Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misogi
aktív tag
Ezek az olcsóbb Unique székek milyenek lehetnek? Sajnos kipróbálni nem tudom őket.

IInkább ezek mint mondjuk egy 100 ezres gamer szék?
Egy közel 6 éves Ikea Markus-t akarok lecserélni, mert már nagyon nem kényelmes... Alapvetően az ár nem probléma viszont mivel a legtöbb széket nem tudom kipróbálni, inkább nem rendelnék vakon nagyon drágát.
-
Radeon_5
aktív tag
-
Bennyboy
őstag
Én pont 150-ért vettem a haworth very task székemet és sztem ez már bőven minőségi kategória, nem a bazári "gémer".
-
Lokids
addikt
válasz
Misogi
üzenetére
Nem is szoktunk.
Én azt mondom el kell menni az office plaza meg hasonló boltokba és rászánni azt az 1 napot.
Anno 80K-ért vettem széket az 3-4 évig bírta, míg a gázrugó tönkrement (plussz gariban volt cserélve az ülőfelülete). De az ruszki szék volt. Olyant ma nem kapni. De el kellett menni és kipróbálni.
Pl nemrég 150-ért én az emagra X5 széket ajánlottam volna. Pár éve 110-130K-s kategória volt. Most 200+.
Nehéz ajánlani, amikor minden 2x annyi lett. 
80K-ba kerül most egy egyszerű Ikea Markus, ami 40K-ért volt jó szék. -
Misogi
aktív tag
válasz
Héraklész
üzenetére
Nem fog / tud mindenki 300-500 ezerért széket venni, ezt kéne megérteni itt a fórumon és nem savazni mindenkit aki ilyen cipőben jár. Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok a dolgokkal és nem vakon beszélek. Ha valaki 100-150 ezerért tud maximum széket venni, ne ajánljunk már neki 250-300-ért egy használt Herman Miller Aeron-t.
-
Héraklész
aktív tag
Az is egy szempont ugye, hogy most kipróbálva ilyen, meg olyan kényelmes, de 1 év múlva már nyeklik, recseg, nyikorog, zötyög, kivályódik, elenged a műanyag, ahol fémből kéne lennie stb.
Tehát a drágább hosszú távon olcsóbb lehet, hiszen jóval tovább bírja.A 150 ezer forint pont az az érték, ahogy legalábbis olvasom, hogy a kidobott pénz kategória. Annak háromszorosáért már egy minőségi, tartós szék kapható, ami nem 3x, de talán 10x hosszabb ideig is használható.
De cáfoljatok meg nyugodtan, én örülnék neki a legjobban, ha nem így lenne... -
Lokids
addikt
válasz
Misogi
üzenetére
Általában ilyen olcsón nem adnak olyan minőséget ami évekig kibírja.
Persze minél könnyebb a használó, annál jobban bírja majd a szék.
Pl egy 120kg-os ember alatt 2 évet se bírna, hiába van ráírva a 150kg max.
Sőt a mesh ülés még jóval könnyebb ember alatt se. Valószínű kemény műanyagból vannak a szélei (azt kapni olcsóért), ami elég kényelmetlenné teszi az ülést.Persze ez mind csak feltételezés, ki kell próbálni ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani.
De csodák nincsenek. -
Misogi
aktív tag
Sziasztok, 130-150 ezerig milyen széket ajánlanátok? Nem pesti vagyok. Köszi!

-
Szekaa
tag
Sziasztok!
HO-ra vennék széket, olyan napi 10 óra használatra kb. 178 magas vagyok 88 kg.
Ezt néztem: [link]
árban többet nem tudnék rá szánni. Van esetleg vélemény a székről, boltról?Köszönöm!
-
fpatrik17
senior tag
Haworth Zody a téma, lenne pár kérdésem:
1. Haworth Europe oldal:
- Haworth Europe oldalról rendelve most a Zody classicot, vagy a 2-t adják? Biztos én vagyok hülye, de számomra nem egyértelmű...
- Forward tilt van benne? A felsorolásban nem látom...
- Dual posturet csak a 2 tudja, ugye?
- Innen rendelve az áfát vissza lehet igényelni? Lehet én vagyok balfék, de nem találtam opciót adószám megadására. Valaki vásárolt már így innen?2. Zody szék kipróbálás személyesen:
- Sokat nézelődve ez lenne az a szék, ami budget és design szempontjából tetszene (most egy Haworth Comforto-t nyúzok), viszont félek, hogy az 190 centimmel kicsi lesz, így vakon nem merem megrendelni.
- Valaki nemrég említette, hogy a pesti Haworth-nál elég hulladék Zody van kiállítva, ami kipróbálásra egyáltalán nem ajánlott, elég agyonhasznált darab. Kérdésem így a Zody székkel rendelkező tagokhoz szól (Classic és 2 is érdekelne).Személyesen esetleg kipróbálhatnám-e valakinél a széket pár perc erejéig? Kiskunhalas-Budapest vonalon járok heti rendszerességgel, de szívesen kerülnék is e cél érdekében, ha egy ép darabot próbálhatnék ki.

Válaszokat előre is köszi!

-
almi
senior tag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Kicsit tartok a használt vásárlástól, pedig olvastam, hogy valaki felújított 20 éves HM széket vásárolt és igazából nem volt különösebb gond vele.
Az összegnél már elvesztettem a magammal vívott harcot (Max 150k
) és közben megtaláltam az Emagra X5M Net székeket, ami kb annyi most, mint egy használt Mirra2.
Sajnos lehetőségem nem lesz mostanában kipróbálni egyiket sem, így még egy kicsit örlődök, hogy mi is legyen. -
almi
senior tag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Mennyire lutri ez az Offeco egyébként? Oké, hogy vannak fent képek, de sztem azok általános képek, ahogy néztem, nem igazán tükrözik a valóságot.
Megtaláltam közben jófogáson is párat, igaz netto árral vannak feltűntetve, de itt már egy kicsit élethűbb képpel. Lehet magyar érdekeltségük is, vagy csak különböző platformokon próbálkoznak Google fordítóval?
-
Bennyboy
őstag
Üdv! Lehet kicsit fura kérdés de mennyi lehet a reális ára egy hibátlan haworth very task széknek? Nem nagyon találok használtat itthon és szeretném belőni az árát.
köszi. -
almi
senior tag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Köszönöm a linket!
Már majdnem megrendeltem a WAU 2-t, amikor írtad a 2 véleményt. Nem terveztem ennyit székre költeni, meg is örültem, amikor írtál a Reya-ról és pont akciós is, de egyelőre nem tudom, hogy el tudom-e engedni a deréktámaszt.
Fejtámlához nem ragaszkodom, így inkább olyat keresnék, amin nincs. Most erősen gondolkozok egy használt Mirra 2-n. -
Pano
veterán
Sziasztok!
Lassan 1 éve vettem egy SecretLab Omega 2020 széket. Megmondom őszintén, már az első perctől utálom, mert nekem marha keménynek érződik és a beépített deréktámasz se akar sehogy se stimmelni, akárhogy állítom. Folyamatosan sajog a derekam.
Tudnátok ajánlani valami jobb, kényelmesebb széket max 150 ezer forintig?
176 cm
85 kg
Mivel HO-ban dolgozom, így lényegében a napom 70%-át ülve töltöm sajnos. -
moha77
csendes tag
Sziasztok!
Akinek UNIQUE WAU 2 FAB széke van, meg tudná mérni, hogy az ülőfelület milyen magas a legalacsonyabb beállításban?
Nemrég érkezett meg egy Narbutas szék, amit rendeltem, de vissza fogom vinni, mert túl magas. A gyártó adatai alapján 42cm lenne a legalacsonyabb pontja, de nekem 49cm-től nem megy lentebb, így viszont a lábam sincs derékszögben és a csuklóm is erőltetve van.
A WAU 2-t csak utána láttam és próbáltam ki, miután az előzőt megrendeltem és ahogy látom ott a gyártó 41cm-t ad meg legalacsonyabbnak, de nem tudom, hogy ez a valóságban is így van-e.Előre is köszi!
-
-
Ezekiell
veterán
Offeco.nl és HM Mirra 2 (Butterfly back) tapasztalatok:
Kereken 1 hete rendeltem egy refurbished Mirra 2-t az offeco.nl-ről (ugyanaz mint az offeco.eu). Baromi sok HM székük van, sőt van sok Haworth/Steelcase is, jó áron minden. A székek változó korúak (1-2 évtől 5+ évig). Minden szék refurbished (5 év garanciával), de erre még visszatérünk. A rendelés fájdalommentes, viszont céges adószámot nem lehet megadni! Nyilván a cégnév mellé oda lehet írni, és úgy a NAV el is fogadja az EUs adószámot. A rendelés leadása után jött visszaigazoló mail, majd DPD-től értesítő hogy feladták. Ma érkezett meg (azaz 7 nap volt az átfutás, benne egy 3 napos hétvégével. Szerintem már pénteken ideért volna, ha nincs ünnepnap). A szék csomagolása rendben volt, 2 csomagban küldték, a szék szépen buborékfóliában körbecsomagolva - de azért meg se közelít egy gyári csomagolást a dolog. Ha dobálja a futár, akkor így azért baja lehet.
Minden rendben ment tehát, teljesen ajánlott bolt.HM Mirra 2 refurbished: én egy full option HM Mirra 2-t rendeltem butterfly back verzióban. A szék szétszedve jött, összerakása 10 perc volt (amiből 5 azzal telt, hogy kerestem egy 25ös Torx bit fejet
). A görgők erősen használtak, tele dzsuvával, szóval beraktam őket hogy ki tudjam próbálni a széket, de megyek is egy új szett görgőért. A láb jó állapotú, nincs rajta különösebb kopás. A gázrugó jól viselkedik egyelőre, nem gyengül el, teljesen jó. Az ülőlap/háttámla nem mutatja elhasználódás nyomait, nincs kinyúlva, nem foltos, pont mint az új. Lumbar support működik tökéletesen. Minden funkció működik, ahogy kell.
Egyedüli negatívum: a jobb oldali karfa egy 20 forintos méretű területen kopott kicsit, nyilván ahol az előző user könyöke volt. Látható, de nem szuper feltűnő, nekem nem deal breaker. Pláne, hogy ez a szék újonnan most bruttó 510k+, én pedig bruttó 275k-ért vettem.Összegezve: jó vétel volt. Használat jeleit mutatja itt-ott, de egy görgőcsere után közel tökéletes lesz a szék.
-
Ezekiell
veterán
Unique Reya beszámoló
Ez a szék ugyanaz, mint a Merryfair Reya (konkértan a dobozán is ez a branding van), illetve mint az Autonomous Ergochair Plus. Nem hasonlít, hanem konkrétan ugyanaz. OfficePlazaban vettem, 2 hét tapasztalatom van vele, napi 8-10 óra.
Minőség: nagy részt műanyag, de nem a gagyi fajtából. A tapintása a műanyagoknak nem rossz, kidolgozási hiábk nincsenek. A lábak alumíniumból vannak, teljesen rendben van, festése szép. A mesh tapintásra jó, érzésre kellemes. Viszont nem egy halk szék: hátradőlésnél recseg kicsit, nyikorog mozgásnál kicsit - nem hangos annyira, hogy munkában zavarjon, de azért észrevehető. A csavarok jók, de nagyon könnyen elnyírható a fejük, illetve ahol csavarozni kell, ott azért durva a műanyag.
Funkciók: állítható ülésmagasság, dőlésszög, szinkron mechanika, állítható dőlés nehézség, fix pontokon fixálható dőlés - mind tök jól működik. Viszont a karfa csak fel-le és jobbra-balra állítható: ez nekem nem volt gond, mert pont jó nekem (185 cm, 100kg, és nem a sportos fajta 100kg
), másnak gond lehet.Kényelem: a háttámla zseniális - követi a mozgást, mindenhol támaszt ahol kell, tök jó. Lumbar support viszont nincs! Nekem ez így a jó, mert nem szeretem, de e miatt nem mondható rá, hogy ergonomikus lenne. Ülőlap széles, nincs döntve, alapvetően kényelmes, de kemény. Nem szúr sehol, nem üt át a meshen sehol műanyag, de kemény. Nyilván hozzá lehet szokni, de aki a puha, süppedős érzést keresi, annak nem ez lesz a széke.
Összegezve szerintem egy nagyon jó szék, érdemes kipróbálni. A másik székem egy Mirra 2 (lásd következő komment), ahhoz képest is teljesen jónak mondom. Nyilván nem egy kategória a kettő, de árban sem
A Mirra 2 miatt visszaküldöm, de simán tudnám tovább is használni. Részemről ajánlott. -
WOLF1stein
tag
válasz
Radeon_5
üzenetére
Mert az nem egy üzlet, hanem egy bemutatóterem (ahol éppenséggel vásárolni is lehet). Nekem is fogfájós volt megoldani, mert nagyon nem esik még útba se.
Én majdnem megrendeltem egy széket tőlük, amiről meg voltam győződve, hogy tuti jó lesz nekem, de csak motoszkált bennem, hogy azért csak ki kéne próbálni. Szóval odamentem, beleültem, és rájöttem, hogy ez nagyon nem az, ami nekem kell. Viszont egy másik szék jó lett, végül azt vettem meg. -
RazielZ
csendes tag
Sziasztok,
Jövő héten tervezek menni Office Plaza-ba kipróbálni a székeket. A kérdésem kicsit általánosabb lenne, olyan 80-100ezer Ft körüli árkategóriában, van-e amit mindenképp érdemes kerülni?
Sajnos semmit nem tudok ezekről a márkákról, leginkább Unique és Antares márkájút látok ebben az árkategóriában amit ki is lehet próbálni. Olvastam jót is rosszat is itt a topikban, de konkrét "ilyet semmiképp" jelzőt nem láttam eddig.Home Office-ra használnám, 182cm/90kg paraméterekkel rendelkező felhasználóként.
Tippeket előre is köszönöm!
-
maathe
senior tag
Sziasztok!
Ez a felújított Zody mennyire jó üzlet? -
almi
senior tag
válasz
breezer88
üzenetére
Sziasztok!
Én is a UNIQUE WAU 2 FAB széket néztem ki, viszont a fejtámlához nem ragaszkodok. Vajon leszerelhető?
Az itt szereplő videó alapján egyébként állítható a deréktámasz egy kis tekerővel, illetve az elasztomernél látszik is a képen, hogy külön egység. Magasságra pedig szerintem vándorol az állítható magasságú háttámlával.
-
-
breezer88
tag
A UNIQUE WAU 2 FAB-nál lehet állítani a deréktámaszt vagy fix? Ha fix akkor milyen magasságú emberre vannak ezek a fixek kb belőve? Én 186cm vagyok.. persze tudom ki kell próbálni, amit meg is fogok tenni, de azért érdekelne a véleményetek

-
Sziasztok!
Olvasgatom itt hogy mi a jobbnál jobb opciók tartós és minőségi székekre és ahogy látom a Herman Miller/Steelcase/Haworth hármas a legjobb.
Esetleg van olyan opció ahol ezeket lehet valamiféle részletre venni? Egybe elég nagy összeg az összes viszont ha le lehet bontani máris barátibban álnék hozzá, hisz nem rövid időre vesz egy ilyet az ember
Ha nem is részletre, esetleg hol találhatóak ezek a székek a legolcsóbban? Refurbished is megfelel, nem fordulok el attól ha a cég minőségi restaurálást végez el rajta
-
mrviceguy
tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Azért volt olcsóbb, mert akciós volt.
A lumbar nélküli Fern is alapból 500 pénz - minden mást tud amúgy, és nekem pl. (meg még a fél internetnek) egyáltalán nem kényelmes a fern derékpárnája, mert alapból elég nagy a háttámla görbülete - nem véletlenül nincs is benne, csak a made to order székekben a deréktámasz.
A Zody-ban teljesen más deréktámasz van, ahogy a háttámla is teljesen más, és ott nem is kérdés, hogy kell e. (benne is van a webshopban rendelhető modellben) -
boba6
senior tag
válasz
fpatrik17
üzenetére
Én BF keretében vettem november végén a gyártó weboldalán a fekete Haworth Zody-t, 251 700 Ft-volt ingyen szállítással, annyiért megérte.
Így 3 hónap intenzív home office használat után kijelenthetem, hogy nagyon bejött, pedig vakon vásárlás volt, nem tudtam előre kipróbálni (Szegeden csak Antareseket és társait lehet...), de ide vezetett minden szál.
Legolcsóbb prémium szék az alapján amiket itt összeolvastam, hálós hát amit akartam mióta ültem az ilyen Marcusban, elég puha ülőlap. Annak aki előre dőlve szeret dolgozni alapból nem elég meredek a hátlap, csak az előre billentős funkcióba de én azt csak kipróbáltam, azóta nem használom. A hátamnak és csípőmnek már minden baja volt a napi akár 12 órás ücsörgéstől, azóta semmi.
A keretet erősen túllépte de az előző Antares is 75000 Ft volt 15 éve amit eddig nyúztam, már könyörgött szegény hogy hagyjam meghalni.
Most keresek még 1-et a feleségemnek is, ha nem lesz hasonló akció jöhet használt is ha vki tud.
+infó:
180 cm és 85 kg vagyok, ennél magasabb embernek nem ajánlom mert rövid lesz az ülőlap szerintem, hiába lehet előre húzni, túl nagy lesz a rés a háttámláig és beesős érzés! -
Lokids
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
Az a baj, hogy az alattad lévő válaszban nem vicceltek. Ilyen tényleg nincs.
Van olyan, ami kibír 130kg-t. De kizárt, hogy 3 év múlva ne legyen valami apróság. Sőt 100K kategóriában az is kétséges, hogy szék marad.
Amit te elvársz az a csodálatos forint árfolyamoknak és egyéb inflációs dolgoknak hála inkább a 400K+ kategória.Cserébe, ha rászánod az összeget, akkor valószínű nem 3, de 10+ évig szék marad.
-
Héraklész
aktív tag
Keresek tartós, halk és kényelmes irodai széket számítógép elé nagyjából maximum 100 ezer forintért.
Fontos, hogy érvényesíthető garanciával legyen, nem akarok használtat, "okosban", meg egyéb lutrit.A tartóson azt értem, hogy legalább 130 kg teherbírása legyen, sok évig bírja a gyűrődést, ne legyen végletekig könnyítve vagy ócska műanyagból. Felőlem lehet 50 kiló is. :-)
A halkon azt értem, hogy 3 év múlva se nyikorogjon. Még olyan székem nem volt, amelyik ne nyikorgott volna 1 év után.
A kényelmes az relatív. Ebben nincs nagy igényem, csak legyen általában véve kényelmes vagy ergonomikus.Van ilyen szék?
-
Pá
addikt
Én is ennyiért vettem kb 10 éve és azóta használom az IKEÁs műanyagot.
Ezen nem üt át a szék, viszont ennyi idő alatt így is pusztult alatta a parketta valamennyire.
Bejut a műanyag alá por/törmelék és ahogy mozog a műanyag a parkettán, kidörzsöli kicsit a padlót.Elég minimális, főleg a széleinél látszik. 10 év alatt ennyi belefér, csak azért mondom, hogy sajnos még ez sem tökéletes.
Talán egy nagyon vastag, de puha szőnyeg lenne a legjobb. Azon már nem üt át a szék, és ez a csiszolás sem jelentkezne. Vagy a műanyagot kéne valamivel fixre rögzíteni.
-
Alvar
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gamer szék vásárláshoz, úgy, hogy ez lesz az első, szóval abszolút járatlan vagyok a témában.
Kezdésnek végigböngésztem az összes angol nyelvű techoldal tesztjét, azok és a büdzsém alapján három székre szűkítettem a listát.
Noblechairs epic
Razer enki
Corsair TC 100
Ezekről van valakinek tapasztalata? Esetleg hasonló kategóriákban tudtok ajánlani bármilyen, itthon is kapható, a hátat jól támasztó széket, amivel elégedettek vagytok.
Adataim: 180 cm, 80 kg és napi max három-négy órát használnám.
Köszi a segítséget. -
Köszönöm a válaszokat, végül ez lett Trust GXT 715 Emagnál akciós volt 13k. Remélem ez már jó lesz🙏
-
mrviceguy
tag
válasz
fpatrik17
üzenetére
Most egy hónapig volt akció a haworthnél, 300 bruttó volt a fullos fekete zody (a Fern meg 400) - az 240 nettó. 12 év garanciával. nem látom, hol van értelme 130ért venni a kétes eredetű, jó eséllyel kiült, használt széket, amire ha költened kell (pl új háttámla vagy egy új ülőlap) az elkövetkező 12 évben, akkor pontosan ugyanott vagy árban.
Persze, tudom, drága. De valójában a 600 ezres szék se drága, amikor hetente 30-50k-t hagy majd az ember helyette a gerincgyógyásznál azért, hogy egyáltalán az ágyból ki tudjon kelni. (tapasztalat)
Haworth-nél itthon most csak egy ocsmány króm alapú, fejtámlás zody van kipróbálásra, ami max elrettentésnek jó, meg hogy áttereljék vele az embereket a Fern-re, nem akarnak már eladni, mielőtt a kettes / XT kijön. (ott meg aztán a 4d karfa is feláras lesz) -
Sziasztok! Nem székkel kapcsolatos kérdés, de nincs jobb topik. Elnézést előre is. Én padlóvédőt, szék alátétet, gamer szönyeget stb keresek. Laminált padlót szeretnék megvédeni. Ti mi használtok? Semmi normális terméket nem találok, két napja keresem
Ha lehetne téglalap alakú lenne a jó nem
kerek. De semmi. Amit vettem( temu) az is gagyi. Valami
normális kellene, sötét szín, semmi extra. Esetleg egy két felirat. A lényleg az lenne , ne csússzon, könnyen lehessen takarítani, és azért guruljon rajta a szék. Nem is gondoltam ilyen nehezen fogok találni. Egy lenne ami egész jó, de az nem is székhez van eredetileg, nem tudom az alatt milyen lenne,így nem mertem még megrendelni. PLAYSEAT Floor Mat XL kiegészítő Ez lenne ha jobb nincs. Köszönöm a válaszokat
-
Ezekiell
veterán
válasz
fpatrik17
üzenetére
Menj el a Haworth showroomba a Graphisoft parkba, ott ki tudod próbálni a Zodyt - én múlt héten voltam.
Ha megjött a Mirra2, írok ide úgyis. Meg holnap jön egy Unique / Marryfair Reya is (ami ugye az Autonomous Ergochair Plus valójában), arról is írok majd a hét végén.
-
fpatrik17
senior tag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Köszi a tippet, igazából még nem ültem sajnos benne, így jó lett volna élőben kipróbázni vásárlás előtt. Csak egy Haworth Confortom van itthon és a helyett ezt az irányt lőttem be látatlanban. Donál egy privátot, ha megérkezett? Érdekelnének a tapasztalatok.
Ha nem felejtem el majd rádírok jöv héten. -
fpatrik17
senior tag
Tegnap lefekvés előtt láttam, hogy multibútornál van ismét egy forward tiltes Zody netto 130-ért. Most hívtam őket, hogy holnap mennék érte, aztán mondta az uriember, hogy épp most veszi le az oldalról mert viszik el ma reggel. Innét vette meg valaki, mi?
A mindeneteket! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Végszóként kérdezném, hogy az IKEA Markus szék mennyire ajánlott még manapság?
Önmagában nem rossz szék, csak nem egy tartós darab. Az enyém nyekereg össze-vissza, szörnyű hangokat ad ki már 2 éves kora óta, és ez a környezetemben lévő Markus székeknél általános 1-2-3 év után (igaz ilyen 90-105kg-os tömegű felhasználóknál).Vissza lehet vinni az IKEA-ba, de az már egyéni kérdés, hogy mit reagál rá az ügyfélszolgálat. Van, akinek élből cserélték, van, akinek visszadobták, hogy a működést nem befolyásolja, ezért nem cserélik (nekem ez történt) és olyan is van, akinél nem rendeltetésszerű használat miatt nem fogadták el a garanciális kezelést.
Szóval az a 10 év így értendő...Egy ismerős Jófogáson 30e Ft-ért vett nemrég alig használt példányt egy kis cégtől, állítólag 3 éve vették, de a Home Office-ok miatt alig volt használatban és tényleg nem látszik rajta semmi viseletesség.
Viszont ahogy sokszor írták már a topicban (és előbb Egon is írta): mindig próbáld ki a széket, legalább egy 5-10 percet ücsörögj benne, ha tudsz. Az IKEA ilyen szempontból könnyebben is kivitelezhető...
-
Egon
nagyúr
Egy lábtámasz lehet segítene némileg a problémán.
Nekem otthon Markus-om van, alapvetően meg vagyok vele elégedve, de ez tényleg egy alap szék, nem hasonlítható az ergonomikus székekhez.
Elég hasonló paraméterekkel rendelkezem, mint te (180/80), de szerintem a nálam magasabbaknak már nem feltétlenül ideális ez a szék (rövid az ülőlap, illetve a deréktámasz is határeset, valszeg a 175-178 cm körülli magasságú embereknek ideális igazán). Mint minden széket, ezt is célszerű kipróbálni vásárlás előtt. -
PeL
addikt
Üdv.
Megosztanék egy kis sztorit, ha esetleg valaki belesétálna ugyanebbe, ne tegye.
Sajnos elkövettem azt a hibát hogy bedőltem a marketingnek, és egy magyar, viszonylag nevesebb youtuber tesztje alapján megvettem egy Natec Genesis Nitro 550-es széket, illetve kettőt, mert ugye egy családtagnak is kellett egy új szék. Érdekes, hogy amúgy az ülőlapja a valóságban vékonyabb mint a képeken (kb. fele), nem tudom miért, lehet hogy van többféle ugyanebből. Mindenesetre én akkor a vékonyabbat kaptam. Lényeg hogy a tisztelt youtuber által egekig magasztalt széket összeszerelve, majd először beleülve tényleg nem tűnt rossznak, viszont jó 3 napnyi aktív tesztelés után ott tartok hogy 1-2 óránál többet nem nagyon bírok benne ülni egyhuzamban, annyira kényelmetlen és kellemetlen érzést okoz a használata. Megjegyezném, hogy az előtte használt irodai székem már elég ramaty állapotban volt, párnával és vastag pléddel kellett kibélelni, hogy ülni lehessen benne, annyira le volt "lakva", tényleg muszáj volt már valamire cserélni. De ez így számomra masszív csalódás. Az ülőlapban lévő hab szerintem túl kemény a lábamnak, és érzem hogy nyom fenék és comb tájékon, szerintem szépen elszorítja a keringést, mert teljesen leengedett állapotban is túl magas, és sajognak tőle a lábaim, megduzzadnak a bokáim ha sokáig ülök benne, meg szinte teljesen hideg lesz a lábszáram. Maga az ülőfelület is keskeny, éppenhogy elférek benne pedig "csak" 82kg vagyok és 183cm magas, de a lábaim és a szék oldalrészei közé már nem fér be az ujjam sem, így nagyon fészkelődni sem lehet benne, eléggé statikus testtartást tesz csak lehetővé...
Öcsém nem panaszkodik, ő mondjuk kevesebbet is ül benne mint én a sajátomban. Mindenesetre én ezt így fix hogy nem tartom meg, már írtam délután az áruháznak ahol vásároltam, hogy legyenek szívesek az egyiket visszavenni, élve a 14 napos elállás jogával. Nem szeretnék bármilyen egészségkárosodást szenvedni a használatából fakadóan...
Végszóként kérdezném, hogy az IKEA Markus szék mennyire ajánlott még manapság? ~80K-ba kerül, de ha jól látom van 10 év garancia rá. Ha visszaveszik ezt a széket, szerintem megtoldom és akkor veszek egy olyat.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Hat pedig bizony vannak olyan anyagok amik vekonyabban is joval erosebbek mint egy masik anyag sokkal vastagabban...a matek es a fizika is kijon
Es a gazdasagtan is mivel ezek altalaban dragabbak
Nem tudom pontosan az adott szekek osszetetelet, de vannak eladok annyi evesen, aminek a harmada alatt is mar tonkrementek 100 ezres uj gamer szekek. Es ezek egy resze javithato is, ha epp valami megis elszall sok ev utan.
Nem tudom eppenseggel milyen modon akarod hasznalni, vagy direkt ugralni rajta, esetleg ketten ultok rajta
Biztos vannak extrem felhasznalasra is szekek de akkor keszitsd a penztarcad is extrem modon hehe -
Dr. Akula
félisten
válasz
Radeon_5
üzenetére
A fizika törvényein belül igen. De sokszor már ránézésre nem jön ki a matek hogy egy vékony alkatrész hogy lesz olyan tartós mint egy vastag. A legtöbb széket itt leginkább csak dizájnban látom különbözni. Persze lehet hogy azok titánötvözetet használnak öntöttvas helyett, csak nem annyira valószínű.
Hihetőbb hogy 50 kilós nők vigyázállásban ülve nem fogják úgy igénybe venni mint én, és ebből adódik az "ez is megfelelő" faktor. -
JackFeryll
őstag
Egy használt Aeron classic szerintetek mennyit érhet ? A legfiatalabb classic is vagy 8 éves.
Hirdetnek egy C méretűt (ami ritka) 335-ért, de 8-30 éves székért ez szerintem drága, ha remastered lenne talán. A B méretűek 250 körül előfordulnak. -
Lokids
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Nem olcsóban pedig van. Csak azok tényleg nem olcsóak.
Embody-Fern-Gesture 3-as valamelyike az emberek 99%-nak tökéletes.
Ha hálós kell, akkor Aeron, vagy Karman.
De ezek mindegyike 1000eur feletti. Sőt konfigolva a 2000 eurót is átléphetik.De ezek egyike sem gamer. (bár az Embodyból és a Fernből is van gamer verzió)
-
Dr. Akula
félisten
Én már egy ideje nézegetek új széket, mert a régi "gémer" vacak hamar tönkrement, de őszintén szólva az itt felbukkanó ajánlásokban se túl nagy a bizodalmam. Egyszerűen ugyanaz a dizájn, csak a csicsa változik. Nem látom hogy egyik masszívabb lenne a másiknál, és ezáltal tovább tartana. Mindegyik derékszögű ülésre van tervezve, 50 kilós titkárnőkre, de egyik se bírja ha egy 100 kilós ember elfetreng benne, dől jobbra-balra, és mindezt év(tized)eken át. Most egy fa étkezőszéket használok, 0 ergonómia, de 30 év alatt csak egyszer kellett az üléstartó pöcköket kicserélni hogy ne akarjon kiszakadni az alja, és azóta se nyeklik-nyaklik. Dizájnra én se adnék ki pénzt, csak ergonómia + mindenek előtt: tartósság. Atomjaira hulló cuccból nem kell több, mást meg nem nagyon látok. Max egy fotel, de az meg helyhiány miatt nem merül fel.
-
PR0JECTNR56
addikt
-
Gengi
senior tag
Ez is igaz
. Szívtam a fogam az árán. Viszont amikor elgondolkodtam hogy mennyit költöttem 12 év alatt PC-re, Konzol-ra, Munkaeszközökre etc... Ez még mindig töredéke. Melyikre gondolsz ? Van a Logitech Embody, G2 Embody etc.. A Logitech Embody csehországból bontott dobozból szlovák címre lehozható lett volna 550.000-ből. Esetleg a Vantum, azt az opciót nem is néztem. Én mikor elkezdtem széket nézni, már eldöntöttem valójában hogy ez lesz. Hiába néztem Fern-t is. Már a fejemben meg volta döntés.
-
Robeast
tag
Érdekes, nekem a Gesture-höz szokáshoz azért kelett pár hónap. Bár az én gerincem a doki szerint (így 40-hez közeledve) nem is rossz egy 80 éveshez képest.
Egyébként 5 éves a Gesture, ha jól emlékszek. Semmi baja, kis "nyikorgáson/pattogáson" kívül, de azt megfigyeltem, hogy akkor nyekken, amikor a háttámla hátradőlés közben csúszik egy vájatban alul. Azóta ott rendszeresen portalanítom + kap egy kis szilikonsprét és szinte megszűnik az is egy időre. Talán a szivacs puhult még kicsit, de amúgy sem volt soha egy puha szék.
-
VTom
veterán
Ez érdekes, amit az Embodyról írsz.
Anno, mikor megvettem a Gesture-t, és első este lenyomtam benne egy 4-5 órás gaming session-t, úgy álltam fel belőle, hogy "hajj, de friss vagyok" Akkor éreztem először azt, hogy nem fáraszt az órákon át tartó ülés.
Kíváncsi leszek rá, hogy hosszabb távon mi lesz a véleményed.Fejtámlát egyébként lehet hozzá kapni külön, vagy valami univerzális megoldásban gondolkodsz?
-
Gengi
senior tag
Megérkezett a szék. Zseniális.
Két referenciám van hozzá :
- Antares Cope szék.
- MSI CH110
Az MSI alapvetően drágább volt mint az Antares. De sajnos az a szék nem jó hosszú munkavégzésre. Rövid ülögetésre igen.
Az Antares már egy fokkal jobb, olyasmi lehet mint az Ikea székek, lehet hogy egy fokkal jobb. El lehet benne ülni sok ideig.
Az MSi mechanikusan nem rossz, állíthatóságba az Antares nagyon buta.
Na most erre jön az Embody ami olyan szinten üt, hogy minőségi és jó hogy nincsenek rá szavak. Már ahogy csak gurul a szék, zseniális olyan mint egy svájci óra, tökéletes. Amikor beleültem, nagyon ambivalens volt. Tipikus az az érzés, hogy ennyi pénzt kiadtam és nem érzem magam a mennyekben. Itt nyom ott nyom. Na most 1 óra múlva azt mondtam, hogy ez nem "nyom" hanem inkább tart. Iszonyatosan fájt a hátam 2-3 óra múlva, de az érzést úgy tudnám leírni, mint egy svéd masszázs-t. Jól megdolgoz a masszőr és ez nem egy rossz fájdalom, hanem egy jó fájdalom. Visszaültem az MSI-be, 5 perc után azt kérdeztem magamtól. Hogy ez mi ? Viszont a háttámla olyan alacsony, hogy biztos rendelek még fejtámlát is. Az sajnos kell.Most az Antares-ben ülök. Ez elnyomja a lábamban az ereket a hátam tartja ugyan. Ülőpárna nem rossz.
Rendesen kulturális sokk így válogatni a székek között. Meglátjuk 1 hónap múlva. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Széket keresek, a kiöregedő Ikeás Markus helyére.
Van esetleg overall best buy, vagy ár/érték champion 100-150k körüli árban? Fölé is tudok menni, ha indokolt és tényleg annyival jobb, bár első körben 150k-ig nézelődnék.180cm/80+kg, napi 10+ óra.
4-13-15 kerület környékén esetleg van jó bemutatóhely, ahol ki lehetne próbálni őket?
extra kérdés: néhány széknél láttam beépített masszázs funkciót. Ennek van értelme ebben az árkategóriában, vagy inkább csak parasztvakítás?
-
Gengi
senior tag
válasz
Terminatria
üzenetére
Ugyan az a tapasztalat, mind a két esetben. Szinte hihetetlen a különbség.
-
Terminatria
csendes tag
Én is most vettem egy Embody-t, várom a szállítást. Szintén OfficeArtDesign.

Tudom ajánlani őket mindenkinek, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.Kértem ajánlatot az Europa Design-tól is még előtte, de majdnem dupla annyi lett volna, ha tőlük veszem a széket... Nem is értem.. ki veszi meg náluk ennyiért?
-
Gengi
senior tag
Nagyon sokat olvastam ezt a forumot. Megnéztem majdnem minden széket és opciót. Anno hozzájutottam egy MSI Gamer székhez ami 4 év után sajnos brutál hátfájáshoz vezetett.
Több opciót megnéztem, főként Herman Miller-t néztem. Aztán úgy döntöttem, hogy Embody. Kipróbáltam, jó volt. De tipikus minél többet olvasol annál inkább csak a nuanszok vannak, amik fel vannak nagyítva, hogy már bosszantó volt.
Találtam jó árban Logitech Gamer széket Csehországba, de nem szállítanak ki magyarországra.. Aztán szlovákiába túl komplikált lett volna elintézni.
Így OfficeArtDesign-ból rendeltem meg. Ami árban is a legjobb volt Magyarországon, a többi europa design stb.. olyan árat adtak ami elképzelhetetlenül drága... -
Egon
nagyúr
Ha már deréktámasz: hoztak ez Unique Nez-t is a céghez kipróbálásra. Minden paraméterében jobbnak (vaqgy legalább ugyanolyannak) tűnik, mint az Anggun: magasabbra állítható, ráadásul kényelmesebbnek tűnő ülőlap, ugyanúgy állítható, de puha karfa, jobbnak tűnő fejtámla - de a deréktámasz nem állítható, és nekem túl alacsonyan van...

Az a benyomásom, hogy nem túl nagy igényekre sincs bruttó 100-110K körül értelmes szék (hacsak nem vagy az átlagnál alacsonyabb).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nehéz ajánlani, amikor minden 2x annyi lett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Steelcase Gesture)