Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubabela
senior tag
válasz
Lokids #12551 üzenetére
Nekem eszembe sem jutna fernben tv-t nézni vagy zenét hallgatni hosszabb időn át, szerintem nem arra való. Nyilván megoldható, ahogy hokedlin is, de azért egy fotelnek vagy kanapénak nagyobb lesz az élvezeti értéke. Mondom úgy, hogy fejtámlás fernem van és szeretem is.
-
idegen lény
addikt
válasz
Lokids #11664 üzenetére
Tutti, hogy már sokan kipróbálták, mert már két éve is árulták: [link] Egy svéd írt róla pár szót. Na de nem is ajánlottam, csak megjegyeztem, hogy van egy ilyen lehetőség is, mert mindenki azt hajtogatta, hogy 100 ezerért csak szart kaptok. Pedig ezek minőségi, olasz Italy Frezza forgószékek, Olaszország egyik legnagyobb irodabútorgyártójától. Az irodai székeket pedig jellemzően tartós anyagokból készítik. Máskülönben ki rendelne tőlük nagy tételben székeket? Az irodabútorgyártóknak és -forgalmazóknak nyilván a sok dolgozót foglalkoztató munkahelyek rendelései a fő profiljuk és a negyedévenkénti karbantartásuk, nem Kovács Pistike székvétele, az neki aprópénz. Csak vannak sokkal olcsóbb irodabútorgyártók is, akik jóval kevésbé ismertek, mint a Hawort, Steelcase, Hermann Miller, stb. Azt nem tudom, hogy kényelmesek-e, ez annyira egyéni, hogy kinek mi számít kényelmesnek, de hogy silány, ócska lenne a minőségük, azt nem hiszem. Amikre csak 1-3 év garanciát adnak, azok lehet, hogy silány minőségűek, de amikre 5-6 évet, mint például az Emagra székekre, amikből egyszerre 30-60 darabokat rendelnek neves cégek, azok már csak nem szarok, pedig az is "csak" 150 ezer forintba kerül: [link] Amúgy meg kit érdekel az anyagminősége, ha 5 év teljes körű garanciát kap a székre? Nem zsákbamacskát árulnak, mindet ki lehet próbálni, és még a vétel után is negyven napig vissza lehet kérni az árát indoklás nélkül: [link]
Mostanában nem hiszem, hogy veszek bármilyen széket is, mert egyrészt sajnálnék egy székre kiadni százezret még hat év garanciával is, másrészt mostanában félgömbön ülök, nem ilyen gerincgyilkos székeken.
-
Marci112233
addikt
-
zsuha
aktív tag
válasz
Lokids #11301 üzenetére
Melyik színek jók szerinted? Többiek? A kéket, és a coral színt (fehér-narancs) kihagynám.
Forward black-nek sincs túl sok értelme. Bay sem az igazi, olyan csúnya szürkés zöldes.Silver leaf, Byzantia, Paddle jó lehet, azok tetszenek.
A fekete már nagyon uncsi, Ikea Markusról váltanék.
Illetve, az additional lumbar support felár megérős lehet?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Lokids #11157 üzenetére
Köszi!
Ilyet nem veszek. A gyerek sem ajálnja.
A kocsiban van még egy olyan dolog, hogy a más testtartás miatt, meg, hogy a kormányon van a kezem, nincs gond a levegőben lévő könyökömmel. A számítógépnél viszont nem úgy van a kezem, nem vihetek annyi súlyt a beviteli eszközökre, hogy jó legyen.
Az 5 év gari is elég korlátozott.Irodai székből is rengeteg van, nehéz keresgélni is. Már nézegettem. Az ajánlott márkáknak részletesebben utánanézek majd.
Ez az Embody egész jónak tűnik. Majd keresek tesztet. 60€-ért ki is "próbálhatnám" 14 napig.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Lokids #11152 üzenetére
Nem írtam keretet, mert egyelőre nincs. Drága széket is hajlandó vagyok venni.
Ez a Recarom AER egész jónak tűnik. Ilyen szellős háttámlájú székem volt az IKEA-ból. Szerettem, sokáig használtam. Az Exo és Nxt sem tűnik rossznak, bár a könyöklő mind a kettőnél kérdéses. Keményenk tűnik.
Miért nem ajánlod gép elé ezt a gyártót? -
Narxis
nagyúr
válasz
Lokids #11147 üzenetére
Szerintem nem az egész háttámla memóriahabos hanem csak a deréktámasz és a fejpárna ami levehető. Amúgy nem mindegy hogy hogy ülsz benne mert pl. én ritkán ülök lábbal a földön, vagy az asztalon van a lábam vagy az asztal alatti lábtartón, emiatt a puhább székek jönnek be mert a fenék felső részén van a súlypont, szinte már fotel kellene és ha egyszer lesz helyem veszek egy komoly fotelt mozgatható asztallal, na az az igazi kényelem. Mindenesetre majd kiderül de nekem a terhelhetőség és ülőszélesség miatt rengeteg szék kiesett a választásból.
-
-
LLKobe
veterán
válasz
Lokids #10800 üzenetére
80k-val többért volt embody is, de azzal nincs tapasztalatom, uh maradtam ennél.
Amúgy most kezdett el rohadtul fájni a derekam benne, de csak mert eddig nagyon szarul ültem, uh most a helyes pozíció fájMeg én hajlamos vagyok nagyon hülyén ülni, de ebbe a székbe legalább nem lehet
-
demmer123
őstag
válasz
Lokids #10725 üzenetére
[link] Ennek a széknek is kemény a párnája? Sajnos nem Budapesten élek, és a környékemen nincs olyan ahol kitudnám próbálni. Genesis Nitro 550 volt évekig előző székem ott nem volt kemény háta, csak teljesen kirepedt a bőr mindenhol és ezért akartam full szövet széket.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Lokids #10563 üzenetére
Azt mar sikerult kideritenem hogy a Premium markak a Herman Miller es a Steelcase. Ezek amugy garizhatoak/ javithatoak itthon is ha epp kell?
Szoktak akciok lenni avagy erdemes varni par honapot hogy lejjebb menjenek vissza az arak? Hihetetlen hogy egy 120k szek a 2x-ese lett par ev alatt? Lehet epp peaken vannak es lejjebb megy, mint az ingatlanok pl epp -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Lokids #10560 üzenetére
Koszi ez egy korrekt valasz volt. Bar nem az en kerdeseimre amit postoltam, en alapvetoen ujonnan 200k korul neznek.
Plusz hogy az office plazan kivul van-e mas ertelmes bolt ahol lehet probalgatni. Es hasznaltaknal mit erdemes nezni es milyen markakat?
Amugy ugy 5 eve vettem 60k-ert egy gamert, ugy 3 evig nagyjabol jo volt, mukodott. De nem hasonlitottam meg egy minosegi office-hoz.u.i. az a valasz masoktol, hogy "keress vissza" azert is hamis, mert hiaba teszem, azok az infok mar elavultak, az arak is, sot egy csomo linkelt oldal sem el mar, mivel eladtak a szeket (es meg a neve sincs a posztban es az ara sem szoval ez igy ertelmetlen linkelgetes a jovore nezve)
-
Egon
nagyúr
-
nanorambo
őstag
válasz
Lokids #10459 üzenetére
Mert a Fern fekete verziójában nincs deréktámasz ( de alapból olyan a háttámla kialakítása ha megnézed, hogy maga a háttámla ad valami alsó hát támasztást.). A többi színben viszont van plusz állítható lumbar support, amiatt kerül majdnem egy százassal többe
Nálunk irodában a fekete van. Nekem úgy is elég kényelmes volt, de aki nagyon szeretne erős lumbar supportot annak szerintem nem fog bejönni az állítható lumbar support nélküli fern. Pedig tényleg elég jó szék. Maga az ülőlap nálam a herman millereket is veri.Háttámla és lumbar support tekintetében a haworth zody kb tökéletes. Viszont annak ,eg az ülőlapja volt nekem olyan, hogy 40 perc után elkezdett zsibbadni a combom.
-
jesszjessz
tag
válasz
Lokids #10376 üzenetére
Elfogadok bármilyen ajánlást, már ha arra érted, hogy ilyen gamer székeket nem szoktatok ajánlani, nem pedig magára az árra.
nanormabo: nézegettem a noblet, csak kicsit rosszul lennék, ha a 150ezres szék olyan lenne, mint ami itt linkelve is van. Mondjuk a 10ezresnél is.
