Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Talán már volt erről szó: a deréktámasz nálatok is elmászik?
Beállítom egy bizonyos magasságra és a nap végére a folyamatos mozgástól egyre feljebb és fejlebb mászik. Ezért pár naponta után kell állítani.
Kezdek gyanút fogni, hogy ez normális jelenség lehet, mert Haworth és HM széknél is tapasztaltam már.
Valakinek van hasonló tapasztalata? -
WOLF1stein
tag
válasz
Kanczy
üzenetére
Én elmentem az Office Plaza-ba, mert szentül meg voltam győződve, hogy a Unique WAU vagy WAU2 kell nekem és a pénztárcámnak. Aztán ott beleültem és kiábrándultam. Én akkora vagyok kb., mint te, 178 / 87, de a WAU-t kicsinek találtam, rövid az ülőfelület, ráadásul nem lehet állítani. Az elastomer mesh sem jött be annyira, mint másoknak.
Viszont volt ott egy Unique Ergotech is, amit előtte nem is néztem, mert eleve nem tetszenek ezek a felépítések. Beleültem és meggyőzött. Az ülőfelület állítható, végigér a térdhajlatomig, ha akarom. A karfa párnázata puha, minden irányban állítható. A deréktámasz nekem elég masszív, állítható, viszont a nálam magasabbaknak már nem biztos, hogy a legmagasabb állás elegendő. A hintamechanika súlyérzékelős, nem kell állítgatni, szerintem jó. Szóval elhoztam ezt. 175.000 volt a krómos verzió, de én vettem hozzá ötezerért egy készlet, keménypadlóhoz való kereket. A fekete verzió 160.
Egy hete használom napi 8-10 órában, eddig nincs hiba. A derekam azóta minden nap megköszöni a választást.
Mivel az ülőfelület is hálós, van egy kis aggodalom bennem a tartósságot illetően. Korábban volt itt szó róla, hogy ezzel lehetnek gondok.
Nem mondom, hogy kompromisszummentes választás, de ahhoz képes, amiket ebben a kategóriában kapni lehet, és próbáltam, messze nem adták ugyanezt az élményt.
Ha valakinek kell 5 db, nem használt puhapadlós kerék, Budaörs környékén szívesen odaadom.
-
Sziasztok!
Ismét szék vásárlás előtt állok, mert a 2016-ban vásárolt AKRacing Rush székem - amivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok - olyan szinten málik, hogy az kezd az elviselhetetlen kategóriába esni. Újrahúzás, stb. nem nagyon jön szóba, egyrészt nem találtam céget, aki megcsinálja, másrészt olvasgatva itt, kb. egy új szék árával vetekszik.
Egy hasonló paraméterekkel rendelkező széket keresek, itt írtam egy hosszabb posztot, benne a magasságom és súlyom, ami nem változott és végül ugye ezekből annó a Rush került ki győztesen, ezért is keresek hasonlót.
Nézegettem, hogy lehet jobb lenne egy szövet borításos, de nem vagyok biztos benne. Pl. Nitro concepts S300, amit néztem, de lelhet ez teljesen más liga. Költeni nagyon nem szeretnék rá többet 100k-nál, persze ez változhat a felhozatal függvényében.
Van valami ajánlott? A válaszokat előre is köszönöm. -
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje erősen fontolgattam egy új szék vételét, tegnap pedig látványosan elhalálozott a mostani székem. 175 cm magasság mellé 92 kg vagyok, és mindenképpen valami jobb minőségű, ergonomikus széket szeretnék, mivel lazán 10-12 órát ülök benne naponta. Nézegettem Herman Millereket, de most épp eléggé haldoklik a használt piac, 400-500e ft-ot pedig nem szeretnék kiadni rá, jelenleg maximum 200e a lélektani határ.
Az Interstuhl Goal 195g-ről van esetleg tapasztalatotok? Van itt HA-n egy példány, ami elég szimpatikus, de nem tudom, hogy megér-e 75e Ft-ot.
Köszi!
-
Kbali
nagyúr
válasz
Radeon_5
üzenetére
Nálunk az irodában vannak magasított székek a kvázi álló asztalhoz az egyik tárgyalóban. A létező legszarabb konstrukció: tudod gurítani, amikor nem ülsz rajta, de nem lehet úgy ráülni, hogy az asztalhoz is jó legyen, ha benne ülsz, nem tudod mozgatni, kb ugrálni kell vele és még ülni is kényelmetlen benne, mert folyamatosan előre dől az egész szék. És ez is asszem vagy Interstuhl vagy Steelcase valamelyik modellje.
-
mrviceguy
tag
válasz
Radeon_5
üzenetére
Ez a task chair-el jellemzője. Gyárakban az operátoroknak lényeges szempont (ugye balkántól nyugatra egy gyári operátornak drágább a munkaszéke, mint a legtöbb fórumozó teljes irodája), akik óránként 12szer állnak fel/ülnek le, hogy a szék felállás után ugyanott maradjon, ahol hagyta, még ha kicsit nagyobb lendülettel is áll fel. De bárkinek, aki egy székben ülve dolgozik, és néha fel kell emelkednie kinyúlni valamiért jól jön, hogy nem fut ki alóla a szék a művelet során.
Ez tipikusan az a feature, amit egészen addig nem tudsz értékelni, amíg nem nyújtózol egyszer a töltőkábeledért, és ülsz vissza az alólad sunyin kiguruló széked szélére, ami miután felbillen, nem elég, hogy tarkónver 35 kilóval, de még felborultában az alumínium lábcsillaggal le is veri a falat. Jó dolog az, hidd el nekem.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
mrviceguy
üzenetére
Hat nem tudom, nekem legalabbis eddig mindig normal gurulos szekem volt es eszembe nem jutott hogy ez problema lehetne
nem feltem sosem hogy elgurul alolam lol. Ez valami marketing duma lehet?
Viszont ules kozben meg ha megvan a jo pozicio, az siman tudott zavarni hogy arrebb maszik, szoval a masik irany. -
Egon
nagyúr
Hoztak a céghez 6 széket kipróbálni. Talán a fentebb linkelt Anggun a legkényelmesebb, de annak meg egy kicsit billeg az ülőfelülete (remélem, hogy csak a kiálított darab hibája), illetve felróható még neki, hogy egy kicsit alacsony a háttámla (de ez csak akkor zavaró némileg, ha hanyatt fekszel benne).
-
cd930
senior tag
Pár éve eszembe jutott már, hogy a padló védelme érdekében a kerekek helyett nem gurulós talpat vegyek, mert nem igazán szoktam mozgatni a széket. Addig nem jutottam el, hogy vegyek is, de a kerekek tengelyeit megmértem, mert abból is többféle van a székek alatt.
Szóval a padlóvédő helyett másnak is elegendő lehet a kerekek helyett talpat tenni. -
-
mm779
tag
Sziasztok!
Ha már padlóvédőkről folyik a diskurzus: nemrég vettem egy Herman Miller Mirra 2 széket és egyelőre nagyon bejött, viszont egyetlen problémám vele, hogy parkettán használom és nagyon csúszik a kereke (ha csak egy kicsit elengedem magam, akkor már gurulok hátra, pedig elvileg kemény padlós kerékkel lett felszerelve a szék).
Tudnátok ajánlani alá valami jó csúszásgátlót, amitől nem csúszna ennyire parkettán?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
ToZala
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek!
-
Merchior
tag
válasz
ToZala
üzenetére
Szia!
Nálunk ebből van kettő, kb. 3 éve a székek alatt. Nem gumi, inkább textil szőnyeg, így a takarítás egy faktor - spoiler: porszívózni kell.
A szék kereke fel tudja gyűrni, cserébe nem kemény műanyag, ami szétvágja a mindenséget.
Sajnos készleten nem látom már sehol, de biztos kapni hasonlót.
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem a fórum címéhez tartozik közvetlenül, de esetleg tudnátok ajánlani vmi szőnyeget/padlóvédőt stb szék alá? Ezek a 0,05 mm vastag műanyagokon már túl vagyok....felpöndörödik a széle, szétcseszi a padlót....frissen lett felújítva itthon a régi fapadló és nem szeretném a lakkot, 2 hónap alatt kikoptatni...annó láttam ilyen tényleg 0,5cm-s gumiszőnyeget, de már nem találom sehol...ha esetleg valakinek lenne tuti tipp, hogy mit érdemes megköszönném!
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Lokids
üzenetére
Azt mar sikerult kideritenem hogy a Premium markak a Herman Miller es a Steelcase. Ezek amugy garizhatoak/ javithatoak itthon is ha epp kell?
Szoktak akciok lenni avagy erdemes varni par honapot hogy lejjebb menjenek vissza az arak? Hihetetlen hogy egy 120k szek a 2x-ese lett par ev alatt? Lehet epp peaken vannak es lejjebb megy, mint az ingatlanok pl epp -
Lokids
addikt
válasz
Radeon_5
üzenetére
Használtaknál alapból a prémium márkákat javasoljuk. Azok valószínű még sokáig bírják. De azt mindenképp meg kell nézni vétel előtt.
200K-ig érdemes lehet megnézni a UNIQUE WAU 2 FAB széket.
Esetleg picivel többért az Emagra X5. Ez utóbbira 5 év gari van.Figyelembe kell venni, hogy ezek 110 max 120kg-ig vannak. De az már nagyon max.
Sajnos minél nehezebb az ember annál vastagabb pénztárca kell az ilyenhez.Most nézem, hogy 20%-os akcióval a Fern 400K. Jól megdrágult az is.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Lokids
üzenetére
Koszi ez egy korrekt valasz volt. Bar nem az en kerdeseimre amit postoltam, en alapvetoen ujonnan 200k korul neznek.
Plusz hogy az office plazan kivul van-e mas ertelmes bolt ahol lehet probalgatni. Es hasznaltaknal mit erdemes nezni es milyen markakat?
Amugy ugy 5 eve vettem 60k-ert egy gamert, ugy 3 evig nagyjabol jo volt, mukodott. De nem hasonlitottam meg egy minosegi office-hoz.u.i. az a valasz masoktol, hogy "keress vissza" azert is hamis, mert hiaba teszem, azok az infok mar elavultak, az arak is, sot egy csomo linkelt oldal sem el mar, mivel eladtak a szeket (es meg a neve sincs a posztban es az ara sem szoval ez igy ertelmetlen linkelgetes a jovore nezve)
-
Egon
nagyúr
-
Lokids
addikt
válasz
Radeon_5
üzenetére
A legnagyobb gond, hogy a legtöbb esetben nem is lehet megmondani a tutit, mert nincs ilyen. Mivel minden ember más, így más lesz számára a megfelelő szék.
Aki Bp-i annak azt szoktuk ajánlani, hogy járja körbe az irodaszék bútorokat és üljön benne legalább 10-20 percet!
Nem azért, mert nem akarunk válaszolni, hanem mert egyszerűen nem lehet.A 100K HUF-os határ a másik probléma.
Sajnos annyira megdrágult minden, hogy a 40K-s IKEA szék is a 100-at nyaldossa.
PL az EMAGRA X5 szék, amit anno bárkinek ajánlottam volna 120-ról 230+-ra nőtt az ára.És a leggyakoribb kérdés pedig a gamer székek. Általában nem ajánlottak, mert a kagyló ülés forma számítógép elé nem megfelelő. De ha valakinek mégis az kell, akkor is nehéz, mert csili-vilit szeretnének, ami van akár 30K-tól is. De kitudja meddig lesz jó.
Legtöbbször egy gyerek sírja ki a szülőtől, aki meg nem akar egy vagyont költeni úgy, hogy másnap a gyerek már másmilyent szeretne. Úgyhogy mikor idejönnek, hogy gamer szék, max 50-60K, akkor megint csak széttárt karokkal állunk, hogy annyiért nem merünk semmit se mondani. Azt meg mégse tehetjük, hogy dobjon hozzá még 200K-t és vegyen egy Titan evo-t.NA szóval ezek miatt nincs sokszor válasz itt a kérdésekre. Meg nincs sok ember aki ide visszajár és megosztja a tapasztalatait az olcsóbb székekről. Pedig még ha negatívak is, akkor is hasznos lenne.
-
-
-
hiddenroth
csendes tag
Budapesten van bármi az Office Plaza-hoz hasonló hely, ami olyasmi márkákat árul, mint ők? Vannak persze jó székek, ahogy látom, de nagyon kevés van, amit ki lehet próbálni:
Forgószékek: 64 db - Raktáron 15 - Kipróbálható 13
Vezetői forgószék: 47 db - Raktáron 12 - Kipróbálható 6
Ergonomikus forgószék: 117 db - Raktáron 39 Kipróbálható 25
Prémium forgószék: 84 db - Raktáron 25 Kipróbálható 17
XXL forgószék: 6 db - nincs - nincs
24 órás forgószék: 10 db - Raktáron 1 - nincs
Gamer székek: - 59 termék - Raktáron 4 - Kipróbálható 1Tehát 62 széket lehet kipróbálni, ami a székek 15%-a. Persze vannak azonosak is, csak a színezetük más. De max 30% szerintem, amit lehet tesztelni. Ráadásul a többsége, ami nekem kellene a nagysága miatt, nem nagyon van. Gondolom olyat nem csinálnak, hogy egy kiválasztottat, amit szívesen megnéznék azt összeszerelik nekem? Ne álmodozzak?
Eskü néha már azon gondolkodok, hogy veszek egy autóülést. Van pár, ami nagyon betalált nekem minden tekintetben és annak csinálok talpat, vagy átalakítom valahogy. Persze ez nem kis feladat lenne, szóval csak ennél a verziónál maradnék inkább. Csak ugye, jó lenne, ha ki tudnám próbálni. Legalább ülni benne 5-10 percet, milyen is.
-
Egon
nagyúr
A cégnél kisírtuk a jelenlegi székek cseréjét. Több jelölt is van, elvileg próbára hoznak majd el pár darabot, ez az egyik jelölt:
[UNIQUE ANGGUN ERGONOMIKUS IRODAI SZÉK]
Van ezzel tapasztalat? -
PeL
addikt
Sziasztok!
Egyetlen kérdésem lenne, 60.000 forint alatt létezik tartósabb, ajánlható szék, vagy teljesen felejtős a dolog? Kettő darab kellene, és úgy már a drágább székek nem jöhetnek szóba sajna :\
-
Radeon_5
aktív tag
Nincs osszefoglalo, ugyhogy megprobalok leirni mindent ami legyeges, keresek szeket.
Melyik boltokat ajanlanatok Bp-n vagy kornyeken, ahol a leheto legtobb nem gagyi 1 evig jo szeket ki lehet probalni?
Mondjuk 200e-ig bezarolag erdekelne valami, allithato karfaval mindenkepp, ha lehet allithato derektamasszal, szellozos legyen ha csak lehet es tartos tobb evig. Nyilvan fel-le, es a hattamla elore-hatra allithato legyen. Az ulolap is ha jol gondolom nem jo ha tul rovid, de ezt eloben lehet erezni hogy kenyelmes-e.
Ha eredmes, hasznaltat is akar bevallalok, itt mire kell figyelni?
Es alapbol markak, konkret tipusok tippjei is johetnek.
Gyors guglival ilyeneket talaltam 100 alatt: Mark Adler Expert 8.5, Halmar Admiral/Hasel, Unique Ergonic/Fulkrum/Shell, ezek valami gagyik vagy van ertelme?
Napi sok ora ulesre, kodolasra, fajo derekra es hatra kell, 90-93 kilo korul vagyok, 179cm magas.
Koszi! -
cd930
senior tag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Azt én is megvenném annyiért, ha neked nem válna be, átveszem, akár némi felárral

Januárban a Nibe volt akcióban (85k helyett 55k), de készlet nem volt belőle. A fiamnak tetszett, megrendeltem még azon az áron, de a boltban mondták, hogy az elvi március 2-es érkezési dátum csak úgy fel van tűntetve, lehet, hogy hónapok alatt sem jön meg..
Akkor kipróbáltam az Abildaa-t is és meglepően jónak tűnt, az alsó része full ugyanaz, mint a Nibe, az Abildaa annyiban tud többet, hogy nem egy párna van odatéve deréktámasznak hanem oldalról állítani lehet egy tekerentyűvel.
110k erősen sok érte, ha a Nibe 55k-s akciós árával vetem össze. -
Ezekiell
veterán
Ma vettem egy Jysk Abildaat, pedig nem akartam, csak kipróbálni
Beleültem a boltban, egész kényelmes volt, aztán láttam csak, hogy leértékelt, 50.000 HUF. Annyi baja volt, hogy nem forogtak a görgők a talpon - kicseréltem itthon 2 perc alatt mindet, és mint az új. 
Ennyiért ajándék volt. ELső benyomások jók: deréktámasz tart erősen (már majdnem túl erősen is nekem a legkisebb fokozaton is), jó széles, nagyobb emberekre méretezett darab. Nem csörög, nem zörög. Az egyetlen negatívum talán, hogy az ülőlap lehetne hosszabb egy 5 centivel.
-
light0416
tag
Sziasztok!
