- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
allein #31422 üzenetére
Igen, nekem is van egy komplett csomagom, ebay-en vettem, sokkal több eszközzel és olcsóbban jutottam hozzá. A csavarhúzókészletet meg a Lidl-ben vettem, ugyanolyan, mint amit az iFixit haznál csak több bitfeljjel. Viszont EU-ből rendelve az iFixit csomagot nem 150$. [link] Azért a 185€ 16GB RAM-ért meg egy 7$-os csomagért elég sok.
-
blakey
titán
-
-
allein
addikt
-
allein
addikt
válasz
allein #31335 üzenetére
Sziasztok. SSD-t szeretnék cserélni a miniben. Benne lévő 120GB Corsairt akarom nagyobbra lecserélni. Samsungon belül jöhet bármelyik, 850, 860, Evo, Pro?
Szerk: egy másik kérdésem is van. Telepítettem már korábban oSX-et pendrive-ról, jól emlékszem, hogy a meglévő eszközön meg tudom oldani az oSX letöltést a store-ból és a telepítést is?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
allein #31329 üzenetére
nem tudom hogy ragaszkodsz e a minihez és abból is az i7-hez, amit sokan vicces áron adnak el,mintha valami értéktárgy lenne.
én 300k-ért 27-es 2015 late 5K imac-et vettem, ugyan csak i5, de sztem megeszi a mini-t úgy bármiben és ehhez van egy remek kijelző is.
ha van picit több budget, sztem engedd el ezeket a régi gépeket, pláne ennyiért. -
blakey
titán
válasz
allein #31237 üzenetére
2012 Mac Mini - i7-2.3, 16GB, 500GB ssd - nekem ilyenem van csak az SSD külső, teljesen jó csak már vágyom egy újra 32GB RAM-al.
(#31236) Tibi86
Más kérdés, hogy a HD4000 már nagyon karcsú manapság.
Mihez karcsú? Játékokhoz igen, meg esetleg az 5K monitorhoz, de 2K monitoron és játék nélkül tökéletes, ezen a rendszeren megy a tervezés, teszi a dolgát -
Syl
nagyúr
válasz
allein #31232 üzenetére
Excelre az i3 szerintem bőven elég. Főleg hogy ez desktop i3, 4 maggal.
Az alap 8 GB memória lehet kevés, attól függően milyen igényű a virtualizált windowsod.
A tárhelyet könnyű bővíteni. Nekem egy 1TB 2,5" USB HDD lóg az egyik porton, arra megy a backup meg a nem létfontosságú cuccok. -
blakey
titán
válasz
allein #31227 üzenetére
Alapból nincs szerintem olyan Apple asztali gép amin van két dp port vagy két hdmi. Ezt hogyan oldhatom meg? - van, iMac-eken pl. használhatod a Thunderbolt kimenetet, MAC Miniken a TB, USB3 és a HDMI kimeneteket de hasznáhatsz olyan monitort is ami képes a megosztásra.
-
Syl
nagyúr
válasz
allein #31227 üzenetére
> Alapból nincs szerintem olyan Apple asztali gép amin van két dp port vagy két hdmi.
Például a 2018-as Minin van egy HDMI és négy Thunderbolt port. Két monitort használok - egyik tb (thunderbolt-minidisplay port átalakítóval), másik hdmi.
De előtte a MBP2015-öt is ezzel a két monitorral használtam, csak ott egy DisplayPort és egy HDMI volt erre a célra lekötve. -
Macika_MC
tag
válasz
allein #29055 üzenetére
A iMac 2017-be nincs PCle NVME M.2 SSD csatlakozó csak SATA3-as 2,5"-os ssdnek
Úgyhogy a belső SSD nem lesz sokkal gyorsabb a külső SSDnél.
SATA3 - 6Gbit/sec
USB3 - 5Gbit/secViszont külső Thunderbolt 3 SSD az már röfi
Thunderbolt 3 - 10Gbit/sec
Video Katt ideViszont Itt a videoba a Klső Samsung T5 SSD RAID-ba van kötve.
Katt ide -
amulet
senior tag
válasz
allein #29048 üzenetére
ez engem is érdekelne, mert ezek bitang gyorsak állítólag
amúgy észrevehető az SSD sebessége, egy gyári apple ssd (ami az imac-ben van) és egy külső samsung ssd között (Samsung T5 Portable SSD 250GB)?
Egy átlag usernek fel fog tunni a sebesség különbség úgy, hogy eddig magbook prot-t használt (2015) gyári ssd-vel?
a 2015-ös macbookban irás 660, olvasás 720. Gondolom az uj ssd-ben ennél jóval magasabb a a sebesség különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest