Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a széket kereső fórumtársaknak.
Mi, akik segíteni próbálunk a vásárlásban, fontosnak tartjuk, hogy olyan típusokat ajánljunk, amivel szélesebb körű gyakorlati tapasztalat van. Semmilyen széket nem ajánlunk a gyártó marketing szövegei alapján, és a tisztánlátás kedvéért egyikünk sem dolgozik egyik boltnak / gyártónak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
undercover
üzenetére
A Jysk-es széknél bármi jobb. Szerintem nem lesz gondod az Alohával, amit kell azt lehet rajta állítani. Tartós is lesz, gari is van rá, nagyon nem fogsz vele mellé sztem.
De majd kérünk mindenképpen beszámolót
-
undercover
őstag
Nos, sokat gondolkodtam
Azt mondtátok, hogy ne vegyek Ikeas széket vagy Jysk-es széket....
Megfogadtam a tanácsokat és elérhető árban a Haworth székek vannak. Tehát kb 100-200k huf között. Nem emlékszik senki, de úgy jöttem ide, hogy mi számít jó széknek 100k alatt...Gondolkodtam a használt Zodyn... de egyik énemnek valahogy nem szimpatikus, hogy vegyek egy 10 éves széket, ami kitudja mennyire lett elhasználva. Multibútornál se igazolt milyen előélete volt annak a széknek vagy tényleg kitisztitják/felújítják-e egyáltalán.
Én nem tudom mit csinálok rosszul. Amugy próbáltam érdeklődni náluk is. Adtam le a honlapon rendelést, mint árajánlat nem válaszoltak, emailban kérdeztem tőlük lehet-e venni széket azt írták igen... Viszont kérdeztem, hogy írtam árajánlatot arra miért nem írtak? Aztán semmi válasz... Biztos velem van a gond. De nem szimpatikus nekem ez a cég. Nem írtak e-mailt, hogy nem találjuk vagy írja le mit szeretne segítünk stb.Tehát arra jutottam, hogy veszek egy új Haworth Aloha széket, most van rá kis akció... Az nem tud annyi funkciót, mint egy Zody viszont lehet kezdésnek jó lesz. És biztosan az is jobb, mint egy Jysk szék lenne. Ha nem jó visszalehet küldeni. Ha meg kevés lesz eladom aztán jöhet egy Zody

-
lockdown90
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
az enyém 2015
-
mikej95
aktív tag
válasz
LLKobe
üzenetére
+ Marci112233
Héten volt alkalmam kipróbálni Corsair TC100 RELAXED referencia gyanánt és csütörtökre sikerült bemenne Multibútorba is.
Egy Haworth Zody és kiszállítási díjjal szegényebben jöttem ki. Kis szerencsének hála még aznap házhoz kaptam.
Eddig bevált. Kényelmes, tartja magasságot, minden is állítható rajta. Szék tiszta, hálója stabilan fogja hátam, nincs szétnyúlva, párna kényelmes nem érzeni rajta hogy "összement" volna a bélés az évek során. Némi kopás volt lábakon de ennyi az összes esztétikai hibája. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Volna egy kérdésem. Valaki garanciáztatott széket a multibúorrnál? Nincs nagy gond a Zody-val csak a bal karfa (Benne ülve nézve.) elfordulásának nincs rögzítési pontja tehát végponttól végpontig csúszik és elég könnyen, de a jobbos az jó meg van a három állás. Oldalra és le-fel szépen működik.
Na most ezt megírom nekik akkor visszakérhetik a széket érte vagy küldenek majd egy új karfát, már ha ez gariba belefér. Mert ha vissza kell küldenem érte akkor inkább így hagyom. -
LLKobe
Topikgazda
ott van a keresztfiam, hasonló testalkatú, mint én (tehát pl. a Zody nem ideális neki), de csak 20 éves, sokat ül a székében, és azért a költségvetésébe egy 150-200e Ft körű szék nagyon nem férne bele...
Erre nem tértem ki, de ha az ember egészséges, a húszas éveiben egy szöggel kivert deszkán is elül napi 10 órát. Valamint még jó eséllyel nem tart ott pénzügyileg hogy drágább széket vehessen. Aztán mikor eljön a 30+, elkezdi érezni a hátát, és eljön a pillanat mikor pénzügyileg is úgy áll hogy beruház egyre. -
idegen lény
addikt
Drága és kényelmes cipőt veszünk, drága és ergonomikus matracot vásárolunk, biztonságos autóra is sokat költünk, megfizetjük a drágább orvosi ellátást, talán sokat adunk ki sportra is, esetleg ritkán még wellnessezni is elmegyünk.
Pedig életünk legnagyobb részét egy székben töltjük. -
Cifu
félisten
válasz
LLKobe
üzenetére
Ennyire nem egyszerűsíteném le a dolgot, kezdve ott, hogy ott van a keresztfiam, hasonló testalkatú, mint én (tehát pl. a Zody nem ideális neki), de csak 20 éves, sokat ül a székében, és azért a költségvetésébe egy 150-200e Ft körű szék nagyon nem férne bele... (El akartam csalni a Multibutor-hoz, de nem sikerült sajna...).
De tudom mondani az ismerős esetét is, aki állami cégnél anno HO-ban volt (tavaly nyáron szüntették meg) és végül használtan vett jó állapotú Markus széket 30e Ft-ért a Jófogáson.
Persze, a HO témát ott is meg lehet közelíteni, hogy ismerőnél amikor jött a Covid-19, a cég irodájából vihettek haza Haworth székeket például az irodából...
Abban nincs vita, hogy aki megengedheti magának, az vegyen egy rendes széket.
-
lockdown90
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
MPL rulez
-
carl18
addikt
Üdv!
Át néztem Szolnok megyébe a facebook Marketplace hirdetéseket, gyakorlatilag minden szék kacat és még csak normális szék sincs. Sokat elmond ezt, SteelCase szék van de csak Budapest környékén.
Gondolom erre felé ritkaság, mit gondolok ha más sincs tömegközlekedésen vonaton szállítható egy ilyen szék?
Most sokat gondolkodtam, kacatot se akarok venni.
Néztem tőlem 50-100 km-re a hirdetéseket de normális szék nincs a közelbe.
Ami van meg noname vacak, arra vakon nem éri meg fizetni.
-
LLKobe
Topikgazda
...korántsem lehet mindig azzal lekezelni, hogy "megfejeljük" egy kicsit a vételárat...
...Azért az emberek többségének a 80e Ft-s szék is már fájdalomszint....Én itt azért megkülönböztetném azt aki alkalomszerűen ül a székben, és megkülönböztetném azt aki hivatásszerűen.
A kettő nagyon nem ugyanaz, és az első csoportnak nem is azzal kezdünk hogy 150 és felfelé.A második csoport viszont... Szvsz. aki értelmiségi munkát végez, napi 8-8+ órát a székben ülve otthon, na ők az azok akiknek véleményem szerint ez nem luxi, hanem munkaeszköz. Egy ács is tud dolgozni tízezres black & decker szerszámokkal, csak ha komolyan csinálja, hamar rájön hogy bizony szükség van a minőségi eszközökre, a saját jól felfogott érdekében. És ott bizony több százezer egy gép.
Szerintem az ülőmunkával is ez van: vagy előre beruházol egyre, vagy megvárod míg már fáj, és akkor veszel egyet. És nézzük reálisan, aki home office-ban értelmiségi munkát végez, így vagy úgy megengedhetne magának egy minőségi széket (és itt nem az 500k-sra gondolok, hanem legalább egy 100-150k-sra) kérdés hogy érzi-e annyira fontosnak a kérdést hogy megvegye.
Nem turkálok én senki zsebében, ez az én meglátásom.Illetve a harmadik kategória szerintem a komoly gamerek, az meg megint egy külön kérdés...
-
Cifu
félisten
válasz
Chronos85
üzenetére
Mai árán sztem felejtős, megfejelni egy kicsit és vmi használt minőségi irodai széket a nagyobb márkáktól.
Először még a #11880 esetén beírtam, hogy azért a mai árán is nehéz jobb széket találni... de aztán megnéztem a jelenlegi árát. [80e Ft] ...
Innen kezdve meg hát... tudja fene. Először is igen, ilyenkor az a probléma, amikor azért bizony korántsem lehet mindig azzal lekezelni, hogy "megfejeljük" egy kicsit a vételárat és veszel egy jobbat, mert így a végén mindenki csak Herman Miller és Haworth székekben ülne.
Azért az emberek többségének a 80e Ft-s szék is már fájdalomszint. Lehet azt mondani, hogy egy Haworth Zody "csak" 50e Ft-vel több, de a másik oldalról ez azért több, mint másfélszer több, ami azért így már jelentősen drágább (saját kontexusban: jó másfélszer annyiért én is ülhetnék Aeron C-ben vagy egy új és nem használt Mirra 2-ben...).
Másfelől 80e Ft-ért pedig szinkronmechanikás új széket nehéz találni (persze nem lehetetlen), ha előrelépést szeretne a felhasználó, akkor pl. az állítható kartámasz vagy állítható deréktámasz egy jelentős plusz lehet a Markus-hoz képest, de ha akad is ilyen, akkor általában valahol máshol van kompromisszum (pl. alacsony háttámla, nincs fejtámla, nincs szinkronmechanika, stb.).
Harmadrészt, ha elfogadható is a használt piac, de itt se fog az átlag felhasználó sokkal okosabb lenni, mert kevés a visszajelzés a legtöbb székről. Itt a hardveraprón pl. hirdetnek 75e Ft-ért Sedus Early Bird eb-100 székeket használtan. De csak pár review-et találtam néhány német oldalon, és azok sem árulnak el túl sok mindent (leírják, hogy szerintük minden testalkathoz beállítható, nekik kényelmes, de se magasság, se testsúly nincs már mellé írva), ráadásul az is alacsony háttámlás. Aki fejtámlás széket szeretne, ez például nem opció.
Lehet azt mondani, hogy menjen el a multibutorhoz és nézze meg a Steel Case vagy Interstuhl használt székeket, de például ott sincs ilyen árért fejtámlás szék jelenleg.
Szóval azért megvan az az egyenletrendszer, amikor azt mondja az ember, hogy ha X emberkének új szék kellene, 1 évnél tovább használná és nincs 80e Ft feletti keret rá, akkor marad javaslatnak az, hogy menjen el egy IKEA-ába és ülljön bele egy Markus-ba, nézze meg, kényelmes e legalább alapszinten. Ha igen, vegye meg... -
Chronos85
tag
Köszi szépen a beszámolót.
Hasonló utat jártam be ugyan ez a magasság (196cm) 85-90kg. A nap nagy részét székben töltöm, igyekszem 1 max 2 óránként 10-15perces szüneteket beiktatni nyújtások, séta . Nálam még a térdelős szék is megfordult, ahogy te is mondtad mikor fárad az ember el kezd görnyedni előre.Évekig vártam és reménykedtem egy IKEA Markus-ban, hogy végre valaki csinál nekünk is megfelelő széket, mert azért egyre több magas fiatalt látni. Nem azért mert valami hatalmas szék lenne, egyszerűen annak idején (30k HUF) egy remek választás volt még úgyis hogy a "derék" párnát feljebb kellett műtenem benne, a több százezres székekhez képest. Mai árán sztem felejtős, megfejelni egy kicsit és vmi használt minőségi irodai széket a nagyobb márkáktól.
Nekem az Embody nyomta a lapockámat. Szerencsémre a Haworth mikor megnyitotta az EU shopot volt ez a pörgetős kedvezménye, így sikerült 300k alatt elhozni egy vadi új Fern-t (azért az EUR-t is jobban váltották akkor még). Előtte elmentem csekkolni, mert a lapocka szitu itt is fent állt (szerencsére nem nyomott), illetve akkor még csak egyfélét forgalmazott (fekete, műanyag láb, deréktámasz nélküli). Most több mint 2 év után úgy érzem hogy végre megtaláltam a megfelelő széket, nem fáradok el üléstől, nem recseg-ropog, ha mozgok benne. A neten fellelhető párnás megoldást használom deréktámasznak.
Szemeztem a használt Mirra 2vel, nem voltam elég bátor pont a műanyag hátlap miatt. Igen tudom hogy rengeteg különbség van műanyag és műanyag között, de azt is látom ismeretségi körben, hogy nagyon nem mindegy egy széknél hogy aki benne ül milyen nehéz. A nappalimban a dönthető bőr fotel alattam meg se nyikkan a 100kg feletti haverom meg koncertet rendez vele, hiába zsíroztam újra.
Röviden nem véletlenül mondogatják itt is a topikban, hogy el kell menni, bele kell ülni.
Téged nyomott a Fern nekem pont jó egy magasak vagyunk.Engem ezért zavar, hogy "idegen lény" ide tolja a sablon marketing szöveget, úgy hogy sose volt a közelében az adott széknek. Ezt megtalálja bárki a gyártó/cég oldalán, ez nem segítség, éppen ellenkezőleg, ahogy LLKobe is írta félrevezetés. Megértem hogy nincs mindenkinek több százezre egy székre vagy éppen lehetősége kipróbálni, bár hosszú távon mindkettő kifizetődne, saját példámból is, ahelyett hogy 1-2 évente veszi a "szemetet".
Ezért sokkal szívesebben olvasnék itt hasonló személyes beszámolókat akár hosszabb használat után is.
Bár most úgy érzem Megtaláltam a nekem hosszú távra megfelelő széket, de ha vki kérdez tudjak neki legalább egy irányt mutatni, hogy merre induljon.
Köszönöm. -
Cifu
félisten
válasz
idegen lény
üzenetére
Akkor még egyszer: szállítással együtt 1058 euro Magyarországra, a 899 euros ár NEM 27% áfával van számolva, azért ennyi.
Egy nem full option Mirra 2 esetén ez nagyjából átlagos ár, hasonló dealek máshol is vannak. -
roseA580
aktív tag
válasz
roseA580
üzenetére
Ma meg is jött a Ergoplus Mike-H szék, félóra alatt összeraktam, beállítgattam és már használom is.
Sokkal jobb mint bármelyik előző székem, de persze ez önmagában nem sokat jelent.
Remélem pár hónap múlva nem kezd el lötyögni és nyikorogni.
Néhány gyártó ipari vazelines karbantartást javasol a nyikorgás megelőzésére.
Ez a gyártó semmiféle karbantartás nem említ meg.
Ami jelenthet jót és rosszat egyaránt.A fejtábla működőképes rajta, de munkahelyzetben tényleg nem éri el a testemet, csak teljesen hátradöntött helyzetben.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
undercover
üzenetére
Haworth hivatalos oldalán mikor szoktak lenni amugy általában akciók?
Általában ünnepekkor, karácsony, black friday, tavaly húsvétkor is volt.
De a multibútornál emailben valahogy nem értették meg mit akarok kérdezni...
Miért, mit akartál kérdezni?
Venni egy 10 éves Zodyt, hogy én használjam ismét 5-10 évig valameddig. Aztán még nem lehetek biztos abban sem, hogy rendesen kitisztitották szóval arra is szánjak időt nem tudom... Akármilyen erős a szék 10 év az 10 év.
Szerintem kicsit túlgondolod. Ez olyan mint a használt autó; van ami 3 évesen úgy le van lakva mint a szemét, és van ami 20 évesen is makulátlan.
Nyilván te tudod mire van szükséged, de csak a kora miatt nem aggódnék. Nekem is van egy kereken 10 éves Zody itthon, pedig az kapott rendesen az évek során, de ha kitisztítatnám nem mondanád meg hogy 1 hete, vagy 10 éve gyártották. Az Aeron-om nagyrészt 26 éves, és teljesen hibátlan a mai napig.Ezzel nem a használt székre akarlak rábeszélni, csak azt mondom hogy csak a kora ne riasszon el. Nyilván ha karcmentes makulátlan darabot akarsz, akkor újat vegyél. Illetve ha használtat veszel, tudakold meg hogy milyen okokkal és feltételekkel állhatsz el a vásárlástól ha mégsem tetszene valamiért.
-
undercover
őstag
Haworth hivatalos oldalán mikor szoktak lenni amugy általában akciók?
Most, ha 160-ba kerül az Aloha gondolom húsvétig sokkal olcsóbb nem lesz.
Gondolkodtam én a Zody-n. De a multibútornál emailben valahogy nem értették meg mit akarok kérdezni... Aztán most Marci112233 mondja, hogy ő vett széket.
Aztán valahogy a kis ördög dolgozik a fejemben
Venni egy 10 éves Zodyt, hogy én használjam ismét 5-10 évig valameddig. Aztán még nem lehetek biztos abban sem, hogy rendesen kitisztitották szóval arra is szánjak időt nem tudom... Akármilyen erős a szék 10 év az 10 év.Ahogy meg néztem 160-ért nincs jobb szék, mint az Aloha. Legalábbis én nem tudok róla.
Most egy Nitro Concepts S300-at használok. Ahhoz képest gondolom az Aloha is ég meg föld.
Meg ott az Alohánál a garancia, bár nem tudom azt itthonról, hogyan lehet érvénybe venni. -
idegen lény
addikt
válasz
Radeon_5
üzenetére
Egy felújított székre nem adnak 12 év garanciát, csak 12 hónapot.
899€ (370 ezer forint) egy újért nagyon jutányos ár.
"For new products Herman Miller guarantees a warranty of 12 years. If you have purchased a new product (difference is tagged as "new" or "professionally refurbished" on product pages) at DesignCabinet, we are the first contact for warranty issues." -
Cifu
félisten
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
Radeon_5
üzenetére
Nem teljesen egyértelmű, azt írják hogy "New" ugyanakkor van olyan is hogy "Brand new", az áruk meg ugyanannyi.
Szerintem a "New" az az általuk felújított széket jelenti, és ez a szék aktuális állapotát jelenti (tehát új állapotú), nem pedig azt hogy ez egy új nullkilométeres darab.
De ez csak az én tippem. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Mondjuk ez szerintem nem uj hanem refurbished
-
Cifu
félisten

@carl18Már csak rémlik, de mintha Noblechairs lett volna az egyetlen gamer szék, amit vettem. Nem kellett két év neki, hogy hámlani kezdjen a műbőr, ez után jött a második Markus...
De igen, én is lassan befektetésként tekintek rá.

@sodre:Hasonló volt a hozzállás, csak úgy voltam vele, hogy mivel most sok a bizonytalan tényező, a büdzsémet kicsit kevésbé akartam megterhelni.

Ha belefér a legjobb, és az Embody az a kategória, akkor szerintem ezen ne akadj fenn.A Sync huzat takaríthatóság és tartósság terén új szint állítólag, látni még én se láttam. Ha nincs veszély kávé meg hasonlóra, akkor nem biztos, hogy megéri persze.

Marci112233:Grat a székhez, úgy tűnik egy nagyon megkímélt példányt fogtál ki. Simán reális a 2015-ös cimke...
Ezeknél az igényes anyaghasználatot kell megfizetni bizony... -
LLKobe
Topikgazda
válasz
Marci112233
üzenetére
Viszont létezhet hogy 2015-ös és ilyen állapotban maradt meg?
Persze, ezek minőségi anyagokból vannak, ha meg van vigyázva egy mélytisztítás után olyan mint az új. De ha meg nem, kb bármi cserélhető rajta. A végeredmény szempontjából ez igazából mindegy, ha ha neked megfelelő az állapota, akkor már nyertél vele. -
Marci112233
addikt
Nos ma megérkezett a használt Zody. Nem sokat használtam még, de már most érzem hogy elég kényelmes és nem fáj semmim 1 óra ülés után sem, pedig az előző arozzinál így süllyedt ülőlappal már voltak gondok. Gyakorlatilag amikor kiszállok a Zody-ból és átülök a régi arozziba mintha egy deszkára ülnék. Később eldől menyire fog beválni, de eddig úgy néz ki jó lesz. És ami még jobb hogy a leírás szerint 3 valójában 4D karfával van. Viszont létezhet hogy 2015-ös és ilyen állapotban maradt meg?

-
sodre
csendes tag
Lassan ott járok a keresgélésben, hogy be fogom rendelni végül az Embodyt designcabinetről, csak még várok hátha lesz 300 ezer Ft közelében a Fern valami csoda folytán hónap végéig, mert akkor inkább rápróbálok először arra is.
Tudja esetleg valaki a Medley huzat az Embodyn mennyire "rossz". Ez az egyik legolcsóbb huzat, nem olvastam róla olyan jókat, de csak nem olyan rossz az, végülis csak egy HM székről beszélünk. 1325 Euróért ideérne most a Dark Mocha szin. A sync huzatosak már azért 160 Euróval többek, nem tudom mennyire éri meg ezt a felárat, azért az nem kevés pénz
Már meggyőztem magamat, hogy igazából ha 10 évig legalább hű társam lesz akkor inkább összegyűjtöm ezt az összeget rá és megveszem a legfrankóbb széket ami létezik, mert egyre jobban érezteti a testem, hogy napi 8-10 óra home officeban üléshez kell valami normális. Ha a későbbiekben nem kell gerincsérvvel műteni már megérte..
-
carl18
addikt
Szerintem az alkalmanként mondhatjuk úgy egy befektetés a jövőbe. Egy részt a kényelem is fontos, másrészt ha rossz a szék vagy ágy az a gerincet tudja komolyan tönkre tenni.
Persze itt székek esetébe is fontos az ár-érték arány, azért volt egy nagy áremelkedés az évek folyamán.
De egy rossz szék és sok űlő munka hanyag tartással komoly sérvet tud okozni.
Én is derékfájos vagyok csinálom a gyógytornákat de ha nem jó a szék nem igazán lehet benne sokat ülni.
Sok külföldi videós pont ezért szídta a Gamer székeket, hogy milyen másolják a versenyautók ülését? Ki esni nem fog szóval fölöslegesen van két oldalt a ez a gátló.
Csak én redditen is körülnéztem és a nagy neves Noblechairs szék 2 év után vedlik.
Sok esetbe jó lenne látni egy adott terméken mi is a haszon kulcs?
Mert ezek a Gamer székek tömeg gyártót kínai székek amik esztétikusan de nem biztos kényelemre szánták. Még volt videó is amibe streamerek álltak fel a gamer szék elől tornázni mert kényelmetlen volt a szék.
-
LLKobe
Topikgazda
Most jön viszont a racionális kérdés: megért több, mint 300 ezer forintot? Ez egy érdekes kérdés. Onnan nézve, hogy általában 2-3 évig tartott egy IKEA vagy JYSK szék, igen, ha 8-10 évig kitart, már megérte,
Szerintem nyugodt lehetsz, ezek tartós darabok. Gázrugót majd pár évente esélyes hogy cserélni kell, de az kopó alkatrész.
Illetve láttam hogy mirra-knál a háttámla hajlamost eltörni, de ez lehet hogy csak az első verzióra vonatkozik, és nem is túl gyakori ahogy olvastam.
Szerintem nem csináltál rossz boltot, ez nagyon sokáig szék lesz.
Én az alján lévő karcokat simán benyelném ha közel féláron van a szék az új árához képest.
Btw, az én Aeron classic-omat valamikor a kilencvenes évek végén gyártották, és még mindig flott szék. Nyilván az évtizedek alatt többször fel lett újítva, sok alkatrész cserélve lett, de na, azért nagyon rendben van ez. -
Cifu
félisten
Kezdjük a bementi adatokkal: 196cm és 105kg testúly, sokat ülök a székben, munka és szórakozás vegyesen.
Kismillió noname, illetve IKEA / Kika / JYSK / gamer székkel küzdöttem, de minddel volt valami gondom – leginkább az, hogy nem igazán tartotta a hátam, vagy eleve a fejtámla rész a vállamat nyomta, illetve nem lehetett elég magasra állítani, hogy a lábaim kényelmesen legyen, rövid az ülőlap vagy a merev és nem állítható kartámasz alacsony. No és persze mindegyik nekiállt nyikorogni fél-egy év után, a műbőr székek (meg a Gamer székek többsége) pedig már szétfoszlásra adta a fejét ilyenkor.
Miután a második IKEA Markus szék is nyekergő lett, elkezdtem megunni az olcsó székekkel való szórakozást, és elkezdtem a hátteret kutatni, mi lehet a megoldás. Hamar jött, hogy a Herman Miller a legnormálisabb lehetőség és tartósság terén az etalon, utána pedig a Haworth és aztán a Steel Case és társai. Azt élettartam terén az, hogy a HM 12 évet ad alapból, mérvadó, főleg, mikor szembesültem, hogy az IKEA 10 éves garanciája az leginkább vicc, mert például a nyikorgó-nyekergő szerkezet szerintük nem garanciális probléma. A munkahelyi székek többsége is hasonló küzdelem, ha olcsó jános megoldásokat választanak, a jelenlegi munkahelyemen például a deréktámasz fix, és műanyag. Eddig két székét törtem le egyszerűen úgy, hogy ültem benne…
Itt jön viszont a magasság problémája. A legtöbb szék olyan 185cm-ig jó, aki e felett van, az már küzdelmes útra lép. Ahogy írtam, szembesültem már korábban is olyasmivel, hogy kipróbáltam a boltban egy széket, úgy tűnt jó, haza vittem… majd jött az, hogy nem tartja rendesen a hátam, vagy a székhát teteje a lapockámat támasztja – középen, fájdalmasan. Szóval hiába ülsz bele egy székbe, pár perc, de olykor még 1-2 óra is kevés.
Szóval hosszú harcom eddigi főbb elemei:IKEA Markus: Azt mondom, hogy ilyen árért vállalható – ha a nyekergés nem zavar. Egyszerűen ezért a pénzért (új) széket nem nagyon kapsz jobbat. Ettől még a jó persze nem ilyen, például az ülőlapja nekem kicsit rövid és a kartámasz alacsony. De azért nem is összetörten áll fel az ember belőle 2-3 óra után, ami számomra a vízválasztó vonal…
Ülőlabda: Ez egy mókás történet, mert ugye egy időben nagyon népszerűek voltak. A mondás ugye az, hogy az ülőlabdán nem passzívan ülsz, hanem aktívan, folyamatosan kisebb mozgásokat végez a tested, így nem enged ki, mivel pedig nem tartja a hátad, dolgoznak a gerinc tartó izmok és jobb lesz a testednek. Az első baj, hogy 196cm esetén a 75cm-es labda már kevés, szóval 85cm-es kellene. Oké, küzdelmesen, de beszereztem… és egy hónap után kivágtam. Nem kényelmes semennyire és mivel nem kényelmes, így feszült és ingerült lesz az ember. A tartásomon se javított, mert ahogy fáradtam, előbb-utóbb mindig kifli pozícióban találtam magam, bármennyire is igyekeztem odafigyelni.
„Gerinc-szék”: A pontos márka és típus nincs meg, de az akkori munkahelyem ex-kollégája mondta, hogy a labdás küzdelmet végignézve, majd nézzem meg a magának vett székét, amíg szabin van. Így ugye nem egy-két óráig próbálja az ember, hanem egy hetem volt rá. Ez egy aktív szék volt, amely már valamennyire tartja a hátad, de közben mégis flexibilis, tehát ahogy a labdánál, itt is folyamatosan dolgozna a tested. Máig nem értem, hogy lehet ebben dolgozni, mert a folyamatos apró mozgások miatt mindig megtörik az ember figyelme, és ismét nem kényelmesen ülsz, hanem folyamatosan mocorogsz. Lehet, hogy ez egészséges, de egyszerűen katasztrófa, és sajnos a kollega is sértve érezte magát, hogy a méregdrága csodaszéke nem nyűgözött le...
Herman Miller Aeron B: A nagybetűs SZÉK. Az már beleülve is érződik, hogy igényes, tartós cucc. Sok téren finomhangolható, beállítható a személyre, így tényleg egy egészen más világ. Viszont… a háttámla egyszerűen alacsony és a keresztben is éppen csak hogy jó. Bármennyire is akartam szeretni, rövid úton gyűlölet lett belőle, mert az elvárások meg voltak, de nem tudtam benne kényelmesen ülni, jó 2 óra után már sajgott benne a hátam. Itt jön, hogy kellene az Aeron C... viszont abból rohadt kicsi a használtpiaci felhozatal Európában, újonnan meg iszonyú drága azért. Így lekerült a listáról...
Haworth Zody: Egy újabb keserű csalódás, olvastam, hogy a háttámla a sarkallatos pont a magas embereknél, és valóban, valahogy nem sikerült ideálisan beállítani. Sokáig nem próbáltam, de amíg ültem benne, valahogy nem éreztem azt, hogy jajj, de jó nekem.
Haworth Fern: Egy alapjában véve korrekt kis szék, ami nagyon jól néz ki. Amit kipróbáltam, ott a gondom az volt, hogy a szék háttámlájának teteje pont a lapockámba állt bele, ha hátra dőltem, így kénytelen voltam olyan pozíciót keresni, ahol ezt elkerülöm. A másik gondom a deréktámasz, még legfelső pozícióba is kb. két centivel lejjebb volt, mint ideális lett volna. A kartámasza nagyon tetszett, de megint nem éreztem azt belőle felállva, hogy most elementálisan jobb mint bármi más és kell nekem...
Herman Miller Mirra 2: Az első, amit kipróbáltam egy Triflex volt, ez ugye a műanyag háttámlás verzió. A kartámasz nagyon tetszett és olyan magasan tudtam vele ülni, hogy a lábam tökéletes pozícióban lehetett. De a műanyag háttámla sehogy sem nyerte el a tetszésemet. Utólag azt mondom, talán sznobizmus volt anno, de valahogy gagyinak hatott és valahogy nem éreztem úgy, hogy kényelmes, bár a derekamat pont jól tartotta. Itt le is húztam a listámról, viszont később, a háttérkutatás kapcsán szembe jött, hogy többek a butterfly előnyeit ecsetelik. A Triflex legnagyobb előnye a tartósság és könnyen takaríthatóság. Viszont a saját tapasztalatom az, hogy valahogy a Butterfly háttámla jobban idomul a háthoz. Nehéz jól megmagyarázni, de az összes szék közül, amiben huzamosabb idő után is frissen tudtam felállni, egy Mirra 2 Butterfly volt, amit nemrég próbáltam ki. Nem volt lehetőségem napokig ülni benne de mégis ekkor jutottam el a döntésre, hogy ez lesz a választottam.
RIM Flexi 1103: Őszintén szólva beleülve azt éreztem, hogy na, végre egy szék, amelyet valaki olyan tervezett, aki nem csak 180cm-ig gondolkodik. A háttámla, deréktámasz és a kartámaszt is tökéletesre lehetett beállítani. Viszont az ülőlap valahogy nem volt tökéletes, igaz csak kb. 10 percet ültem benne. Őszintén szólva az anyaghasználat vegyesnek hatott, de a kritikus pontokon mégse ütközött fájó, sorjás dolgokba a kezem, miközben kellően masszívnak hatott az egész. A végső téren ez a szék versenyzett a Mirra 2-vel és a legfontosabb érv mellette, hogy vadonatúj széket kapok olcsóbban. A fő érvem és ellenérvem is a kevés tapasztalat volt vele. Egyszerűen alig olvasni róla. Azt gondoltam, hogy na, majd én írok róla...
A Mirra 2 és a RIM Flexi között hezitáltam, de végül gyenge voltam és inkább a már kismillió tapasztalattal bíró, de közben használt és előre nem szemlézett Mirra 2-be ugrottam bele...
Illetve előtte jött a kérdés, hogy új vagy használt Mirra 2. Itt őszintén szólva kicsit sokaltam az új példányért a hazai boltokban a 450-600 ezer Ft-t, EU-ból 400-500 ezer Ft-t kiadni. Nekiálltam a használt példányokat nézegetni, de közben csak telt az idő, és több jónak tűnő fogást is elszalasztottam. Ennek a vége az lett, hogy az Offeco.eu oldalról kinéztem egyet és megrendeltem. Mivel több helyen is panaszkodtak a görgőkre, egy szett puha görgőt is rendeltem.
A kedden este leadott rendelést pénteken délben már szállította is a DPD. A csomag ránézésre jónak tűnt, de két nem annyira apró probléma merült fel. Először is csak 5 használt kerék volt benne. Nem voltak rossz állapotban, de hát én direkt kértem öt új görgőt. A másik gond, hogy a doboz alján volt egy letört darab. Rövid úton kiderült, hogy a bal oldali kartámasz rögzítőkarjának a végéről tört le. Egyszerűen nem csomagolták kellően jól be és lepattant.

Végignézve a megvásárolt példányomat azért több keserű felfedezést is tettem. A gyártási évet egyszerűen kitépték a cimkéről. A hónap-nap megmaradt, de az év „véletlenül” pont nem. Nem deal breaker, mert pont nem érdekel, hogy 3 vagy 13 éves a szék, de azért jó lenne tudni mégis milyen öreg. Az állapota alapján azért legalább 6-8 évesre becsülöm...

A szék házának alján több csúnya karc is van és a háttámlán egy kevésbé szép csík ül a bal oldalon, alul, mintha deréktáskával vagy pisztolytáskával ült volna benne a korábbi felhasználó. Van az egész széknek egy használt, de ugyanakkor nem lelakott érzése. A kartámlák viszont pöpec állapotnak örvendenek, és a Butterfly háttámla is ránézésre azért még nem az élete végét járja.
Aztán jött az összeszerelés. A legtöbb videó arról szól, hogy rakd rá az összeszerelt ülőrészt a görgőre. Na most itt a háttámla, az ülőrész és a szék háza külön volt szedve. A csavarok benne voltak, de kellett egy jó kis idő és pár youtube videó, amíg kisakkoztam, merre is induljak el. Aki hasonlóra vetemedik: a háttámla az első, a hálós részt ki kell pattintani alul és szét kell szedni az alsó részen a csavaros részt. Így férsz hozzá a háttámlát a székházhoz rögzítő furatokhoz, ami a deréktámaszt is rögzíti egyben. Ha ez megvan, akkor jön az ülőrész, amit célszerű teljesen felhúzott kartámaszokkal felhelyezni és a két elülső rögzítési ponttal kezdeni.
Szóval kb. egy óra után már ültem a székben, és vigyorogtam. Majd írtam egy levelet az Offeco-nak a görgők és a letört rögzítőkar-vég miatt, ugyanis biztosítással kértem a szállítást. Most Ők jönnek…

Persze érdemben legalább 2-3 hónap múlva érdemes nyilatkozni, de eddig jó, kényelmes, nem nyikorog, nyekereg.
Most jön viszont a racionális kérdés: megért több, mint 300 ezer forintot? Ez egy érdekes kérdés. Onnan nézve, hogy általában 2-3 évig tartott egy IKEA vagy JYSK szék, igen, ha 8-10 évig kitart, már megérte, még ha nem is lenne kényelmesebb. De az. A másik oldalról viszont utólag erősen úgy érzem, hogy lehet akkor már egy új Mirra 2 jobban megérte volna, mert az feltehetően 15-20 évig is kitartana...
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
philoxenia
üzenetére
Úgy gondolom nem a személyére mondtam egyszer sem hogy buta, hanem a tévinformációkra amit terjeszt hogy butaság. Ezt nem gondolnám személyeskedésnek. Ha mégis az volt, ez esetben elnézést kérek. A véleményem továbbra is fenntartom, megkérném hogy félrevezető tévinformációkat ne terjesszen, mert az szembemegy a topik céljával

-
philoxenia
MODERÁTOR
LLKobe légy szíves személyeskedés nélkül fogalmazd meg a kritikádat!
-
Woodcutt3R
tag
Ma érkezett meg a Haworth-tól az Aloha Ergonomic office chair. Nagy doboz, 3 részből áll, 1 perc alatt összerakható. Eddig nagyon kényelmes, basic funkciókkal, ahol dolgozom ott Steelcase Series 1 van, az kb. 500 dollár, annyit tud, nagyon hasonló a két termék.
-
Cifu
félisten
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Létezik, de vegyesek a tapasztalatok.
[OfficeLogixShop] , meglehetősen borsos áron van, szállítással együtt nagyjából 70e Ft és ez egy elég kemény műanyag cucc, ami nem annyira kényelmes ( [itt egy beszámoló róla] ), van rá hálós betét, de feltehetően csodát az sem tesz.
Az AtlasHeadRest tervez egyet, de ez egy jövőbeni termék - talán idén kijönnek vele...
Mi marad? Különféle univerzális fejtámaszok, amiket kvázi rácsíptetnek a háttámlára.
[Univerzális fejtámasz] + [C fogó] =
Rém ronda, de állítólag kényelmes... ezzel együtt egy azért meglehetősen drága székre ilyen DIY megoldások... hát, nekem erős kétségeim vannak.
Ez egy hasonló, de talán egy fokkal jobban sikerült 3rd party "univerzális" megoldás:

-
(ex)Cat
senior tag
Mirra2-höz lehet valahogy fejtámlát tenni? Nem létszükséglet, csak néha jó lenne hátra dőlve pihenni egy kicsit és ehhez célszerű.
-
carl18
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Köszönöm! Végtére is nem létszűkséglet a karfa a mostani széken se elég magas.
Csak így még is csak találhat az ember egy minőségi darabot.
Sok esetbe már nekem is feltűnt egy használt minőségi termék, jobb mint egy új de gagyi.
Sajnos a Genesys Nitro 330 árukeresőn 50-60E körül megy, én ezt használtan 9E forintért vettem. Ennyiért nem volt nagy kockázat, de elég durva hogy hiába esztétikus valahogy gerincgyilkos. Szerintem ez az a szék amit nem lehet sokáig használni úgy ne okozzon valakinek sérvet.
Az se baj ha kicsit javítandó, házilag javítottam már ilyen széket. A fő a váz és a ki alakítás legyen kényelmes, aztán ha ez az tönkre megy az lehet rajta cserélni.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
idegen lény
üzenetére
Kijavítani a folyamatos butaságaidat nem kötekedés. Vagyunk egy páran ebben a topikban, akik nem elhanyagolható mennyiségű időt és energiát fordítottunk arra, hogy a segítséget kérők olyan válaszokat kapjanak a vásárlásukhoz, amivel minden szempontból elégetettek lesznek.
Azzal, hogy te ide böfögöd a buta / alá nem támasztott / de leginkább félrevezető "tanácsaidat", a mi munkánkat veszed semmibe, sőt, rombolod.
Amikor pedig kiemelem a megkérdőjelezhető dolgaidat, mindent csinálsz, csak nem észérveket használsz. Elcsapatod, elvicceled, vagy csak kihagyod a válaszodból.
Ez nem más, mint trollkodás, semmi más.Ezért kértelek már, ha nem segíted a munkánkat, legalább a mások félrevezetését fejezd be, mert amit ideírsz az örökre itt marad, és is az ég óvjon bárkit hogy a jövőben a te válaszaidat megtalálva vásároljon bármit is.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
carl18
üzenetére
Így legalább tudom ha szék kell ami olcsó és jó milyen márkát kéne választani.
Ezt a típust sok más helyen is árulják használtan, nézz körül, marketplace, jófogás, használt bútor boltok. Csak arra tényleg próbálj figyelni hogy a kartámasz állítható legyen. Többek közt ezen múlik hogy a végeredmény egy kényelmes ülés lesz, vagy nem.Meg gondolom ez a szék élet tartalom terén is sokkal tartósabb?
Ebben biztos lehetsz. -
LLKobe
Topikgazda
válasz
idegen lény
üzenetére
Ez a hsz. szépen összefoglalja a tudásodat a témában.
Amit lehet direkt félreértelmezel, ha butaságot írsz azt elcsapatod még nagyobb hülyeséggel, amire nem tudsz válaszolni azt pedig elegánsan kihagyod.Egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz jó a magassága
Mert az ember egy vásárlással erre törekszik. Egy "talán jó lesz"-re....otthon megpróbálja lemodellezni
Teljesen életszerű...Láttam már ilyen karfamagasító megoldást és elégedett volt vele a szék gazdája.
Én is láttam már sokmindent. Ez pont semmit sem jelent.Az asszony meg üljön az ölébe.
Most erre mit mondjak. Profi vagy. Ha nem tudsz értelmes választ, elcsapatod marhasággal.Nem tudom hogy te tényleg csak trollkodni jársz ide, vagy csak ennyire szeretnél félrevezetni valakit végre. Utoljára kérlek meg szépen, hogy fejezd be.
-
carl18
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Igen kosárba raktam és sajnos az oldal csak személyesen lehet át venni.
persze ettől függetlenül jó a válasz. Így legalább tudom ha szék kell ami olcsó és jó milyen márkát kéne választani. A meglévő genesys széket bármi veri kényelembe.
Meg gondolom ez a szék élet tartalom terén is sokkal tartósabb? -
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Ezek nem új székek, hanem használtak. Egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz jó a magassága, de ezt a vásárlás előtt is letesztelheti, amikor érte megy. Vagy addig utánanéz vagy rákérdez a szék méreteinek, és otthon megpróbálja lemodellezni. Láttam már ilyen karfamagasító megoldást és elégedett volt vele a szék gazdája.
182 cm magas, nem hiszem, hogy túl magasan lenne neki az a karfa.
Az asszony meg üljön az ölébe.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
idegen lény
üzenetére
Ha a fix karfa magasságát alacsonynak érzed, akkor ráhúzhatsz vagy ráragaszthatsz valami kellő magasságú akármit egy kellemes tapintású anyaggal, még jobban is jársz, ha nem a fárasztó műanyaghoz kell hozzáérned.
Szerintem kicsit kontraproduktív venni egy új széket, amit már a megérkezte előtt tudod hogy meg kell kókányolni hogy jó legyen. Én senkinek nem javasolnék olyan széket venni aminek a karfája minimum magasságban nem állítható. Anélkül szvsz nem beszélhetünk ergonomikusságról. És a spórolás kemény 10e Ft. És amúgy mivan ha magas? Fűrész?
Szerintem ez (is) egy kifejezetten rossz tanács részedről székvásárlás előtt.Arról nem is beszélve hogy ha neadjisten asszony is beleülne egy órára, csak hát nem tud mert a hóna alatt van a barkácsolt karfa.
-
idegen lény
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Ez biztos? Én úgy látom, hogy a raktáruk és a központi telephelyük (irodájuk) is Pesten van, és csak a levélcímük Dunaharaszti. Láttam én is, hogy a szállítást a vevőnek kell megoldania, de ugyanez van a másik széknél is. Gondoltam, hátha innen egyszerűbb logisztikailag megoldanod, meg ugye olcsóbb is. [link]
Ha a fix karfa magasságát alacsonynak érzed, akkor ráhúzhatsz vagy ráragaszthatsz valami kellő magasságú akármit egy kellemes tapintású anyaggal, még jobban is jársz, ha nem a fárasztó műanyaghoz kell hozzáérned. -
carl18
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Ezt én is láttam. Sajnos regisztrálni kell, meg tettem.
Ki derült nincs szállítás...
Csak személyes átvétel. Dunaharasztiban ami jó nagy távolság. -
idegen lény
addikt
válasz
roseA580
üzenetére
Mondjuk, pont a fejtámláját annyira nem dicsérik, de sosem fogom megérteni, hogy miért olyan fontos a fejtámla. A fej alátámasztását az agy alvó pozíciónak érzékeli és tompító, elálmosító hatása van, aludni meg az ágyban kell. A Class 4-es gázlift jól hangzik, de napi tíz óra ülés az rengeteg, többet ülsz, mint amennyit alszol. Ez nagyon megterheli a szervezeted. Próbáld váltogatni egy ülőlabdával, hogy tényleg "aktív" legyen az az ülés.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
idegen lény
üzenetére
Köszi, ez még olcsóbb. Bár ezen fix a karfa, azért az jobb ha állítható, mert ha nem pont jó a magassága akkor az ergonómiának és a kényelmes ülésnek annyi.
-
roseA580
aktív tag
Sziasztok!
Én is gamer székkel kezdtem, aztán iroda székre váltottam, és ma végre rendelni tudtam egy szinkron mechanikás széket.
Pontosabban ezt:
[Ergoplus Mike-H ergonomikus szék]
A "magyar" eMAG oldalon nem találtam.Remélem nem fogok csalódni benne, mert ennél többet nem nagyon szeretnék székre fizetni.
Kár hogy nincs itt is összefoglaló ajánlásokkal.
Így kénytelen voltam több órát a topic olvasásával tölteni, ami nem is baj, sokat tanultam belőle.
Magamról:
180 cm. kb. 110 kg. gép előtti idő naponta több mint 10 óra. (aktívan, természetesen kisebb szünetekkel) -
carl18
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat.
Igen sajnos a Genesys szék valahogy nagyon nem jó a gerincemnek. Bele ülök 2 órát és végem van, ilyen ruha tárolónak tökéletes de azon kívül esztétikus semmi haszna nincs.
Akkor itt is érvényes lehet egy használt minőségi jobb beruházás mint egy új de gagyi termék.

Ez 30E forintba jó volna csak nekem túl messze van 200km. Még írok azért neki valami opció van e.
A napi 3 órát amit írtam az a Maximum attól többet nem szoktam. Sajnos ez a Genesys gamer szék vállalhatatlan. A régi székem se volt igazi így már úgy voltam vele legyen egy viszonylag értelmes.
Az se baj ha használt végtére is lehet ezeket karba tartani javítani.
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
carl18
üzenetére
Hát az a helyzet hogy az általad említett típussal nincs tapasztalatunk, és ha ekkora keretből akarsz másikat venni, akkor nagyon ajánlani se tudok semmit.
Ennyi pénzért sajnos értelmes és tartós széket nem fogsz kapni.
Használtan is 65k körül van az első amit nyugodt szívvel mondanék hogy vedd meg.
Sztem kárpitoztasd át a másik széked, az legalább nem zsákbamacska.Szerk. : ha tudod legalább ezt préseld be a keretbe, jó minőségű, ami kell azt lehet állítani rajta. Ez tényleg olcsó, és nem pénzkidobás kategória.
-
idegen lény
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Ez a szék is gerincgyilkos. Napi három órára jobban jársz egy ülőlabdával. Olcsóbb is, és a gerincedet is helyreteszi. De ha mindenáron olcsó széket akarsz venni, akkor az legyen szinkron mechanikás. Ennél alább ne add!
-
carl18
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Oké szerintem 15e forintba elmegy és arra rá lehet pótolni.
ültem ilyen 20e forintos irodai székbe egész kényelmes volt. 
Találtam egyet 25e forintba.
Márka és név
Mariposa J9271
Ilyen hobbi felhasználásra 3 óra Max jó lehet egy 82kg személynek? 
A Genesystől minden jobb. Szerintem a legrosszabb szék amibe ültem.
Én már a sokadik tulaj vagyok amúgy. Olyan szék hogy szép a szemnek, aztán az új tulaj rájön nagyon kényelmetlen. Így mindig megy tovább mert senkinek nem vállik be.
Az a 25e forintos szék irodai szék ha rendelek nem vesztek.

-
LLKobe
Topikgazda
válasz
carl18
üzenetére
Ennél egy kiló són is jobb lehet ülni. Ezt a széket mindenképpen szanáld / add el / dobd ki, mindegy melyik.
A következő lépés pedig a kérdés megválaszolása, hogy a másik széked kényelmes-e eléggé, ha igen megéri-e egy kárpitozás árát rákölteni.
Ha igen, problem solved. Ha nem, akkor jöhet a másik szék beszerzése, ez esetben gyere és segítünk választani. -
carl18
addikt
Üdv!
Még pár éve lett egy ilyen székem ( NATEC Genesis Nitro 330)
182cm vagyok most 82 kg de ebbe a székbe 1-2 óra után leszakad a derekam.
A Gerincem rossz vagy a szék?
Kinézetre nem lenne rossz, de valahogy nekem nagyon nem kényelmes.
Van egy régi írodai székem, ami kéz alól vettem 10 éve 5E forintért és az mai napig sokkal jobb mint ez a új.
Csak ki van kopva.
Vagy a régi széken kéne fel újítani? újra kárpitozni és kész is vagyok?
Néztem a topikot úgy látom ami jó szék még használtan is 100E+. -
Reaper
őstag
Néztem sok videót, meg ezen aztán mindent lehet állítani és mégis azt vettem észre, hogy előre csúszok, hogy a hátam magasabban legyen támasztva.
Gondoltam, hogy majd jól megnézem lehet-e valami közdarabbal esetleg emelni a támlát, de még azt se láttam, hol kezdenék hozzá. Ezért lepődtem meg, hogy a te magasságoddal meg neked jó, hogy akkor lehet valamit nem jól csinálok.
Azért megnézem, amiket ajánlottál, köszi. Semmi kedvem a cseréhez megint, már nagyon hosszú volt az út, mire a Mirrára is rászántam magam. -
Cifu
félisten
válasz
Reaper
üzenetére
Bevallom nem teljesen értem a kérdést. Nem sikerült rendesen beállítanod?
Kismillió videó van fent, kezdve a [gyári videón át] például [ezen a fazonig, aki amúgy kb. olyan magas, mint én] (én így találtam meg ezt a videót).Ezzel együtt az r/Officechair redditen is vannak páran, akik nem voltak oda érte és sehogy se tudták megfelelően beállítani maguknak - de nagyon kevés ilyen ember volt azért ott is...
Néztem a székedet párszor az aprón, utólag lehet először rád kellett volna írnom...
-
-
Reaper
őstag
Hát én ezt a grafikont nem értem, én 185/85 vagyok, de valahogy nem tudom úgy beállítani lassan 1 éve a Mirra2-t, hogy nekem jó legyen, zavar, hogy a lapockámat nem tarja meg, ezért is árulom és tervezem a cserét egy SC Gesture-re. De ha van valami tuti tipped a beállításra, akkor szívesen veszem, hátha

-
LLKobe
Topikgazda
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Nincsenek óriási különbségek a két szék között, de nekem az Areon A HM szék.
Ezért sem nagyon ajánlottam Mirra-ról az Aeron-ra váltást dvd_R+ kollégának sem.
Ha nekem személy szerint választanom kellene és semmi méret egyéb tényező nem lenne, az Aeron-t választanám. De én elfogult is vagyok kicsit, mert abban ülök
-
Cifu
félisten
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Élőben még nem, de ne aggódj miattam, természetesen a vásárlás előtt élni fogok az egy hetes, ingyenes próbaszék rendelésének a lehetőségével. Az aktív székeket nem is szabad úgy próbálni, ahogy a passzív székeket, hogy csak beleülsz, és már tudod is, hogy milyen érzés lesz hosszabb távon ülni benne. Ezek nem így működnek. Ha első alkalommal túl hosszú ideig ülsz benne, akkor az intenzív használat okozhat izomlázat, melyet fájdalomként élhetünk meg, ezért fontos a szervezet fokozatos szoktatása a termékhez, hiszen olyan izmokat mozgatunk meg, amelyek eddig nem vagy csak alig dolgoztak. Az apró, balanszírozó mozdulatok a gerincet körülvevő apró és mély izmokat erősítik, amelyek azért felelősek, hogy gerincoszlopunk a helyes pozícióban legyen, ami a görbületek megfelelő ívei mellett azt is jelenti, hogy a csigolyák közötti porckorongok optimálisan terhelődnek, valamint a csigolyák közötti távolság megtartott lesz. Ha ezek az apró izmok nem elég erősek, a csigolyák közötti távolság csökken és a porckorongokra nehezedő nyomás nő, aminek a következménye lehet a gerincsérv.
Mindenki azt mondja, hogy olyan érzés, mintha labdán ülnénk. Azt is meg kell szokni. Labdán pedig már ültem, tudom milyen. Most is egy féllabdán ülök. A klasszikus, gerincgyilkos passzív ülés és az aktív ülés között a legnagyobb különbség az, hogy míg a passzív ülés megpróbál kipárnázni, minden ponton megtámasztani és ezzel kényelmet sugallni, addig az aktív ülés tested saját vázrendszerét, mélyizomzatát hivatott fejleszteni, hogy annak normális kondícióját visszaállítsa. Ez nagyon fontos, ugyanis attól kezdve, hogy iskolapadba kerülünk, napunk nagy részét ülve töltjük, ami úgy gyengíti el a mélyizomzat egyes, a gerincet tartó részeit, hogy azt észre sem vesszük, hiszen ezek az izmok soha nem is fejlődnek ki rendesen (még sportolással sem).
A legtöbben akkor kezdenek el ergonomikus széket keresni, amikor a derékfájás első jelei felbukkannak. Ekkorra már van valamilyen testi elváltozás, rosszabb esetben akár kezdődő porckorongsérv is. A klasszikus megoldás ebben az esetben egy olyan irodaszék, ami jó erősen nyom vagy tart a deréktáji szakaszon, hiszen ez pillanatnyi felüdüléssel kecsegtet. Egészséges, és elhitetik velünk, hogy jó a gerincnek is. Azonban ez a megtámasztás semmiben sem fog javítani a háti gerinc állapotán, sőt, idővel tovább ront azon.
Sokszor és sok helyen lehet olvasni arról, hogy a nyaki és vállfájdalmak azért bukkannak fel ülőmunka közben, mert az alkarok nincsenek alátámasztva, és a súlyuk húzza a vállöv izomzatát. Ez azonban részigazság.
Egyrészt, ha a vállövet alátámasztjuk karfákkal, az csak elodázza a problémát (egy eleve elgyengült rendszert dúcolunk alá, ami csak tüneti kezelés).
Másrészt a vállak és a hozzá kapcsolódó háti izomzat nem csak ezért fájnak. Sokkal nagyobb baj, hogy a passzív ülésből fakadó elégtelen keringés miatt letapadnak és salakanyagok halmozódnak fel bennük. Ez a jelenség felelős a kiszáradó és kikopó porckorongokért is. A váll- és nyakfájás ellen nem az a megoldás, hogy ágyban (székben) fekvő beteggé változtatjuk magunkat, hanem az, hogy visszaállítjuk testünk erőnlétét. Erre egy klasszikus székkel nincs lehetőség, így székbeszerzésnél az állítható karfákra és a fejtámlára való koncentrálás nem vezet sehová.Az aktív ülésről több videó- és írásos tapasztalatot láttam/olvastam, például:
[egy fórumtársunk tesztje]
[ergonómiai szakértő] videó
[személyi edző, preventív gerinctréner, bodyArt, pilates és fitness instruktor] videó
[manuálterapeuta gyógytornász, aki 10 éve ül aktív székben]
[fizioterapeuta, gyógytornász]
Az ő véleményük szerintem sokkal többet számít, mint amennyit az enyém számítana, mivel ők az ergonomikus ülés szakértői. -
LLKobe
Topikgazda
válasz
dvd_R+
üzenetére
de a lényeg ha jól értem ha bármikor cserélek az kizárólag herman miller legyen
Hát ez így nem feltétlen igaz, de minőségbe annál jobb nemigen létezik. Én személy szerint tényleg max egy Embody - ra cserélném le.
Vannak más nagyon jó gyártók nagyon jó tipusokkal és feature - ökkel, de azért még mindig a HM a teteje a kínálatnak.Esetleg túrj utána hogy egy Embody-t mennyiér tudnál leakasztani
De ez inkább csak poén, nem hinném hogy cserélned kéne. -
dvd_R+
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére

Akkor most lebeszéltetek a vásárlásról pedig nagyon székre akartam költeni

de a lényeg ha jól értem ha bármikor cserélek az kizárólag herman miller legyen -
Cifu
félisten
válasz
LLKobe
üzenetére
Igazából egy komolyabb hsz.-ben akartam összeszedni a miérteket...

Röviden: 196cm magasságnál és 105kg testsúlynál bizony az Aeron B kicsi.
A háttámla is alacsony és a keresztben is éppen hogy jó... kellene az Aeron C... viszont abból rohadt kicsi a használtpiaci felhozatal európában, újonnan meg azért drágállom...
A piac is tudja ezt, Aeron C-t nem kapsz ilyen árért, az inkább 900-1000 euro...

Találtam egy ilyen jó kis ábrát, részben erre támaszkodtam. Sajnos Aeron C-ben nem ültem, tehát nem lesz összehasonlítható...

-
LLKobe
Topikgazda
válasz
dvd_R+
üzenetére
És mivan abban az esetben ha lecserélem egy Mirra2-re vagy Aeron -ra ?
nincs értelme ?
Még mindig az a kérdés hogy miért akarod cserélni? Ha kell vmi funkció amit az Aeron tud de a Mirra nem, akkor lehet értelme.
De még mindog csak az az infó jött le hogy pénzt akarsz égetni, de nyomós indokot még nem mondtál
-
Marci112233
addikt
válasz
lockdown90
üzenetére
Még nem. Még értesítés se hogy hoznák.
-
dvd_R+
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát, mennyi sznob van itt
csak a herman miller
(csak viccelek) de abszolút megértem nem véletlen van nekem is HM, csak gondolkoztam, hogy akkor legyen valami új, és reménykedtem, hogy 300 körül kapok jobbat ha a márkától eltekintek de ezek szerint nem.És mivan abban az esetben ha lecserélem egy Mirra2-re vagy Aeron -ra ?
nincs értelme ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- Motoros topic
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

persze ettől függetlenül jó a válasz. Így legalább tudom ha szék kell ami olcsó és jó milyen márkát kéne választani.