Én innen rendeltem egy stealcase leap v2-t és nagyon megvagyok vele elégedve, 190cm 85kg-hoz. Nagyon gyorsan válaszoltak és kérésemre szinte azonnal állítottak ki 0%-os ÁFÁs számlát, mivel cég nevére vettem.
Rendben megérkezett, kb 1 hét alatt. Kb 2-3 hónapja használom is. Nagyon jó állapotban van, nyilván felújított ezért van rajta 1-2 karc, de ezen kívül patika.
Gondoltam bedobom hátha vkit érdekel az oldal megbízhatósága
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
Köszönöm szépen a visszajelzést, akkor beleugrom egy ilyenbe.
-
JackFeryll
őstag
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Jysk-ben van most egy ilyen dömpingáras szék: [link]
Nyilván nem versenytárs a komoly székekhez képest, de én vettem egyet a melóhelyre, mert meguntam, hogy nincs normális szék. Most raktam össze, és egyelőre azt mondom, hogy ennyiért akkor is oké volt ha 1-2 évet bír csak ki. -
VTom
veterán
Sziasztok,
jelenleg egy Steelcase Gesture-öm van, kb. 8 éve, szeretem is, de jó lenne egy fejtámla.
Sajnos a fejtámlás Gesture baromi drága, hátlapot cserélni pedig szintén nem éri meg.Ezért gondolkodtam a cserén. Látom ezeket a több részből álló háttámlás székeket, ki is néztem párat, de a vélemények nem valami jók egyikről sem, illetve látom, hogy mindekit inkább lebeszéltek a hálós székekről.
Van esetleg javaslatotok, hogy mire lenne éredemes lecserélni a Gesture-t, esetleg tudok-e oylan univerzális fejtámlát ajánlani, ami használható hozzá? Sajnos ilyet is csak kínai webshopokon találok, és nem nagoyn bízom bennük.
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek mennyit ér ez a szék?Senator Freeflex Chair
Angliában vásároltam és onnan importáltam. Nagyon jó állapotban van, nem volt sokat használva. Ahogy látom a mostani új ára azzal a felszereltséggel ami nekem van az olyan 550GBP ~ 250k HUF.
-
Sziasztok!
Székvadászat...
196 cm és 100kg, Home Office, napi 8-12 óra.
Elolvastam a topicot és mivel 400e Ft + nem szeretnék rászánni, ezért kb. a RIM Flexi 1103 tűnik most hirtelen befutónak, ami a kérdés az a tartósság.
Van e téren tapasztalata esetleg valakinek? -
csab001
tag
Sziasztok!
Napi 10-12 órára keresek kényelmes széket! Fontos, hogy ez nem folyamatos munka, van benne néhány óra pihenés is, viszont azt is a székben kell töltenem...
Azt ajánlották, hogy erre inkább valami gamer széket válasszak!
Nyilván igyekszem valamennyire költséghatékonyan megoldani ezt, de mindenképp 150e alatt kell maradjak (ha 100 körül meg lenne, az lenne a legjobb)...
180cm és 105kg vagyok, szóval egy strapabíró alkalmatosság kell!
Nézegettem a Noblechairs és az Arenaracer székeket, de ha valakinek van valami más ötlete, szívesen veszem!
Eddig a legkényelmesebbnek a Deluzzo-nál találtam egyet, de a 200e forint eléggé túl van a tűréshatáromon.
-
moha77
csendes tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Nagyon röviden be tudtam nézni az Office Plaza-ba (zárás előtt 15 perccel érkeztem, más ügyben mentem Pestre és nagyjából útba esett), beleültem a WAU 2 FAB székbe és egészen kényelmes volt, viszont a deréktámasz nagyon nehézkesnek tűnt, meg a karfája is csak 2D és mivel egy hátrahúzással lehet állítani, szerintem állandóan kioldanám véletlenül.
Ettől függetlenül tetszett, de már megrendeltem otthon a Narbutas-t. Annál csak annyi volt, hogy a deréktámasz kicsit nyomott, de úgy olvastam, hogy egy jó szék kikényszeríti a helyes testtartást, szóval valószínűleg eddig nem ültem jól és azért nyomott.
Ha hosszabb távon nem jönne be, akkor a Narbutas megy az asszonynak, én meg veszek egy WAU 2 FAB-ot. -
-
mrviceguy
tag
Egyet is értek, meg nem is - Herman Miller összes széke kitűnő ellenpélda, vékony ülőlap, elképesztő kényelem - szóval ettől még lehet jó a szék. Nekem nagyon ígéretesnek tűnik, hogy nem a standard elemekből van összelegózva (lábcsillag, kartámasz, döntő és hintamechanika), mert ha már valóban időt fektetnek a tervezésbe, akkor onnan a minőség gyártása már csak egy kis lépés.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
az Arozzi Vernazzak mennyire ajánlott székek, ilyen árban van esetleg más jobb? [link]
Műbőrt már semmiképp se szeretnék, az AK Racinges székem évek alatt szanaszét foszlott, emellett kényelmesebb is lenne a linkelt alcantarás típus. -
mrviceguy
tag
Van esetleg valakinek posteriori tudása a MarsRhino székekről?
MarsRhino Infinite S
Kifejezetten ez a modell lenne érdekes valamint a GT fémjelzésű testvére - a használt irodaszék nepperek most kicsit menjenek ki kávézni, magam is Fern-ben ülök, pls ne fojtsuk meg a diskurzust a végtelenbe kopipésztelt "mindengémingszékszar, vegyélhasználtsteelcase-t, véddatermészetet" promóciós wall of text-el.
A linkelt szék mindenképpen figyelemre méltó, a kérdés az, hogy valaki ült e már benne, és tud e nyilatkozni a tartósságáról. -
fpatrik17
senior tag
Srácok, aki rendelt már Haworthról. Itt szokott lenni időszakosan nagyobb kedvezmény, kupon, vagy bármi? Nem sürgős a vásárlás, viszont heti 3-4 HomeOffice-ra erősen mélázok egy Zody vásárláson. Múlt héten megnéztem még 315 volt a fekete, most meg 400 fölött van.

+1 A garancia téma hogy megy náluk?
-
Lokids
addikt
válasz
moha77
üzenetére
Azzal nyúlhatsz mellé a legjobban.
Egy 5-700K-s Herman Millerrel is mellé nyúlhatsz, ha pont neked nem felel meg. Pedig az esetek 99%-ban tökéletesek. Ezért kell beleülni és kipróbálni.
De ennyiért esetleg az Emagra X5 széket is próbáld ki. Adnak rá 5 év garit. Lehet neked az lesz a megfelelő. -
Lavar
aktív tag
Sejtettem, hogy mivel próbaterem, ezért mérettől függetlenül rengetegen kipróbálják, és idővel lehet megrogynak.
Ennek a konkrét Esta-nak pedig csak olyan mértékben lötyögött a háttámla, ami még belefért számomra, minimális volt. Volt nála rosszabb állapotú drágább szék kirakva.szerk.: A másik meg, hogy bp-i vagyok, úgy voltam vele, ha szar simán visszaküldöm.

Így be mertem vállalni. -
Lavar
aktív tag
válasz
mclord
üzenetére
Én ezt használom fél éve, (bár akkor csak 55k volt, 80-at szerintem nem ér meg) mikor beleültem kipróbálni lötyögött a háttámla a próbateremben, de itthon az újat összeszerelve nem, és azóta sem.
Szerintem csak meg kéne húzniuk a csavarokat.
Viszont pár hónap elég volt, hogy el kezdjen recsegni/ropogni ha nagyon mocorgok benne, szóval a minőség azért nem a top, de ez látszott rajta.
Ikea Markus pl. sokkal jobban össze volt rakva, de az nekem kényelmetlen volt több órás ülésre, ebben az Estaban elvagyok 8 órát. -
mclord
aktív tag
Tegnap voltam az Office Plazaba székeket megnezni, nekem brutális csalódás volt. Nem tudom, hogy mi a tapasztalat. A kiállított székek milyen osszeszerelesi minőséggel van ellatva, vagy ez a termék minősége is ? Ám szinte mind vállalhatatlan lötyögő hattamlaval volt ( 2 wau , hero kivétel). Régen azért az ikea / kika székek voltak ilyen minőségben. A munkahelyen a használt székeknek is a támlája stabilabb
. -
LLKobe
veterán
válasz
moha77
üzenetére
Üdv!
Ebből a keretből már tudsz venni egy top széket, ami szuper és tartós is.
EZT rögtön tudnám ajánlani, ha minden igaz gyönyörű hibátlan állapotú és garanciális is. Az egyik legjobb létező szék.
Esetleg még várhatsz egy FERN akcióra, viszonylag gyakran évente többször akciózzák, 280 körüli árra.Ha én lennék a helyedben, rámennék a linkelt Steelcase-re, elvileg jobb mint a Fern.
A HM nagyon jó, de olyan hogy nagyon próbálni kell, mert van akinek bejön, van aki ülni se tud benne, és még használtan is drágább jóval, nem biztos hogy megéri. -
moha77
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új, jó minőségű ergonómikus széket a mostani 5 éves olcsó Sigma helyett. Mivel homeoffice dolgozok, fontos, hogy hosszú távon is kényelmes legyen, deréktámasszal és minél több állítási lehetőséggel.
Nem vagyok magas, 171cm/75kg. Mit tudnátok ajánlani olyan 200-250 ezres határig? Lehet esetleg több is, ha tényleg jó, bár nem tudom, hogy pl egy Herman Miller megéri-e valóban a fél milliót, nomeg sehol nem láttam, ahol esetleg bele is lehetne ülni.Próbálgattam pár széket, ami kimondottan tetszett, az egy Narbutas Diva volt: https://www.narbutas.com/products/chairs/task-chairs/diva-task/
Esetleg ezzel van-e valakinek tapasztalata? -
breezer88
tag
válasz
Gaboo007
üzenetére
szia!
én egy ehhez nagyon hasonlón - ugyanez a márka, más típus, ahogy látom a szövetes, szivacsos háttámla a különbség, de nem találtam hírtelen - ülök a munkahelyemen és nem rossz, de azért nem váltja meg a világot, a legnagyobb baja, hogy csak 5 ponton lehet fixálni a háttámláját és nem fokozatmentes, nekem pont a 2 fix pont között volna az ideális dőlésszög... illetve én szívesebben ülnék alacsonyabban, mint amennyire ezt minimum lehet állítani -
breezer88
tag
hú, ez: UNIQUE WAU 2 FAB elég jónak tűnik és a 41 cm is ígéretes, ennél alacsonyabbat még nem láttam

mindenképpen kipróbálom.. ha esetleg meg is veszem szerintetek érdemes összeszereléssel kérni? a legutóbbi székemet így kértem és kicsit olyan érzésem volt, hogy nem a legjobb minőséget kaptam, az egyik karfa alapból csúszkált, lehet egy visszaküldöttet adtak el nekem -
Pike01
csendes tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Sziasztok!
Én is pont szék vásárlás előtt állok, otthonra Home office napi 8 órára.
Már egy ideje nézegetem és kezd belefájdulni a fejem is. :-)
Tudom a csúcsok csúcsa a Herman Miller valamelyik típusa lenne, tetszik is nagyon csak kicsit drága. Viszont LLKobe által jelzett UNIQUE WAU 2 FAB nagyon szimpatikus! Nem tudom be merjem e vállalni próba nélkül. A bolt ahol ki lehetne próbálni H-P ig van 10-16-ig van nyitva?!?
-
horvvpeter
csendes tag
válasz
Gaboo007
üzenetére
Szia!
Én is egy profim LightUp-ot vettem 1-2 hónapja. Paramétereim majdnem ugyanazok (185cm, 87kg)
Eddig nem rossz, viszonylag masszív szerkezetnek tűnik, de ez majd hosszútávon fog úgyis kiderülni.
Alapvetően kényelmes, de még nem sikerült olyan beállítást találnom, amivel 100%-osan elégedett lennék. Számomra ami zavaró, hogy rövidek a karfák és nem lehet eléggé hátrahúzni őket. Valahogy sosem fekszik rá a kezem.
Korábbi munkahelyemen egy Boston H Extra széken ültem 7 évig, azzal nem volt bajom, de az túlmegy a 150es kereten.
-
LLKobe
veterán
Mindketten menjetek be pl. az Office Plaza-ba, mondjátok el mit szeretnétek kb. és mennyi keret van rá. Nagy készletük van, végigültök 5-10 széket, és kiválasztjátok a leginkább megfelelőt.
A székeik nyilván nem csúcskategóriás darabok, 100k alatt főleg, de biztosan jobban jártok vele mint az olcsó gamer székekkel.
Amire figyeljetek: deréktámasz lehetőleg legyen és legyen állítható, kartámla legalább magasságában állítható legyen, ha lehet szélességében is.
A hálós háttámla jó dolog, a hálós ülőfelületet viszont érdemes kerülni, és inkább textil ülőfelületest venni. Bár elsőre nem úgy tűnik, de a keményebb ülőfelület hosszabb ülésre kényelmesebb mint a puha süppedős, uh érdemesebb a keményebbet választani.Ha sikerül lőnötök valamit, megköszönjük ha leírjátok itt mit vettetek, képeket és tapasztalatokat szívesen fogadunk, segít a többi székkeresőnek

-
petertoth123
csendes tag
Talán hasonló a problémám, mint az előző hozzászólónak...
ArenaRacer Titan visszaküldve
Nitro Concepts X1000 visszaküldveOka: az ülőpárna elején kilapul a combom alja/térdhajlat előtt, elszorul a lábam, keringési zavarokat okozva, gyakorlatilag lezsibbadok és 2 hétig fájnak a lábaim utána. Az X1000-ret lábtámasszal is próbáltam, de ugyanúgy zsibbadtam. Kiknek tervezik ezeket a székeket???
Mi a megoldás, milyen széket vegyek?
Unom már a szétszerelgetéseket és visszaküldést.Előre is hálásan köszönöm!
170 cm
75 kg -
breezer88
tag
Sziasztok!
Legutóbbi székvásárlásom óriási fail volt (Antares Ufo), gyakorlatilat jó ha 5ször beleültem azóta pedig ruhákat tárolok rajta

A hiba az volt, hogy a szék rettentő magas és mély, és bár 186 cm vagyok, totál szétnyomódik a combom, irtó kényelmetlen.Tudtok javasolni olyan egyébként minden elemében felnőtteknek szánt széket, amit a szokásostól jóval alacsonyabbra is lehet állítani? A túl nagy magasság esetén nem tudom a lábamat kinyújtani csak olyan formán hogy lecsúszok a székben, de az meg egy hátgyilkos póz. ( ja vagy a levegőbe tartva a lábamat de az csak 1-2 perc)
Nem feltétlen munkához kellene, inkább PC előtti lazuláshoz, szóval nem szeretnék ácsorogni a PC-s tevékenység közben, mint egy emelhető munkára használt asztalnál.
Nagyon köszönök minden tippet!!
-
LLKobe
veterán
válasz
hiddenroth
üzenetére
Office Plaza. Ott biztos találsz megfelelőt, nagy a választékuk.
-
hiddenroth
csendes tag
Sziasztok!
196 cm és 100 kg vagyok. Magas támlás széket keresek, aminek van fej és derék támasza is. Mindenképpen pihentetni akarom rajta a fejem, olyan nem jöhet szóba, amin nem érek végig. Sajnos eddig nem sokat találtam (mondjuk inkább szinte semmit), csak ezt: [link]
Az ülőlapja azonban 10-15 perc ülés után kényelmetlen volt számomra. Tehát nem hiszem, hogy menne az egész napos ülés. Az árkategória ilyen 150 max, szóval az ilyen nagyon olcsó +1000 dolláros székek kilőve. Amúgy sem mernék megvenni egyet sem kipróbálás nélkül. Tényleg ez is érdekelne, hogy hol van Magyarországon olyan hely, ahol a legtöbb széket ki tudom próbálni? (IKEA, Mömax ezeken a helyeken voltam, egy sem volt jó, csak amit mutattam, az sem teljesen) Office Pláza? Itt volt már valaki? Egyéb? -
LLKobe
veterán
válasz
mimi82
üzenetére
Továbbra sem vagyok semmiféle üzleti kapcsolatban ezzel a hellyel, de teljes biztossággal mondom hogyha bemész hozzájuk, és megveszed szó szerint bármelyik széküket, az jobb lesz mint egy ilyen noname gamer csoda.
Menj be, ülj végig amennyit akarsz és válassz egyet ami árban is megfelel.
Ezek a gamer székek vagányul néznek ki, és itt véget is ér minden pozitívum. -
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából 60-75eFt között keresek szövet széket max.
183cm és 75 kg vagyok.
Hétköznapokon napi 3-4 óra, hétvégén 10-12 óra használnám.
párat kinéztem nem tudom használhatóak-e?gamvis phantom
Néztem a teszt videót és nem igazán megnyerő ez a cég olvasva a kommenteket.Használtan is néztem. Diablo X-Player 2.0
(67 000 Ft).
Helybe van,így nem kell össze rakjam.Miket javasolnátok?
És előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Chieftec iArena GPC 600S 600W tápegység
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.