Szóval ha ilyen árban van bármilyen ötlet, bármilyen kategóriában, azt szívesen fogadom. -
op9
aktív tag
válasz
Lokids #10331 üzenetére
Könnyen lehet, h nem rendes bőr, de a mintázat alapján ennek annak kellene lennie, mert a PU-nak más a mintája.
-
LLKobe
veterán
válasz
Lokids #10313 üzenetére
Igen ez valóban furcsa, de azt azért tegyük hozzá, hogy az első után kiéleződnek nagyon az érzékeid mindenre.
Ez a nyikorgás amit a videón mutatott is olyan, hogy hogy fel kellett vegyem a fülest hogy halljam, valszeg ha az én székem, fel se tűnt volna.Nyilván érthető ha ez valakinek b@ssza a csőrét egy 1k eurós széknél, csak azt mondom hogy nekem pl. ez nem biztos hogy visszaküldési ok lett volna.
-
szasanyi
félisten
válasz
Lokids #10263 üzenetére
Ez is igaz és tapasztaltam is. De akkor sem célszerű - sőt, akár frusztráló - a sokszázezres ajánlás ha valakinek 100-150-200k környékén van a költéségvetése. Mert az nem véletlen ti. ha nem tud (gyanítom a többség ez okból) vagy ha nem akar többet fizetni érte (mondjuk neki nem ér többet bár ez mind1 is) számára az nem opció.
Úgy gondolom érdemi segítség az, ha kérdezőnek is megfelelő árú ajánlást kap esetleg - ha nincs annak megfelelő, jó alternatíva - azt a választ amit leírtál az első mondatban .
De semmiképpen sem tartom segítségnek ha 56-odszor is le lesz írva, hogy az Aeron, Zody meg a Embody, stb. milyen jó és mennyire ajánlott. Olyan áron irreleváns a legtöbb embernek. Remélem érthető a mondandóm lényege. -
rAY.BAN
tag
válasz
Lokids #10221 üzenetére
Ez nem teljesen igaz így.
2021 Februártól a sima Embody-ba van van már egy extra szövet réteg az ülőlapon. A Logitech verzióban pedig még ezen kívül van egy "cooling gel" réteg az ülőlapon és a háttámlán is.Ezen kívül még az a különbség, hogy a Logitech verzió hangosabb (nyekereg-nyöszörög a háttámla)
-
Shadowduet
tag
válasz
Lokids #10142 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ahogy nézem multibútornál van többféle Steelcase Reply, mindenképp megnézem azokat, magasságomhoz jó lesz? Van egy Mirra2 is, de az hálós, nyúlás miatt olvastam itt, hogy nem feltétlen érdemes venni ilyen megoldású széket. A Fern-t kipróbálom a Graphisoft Parkba, kell oda időpont? -
demmer123
őstag
válasz
Lokids #10121 üzenetére
Sajnos ez a szék nem jó az én méretemhez, néztem yt videókat erről a székről, és ezt írják
"this chair is not for small people so im 175 centimeters high and when it's at its lowest pisition i can barely reach the ground with my feet so if you are any shorter than 175 this chair is not going to be that is not going to be that comfortable for you the seat is also pretty flat so you can put your feet up unlike many other gaming chairs"
én pont 172cm vagyok így a talajt nem érem el a lábammal legkisebb magasságba sem.
-
LLKobe
veterán
válasz
Lokids #10089 üzenetére
Ezzel csak 1 baj van: ebből téves következtetőst fog levonni.
Ha egy Aeron után beleül egy WAU2-be, azt fogja mondani, hogy ez a két szék nem is annyira különbözik, és az utóbbi felébe / harmadába kerül.Csak azt nem fogja tudni, hogy a két szék között milyen tartósságbeli különbség van.
Ez az, amit mások tapasztalatából tudhat csak meg.
Újonnan mindkét szék patika, csak ahogy az én tapasztalatom is mutatja, a WAU2 egy év után rotty volt, az Aeron meg 8 után is új volt. -
Prowler
senior tag
válasz
Lokids #10071 üzenetére
Az Arenaracer tényleg nagyon hasonlít rá, mondjuk dupla ennyit nem adnék érte az tuti. Szerintem inkább ez a szék készül más kínai gyárban, mint a többi Jyskes gamer cucc, mert elég nagy minőségbeli különbség volt a többi saját márkás székkel ennek a javára
Még a 120 ezres Razer edition szék is elég lehangoló volt.
-
Prowler
senior tag
válasz
Lokids #10054 üzenetére
Igazad van, pont ezért hezitálok rajta. Az autómban is elüldögélek 3-4 órát ha kell, viszont az élmény kicsit “klausztrofóbikus” mert kicsi a mozgástered. Félek, hogy legyen bármilyen kényelmes is egy gamer szék, ugyanezt az élményt adná a kialakítása miatt.
Amin még elgondolkodtam, az egy fotel - a helyem megvan hozzá és komfortban biztos, hogy verhetetlen. Kérdés hogy ezekből van-e ilyen célra megfelelő (random példa [link] )?
-
Prowler
senior tag
-
Prowler
senior tag
válasz
Lokids #10047 üzenetére
Értem…nyilván erre is számítottam, de elszomorító kicsit azért a helyzet. Jelenleg egy irodai székem van (valami Topstar márka), régi munkahelyemről szereztem még anno de eléggé fáj már a hátam tőle mostanában, a tömése nem az igazi. Ahogy nézem akkor vagy maradok ennél, vagy bátor leszek és lerendelek valamit ami vagy jó lesz, vagy nem.
-
szasanyi
félisten
válasz
Lokids #10047 üzenetére
Szerintem a HERO-nak nem elég hosszú és széles az ülőfelülete az ő számára. Az előző székem után én kisebbnek érzen, de nekem még éppen jó. Az Anda Seat-et a kívánt méret, kialakítás és az akciós ára miatt említettem (bár a mérete nyilván csak próba után lenne tuti számára).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Lokids #10022 üzenetére
Szerintem az egész géming szék mint koncepció hibás, az ember nem vigyázállásban akar ülni a gép előtt, ez meg pont arra akar kényszeríteni. Versenyautóban biztos jó, arra az 1-2 órára amíg tart a futam, de egész napos heverészésre szerintem katasztrófa. És a szinkronmechanika is alapnak kéne lennie, ha hátradőlök, ne emelje fel a lábamat, mint a sima hintamechanika.
-
szasanyi
félisten
válasz
Lokids #10015 üzenetére
Sajnos arra semmi esélyem, de ha mellényúlnék legfeljebb elállok a vásárlástól. Secretlab Titan Evo-t láttam, próbáltam az nagyon frankó. De szállítással együtt a közel 600 euró már húzós ár, és mivel itthon nem kapható csak EU-s rendelés lehet (ami hátrány egy olyan mértű és súlyú termék esetében).
Az általad említett Arenaracer számomra teljesen ismeretlen, de mivel kb. ugyanannyi mint a Noblechair Hero én inkább az utóbbiban bízok. Anda Seat Kaiser Series 3 L is nagyon jónak tűnik, csak nemtom +30k-val ténylegesen ér-e többet.Maxtreme - biztos kell neked az XL méret? Én 185 magas vok és 100kg de sztem nekem az L méret megfelelne. Használtam már pár széket, és azt tapasztaltam a keskeny/szűk székméret nem jó, de túl nagy/széles az sem.
-
LLKobe
veterán
válasz
Lokids #10000 üzenetére
Nem, a háttámlán ugyanúgy megnyúlt, csak ott valamivel kevésbé volt zavaró.
De pl. a deréktámaszt már nem tudtam használni, mivel az műanyag, és a mesh-nek már nem volt ellentartása mikor hátradőltem, egyből vágta a derekamat.
Így a deréktámaszt a leghátsó állásba kellett tekernem, így kevésbé nyomott, de kényelmes már nem volt, és a feladatát se látta el így. -
powerwade
senior tag
-
Merchior
tag
@adam434 ArenaRacer Supreme - 160 kg-ig hitelesítve elvileg, szövet kárpit, deréktámasz, 5 év gari, itt 144.000
Legalább az 5 év gari miatt érdekes lehet, illetve belefér a keretbe. Gamernek gamer, annak minden ismert hátrányával, de egy pillantást talán megér, mint mentőötlet. -
adam434
csendes tag
Az Arenaracer Supreme még pont belefér a keretbe, de ha ez is csak 2-3 évet bír mint a Natec feleennyiért, akkor valahogy nem érzem jó befektetésnek.
Még ami feljött a gamer kategóriában az az Arozzi Vernazza, arról van bármi tapasztalat esetleg?
Illetve állítólag a munkahelyről haza lehet vinni székeket "kölcsönbe", elég jó Haworth darabok, csak ha bármi történik vele, azért mennyire leszek felelős.
-
rAY.BAN
tag
Volt nálam egy felújított Please v2 kb 1 hónapig; az anyagminőség nem volt rossz, de a Gesture-el nincs egy szinten. Viszont az a háttámla magasságállítási rendszer nekem elég fura volt, mert egy bizonyos fokra állítva volt a hintafunkcióban egy "lötyögögés". Engem eléggé zavart konkrétan. A karfa megint elég alap volt. Az ülőlaptól sem voltam elájulva.
Új áron ez egy 1000 EUR-os szék, Blue-nál olyan 400K HUF körül van, ezért is csalódtam nagyon, hogy kb annyiba kerül mint amennyiért én a Full-extrás Gesture-t vettem.Elvileg ez egy magas embereknek jó szék lenne, de nekem mindene kicsi volt, minden irányba, ezért is adtam el.
Én ezek alapján azt mondanám, hogy ha max 90kg és max 180cm magas valaki, akkor nyugodtan nézhet Please v2-őt max 100-150k körül, de egyébként felejtős. Inkább akkor a Haworth Very, az ugyanúgy kicsi volt, de jobban össze volt rakva sztem.
-
Peace
nagyúr
Nos kiderült, hogy használt és a házhozszállítás nagyon drága lenne. Kezd elmenni a kedvem az egésztől. Lehet inkább porszívózom tovább a lefoszlott darabokat a szőnyegről. Tudom, hogy nagyon megdrágult minden, de 20k körül vettem ezt az egyszerű fapad Kika "gamer" széket. Nekem valami ilyen full alap megtenné, csak legyen rendes bevonata, ami nem pereg le pár év után.
-
spleenszuru
őstag
Nem, nem csillagos ég, a minél olcsóbbat azért jelöltem.
A hiányzó adatok jogosak: 183 cm, 95 kg.
Gondolom, akkor 100k alatt nincs is megfelelő? 50k alatt meg teljesen esélytelen?
Az igények amúgy nem nagyok, jelenleg hónapok óta egy fa széken ülök, a támlája a hátam közepéig ér, van rajta egy párnázásnak nem nagyon nevezhető valami, képzelheted.. -
grizlisandor
veterán
Csak megtaláltam az ajánlóját a Noblechairnek, ők is Herot ajánlanak. Na majd akkor kell egy üléspróba, hogy okosabb legyek.
-
rAY.BAN
tag
Steelcase Leap v2, 3D knit, fejtámla nélkül: 1319 EUR
Steelcase Leap v2, standard knit, fejtámlával: 1388 EURViszont a Leap-nek a 150kg a maximuma, ez nem azt jelenti, hogy itt még kényelmes is marad. Létezik Leap Plus ami jó 230kg-ig, de az már 1m HUF.
Nekem jelenleg egy Control 24 székem van, az 160kg-ig jó és nagyon strapabíró, viszont kényelemben nem tudom mennyire felelne meg. Árban 270k HUF körül van most újonnan ha minden igaz.
-
mrviceguy
tag
Bocs, de ez nem igaz, a legtöbb bőrnek titulált ülés a mercikben és bmw-kben nem bőr, hanem szintetikus bőr (ez a pár millás extra) már vagy 10 éve. Rendes bőrt csak a drágább bőrcsomaggal kapsz (ez az öt+ millás extra), ami ritka itthon, mint a fehér holló. Szakavatatlan ember nem mondja meg a különbséget, ezért keverni is szokták - pl műszerfal borítás a bőrcsomagos autóknál szinte mindig szintetikus, mert a rendes bőr nem szereti az UV-t és az extrém hőhatásokat, de ugyanígy igaz mondjuk a Mazdák bőrcsomagjánál az, hogy az ülés külső felületét, ami sokat találkozik beszálláskor a farmerrel, szintetikus bőrből csinálják, mert ahhoz keveset ér a bőröd, de sokkal jobban bírja a strapát kezelés nélkül. Ma már a Porsche-kban is megjelent a szintetikus bőr, ők a vegán bőr marketingdumával próbálják meg védeni a mundér becsületét, de nyilván ez is bullshit, csak jobban eladható ma, ugyanúgy, mint tíz éve a norvég nyers marhabőr volt, aminek azért tökéletes a felülete, mert nem csípik a böglyök...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Ubiquiti hálózati eszközök
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest