Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Tudom, csak néha jó lenne pihentetni picit (nem krónikus fájdalomra kell gondolni, azért annyira nem drámai a helyzet. Szimplán jól esne néha hátra dőlni úgy, hogy tartja a fejem is) , a mostani székben pedig ez nem megoldható (nem emiatt akarom cserélni, kb 10 éves jysk-es csoda. Nyekereg, foszlik, az ülő rész már kiülve. Szóval megérett a cserére
) -
LLKobe
veterán
válasz
Balesz1899
üzenetére
Ha fáj a nyakad, az nem a fejtámla hiánya miatt van.
-
idegen lény
addikt
válasz
Balesz1899
üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
Balesz1899
üzenetére
Ezek amcsik, jó videóik vannak, én is szeretem őket. Van karfája annak, amin ülsz? [link]
-
Balesz1899
aktív tag
Sziasztok!
A Colamy Atlas-szal van valakinek tapasztalata? [link]
Mostanában elég sok tesztet nézek/olvasok, többször is szembe jött, mint a 300USD alatti kategória egyik legjobb választása (ez nagyjából a lélektani határ nálam, amit kiadnék székre). Pl egy YT-bemutató: [link] , teszt cikk: [link]Sajnos itthon nem lehet kapni, így kipróbálni sem tudom, viszont EU-ból rendelhető, most kuponozva kicsit 100k fölött meg is állna. Picit azért félek ennyire ismeretlenül beleugrani.
Mindenképp fejtámlás széket szeretnék, mert mostanában elég sokat fáj a nyakam a gép előtt ülve (heti 3 nap HO), így az általában ajánlott Zody ki is esett.
Esetleg hasonlóra tipp itthonról kb 120-130 ezerig? (187cm/93kg)
Köszi!
-
idegen lény
addikt
Nem tudom, hogy a jognak mi köze van ahhoz, hogy vásároltam-e már náluk. A jog mindenkire egyformán vonatkozik, nincsenek kivételek. Mondom, nekem mindegy. De hogy értsd, hogy mire gondolok, nézd meg például ezt az oldalukat: [link] Négy szék hirdetése található rajta, de csak az egyiknél jelzik, hogy új, a használt szó egyszer sem fordul elő az oldalon. Ennél sokkal kevesebbért már súlyos büntetéseket szoktak kiszabni. Mindezt úgy, hogy a saját ÁSZF-ükben is szerepel:
"4.6. A Szolgáltató egyértelműen jelzi a weboldalon, hogy mely termékek használtak és mely termékek új állapotúak."
Az igazából mindegy is, hogy van-e erre jogszabály vagy nincs, lefogadom, hogy van, különben nem írták volna bele az ÁSZF-ükbe, onnantól viszont kötelezően be is kéne tartaniuk a saját érdekükben, mert így megtévesztő lehet. Itt is voltak már, akik azt hitték, hogy ez egy új szék akciós áron, mivel a képről sem derül ki, hogy használt vagy új.
Amúgy azt a deréktámaszt húsz-, harmincezer forintért be lehet szerezni.
Még mindig nem írtad, hogy az egy éves jótállási idő alatt tört el/cserélték ki, vagy utána. -
Kbali
nagyúr
válasz
idegen lény
üzenetére
Mondjuk a weboldal tab címe az, hogy "Használt irodabútor webáruház..." - és ezért tüntetik fel külön, ha új termékről van szó.
De láthatóan nem ismered, nem vásároltál náluk, de véleményed van. -
idegen lény
addikt
Oké, ezeket mind az ő oldalukról másoltam ki, és a Te esetedre ez nem is vonatkozik, hiszen nem hibásan vásároltad, és feltételezem, hogy az egy éves jótállási idő még akkor nem telt le, de ezt nem említetted. Gondolom, azért ők is átnézik őket, és nem tesznek ki hibásakat. De azért mindenki ellenőrizze le vásárlás előtt ezt is, mert biztosan sokan próbálgatják őket, az a biztos. Tudom, hogy új székeket is árulnak, azoknál ki is írják rendesen, hogy újak, csak hát a törvény szerint a használtaknál is ki kéne írniuk, de nem nekem fog fájni, ha ezért egyszer megbünteti őket a fogyasztóvédelem. -
Kbali
nagyúr
válasz
idegen lény
üzenetére
Saját tapasztalat: minden további nélkül kaptam a Multibútornál cseredarabot, amikor az általam vásárolt székben elromlott a deréktámasz (komplett széket, nem csak a támaszt). És ez is használt termék volt (a rajta lévő cimke szerint kb. 5 éves - de úgy nézett ki a kárpitozása, mint az új, egyedül a kartámasz volt kicsit karcosabb, de pl. átvételkor azt is kicserélték egy még jobb állapotúra). Szóval hozzájuk tényleg érdemes rászánni az időt és bemenni (egyébként a 100e ft-os kategóriában van új székük is).
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Már egyszer bemásoltam.
"Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm.rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket." "A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie"
"A jótállás időtartama egy év.""A használt állapotú termékek esetében a Felhasználó nem jogosult minőségi reklamációval élni! A Felhasználó az ajánlatkérés elküldésével tudomásul veszi, hogy a használtnak megjelölt termékek esetenként hiányosak, nem teljesértékűek és ezzel kapcsolatban nem jogosult minőségi reklamációra!"
-
Merchior
tag
válasz
undercover
üzenetére
Nem igazán lehet ezeket összehasonlítani:
- Az egyik egy nagynevű ismert gyártó felsőkategóriás széke, használtan, egy profi szaküzlettől.
- A másik pedig egy a fórumozók számára ismeretlen gyártó alap kategóriájú széke, újonnan, egy a fórumozók számára ismeretlen webshop-ból.
- Előbbinek az új ára az utóbbi kb. 3 - 4-szerese, így messze az alma-körte esete.A Frezza-t én csak akkor venném meg, ha lenne kedvem, időm, energiám és fölösleges pénzem a visszaküldéssel, majd az alternatíva kereséssel vesződni, hogyha esetleg nem jön be - így legalább lenne tapasztalat ezzel a típussal is
A Zody többünknek bevált itt a fórumon, találni róla beszámolókat, videókat, de most sem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ki kell próbálni. Neked nem biztos, hogy ugyanúgy be fog jönni.
egyébként budapestiként is szabadnapot vettünk ki az asszonnyal, hogy elmenjünk, beleüljünk, kipróbáljuk, átgondoljuk, beszélgessünk a Multibútor értékesítőivel, hazahozzuk, stb, szóval emiatt én azt tanácsolom a vidékieknek is, hogy szánják rá az időt. Jobban megéri üres kézzel hazamenni, mint kényelmetlen, egészségre káros székben ülni hónapokat/éveket.
-
roseA580
aktív tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Ez egy hivatalos gyártói oldal:
https://ro.steelcase.com/products/amia?variant=44929290567982Egyébként van valami kedvezmény is:
Hogy fizikailag hol vannak azt nem tudom...
Email: shopro@steelcase.comEz már tényleg jó ár érdekelhetne is de a 120 nap garancia elriaszt!
-
undercover
őstag
Sziasztok! Mivel nem született végső konszenzus ezért elmondom ismét mire jutottam.
Első jelölt: [link] Feltéve akkor ha visszalehet küldeni, ha mégsem jön be, de ennek utána járok ha ez nyer.
Második jelölt: [link] Bár nem tudom pontosan, hogy az első jelölthöz hasonló árban melyik a legjobb erről az oldalról.Vaaagy pedig bedobtok egy harmadik jelöltet
-
jbl
senior tag
-
roseA580
aktív tag
Szia!
Én azért nem vagyok biztos benne hogy 2-3 napon belül megkapnám Romániában:
Vagy van valami infód a 2-3 napos Romániai szállításról?
Lehet hogy használtra gondoltál?
Estleg a kínai székekre? (forrás nem ártana mert az AliExpressen csak irreális áron találtam)Ui:
Nem nekem kéne, mert ennyit nem tudnék fizetni érte bármennyire jó is! -
jbl
senior tag
steelcase amia bejönne nekem nagyon, de hát mi Magyarországon itt nincs semmi csak a kínai mint mindenből, vagy 3 cégen keresztül 8-10 hétre.
mindenki lenézi Romániát, régen elhagytak bennünket. ott bezzeg 2-3 napon belül ott van -
SkyTrancer
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
39 vagyok
Egyenlőre még nem jöttem rá hogy mi különbözteti meg a gamer széket a nem gamertől, mert ma már mindenre ragasztanak egy matricát és azonnal gamer, ja és világít, óóó hát akkor meg a golyóstoll is gamer
Nekem teljesen mindegy minek hívjuk, de nekem a monza eléggé kényelmes volt és napi 16 óra után sem fájt semmim benne és ez így van 9 éve
Ennyit tudok elmondani
Előtte több más jysk-es és egyéb székeim voltak, de nem voltak az igaziak
Annyi hogy ez a monza járt kárpitosnál, mert a gyári műbőr meg a szivacs az egy fillért nem ért de ezt követően szintén használtó volt, végülis még most is az jelenleg is használom, csak aggódom hogy mikor ülök bele a teleszkópba, ha már potyog belőle a csavar
Irodai székeket anno sokat használtam irodában, nagy megelégedéssel és tisztában vagyok vele hogy remek darabok, csak pár "irodai székre rákerestem" és 2-300 ezer körül voltak, na annyit nem tudok rááldozni
De ezeket megnézem köszi
de ha ennél olcsóbb megoldások is lennének amikre is fél szemmel rá lehetne nézni azt is nagyon szívesen fogadom

egyébként a fent említett Haworth Zody így elsőre nem tűnik rossznak, viszont tartok tőle hogy a fejemet ha hátradőlök benne azt nem tartja, mert alacsony a háttámla. Sokszor megesik hogy picit pihenek a székben és olyankor jó megpihentetni a fejet valahol
-
jbl
senior tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Minden szava igaz, egy hete rendeltem Arozzi PRIMO WOVEN FABRIC most vitte vissza a futár :)
Nagy szép meg nagyon frenszi de a mostani 15 éves kínai székem kényelmesebb. de én nem is gemer széket kerestem, hanem otthoni netezős filmnézős a gép előtt hátradőlős kemény széket keresek.
185 cm 85 kg ja és régen születtem. inkább valami minőségibb érdekelne. -
idegen lény
addikt
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Ez a videó is kiválóan érzékelteti, hogy mi a fő probléma a gamer székekkel: [link]
-
LLKobe
veterán
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Üdv!
Mi itt a topikban nemigazán vagyunk nagy hívei a gamer székeknek.
Nem ergonomikusak, csak jól néznek ki. Ez nem vélemény hanem tény, pont.
Így ha gamer széket szeretnél, abban én személy szerint nem tudok segíteni, tapasztalatom sincs velük.Amit tisztán nem határoztál meg, hogy mennyi is lenne pontosan a keret?
Illetve hosszú távra keresel egy tartós és ergonomikus széket, vagy csak valami legyen occsón? Az írásodból nem tudtam ezt tisztán leszűrni.Azt nem írtad meg hány éves vagy, de ha 9 évet gyűrtél egy széket, azt mondanám legalább 25 lehetsz. Ez azért fontos mert minnél idősebb leszel, annál jobban kelleni fog egy jól tartó szék. Főleg ha ilyen horror sokat ülsz, én a helyedben egy olyan széket vennék ami egyrészt jól tart és jól személyre szabható, másrészt tartós darab.
Ez egy nagyon jó minőségű használt szék, általánosságban szoktuk ajánlani, a legtöbb embernek megfelelhet, persze ezt csak kipróbálás után lehet eldönteni.
130k bruttó, de minimum egy bő évtizedre le lenne tudva a téma, ajánlanám ha tudod fontold meg / próbáld ki. -
idegen lény
addikt
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Legalább szinkron mechanikásat vegyél, ha nem akarod túl gyorsan legyilkolni a gerincedet, amúgy meg olvass vissza jó pár oldal hozzászólást, oldalakon keresztül ez volt a téma.
-
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok
9 év után úgy néz ki megadja magát a jó kis Arozzi monza székem. Szerettem nagyon és vigyáztam is rá, de mechanikailag itt a vége úgy néz ki. Támasztó csavar is eltört benne, úgyhogy eljött az idő hogy másikat vegyek
ArenaRacer Supreme gyártói oldalon elég sok kedvezménnyel beszerezhető
Valakinek vélemény róla ? vagy mit ajánlanátok helyette ?
Ha lehet ennél olcsóbban mert már ez a 120 ezer is horror
80KG vagyok 179 cm és naponta akár 16 órát is használom a széket
-
Kbali
nagyúr
válasz
idegen lény
üzenetére
Inkább vegyél egy magasítható lábas asztalt (pl. a sokat kárhoztatott Ikea árul külön lábat, asztallapot, nekem is ilyen van).
És továbbra se ajánlgass lécci olyat, amit nem próbáltál soha. -
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Igen, ebben segít a garanciaidő. A hosszabb garanciaidő nyilvánvalóan nagyobb tartósságot is valószínűsít, hiszen a garanciaidő lejártáig feltételezik az adott székről, hogy meddig fog kitartani. Ezeket a garanciaidőket vagy a gyártók vagy a forgalmazók határozzák meg, akiknél senki sem ismeri jobban a székeik teherbírását. Persze, ez nem vonatkozik az IKEA kamu 10 éves garanciájára. A legideálisabb a teljes körű garancia.
Ezek nem az ő székeik, hanem különböző, (általában) ergonomikus székeket gyártók székeit forgalmazzák, néhányat közülük egyedül ők a hazai piacon. Ha a garancia szerint nézzük, akkor messze kiemelkednek közülük a SpinaliS székek, amiknek egyedül ők a hazai forgalmazói, mivel ezeknek a székeknek a teljes szerkezetére (a kárpitozás kivételével) élettartam-garanciát adnak. Ennél hosszabb garanciát már nem is lehetne adni, hiszen ez egy életre szóló garancia. Ezek a legegészségesebb székek a hazai piacon, mert folyamatosan mozgásban tartanak, mintha egy ülőlabdán ülnél, csak annál sokkal drágábbak, viszont aki megszokja, annak egy szék elvileg elég lehet egész életére. Olyan egyszerű a szerkezete, hogy nem is tud benne mi elromlani, és szinte fém az egész, gyakorlatilag egy IFA-rugón ülsz. Érdemes lehet egy hétig kipróbálni. [link] Sokat elmond a székről, hogy az összes dolgozójuk ilyen székben ül. Nekem ezek a székek túl drágák, ezért először vettem két ülőlabdát, hogy akkor majd azokon fogok ülni. Hát, egy darabig tudsz rajta ülni, de sok probléma van vele. Egy labdának hely kell, mindig útban van, arrébb gurul, nem elég kényelmes, és nem is arra találták ki, hogy nyolc órát ülj rajta. [link] Ezért vettem egy Schildkröt Dynamic féllabdát, amin tetszőleges ideig ülhetek bármilyen széken. Rendeltem hozzá húszezer forint körül az egyik kínai oldalról egy egyszerű, gamerszerű BlitzWolf széket, és arra teszem a féllabdát. Ez így tökéletes is lenne, csak ehhez így már kicsit alacsony lett a számítógépasztalom magassága. Meg kéne emelnem valamivel, vagy alacsonyabb széket kéne szereznem hozzá. Ha tudtok egy alacsonyabb széket ajánlani, megköszönném.
-
undercover
őstag
Nem tudom lehet amugy ezek a wellworking székek se rosszak.
De igy próba nélkül annyi fajta van, hogy nehéz betippelni melyik lehet a jó.
-
Marci112233
addikt
Nos végül mivel a Zody-t csak a korábban leírt fizetési módban tudnám megrendelni, de lehet akad lehetőségem az áfáját visszavenni, dobtam egy emailt a magyarországi Haworth képviseletnek, hogy lehet-e előre utalásos számlával is rendelni.(Legalábbis remélem hogy jó helyre ment a levél, mert magyarul kérdeztem.)
-
idegen lény
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Attól tartok, hogy Te értettél félre. Hol írtam én ilyet, hogy a Zody szar? Éppen, hogy azt fejtegettem, hogy egy irodaszék, amire 5-6 év garanciát adnak, biztos, hogy tartós. A Zodyra meg 10-12 évet is adnak, még ha nem is teljes körű garanciát. Hogy lehetne már rossz?
#11669Lokids
Igen, 110 kg a terhelhetősége a 150 ezres Rionak is, kábé ugyanazt tudja az is. Az ennél nehezebbeknél elvész az öt év garancia. -
Lokids
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Itt megjegyezném, hogy pl az Emagra X5-el van tapasztalatom, mert volt olyanom.
Pl nem ajánlanám senkinek aki kicsit is szélesebb és 100kg feletti. Alatta bárkinek. Csak az is 200K+... -
Marci112233
addikt
Jól nézem hogy az USA-ban a Zody-ra 12 év garit az az ülőfelület és az az alatti mechanizmusra is, de a szövetre csak 5 évet. Ellenben az EU-ban 10 év gari, a mechanizmus csak 5 év, az ülőlap, szövet és egyéb borítás meg 2 év?
Jól le van fokozva az EU gari az USA-ban eladott példánnyal szemben.
#11667 idegen lény
Lehet félre értettél. Én abba rétegbe tartozok aki éppen megteheti hogy megvegye a Zody-t, és hajlok is rá, csak sokallom érte a pénzt. és az ebben a hsz-ben leírt gari nyirbálást abszolút nem értem, de ha az USA-ba adnak annyit rá rossz nem lehet a szék. Egyébként csak most annyi volt az kerek 360 is pár napja, az euró árfolyam mozgatja rendesen a forintos árat.
-
idegen lény
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Az influenszerek bármiről csinálnak tesztvideót, amit küldenek nekik azért, hogy videóban népszerűsítsék. Cserében ingyen kapnak egyet. Ha a Frezza is küldözgetne nekik székeket, akkor csinálnának arról is. Nekem mindegy, hogy mit vesztek. Akkor vegyetek Zodyt 364.700 Ft-ért, gondolom, kábé ennyi lehet a valós értéke, nem 500 ezer, aminek a fele a marketingre megy. De ennyiért abszolút megéri. Ha mégsem tetszik, akkor visszaküldöd. Vagy vegyetek használtat 130 ezerért! Elég szomorú az, hogy sokan arra kényszerülnek, hogy használt székeken üljenek. Én ugyan kissé viszolygok a használt székektől, de ez az én egyéni problémám, ennyi erővel használt ruhákat is hordhatnék. Ezoterikus körökben nem túl ajánlottak a használt dolgok, de ebbe inkább nem mennék bele, hogy miért, bárki utánanézhet, akit érdekel, nem akarok off lenni, és megértem, hogy sokan erre kényszerülnek, mert nem adnak normális fizetéseket.
-
idegen lény
addikt
válasz
Lokids
üzenetére
Tutti, hogy már sokan kipróbálták, mert már két éve is árulták: [link] Egy svéd írt róla pár szót. Na de nem is ajánlottam, csak megjegyeztem, hogy van egy ilyen lehetőség is, mert mindenki azt hajtogatta, hogy 100 ezerért csak szart kaptok. Pedig ezek minőségi, olasz Italy Frezza forgószékek, Olaszország egyik legnagyobb irodabútorgyártójától. Az irodai székeket pedig jellemzően tartós anyagokból készítik. Máskülönben ki rendelne tőlük nagy tételben székeket? Az irodabútorgyártóknak és -forgalmazóknak nyilván a sok dolgozót foglalkoztató munkahelyek rendelései a fő profiljuk és a negyedévenkénti karbantartásuk, nem Kovács Pistike székvétele, az neki aprópénz. Csak vannak sokkal olcsóbb irodabútorgyártók is, akik jóval kevésbé ismertek, mint a Hawort, Steelcase, Hermann Miller, stb. Azt nem tudom, hogy kényelmesek-e, ez annyira egyéni, hogy kinek mi számít kényelmesnek, de hogy silány, ócska lenne a minőségük, azt nem hiszem. Amikre csak 1-3 év garanciát adnak, azok lehet, hogy silány minőségűek, de amikre 5-6 évet, mint például az Emagra székekre, amikből egyszerre 30-60 darabokat rendelnek neves cégek, azok már csak nem szarok, pedig az is "csak" 150 ezer forintba kerül: [link] Amúgy meg kit érdekel az anyagminősége, ha 5 év teljes körű garanciát kap a székre? Nem zsákbamacskát árulnak, mindet ki lehet próbálni, és még a vétel után is negyven napig vissza lehet kérni az árát indoklás nélkül: [link]
Mostanában nem hiszem, hogy veszek bármilyen széket is, mert egyrészt sajnálnék egy székre kiadni százezret még hat év garanciával is, másrészt mostanában félgömbön ülök, nem ilyen gerincgyilkos székeken.
-
Marci112233
addikt
-
Lokids
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
A gond az, hogy nincs a székkel semmilyen tapasztalat. Írhat akármit a gyártó a székre, ha még nincs aki kipróbálta.
Hogy tudsz ajánlani olyant, amiről csak hallottál? Kerestem, de egy darab tesztet nem találtam a székről.
A legjobb az lenne, ha megvennéd, és kipróbálnád nekünk. Akkor lenne tapasztalat. És ha az pozitív, akkor hurrá van egy relatíve olcsó és jó szék.
De addig nem ajánlhatjuk senkinek, hogy erről jókat ír a gyártó, vegye meg. -
undercover
őstag
Nos ezektől a válaszoktól nem lettem okosabb
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Ők biztosan nem gyártanak egy széket sem, mert nem bútorgyártók, hanem forgalmazók. Ültem már jó néhány bemutatódarabon más helyeken, és bizony sokszor elég ramaty állapotban vannak, recsegnek-ropognak. Nem véletlenül lehet a bemutatódarabokat olcsóbban megvenni.
Nem, nem tartom valószínűnek, hogy egy silány székre hat év garanciát adnának, plusz negyven nap pénzvisszafizetési garanciát. Ez kinek érné meg szerinted? Kész ráfizetés lenne! Egy 35 éves profi cég szerinted ekkora hibát elkövetne? Kértelek már, hogy mutass nekem a hazai piacon még egy 100 ezer forintos széket, (ami szerintem egyáltalán nem olcsó, de örülök, ha Neked az), amire hat év teljeskörű garanciát kapsz! Az IKEA tíz éves garanciáját inkább hagyjuk, ahogy azt Cifu is megjegyezte tegnap. Nyilván nem egy Zody, de nincs is értelme egy ötször ennyibe kerülő székkel összehasonlítani. De még a Zodyra sem adnak hat év teljeskörű garanciát.
Sajnos, jelenleg munkanélküli vagyok, de ha tudsz valami jó munkát, azt megköszönném.

"4.6. A Szolgáltató egyértelműen jelzi a weboldalon, hogy mely termékek használtak és mely termékek új állapotúak."
"egyértelműen jelzi"! Hiába véded őket, ez bizony megtévesztésre alkalmas. -
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
"Mi a nyavajatörés az az Aloha szék? Kerti szék van ilyen néven.
"Újabb ékes bizonyíték jártasságod mellett a témában...
"Azok mind használt székek, csak nem írják oda, mert így többen veszik, pedig kötelező lenne."
Az hogy te nem látod, nem jelenti hogy nincs feltüntetve, max te nem látod:

Továbbra is azt javasolnám neked hogy először tájékozódj, informálódj egy témában mielőtt nekiállsz kardoskodva hülyeségeket írni, és félreinformálni másokat.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
"Lehet, hogy azért recsegett, mert már egy őskövület (35 éves a cég) bemutatódarab volt, ki tudja, hány túlsúlyos ember próbálgatta már 110 kg fölött, tönkretéve vele a mechanikát."
Te nem érzed mennyi marhaságot beszélsz? Egész biztos hogy a cégalapítás napján 35 éve legyártották az első széküket (ami azóta is változatlan), és azt rakták ki bemutató darabnak ami azóta is ott van. Szétülték leronygyolták, de nem cserélik ki, mert jó elijeszteni vele a potenciális vásárlókat.
Nem az a valószínűbb, hogy eleve egy olcsó, silány darab. Miért kardoskodsz ennyire a butaságod mellett, náluk dolgozol vagy mi
-
idegen lény
addikt
válasz
Woodcutt3R
üzenetére
Ennek már az árán is látszik, hogy százszor jobb nála a Zody. Ez nem is tűnik szinkronosnak. -
Woodcutt3R
tag
válasz
idegen lény
üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Ja és a használt Zody 129 413 Ft-ba kerül, nem százezerbe, az csak a nettó ára.
Csak a félreértések elkerülése végett szólok, mert 100-at írtál. -
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Szerintem az IKEA- és a Jysk-szék sem szinkron mechanikás, úgyhogy már csak ezért is felejtős, és ahogy azt ma Cifu írta: "az Ikea 10 éves garanciája üres lózung".
Mi a nyavajatörés az az Aloha szék? Kerti szék van ilyen néven.

Az új Zody inkább 500 ezer forint körül van, a százezresek mind használtak.
Azok mind használt székek, csak nem írják oda, mert így többen veszik, pedig kötelező lenne."Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm.rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket." "A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie"
"A jótállás időtartama egy év."
"4.6. A Szolgáltató egyértelműen jelzi a weboldalon, hogy mely termékek használtak és mely termékek új állapotúak." Ezt nem tartják be, a használtakat nem jelzik.
"A használt állapotú termékek esetében a Felhasználó nem jogosult minőségi reklamációval élni! A Felhasználó az ajánlatkérés elküldésével tudomásul veszi, hogy a használtnak megjelölt termékek esetenként hiányosak, nem teljesértékűek és ezzel kapcsolatban nem jogosult minőségi reklamációra!"
-
lockdown90
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
nem biztos, hogy vissza lehet kuldeni.
ra kellene kerdezni, engem is erdekelne -
undercover
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Ezek alapján gondolkoztam...
Felmerülő opciók:
Ikeában láttam, hogy páran dícsérik a JÄRVFJÄLLET széket.
Yskben ugyanúgy a ABILDAA széket.
Viszont mivel sokan azt mondtátok itt, hogy nagyobb márkákra kell menni...
Felmerült bennem, hogy ha esetleg akciót kap újonnan érdemes egy Aloha széket venni.
De akkor meg az jutott eszembe, hogy mondtátok, hogy a multibútornál van... ha jól értettem felújított Haworth Zody szék. Ami jól értem, hogy amugy jobb szék mint az Aloha? Meg újonnan valami 400k hufba kerül a Zody. Megéri igy a multibútornak most éppen 100-ért árulni? Aztán ha ismét jól értettem, ha mégsem jön be visszaküldhettem a multibútornak a széket.Szóval ezek az ötleteim

-
Marci112233
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Szinkron nincs de hinta funkció igen. Bár én soha nem használtam.
-
idegen lény
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Még ha jó is lenne sokáig az ülése, akkor sem lenne jó döntés az XL, mert szerintem annak sincs szinkron mechanikája, meg a mostaninak sem, ezért mindkettő gerincgyilkos, ha sokat ülsz bennük. Vagy van neki? [link]
-
Marci112233
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Ugyan nem szék hanem más termékkel jártam pont ellentétesen. A pár 10 ezer forintosról volt kismillió videó, ami 100k fölött volt meg vadászni kellett, de azért volt mindkettőről videó. És itt a fórumon is leírta az illető a véleményét róla. A jómagam által most használt Arozzira is írták hogy tud nyöszörögni és igaz is, de engem az annyira nem zavar, csak az ülőlap szivacsa ami igen, és épp amiatt félek a gyártótól megvenni még a 170Kg-ra tervezett és dupla olyan habsűrűségű szivaccsal ellátott székét is, pedig az is csak 140k körül mozog.
-
idegen lény
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Százezres székekről nem is szoktak ilyeneket csinálni. Te hány százezres székről láttál már ilyen videókat?
Te már amúgy is egy többszázezres szék megvásárlásában gondolkodsz, ami nagyon nem ez a kategória. -
Marci112233
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Nem is népszerútrésre gondoltam. Zody-ból van független összehasonlító videó is nem is egy, van összerakási videó is, és még sorolhatnám, de a TAKK-ról mint írtam semmi. Én úgy nem veszek meg olyan dolgot amit nem ismerek hogy egy sima kibontós vagy legalább egy két teszt/összehasonlító videó sincs róla. Így akármennyivel is olcsóbb nálam ki fog maradni.
-
idegen lény
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Még jó! Az egyik egy százezres, a másik meg egy ötszázezres szék. Nyilván nem fognak százezres székek népszerűsítésére annyit költeni, mert nem éri meg. Minden termék árában benne van a reklámköltség, ez akár a termék árának a fele is lehet, amit valójában csak a reklámozás költségeire fizetsz ki. Sok termék csak azért olcsóbb, mert keveset költenek reklámra. Ez egy igen jelentős költségcsökkentő tényező.
-
-
idegen lény
addikt
válasz
coller21
üzenetére
Lehet, hogy azért recsegett, mert már egy őskövület (35 éves a cég) bemutatódarab volt, ki tudja, hány túlsúlyos ember próbálgatta már 110 kg fölött, tönkretéve vele a mechanikát. Sajnos, nem sok helyen lehet székeket próbálgatni még Budapesten sem. A 120 kg honnan jött? Nekem a Markus egyáltalán nem volt kényelmes. A húszezerért Kínából rendelt BlitzWolf gamerszék sokkal kényelmesebb nála, amiben most ülök. Árulnak Antares szinkronos székeket is, de csak három év garanciát adnak rájuk. Nekem is volt Antares, utáltam, de az nem volt szinkronos: [link] A "4 óra ajánlott napi használat" stimmel, tényleg csak addig volt kényelmes benne ülni. Pedig az üzletben még nagyon kényelmes volt, mert jól fogta a derekam, de hosszabb ülésnél már kényelmetlennek bizonyult. Ezért még az sem jelent semmit, hogyha már ezer székben is ültünk, mert egész más negyedórát ülni egy székben, mint órákat nap mint nap. De olyan székek is vannak, amik elsőre kényelmetlennek tűnnek, és csak idővel válnak kényelmessé: [link]
-
coller21
tag
válasz
undercover
üzenetére
Próbáltam ezt a Frezza TAKK széket, kb olyan mint az Ikea Markus, emelhető a karfa, de cserébe sokkal kényelmetlenebb volt számomra. 70kg vagyok, de recsegett, ropogott alattam. Szerintem nem sokáig bírná a 120kg-ot. Hawort Zody inkább használtan, nekem az nagyon bejött. Előtte több féle Antares volt amit a cégeknél használtam, azok is sokkal jobbak ennél a Tikk-Takk-nál. Zody 500db van a multibutornál, van nagyon patika, de strapássabb is. Sokat raknak fel Facebook Marketplace-ra is prívát. Nemsoára megyek venni én is egyet, itt lakok tőlük 1000 méterre kb, annyira bejött asszonynak is a Zody, hogy kap egyet ajándékba. Annyi hogyha 185 cm felett vagy, akkor már lehet nyomni fog felül. Nekem 182- vel még kényelmes. De ez testalkat kérdése is persze. Ja és bőséges náluk a választék, kedvesek és van szakértelem.
-
-
LLKobe
veterán
válasz
lockdown90
üzenetére
Többen a topikból is vettek már onnan széket, nem csak Zody-t.
Itt egy Zody-s tapasztalat pl., de kereső a barátod.Több olyat olvastam hogy patika állapotúak székek amiket megnézett, de olyan is volt aki azt mondta amit ő látott az le volt lakva, lötyögött az egész.
A használt cikk tényleg olyan bármiből hogy csak személyes megtekintés / vizsgálat után szabad megvenni. De emlékeim szerint lényegesen több volt a pozitív tapasztalat a bolttal mint negatív.
Viszont ha jól emléxem a szállítás elég borsos náluk, ennek érdemes utánanézni ha ezt szeretnéd.
Én személy szerint sosem jártam náluk.Még annyit hozzátennék, hogy mint minden szék a Zody se univerzálisan jó mindenkinek.
Brutál robosztus, nagyon össze van rakva, nagyon jó minőség, de nekem pl le kellett cserélnem, mert a karfa max magassága nekem 2-3 centivel alacsonyabb volt mint kellett volna. pedig nem vagyok magas.
Próbálni kell mindent. -
LLKobe
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Az a helyzet, hogy te már leírtad a tutit:
"Kipróbálás nélkül meg necces a dolog."
Pontosan. Kipróbálás nélkül teljesen lutri, és arra van a kisebb esély hogy elsőre olyat veszel teljesen vakon, ami pont mindenben stimmel neked."Nekem valami egyszerű, de nagyszerű kéne."
Ugye azt te is tudod legbelül hogy ilyen a mesében van csak
Van olyan ami a keretedben van és teljesen jó, de visszautalnék az előző pontra. Próbálás nélkül minden lutri.Nem tudom milyen távra keresel széket, de ha nem csak ilyen "tart ameddig tart", akkor rászánnám azt az egy napos Budapesti tripet.
Ha nem tudod / nem akarod, rendelj valamit amit vissza lehet küldeni ha nem jön be, egyszer csak találsz egy jót. Persze olyan típusokkal amikkel itt nincs személyes tapasztalat, kérdéses hogy mennyire tartós.
Én kiadtam annó közel 2 kilót egy elvileg nem is noname székért, aztán rövid távon meg is szívtam vele. Pedig az 2 kiló volt nem 1...
Többek közt ezért hangsúlyozzuk hogy nem szabad benyelni a marketing rizsát, olyat ajánlunk csak jó szívvel amivel van tapasztalat. -
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Tehát nulla tapasztalatod van vele, csak visszamondod ami a weboldalon le van íva.
Továbbra is csak a marketing bullshit alapján szórod az észt, azt hogy a szék hogy van összerakva, milyen minőségű anyagokból, mennyire tartós, arról továbbra sincs fingod se.
Megkérnélek ezt a továbbiakban tüntesd fel minden alkalommal mikor "segítséget nyújtasz".
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Most tényleg linkeljem be harmadszorra is? #11616
-
undercover
őstag
válasz
idegen lény
üzenetére
De itt minden szék minimum 200k-ba kerül én meg 100 körül kerestem.
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Jut eszembe, a negyven napos pénzvisszafizetési garancia miatt nem is kell próbaszéket rendelned, hiszen a vétel utáni negyven nap alatt csak kiderül, ha nem felel meg neked a szék. Mivel a kiszállítás és az összeszerelés is ingyenes, ezért maximum a visszaszállítást kell csak fizetned, de lehet, hogy azt sem.
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Biztosan csak szar szék lehet hat év garanciával, plusz negyven napos pénzvisszafizetési garanciával, több ponton fixálható, gerinckímélő szinkronmechanikával, ami az ergonomikus székeknél az alap kellene, hogy legyen, állítható deréktámasszal, állítható ülésmélységgel, 2D karfákkal, formatartó, szabadalmaztatott, üvegszállal kombinált poliuretán ülőlappal, kiemelkedően kopásálló kárpittal (150.000 martindale), 110 kg terhelhetőséggel. Mutass nekem a magyar piacon százezerért még egy ilyen tulajdonságokkal bíró széket, és leborulok a lábad elé!

#11625undercover
[link] Ugyan azt írják, hogy magánszemélyek próbaszéket csak a SpinaliS és Spinergo modellekből választhatnak, azért rákérdeznék, hátha a te esetedben tudnak kivételt tenni ebben. -
undercover
őstag
Akkor kezdjük újra

Kb 178cm magas és 70kg vagyok, naponta olyan 4 órát használom, hétvégén lehet többet. Nem feltétlen kell nekem gamer szék. De a költségvetésem nem engedi meg a 200-300-400 ezres székeket hiába azok nagyon jók a többi meg egy szar.
Budapest tőlem 200km-re van, hozzám közelebb Nyíregyháza, maximum Debrecen van.
Igy ez a Budapesten próbáljam ki felejtős. Kipróbálás nélkül meg necces a dolog. Nekem valami egyszerű, de nagyszerű kéne.
Most pár évig egy Nitro széket használtam azzal sem volt nagy problémám csak már elhasználódott. Viszont mindenképpen szövetre gondoltam nem bőr székre.
-
gubabela
senior tag
válasz
Callisto
üzenetére
Igen, pont legalul jó,abban a pozícióban tartja a derekamat és órákat tudok így eltölteni benne mindenféla probléma nélkül. Autóban is az agresszívabb deréktámaszt használom, itt is pont így az igazi. Megvan még az eredeti doboza is meg a csomagoló anyagok hozzá, nem lenne gond visszaküldeni. Nekem nem kellett viszont összeszerelni, készen érkezett.
-
válasz
gubabela
üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. A legalsó pozíciónál lejjebb biztos nem fog menni.
Ha nem tervezed eladni, másnak odaadni vagy más nem fogja használni aki feljebb állítaná, akkor lehet nem érdemes foglalkozni vele.
Ha semmi problémád és kényelmes nem tudom mit csinálnék a helyedben. Kapsz új széket annak is lehet valami problémája, ha olyant fogsz ki.
Ugyanakkor a visszaküldés nem sok idő. Szétszerelés és visszacsomagolás, átadás. Majd jön a másik. Ez olyan kérdés amit mindenki magának tud megválaszolni. -
gubabela
senior tag
válasz
Callisto
üzenetére
Köszi a választ. Nálam fent marad ha teljesen fel van húzva, de ha kicsit lejjebb engedem, akkor ahogy mozgok a székben, nekiáll lejjebb vándorolni. Nem esik teljesen le. Viszont pont a legalsó pozícióban jó, ìgy nem probléma jelenleg. Nem tudom, hogy érdemes e így visszaküldeni mert amúgy meg nagyon szeretem. Persze ennyi pénzért elvárható lenne, hogy hibátlan legyen.
-
válasz
gubabela
üzenetére
Haworth supportnak jelztem a problémát az email címükre írva. Küldtem egy fotót is hátulról a deréktámaszról, hogy melyik az a felső pozíció ahova visszaesik a támasz a maxhoz képest:

Küldték a visszaküldéshez a DHL tracking numbert és a doksit amit ki kell nyomtatni és ráragasztani a visszacsomagolt dobozra. A másik doksit pedig átvételkor aláírta a DHL és nálam maradt.
A tracking number megadásával a DHL oldalán kellett nevet, címet és átvételi időpontot megadni. Én valamikor délelőtt óra körül adtam meg az adatokat és még aznapra pár órával későbbre lehetett is kérni az elszállítás. Jött a futár, elvitte és utána a Haworth küldött is emailt az új szék várható érkezéséről, majd feladáskor a tracking number-ről. -
válasz
undercover
üzenetére
Nulladik dolog, hogy nem vagyunk egyformák. Van szék, aki az alacsony testalkatúaknak tök kényelmes, de egy magas vagy terebélyesebb embernek spanyol csizma.
Tehát célszerű úgy kezdeni, hogy X cm magas és Y kg vagyok, napi Z óra használatra keresek széket.Szerintem kismilliószor le volt már írva a topicban, hogy a gamer székeket nagy általánosságban felejtse el mindenki. Ha sokat ülsz benne, biztos nem kényelmes egyik sem és ezek a műbőr székek ülő- és háttámla része fél-egy év után repedezni, szakadni fognak...
Az irodai székek ideálisak erre.100e Ft alatt normális széket, ami nem esik szét egy-két éven belül, nincs. A kedvencem az Ikea Markus szék, hosszú évekig használtam, nagy népszerűségnek örvend, de 80-100kg-os embereknél rövid úton nyikorog-nyekereg és az Ikea 10 éves garanciája üres lózunk (egy munkatársam a békéltető testületig vitte a dolgot és a végén kapott egy új széket mélyen aktuális ár alatt).
Tehát úgy tedd fel a kérdést, hogy mire szeretnéd használni. Egy éves max. használatra az ilyen gamer székeket kipróbálhatod. Ha kisebb testsúlyod van, akkor esetleg a Markus-t megnézheted, de azzal is lesznek bajaid.
Ha tartósabb megoldást keresel, valami használt irodai szék a nevesebb márkáktól inkább. És ha teheted, próbáld ki.... -
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Ismét feltenném a kérdést : mi alapján állítod hogy ez a szék minőséget képvisel? Napi hány órát ültél ilyenben, hány éven át?
-
gubabela
senior tag
válasz
Callisto
üzenetére
Szia!
Most, hogy írtad megnéztem az enyémet és ez sem marad meg a helyén ha használom, hanem lassan lecsúszik. Eddig nem vettem észre, mert nekem pont a legalsó állás volt jó. Hogy történt nálad a javítása? Vissza kellett küldeni és kaptál másikat, vagy küldtek alkatrészt? -
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Azért százért már lehet kapni minőségi, szinkron mechanikás újat is: [link] Csak próbáld ki, mielőtt megvennéd, mert mindenkinek más szék kényelmes!
-
idegen lény
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Jysket inkább ne, nem sokáig bírják és nagyon ócska műbőrt használnak. Nem is nevezném műbőrnek.
-
Woodcutt3R
tag
válasz
Woodcutt3R
üzenetére
Na nekem a Haworth Aloha amit még december 1-én rendeltem nem lett kiszállítva, legutóbb a január második hetére ígérték.
-
LLKobe
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Ha van lehetőséged menj el egy jó minőségű használt irodai székeket áruló helyre (például), ülj végig mindent ami belefér a keretedbe, és ha találsz kényelmeset vedd meg. Bármit veszel, lényegesen jobb lesz mint bármi amit ennyiért újonnan kapsz, ez teljesen biztos.
Ez pl. jó jelölt lehet. -
MiowMiow
újonc
válasz
lockdown90
üzenetére
Nem tudom, nem mentem el hozzájuk személyesen. De annyi előnye van a helyzetnek, hogy meg lehet őket nézni élőben.
-
undercover
őstag
Sziasztok! Gondolom örökéletű kérdés itt...
De 50 és 100 ezer között mi számít jó széknek? Otthon használnám és elég sokat ülök benne gép előtt/néha szoktam PS-ezni használni.
Eddig a jysk-es ABILDAA-n gondolkodom mert arról hallottam pár dícséretet.
A segítséget megköszönném.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Hívd fel a Haworth Hungary-t és kérdezd meg megoldható-e valahogy. Fogalmam sincs. Szerintem utalással nem tudsz fizetni a weboldalon.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Magyar számla készül és a Haworth Hungary Zrt. készíti.
-
Már 5. napja folyamatosan használom a hibátlan deréktámasszal kapott Fern-t.
Mint azt írtam a tavalyi akcióban rendeltem Fern-t aminél 1-2 nap után elkezdett nagyon fájni az alsó derekam. Gyanús lett, hogy a deréktámasz nem marad meg a felső pozíciókban hanem pár fokot lecsúszik.
Utánajártam és megtudtam, hogy ez bizony egy ismert gyári hiba ami miatt nem lehet a deréktámaszt jól beállítani ezért cserélték is.
A mostani széknél a jó deréktámasszal mintha egy teljesen másik Fern széken ülnék. Szinte szó szerint értendő. Nem csak arról van szó, hogy megmarad minden pozícióban a deréktámasz ahova beállítom, hanem a deréktámasz is más érzésre. Nincs az a kemény erős nyomás amitől fájt az alsó derekam. Az alsó derekam már egyáltalán nem fáj a hibátlan székben.
Van egy olyan gyanúm, hogy olyan gyári hibás széria lehet aminél a deréktámasznak más problémája is volt a pozícionálás hibája mellett ami az egyébként aggresszív deréktámaszt még fájdalmassá is tette. -
MiowMiow
újonc
válasz
lockdown90
üzenetére
Mo-n használt Haworth-öt a Multibútortól lehet most venni, akiknek van 100db Zody-juk a kiírás szerint. Ők nem hivatalos Haworth partner, hanem amellett, hogy új székeket is árulnak, átveszik gondolom multi cégek leselejtezett de még funkcionálisan jó székeit.
A 10 év garancia + a 14 napos visszaküldés arra vonatkozik, ha valaki a gyártótól veszi meg az új széket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- iPhone topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

Oké, ezeket mind az ő oldalukról másoltam ki, és a Te esetedre ez nem is vonatkozik, hiszen nem hibásan vásároltad, és feltételezem, hogy az egy éves jótállási idő még akkor nem telt le, de ezt nem említetted. Gondolom, azért ők is átnézik őket, és nem tesznek ki hibásakat. De azért mindenki ellenőrizze le vásárlás előtt ezt is, mert biztosan sokan próbálgatják őket, az a biztos. Tudom, hogy új székeket is árulnak, azoknál ki is írják rendesen, hogy újak, csak hát a törvény szerint a használtaknál is ki kéne írniuk, de nem nekem fog fájni, ha ezért egyszer megbünteti őket a fogyasztóvédelem.

Te már amúgy is egy többszázezres szék megvásárlásában gondolkodsz, ami nagyon nem ez a kategória.

Na nem baj, annyira szeretem a széket, hogy ennyi pénzt is megért nekem. Atlasz fejtámlával együtt tökéletes minden téren.