk lelkiismeretünket azzal, hogy ergonomikusnak nevezett széket vásárolunk, ám valójában ezek sem nyújtanak sokkal nagyobb ergonómia-faktort, mint bármelyik másik hagyományos forgószék. Bár több beállítási lehetőséggel rendelkeznek, ezekkel is csak azt tudjuk elérni, hogy még jobb megtámasztást adunk testünknek. Ez pedig végeredményben nem szolgálja egészségünket.
A gerinc terhelésének csökkentése, egészségének megőrzése egy meglepően egyszerű alapelvre vezethető vissza: a mozgásra. Természetesen senkitől sem várható, hogy irodai munkáját napi mozgás közben végezze, ezért már évtizedek óta azon van a hangsúly, hogy hogyan lehet magát az ülést dinamikussá tenni. Az ülőmunka negatív hatásainak elkerülésére nem maga az üléspozíció beállítása a megoldás, hanem a mozgás és a dinamika visszacsempészése.
Az ülve töltött órák száma egy nap akár 10-12 óra is lehet, ami összességében elképesztően sok, főleg annak fényében, hogy az orvosok már régóta hangsúlyozzák: az egyszerű álláshoz vagy fekvéshez képest az ülés akár 275%-al nagyobb terhelést jelent a gerinc számára. Nem csoda, hogy a porckopás általános jelenség, és sokszor gerincsérv is kialakul belőle. Éppen ezért a szakemberek feltétlenül aktív ülést javasolnak abban az esetben, ha az ülve töltött órák száma naponta 6-8 óra vagy több.
Az aktív ülés nem azzal segít ezen, hogy ki kell magadat húzni vagy kipárnáz téged egy látszólag egészséges helyzetben, hanem a mozgó ülőlappal dinamikussá teszi a felsőtestet, így a gerinc nem a derék magasságában hajlong (nem alakul ki gerincsérv a 4. és 5. csigolya között), illetve a törzsizomzat újraerősítésével szinte automatikusan és természetesen segít a görnyedés elkerülésében. Javul az anyagcsere a hátban, így kiürülnek a keringéssel az izomfájdalmakat okozó salakanyagok és működni tud a gerinccsigolyák diffúzió útján történő nedvesség- és tápanyag-felvétele, amivel elkerülhető a kiszáradásuk és a sérvesedésük. A jó üléshez tehát olyan szék kell, ami az ülés módját reformálja meg ahelyett, hogy egy ügyesen tervezett derékszámasszal a kényelem illúzióját keltené, miközben mozdulatlanságra és lassú satnyadásra ítéli a testet.
Az ülés közbeni mozdulatlanságtól a keringés lelassul, így a lábakban pangó vér jön létre, ami a visszérbetegségek kiváltó oka. A lassuló keringés az agyban is problémákat okoz: nem jut elég oxigén a sejteknek, így álmosít és tompít. A mozgásszegény, ülő életmód 26%-kal növeli a magas vércukor- és koleszterinszint, a magas vérnyomás esélyét. Növeli ezeken túl az agyvérzés, a szívinfarktus és a szívnagyobbodás veszélyét is, valamint a vesebetegségek kockázatát. A nem alkohol eredetű zsírmájból májzsugor, májrák is kialakulhat. A mozgáshiány a daganatok kockázatát is növeli – ezt a bélrák és az emlőrák esetében ki is mutatták. A tartós mozdulatlanság csökkenti a csonttömeget (hozzájárul a csontritkuláshoz), illetve a törzsizomzat lassuló keringése miatt felhalmozódó salakanyagok tartós izomfájdalmakhoz vezetnek. Hosszú lenne a teljes lista, de fontos tudni, hogy a passzív ülés nem csak derékfájdalmat okoz.
Az is gyakori félreértés, hogy a sporttevékenység, a jóga és hasonló testmozgások képesek ellensúlyozni az egész napos ülést. Bár ezek valóban sokat segíthetnek a testünknek az egészség megőrzésében, sajnos nem tudnak ellensúlyozni egy időarányosan sokkal nagyobb problémát: a passzív ülést.
