Hirdetés
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- IOS kérdés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Saját programjával mennie kell, legrosszabb esetben BetterTouchTool-lal konfigurálhatod. Én is ezzel lőttem be a Razer egerem. Pöpec.
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Redditen olvasni a problémáról. Ergonómiával nincs gond, de a programozható gombok nem működnek megfelelően és még mindig produktívabbnak érzem a touchpadet, egy próbát megért, lehet windows esetében probléma nélkül teszi a dolgát. Ez csak az én véleményem, én nem ajánlom ezt az egeret mac esetében, lehet másnak attól még bevált.. Inkább elállok a vásárlástól, megy vissza.

-
XboxGamePass
senior tag
Használ valaki Logitech MX Master 3 egeret? A plusz gombok konfigurálása nem igazán működik megfelelően, ez inkább windowshoz való? Pl beállítok valamit egy gombra 1x csinálja utána többet nem, vagy többet ugrál az oldalak között, duplát lép egy helyett stbstb.

-
-
Nyilván még soha nem néztél videót a Youtube-n...
Egyébként is, nem mindegy?
Annyit kérdeztem, hogy lehet-e gyári Apple billentyűzettel a rendszer fő hangerején kívül mást is állítani.
Az helyett, hogy annyit írnál, hogy nem lehet, vagy itt meg itt van app hozzá, de nem. Te megmagyarázod, hogy nincs is erre szükségem... Köszi!
-
En tovabbra se ertem ezt egyebkent. Kijon az alkalmazasbol az "almafa.wav" hangja, ami digitalis kimenet eseten tokeletesen ki tud menni a kulso DAC-ra, legyen az barmilyen eszkoz. Ha van egy alkalmazasban hangero allitas, akkor ez csak ugy tud mukodni, ha serul az "almafa.wav". Ennek igy totalisan nincs ertelme (ha analog kimenetet hasznalsz kozvetlenul, akkor sincs ertelme, mert mar ebben az esetben is egy serult jelalak megy a DAC-hoz, amit a gep keveroje/erositoje piszkalni fog). Egy idealis vilagban, az alkalmazasokban nem lenne hangero allitasra lehetoseg. A billentyuzeten levo hangero gombok, pedig a DAC mixerenel esedekes hanegerot allitanak (de nyilvan, ezt csak ott tudja megtenni, ahol erre van lehetoseg, ahol nincs erre mod, ott pedig inaktiv lenne a funkcio).
Mi lesz a kovetkezo? Alkalmazasonkenti monitor fenyero?
-
Már nem egyszer leírtam, de íme újra:
NEM a HDMI hangerejét akarom állítani!
Hanem a médiaalkalmazást!
Például Youtube videóknál, mindegyiknek más a hangereje, mindet utána kell állítani.
Sajnos érthetőbben nem tudom leírni...(#33790) blakey
Végül is, irreális elvárásaim vannak.
Az alkalmazások hangerejét sem lehet egymástól függetlenül állítani (pedig erre már a WInXP is képes volt), csak külön alkalmazással (pl. Background Music) -
Miert akarsz egyebkent hangeroszabalyozast HDMI eseten? Digitalis jelforrasnal az appok hangerejet fel kellene tolnod 100%-ra, ott ahol ez allithato (kulon orom a VLC, ahol ugye 100% fole lehet menni
), mert ugye a 100% lesz az "alap" hangero, amin a tartalom van. Az OS-ben sincs ilyenkor hangero allitasra lehetoseg, mert analog kimenet eseten van egy mixered, ami segitsegevel tudod allitani a hangerot, de digitalis hang eseten nincs mixer. Van a digitalis hangod, amelynek csak a torzitasaval tudod csak "allitani a hangerot". Na ezert, nincs az OS-ben digitalis kimenet eseten (se optika, se HDMI) hangero allitas. -
blakey
titán
Az egyéni preferenciák miatt született pl. a BetterTouchTool, a rendszerszintű hangerőszabályozásnak is működnie kell, de alternatív megoldás ugye amit te is csináltál vagy ott a cmd+le/fel nyíl. Nem neked vagy nekem készül egy OS hanem több 10, 100 millió felhasználónak. Azért ilyenkor szívesen megnézném, hogy te milyen OS-t írnál. Értem, hogy vannak igények, de azokat nem mindig rendszerszinten és mindenki számára kéne megvalósítani. Engem pl. zavarna ha mindig az adott app vagy oldal hangerejét állítaná a "központi" hangerő.
-
válasz
blakey
üzenetére
> A hangerőgomboknak mindig az előtérben lévő média alkalmazást kellene állítania. - Nem
Nekem igen.
De lényegtelen. Szokás szerint, kár volt kérdeznem.

Fogtam és bekonfiguráltam a BetterTouchTool-lal. Így már hdmi-n keresztül is szépen tudom babrálni akár a böngészőben futó youtube hangerejét is.
-
birorichard
őstag
Bocs, de ez szornyu ux-nek hangzik. Ha pl szoveget szerkesztesz, hatterben megy a zene, akkor mit allit? Ha esetleg van nyitva egy videolejatszo v yt, de megallitva, vagy lenemitva, akkor meg meg tovabb bonyolodik a dolog. Az egyetlen ertelmes dolog, hogy azt vezerled vele, amit aktualisan epp hallasz, az pedig a fohangero, tekintet nelkul, hogy az mibol tevodik ossze.
-
devil-k
nagyúr
Tudja valaki, hogy tudom beállítani a Safarit úgy, hogy ne kelljen mindig/többször ezeket a cookie elfogadó ablakokat elfogadni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
Az Emagnál 30 napos elállási jogod van. Én is Windows PC-ről váltottam és nem volt nehéz a dolog. Kb. 1 hét kell és megszokod pl. a billentyűzet részt. Én megvettem az Apple billentyűzetet és egeret, elégedett vagyok vele teljes mértékben.
"Sima" PC-s billentyűzettel kínszenvedés lesz a dolog, hamar elmegy tőle a kedved. Vannak "hibrid" billentyűzetek is (amin egyszerre van Mac és Win kiosztás), de én nem láttam még ilyet magyar kiosztással.
-
-
-
cigam
titán
Honnan tudná az os, hogy melyik programban/böngészőn belül milyen api-n keresztül lehet állítani a hangerőt? Ha lehet. Pl. a YouTube sem a multimédia gombokra programozta le, hanem a fel/le gombokra. Ha a hangerőgombokra programozza le, akkor meg ütközne a master hangerőszabályzóval.
-
A hdmi rész az világos, de az éppen futó app az nagyon nem. Mert attól, hogy a gép hdmi-n keresztül adja ki a hangot, attól még az iina lejátszóban (vagy iTunesben a zene, böngészőben a youtube videó) lehet állítani a hangerőt. És ezt a hangerő-állítást logikus lenne, ha a billentyűzet médiagombjai kezelnék. De erre, ezek szerint az os már nem képes.
(#33775) bollokcs80
Évek óta pécés billentyűzettel használom a Mac-et, megy vele hibátlanul. Igaz én pécés kiosztást használok hozzá (pl. a @ az alt+v -n van, ahogy évtizedek alatt megszoktam a pécén).
Egér szintén megy, bár azt érdemes megtámogatni némi kísérő szoftverrel (pl. SensibleSide Buttons, Discrete Scroll, vagy Logitec egérnél kezelőprogramban jól belőni stb.).
Múlt héten vettem egy Magic Mouse 2-t, előtte Microsoft Classic IntelliMouse-t használtam (régebben meg Logitech G300) -
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Munkám miatt alapszinten meg kellene ismernem a MacOS-es környezetet a gyakorlatban, de ismeretségi körben sehol nincs Mac-es gép. (PC-s/Androidos környezetet használok.)
Arra gondoltam rendelek egy Mini-t a hivatalos oldalról és a 14 napos visszaküldési időn belül megnézem mit tud. A visszaküldés hogy zajlik a gyakorlatban, ők küldenek érte futárt? A pénzt körülbelül mennyi idő után utalják vissza?
A másik kérdésem az lenne, hogy PC-s billentyűzettel/egérrel is lehet kezelni korrekten, vagy ajánlottak hozzá a Mac-es perifériák? Ahogy néztem, a billentyűzet és az egér sem olcsó, feleslegesen nem "rendelném meg" őket. -
Azoktól kérdezném, akik Apple billentyűzetet használnak:
A hangerőszabályzó gombokkal lehet különböző alkalmazásokban (pl. iTunes, INAA, stb.) az aktuális média hangerejét állítani?
Mert én PC billentyűzetet használok, és ezzel csak a rendszer fő hangerejét (kimeneti hangerő) tudom növelni/csökkenteni. Amin ha pl. hdmi-re van állítva, akkor semmit nem lehet rajta állítani. -
Macika_MC
tag
válasz
birorichard
üzenetére
66-ért nem csak házat kapsz hanem kompletten 500GB külső SSD-t
[Samsung Portable SSD X5]
[Árak]
[Video]
-
birorichard
őstag
válasz
agyhalal
üzenetére
Realis sajnos, a kulso hazat ssd-nek csak realtek vezerlovel erdemes venni (legalabbis ezzel biztos mukodik), ugy nalam 800-900, a tobbivel nagyon gyenge sebessegre kepes csak. Fura amugy, mert ezt eddig inkabb M1 procis gepek kapcsan olvastam (mondjuk azokra is kerestem, uh lehet h azert). Inkabb vettem egy ilyet, amilyet ajanlottak, nekem megfelel adattarolasra ez a sebesseg (880/820).
A 2000 koruli erteket, amit az ssd tudna, azt pedig csak tb3 csatlakozassal lehetne elerni, de egy olyan haz 50-60 korul van, ahogy lattam, annyit meg nekem nem ert a dolog. -
Padre81
csendes tag
válasz
kkecskes
üzenetére
Szia, nagyon tetszik egyelőre. 16Gb-s verziót választottam biztos ami biztos alapon, bár én elég mezei felhasználó vagyok, munka során csak a céges virtuális gépet kell elérnem VmWare-n keresztül. Bluetooth para nem volt, igaz wifi helyett kábelt használok, illetve az egér és billentyűzet is gyári. JBL BT hangfal is gond nélkül működik.
-
Padre81
csendes tag
válasz
birorichard
üzenetére
Huh, nagyon köszönöm, megyek is az Alzára!
-
moleculez
veterán
-
kkecskes
csendes újonc
válasz
birorichard
üzenetére
8GB-os vagy 16-os verziód van?
-
birorichard
őstag
válasz
kkecskes
üzenetére
Nincs mit. Lehet, hogy ez egy ilyen ram szabott osszeallitas, de eddig semmi kompatibilitasi problemaval nem talalkoztam.
dbms-eket nem probaltam, de pl a postgre-t neztem/olvastam neten, azzal is van 1-2 idegesito bug, uh azert erdemes jol megnezni, mielott lyukra futsz vele, mert aztan varhatod a patch-et.Bocs, itt irok, 8GB.
-
kkecskes
csendes újonc
válasz
birorichard
üzenetére
Köszönöm a választ, ez mind pozitív! Első saját Mac-es ketyere... izgulok.
-
birorichard
őstag
válasz
kkecskes
üzenetére
Nem, meg mi csak az 5ghz csatornat hasznaljuk a routeren, uh nem is interferal (a mini is wifin csatlakozik es bill es eger is bt-s).
Amugy python, igaz csak 2.7-et probaltam, de compile-lolja rendesen (lib-eket nem neztem, meg hat nyilvan osszeset nem is tudnam), asp.net core-os debug hibat javitottak egy os frissitesben, az is megy (egyszeru projektet neztem csak, 3.1, 5.0 verzio), xcode nyilvan megy, massal abszolut nem foglalkoztam/zok, uh csak ezeket neztem.Java-val ugy hallottam, hogy vannak bajok, virtualizalas sem tokeletes, uh ilyen docker/kubernetes kontenerek sem 100%-osak talan.
En ket monitorral hasznalom 1080p, 1440p, megy jol, nincs vele gondom.
-
kkecskes
csendes újonc
válasz
birorichard
üzenetére
Én fejlesztés / programozásra használnám. Ha minden igaz, ami nekem kell, az futtatható az Is Apple Silicon Ready? oldal szerint. A legendás Bluetooth hiba nálad előjött? Azt hallottam, hogy ha a Wifi is be van kapcsolva akkor jellemzőbb, bár én a magam részéről a vezetékes híve vagyok, de azért érdekli az ember egy ilyen árú gépnél. + Én is két monitorral használnám, de olvastam, hogy az simán lehetséges.
-
birorichard
őstag
válasz
Padre81
üzenetére
Nekem gond nelkul mukodik, az egyik usb-c -> hdmi, a masik kozvetlenul a hdmi-be csatlakoztatva. Egy egyszeru alza-s atalakito amugy.
#33759kkecskes: mire vagy kivancsi? mbpro 2017-rol valtva iszonyat gyors, pedig csak az alapot vettem. Amire en hasznalom, azok a szoftverek gond nelkul futnak rajta, bar tudom, hogy par alkalmazassal, kornyezettel vannak meg gondok.
-
kkecskes
csendes újonc
Sziasztok!
Van már valakinek tapasztalata az új Mac Mini-vel? Láttam teszteket sok helyen, de azóta jöttek patchek stb.: Vannak benyomások, vélemények?!
-
Padre81
csendes tag
Sziasztok, van egy M1-es Mac Minim és most állok át PC-ről. Két monitorral próbálom használni, de nem jövök rá hogyan tudnám mindkettőt rávenni a működésre. Az egyik közvetlenül a gép HDMI portjába van dugva, a másik egy iStyle-os hub-ban lévő HDMI csatlakozóba. Érdekes módon elsődleges monitorként akkor is ment az egyik amikor az a hub-ban lévő HDMI portba volt dugva. Szóval úgy tűnik hogy nem az a gond hogy a hubon keresztül nem megy át a jel hanem hogy egyszerre csak egy kijelzőt akar a rendszer felismerni. Igyekeztem utánaolvasni a neten hogyan is működik ez, de ha jól értem két monitor csak akkor működik, ha az egyik HDMI-vel csatlakozik, míg a másik USB-C/Thunderbolt porton keresztül. Jól értem, hogy felejtős mindkét monitort HDMI-vel csatlakoztatni, vagy esetleg van erre valami megoldás? Sajnos az én monitoraim csak HDMI és Display Port csatlakozókkal bírnak. Előre is köszönöm a segítséget!
-
devil-k
nagyúr
Skacok! Milyen időközönként szoktak egyes appokat kedvezményesen kínálni? Van olyan, hogy tudni lehet, mi és mikor lesz akciós? Vagy ez teljesen random... ?
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja nem tudok a mac-en alkalmazást frissíteni és letöltés sem megy, csak pörög a kis ikon. Mi lehet a gond?
Köszi! -
tDr1v3r
veterán
válasz
Ashiyo
üzenetére
A kihajtással nem lesz probléma ('12-es MBP-m kihajtja ugyanazt a felbontást), de a 4 GB RAM marha karcsú. Big Sur alatt még a 8 is az sokszor...
Ha rám hallgatsz, '16 előtti gépeket ne nézegess. Az Apple most vágta el a '12-13-as gépek szoftveres támogatását (patcherrel megy szépen mondjuk az új rendszer), következőnek meg jön szépen sorban a többi...
Szerintem bőven elég lenne az ha egyelőre csak az iPad-et vennétek meg, meglepően ki tudja váltani a számítógépeket, hiszitek vagy sem.
Aztán utána gyűjtsetek egy újabb gépre, neadj'sten egy M1-es Mac-re, azok jövőbiztosak. -
agyhalal
aktív tag
Amúgy az mennyire reális, hogy a fenti 21,5"-es 2011 iMac-ben egy Samsung 870 EVO csak 250/260 MB/s-os sebességet hoz a Blackmagic Disk Speed Test-ben?
-
cigam
titán
programok csomagban
Impozáns lista. -
tboldi
nagyúr
-
Ashiyo
csendes tag
Üdv!
Párommal mindketten Iphone-t használunk, ami mellé tervezünk a közeljövőben egy Ipad-et is venni tartalomfogyasztáshoz. Ezek mellett még egy közös Windows-os laptopunk van, amin az alap dolgokat végezzük: youtube, böngészés, ms office alkalmazások. Játékokra ott a konzol.
Szeretnénk beújítani egy asztali gépre. Eredetileg egy Macbook-ot szerettünk volna, de arra most nincs keret, a pénz egy része elmegy az Ipad-re (az most fontosabb nekünk). Ezért arra gondoltam, hogy vehetnénk egy régebbi Mac Mini-t, ahogy nézem a 2010-2014 körüli használt gépek már vannak 60-85 ezerért. Ez is csak általános felhasználásra lenne, yt - böngészés - word/excel/pp. Semmi játék, semmi extra erőigényes alkalmazás.. max havonta 1 alkalommal photoshop. Csak azért kellene, hogy ne mindig a mostani laptopon kelljen osztozni, de a tevékenység ugyan az lenne mindkettőn. Nem akarunk még egy Windows-os laptopot, se PC-t, mert érdekelne minket az asztali Apple környezet, illetve a telefonok + tablet együttes kompatibilitása sem hátrány.
Tudnék olcsón szerezni egy 21:9 monitort (30-45k). Fontos a 21:9, a 2560 x 1080.
Ehhez menne a Mac Mini (60-85k). Ennyiért valószínűleg sima 4Gb RAM-os modell található. Egy ilyen monitort kihajtana?A konkrét kérdésem: ennyi pénzért, ilyen igények mellé, sima 4GB-os változattal érdemes e belevágni a dologba? Mennyire időtállóak ezek? Tegyük fel, ha napi 10 órát menne böngészés - ms office - youtube dolgokra, akkor is meg tudna küzdeni velük? Nem akadna? Esetleg valami ajánlás?
Köszönöm!
-
dallasR
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
r4z
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Milyen OS verziot hasznalsz, illetve milyen verzioju a SMB protokollt a wines gepeken? Ha jol remlik, Catalinaval letiltottak a regi SMB verziokat, mert annyi biztonsagi res van rajtuk, mint lyuk az ementali sajton.
-
blakey
titán
válasz
dallasR
üzenetére
Ez a megoldás miért lenne jó számodra?
Filmet nem így játszunk át egy másik eszközrw, maximum "Cast"-olás lenne elfogadható ha a lejátszó és a fogadó eszköz tudja, de inkább megosztani kéne a gépen lévő tartalmat egy másik eszközzel, DLNA, SMB, NFS vagy olyan szerver/kliens párossal, mint pl. a Plex, Emby. -
dallasR
csendes tag
Lehet hülye kérdés lesz, de ha imacen VLC-el lejátszok egy filmet, azt szeretném TV-re kivetíteni, ehhez apple tv-re van szükségem?
Segítségetek előre is köszönöm!
-
r4z
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
A Finder beallitasaiban tudod testreszabni az oldalsav tartalmat. cmd+vesszo
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Az alany egy imac 21,5" 2010-es, MacOs High Sierra 10.13.6
A problémám az, hogz finderben, az oldalsávon nem jelenik meg a Helyek/Hálózat menüpont...
Más géprõl látom az imac-et, de errõl egz gépet sem a hálózaton.... -
blakey
titán
válasz
devil-k
üzenetére
Catalináig van vezérlő, ( [link] ) de, hogy Big Sur alatt működik-e azt nem tudom.
Itt meg részletesen keresgélhetsz. Lehet, hogy ez jó?
Közben látom AirPrint-re is lenne megoldás. Mondjuk általában azt használom, de már volt olyan, hogy a gyári jobbnak bizonyult addig amíg az AirPrint-et nem frissítették. -
devil-k
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
Nem találtam ehhez Mac drivert a gyártó honlapján. Ilyenkor mi van?

allein
Macbook vagy Mac Mini? Nem mindegy, hogy mi a cél. Hozni vinni napi szinten, akkor MacBook. Asztali gépnek használva csak Mac Mini. Én az M1 verziót vettem meg 512GB tárhellyel. Nem bántam meg, sőt. Eddig a legjobb élményem az asztali gépek terén. Inteles Mac gépet én nem vennék már.
-
allein
addikt
válasz
dallasR
üzenetére
Köszi szèpen, nem igazán akarok most több mint félmillió Ft-ot költeni egy MacBook-ra(nem M1 Macbookra gondoltam
). Jó lesz a Mac Mini, 2018 vagy inkább 2020?240k - 2018, i5 3.0GHz/8GB Ram/256GB SSD Space Gray (MRTT2),
285k - 2020, Mac mini Apple M1 chip/8GB/256GB SSD. -
allein
addikt
Sziasztok. Szemezgetem egy ilyen géppel: Mac mini Apple M1 chip/8GB/256GB SSD
Apple M1 chip 8 magos CPU‑val, 8 magos GPU‑val és 16 magos Neural Engine-nel
8 GB egyesített memória, 256 GB‑os SSD-tároló, Gigabites Ethernet.Sima átlag user vagyok, böngésző, youtube, esetleg egy kis office és apple email, tehát melóra is. De semmi komoly, tehát nem videóvágás meg egyebek. Az ára 285k.
Mit csinálnátok a helyemben, inkább egy alma laptop? Gyors gépet akarok.
Mivel még tart a pandémia, hordozni nem kell sehova, ami ugye előny, hogy pici és erős az uj macmini. Egy 34" Dell monitorral használnám.
-
agyhalal
aktív tag
-
válasz
devil-k
üzenetére
Elvileg ez egy Airprint kepes nyomtato, tehat mindenfele ize nelkul mennie kellene a halozaton at torteno kozvetlen nyomtatasnak, csak be kell kapcsolni az Airprint tamogatast a nyomtato beallitasaiban. Cataloinatol kezdve minden nyomtatodriver "deprecated" statuszu, elobb utobb ki fog kerulni az OS X-bol a driveres nyomtatas kepessege.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac mini PC, több db
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 16GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BRUTÁL AI / VIDEO / WORKSTATION PC RTX 3090 24GB RYZEN 9 7900x 32GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Ulefone Armor 33 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), mert ugye a 100% lesz az "alap" hangero, amin a tartalom van. Az OS-ben sincs ilyenkor hangero allitasra lehetoseg, mert analog kimenet eseten van egy mixered, ami segitsegevel tudod allitani a hangerot, de digitalis hang eseten nincs mixer. Van a digitalis hangod, amelynek csak a torzitasaval tudod csak "allitani a hangerot". Na ezert, nincs az OS-ben digitalis kimenet eseten (se optika, se HDMI) hangero allitas.

.
"

TigerCat