Ezért én már eldöntöttem, hogy ha már 150-200 ezret kiadok egy székért, akkor az csakis olyan szék lehet, ami ülés közben olyan mozgásban tartja a testet, mely utánozza a mozgás legtöbb elemét. Ezért írtam, hogy számomra fontosabb az egészségem minősége, mint a székemnek a minősége. Amúgy is adnak ezekre a székekre legalább öt év teljes körű garanciát, úgyhogy nincs miért aggódnom. Sőt, a SpinaliS székekre élettartam-garanciát adnak, ezért igazából azok a legolcsóbb aktív székek (10 éves használatra vetítve évente 27578Ft, havonta 2298Ft, naponta 76Ft), de mivel én naponta meditálok (transzcendentális meditáció), amihez jobb a stabilitás, találtam egy olyan aktív széket magamnak, amin rögzíteni lehet az ülőlapot, és az ára sem vészes az öt év teljes körű garanciális nyugalom fényében ("ha a szék bármely alkatrésze nyikorog vagy kattog jelezni a hanghatást felénk, hogy még azelőtt javíthassuk a problémát, mielőtt abból alkatrész meghibásodása adódna"): [link]
Ez az én saját, személyes választásom, nem ajánlom senkinek, csak akinek fontos az egészsége. -
LLKobe
veterán
válasz
thefreeman
üzenetére
Az enyémen se nagyon feszes, szerintem ez teljesen normális, gyárilag ilyen.
-
thefreeman
aktív tag
Eső után köpönyeg de a Zody-nál hogyan lehet megállapítani hogy a háló nem nyúlte meg esetleg?
Én olyan 2 hónapja vásároltam a multibutornál. Az első amit láttam annak rossz volt a deréktámasza. Aztán hátra mentünk ott volt egy amit végül meg is vettem a lábcsillag is alig karcos a az ülőlap is olyan mintha új lenne. Alapvetően elégedett vagyok a székkel de talán a háló lehetne kicsit feszesebb. Bár olvastam hogy gyárilag is a felső része kevésbé feszes mint az alsó. -
LLKobe
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Ártani sose árt a próba, de ha olyat veszel amit rendesen magadra tudsz állítani, akkor jelentősen csökken az esélye annak hogy nem lesz kényelmes.
A zody-n minden is állítható, szóval jók az esélyek.
Azzal tisztában kell lenni hogy a sok ülésre tervezett székek ülőlapja keményebb, nem süpped nagyon, de tanulmányok vannak róla hogy ez a jó, és ezt támasztja alá a tapasztalat is.Illetve utána kell nézni hogy hogy kell ergonomikusan beállítani és ülni, mert az emberek 99%-a nem úgy ül default.
-
aleister
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Sajnos nem, így marad a vakrendelés.
Hozzá nem értőként azt mondanám, hogy önmagában az, hogy szimplán beleülök a székbe sajnos sokszor nem elég. Úgy értem, hogy nem is igen emlékszem, hogy lett volna olyan szék, ami a beleülés pillanatában kényelmetlen lett volna (eltekintve persze az olyan véglettől, mint a 35 évvel ezelőtti általános iskolás faszék
) . Jóval több időt kellene benne tölteni, hogy kijöjjön a negatívuma, vagy rosszul gondolom? -
LLKobe
veterán
Üdv!
"... megszületni látszik bennem az elköteleződés egy Zody iránt."
Nagyon nem tudsz mellényúlni ezzel a tipussal.
"Sokat mocorgok, billegek, egy lábra ülök stb. és súlyom is van hozzá perpill, de ahogy youtube reviewokat nézve, bírnia kellene így is"
Ha alatta vagy a 150 kilónak, bírni fogja."A kérdésem az, hogy itt a multibutornál lehet választani a készleten lévők közül személyesen?"
Úgy tudom igen, korábban írta valaki aki ott járt hogy tudott válogatni."...mire érdemes figyelni esetleg mikor valaki ott jár és megnézi őket? "
Minden állítási lehetőséget, kart kallantyút állítgass, nézd meg szépen jár-e a mechanika a hátradőlésbél, nem recseg, nem nyikorog. Ezen felül nyomkodd meg a párnát nincs-e kiülve, általános állapotát nézd meg nincs-e kiszakadva, elrepedve stb."...aztán ha nagyon nem válik be megoldom, hogy 14 napon belül visszavigyem"
Ezt ott érdeklődd meg, elvileg a 14 nap csak a netes vásárlásra vonatkozik. De volt már aki vett tőlük itt egy széket, eltört rajta valami, és kapott egy másik széket gond nélkül. -
ZsYr
tag
Sziasztok, olvasgatva az elmúlt másfél-két év hozzászólásait, megszületni látszik bennem az elköteleződés egy Zody iránt. Sajnos nincs esélyem a közeljövőben személyesen kipróbálni, de bízom benne, hogy nem okoz csalódást (sürget az idő székvásárlás terén, közelemben nincs bemutatóterem).
Sokat mocorgok, billegek, egy lábra ülök stb. és súlyom is van hozzá perpill, de ahogy youtube reviewokat nézve, bírnia kellene így is..
A kérdésem az, hogy itt a multibutornál lehet választani a készleten lévők közül személyesen? Mennyire eltérő az állapotuk, mire érdemes figyelni esetleg mikor valaki ott jár és megnézi őket? Egy ismerősömmel tudnám elhozatni Pestről, mert a héten jön vidékre, így ha kipróbálni nem is, de ha mód van rá a használtak közül egy jobb félét szeretnék, aztán ha nagyon nem válik be megoldom, hogy 14 napon belül visszavigyem.
Természetesen felfogom hívni őket, de ha tudtok objektívan segíteni a választásban (ha egyáltalán lehet), azt megköszönném.
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Itt 120 kg-t írnak a teherbírására, a Zodyra és a Fernre meg 150 kg-t.
A szinkron mechanika pont a hátradőlésnél számít. Egy ergonomikus szék legfontosabb része, legalábbis a passzív székeknél. A fejlettebb ergonómiájú aktív székeknél már nincs rá szükség. -
Úgy látom már az EU-ban is elérhető digital knit Fern, az árát azt inkább hagyjuk.
-
Woodcutt3R
tag
Január 9-én írták kérdésemre: "We would like to inform you that your order will be delivered by upcoming week."
Tehát még nem érkezett meg, 132.700 Ft volt, ingyenes szállítással.
Amúgy tavaly december 1-én rendeltem, hp szerint 40 nap a szállítási idő.
-
LLKobe
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Esetleg őt kérdezd hogy megkapta-e már.
-
undercover
őstag
válasz
idegen lény
üzenetére
Én jelenleg 70+- pár kg-om vagyok. Szóval nem igazán számít, hogy 150kg a Zody teherbírása. Meg inkább hátraszoktam dölni nem előre.
De amugy a honlap szerint: Warrantied for people up to 145 Kg az Aloha szék is.
[link] . Az Aloha meg a Zody is 145 kg-ra van hitelesítve.Tényleg? A Zody csak 375 ezer? Mindjárt rendelek kettőt.

Páran nem használnak itt Aloha széket?
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Miért nehéz? Az Alohának 120 kg a teherbírása, a Zodynak és a Fernnek 150 kg. Már ez rengeteget elárul a két szék közti különbségről, és ez elég nagy különbség. A Zody ülőlapja előre is tud dőlni, az Aloháé nem. Ez egy ritka képesség még az ergonomikus székek között is, és nagyon hasznos, ha valaki íróasztalnál szokott dolgozni, arra ráhajolva. A Zody gerinckímélő szinkron mechanikás szék, az Alohának alig mozdul hátradőlés közben az ülőlapja. Az Aloha egy lebutított Zody, ami az áruk közti különbségben is kifejeződik.
A fekete ülésű Zody most csak 375.500 Ft.
-
LLKobe
veterán
válasz
undercover
üzenetére
A Zody többet tud, az alohára viszont ott a sok gyári gari.
Én a helyedben összsedném mik a tudás beli különbségek, és akkor el lehet dönteni azok mennyire fontosak számodra.
Vagy megrendeled az alohát, ha nem jön be, díjmentesen visszaküldöd.
Ezt már te tudod. De ha pestre megoldható az eljutás, a Haworth bemutatótermében mindkettőt ki tudod próbálni.
-
undercover
őstag
válasz
lockdown90
üzenetére
Kösz a választ

Nehéz döntés ez a Zody vs Aloha.
-
Lokids
addikt
válasz
lockdown90
üzenetére
A haj jól ég és könnyen. De vigyázz, mert a szék is könnyen ég.

-
aleister
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Köszi a választ!
Átlagos alkatú vagyok (178 cm, 78 kg). Hétköznaponként csak 1-2 órát használnám a széket, hétvégén viszont alkalmanként előfordul, hogy fél napot is gép előtt vagyok. A legfontosabb, hogy a hátam alsó része/derekam jól meg legyen támasztva, mert az hajlamos néha fájni.
Nem gondokoztam eddig használton, de nem zárkózom el tőle.

-
válasz
lockdown90
üzenetére
Fájdalommentes megoldás nincs. Vagy görgőcsere, vagy szétszeded a görgőt. Bár nem tudom a Tiéd esetén milyen megoldással van a kerék megoldva.
Ha érdekel, [itt egy videó a kerék szétszedésről] . Amivel én találkoztam és hozzányúltam (Markus és társai, noname irodai székek), azok ilyen megoldással szétszerelhetőek voltak. De arra is volt példa, hogy a műanyag tört sajnos...
-
lockdown90
senior tag
viszont arra van valakinek tippje, hogy a görgők közé szorult feltekeredett hajat, hogyan tudnám fájdalommentesen kiszedni?
-
lockdown90
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
hááát lehet van 5-6 éves is, az enyém GE céges leltár matrica alapján 2015

meg is lepődtem rajta, hogy nem esett még szét azóta
-
undercover
őstag
Túl sokat kérdezzek már itt
De beszéltünk a Zodyról...
A multibútornál lévő tippre gondolom lehet 5-6 éves.
Viszont úgy láttom most a haworth oldalán akciós az Aloha szék is.Tehát most kb ugyanannyiba kerül a kettő. Szóval most azon kezdtem agyalni, hogy a használt Zody vagy egy teljesen új Aloha éri meg jobban ha amugy ugyanannyiba kerülne.
-
Marci112233
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Többen is írták hogy használtak vagy használnak ilyen széket és jó, és én is azért mertem bevállalni.
-
undercover
őstag
Elnézést, nem akartam itt vitát generálni

De, ha sok ember azt mondja, hogy az egy nagyon jó szék akkor muszáj vagyok elhinni nekik, mert biztosan nem félreakarnak vezetni. Ha meg nincs tapasztalat a székhez akkor az megint ugrás az ismeretlenbe.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Száz százalékig egyetértek, bár nem tudom ez hogy jön ide, semmi hasonlóról sem volt szó.
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
anno láttam videót, h a matracok miért ilyen drágák. szériában a gyártásuk pár száz dollár, bolti ár 2500 és felfele. De amúgy az iphone is egy 15 dolláros telefon... igen, ennyi volt a 14-es gyártási költsége. De ehhez kellett egy gyárat felhúzni, amíg oda került addig is dolgoztak rajta, akiket fizetni kellett, stb. Szal. a netto gyártási költség nem sokat jelent, mert száz más költség is van.
Ez kb. olyan, hogy felénk ingyen nő a fű, a szemetek 400 ft-ot kérnek egy liter tejért...
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Azért néha már nekem is fáj olvasni amiket írsz...
Nehéz lehet az élet úgy, ha minden megvásárolt termék esetében felülvizsgálatot tartasz, hogy vajh mennyi haszna van rajta az adott kereskedőnek.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Nem titok, csak nem vagyok eme információ birtokában, mivel nem dolgozom náluk.
Biztosítalak, ha tudnám elmondanám.Számunkra mint vásárlóközönség ez egy érdektelen információ, ami nekünk fontos hogy ennyiért ez egy nagyon jó ár-érték arányú darab.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Ez konkrétan kit érdekel? Egy tökéleteshez közeli állapotú széket kapsz ennyiért, ami újonnan 400e-es kategória. Aki minőséget keres, és kifizet érte ennyit, annak jó deal, és teljesen lényegtelen mennyit keres rajta a bolt. Vagy te ingyen dolgozol? Ingyen tartasz fent bemutatótermet, ingyen szerzel be árút, ingyen rakod rendbe, ingyen vannak az alkalmazottak akik ezt mind megcsinálják?
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Illetve, bocsánat, 130 ezerbe kerülő szék eladásán, csak beleszámoltam a szállítást is, de az ugye opcionális.
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Természetesen úgy értettem, hogy az akció kezdetétől tart örökké, de ezt majd meglátjuk, hogy igazam lesz-e vagy sem. Arra a kérdésemre meg továbbra is várom a választ, hogy mennyi a haszon egy ilyen 155 ezer forintba kerülő használt szék eladásán. Ha ennyire értetek a székekhez, akkor ezt is tudnotok kell.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, te eddig ide értelmes dolgot még nem írtál sajnos.
Nulla tudással / rálátással dobálózol mindenféle butasággal. Az egy dolog hogy segítséget nem adsz senkinek, de még félre is vezetsz másokat.
Megkérnélek hogy ezt fejezd be. Hozzászoktam hogy nem túl intelligens / rosszindulatú emberek is előfordulnak, de tőled ez most már rendszeres.
Igazán nem szoktam fenyegetőzni, kifejezetten utálom ha erre kerül a sor, de ha nem változtatsz meg kell kérjek egy moderátort hogy küldjön egy kicsit pihenőre, mert amit itt te művelsz azzal csak kárt okozol, segíteni senkinek sem segítesz.Megértésed előre is köszönöm.
-
Kbali
nagyúr
válasz
idegen lény
üzenetére
Megint minősítesz valamit tök ismeretlenül. Menj már el végre szétnézni. De be is lehet szállni a bizniszbe is, ha ennyire vágod a témát.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Szerintem ez ilyen örök akciós trükk.
Nem, korábban valóban drágább volt. -
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Nem meglepő módon éppen most akciós.
Szerintem ez ilyen örök akciós trükk.
Miből gondolod, hogy utána nem lesz? Meg, hogy mindig pont 100 darab van raktáron? Ja, meg még ki tudja mennyi egy másik raktárban. Külföldön tömegével selejtezik le az irodaházak a használt székeket, szinte ingyen adják őket, csak vigyék, mert kell a hely az új székeknek. Örülnek, ha nem kell az elszállításukért fizetniük. Úgyhogy le a kalappal a Multibútor előtt, fillérekért szerzik be őket, aztán eladják a csóró magyaroknak darabját 130 ezerért. Ez mekkora üzlet már! Mondjátok már meg, mennyi a haszon egy használt Zody eladásán? Kíváncsi lennék rá. Csak egy gyors vegytisztítás, és máris úgy néznek ki, mintha újak lennének. Ezt azért nyugaton sokkal elegánsabban csinálják. Ott szétszedik az összes széket alkatrészeikre, mindet átnézik, és amit kell, azt kicserélik újra, felújítják a habszivacsot és még tesznek is hozzá, stb. Azok szinte tényleg új székek lesznek rendes garanciával, nem csak egy évvel. Ezeket úgy hívják, hogy felújított (refurbished) székek, ami nálunk sajnos ismeretlen fogalom. De a szállító cég is jó nagyot kaszál ezeken, 25 ezer forint egy szék kiszállításáért? Szerintem egy autó kiszállítása nem kerül ennyibe. -
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Nem meglepő módon éppen most akciós.
-
undercover
őstag
A fene vigye el... A végén lehet rámbeszélítek a széket. Gondolom akcióra a multibútornál felesleges várni plusz ha elviszik ezt a 100 darabot utána nem nagyon lesz.
-
LLKobe
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Üdv!
Nem sok tapasztalat van ezzel a gyártóval még itt.
Ezekkel a tesztekkel az a baj, hogy egy új szék persze hogy szuper, de az egyik legfőbb szempontot, a tartósságot nem mondják el, mert nem gyűrik évekig.
Ez ráadásul full hálós, ami kevésbé neves gyártóknál lehet probléma, meg tud nyúlni idővel, volt már rá példa.Ha tutira akarsz menni, és hosszú távra keresel egy tartós minőségi széket, én a helyedben a nagy gyártóktól vennék egy használt darabot, például mint itt.
Ezzel sok tapasztalat van, nagyon minőségi, tartós, és mint látod a használtból is van olyan ami olyan mint az új.
De azért még pár dolgot jó lenne ha megadnál, mint magasság, súly, mennyit ülsz egy nap benne.
-
lockdown90
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
nem fogsz csalódni sztem

-
aleister
veterán
Sziasztok!
Az eddigi random forgószékem cseréjén gondolkodom. A Sihoo mennyire számít jó márkának a piacon? Egy Sihoo Doro S100 hirdetés jött szembe velem a minap, és a tesztek alapján nem rossz.
-
LLKobe
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Mindenképp kérnénk majd tőled is tapasztalatokat, vagy képeket is akár.
-
Marci112233
addikt
Végül én is maradtam a használt Zody-nál. Írtam és kaptam választ is hogy 18000+áfa a szállítási díj. Válaszoltam hogy jó és jöhet a számla, amit most várok.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Tejóég, ezért 100k-t elkérni
Na ez a drága. -
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Azt az ABILDAA széket verd ki a fejedből, ha kicsit is fontos az egészséged. Passzív székből csak szinkron mechanikásat szabad venni, ha nem akarod legyilkolni a gerinced. Ez a szék nem szinkron mechanikás, a gamer székek nem is szoktak azok lenni, és egyik Jysk-szék sem az. Nekem TAMDRUP székem volt a Jyskből. Nagyon kényelmes szék, de gerincgyilkos az is, mint az összes Jysk-szék. [link]
-
LLKobe
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem kell félni. Ha csak a deréktámasz merevítené a szövetet, az már régen rossz lenne.
-
LLKobe
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Én még mindig szemezgetek a jysk-es szövet ABILDAA székkel 75 ezerért. Legalábbis ezt kitudom próbálni.
És mi a drága, egy tartós minőségi cucc ami hosszú évekig tart 150ért, vagy egy silány minőségű ami 1-2 év után kuka 75ért? És tapasztalatból mondom, a jysk-es cuccok tényleg silányak. Ezzel a konkrét székkel nincs tapasztalatom, de bármit vettem ott, az a legolcsóbb anyagokból volt, nyekergett, inogott. Nem is vásárolok ott többet, bár ez magánvélemény.
De ha jól értem az ára most bruttó 129 ezer forint meg ehhez jön hozzá 25 ezer kiszállítási díj?
Jól érted.
Az már úgy kb duplaannyiba kerül mint az olcsóbb és gyengébb minőségű tudom jysk-es.
Visszautalnék az első kérdésemre.
Nyilván ha nincs több pénz rá oké, de ha van lehetőséged vedd a jót, és nem kell két éven belül újra széken gondolkodnod.A háttámla is kényelmes? Ezekben a hálós megoldásokban mindig kételkedek kicsit
Szerintem kényelmes, és még nem hallottam mástól se hogy ne lenne az. A három nagy gyártó hálói nagyon jó minőségűek, nem kell félni tőle. Az olcsóknál / noname-eknél már más a helyzet.
-
-
Marci112233
addikt
válasz
undercover
üzenetére
A hálótól én is félek picit de a Zody-n ott a deréktámasz is ami azért merevíti szerintem a szövetet is.
-
undercover
őstag
Szia! Korábban megkérdezhettem esetleg milyen székeid voltak? Ikea-s, jysk-es?
Én még mindig szemezgetek a jysk-es szövet ABILDAA székkel 75 ezerért. Legalábbis ezt kitudom próbálni.
Zody széken is nagyon gondolkodom csak kipróbálás nélkül nagyon nehéz döntés. De ha jól értem az ára most bruttó 129 ezer forint meg ehhez jön hozzá 25 ezer kiszállítási díj? Az már úgy kb duplaannyiba kerül mint az olcsóbb és gyengébb minőségű tudom jysk-es.
A háttámla is kényelmes? Ezekben a hálós megoldásokban mindig kételkedek kicsit

-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
Milyen görgős széket javasoltok?
Corsair TC100 Relaxed több helyen is ajánlották, 100 ezer körül kapható jelenleg.
Kb ennyit is szánnék a dologra, legfeljebb dupláját ha minőség indokolja.
180cm 75kg ha esetleg egyes székek nem lennének állíthatók széles keretek között. -
jbl
senior tag
Mert többen is kérdezték, a szállítási költség Bruttó 25273 Ft volt.
-
Marci112233
addikt
Illetve amit még kérdezni akarok.
Ha online rendelek új Zody-t akkor arra tényleg heteket kell várni, és nem érkezik meg pár nap alatt? -
jbl
senior tag
Többen ajánlottátok a Haworth Zody forgószéket [multibutor.hu] oldalról.
Mivel 300 Km-re lakom Budapesttől, így kipróbálni nem volt időm.
Hétfőn vettem fel velük a kapcsolatot emailben, hogy szeretnék egy ilyen széket szállítással.
Megkaptam a számlát, átutalással azonnal kifizettem, most csütörtök van, és itt ülök a székben.
4 órája használom, tehát nem tudok róla nagy dolgokat mondani, azt tudom, hogy beleültem és jó, nem nyiszog nem kattog nem büdös. Mintha tiszta új székem lenne, a szék lábán van egy kis karcolás, de azt az életbe nem fogom látni többet. Egyébkén írták emailben hogy a 14 napos elállás játszik természetesen. Ja még annyit, hogy a szék összeszerelve érkezik egy hatalmas dobozban, benne a szék befóliázva.
Ezek után ajánlom mindenkinek! Örülök, hogy nem vettem meg 400 ezerért, plusz várjak 5 hetet mire ideér az új szék.
Egyszerűen nem tudok belekötni.
-
nagysz
tag
válasz
Balesz1899
üzenetére
nagyon szívesen !

-
LLKobe
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Persze, de tudtommal a Zody-ból nincs deréktámasz nélküli verzió, tehát bárhonnan veszed lennie kell rajta.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Jól nézem ha innen rendelem a Zody-t akkor azon lesz deréktámasz is?
-
LLKobe
veterán
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ennyiért minőségi cuccot még használtan se tudok. Illetve lenne, de nem ilyen magassághoz. Ha hosszú távra kell jó minőségű szék, a Steelcase Please V2-t ajánlanám használtan, de ennek a keretnek a duplája még használtan is marketplace-en.
Sajnos ez a keret kicsit szűkös, és a magassága miatt még szűkebb a lista.
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Magas embernek 198 cm, home office-ra keresek széket, lehetőleg deréktámaszosat, használt is jó olyan 60.000-ig. Van ami ebben az ársávban, akár használtan is jó lehet?
-
Kbali
nagyúr
válasz
idegen lény
üzenetére
Kétlem, hogy az általam vásárolt székhez a deréktámasz így külön beszerezhető lett volna, de viszonylag hamar tönkrement a vásárlástól számítva, így nem volt probléma: bevittem, megnézték, nem javítgatták, hanem kerestünk egy másik ugyanolyat és elhoztam.
Akkor ebből a székből is volt vagy 30-40 darab, de kb 1 hónap alatt elfogyott.
Én azért merem ajánlani őket (a lehetetlen nyitvatartásuk mellett is), mert mindent meg tudsz nézni/kipróbálni náluk, rugalmasak, segítőkészek (legalábbis az addigi 3-4 találkozásunk alkalmával annak bizonyultak). -
nagysz
tag
válasz
Balesz1899
üzenetére
Szia!
Nekem van ilyenem. Nem írtam még ide, mert csak 2 hónapja van meg, az meg semmi.
Masszív, kényelmes szék, ezért az árért biztosan jó, nincsen hibája. Nekem a lumbar sem kemény igaz, szükségem is van rá, mert problémás a derekam. 185cm/100kg vagyok, a méretek bőven jók. Viszont nem tekergek benne, mint a videóban, be van állítva és ülök, ennyi. Nem döntögetem, nem játszom, munkára kell. Napi 8-9 órát ülök benne heti 3szor. Eddig bírja és én is jól érzem magam benne, kényelmes, nem fáj semmim.
Viszont a céges székem egyértelműen jobb, de az egy Interstuhl. Azaz sokkal drágább.
Azt mondanám, hogy ezért a pénzért (én még bőven 100k huf alatt vettem) egy teljesen jó szék így rövid távon (!), de fontos kiemelni, hogy a 300USD alatti szegmensre vonatkozik ez csak. Más székben nem nagyon ültem, így nincs összehasonlítási alapom se a Zodyval se a Markusszal például.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest